Hirdetés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 3S/Prime
Új hozzászólás Aktív témák
-
trebrona
nagyúr
Van rá megoldás, QuickPic Galéria.

-
Sziasztok!
Tegnap felraktam a barátnőmnek a Global Developer helyett a Global Stable ROM-ot, előtte csináltam a gyári alkalmazással biztonsági mentést. Sikerült átsiklani afelett, hogy a képek nem kerülnek mentésre, szerencsére szinkronizálva volt a Mi Cloud-al minden. Viszont a gyári Galéria alkalmazásnál újra megjelent a spontán megakadás, illetve az összeomlás. Ez az utóbbi időben már eltűnt, de most újra előjött. Van erre valami konkrét megoldás?
-
kapasz
tag
Köszi, hogy segíteni próbálsz, megcsináltam ezeket, de sajnos nem kel életre. Most délután próbáltam egy másik Redmi 3S-en is, az global stable ROM-os, de azon sem megy. Mondjuk utóbbi telón nincsen google naptár, csak a Miui-s. Ami közös a telókban, hogy nincsen rajtuk Mi-fiók beállítva, nem tudom, hogy ez okozhat-e problémát vagy még valami jogosultság kellene a programnak.
A Samsungomon azonnal működött a Smooth calendar, minden mókolás nélkül.
-
Acef
addikt
Nekem global stable, de ez sztem mindegy.
- Beállítások - egyeb fiókok - google .. szinkronizálva a naptár.
- gyari xiaomi naptárban szintén válaszd ki a fiókod szinkronizálását.
- utána amit írtál, abban a menüpontban válaszd ki a NAPTÁR appot.
- írj, ha sikerült, megafom a smoot calendar (szerintem) optimális beállításait.Nem teszem off-ba, mert ez Xiaomi sajátosság, valóban nem egyszerű beállítani egy külső appot.
-
S-eye
senior tag
Hali,
Nova Launcher van a telefonon, de nem lehet kitenni a gyári idő widgetet csak analóg óraként? Ki lehetne tenni digitálisként?
Feltettem a Google Clockot, azzal tudok berakni digitális óra widgetet, viszont az ébresztő SOHA nem kelt fel. Hiába vettem ki az akku optimalizációtól a pipát.
Ja, és az Android System a legnagyobb akkufogyasztó mostanában.
-
Tybor66
tag
Most egy kicsit eljátszadoztam a naptárral, és tényleg nem mutat az ikon semmit, csak ha megnyitod. Viszont, ha kiteszed a Widgetjét, az mutatni fogja szerintem. Nekem most mutat egy mai névnapot (a Google naptárban be van jegyezve) és egy következő eseményt, ami majd 25-én lesz.
(#8781) Acef nálad mutat valamit az ikon? Akár egy pötty, hogy az adott napra van esemény bejegyezve?
-
Sutee89
aktív tag
Én pont azért használok androidot, hogy ne kelljen megszoknom a gyári launchert, gyári appokat. Én is Nova Launchert használok, Chronus óra és időjárás widgettel, valamint google naptár és business calendar widgetet, mindrgyik frissül és működik. Mindent engedelyezni kellett az indítópultban, valamint ki kellett kapcsolnom az akku optimalizálást. Azóta működik minden, ahogy kell.
-
csongi
veterán
válasz
s3rz3t3s
üzenetére
Google sajat naptarja tokeletesen mukodik. A MIUI naptar majdnem ugyan az de kevesebb funcioval.
Launchert meg ne eroltesd, baratkozz meg a gyarival, ez nem stock android. Keress a temak kozott, rengeteg lehetoseg van. Sokkal tobbet nem tud a nova sem, az a par lehetoseg meg nem nyujt akkora elonyt. A tobbit meg tudja a miui.
-
Tybor66
tag
Vállalkozó szellemű, Redmi 3S Prime tulajok kipróbálhatják a Dual Boot-ot is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
s3rz3t3s
újonc
Köszi. Azt viszont továbbra sem értem, hogy más launcher használata esetén a letöltött óra miért fagy le állandóan, ill. szintén letöltött naptárat nem enged használni, hogy az időkép app-ról ne is beszéljek. A letöltött appokat gondolom nem csak a MIUI-nak kellene tudnia használni.
-
albgab
aktív tag
Sziasztok!
A naptárba be van kapcsolva, hogy mutassa az ünnepeket mégsem mutatja.
Mit kellene csinálnom hogy mutassa?Köszi
-
s3rz3t3s
újonc
Sziasztok!
Párom kezdett el ilyen készüléket használni, de mivel hiányzott neki a launcher, ezért letöltött egyet, Novát, vagy Apexet (nem emlékszem melyik a 2 közül, de elvileg mindkettő jó az értékelések alapján). A telepítés után viszont a telefon órája és a naptára is eltűnt, a widgetek között se találni, úgyhogy max letölteni lehetett órát, de az meg többször lefagyott. Gyári visszaállítás után, launcher telepítése nélkül működik rendesen. Kérdés, hogy ez vajon ilyen Xiaomi specifikus dolog, hogy nem kedveli a launcherek használatát, vagy csak egy másikat kellene telepíteni? Öcsém szerint a Xiaomi egyedi szoftvere okozhat problémát olyan appokkal, progikkal, stb., ami egy "normál" androidon simán működik.
Előre is köszi, ha valaki tud segíteni ezzel kapcsolatban.
-
lócitrom
őstag
az mondjuk frankó lenne, ha egyesek olvasni is tudnának legalább 10 hozzászólást visszanézve és akkor nem lenne ennyi felesleges kérdés. aktuális téma, de mintha egyesek más univerzumból csöppentek volna ide be

-
Tybor66
tag
(#8758) cincinatus és (#8761) Pistike1985
Olvasni már most is lehet: MIUI Fórum
(Elég sok a hozzászólás)
-
Pistike1985
aktív tag
válasz
cincinatus
üzenetére
Sok dolgot változtattak? Megvárom ha azt érdemes lenne feltenni.
-
sz.j
nagyúr
Nem árt tudni róla ...
"Ha ezt látja kiírva androidos telefonja képernyőjén, nehogy rányomjon"
-
cincinatus
tag
válasz
Pistike1985
üzenetére
Én megvárom inkább a Global stable 8.2-t, még két nap. De érdemes pár napot rátartani és elolvasni a véleményeket.
-
válasz
Pistike1985
üzenetére
Szerintem nem.
A kínai appok miatt.
A legjobb szerintem az EU, aztán a global, aztán a kínai verziók. -
tcshooker
csendes tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki ezzel a problémával? Redmi 3s prime készülékemen smart cover appot használok, ami zárja és nyitja a képernyőt a közelségérzékelő használatával. Korábban a Redmi 2 pro készülékemen tökéletesen működött. Most viszont nyitott toknál nem engedi, hogy az időzár lezárja a képernyőt, nyitott tokkal csak elhalványodik, majd fényesedik újra, míg le nem állítom az appot. Más hasonló alkalmazásokkal szintén így működik. Mi lehet a hiba? Lehet orvosolni vajon? A válaszokat előre is köszönöm. -
Pistike1985
aktív tag
Sziasztok! China stabilt használ valaki? Érdemes lecserélni a Globalt erre?
-
Mynock
tag
válasz
Oroszlánom
üzenetére
Esetleg innen.2 nap alatt itt van!
-
szp1
addikt
Oroszlánom:

Valaki feltette már a global dev 7.2.16 verziót?
-
szp1
addikt
válasz
Oroszlánom
üzenetére
Az első ( az international ) verzió az B20-as, de nincs készleten ugye....
A második az kínai, de ezüst-fehér 2/16-ban amúgy sincs nemzetközi változat.
De ha lejjebb görgetsz, a specifikációban szerepelnek a rádiósávok részletesen, pl.: 4G ( FDD-LTE B20 stb ). -
ROBERTOH
őstag
"The following devices will be receiving the update progressively starting from 20th Feb 2017:
Redmi 2, Redmi 2 Prime, Redmi Note 3 Qualcomm, Redmi Note 3 Special Edition, Redmi Note 4 MTK, Redmi Note 2, Redmi Note Prime, Mi 2/2S, Mi 5, Mi 5s, Mi 5s Plus, Redmi 3/Prime, Redmi 3S/Prime, Redmi Note 4 Qualcomm, Redmi 4, Redmi 4 Prime" -
xabolcs
őstag
Meg nem az, de majd 20-a utan az lesz. ... ahogy az altalad hivatkozott cikk is irja.

A második ütemben február 20-tól érdemes ellenőrizni az Updater alkalmazást a Redmi 2, Redmi 2 Prime, Redmi Note 3 Qualcomm, Redmi Note 3 Special Edition, Redmi Note 2, Redmi Note Prime, Mi 2/2S, Mi 5, Mi 5s, Mi 5s Plus, Redmi 3/Prime, Redmi 3S/Prime és Redmi Note 4 készülékeken. ...
-
csongi
veterán
-
xabolcs
őstag
Nem csak (leghamarabb) 20-tol lesz elerheto a Redmi 3s-hez?
—————————
The following devices will be receiving the update progressively starting from 20th Feb 2017:
Redmi 2, Redmi 2 Prime, Redmi Note 3 Qualcomm, Redmi Note 3 Special Edition, Redmi Note 4 MTK, Redmi Note 2, Redmi Note Prime, Mi 2/2S, Mi 5, Mi 5s, Mi 5s Plus, Redmi 3/Prime, Redmi 3S/Prime, Redmi Note 4 Qualcomm, Redmi 4, Redmi 4 Prime -
csongi
veterán
8,2-őt feltette valaki?
Vélemény? -
Psanyi42
tag
válasz
gingerbalm
üzenetére
Hát annyi, hogy driver telepítését követően kipróbálod, hogy felismeri-e, még vannak FTP-s megoldások is. Tehát biztos, hogy működésre bírható, de hogy mennyit kell szenvedni vele, azt nem tudom megmondani, mert még nem próbáltam.
-
sphe
senior tag
Hogyan lehet csak a könyvjelzőket visszaállítani mi cloudból?

