- iOS alkalmazások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoNeYBiRD
csendes tag
na azzal én is elvoltam egy dbig mire megtaláltam a tökéletes beállítást, h mi az amit elbír a szoft, de már sajnos nemtom a parákat
én úgy emlékszem, h. mp4et is gond nélkül vitte, az biztos h. a videó képének bitrátáját elég szépen vissza kellett szelídíteni (annyira különben ekkora kijelzőn nem észrevehető a minőségvesztés, szal bátran a bitrátával), meg a felbontást is csapd vissza 320x240-re, totál fölösleges nagyobb felbontással dolgozni és vmi olyan progival konvertáltam amivel az ipodokra is szoktak mp4be mahinálni...nem volt mindegy a progi sem, erre is kristálytisztán emlékszem hiába lehetett vele mindenből mindenbe konvertálni (asszem a xilisoft, imtoo mindenesével konvertált videókat nem csípte a v8, legalábbis az mp4et biztos nem, 3gp-t lehet)
úgyhogy én magam gyorsan le is szoktam a videókonvertálásról, beépített memo nem túl nagy, emlékeim szerint 3 db 30 perces jó minőségű videóval tele is volt, és ha jól tévedek legalább annyi idő volt a konvertálás amennyi a videó maga, annyira nem éri meg sztem, de van akinek tán mégis...akkor nosza, tesztre fel!sőt én olyannyira meguntam ezt a multimédiás baszást telefonilag, h. visszatérek a gyökerekhez és most fogom cserélni a v8-at moto f3-ra
-
HoNeYBiRD
csendes tag
ja, jól összetákolt készülék az biztos, én 1,5 év után sok rosszat nem mondhatok róla, max annyit h az sms-ezés kicsit nehézkessé válik ahogy haladsz előre a tér-idő kontinuúmban, erőteljesen kell presszingelni néhány gombot, ha azt akarod h a kívánt karakter jelenjen meg, amúgy télleg, én is tok nélkül használom, nem sok karc van rajta, se a kijelzőn (kifejezetten strapabíró plexit dobtak rá) se a burkolaton, annyi a móka h az usb-csatit védő porbizbasz elmaradt róla vmikor
meg tán, h. az oldalsó gombokról elkezdett lekopni a festés és így szép fehér színben pompázik az eredeti ezüst helyett, de kb. 1 évig ezzel sem volt gond...szal vegyed mert szebbet-jobbat-igényesebbet jelen pillanatban nem kapsz, pláne hasonló áron
van súlya, de azt meg a ravasz, az agy óta tudjuk, h. "a sóly a megbízhatóság jele" -
HoNeYBiRD
csendes tag
garancia kérdést passzolom, de valószínűleg akkor jobban jársz a függetlennel...
színkérdés mókás, az enyém ilyen kékes-szürkés inkább, de nem ezüst az biztos, feketének se mondanám, csak a hátuljának fekete a borítása
v8 elvileg 4 színben kapható, csak a 2GB-os van feketében, a luxuryt nem kell bemutatni
512-es meg ebben a kékes-szürkés vmiben & rosegold színben (tán ez lehet, amit láttál a mediamarktban):[link] -
HoNeYBiRD
csendes tag
válasz
Jimmy Clark #864 üzenetére
hát ez tényleg ellentmond a logikának, meg a user manualnak is...
xmad-nek válaszolva, a voda kicsit belepiszkált a szoft-ba, de nem túl tolakodóan (pontosan már nem emlékszek, mert az enyémre dobtam 1 gyári flasht), illetve ha nyitva van a teló, akkor a külső kijelzőn egy gyönyörűszép voda logó röhög + a power on & power off animáció van vodásítva, ha ezek nem zavarnak és van jobb helye is az ötezernek, pláne, h. a színe is jobban tetszik, akkor vedd a vodánál, amúgy mióta árulnak itthon feketében is v8-ast?
-
HoNeYBiRD
csendes tag
válasz
Jimmy Clark #858 üzenetére
na, akkor megint nem voltam elég érthető, amit fentebb írtam, az normális jelenség (nekem is így működik: ha egyszer végigfut a riasztás és közben nem nyomsz rá szundit, akkor utána nem fog ismételni!!!), ezzel ne vidd sehova
állítsd be a guns-tól a november raint extended mixben, vagy vmi 2 órás dj szettet, akkor csak felébredsza drivert meg úgy gondoltam, h. a számítógépeden kéne reinstallálni v. a moto phone tools-t 1x leszedni, aztán újra fel, ezeket szintén neked kellene megcsinálni, mert a telódnak nincs baja, nekem úgy tűnik, így messziről...
-
HoNeYBiRD
csendes tag
válasz
Jimmy Clark #852 üzenetére
így már értem a problémád a riasztással kapcsolatban, ha 1x lefut a riasztás, akkor többször nem ismétel, azaz ha nem nyomsz rá semmit se szundit se semmit, hanem hagyod, h. lefusson végig, akkor akár, h. van beállítva, nem fog ismételni!
ilyen szempontból semmi szükség ehhez a telóhoz a phonetools-ra, simán intézőből, vagy totalcommanderrel tudsz oda-vissza másolni rá képet, zenét, videót...de az megint érdekekes lehet, h. miért nem tudsz képeket másolni, ha zenéket igen...lehet újra kéne tenni a drivert hozzá, vagy nemtom
-
HoNeYBiRD
csendes tag
válasz
Kriszi001 #838 üzenetére
először is nem kell megejteni, csak ha akarod, te is meg tudod csinálni, szaküzletben jó eséllyel elhajtanak, hacsak nincs vmi baja a telódnak és úgy kapsz újabb firmware-t a javítással
viszont ha belevágsz, akkor először érdemes bootloadert frissíteni és utána nekieseni a szoftvernek
tehát úgy nézne ki a sorrend, h.:
1. bootloader frissítés
2. sw frissítés vmilyen retail firmware-rel, amiben ált. nincs magyar nyelv
3. magyar nyelv felpattintása (ez persze már fakultatív), tehetsz üzbéget isegyik sem bonyolult, kb 10-15 perces móka össz (1 progi kell hozzá és a 3 fájl), arra azért figyelj, h. nehogy olyan sw-t dobj fel, ami lokkolt, mert az nem tesz jót motód egészségének
olvass vissza, ott minden le van írva...v. a modmymoto.com-on is mindent megtalálsz, ami kellhet...
