Hirdetés
- Apple iPhone 11 - népalma
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 3S/Prime
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteadyMan
aktív tag
Próbáld meg a DigiClock widget-et. Én ezt használom, nagyon sokoldalúan beállítható és van másodperc megjelenítés is benne.
Így néz ki nálam, bár én pont nem használom a másodperc kijelzést. -
szpali
addikt
Sziasztok!
Feleségemnek ma dobta fel a 7.5.4-et.
Az lehetséges, hogy 1,5Gb a frissítés?
Mi van benne, amitől ekkora? Vagy mindig ilyen, csak nem vettem eddig észre?
-
retesz147
addikt
A csengés és az értesítés hangerejét nem lehet külön állítani, ugye?
A hívások hangerejét viszonylag hangosra, az értesítéseket, meg viszonylag halkra akarom venni, mivel sok e-mail/értesítés/üzenet jön és nem akarom, hogy ugyan olyan hangerőn csipogjon fél óránként, mint a hívás csengő hangereje. Létezik erre megoldás?

-
Soká
senior tag
Sziasztok!
Az első kérdésem még úgy-ahogy Redmi (MIUI) specifikus lehet.
Van a kezdőoldal, ahol a Redmi saját (digitális) órája látható, szépen mutatja az időt... A gond csak annyi, hogy én egy olyan órát szeretnék, ami a másodperceket is mutatja. A redmi saját óráját ugyan át tudom váltani analógra és akkor van másodpercmutató is, de az az óra annyira dizájnosra sikerült, hogy nincs rajta semmiféle órajelzés, nehéz róla leolvasni a pontos időt.
Próbálkoztam olyan applikációkkal, amelyek másodpercet is mutatnak, de feltételezem, hogy a MIUI kényessége okán, x idő után megállnak és csak, ha updatelem őket, akkor indulnak újra.
Flexi Clock Widget (Seconds)
3Cats Clock Widget + Seconds
Seconds Clock on Status Bar (ez sajnos akkor is eltűnik a legördülőből, ha Lockolom az applikációt, hogy ne lőhesse ki a MIUI)Ötlete van valakinek? Cél, hogy minél egyszerűbben egy könnyen leolvasható másodperces idő jelenjen meg a kezdőképernyőn. Köszönöm!
-
Acef
addikt
Global Stable 8 2 5 0 infó [link]
-
Acef
addikt
Letöltöttem a 8.2.5 global stable-t, de úgy néz ki, hogy ez csak a 8.1.1-re megy fel a beépített frissítővel, ezért előbb 8.1.1 kell, majd 8.2.5.

-
lócitrom
őstag
válasz
pete_21
üzenetére
gyanítom a teóriám erősíti, miszerint az átlag felhasználókon tesztelik a frissítést és aki kellően szemfüles az ezalatt a rövid idő alatt pont kifogja a frissítést és felteszi. így lesz egy marék ember, aki már általános használatnak veti alá és lesz tapasztalatuk. a hivatalos fórumot elnézve is erre játszanak. direkt mindig van egy visszajelzős téma minden egyes
stabilfrissítésnek létrehozva. tudnám fejtegetni, hogy ez is miért hülyeség, de most nem mennék bele. -
lócitrom
őstag
akiknek rendre megjön a frissítés hamarabb azoknak van béta hozzáférése? csak mert nekem 8.1.1.0 volt az utolsó, ami egyáltalán megjelent OTA-n.
-
rafanadal
csendes tag
Tegnap feldobta a telefon értesitésben, hogy megjött az előttem belinkelt stabil rom. Ma felakartam tenni a frissítőből, de most meg nem jelezi, hogy lenne. Ez miért van?
-
paduc
tag
Hali!