-
gingerbalm
aktív tag
Tudom, kőkorszaki oprendszer, de winxp-vel épkézláb kommunikációra bírható fájlok ide-oda másolásához, vagy felejtsem el?
-
sphe
senior tag
Feltettem a Xiaomi eu stable romot, megosztom élményeim:
- annak ellenére, hogy nem hivatalos, az audio patch nincs benne (apropó, ha csökkenteni akarom a videó felvétel hangerőt, azt melyik érték átállításával tehetem meg?)
- a hátralevő töltési időből hiányzik egy szóköz, amikor kiírja
- bejelöltem az értesítési led színét, erre más színnel villog
- feloldáskor rezeg, nem kikapcsolható
- záró képernyő képéhez egy csomó kép kategóriát beállítottam, ennek ellenére egy képnél beragad, globalnal ez is működött
- nincs Google szöveg felismerő, mégis ugyanannyi a szabad ram
- upc sim kártyával, menet közben ez a rom is eldobja a térerőt ott, ahol ezzel a kártyával más telefonok nem (haverom a máshol vásárolt b20-as redmijével is ugyanezt tapasztalja).Nekem eddig a developer is jó volt, nem lettem előrébb, úgy érzem.
-
Sutee89
aktív tag
válasz
rantottsajt
üzenetére
Nekem is ugyanez volt a probléma a MotoG telómmal. Másik töltő használata megoldotta a problémát.
Minden töltővel ezt csinálja? Külső akksival is? -
csongi
veterán
válasz
rantottsajt
üzenetére
Probalj egy masik toltot vagy vezeteket, utanna rendszer vissza allitast, es ha az sem garanciaba mehet vissza.
Van lehetoseg CM romot feltenni, de ahhoz loadert kell nyitni stb stb. -
rantottsajt
tag
Sziasztok, az miert van hogy ha toltes kozben hasznalom a telefont, akkor lassabb, kevesbe veszi be ar erinteseket a kepernyon es az ujjlenyomatolvaso nem old fel, folyamatosan rezeg, mintha nem jo ujjamat hasznalnam? Illetve van arra lehetoseg, ami akar egy sima usernek is elerheto, hogy miui helyett sima, egyszeru android legyen a telefonon?
-
trebrona
nagyúr
válasz
gingerbalm
üzenetére
Persze, jeges északi széllel.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gingerbalm
aktív tag
Az akksihűtés tök jó funkció. Nem azt mondom, hogy ráfagyott a kezem, de érezhető volt, hogy pillanatok alatt lehűti.

-
gingerbalm
aktív tag
Én is rátettem töltőre, pontosabban a xiaomi powerbankre, hogy azt is beüzemeljem végre, és semmit se nyomtam akkuügyben, mióta ma délután meghozta a posta, és 60%-nál közölte ezt a kikapcsolt akkukímélős infót.

-
lócitrom
őstag
hát ha csak annyi a 8.2 changelog tartalma valóban, mint amennyi fel van sorolva... akkor ez konkrétan lóf@sz. temérdek nem éppen apró hiba van, amiknek közelében sem jártak a fejlesztők ezek szerint. ráadásul többen újabb hibákat tapasztalnak MIUI fórum alapján. azért ennyi idő elteltével ez katasztrófa. ez nem éppen tükrözi azt, hogy foglalkoznak a felhasználói visszajelzésekkel.
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Az mitől van (és mire akar figyelmeztetni) hogy töltés közben kaptam egy ilyen üzenetet?

Van jelentősége?
-
gingerbalm
aktív tag
Nagyszerű, frissült simán.

-
jambiyya
őstag
válasz
gingerbalm
üzenetére
Refund?

-
gingerbalm
aktív tag
válasz
jambiyya
üzenetére
Közben már le is kapta a frissítést, most ki van írva, hogy update-el és ne indítsam újra addig.
Hát, talán egy próbát megér a levelezés az aliexpresses csákóval, valami bocsánatra és/vagy az azzal töltött időm kompenzálására, hogy olyan állapotba hozzam, amilyenben jönnie kellett volna.

-
jambiyya
őstag
válasz
gingerbalm
üzenetére
Szerintem kevesebb idő/energia frissíteni, mint levelezni.

-
kajlor
csendes tag
válasz
gingerbalm
üzenetére
Várd meg február 20.át, jön a Global stable 8.2
-
sunavlys
őstag
válasz
gingerbalm
üzenetére
Szerintem siman
-
gingerbalm
aktív tag
Sziasztok!
Most kaptam meg a telót. Kissé mérges vagyok, a webshop 8.1.1.0 Global Stable-lel hirdette meg, de csak 7.5.9.0-val jött el, amin nincs magyar. Ezt tudom mókolás nélkül, simán frissíteni a 8-asra?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
szívesen!
, ezért készítettem néhány screenshots-ot

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nálam úgy van, hogy pl. március 15 meg van jelölve egy kis ponttal és ha rányomok akkor kiírja, hogy nemzeti ünnep.