-
HoNeYBiRD
csendes tag
válasz
Jimmy Clark #837 üzenetére
ez az ébresztő probléma felettéb érdekes, nálam ismétel simán (persze előtte be kell lőni a percet is, h. milyen időközönként tegye), remélem ezt a lépést nem ugrottad
2 ilyen menüpont is van h. "ismétlés", az egyiknél állítod a gyakoriságot, h. hétköznapokon mondjuk, a másikkal meg amit írtam az előbbmp3 lejátszó részét én még nem babráltam...ez a funkció nekem abszolút felesleges 1 mobilban amúgy, arra ott az ipodom
az akku-kijelzés meg 1000 éve így van a motóknál, mondjuk valóban lehetne 1-2-vel több beosztás, h. pontosabb képet kapjunk
a pin kóddal kapcsolatban nem értem pontosan, h. mit írsz, de biztos úgy van
-
HoNeYBiRD
csendes tag
remélem még aktuális:
- normál használat mellett nálam kb. 3-4 napot bír
- hangzást nem tudom, a füles még a zacsijában van már 1 éve mióta megvettem
- pdf, doc fájlt alapból nem kezel, konvertálni nem hiszem, h. kell őket, biztos van vmi javás okosság, amivel meg lehet nyitni őket
- a csomag tartalma: telefon, doboz, töltő, usb kábel, kis porvédő szütyő, füles...lehet kihagytam vmit, hirtelen ennyi jutott eszembe
- nagyjából 1 éves használat után én aszondom, h. kb azt kaptam amit vártam
dobtam rá 1 flasht, bootloadert cseréltem, custom téma van rajta, így egész pofás...egyedül ez a kis porvédő baszás esett le nekem is róla, amúgy minden ok vele, nem fagyogat és még mindig szép csilli-villivegyél kézbe egyet és meglátod, h. miért szeretjük!
-
HoNeYBiRD
csendes tag
ja, elég gyanús, h. ez már a warez kategória, szal ha fel is teszed vhova, akkor ne nagyon reklámozd h te voltál, mer sose lehessen tudni...
bár amiket eddig linkeltünk (gyári szoft, rsd lite) az se hiszem h teljesen legális lenneén is tapasztaltam jópár játéknál, h. a softgombok érzéketlenek, sőt inkább úgy mondanám, h. elenyésző az ami teljesen jól működik v8-on buhera nélkül sajna
-
HoNeYBiRD
csendes tag
jólvan, nem rossz ez, a főmenü jól néz ki
, de én ezzel a lila színnel sajna nem tudok együtt élni
viszont 1 kérdéssel fordulnék hozzád, miért lehet az h. a blackgrey skinben, ha azt használom, akkor eltűnnek a bal oldali felső ikonok (térerő, gprs jel), ha a főképernyőről (vagy hogyhíjják) bemászok a főmenübe, és az ez alatti szinteken se látszik, csak a főképernyőn és a külső kijelzőn látszik, ott no probléma
hiába flashelem, az sem segít
nem tudom, h. ez így érthető-e, v. írjam át magyarra?!
-
HoNeYBiRD
csendes tag
kösz a linket, akkor ez mégiscsak az, amire én gondoltam
nekem ez a lila-sárga kombó nem gyere be, de ez már megint ízlés dolga
na mind1, azért mindenesetre kipróbálom, aztán meglássuk...ja, még1 dolog, ami abszolút offtopic, de azért megmerészelem feltenni: h. csinálsz ilyen kis méretű rar-t ekkora fájlból, gondolok itt a cc. 500kb-ba tömörített skinedre, mikor az iconres ~7M? simán winrar-ral? (ha hosszadalmas akkor ne írd le, v ha van vmi link esetleg)
-
HoNeYBiRD
csendes tag
én sztem ezt a ZN5 skint keverem vmivel, mert el nem tudom képzelni, h. amire én gondolok, az ennyire tetszen vkinek...
van vhol róla screenshot?
asszem eljött az ideje, h. én is feltegyem
kösz dawe, megnézzük mit bírapropó, régebben én is mondtam 1 olyat, h. belevágok egy kis skin buherába: blackgreyben kicserélem a képernyő felső részén megjelenő ikonokat külső belső kijelzőn, hát hogy őszinte legyek nem jártam sok sikerrel, én ezt annak tudtam be, h. a motolinux iconres composer 1.1 egy gonosz program, ugyanis az tudvalevő, h. nem vmi perfekt ha create-re kerül a sor, szal elég tré eredmény született, az akku ikonja volt csak látható, a többi (térerő és tsai vhova eltűntek), és mivel ez egy fél délutánomba került, így asszem linux skinninget meghagyom dawe666-nak
(pedig amúgy sztem rohadt jól nézett ki, mert végülis nem is cseréltem ki az ikonokat, csak photoshoppal olyan szép neonkékké varázsoltam őket, h. csak úgy világítottak az alapvetően fekete blackgrey skinben)
semmi mást nem csináltam csak a fájlokat megnyitottam a ps-ben, majd elmentettem őket miután megkapták - nem is oly egyszerűen - színüket (minden maradt a helyén ugyanolyan néven ua kiterjesztéssel), szal ezért gondolom, h. az iconres baltázott el vmit és nem én...ja, azt tudtátok, h. a 24 bites .bmp-t nem szereti az iconres? ugyanis először úgy csináltam meg az ikonokat, és az baszta helyesen felismerni őket import után, szal csak 32 bitessel kínáljátok meg az iconrest, ha .bmp-vel dolgoztok
-
HoNeYBiRD
csendes tag
új skin, egész pofás...