Akinek nagyon sürgős és nem akarja kivárni amíg a letöltőoldalon megjelenik,annak itt egy letöltési lehetőség:
8.2.5.0
Az oldal vége felé található a letöltési link. -
galuska95
aktív tag
sziasztok! az előlapi hangszóró hangerejét (ami ugye hívás közben szól ha nincs kihangosítva), hogyan tudom felvenni? maxon van a hangerő és ha nincs csend körülöttem semmit se hallok. rootolni kell a telefont és akkor átírni valamit a system fájlokba? (zöldfülű vagyok ilyen téren de leírás alapján meg tudom csinálni az ilyen dolgokat)
-
trebrona
nagyúr
válasz
retesz147
üzenetére
Folyamatos wifi, adat + szinkronnal természetes, hogy jobban merül. Sokszor ki lett ez már vesézve, mindenki másként, másra használja a telefonját. Nálam most így néz ki 2.5 óra SOT: [link]
Ahogyan látszik is, főleg mobilneten volt használva, amivel sokkal jobban merül mint wifi-n. -
retesz147
addikt
Mennyire számít rossznak a 5,5 óra kijelzőidő 1nap 5óra működés 100-ról 20-ra merült.
Folyamat wifi(mikor othon vagyok wifi, az idő fele kb), amúgy 4G.
Volt benne fél óra GPS.
Folyamat szinkron, semmi játék, semmi zene, csak chrome, gmail, messenger.Éreztem az erős merülést így GSam - ben csináltam fotókat, de kiugró alkalmazást nem vettem észre, hogy beakadt volna.
Éjszaka is minden bekapcsolva 7% merülés 6 óra alatt.
Ugye mikor megvettem felment az eu stable 8.2.3. 2 napot használtam 6 óra kijelzővel ment 2 napot.
Azt ott összekutyultam, újrahúztam ugyan ezt a romot és most mintha jobban merülne, de csak ha nincs bekapcsolva a kijelző.Olvasgattam, másoknak 6 óra kijelző, de 2-3 napig húzza.

-
sunavlys
őstag
válasz
SzilagyiTibi
üzenetére
Milliószor leírták már: nem egyszerre frissülnek a gepek
-
SzilagyiTibi
csendes tag
Sziasztok! Az miért van, hogy 8.1.1.0 global stable-n még nem jött értesítés frissítésről? Ha manuálisan keresek update-t, akkor is azt írja hogy naprakész a rendszerem, mikor nem is... Válaszokat előre is köszönöm!
-
laca1052
tag
válasz
Brandynew
üzenetére
Szia Brandynew Gondolom a fórum azért van hogy kérdezzünk és természetesen arra választ kapjunk.persze aki nem tud válaszolni vagy nem akar, az feleslegesen ne szórja tele a topikot ilyen válasszal
Nekem lett tőle még egy kamerám a hátlapon. Azért kérdeztem mert nekem 7.3.2 Global Beta rom van rajta és jól működik még a Gmail is. és nem szeretnék belefutni egy rossz frissítésbe.Szerintem ez a fórum is azért jött létre hogy egymást segítsük. Ha a topik gazda úgy gondolja hogy sértő a hozzá szólásom,akkor törölhető. -
Acef
addikt
válasz
margithid
üzenetére
Nézd már meg kérlek, hogy a 8.2.5. stable-n is felébreszthető a képernyő az ujjlenyomat leolvasó érintésével?
Jelenleg global dev-en vagyok, ezen érintésre még akkor is felébreszti a kijelzőt, ha nincs beállítva ujjlenyomat. Nekem ez így jó, így használom.A másik kérdés, hogy megmaradt, működik-e a hívásrögzítő.

-
margithid
veterán
Megjött a legújabb global stabil Rom!
-
szkrisz6
csendes tag
válasz
gingerbalm
üzenetére
Persze. Nem segített.
-
asdf74
tag
Gmail 7.5.2-n nem kesik vajon? Mas: Valami otlet arra hogy miert nem tudok aruhazbol letolteni frissites utan?
-
laca1052
tag
Sziasztok. A global 7.5.2 beta frissítést feltette valaki? Úgy olvastam egy másik fórumon hogy valamivel gyorsabb és stabilabb a rendszer.
-
zzz03
őstag
ma elbucsuztam a 3s-tol. kicsi lett az 5coll. helyette egy korom fekete redmi note 4 teljesit szolgalatot.

-
lócitrom
őstag
Facebook Messenger esetében módosítható valahogy az fényjelzés színe?
-
retesz147
addikt
Szia!
1. Már a névjegyben adott telefonszámra hosszan böksz és kijön, hogy hívás másik SIM-ről.
2. Mivel ma "rámszóltak"(tök jogosan), oldal teteje, összefoglaló->GYIK-> Ez a kérdés: "Miért nem rögzítik a sport és egyéb tracking alkalmazások a nyomvonalat?" (oldal alján). Nem használok ilyen programokat, ha próbáltad, akkor majd a nagyok segítenek, ha nem próbáltad, akkor ez megoldás lehet. -
emill
tag
Sziasztok!
Telefonkönyvből hívott számnál hogyan lehet kiválasztani, hogy melyik simről hívja? Ha csak úgy beírok egy számot és nem memóriából hívom, akkor lent van a két hívás gomb a két simhez, de az eltárolt számoknál hogy lehet választani?GPS-szel nincs gondja senkinek? Próbáltam már min. 3 alkalmazással (runtastic, stb.) és vagy csak az első pár perc útvonalát rögzíti, vagy nem követi rendesen az utat, hanem kiegyenesíti és kacskaringós helyett egyenes utat rögzít.
Waze és hasonlók jól működnek, de a fitness applikációk közül egyik sem. Először azt hittem az appal van baj, de 3 közül egyik se működik rendesen. -
szkrisz6
csendes tag
Sziasztok! Nem tud valaki egy tényleg működő megoldást a 4g, LTE elvesztése hibára?
Pár napja még minden okés volt a telómmal, azután egyszercsak nem hajlandó 4G vagy 3G hálózaton csatlakozni. ( 2G EDGE megy)
Nem tudom mi történt pontosan, de volt egy olyan esemény, hogy éppen felvettem egy videót, és lemerült a telefon. Amikor legközelebb töltés után bekapcsoltam, na akkor kezdődtek a bajok. (legalábbis szerintem)
Eredetileg global developer rom volt rajta, de azután tettem rá golbal stabilt ( most is az van rajta) Próbálkoztam mindenfélével, de ha a telefon/beállítások/sim kártyák és mobil hálózatok/sim1/preferált hálózattípus menüben kiválasztom a 3g előnyben vagy 4g előnyben pontot, akkor rövidesen megpróbál 3G vagy 4G hálózathoz csatlakozni, de az nem megy neki.
Próbálkoztam ezzel is: http://xiaomiadvices.com/fix-no-network ... i-3-3s-3x/
de nem változott semmi. Minden sim kártyával ezt csinálja, úgyhogy ez nem szolgáltató függő dolog.
Tanácstalan vagyok. Úgy érzem nem hardveres hibáról van szó, de miflash-el újratelepítettem mindent ( clear all) és még mindig nem jó..?
Szóval ha valakinek van egy jó ötlete akkor azért hálás lennék. -
retesz147
addikt
AMdroid-ot szeretném használni ébresztőnek a sok beállítási lehetőség miatt. Beállítom a ébresztőket, majd egy óvatlan pillanatban bezárom a futó programokat, ahogy néha néha szoktam és akkor az AM nem ébreszt, mert ugye bezáródik.
Igen, ez a dolga, hogy bezárjon minden futó programot, de ez megoldható valahogy, hogy ő mégis ébresztjen?
A gyári ugye ébreszt ilyenkor is.Köszi!

-
lócitrom
őstag
gondoltam ideje újratelepítenem az egészet úgy, ahogy van. kipróbáltam közben ezt-azt. most feltenném véglegesen a rendszert fastboot módban, erre hibaüzenet:
FAILED (remote: Critical partition flashing is not allowed)
azt hinném a bootloader-rel kapcsolatos...
update
meglett. bár ez érdekes. ezek szerint az új MiFlash alapból nullázza a zárakat és ez nem tűnt fel. de mondjuk menüben nyitottnak jelzi. érdekes. -
margithid
veterán
Ez vajon mennyire lehet hiteles?
Lassan 1 éve, hogy megjelent a miui 8, igazából már várható, hogy jön a 9, nem?
Engem igazából a két alkalmazás párhuzamos futtathatósága érdekelne, az egy igen klassz ficsör lenne
-
retesz147
addikt
válasz
Brandynew
üzenetére
Én személy szerint nem tudok ilyenről.
De szerintem az Android alkalmazások, szoftverek fórumban hamarabb tudnak segíteni. -
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Létezik olyan tömegközlekedési útvonaltervező app, ami offline is működőképes? Külföldre megyek, de nem lesz kint netem, viszont tök jó lenne egy ilyen.
-
cheeka
tag
Sziasztok!
5 hónapja használom a készülékem (3s 3/32, B20), minden frissítést telepítettem, új kora óta az a hibajelenség, hogy a (első és a hátsó is) kamera alapbeállítással lefagy, ha kapcsolok effektet, vagy módot akkor általában nem.
Egyébként az élénket használom mert azzal megszépül minden, de néha jól jönne a gyors fotózás és persze az élénkkel is van hogy lefagy, pont mikor nem kellene.
Olyan a hiba mintha a fotó elkészülne, alul megjelenik kicsiben, de nem tudja elmenteni.
Tudnátok segíteni? -
retesz147
addikt
válasz
gyugyo79
üzenetére
Na kipróbáltam, tényleg nem volt ördöngősség, sőt....
Így már a Secure settings system+ modulja is működik.
A MyProfiles programmal mostantól tudom kapcsoltatni a repülő üzemmódot,adatkapcsolatot. Ezeket eddig nem tudta kapcsolni.
Viszont a GPS-t még mindig nem hajlandó kapcsolni.
Esetleg lehet rá megoldás? keresgélek közbe én is!Köszi!

-
lócitrom
őstag
beállításokat jól sejtem, hogy Mi Cloud egyáltalán nem menti? ha igen, akkor mivel lehetne menteni?
-
gyugyo79
addikt
válasz
retesz147
üzenetére
Nem rábeszélni akarlak és természetesen ne vágj bele ha kicsit is félsz, hogy baj lesz.
De a "programozó változat" az annyi, hogy áruházból letöltöd a terminal emulator for android nevű appot és bepötyögöd amit írtam. Nálam ez után már hagyta bekapcsolni. De természetesen ez már nem a normál használat és csak saját felelősségre. Gyors meg is kerestem, hogy én hol találtam mint megoldást (Itt). -
szp1
addikt
A ma jelentkezett global dev 7.5.2.-őt telepítette valaki?
Még "changelog"- ot sem találtam róla... -
aradebil2
senior tag
sziasztok!
GPS-t használó appok használata után (Strava, Locus Pro), beakad az appok gps keresője (GPS közben ki van kapcsolva), és erről random notifikációkat is küld mindkét program. Ez akkor is fent áll, ha a programokat kilövöm a memóriából, újraindításkor felejti csak el. Extra erőforrást nem eszik, mert ha egész éjszaka "keresi a gps-t", akkor se merül többet a szokásos 1-2 százaléknál. Ezért is nem annyira komoly problem, inkább idegesít. -
gyugyo79
addikt
válasz
retesz147
üzenetére
A Taskeral kb. mindent meg lehet csinálni egy rootolt telefonon csak nem önmagában vele, hanem bizonyos dolgokhoz mint pld a GPS aminek 3 állása van már igazából és nem csak ki meg be kell a Secure Settings vagy valami más. Meg türelem amíg megismered, de halom kész megoldás található a neten.
Ha bele vágsz és neked se megy a secure settings system+ része akkor a megoldása egy terminal emulátor és abba :su
mount -o remount,rw /system
touch /system/bin/su
mount -o remount,ro /system
reboot -
retesz147
addikt
válasz
Sutee89
üzenetére
A Tasker tud olyat, hogy az értesítési sávon megjeleníti az aktuális profil piktogramját, hogy ha ránézel, tudod, hogy melyik profil van épp használatban?
Tudja kapcsolni a Wifi-t, Gps-t,Adatkapcsolatot?Mert ha igen, megismerkedem vele....Inkább most szívok pár órát, de utánna sokáig nyugtom van.
-
punky10
addikt
-
Sutee89
aktív tag
Nálam gond nélkül fut a Tasker+Secure Settings+egy másik halózatváltó beépülővel együtt. Tényleg az a titka, hogy mindenhol minden energiagazdálkodásos beállítást ki kell kapcsolni. Szvsz amúgy sem érnek sokat.
-
gingerbalm
aktív tag
válasz
gingerbalm
üzenetére
Talán megvan az oka, állandóan meg akarta magát nyitni a facebook, de abban a pillanatban folyton le is állt hibaüzenettel, szemügyre vettem a felvillanást, és feltűnt a hibaüzi. Az FB-t elküldtem a kocsiszínbe aludni, ha kipihente magát, üzembe helyezem.

-
gingerbalm
aktív tag
Találkozott már valaki olyan jelenséggel, hogy az akku minden százalékos csökkenésénél felvillan a képernyő? Tegnap töltöttem fel, és most itt villant előttem 98-nál, 97-nél, most 96-nál. Sose csinálta még.
-
Az a telefon hülyesége, vagy a TraffiHunter alkalmazásé, hogy lekapcsolja/lezárja a képernyőt navigálás közben 30mp múlva?
-
gyugyo79
addikt
válasz
retesz147
üzenetére
A Tasker tudja de kell hozzá még a Secure Settings legalábbis nálam így működik. De a Secure Settings rendes működéséhez is (System+Module enabled) terminalba kellet root parancsokat írogatni. Egy kínszenvedés volt mire mindent sikerült belőnöm. Néha úgy érzem egy kicsit túl van tolva ez az energia gazdálkodás és jogosultság kezelés az egyik oldalról míg a saját szarjaiknak meg átjáróház a telefon.
Nem frissítem nem használok semmilyen alkalmazásukat min 3-4 hónapja nem telepítettem semmit a telefonra és több hónap használat után egy mi picks nevű rendszer alkalmazás kezd el az értesítési sávba üzeneteket tolni , miután letörlöm meg hiba üzeneteket dob a telefon és hiányolja, milyen már ez ... -
retesz147
addikt
válasz
sunavlys
üzenetére
Igen, a root se megfelelő neki....Nem tudja kapcsolgatni. Én a GPS-t szeretném, de nem hajlandó rá....
Fel tudtad váltani a profilozót?
1weather-t sikerült felváltanom egy nagyon segítőkész fórumtárs jóvoltából. Az időjárás progi a Weather M8, ami tudja az lértesítősávon a hőfok kijelzést.
Azt nem tudom, hogy a többi Llama, Tasker, Profile Scheduler képes lenne e a kapcsolgatásra és a értesítő sávos kijelzésre.
Nincs véletlenül valakinek tapasztalata ezekkel a programokkal? -
sunavlys
őstag
válasz
retesz147
üzenetére
Ezeket én is használtam/használom és a régi telón valóban így működtek.
Ráadásul a profilozóval én még repülőgép üzemmódot is kapcsolok ki/be, amihez root kell.
A régin supersuval simán működött, ezen semmilyen root-tal sem megy.Viszont a beépített feladatautomatizáló meg simán kapcsolgatja a repülőgép üzemmódot.
-
lócitrom
őstag
olyat más is tapasztal, hogy Mi Band 2 használatával az értesítési LED színei egységesen fehéren jeleznek a levelező kivételével? eleve hibás ugye, de rendre fehéren kezd el villogni idővel, hiába nem állítódik el a beállítás. fényjelzések ki-bekapcsolása megoldja ideiglenesen a problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- Apple iPhone 11 - népalma
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- ZEN.com
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Robogó, kismotor
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4264, 92% Akksi
- Akció! Bontatlan Sandisk SSD Plus 2TB
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ezért 19-re húztam lapot....hát nem jött be....