Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Depression

veterán

válasz persil #115 üzenetére

Az opera mini nem a tényleges oldalt tölti be, nem is olyan szép, stb., viszont iszonyat gyorsan jönnek be az oldalak. Pl. fórumozásnál ez rengeteg előnyt jelent. Azért is írtam a puszta közepét, mert vonatozásnál, autopályán, amikor csak gprs hálózat elérhető, egy több megabyte-os oldal percekig jön le.
    Másrészt viszont az okostarifa csomagokkal az opera mini adatforgalma nem számít bele a keretbe. Azaz az adatkeretem megmarad letöltéseknek.

• Depression

veterán

válasz moonman #108 üzenetére

Már csak ez hiányzott: ha az apple-nek eddig szabad volt, akkor a ms miért ne csinálhatná!

Kb. a vista megjelenésétől kezdve egyre szimpibb lett a ms, de amit az elmúlt pár hónapban műveltek, azzal az alma szintjére süllyedtek. Ez a legocsmányabb üzletpolitika, amit ezek művelnek!

• Depression

veterán

válasz Воланд #102 üzenetére

De én nem akármilyen böngészőt írtam, hanem egy olyat, ami 80-90%-kal csökkenti az adatforgalmat és a betöltési időt külső szervereket használva.

Innentől kezdve akkor át lehet fogalmazni ismét az okostelefonok fogalmát? Olyan telefon, melyre lehet natívan futó programokat telepíteni, amíg azok nem sértik az os fejlesztő anyagi érdekeit/pénzéhségét?

Ja, mégsem! Az EU egyszer már kegyetlenül megbüntette a MS-ot az IE miatt.

moonman: mindegy, hogy hogyan írod, amíg ők szabják meg, hogy mivel kell böngészned, addig az diktatúra, és elitélendő.

• Depression

veterán

válasz persil #97 üzenetére

Nem tudom, hogy miért csináltok apple vs samsung vitát egy olyan topicból, ami a ms által indított lejárató kampányáról szól.

Biztos sikerül majd ezzel szerezniük néhány új ügyfelet, de aki céltudatosan vásárol, vagy tudja, hogy mit akar, azokra az ilyen hírek nem lesznek hatással. Eleve a wp7 külseje annyira megosztó. Tudom, tudom, a ms erőszakkal lenyomja ezt a tile-os izét az emberek torkán, méghozzá a win8-cal, majd megszokják.

Nekem nem lényeg a smooth működés, viszont a tile-ok helyett sokkal jobban szeretem a színes widgeteket, szeretem, hogy van szép háttérképem, és azt is, hogy az ikonjaim egyedi formával rendelkeznek. Nálam az eye-candy a lényeg, és gyűlölöm a minimalista, egységes designokat.

Valami mégis van a levegőben, nem tudom elképzelni az okát, hogy az opera mini az iphone-on hibás, wp7-re pedig még mindig nincs. És míg csak az androiddal jövök ki egy 90 megás csomaggal, és 2 másodperc alatt betöltődik egy oldal még a puszta közepén is, addig a többi nem is alternatíva.

Lehetne mondani, hogy a wp7-es telefonok egy ideig elég olcsóak voltak, (hisz szinte senki sem vette), de a mostani mangós készlet ismét felemelte a 100k-es alsó határ felé. Tehát újból csak az android marad a nem prémium kategóriában.

• Depression

veterán

válasz Touch-ko #78 üzenetére

Ez a szabadság ára. Kokurencia megoldotta? Egyrészt az ios nem konkurencia, hanem egyetlen márka három, évente kiadott készülék os-e. Az ios5 legnagyobb durranása, a siri ugye nem támogatott még az iphone4-en sem[/.off] Másrészt a wp7 a mango megjelenéséig ugyanaz a készülék más márkajelzéssel, és még így is katasztrófába torkollott néhány frissítési kísérlet.
    Androidnál el kell fogadni, hogy a supportot otthoni lelkes programozók csinálják. (off).Ezt nem lehet összahasonlítani a linux-szal, mert a linuxnak a legnagyobb problémája a driverek hiánya, mert a gyártók titokban tartják a hardverek felépítését.(/off) Sejtem, hogy számodra a ''főzés'' boszorkánykonyhából való, de valójában egy 5 perces művelet. (off)Valójában meg tévesen használja a legtöbb android-ot ellenző és nem ismerő ember ezt a kifejezést, hisz csupán egy custom rom telepítéséről van szó, a főzés egy egyedi rom összeválogatása.(/off)

Nos, hogy miért is írtam mindezt? Azért, mert míg az ios-nál a saját fejlesztésüket írja tovább az alma, addig androidnál maga a gyártók kézhez kapták az androidot, és egy idegen kódban kellett optimalizálni. Lassan viszont képződik egy olyan generáció, akik ismerik kívűlről-belülről a rendszert, és képesek lesznek könnyedén optimalizálni.

Egy teljesen más történet viszont az is, hogy míg androidnál verzióról verzióra egyre gyorsabb ugyanazon telefonon, addig az ios-nál pont fordítva van, egyre erősebb vas kell alá. (off)Ez nem fikázás, és nincs is semmi bajom vele, csupán azért írtam le, mert a legtöbb friss romot hiányoló ember ezt a gyorsítást várta mindig a készülékére.(/off)

• Depression

veterán

válasz Touch-ko #75 üzenetére

Android support: SE hivatalosan támogatja a custom romokat, míg a zte-ről tudom, hogy hivatalosan támogatja a fórumunk egyik legnagyobb rom készítőjét. Szerintem az elején vagyunk, majd idővel kiderül, hogy merre tart a droid. Mellesleg meg most már minden gyártónak kötelező 18 hónapig támogatni a készülékeit.

• Depression

veterán

válasz szcsi #62 üzenetére

A spica volt az első androidos telefonom, és míg maga az android előnyeit láttam, tapasztaltam a telefon iszonyatos hátrányait. Ez amolyan kétélű fegyver. Vagy valaki rájön, hogy az android alá bika vas kell, és a telefont szidja, vagy az androidos rendszer tűnik neki lassúnak, pedig a leggyengébb procin próbálta. Tapasztalatból mondom, hogy a spica vasa (800MHz-en) nem ér fel még az msm7227-tel sem.
    A ms üzletpolitikája meg hidegen hagy, ez amolyan buta embereknek való, akiket lehet befolyásolni.

Új hozzászólás Aktív témák