igaz én a sidebar ikonokat nem csípembluetooth-t nemtom kacsyx, egyszer nekem a notimmal játszotta ugyanezt, amikor linuxmod volt a telón
-
HoNeYBiRD
csendes tag
akkor ez is egyénfüggő, mert nekem pl a filemanager jó a főmenüben, igaz az egyik iránygombon is az van
akkor aszondod az idő pontossága, az a bootloaderen múlik?! igazad lehet, ötletem sincs...
ja, és az sms probléma a 44esnél:
ott volt elég nagy keverc, nem csodálom, h. nem tudtad pontosan követni, én kipróbáltam az összes nyelvi fájlt a 44-es firmware-rel, és mindegyiknél megvolt végülis ez az ékezetprobléma, csak először nem vettem észre, mert írhatsz egy darabig ékezetes betűket, csak bizonyos karakterszámot meghaladva fog átváltani a 2. sms-re, de nem ott ahol egyébként kéne (160 karakternél, hanem 70-nél), nemigazán tudom érthetően leírni sajna, egyszer már amikor dawe666-tal erről beszéltünk, akkor lehet érthetőbben sikerült
és végülis abban állapodtunk meg, h. valószínűleg az lehet a dolog nyitja, h. milyen ország retail firmware van a telódon, mert amég a 44-es volt (az ugye angliai) addig lehetett akármilyen magyar nyelvi fájl a telódon, a probléma ugyanúgy fennállt, viszont ahogy feldobtuk rá a 46-ost (ami portugál) a gond megszűnt létezni, ezt is kipróbáltam persze mindegyik magyar nyelvi fájllal, és nem volt sehol se gond, ebből dawe666 azt szűrte le, sztem helyesen - mivel az angolok nem használnak ékezetes betűket, viszont a portugáloknál van vmi a magyar nyelvhez hasonló speciális karakteres történet - h. az angol retail szoft gyomrát megfekszi a magyar ékezetes baszás, a portugálét - és így valószínleg az összes olyan országét, ahol használnak olyasmi speckó karaktereket, mint mi - azokét meg nemviszont témák tekintetében nekem is a blackgrey jön be, az új ikonszettel
-
HoNeYBiRD
csendes tag
egy kicsit most elmaradtam, de nem pontosan értelek bwoay, nem muszáj ezzel az sw-vel sem 12 ikonos menüvel dolgozni, én átvariáltam 9 ikonosra ezt is, majdnem ugyanolyanra, mint a 44-es firmware-ben (csak pont amit mondasz, a kapcsolatok /connections/, ezt nem sikerült viszatrükközni a főmenübe), google-nek tényleg semmi értelme a főmenüben, én azt bedobtam az irodai eszközökbe
ez az óra dolog, h. 1mp-t késik a megjelenítése külső kijelzőn becsukás után, nekem fel se tűnt, de most h így felhívtátok rá a figyelmemet, lehet engem is elkezd idegesíteni, szal kösz!
bár ez még tán mindig nem akkora gond, mint az sms-probléma a 44-nél, bár ha nem írsz ékezeteket, úgy szoktad meg, akkor mondjuk mind1...
skineket kösz dawe666, még nem próbáltam őket, mert arra is renyhe vok most éppen - h. miután ugye memo módban megfagy a technika - akku ki, akku vissza
de lehet egyszer letesztelem őket én is, és igen, ezt vedd fenyegetésnek
ja, és még 1 vmi, ha minden igaz, akkor az óra végre nem késik a 46-os sw-vel!
-
HoNeYBiRD
csendes tag
fogod a főmenü ikonjait, opciók (bal soft gomb) és mappába helyezés
én mindent, ami nem kell, azt bepakolok az irodai eszközökbe (még a web-et is, mert én azt se használom, így még véltelenül se nyomok rá), onnan meg ki, amit használok, meg a többit, de tudsz saját mappát is létrehozni, amibe pakolsz, szal ahogy ízlik
sorrendet is tudod állítani, szintén opciók és átrendezésha csinálsz vminek új mappát, akkor annak olyan ikont csinálsz amilyet akarsz, az alapokon kívül is, szal elég komoly mértékben testreszabható ez a főmenüs rész
-
HoNeYBiRD
csendes tag
hát flash mikéntjét nem tudom, én csak manuális vezérlésben szoktam menteni (képeket, zenét), többi az felőlem mehet a lecsóba, csak simen vannak telszámok, smseket meg leszarom
de gondolom moto phone tools, jó lehet ilyesmire, de biztos van vmi felhasználóbarátabb megoldás is -
HoNeYBiRD
csendes tag
de ha nincs egyáltalán belenyúlva, akkor is fagy?! mert sztem nem, szal ha rendeltetésszerűen van használva, akkor én úgy emlékszek, h. addig az enyém nem fagyott egyáltalán (jó pár hónapig)
nem feltétlen hiba ez, csak annál jön elő, aki kicsit moddolja a telót, tökmind1 milyen szinten, onnantól kezdve kezd el fagyogatni...h mi lehet a hiba oka pontosan, azt kéne tudni, mert hiába tettem én fel 2 linuxmod-ot is, akkor is egy idő után ugyanúgy fagyogatott
sőt flash után bírja egy dbig, csak pár csati-szétcsati után kezd(ett) el nálam fagyogatni, remélem ez az új sw ebben is jobban fog vizsgázni, meglátjuk, most még egyelőre nem fagy, pedig 1 téma már fent van... -
HoNeYBiRD
csendes tag
-
HoNeYBiRD
csendes tag
illetve megintcsak móka van, kérdezhetek 1 hülyeséget: létezik olyan, h. különböző sw-verzióknál máshogy viselkedjenek ugyanazok a nyelvi fájlok, mert ennél az sw-nél nekem az összes nyelvi fájl úgy fordítja a profilokat, ahogy fentebb írtam?! WTF
az LP002f is...hát annyi, h. érdekesen ültetik át az angolt magyarra:
a 'normál' helyesen szerintem 'csengés' lenne
a 'rezgés' az jó
a 'csendes' is talán, bár mintha ez 'halk' lett volna régebben, bár a 'csendes' még tán jobb is
a 'találkozó' az én olvasatomban inkább 'csengés és rezgés'
az 'aktív' meg 'csengés majd rezgés' -
HoNeYBiRD
csendes tag
na az LP0035-ös és LP0037-es nyelvi baszásnak is megtaláltam az első mókáját: aszondja a profil beállításnál: normál, rezgés, csendes, találkozó, aktív....na melyik a kakukktojás?!
szal akkor az ajánlott nyelvi fájl inkább az LP002f -
HoNeYBiRD
csendes tag
bezony, szal mielőtt nekivágsz backup, amiről úgy gondolod, h. kellhet később, smseket se felejtsd, telóban tárolt kapcsolatok, ne csak a képeket, zenéket....
aztán bootloader csere ahogy sokat látott kollégámírta A3.CF-re, ami kompatibilis minden eddigi sw-vel, bootloaderrel, aztán mehet fel a dawe666 által belinkelt sw: R601_G_80.46.1BR_LP0039E_GSQLIDORTPT és végül egy nyelvi fájl ízlés szerint (LP002f v. LP0035)
-
HoNeYBiRD
csendes tag
ja, meg különbség ha már itt tartunk, bár lófüttyöt nem jelent, h. itt alapból 12 ikonos főmenű fogad, a 44-esben pedig ha jól emléxem akkor 9 ikon volt csak, de ez ugyi tök8, mert ezt is úgy alakítod, ahogy neked tetszik
-
HoNeYBiRD
csendes tag
módszer 1. telefonodban: beállítások/telefon beállítások/tulajdonságok
módszer 2. sz.gépen: rsd lite-ot indítod telót modem módban hozzádugod, vársz egy kicsit, rákattintasz a telódra, amikor felismerte, és olvasod ugyanitt láthatod a bootloader verziót is
vagy arra is van másik módszer: a bűvös billentyűkombó lenyomása után: teló kikapcsolt állapotából indítasz, bekacsolod, de nem a hagyományos módon, hanem közben lenyomva tartod a #+*-ot -
HoNeYBiRD
csendes tag
és beépített gyári törölhetetlen videóból is csak 1 van, annál amit én használtam eddig, ott 2 volt, eddig tényleg minden ízében jobb, ha az óra se fog késni, akkor nem tudom micsinálok
sőt most lesem, az alkáli téma is mintha kb fele lenne méretre, mint eddig volt(de lehet ez azért van, mert ott már a módosított témára emléxek, ami nagyobb mint az alap jó eséllyel)
-
HoNeYBiRD
csendes tag
nem olyan nagy vaszisztdasz ez egész az biztos, gondolom szervízben is ugyanilyen módszerrel mennek a dolgok, bár most (is) lehet tévedek
és akkor linuxmod-ot még nem is próbáltál...bakker ez a virágos háttér meglepett ám flash után, előző szoftnál flash után nem ez szokott fogadni, hanem a jól megszokott alkali default
-
HoNeYBiRD
csendes tag
megintcsak mondasz vmit, portugál sorstársainknál is van vmi baszás egy két betűn, nem ékezet, hanem vmi furi kanyarintás, tán nem is a magánhangzókón, hanem a mássalhangzókon, na ennyit a nyelvi félóráról...
a lényeg, h. működik, klappol mindenna ez az amitől én falnak tudok menni egyébként, h. a hardware is rendelkezésre áll a szoftver is ezek szerint, de vmiért mégis elérhetetlenné tesznek egy bizonyos funkciót (ilyen volt anno a v3asnál is a videófelvétel funkció, amit úgy kellett utólag asszem hexedittel v- mivel visszatrükközni, nemtom már pontosan rég volt
, na nem mintha használtam volna utána valaha is ezt a funkciót, de ha már 1x lehet, akkor mérne)
-
HoNeYBiRD
csendes tag
királyság, akkor én is megyek neki, azt olvasom erről a szoftról, h. a legújabb retail cucc, ami csak az 512-es V8-hoz jó
ez egy új dolog lehet, ami odateker (teoretikus felvetésnek már olvastam vhol, h. vhogy meg lehet-e ezt csinálni, ott hümmögtek-hammogtak az eszek, a gyárban ezek szerint meg megcsinálták)
a v9 asszem ezt alapjáraton tudja egyébként, csak az ugyi más tészta teljesen
még 1 dolog remélem megoldódik, ammeg h. ne késsen az óra...és akkor tényleg már-már tökéletes a dolog, felgórni egy szép skint és kész
-
HoNeYBiRD
csendes tag
bár, mivel gyári szoft, és nem linuxmod, így gondolom ébreszt kikapcsolt állapotban is
szal aszondod, h. a kicsikét megkínálva ezzel a gyári portugál sw-vel sms-gondok tovaszállnak?! mekkora móka
még1vmi, ha az sms gondok tényleg eltűntek, akkor nyelvi fájlnak sztem az LP0037-et tedd rá, mert az LP002f, amint azt már írtam, hiányos fordításilag (memory device pl így angolul ott virít az LP002f-ben, LP0037-ben le van fordítva), mondjuk az meg lehet máshol hiányos, majd eldönti az idő
-
HoNeYBiRD
csendes tag
akkor közelítesz a tökély felé, új bootloader, sms gond megoldva, unbranded fain szoft...
asszem én is cserélek, csak az a fél óra nem hiányzik utána, még mindent visszaállítok, ahogy én szeretem
1 kérdésem még lenne, ha vmit kipróbálnál nekem:
kikapcsolt állapotban ébreszt-e a jószág? (nálam még ez 1 sarkalatos pont, ebből nem engedek) -
HoNeYBiRD
csendes tag
egészen pontosan leírva ezt az sms-es jelenséget: 70 karakterig számolja normálisan a karaktereket, akárhány ékezetes betűt is teszel, utána viszont egyből azt írja, h 2 sms: 71/2
(feltenném én a kérdést, h. nem lehet h csak számolni nem tud a technika, mert nekem nem tűnt fel eddig, h. többe mennének el az sms-ek, eddig nem szólt senki vissza és tán jó moto-szokás szerint küldés előtt figyelmeztet a készülék, h. áááácsi van, mert 2be megy el az 1nek gondolt sms) -
HoNeYBiRD
csendes tag
válasz
[Anduriel] #529 üzenetére
dawe666 se perc alatt csinál neked ezüstszínű v8-ast, vagy eladja neked a 'know how'-t, nézd meg az övét
olyat az ebayről se rendelsz, az tuti... -
HoNeYBiRD
csendes tag
ezt használom persze
bootloader csere ugyanúgy történik minta sw-t frissítenél, csak kb fél percig tart össz
hát bakker, ez az sms téma kezd engem is megőrjíteni, tényleg úgy van ahogy mondod, baszik ez a nyelvi fájlokra, csak nem vettem észre eddig, most is csak úgy próbáltam őket, h. írtam pár sima karaktert aztán pár ékezetest, de nem ugrott arra, h. 2 sms
most, h. úgy próbálom, h. jóval több karaktert írok (160nál kevesebbet persze), így tényleg átmászik
akkor marad az ékezetnélküli írás (utána úgyis átkonvertálja, ahogy te is írtad), én úgyse használtam eddig se itap-ot, meg hasonló okosságokattényleg 1 kérdés, a V8 is figyelmeztet, ha mondjuk nem megy el egyben az sms, mint mondjuk a régebbi motók? na, csak azért kérdezem, mert akkor pedig eddig is fel kellett volna nekem tűnnie, h. nem egyben megy el az sms, hanem 2-3-ban, kb. fél éve flasheltem először, azóta akkor ez gondolom így van
-
HoNeYBiRD
csendes tag
nah bootloader is updatelve A3.CF-re jelentem alássan, moto egyszerűen elpusztíthatatlan
mindent kibír...és tényleg mintha gyorsabb lenne
-
HoNeYBiRD
csendes tag
vagy - épp most olvasom én is - próbáld meg a bootloadert lecserélni az A3.CF-re, sztem én is megjátszom, azt írják, h. gyorsabb, stabilabb mint az elődei és az összes v8 firmware-rel kompatibilis, szal remélhetőleg ez megoldja a gondodat (sőt vki azt írja róla, h. az akku is mintha jobban bírná, ez lehetséges? vagy ez már tényleg kamu lehet?)
-
HoNeYBiRD
csendes tag
hát ötletem sincs sajna, h. mi lehet nálad, ha a bootloadered verziója is stimmel
én mindent úgy csináltam, ahogy leírtam már 3x v. 4x és eddig mindig működött utána minden rendesen (kivéve ezt az sms-es témát, de másik nyelvi fájllal most már ez is jó megint)
max még megpróbálhatod még1x reflashelni, de ha az előbb amikor csináltad, lefutott rendesen, kiírta, h. PASS, akkor nem hinném h ez segít, de hátha... -
HoNeYBiRD
csendes tag
mondasz vmit
az igazság, h. ezt a nyelvi fájlt nem használom rég óta (azóta valszeg nem írtam sms-t), pár napja cseréltem le az LP002f-et, de akkor lehet megy vissza, az sztem megoldja a gondot
vagy eljött az ideje a 3. kipróbálásának, amiben még van magyar nyelvén meg gyak ezért flasheltem már párszor, mert enyém is mindig fagyott miközben koituszra kényszerítettem a géppel
, ha kicsit meg volt berhelve a gyári szoft (értsd témák felrakása), de ha flashelem, nekem utána mindig jó egy dbig, amég nem terhelem meg nagyon újra, nem fagyogat
-
HoNeYBiRD
csendes tag
hát ez érdekes, én egyik problémával se találkoztam
alkáli témával, h. mi lehet, azt passzolom
sms problémát tán meg lehet oldani egy másik nyelvi fájl feltöltésével, de ez csak tipp
de nem is hajlandó ékezetes betűket írni, vagy csak küldésnél van keh?
most, h. így mondod az sms-t, ott tényleg van 1 kis furcsaság: néha fura helyen vágja ketté a szavakat sor végén, de nem számít ezért több karakternek, és így több sms-nek, csak fura helyen választ el, ennyi, de én már megszoktam -
HoNeYBiRD
csendes tag
válasz
HoNeYBiRD #516 üzenetére
azt azért neked sztem nem kell megemlítenem, h. ettől nem lesz kártyafüggetlen a teló... (csak 1 szép új retail unbranded szoftot kapsz), nem tudom, h. a pannon mennyire nyúlt bele a menübe, gondolom a cl.gif-et kicserélte a sajátjára, ott biztos tetten érhető lesz a változás)
-
HoNeYBiRD
csendes tag
először is a bootloader verzió az fontos lehet, de én ezzel nem machináltam semmit, nekem alapból A3.C9 van rajta (vodás v8) a firmware már nem tudom pontosan, h. mi volt eredetileg (talán ez: R601_G_80.42.39R), de ez nem is érdekes, a lényeg h most ez: R601_G_80.44.2BR (unlocked, unbranded retail uk motorola)
magyarán ha bootloadered verziója ez: A3.C9, az SW-verzió amivel flashelni szeretnél meg ez: R601_G_80.44.2BR, akkor biztos sikerülni fog a művelet, garantáltan nem fogod tönkrevágni a telót plusz megbolondítod egy kis magyar nyelvvel és kész a tányér, jobb lesz mint új korában
akkor linkelnék:
RSD lite 3.9
R601_G_80.44.2BR : Retail UK LP0039a, unlocked, unbranded, for 512mb RAZR2 V8 Provided by: Skrilax_CZ (52.25 MB)
nyelvi fájlt innen tudsz lőni (3 van amiben van magyar is, én ezek közül 2őt próbáltam eddig, én ezt javasolnám: LP0037, az LP002f-nél 1-2 helyen nem volt lefordítva az angol szöveg)
a flashelés mikéntjét pedig itt találod rsd lite-tal (kb 10 perces hadművelet, nyelvi fájl feltételével együtt), azt értelemszerűen miután feltetted az új firmware-t, utána kell, kicsomizod a rar-ból, nem lesz kiterjesztése, adsz neki egy olyat h. .sbf (mint a firmwaré is), mert különben nem látja az rsd lite, ergo nem tudod rátenni a telóra a nyelvet kit. nélkül
ha vmit nem értesz, akkor kérdezz bátrande sztem menni fog ;)
-
HoNeYBiRD
csendes tag
ezt jó hallani, mármint olyan értelemben, h. mondhatni valamennyire bolondbiztos a cucc, ugyanis nem lehet megoldani otthon lepattint-felpattint mozdulatsorral, ezért nem láttam még mondjuk magenta színben (szervízben gondolom ezt is megcsinálják, de úgy meg már földi halandónak nem éri meg)
jobb ötletem nekem sincs, mint amit írtál
vki azt mondta itt ha jól emlékszem h. tud szerezni 20k-ért függetlent vadi újat, ha tényleg így van (nekem fingom nincs, nem követem az árakat, mert akkor mindig elszontyolodok, h én még duplájáért vettem flottás előfizuval), akkor inkább megérné egy új v. vársz még fél évet, addigra már tán tényleg olyan áron lesz, h. azt mondod, h. veszel egy másikat, ezt meg elnyomod aranyáron vmi süsünek, h. milyen faszányos egyedi házas teló
-
HoNeYBiRD
csendes tag
nekem is késik, én meg nem mondom, h. milyen verziójú szoftver volt rajta eredetileg, de most ua. mint neked bwoay (már asszem 3x flasheltem, ezt szokták javasolni, mert ez viszonylag új verzió ha jól tudom), de nuku változás, az óra azóta is késik
dawe666, itt tudod megnézni az sw-verziót: beállítások/telefonbeállítások/tulajdonságok
-
HoNeYBiRD
csendes tag
ha a régebbi verzió tudta, akkor nem hiszem h. az újabb ne tudná...de h. konkrétan mit kéne állítani azt nem tudom, mert mostanában nem volt szerencsém a progihoz
sztem ha nem sikerül, akkor játssz meg egy olyat, h. átmásolod az összes kapcsolatot simről telóra és utána próbáld meg, aztán ha végeztél és zavar h. 2x vannak meg, akkor meg letörlöd őket fél pillanat alatt (bár az sem feltétlenül kell, h. zavarjon, mert ki tudod választani, h. csak a sim-en, csak a telón vagy mind2őn tárolt kapcs.-okat mutassa) -
HoNeYBiRD
csendes tag
válasz
HoNeYBiRD #489 üzenetére
nem mondod, h. holmi vizsgaidőszak fontosabb, mint a motód, mit fogsz csinálni az UV héten?!
asszem menni fog ez az ikoncsere, nem tűnik vészesnek, ha sikerül normálisan megcsinálnom és igény mutatkozik rá, akkor feltöltöm vhova majd az iconres.ezx-et
az OP skinből fogom átrakni ezeket az ikonokat, sztem az rohadt jól néz ki
és akkor tán megszületik számomra az ideális téma, hozzávalók:
black-grey skin az új iconsettel, cl.gif-et kicserélve + OP skinből az említett ikonok átrakásahopp, saját magamnak válaszoltam, bocsesz
-
HoNeYBiRD
csendes tag
milyen jellegű probléma jön elő nálad ha először split-et nyomsz és aztán create-et?
csak hogy mit kéne keressek, mert nálam most úgy tűnik, mintha nem lenne semmi gond (motolinux iconres composer 1.1-et használtam)én meg gondoltam egy olyat nagy naívan, h. ebben a black-grey skinben kicserélném az akku, térerő meg efféle ikonokat amik a képernyő felső részén szoknak elhelyezkedni
, úgy hogy nemcsak a belső kijelzőn, hanem a külsőn is nyoma legyen - van 1-2 másik téma, ami ebben erősebb sztem - mivel ez a black-grey skin meghagyta az alap ikonokat ilyen téren - gondolom ez se lesz egy egyszerű mutatvány
bár nemtom, ha logikusan gondolkodok, akkor elvileg minden skinben ugyanúgy kell h. elnevezve legyenek a fájlok, szal csak át kell hámozni azt a kb. 1600-1700 fájlt, a megfelelőket kicserélni, és már kész is
-
HoNeYBiRD
csendes tag
na, megvan
simán szerkeszteni nem engedi, csak ha először split v. most totál hülye vok és mindenképpen először split-elni kell?!
-
HoNeYBiRD
csendes tag
.g a kiterjesztés
én ezt komolyan mondom nem értem, cseréltem már én ilyet, csak nem ebben a skinben
most is kipróbáltam egy másikat ott simán működik, de ebben egyszerűen nem engedi, hiába kattintok, nem jön fel az a kis előbukkanó ablak, ahol választani lehetne, h. törlöm v. cserélem...ja, és látom a miniatűrjét oldalt, azt nem lenne szabad?
-
HoNeYBiRD
csendes tag
3 napot kibírhat, ha nem használod túl sokat, és éjszaka kikapcsolod mondjuk
Karácsony környékén én alig használtam (értsd: reggel bekapcsoltam, éjszakára ki, 1-2 sms), így 1 töltéssel majdnem kibírt 1 hetetviszont én újabb problémába ütköztem: a motolinux iconres composerrel nem tudom kicserélni a cl.gif-et (logo_motorola.png) se a BlackGrayBubbless, se a BlackGrayFlowers téma iconres-ében, az új iconresben sem persze, eleve kék színnel van írva (vagy ez pont azt jelenti, h. csak olvasható?!), vmiért nem engedi, hiába kattintok ballal kettőt, nem történik semmi
pedig ez a téma, az új ikonszettel már majdnem aszondom, h. megfelelne, főleg ha ki tudnám cserélni a külső kijelző képétDavey7, fagyogatni egyáltalán nem fagyogat, ha rendeltetésszerűen van használva és nincs szénné moddolva
-
HoNeYBiRD
csendes tag
itt vannak ömlesztve még skinek
ez lenne még tán, ami odatekerne (csak még kezdeti stádiumban van a fejlesztés, ha lehet hinni a developernek)
bár én ezt mondjuk sose értettem, h. mi a jó abban, h. egy motorola skinileg úgy nézzen ki mondjuk, mint az iphone
de ez az lg synthesis tényleg szép, ezt elismerem
-
HoNeYBiRD
csendes tag
z6 skinek közül nem mind1ik jó v8-ra, elvileg v8asíthatóak ezek is több kevesebb hibával, van vmi Universal port, vagy mi a szösz, ami gyak 1 alap v8 skin mappa az iconres.ezx fájl nélkül az .ini fájlokkal, na ezt most majdnem én sem értem....
szal oda kell bemásolni a z6-os témád iconres.ezx-ét
-
HoNeYBiRD
csendes tag
na akkor amit nem feltétlen javallanék, és én elkövettem ezt a hibát lustaságból, egyszerre sok (20) témát v chm.-et felmásolni, eleve alig akarja megnyitni a témák mappát a teló, bár nem tudom, ez nem feltétlenül lehet gond, lehet csak benéztem vmi olyan skint, ami vmiért nem működött rendesen
alig tudtam vhogy bekapcsolni a telót miután lefagyott, hiába vettem ki az akkut, csak a bűvös # + * lenyomva tartása közben lehetett bekapcsolni (legnagyobb megdöbbenésemre azonban nem a bootloader screen fogadott, hanem a rendes sima bekapcsolás utáni simkódbekérő), szal jobbnak láttam azonnal egy flash-t, amég lehet, inkább nem kezdtem el kinyomozni a hiba okát, ilyenkor mindig elcsodálkozok, ha nincs tele mindenféle szarral a teló, akkor mennyivel gyorsabban reagál (kb. mint a win töredezettségmentesítés után)
-
HoNeYBiRD
csendes tag
iconres composer-rel cseréltem már én is cl.gif-et, máshoz nem nyúltam, én nem vettem észre, h. vmi gond lett volna a skinnel utána
kview-t nem próbáltam, pont azért, mert mindenhol azt írják róla, amit te is
off: moto aura-t láttátok már? szerintem kedvenc gyártónk megint belenyúlt a jóba
-
HoNeYBiRD
csendes tag
megkövetek mindenkit, úgy tűnik nálam a probléma neve jegyzettömb, megoldása wordpad
így működik dawe666 leírása alapján simán a skin mappába másolva a dolgokat, szal jegyzettömb felejtős, mert vmit elkalibrál
úgyhogy nem kell javítanod a leírást sztem
bakker, ezt a keverést (holott ha először úgy csinálom, ahogy írva vagyon szórul szóra wordpad-dal...)
viszont akkor most meg az a kérdés, h. bwoay-nak miért nem megy simán a skin-be másolva a dolgokat?!
nem volt gond a kis és nagybetűkkel, azzal nem kevertem, egyszerűen jegyzettömb, azt sanyi
-
HoNeYBiRD
csendes tag
itt a chm:
[THEME_CONFIG_TABLE]
CalendarAlarm = /usr/data_resource/sound/ringtones/Door_bell.drm.mid
CallAlertLine1 = /usr/data_resource/sound/ringtones/Carbon.drm.mp3
CallAlertLine2 = /usr/data_resource/sound/ringtones/Carbon.drm.mp3
EmailAlert = /usr/data_resource/sound/ringtones/Beep.drm.mid
IMAlert = /usr/data_resource/sound/ringtones/Alert.drm.mid
LightAlert = /usr/data_resource/funlight/
MsgAlert = /usr/data_resource/sound/ringtones/Wind_chimes.drm.mid
PowerOffScreen = /usr/data_resource/poweroff/splash_powerdown_ani_full.gif
PowerOnScreen = /usr/data_resource/poweron/splash_powerup_ani_full.gif
ScreenSaver = /usr/data_resource/picture/Alkali.drm.gif
Skin = /ezxlocal/download/mystuff/skin/Evolution Lime
SlideTone =
ThemeName = Evolution Lime
VMAlert = /usr/data_resource/sound/ringtones/Wind_chimes.drm.mid
WallPaper = /ezxlocal/download/mystuff/Pictures/Wallpaper/white_cluhj1nf.jpg
WallPaperLayout = Fit-to-Screen
[THEME_PROP_TABLE]
CopyRight = Motorola inc.
CreatedTime = 05/12/2006
GridIcon =
ListIcon =
PackagePath =
ParentPath = /usr/data_resource/theme/theme1.phm
ThemeSize = 1392832mondjuk nemtom, h. így ezzel mész-e vmire, vagy a fájl kéne maga?!
és BUÉK
jaja, szal nálunk csak úgy működik a dolog, ha unknown/skin-be vannak másolva a skinek és ennek megfelelő a .chm is persze
de ez már megint érdekes, h. van akinek jó simán a skinbe, van akiknek meg nem
-
HoNeYBiRD
csendes tag
dawe666, akkor nem lehet h a theme manager-rel is pont az a probléma, h. nem a unknown/skin-be teszi a skineket, hanem csak simán a skin-be?! és azért írtad te is, h. nem olyan megbízható, mint a p2k5
bwoay, akkor az fain, még jóhogy te vetted a fáradságot és kipróbáltad, én nem gondoltam volna h. ilyen magától értetődő lenne a probléma megoldása
de moto makacs jószág
linuxmodok:
nekem kettőhöz volt szerencsém: Linuxmod 5 alpha 1, meg vmelyik régebbi verzió rasputintól, most meg nem mondom pontosan melyik volt
én úgy mentem neki ezeknek a modoknak, h. semmi más elvárásom nem volt, csak annyi, h. a külső kijelzőn figyelő voda logót eltávolítsam, tetszés szerinti képre cseréljem illetve, h. tudjak vmi más témát feltenni azokon kívül amit a voda kegyesen fent hagyott a telón, és a poweron poweroff animációkat kicserélni szintén vmi kedvesebbre, ebből a szempontból 5ösre viszgáztak a linuxmodok, ezeket tudják, sőt ennél sokkal többet is...
viszont ami egyáltalán nem tetszett bennük az a kinézet, amit te is írtál dawe666, ebbe télleg feccölhetnének egy kicsit több időt, vagy nemtom, mondjuk valszeg nem ez a fő cél, jó egy csomó dolog testreszabható, de akkor is vhogy mindig maradt vmi, ami nem tetszett
a fő ok azonban, ami miatt lemondtam róluk, h. kikapcsolt állapotban a teló nem ébresztett, amire szintén olvashatók megoldások, de nekem egyik se használt (a mai napig nemtom h ennek mi lehet az oka, tán ez is a rakás eltérő firmware-verzió miatt lehet, h van akinek jó, van akinek nem), szal a vége az lett, h. visszatettem egy gyári sw-tja, és még egy dolog, ezt mindig elfelejtem megkérdezni, a teló órája nálatok is késik egyfolytában? (az is érdekes, h. ha linuxmod, ha gyári sw van rajta, akkor is ugyanúgy késik, vagy ez nem szoftver probléma lehet?)
és télleg kösz a leírást dawe666, különben én nem kerestem volna rá máshol, h. hogyan lehet gyári sw-re skint tenni, mikor mindenhol azt szajkózzák, h. azt csak modra lehet, bwoay meg feltehetően nem jött volna rá, h. nálunk mi lehet a gond
szal tenkjú for jor kooperésön
-
HoNeYBiRD
csendes tag
szerintem nem maradt ki semmi a leírásból, csak vmiért nem működik
itt is ez olvasható gyakorlatilag, amit dawe666 is leírt: link
annyi varia van csak, h. itt az unKnown/skin folderbe kerülnek fel a skinek, és a .chm fájlban ennek megfelelően van megadva az elérési út, szal nem hiszem, h. itt csúszna meg a sztori
viszont ami kicsit furi volt nekem, amikor szerkesztettem ezt a .chm fájlt, h. az elérési útnál a "Skin = " után volt vmi fura karakter, amit persze ott hagytam, de lehet azt kéne törölni...
egy vmi lehet még tán, amit írnak abban is amit linkeltem, és ezt nem teljesen értem: "Warning: linux text files contains only LF at line end. Windows text files has both CR and LF. Thats why file content loook strange. Pay attention to make this line ends untouched while editing. Edit only letter characters. Or use some smarter texteditor (like ultraedit)"
Mármint le tudom fordítani, csak mi az az LF és a CR? szal lehet itt mászik el vmi a .chm fájl szerkesztése közben -
HoNeYBiRD
csendes tag
nem tok már szerkeszteni, szal 2x egymás után, sorry:
eszembe ötlött vmi: lehet úgy kéne alkalmazni az új témákat, ahogy már tettem 1x régebben amikor linuxmod volt a telómon, rasputin után szabadon: "After you copied the skins into the skin folders on your V8 you then have to create a new theme on your V8 and edit this theme. When editing the theme you will find on the second page at the bottom the selection choice of skin which to use in this theme, just click it and you should be able to see the previously copied over skins, select one and save the new theme. Done! "
akkor nemsoká meg is válaszolnám iménti kérdésemet!
ja, és persze kösz dawe666 a how to-t ;)
-
HoNeYBiRD
csendes tag
lehet, h. én vok süsü, de nekem nem megyen a téma alkalmazása dawe666 leírása alapján egyik módszerrel sem, az eredmény mindig ua.: feltölteni fel lehet a témákat, de amikor alkalmaznám őket, akkor nem történik a lónak a füle se
, marad az a téma, ami addig volt...
pedig szimpatikus lenne ez a gyári szoftra téma feltöltése effekt, apropó ez mióta lehetséges amúgy, esetleg saját ötlet?szoftververzióm: R601_G_80.44.2BR
ja, és a porvédő persze nálam is lifeg már egy ideje, vkinek infója h. milyen műanyagból van, mert nálam csak elvált a két réteg egymástól, szal még ragasztható lenne, ez itt a reklám helye: eddig csak loctite super attack-kal próbáltam
, de nem ragasztja...
-
HoNeYBiRD
csendes tag
nekem vodás v8asom van, live asszem nem volt benne, de vmi vodás menübizergencia igen,
kapott 1 flash-t: rádobtam 1 eredeti motorola szoft-ot + magyar nyelv-et, így már majdnem minden vodára utaló magatartás eltűnt a telóból (vodafone-HU maradt), amúgy ez is eltávolítható v. tetszés szerinti szövegre cserélhető, csak nem gyári szoft kell hozzá, hanem vmilyen linuxmodja, majd elfelejtettem, voda szépen sunyiban kiirtotta a telóról az alkáli témát, gyak. ezért flasheltem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen videókártyát?
- Milyen autót vegyek?
- Trollok komolyan
- Autós topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- További aktív témák...
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest