- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
rep3at
őstag
válasz
dawe666 #1057 üzenetére
A készülék valóban inkább a távolkeleti régióban volt jelen, de európában is forgalmazták. Hogy miért is váltanék erre a gépre? Elsősorban az érintőkijelző és a szimpatikus forma miatt. Tudásában nagyjából tényleg megegyezik a V8cal, de nekem nem szempont a jó kamera.
Viszont az úriember adna hozzá elég sok programot, ami már inkább szempont. Régebben inkább PDAt tartottam, akkor szoktam hozzá ahhoz hogy este olvassak rajta, ez sajnos a V8cal nem megoldható.
Fontos a dokumentumok (Word, Excell, Adobe, *.doc) kezelése is, a készülék ebben is jeleskedik hiszen beépített Picsel Viewer alkalmazás található rajta.
Szempont még a zenelejátszás is, buszon vagy séta közben gyakran hallgatok zenét, és ilyenkor kell az hogy "zsebből" számot tudjak váltani. Ez a Mingnél lehetséges lecsukott flippel is, és a hangminősége emberünk szerint (akiben amúgy feltétel nélkül megbízok) kiváló.
Nekem 2GB memória kezelése bőven elég, ezt még pendriveként is használhatom hiszen mindig van nálam miniUSB kábel (sajnos microUSB nincs), és így legalább egy helyen lesznek az adataim.
Még nem 100% hogy elcserélem, de egyre inkább hajlok felé. Igaz hogy nagyon megtetszett a V8ban található "új" rendszer, de vannak benne bosszantó hibák is, igaz nem annyira zavarnak de hosszú távon azért mégis. Kelleni fog pár nap hogy átgondoljam az biztos..
-
rep3at
őstag
válasz
dawe666 #1054 üzenetére
Nézd meg az A1200 tesztjét, szerintem teljesen más alapokon nyugszik a rendszer. Szeretek új tapasztalatokat szerezni, ezért is gondoltam rá hogy meg kellene szereznem. Na meg azért is, mert az érintőképernyő a divat.. És az sem egy utólsó szempont hogy elég ritka készülék.
-
-
rep3at
őstag
válasz
dawe666 #1047 üzenetére
Modmymoton találtam egy gyári firmwaret, csak nem tudom, hogy ez-e a legfrissebb.
A gyárihoz hasonló ikonokat hol találhatok hozzá (a menübe kellene)?
Hogyan lehetne ezeket feltenni rá? Milyen formátumban kell lenniük?Valaki valami jó programgyűjteményt tud ajánlani? Egy könyvolvasó nem lenne rossz...
Szerintetek megéri lecserélni egy Motorola A1200ra? (szép állapot, gyári független, fekete)
-
[Anduriel]
aktív tag
válasz
dawe666 #1024 üzenetére
Én már szedtem szét. Még kijelzőt cseréltem benne, anno írtam is róla. Egy disassembly videó szerint álltam neki a műtétnek. Youtube-on is van fenn belőle de kugli is kidob pár találatot. Viszont legyél óvatos, különösen a külső kijelzőnél mert ott van egy nagyon vékony nyák aminek mindkét oldala ragadós és azt nekem véletlenül sikerült megsértenem. Azóta a külső érintőgombok nem mennek :S (bár úgyse használtam)
-
ertz
aktív tag
válasz
dawe666 #1001 üzenetére
Hát, köszi. Ettől féltem.
Ja, amúgy nemrég vettem használtan ezt a telót és amikor a csillag gombot megnyomom, akkor az egész oldalsó sarka kicsit beesik, bemegy... nem tudom máshogy mondani.
Másnál is jelentkezik ilyen probléma újonnan, vagy sok használat után? Vagy ez csak egy egyedi probléma? -
HoNeYBiRD
csendes tag
ja, jól összetákolt készülék az biztos, én 1,5 év után sok rosszat nem mondhatok róla, max annyit h az sms-ezés kicsit nehézkessé válik ahogy haladsz előre a tér-idő kontinuúmban, erőteljesen kell presszingelni néhány gombot, ha azt akarod h a kívánt karakter jelenjen meg, amúgy télleg, én is tok nélkül használom, nem sok karc van rajta, se a kijelzőn (kifejezetten strapabíró plexit dobtak rá) se a burkolaton, annyi a móka h az usb-csatit védő porbizbasz elmaradt róla vmikor
meg tán, h. az oldalsó gombokról elkezdett lekopni a festés és így szép fehér színben pompázik az eredeti ezüst helyett, de kb. 1 évig ezzel sem volt gond...szal vegyed mert szebbet-jobbat-igényesebbet jelen pillanatban nem kapsz, pláne hasonló áron
van súlya, de azt meg a ravasz, az agy óta tudjuk, h. "a sóly a megbízhatóság jele" -
bwoay
nagyúr
vannak olyan készülékeik, amiknek látom értelmét, de egyik sem olyan,
hogy azt mondhatnám: igen, most erre van szükségük/szükségünk.
legalábbis én magamnak egyiket sem szerezném be, és ezen túl
nem is látom, hogy pont az adott telefonra lenne igénye a piacnak,
legalábbis akkora, hogy egy kicsit berántaná a Motorolát.
felújított Z6? erről nem tudok, miféle? -
bwoay
nagyúr
szép vízió. egy problémám van: semmi logikát nem látok már abban,
amit a Motorola csinál. Az egy dolog, hogy mi tudjuk, mit hogyan kellene,
de ez nem segít rajtukEz egyébként nálam is az a készülék,
amivel el tudnának kábítani.
A céges telefonom egy SE w910i, aminek kapcsán állandóan szembesülök vele,
hogy mennyire elszoktam már a moton kívül minden mástól.
Volt pl 2 nem fogadott hívásom a SonyEricssonon, és egész véletlenül derült csak ki,
miután bennem már kialakult a reflex, miszerint majd a telefon szól, ha valamit akar.
Nem nézegetem, nyitogatom, nyomkodom a telefonjaim, hogy lássam, történt-e
valami, hanem várom, hogy pittyegjen, rezegjen, vagy bármi, ha én elmulasztottam
egy adott eseményt. Ez szép lassan természetessé vált, valahogy így képzelem azt,
amikor a telefon van értem, és nem fordítva. A 2 elmulasztott hívás után fogadtam meg,
hogy a céges telefon is motorola lesz, vagy befogom a régi U6-ot, vagy az elfekvő K3,
vagy a vadiúj V3i veszi át a w910i helyét.
Ez a VE1 zseniális formatervvel bír, egy penge smarthpone-nak meg
abszolút lenne piaca, de nekem komoly kétségeim vannak a motorola
utóbbi években látott ténykedéseit miatt -
-
Theodoric
csendes tag
A gond ezzel az hogy az előző SE telo nem így működött, ott akkor hallgatott el logikusan, amikor a gombbal "felvettem", és ezen beidegződés után merőben szokatlan volt ez, azt hittem hibás a készülék.
Nem sorscsapás.
Szokatlan.
És mint olyan, első körben célszerűnek tűnt megtudni lehet-e állítani az igényeimhez.Én viszont sose értettem az embereket akik belepofáznak az ilyesmibe, mert az nem az ő világnézetük
De mindemellett köszönöm az információkat.Annyit még hadd kérdezzek meg, hogy a telefonra való témák töltése, egyedi testreszabásáról, frissítések telepítéséről kb hányadik hozzászólásnál kezdődnek a leírások,tippek?
Nem akarom még egyszer kérni hogy vki írja le, ha már le volt, de ennyi hozzászólásból kikeresni se sok időm van... -
arkades
senior tag
-
papi77
addikt
Igen az van benne! A 3 nap,éjjel kikapcsolva akkor is karcsú!Itt a tesztben 2 nap van írva,és Bogék nem kicsit szokták nyúzni a tesztkészülékeket!A szerviz óta nekem nagyon király az akku
Egyébként a kifejezésmódról nekem is az a véleményem,h nem kellene trágár szavakat használni!
-
bwoay
nagyúr
hát így van, ez egy rakás szar, látványos, de legalább kurva lassú
most akarom legyalulni a gépet, és jó lenne, ha nem kellene megint felraknom,
viszont a backup/restore meg jól jönne néha.
biztos van amúgy valami más alternatíva, mert ez a szemét kb az ősrégi trusyncet idézi,
azt nagyon tudtam utálni, annyira körülményes volt, ez már könnyen kezelhető, csak buta.
sm-eket szerencsére nem akarok menteni, tehát a txt-vel semmi problémám,
de irtózom az ilyen debil programoktól. mondjuk azoknak tökéletes,
akiknél itt megáll a tudomány, mert tényleg fogja az ember kezét,
és alapból fullscreenben jön fel, öklömnyi ikonokkal -
bwoay
nagyúr
de akkor meg milyen faszom csv-ről beszél ez a szar?
azt is néztem, hogy hátha menne egy szinkronizálás utáni export,
de ebbe lehet, hogy már bele sem megyek egy próba erejéig sem.
amúgy K3-ról olyan szarul másolta át a dolgokat, hogy csinált külön bejegyzéseket
azoknál is, akikhez több szám tartozik. gondolom ez ilyen kompatibilitás gond,
mert régen tényleg így mentette, és be lehetett állítani, hogy minden ilyen szám
egy név alatt látszódjon, asszem V8-nál meg ez már alap,
gondolom ez végre nem külön menti el a memóriába sem.nah, körülnézek ott, ahol mondtad, thx
háhháháhá, tényleg ott van, oda dugta ez a sunyi köcsög,
egy szép nagy vcf-ben van minden. továbbra sem értem, milyen csv-ről hadovált,
pláne így... de legalább jól kimentek onnan mindent, aztán majd restore-ra kellene találni valami tök más programot. vagy mi lenne, ha ráküldeném BT-n ezt a vcf-et?
mert az lenne az igazán jó, ha szépen felmásolgatná magának -
törölt tag
-
törölt tag
Például van olyan skinnem, ami majdnem tökéletes, de apró változtatásokat szívesen elvégeznék rajta! Pl: betűtípus, menüikonok némelyike,stb. Néhány skinnél nagyon jók az ikonok, de rossz a betűméret és típus, másnál meg a menü színeivel nem vagyok megelégedve! Szóval ilyesmire használnám. Sajnálom, hogy nem olyan egyszerű ez, mint pl. egy nokiánál (symbian), vagy Se.-nál. De tudom, hogy ez másfajta szoftver.
-
dawe666
tag
a belső dolgokat a phone_p.ini-ben tudjuk átírni, az [idle] tagen belül, itt egyelőre csak a V (vertikális, azaz függőleges) pozicionálásra találtam módot, hogy pontosan mi mit is jelent még nem tudom, egy biztos, a dátum és operátorinformáció eltüntethető, ha a spacing_V1-et 300ra állítjátok, azonban ezzel a 4 ikon is eltűnik és csak az óra marad.
Továbbá a openwindow_p.ini-ben a fontok között lesz egy digitalclockpowersave nevezetű tag, vagy valami ehhez hasonló, ez azt az órát állítja amit akkor láttok, amikor a kijelző elsötétedik, és halványan mutatja az időt, ennek a méretét én felvettem 90-re sokkal kényelmesebb, jobban látszik az óra így a sötét alapon. jó állítgatást -
dawe666
tag
nos, dolgozom a dolgon ahogy ígértem, amire eddig jutottam az az, hogy tudok átlátszó főmenüt csinálni, vagyis az ikonok alatt a háttérkép látszik csak, aztán a külső kijelzőn már tudom pozicionálni a z órát és a dátumot, illetve változtatható a méretük is már, de a belső kijelzővel újra és újra elakadok, nem tudom mi a gond, de seemit sem sikerült még álltani az idővel és dátummal
-
[Anduriel]
aktív tag
-
-
-
-
ez_meg_emaz
őstag
Akkor ez lehet hogy csak SE-ben van.
Mitha samuban is lenne. De samubol csak innov8 tetszik, azt meg fentebb írt okok miatt nem.
Van vmi hátránya a függö v8-aknak (Pl frissítés, hackelés terén)? Mert amikor n95-röl olvasgattam ott jobban járt az akinek független teloja volt. Frissítések nem mentek fel a függökre, vagyis azokra külön adtak ki régiók szerint.
-
Jimmy Clark
csendes tag
A külső kijelző sms olvasásra alkalmas? Tud olyat a zenelejátszó a külső képernyőn (gondolom a belső tud), hogy miközben megy a szám, én egy adott gombot lenyomva (a k750 esetén föl-le) látom a playlistet, és a számok címeit, és onnan kiválaszthatom a következő számot?(vagyis nem egyesével kell lépegetni kissé látatlanba a számok közt).
Köszönöm a segítséget előre is.u.i.: egyre inkább úgy látom, hogy bármilyen szarság kiderülhetne a telefonról, én akkor is végül mellette döntenék. Azt hiszem ilyen a szerelem
(Meg valahogy mindig is volt egyfajta vonzalmam annó a v3-as iránt. De azért mindig hű maradtam a k750-hez
)
-
Jimmy Clark
csendes tag
Koszi a választ!
És mi a helyzet az aksival, és a magyar karakterű sms-ekkel? Milyen gyorsan teker a számokon?
Azon kívül, hogy jobban tudok beleturkálni a soft-ba a későbbiekben (bár mivel a T-nél veszem nem tudom, mennyire élhetek vele), milyen ez a telefon a hasonló árú Samsung U800-hoz képest (ez már lehet, hogy kissé offtopik)? -
bwoay
nagyúr
arról nincs is info, hogy kiadják-e Androiddal,
viszont az tény, hogy dobták, az oroszok cikke is arról szól,
hogy miért fújnak le egy telefont a gyártók. ennek az volt a bűne,
hogy UIQ lett volna rajta. Szóval csak annyit tudni, hogy készült egy ilyen,
ami aztán nem került piacra. Én meg azt mondom,
hogy ez a Motonak drága mulatság, tehát SZERINTEM
valamilyen formában talákozni fogunk ezzel a típussal.
Vagy egy ehhez nagyon hasonlóval.
addig meg itt a V8 -
bwoay
nagyúr
én meg azért nem érzem érvágásnak az elmaradt bővíthetőséget, mert
1. ott a 2 GB-os, ez némiképp az ő válaszuk a problémára,
más kérdés, hogy ez errefelé senkit nem vígasztal
2. sosem használnék Motorolát audio lejátszónak,
szerintem ilyesmire még mindig nagyon éretlenek a készülékek,
ld. 7 fokozatú hangerőszabályozás, pfffRAZR-ből viszont volt újabb, amit végül az UIQ nyűglődése majd halála miatt dobtak,
most átnyergeltek ugye az Androidra, de én valahogy kétlem,
hogy megengedhetnék maguknak egy prototípusig kifejlesztett telefon
teljes törlését, szóval én várom az Andros RAZR-t. -
bwoay
nagyúr
Engem a bővíthetőség hiánya a 4 MB-os U6-nál sem zavart,
csengőhangokra elég (bár nekem még arra sincs szükségem).
A V8-ra amúgy a mini USB is ráfért volna a micro helyett,
utóbbinak hála már nem elég a töltéshez egy mindenütt megtalálható,
szokványos USB kábel.
Abban nem vagyok biztos, hogy a V8-ba belefért volna egy micro SD foglalat
ugyanilyen vastagság mellett, legalábbis szerintem a V9 sem
a 3G miatt lett vastagabb.
Viszont amit a 46-os fw hozott a külső kijelző használhatóságában,
az tényleg örömteli, bár utólag már el lehet mondani, hogy inkább az a szégyen,
hogy alapból nem így oldották meg, hiszen túl sok értelme nincs a nagy kijelzőnek
a korábbi fw-eknél. -
HoNeYBiRD
csendes tag
ja, elég gyanús, h. ez már a warez kategória, szal ha fel is teszed vhova, akkor ne nagyon reklámozd h te voltál, mer sose lehessen tudni...
bár amiket eddig linkeltünk (gyári szoft, rsd lite) az se hiszem h teljesen legális lenneén is tapasztaltam jópár játéknál, h. a softgombok érzéketlenek, sőt inkább úgy mondanám, h. elenyésző az ami teljesen jól működik v8-on buhera nélkül sajna
-
-
HoNeYBiRD
csendes tag
jólvan, nem rossz ez, a főmenü jól néz ki
, de én ezzel a lila színnel sajna nem tudok együtt élni
viszont 1 kérdéssel fordulnék hozzád, miért lehet az h. a blackgrey skinben, ha azt használom, akkor eltűnnek a bal oldali felső ikonok (térerő, gprs jel), ha a főképernyőről (vagy hogyhíjják) bemászok a főmenübe, és az ez alatti szinteken se látszik, csak a főképernyőn és a külső kijelzőn látszik, ott no probléma
hiába flashelem, az sem segít
nem tudom, h. ez így érthető-e, v. írjam át magyarra?!
-
HoNeYBiRD
csendes tag
kösz a linket, akkor ez mégiscsak az, amire én gondoltam
nekem ez a lila-sárga kombó nem gyere be, de ez már megint ízlés dolga
na mind1, azért mindenesetre kipróbálom, aztán meglássuk...ja, még1 dolog, ami abszolút offtopic, de azért megmerészelem feltenni: h. csinálsz ilyen kis méretű rar-t ekkora fájlból, gondolok itt a cc. 500kb-ba tömörített skinedre, mikor az iconres ~7M? simán winrar-ral? (ha hosszadalmas akkor ne írd le, v ha van vmi link esetleg)
-
HoNeYBiRD
csendes tag
én sztem ezt a ZN5 skint keverem vmivel, mert el nem tudom képzelni, h. amire én gondolok, az ennyire tetszen vkinek...
van vhol róla screenshot?
asszem eljött az ideje, h. én is feltegyem
kösz dawe, megnézzük mit bírapropó, régebben én is mondtam 1 olyat, h. belevágok egy kis skin buherába: blackgreyben kicserélem a képernyő felső részén megjelenő ikonokat külső belső kijelzőn, hát hogy őszinte legyek nem jártam sok sikerrel, én ezt annak tudtam be, h. a motolinux iconres composer 1.1 egy gonosz program, ugyanis az tudvalevő, h. nem vmi perfekt ha create-re kerül a sor, szal elég tré eredmény született, az akku ikonja volt csak látható, a többi (térerő és tsai vhova eltűntek), és mivel ez egy fél délutánomba került, így asszem linux skinninget meghagyom dawe666-nak
(pedig amúgy sztem rohadt jól nézett ki, mert végülis nem is cseréltem ki az ikonokat, csak photoshoppal olyan szép neonkékké varázsoltam őket, h. csak úgy világítottak az alapvetően fekete blackgrey skinben)
semmi mást nem csináltam csak a fájlokat megnyitottam a ps-ben, majd elmentettem őket miután megkapták - nem is oly egyszerűen - színüket (minden maradt a helyén ugyanolyan néven ua kiterjesztéssel), szal ezért gondolom, h. az iconres baltázott el vmit és nem én...ja, azt tudtátok, h. a 24 bites .bmp-t nem szereti az iconres? ugyanis először úgy csináltam meg az ikonokat, és az baszta helyesen felismerni őket import után, szal csak 32 bitessel kínáljátok meg az iconrest, ha .bmp-vel dolgoztok
-
bwoay
nagyúr
én igazából oda akartam kilyukadni,
hogy csináld meg nekem a bubbles-ben azt az elbaszott szövegkijelölést
színvilágát tekintve a gold sosem fog bejönni,
mivel az arany telefon eleve nem tetszik.
a ZN5 viszon baró, én kivárom, amíg megcsinálod az apró fontokat,
de a bubbles már most kiváló, leszámítva azt, hogy a fekete betűk
kijelölve szürkére váltanak, de miután a kijelölés fekete, simán alig olvasható
így a szöveg.
Azt nem lehet egyszerűen megoldani, hogy a kijelölt betű színe fehérre váltson?
l -
bwoay
nagyúr
apám, még tegnap este néztem meg a skineket, mindkettő profi munka,
nagyon büszkék vagyun ám rád
nálam a bugok ilyen rövid teszt során nem is jöttek ki,
meg ugye nálam abszolút nyertes a bubbles még mindig,
ez leginkább a kisebb fontoknak tudható be.
na, ennél viszont belefutottam egy hibába,
üzenet írásnál a kijelölés miatt nem látszódik a betű,
nem lehetne ezt is módosítani jó irányba? -
bwoay
nagyúr
namost a saját skint én úgy értettem,
hogy maradna mondjuk a gold (mert azt látom, hogy imádod),
vagy akár a ZN5, csak a telefonodhoz illő színekkel, meg ilyenek.
én biztos addig moddolnék valami skint,
hogy jó legyen ehhez az egyéni házhozmás:
megváltam a 46-os firmware-től,
mert egyrészt idegesített a 12 ikon a főmenüben,
másrészt feltűnt, hogy ha becsukom a telefont,
akkor késve jelenik meg az óra, kb 1 mp-ig csak az üres wallpaper látszik.
mint kiderült, ez a 46-os sajátossága, de nagyon megörültem annak,
amikor kiderült, hogy a 44-esben (amit korábban HB linkelt)
a Google ikon helyett egy Connections van, több hasznát veszem majd.
A legújabb bootloader látszólag megoldotta a késést,
mondjuk ezt nem akarom elkiabálni, de szerintem ennyi idő alatt
már kiderült volna, ha továbbra is késik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- VR topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Motoros topic
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nyaralás topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Trónok harca - Game of Thrones (sorozat)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest