- iPhone topik
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
dawe666
tag
Szerintem ez egy eredetileg tipikusan távolkeletre szánt készülék lehet. Nem olvastam végig a mobilaréna cikkjét, csak átfutottam, de a menü és a rendszer egy az egyben ugyanaz mint az E6-on, ami pedig linux, csak átgyúrva az érintőképernyős megoldásra.
Ha erre a készülékre 2 éve akartál volna váltani, akkor nagy dobás lett volna, de szerintem ma már nem éri meg, a kamera ugyanaz a fix fókuszos 2MPx-es, ami a k1-ben volt, és szerintem silányabb képet készít mint a v8 (noha ez is fix fókuszos sajnos). MicroSDHC támogatás természetesen még nincs benne, meg amúgy is minek, mert szerintem továbbra sem képes avi és mpeg videók lejátszására sem. Az okostelefon látszat pedig valójában megreked ugyanott, ahol a V8-ban sajnos, mert beépített pdf olvasóval vagy hasonlókkal itt sem fogsz találkozni, ha pedig beépítve nincs, akkor utólag sem fogsz tudni rátenni
Én ma már úgy látom, hogy ez a linux platform pont annyira életképes, mint a mindennapokban a PC-ken, tehát elsőre megcsodálod és aztán rájössz, hogy nem erre van szükséged. szerintem. -
dawe666
tag
saját mappákhoz valóban tudsz rendelni saját képet is akár, ha beraksz egy megfelelő méretű kis animált gif képet, akkor lehet, hogy jól fog kinézni, sose próbáltam, mert nem nagyon használok saját mappákat, a gyáriakat pedig csak az iconres.ezx fájlban tudod megváltoztatni.
A 80.46os szoftver pont az érintőgombok terén hozott némi újítást, végre lehetőség nyílt az sms-ek olvasására az érintőgombokkal, valamint az ébresztőóra funkciói is kikerültek rá. Sokkal több újítással nem szolgált. Ez a platform nem igen képes ennél többet nyújtani.
Az A1200 lehet, hogy némiképp más felülettel rendelkezik, de ezek apró eltérések, mint az E8 esetében, aminél egy új elrendezésű felület, és egy új kezelőszerv került beépítésre, noha a témában változott csak meg a jól ismert linux. Hosszú távon úgy néz ki, nem volt egy nyerő megoldás a motorolától ez a rendszer, az összes telefonjukból, ami linux-szal érkezett hiányzott a 3G, mivel a mai napig nem képes megfelelően kezelni azt. Egy nagy újítás volt a régi P2K-s szoftverek után, szebb is volt talán, és többet is tudott, de soha nem emelte a telefonokat arra a smartphone szintre, amire a motorola remélte. Eleinte voltak tesztadatok, mennyivel gyorsabban áll fel a rendszer mint mondjuk egy s60-es nokia, de hamar rájöttek, hogy ez csak res szemfényvesztés, és még a symbian szintjétől is messze elmarad a MotoMagX, vagy MotoJUIX, vagy nevezzük akárhogy ezt a linux szörnyeteget.
Mostmár lassan 2 éve használom a V8-at, és több mint 4 éve vagyok motós, de többet biztos, hogy nem veszek telefont, amin valami gyártó által fejlesztett szofver van, vagy linux vagy akármi. WinMobile vagy AndroID alatt nem érdemes gondolkodni.
Bár, lehet hogy a moto V13-a kivétel lesz, és mégiscsak beruházok egyre(bár még reménykedem, ha már végre hivatalosan is bejelentették, talán andro-val érkezik... talán)
-
dawe666
tag
átvezető fóliát javítani nem lehet, de a nagyobbik gond, h a belső hangszóró is ezen megy keresztül, tehát ha ez elszakad, akkor csak kihangosítva tudsz telefonálni.
ára kb 4000 HUF, ennél sokkal olcsóbban nem igen hiszem, hogy találsz, de ennyiért a motorola szakszervíz be is szereli neked. -
dawe666
tag
ez egy 80.44-es firmware, egy jó ideje nem jelent már meg új, és nem is bízom benne, hogy lesz majd, de a "legfrissebb" a 80.46-os. Én is ezt hazsnálom már jó ideje, próbáltam a 44-est is, nekem abban rengeteg GUI hiba volt, pedig nem egyet próbáltam. Előtte pedig a 80.42-est használtam, de az már tényleg nem egy mai darab.
80.46
Itt egy link egy 80.46-os SW-hez, amit én is használok, ez a legjobb amit találtam.
Előbb azonban egy friss Bootloadert kell a telefonra raknod:
bootloader A3.CF
és ha fent van mindkettő, akkor egy magyar nyelvi csomaggal máris rendelkezésedre áll majd a magyar nyelv, itt is van:
LP002F
Ahhoz, hogy mindezt feltedd rá, tölts le egy RSD Lite programot, mondjuk a 3.9 vagy a 4.3 teljesen jó lesz. Keress rá, biztosan beleakadsz majd.
Ikonokat külön nem tudsz feltenni, ezek az egyes témákhoz tartozó iconres.ezx fájlokban vannak, de erről rengeteg szó esett olyan 300 HSZ-szel ezelőtt, és én sem emlékszem már rá úgy mint akkor, ajánlom, hogy olvass vissza, abból minden kiderül. Továbbá általam feltett programcsomagokat is találsz ha visszaolvasol programokkal és játékokkal. könyvolvasó nincs hozzá, PDF fájlokat nem képes megnyitni. HTML fájlokat kezel, ha valakinek van kedve csak emiatt a szöveges dokumentumait HTML-be menteni, akkor azt kezeli, bár ekkora kijelzőn olvasni...
A1200 pedig ugyanilyen MotoJUIX operációs rendszert futtat, semmivel sem lennél vele előrébb, szerintem felesleges, érdemes egy új AndroID-s vagy WinMobile oprendszerű telefont vásárolni, szerintem.
Ház problémákkal kapcsolatban pedig nyugodtan kérdezz, szedtem már szét ilyet az utolsó csavarig. -
dawe666
tag
én már a 10-12nek is örülnék, ha az országban ennyiért találnék, a gigatel egy 20ast kér érte, és a motoker is egy 20asért adna újat, bár ők ennyiért be is szerelnék. Egy átvezető fólia, ami kijelző csere után megsérülhet, és felelős többek között az érintőgombokért olyan 4 és 5 ezer között van beszereléssel szintén a motokernél. gigateltől 4 egy új és neked kell berakni
-
dawe666
tag
válasz
#42431471 #1026 üzenetére
sikerült átesni a műtéten
vicces módon épp a sajátommal volt a legtöbb gond, a kijelzőm semmi pénzért nem akart kijönni a helyéről, egy óvatlan mozdulattal pedig sikerült betörnöm a külső kijelzőmet, az egyik sarka keresztben végigrepedt sajnos.
De hát ez most 3 lépés volt előre, egy pedig hátra[Anduriel]
Te hol vetted a kijelzőt, mert nem kizárt, hogy beruházok rá -
dawe666
tag
sziasztok, én is kérnék egy kis segítséget tőletek, hátha valaki ért hozzá.
Sikerült vennem egy V8ast törött kijelzővel, és aki nem tudná az enyémnek a burkolata teljesen pocsék állapotban van. Szóval egy ház átültetés lesz soron az elkövetkezőkben.
Ha lenne bárki aki csinált már ilyet, vagy legalább szedett szét ilyen telefont az jelezze legyen szíves.
Ha nem hát nekiállok egyedül -
dawe666
tag
ez a driver csak a P2K commanderhez valamint a theme managerhez szükséges, de mellékelek egyet, én ezt használtam, nem tudom van-e frissebb nála.
USB Driver -
dawe666
tag
az a jó, hogy nem tudod elrontani egyébként
első lépésnek felteszed a bootloadert, ezzel gond nem lehet, mivel kb 10 másodperc alatt a telefonodon van, nem lehet gebasz, az RSD Lite elég mindenhez
Ha az már fennvan, akkor ha el is rontod a SW-t, a bootloader az ugye a * + # kombinációval minden esetben indítható és mehet előlről.
Csak az RSD lite kell majd, és ha fennvan a BL és az SW akkor egy ugyanilyen fájl a nyelvi csomag az is ugyanúgy megy föl, keresek neked egyet. Kis türelem -
dawe666
tag
ezt az USB problémát tényleg nem értem, minden esetre csak azt tudom mondani így hirtelen, hogy próbáld meg egy másik számítógépen, hogy ott mit csinál, és semmit se tegyél fel hozzá, csak a phone toolst, hogyha ez kivitelezhető
másrészt, sem multimedia, sem storage módban sem ismeri fel a gép a telefont?
mert ha nem, akkor valami gond van valamelyik oldalon. A töltés igazából semmit sem jelent, mert az usb csatoló valamelyik 2 ere viszi át azt a +5V-ot és a 0-t amit a géptől kap, tehát ez szinte minden esetben kötelező, hogy működjön.mivel egyelőre nem tudsz SW-t frissíteni, addig elkezdtem összeszedni a dolgokat, amik sajnos rasputin oldalával együtt eltűntek.
A lehetséges firmware letöltése erről a linkről lehetséges:
SW verziók
én személy szerint ebből a listából ezt ajánlanám, ezt használom mostmár egy fél éve, semmi gondom nem volt vele, a wap és mms beállítások hiányoznak, de azt már írtam, hogy könnyen pótolható
80.46
ehhez azonban első lépésben a boot loadered kell majd frissítened erre:
A3.CF bootloader
magyar nyelvi csomag az nincs benne sajnos, mert ez egy portugál retail, de megkeresem azokat is nemsokára, és azzal már mind a telefonod mind az sms használt szótára is magyar lesz, bár én a telefon menüjét nem szeretem magyar nyelven, de ez ízlések és pofonok kérdése.Az USB problémát pedig valahogy lokalizálni kéne, mi is a hiba vele
-
dawe666
tag
húúú, akkor vágjunk is bele, a könnyebbekkel kezdeném
1) a hátterek, nos egy részük téma függő, de egyik témához sincs annyi mint a luxury-hez, mondjuk legalább ennyi jár az árértAz alap plush és alkali minden SW-n ugyanaz, a többi töltelék háttér pedig elég változó, SW függő, pl ha szolgáltatótól van, akkor az ő cuccaik is benne vannak, ha nem akkor is változhat, de egyrészt nem annyira nagy cuccok azok a hátterek, másrészt pedig DRM védettek, és nem tudok róla, h bárki is rendelkezni az ehhez szükséges DRM kulccsal, ez tehát annyit jelent, hogy ugyan megtalálhatod a telefonon a gyári háttereket valahol, de azok a jpg fájlok kódoltak lesznek, amiket nem tudsz majd megnyitni. Ezért nincsenek sehol sem fenn, a luxury fájljai valamiért nem DRM védettek, azokat én is kiszedtem valamelyik CG-ből (CG52 talán, ha kedvet kapnál egy gyári SW szétcincálásához, ehhez ha kell valahol láttam egy jó tutorialt)
nos már ez is kicsit hosszú volt bocsi :S
2) Szóóóval, gondolom a készüléked garanciális, ennek ellenére tudnám javasolni egy új firmware felrakását, lehetőleg szolgáltatófüggetlent. Ebben persze nem lesznek meg a szükséges wap és mms beállítások, de ezeket könnyen tudod pótolni akár a szolgáltatód, akár a magyar motoker honlapjáról. Egy tiszta firmwaretől független ugyan nem lesz a telefonod, de nekem szimpatikusabb mint a szolgáltatók beleturkált cuccai, na és persze első sorban frissebbek is, egyetlen szolgáltató sem forgalmazza hazánkban a készüléket 44esnél frissebb SWvel, pedig a 46os egy pár hasznos tulajdonságát előbányássza a telefonnak, nem lesz a külső kijelző V9 szinten használható, de több mint eddig. Nah, de persze egy házilag készített SW csere ugyan csak 5 perc, és problémamentes, de a garancia elméletben távozik is ezzel sajnos
3) Theme managernek szerintem létezik már sokkal frissebb kiadása is, ami lehet megoldaná a gondot, őszinte leszek, nem néztem ennek utána jó ideje, mivel egyrészt nincs szép skin a telefonra, ha sajátot akarsz az óriási pepecs munka, és nem gyárilag telepített skin mellett a JUIX platformi hibája miatt PC kapcsolat esetén a készülék lefagy
4) a Phone Toolsnak látnia kéne probléma mentesen, főleg ha USB modem módban vagy, a többiből is át kéne tudjon kapcsolni, így elsőre nem tudom mi lehet a gond, de próbáld meg, hogy egyrészt amikor összekötöd a géppel eltávolítod az eszközkezelőből az általa felismerni vélt eszközt, és megpróbálod újra felismertetni, ha nem jobb, akkor pedig próbáld meg másik USB porton a dolgot, akkor úgyszint újra megpróbálja felismerni, és ha ez se menne, próbáld ki egy másik számítógépen, de nem lenne szabad ilyet csinálnia semmilyen szolgáltató SW-je mellett sem.
Sajnos az USB kapcsolatom nekem is sokat szarakszik, bár nekem már idestova 2 éve elég aktív használat alatt van a telefon, meg is ázott a port párszor... szóval nekem már nem szokott mindig elsőre menni az USB kapcsolat a gép és telefon között, de a Te esetedben másról lehet szó
Tudom hosszú lett, de remélem segített, ha valamit kihagytam, vagy van még kérdés, esetleg tovább jutottál a problémákban, akkor ne habozz, én naponta bekukkantok azért ide
Szép estét -
-
dawe666
tag
azt hiszem értem mire gondolsz, nekem is beljebb nyomódik a teljes sarok, mivel nincs már megtámasztva a szélén, és így a nyomás pontjától véve a teljes szakasznak van lehajlása a lemezen, ez teljesen normális, nem hiszem, hogy használat miatt ennek mértéke növekedhetne, mivel a mögötte lévő dolgok elmozdulni nem tudnak, úgyhogy szerintem nem lehet rosszabb állapota mint kéne. Sajnos az egy darabból készült fém billentyűzetnek is megvan a maga hátránya
-
dawe666
tag
ezzel a problémával mindenki találkozott, de így vagy úgy volt akinek megoldódott volt akinek nem... én szerencsére az előbbi kategóriába tartozom...
boncolgattuk itt a témát jónéhányszáz HSZszel ezelőtt, és arra jutottunk, hogy talán a bootloader lehet a felelős érte, hogyan és miért az nem tudom... én a legújabb A3.CF BL-t használom. Sajnos egyszerre tettem fel ezt és az új SW-t, a 80.46-ost, ezért ugyan megoldódott a problémám sosem tudtam meg mitől is pontosan. Nekem ennek a kettőnek a kombinációja minden esetre megszüntette ezt a kis kellemetlenséget.
Remélem segítettem. -
dawe666
tag
válasz
Bobby G. #985 üzenetére
igazából plug-in szinten épül fel a jelenléte az outlookban, nem kizárt, hogy thunderbirddel is működik. A saját szoftver nem rossz, én azért nem használom mert csak akkor szinkronizálok, ha teljes backupot akarok csinálni a telefonról, ekkor lementi egy lépésben a naptárt és a telefonkönyvet is. De igazából sok szükségem nem volt még rá, de használható.
-
dawe666
tag
válasz
HoNeYBiRD #982 üzenetére
nekem fél év után garanciálisan billentyűfóliát cseréltek, azóta több mint egy év telt el és nincs semmi kontakthiba a fóliámmal, minden gombom hibátlan, pedig a 4, 6 extrém igénybevételeket kap játék esetén
SMS-nél valami tapasztalat arról, hogy csak én vagyok annyira béna, hogy törlés helyett 10-ből 1-szer sikerül elküldenem a félig kész szöveget véletlenül? (Send gomb pont a törlés felett van, és ha nem új üzenetet írok, hanem választ akkor nincs címzett kijelölés sem.)
Lehet, hogy csak az én ujjaimban van a hiba, de engem picit tud zavarniközben látom érkezett egy kérdés... a naptár szinkronizálható, de csak a saját szoftverével, ami aztán az outlookba is beépül. Sajnos más megoldásról nem tudok
-
dawe666
tag
válasz
Bobby G. #980 üzenetére
szia!
gyárilag jár hozzá egy tok, de nekem egyrészt nem jött be, másrészt meg elhagytam egy távoli országban -.-
Szerintem biztos, hogy ehet kapni hozzá valami pofás tokot, mint ami anno a V3-hoz járt. Nem sérülékeny, a kijelzővel nekem semmi gondom nem volt, ugyan a külső kijelző felett plexi található, de nem karcolódik... nagyon, nekem 2 év után van pár karc, de szinte semmiség, pedig tok nélkül használom. A fényezés is fasza minőség, bár azt hiszem én vagyok az egyetlen V8 tulajdonos, akinek már egy deka festék nincs a telefonján, mert nekem valami okból lepattogott aztán lecsiszoltam
Tudásra ma már (a saját megjelenésekor sem) nem a legtökéletesebb készülék, nincs 3G se wifi, a kamera is "csak" 2MPx és nincs AutoFocus (bár ez egy telefon, akármennyire hihetetlen nem egy tükörreflexes Nikon...) A megjelenése és az anyagok viszont nagyon profi és igényes, ha telefonálásra, sms-re és szervezői funkciókra használod (az egyik legjobb naptár van benne, amit eddig láttam) akkor nem fogsz csalódni, tudom ajánlani. -
dawe666
tag
Az új VE66-ot én leginkább a Z6osukkal tudtam azonosítani, kis ráncfelvarrás mellett persze.
Mobilaréna teszt
Persze eltűnt a bütyök az aljáról, kapott egy olyan kis scrollozót mint az E8, de örökölte a kijelzőt, a szoftvert, és a processzora is szintén 500MHz, ugyan nem tudom ugyanaz-e de igen nagy eltérés nem lehet. Beledobtak egy % megapixeles kamerát, és majd jön belőle a luxury.
Én azért mondanám, hogy felújított Z6, mert tudásában és megjelenésében engem nagyon arra emlékeztet. Bár azért nem csúnya, de nekem a RIZR sorozat nem jött be annyira soha. -
dawe666
tag
Őszintén szólva lehet hogy tévedek ezzel, de nekem azért a VE66 ad egy kis reménysugarat. Kidobták a nem éppen friss Z6ot felújítva, és bár elég kettős természettel bír, talán azért arra mutathat, hogy a nagysikerű eddig motókat érdemes kicsit felújítani... mondjak az hogy megint motoJUIX alapot kapott az megint nevetséges, mert wifi ugyan került bele, edge is, de a 3G még mindig nem, ott van benne az 5MPx-es kamera, de ennél rosszabb 5MPx-es mobil nem létezik, gondolom nem a Kodak áll a kamera mögött valamiért. Szóval azért a bakik megint megvoltak, de szerintem azért biztató a dolog.
Plusz a hírek szerint a Motorola annyira szar helyzetben volt, hogy a megszorításokat hamarabb elvégezte és így nem ütött akkorát rajta a válság sem. Úgyhogy talán talán talán egyszer lesz még egy VE1em -
dawe666
tag
Egyre több lapon közlik a hírt, és nem hivatalosan de a motorola is bejelentette hogy mégsem törlik. Noha az összes lapon ugyanabból a forrásból származó képek vannak, de azt hiszem azért néha néha a motorolának is megvannak a megfelelő forrásai arra, hogy lássák mi zajlik ekörül a telefon körül, és ezek után bolondok lennének nem kiadni. Szerintem 100%, hogy kijön, csak kérdés meddig húzzák még a dolgot a hivatalos bejelentéssel, mert szép tudása van a VE1-nek, de manapság már minden 5ik telefon nagy érintőkijelzővel jön napvilágra, és ha sokáig halogatják akkor ez megint bukás lesz. Személy szerint előbb veszem meg a VE1et még így is, jöjjön ki bármikor, minthogy vegyek egy touchscreen LG-t vagy samsungot... még ha butácska lesz, de legalább akkor sem játéktelefon mint a távolkeletről érkező tömegszenny... bár ez az én véleményem.
Az andro meg elég esélyes, mert egyrészt iylen pletyka röppent is fel körülötte, másrészt ez az egyetlen esélyes SW amit kaphat, UIQ ugye vége, windows mobile-nak nincs értelme, ők se tákolnak rá remélem semmit, marad az andro ha versenyképesek akarnak maradni. -
dawe666
tag
a vaterán lévő ahogy a leírásban is írták valami prototípus verzió, gyanítom nem is a végleges szoftverrel. Az első darabok még a Symbian UIQ-re készültek, azonban a cég tönkremenetele után először elvetették ezeket, majd mégiscsak visszahozták a modellt, és majd az androID felülettel (a google kezében lévő szoftvercég) szóval ez a darab azt hiszem még igen messze áll a véglegestől
de stay tuned
P.S. Sly, a Rubyt itt láttad vagy élőben? Mert ha utóbbi, akkor személyes vélemények??? -
dawe666
tag
témák azért akadnak, csak sajnos nagyon igénytelenek többségben, persze tisztelet a kivételnek (kevés van!). lehet velük kísérletezni, de hosszú távon nem ajánlom annyira, mivel USB kapcsolat esetén nem gyári téma mellet a platform hibája miatt lefagy... akksi ki vissza és indulhat újra, nem túl felhasználóbarát
én symbian helyett azért tudom ajánlani a lassacskán napvilágot látó új Motorola VE1 Ruby-t, ami symbian uiq helyett androID rendszerrel fog minket várni, kecsegtető funkciókkal, a képek eddig szépek -
dawe666
tag
az nem fog működni sajnos
az nem V8 skin...
egy v8 skinben a következő fájlokat kell megtalálnod:
1 db iconres.ezx <-- ez egy nagyobb méretű fájl, az UI összes grafikáját tartalmazza
sok *.ini fájl, ezek tárolják a szöveges információk paramétereit, színek, méret, betűtípus stb...
csak ilyen fájlokat tartalmazó skineket tehetsz fel, és hogy hogyan azt megtaláld pár HSZ-szel előrébb kérdezték, és ott leírtam hányas hozzászólásomban mellékeltem egy részletes leírást. -
dawe666
tag
válasz
Maverick 007 #957 üzenetére
a motorola ezen platformjára egyelőre semmi ilyen megoldás sem létezik. Szöveges fájlokat van lehetőség megnyitni, ha pl egy txt fájl elejére beírsz egy html headert és elmented html-ként, akkor a natív operával kapcsolat nélküli módban képes vagy szöveges adatot megjeleníteni, már ha bárkinek megér ennyi munkát, hogy megnyisson egy txt fájlt
de sajnos a lényeg (pdf és xls) nem megvalósítható. -
dawe666
tag
baklövés ide vagy oda, annak ellenére, hogy bosszantó, te is pontosan jól tudod, hogy ez nem a telefon hibája...
eddig senkinek nem volt ilyen gondja... Bizonyára a szolgáltató által bütykölt szoftver a felelős többed ízben is, szívem szerint azt javasolnám, h frissítsd a firmware-t, de ez garivesztést jelentene. Ha a szolgáltatóhoz viszed, akkor rajta fognak ülni 2 hetet, elküldik egy S/W frissítésre és jó esetben megjavul. Én azt ajánlom, hogy vedd fel a kapcsolatot a Motokerrel, akár telefonon, ha hallottak már ilyet akkor tudnak segíteni, de ha nem akkor is gyorsabban megcsinálják mint ha a szolgáltatóhoz vinnéd, mert ők is ide küldenék. Garancia keretében megoldják ha tudják. Ha pesti vagy akkor végképp egyszerű a dolgod, valahol a dózsa györgy metrómegálló környékén találod őket, neten van cím.De mg ez előtt, próbáld meg, hogy felmásolod a számokat a telefonra is, és nem a SIM kártyán tárolod, ha eddig így volt, hátha az megoldja, bár ennek nem ez lesz a baja azt hiszem.
-
dawe666
tag
válasz
Theodoric #948 üzenetére
Hmm, ha ezen az útvonalon jársz:
P2k:/ezxlocal/download/appwrite/setup/theme/
és hibaüzenetet sem kaptál egyszer sem, akkor csak az lehet, hogy nincsenek témák a telefonodon, vagy csak a gyári... De ha ide létrehozol egyet abból baj nem hiszem hogy lehetne, mivel nincs mintád ezért linkelek egyet:
User_0.chm
Ezt a sajátomról szedtem le, amit akarsz írj át benne, mert a saját háttereimhez és csengőhangomhoz van beállítva, a többit megtalálod a leírásban, ha nem írod át a háttér/csengőhangokat, akkor sem történik semmi, indítás után az alapértelmezettre fog beállni. -
dawe666
tag
Nos, akkor felraktam mindent amit eddig összeszedtem, ebben benne van az előző csomag tartalma is, mivel nem volt kedvem szétválogatni és nem emlékeztem mi az amit már feltöltöttem.
1) Amit az elején szeretnék leszögezni az, az, hogy a neten több ilyen nagyméretű java pack kering, tele mindenféle igénytelenséggel, nos ez NEM ilyen. Jó ideje próbálok igényes játékokat gyűjteni, ezeket mind leteszteltem, és nekem tetszett, továbbá biztosan működik is.
2) A fájlnevekért elnézést, de azokat nem szeretném egyesével rendbe tenni, az, hogy olyanok szerepelnek benne, mint n95, vagy SE k900i, etc semmit sem jelentenek... ezek a játékok eredetileg nem motorolára készültek, viszont mivel erre szinte semmit sem találni, ezért ezek SE és Nokia játékok adaptálva a mi hardverünkre, enélkül bizony olyan gondok lennének, hogy nem megfelelően működnek a gombok, de ezek mind javítva lettek.
3) A játékok nagy része Gameloft, EA Mobile és más neves gyártók termékei, amik természetesen pénzbe kerülnének, szóval csak saját felelősségre töltsétek le xD
4) A programok két részben lettek feltöltve, az első csomag programokat tartalmaz (szótárak, térképek, tudományos számológép, stb)
A másik csomagban vannak a játékok, vegyesen autós, ügyességi, logikai, stratégia...
5) A jelszó pedig: slt
bocsi hogy ilyen hosszúra húztam, de szerettem volna elmesélni, hogy szerintem miért érdemes leszedni
és végül a linkek:
1-es csomag, programok
2-es csomag, játékok
Ha a kettes még nem lenne tölthető az azért van mert még épp feltöltés alatt van
sok sikert hozzá, véleményeket, észrevételeket várok -
dawe666
tag
válasz
Theodoric #934 üzenetére
Theodoric: témák feltöltse részek miatt nézd át a 351-400 oldaltól kezdve, a #396-os hozzászólásomban találsz leírást és programokat. A linkek talán még élnek, mivel saját magamhoz töltöttem fel a dolgokat, s nem emlékszem, hogy letöröltem volna őket...
P.S. érdekel bárkit közületek friss java játékok V8ra? Utóbbi időben megint adaptáltam jópárat, vannak köztük egész színvonalasak is, ha van rá kereslet akkor szívesen feldobom valahova, az előző csomag is megtalálható valahol a HSZek között, de ha az is kell, belinkelem azt is.
-
dawe666
tag
Az sms kódolása nem beállítható sajnos, régebben a cfg fájlok átírása segíthetett itt azonban nem tesz semmit
az sms kódolást ahogy észrevettem egyetlen dolog befolyásolja, az pedig a szoftver típusa, hogy milyen országé is. A nyelvi csomag viszont megint nem befolyásoló. Szóval nekem például az volt a gondom, hogy talán egy angol szoftvert tettem fel és amint egy ékezetes karaktert írtam nem levágta, de átváltott unicode-ba, ami hatására csak 70 karakter állt rendelkezésre, kezet nélkül pedig nehéz írni, ha a magyar T9-et használom közben
egy szó mint száz, most egy portugál szoftvert használok, angol menüvel, magyar T9cel, és ezzel semmi de semmi bajom sincs.P.S az ékezetek levágása viszont nem motorola specialitás, küldésnél nem küldhetsz ékezeteket csak unicodeban (70 kar. max) szóval az ékezetek így is úgy is trimmelve lesznek, nem tudom ez miért baj, mindig is így volt mióta sms létezik. A franciáknak köszönhetően a "visszafelé" álló ékezetek nem lesznek törölve ugyan, de ki az aki ilyeneket használ? engem rohadtul idegesít
-
dawe666
tag
válasz
Theodoric #931 üzenetére
Flip kinyitása után valóban elhallgat, de nem értem ez miért gond? Fel akarod venni gondolom, ha hívnak, nem? Ha meg már odáig eljutottál, hogy ki tudod nyitni a flipet, gondolom az agyadban realizálódott, hogy hívnak, akkor meg? megnyomod a zöldet és beszélsz... mit vártál ez egy telefon... te jó ég... emberek, miket akartok ti egy egyszerű telefontól??? néha nem fogom fel azokat a gondokat amiket ti sorscsapásként éltek meg, de bizonyára bennem van a hiba. Az akksi töltéssel meg vigasztaljon, hogy elég kb 2-2,5 órát tölteni és újra 100%on van, noha hamar merül, de legalább gyorsan tölt... tanuláság: be kell szerezni egy autós töltőt, este fel kell dugni tölteni, vagy ha olyan helyen vagy vigyél magaddal USB kábelt, arról is tölt, de szerintem extrém igénybevétel mellett is (videó, fényképezés, zene, telefonálás, sms) kibír egy napot, tehát reggel lehúzod estig ki kell, hogy bírja, engem például nem érdekel, hogy piros-e ,ár az akksi jele mire hazaérek vagy zöld, ha tovább bírná is felraknám minden este tölteni, hisz ez a dolga.
Ps: nem akarok mélyen belemenni, de semmi gond nem származik a minden napi töltésből, egy Li-ion akkumulátor élettartama körülbelül 1000 újratöltés, ez megközelítőleg ha mindennap átlagban egyszer töltve van akkor is több mint 2 és fél év, bár pár száz után névelegesen romlik a helyzet, de ez nem észrevehető, és ki az akinek ne érne meg legrosszabb esetben is évente 4k HUF-ot egy új akkumulátor?
szálljunk vissza a földre emberek, és várjuk a VE1-et
-
dawe666
tag
A flip átlátszó borítását nem ajánlatos piszkálgatni, minden rész ragasztva van, a belső kijelző előtt található rugalmas plexi is ragasztott, ez szabadon leszedhető, de a külső kevésbé. A kis méreteknek köszönhetően elég durván integrált elemekből épül fel a telefon, ilyen például a flip átvezető fóliájára épített hangszóró és érintőgomb szenzorok. Összefoglalva tehát, hogy válaszoljak is, kis feszegetés után le tudod szedni a plexit, de ez jó eséllyel tönkre fogja tenni az átvezető fólia elemeit ami miatt nem fog működni a hangszóró (a belső!) tehát semmit sem fogsz hallani a hívásokból és/vagy az érintőgombokat vágod haza. Egy ilyen fólia pótlása megközelítőleg 2000 forint, nem nagy összeg de macerás munka, én nem próbáltam, de hátha akad majd valaki aki bővebben tud erről informálni.
bocs a hosszú post-ért -
dawe666
tag
válasz
Mustang 87 #907 üzenetére
miért kell már megint iylen érzelmeket kiváltania emberekből egy mobiltelefonnak... rágalmazás? már hogy lenne rágalmazás? ez az internet jó reggelt, nehogy már egy fórumon elmondott véleményért bepereljen a "céged" XD nem mellesleg, mi az h a céged? kid neked a media markt, én nem hsizem h ennyire kurvajó lehet ott dolgozni de hát te tudod, de szerintem nyugodtan vissza lehet venni.
-
dawe666
tag
ha jól tudom a BX50es is jó a V8ba, az pedig ha minden igaz 900valahány mAh-s. Ha valakinek van pontosabb információja, hogy jó-e bele az jelezze, mert nekem is lassan szükség lesz egy új akksira, bár akkor úgyis a motokert fogom felkeresni, és akkor már én is fogom tudni a választ, de hátha van aki már foglalkozott ezzel
-
dawe666
tag
nem lehet hibás, ez az üzemidő irreálisan magas, BX40es akksi van benne?
más: szerintem a kifejezésmód ezen a helyen teljes mértékben másodlagos, bwoay üzenetét teljes mértékben megértettem gy is, sőt a kifejezésmódját is 100%ig osztottam, sőt mitöbb, a válaszomban én is hasonló hangot ütöttem meg, ez egy technikai fórum, nem nyelvtan vagy illemóra, rövidítünk és olyan szavakt használunk amilyeneket, a netes társadalom azt hiszem egy követ sem vethet ránk... -
dawe666
tag
hááát ez egy jó kérdés, én eddig csak a backup/restore funkciót használtam, de az gondolom csak ugyanolyan típusú telefonon működik, vagy nem tudom, de az nekem eddig tökéletes volt, SW frissítés előtt rányomok egy ilyet, és amint visszaraktam a telefonkönyv is a régi és a naptáram is, egyedül az sms-eket nem tudja így menteni... nemtudom miért... azt meg buzi txt fájlokba lehet csak lementeni... szar az a phone tools ahogy van XD
-
dawe666
tag
háát, hogy hova menti az egy jó kérdés, de azt hiszem hogy valahova a local settingsben vagy az application data könyvtárakban hoz létre magának valami rejtett mappát, itt van a contacts list is mentve, mdb formátumban! (szóval egy MS accessel is megynitható akár) de ezt is rejtegeti... hogy miért?! rejtély
-
dawe666
tag
felbontásban max 240*320 legyen, bitsűrűségben pedig ne a legmagasabbat add meg, ha így se jó vedd le a felbontást 176*220ra és úgy biztos hogy megy
V9 skinek biztos hogy nem rakhatók fel, teljesen más platform, teljesen más skinek.
Az órák állítására mindent leírtam amit eddig tudtam, betüméret és pozició a külsőn, a belsőn pedig még nem volt erőm átpakolni
-
dawe666
tag
válasz
#35723520 #759 üzenetére
nemigazán, vagyis én még nem találkoztam velük. Az ini fájlok egy része logikusan van elnevezve, mint filemanager, recentcalls, stb nem tudom fejből, de ezekben általában a névnek megfelelő menüket lehet állítgatni, a betűk mindig alul szerepelnek [font] tag-ként, de persze ebből is sok van és nem mindig egyértelmű mi miér is felel... és akkor a feketeleves, vannak nagy közös ini fileok mint a phone, common, openwindow és a többi, nah ez a totális káosz, nem egyszerű rajta kiigazodni, erre csak a próbálgatást tudom javasolni. vannak itt is egyértelmű tagek... de pl az [idle] tag minden esetben az alaphelyzetben kijelzőn látható dolgokért felel, belül az óra, gyorsikonok, dátum stb, kívül óra, dátum. én eddig csak ezekkel harcoltam egy kicsit. a spacing adatok mindig a pozicionálásért felelnek, a V prefix mindig a függőleges tájlás, a H pedig a vízszintes, utána áll még egy index szám is, hát az már télleg próbálgatás hogy miért is felel. A betüknél pedig a color a színért a size pedig értelemszerűen a méretért felel, bár ez logikus, antialiasingot nem kell magyaráznom, ha 0 akkor ki van kapcsolva ha 1 akkor meg be, a style, hát eddig találkoztam 0-val meg 16-tal nem tudom mit jelent pontosan, vannak még egyéb dolgok is, mint az outline, meg ennek a színe vastagsága, de ezek már egyértelműek általában egy alapfokú angol nyelvtudás mellett is, azt hiszem ennyi az amivel én is foglalkoztam, remélem segít, és bocsi h kicsit összefüggő a szöveg, elfelejtettem központozni
vagy csak szimplán grafomán vagyok... kitudja xD
-
dawe666
tag
válasz
#35723520 #757 üzenetére
hát igen, ezen kívül sok más mdszer nem igen létezik, de magasan a legkényelmesebb ha memóriaeszközként csatlakoztatva másolsz egy total commander vagy a windows explorer segítségével (elnézést attól aki más op.rendszert használna, de nem muszáj fellázadni xD) szóval szerintem ez a legkényelmesebb....
A skin szerkesztés valóban nem olyan egyszerű mint egy symbian vagy SE esetén, de sokkal több minden állítható... a képek és grafikák az iconres-ben vannak, azt kell szétszedned átszerkesztened majd visszacsomagolnod... a betőtípusok/méretek/színek viszont az ini fájlokban vannak tárolva annak a szerkesztésére elég egy wordpad is, csak a nehéz rész az, hogy az ember rájöjjön mit is kellene állítania -
dawe666
tag
válasz
#35723520 #753 üzenetére
attól függ mire akarod használni. Ha csak egy képet szeretnél kicserélni, pl külső kijelzőét amit nyitott állapotban látsz akkor nem nehéz, de ha már egy teljes skint akarsz csinálni vagy egy már létezőt átszerkeszteni akkor sem nehezebb, de ezzel csak az iconreseket tudod szétbontani képekké és a képeket tudod újra visszacsomagolni egy iconresbe. Másra nem jó, a többi a photoshop dolga
-
dawe666
tag
jó alap alatt azt értettem, hogy voltak benne áthelyezve dolgok, ugye dátum és idő, úgyh egyelőre csak az energiatakarékos óra méretét állítottam át, meg majd szándékozom a belső kijelzőn a dátum és óra áthelyezését, igazából ennél többet nem akarok vele, talán a golden skin betűit kisebbre állítom még itt-ott, de nekem ezen kívül az a skin a hibátlan, a ZN5öt is feladtam sajnos, nem fogom továbbfejleszteni, lekattantam a lila színről
-
dawe666
tag
a belső kijelző más, ott 3 egységet különíthetünk el:
1) óra
2) a 4 gyorsikon
3) a dátum és operátorinformáció egybena külsö kijelzőn nem találtam módot rá, hogy az órát lentre tegyük, a belsőn már lehet játszani a pozicionálással, itt már enged negatv értéket is, az az igazság, erre nem tudok és nem is akarok konkrét értékeket mondani, játszani kell velük amíg neked nem tetszik, a spacing_v(1..4)-gyel tudod állítani a magasságukat, a horizontális mozgatást még nem tudom potosan hogy zajlik, ha találok rá bármit a fájlokban akkor szólok
-
dawe666
tag
az a baj, h ahogy észrevettem a pozicionálás egy középvonaltól indul ami valahol a kijelző alsó 2/3 és fele között helyezkedik el, ezen a vonalon alul van a dátum és felül az óra, a távolság egyformán változik a vonal mindkét oldalán, tehát annyival kerül lejjebb a dátum, amennyivel feljebb az óra. Sajnos nem találtam lehetőséget arra, hogy az órát ezen a vonalon lejjebb vigyem, tehát felfelé szabadon állítható, de lefelé sajnos nem tudom
-
dawe666
tag
a belső dolgokat a phone_p.ini-ben tudjuk átírni, az [idle] tagen belül, itt egyelőre csak a V (vertikális, azaz függőleges) pozicionálásra találtam módot, hogy pontosan mi mit is jelent még nem tudom, egy biztos, a dátum és operátorinformáció eltüntethető, ha a spacing_V1-et 300ra állítjátok, azonban ezzel a 4 ikon is eltűnik és csak az óra marad.
Továbbá a openwindow_p.ini-ben a fontok között lesz egy digitalclockpowersave nevezetű tag, vagy valami ehhez hasonló, ez azt az órát állítja amit akkor láttok, amikor a kijelző elsötétedik, és halványan mutatja az időt, ennek a méretét én felvettem 90-re sokkal kényelmesebb, jobban látszik az óra így a sötét alapon. jó állítgatást -
dawe666
tag
openwindow_p.ini fájlra lesz szükség, sok skin nem tartalmazza ezt, ha bárkinek is szüksége lenne rá és nincs neki az jelezze és akkor felrakom valahova, de a lényeg, ha van ilyen fájlod, akkor a végén a font szekcióban találsz majd CLI_date és digital clock tageket, itt már értelemszerűen megy a méret s stílus változtatása, a pozicionálás pedig feljebb az [idle] tagben történik a spacing_v1 állításával
-
dawe666
tag
nos, dolgozom a dolgon ahogy ígértem, amire eddig jutottam az az, hogy tudok átlátszó főmenüt csinálni, vagyis az ikonok alatt a háttérkép látszik csak, aztán a külső kijelzőn már tudom pozicionálni a z órát és a dátumot, illetve változtatható a méretük is már, de a belső kijelzővel újra és újra elakadok, nem tudom mi a gond, de seemit sem sikerült még álltani az idővel és dátummal
-
dawe666
tag
nekem ilyet egyetlen egyszer csinált... nekem a régi SW mellett volt egy olyan gondom, hogy ha valami izmosabb java alkalmazást futtattam, kegyetlenül melegedett, és szívta le az aksit, és egyszer csak lecsuktam a flipet és nem léptem ki belőle, és az alkalmazás tétlen állapotában is melegítette a telót tovább :S de ez nálam csak a 42es szoft mellett volt, a 46osnál nem melegszik.... érdekes :S:S:S:
-
dawe666
tag
egy nagy bajom volt vele igazából, az alapképernyőn nekem nem főmenü felirat van, mivel angolul használom, és a main menu azzal a betűtípussal bizony túllóg, és belelóg abba a középen lévő iPhone gombra hasonlító kis négyzetbe. A media player háttere össze van nyomva
és nem igazán értettem ezt a keveredést, hogy windows media player meg iPhone összemosva, de vannak benn szép ikonok, sok mindent meg az alkaliból használ, ami nem baj, az egy szép skin akárhonnan nézzük is, csak mások a "fénytörései" az alaklinál, mindig vízszintes vonal a fényhatás, itt pedig mintegy térhatásúan egy lapos parabolaívvel van kifejezve, csak ahol az alkalihoz nyúl ott pedig a vízszintes kerül elő ahogy írtam, és ezek nekem kicsit disszonánsak voltak
de elismerem ez már nagyon kukacoskodás, nem tehetek róla
viszont nagyon sik minden meg van benne csinálva amire szükségem van, szóval nagyon jó alap lesz, úgyhogy köszönöm szépen
és hétfőn terveim szerint nekieek teljes gőzzel és lesz valami eredmény is remélem
-
dawe666
tag
szia, bocsi, hogy nem írtam még, csak elég sok dolgom volt, most értem haza erről a hogólyórekordkisérletről, amit a műjégen bohóckodtak... szerencsére nem vendég voltam, de még így belső szemmel is szánalom volt az egész... nah mindegy, szóval felraktam megnéztem. maga a skin enm fogott meg, de valóban átpakolja a külső órát, ami jó... nagyon jó! meg fogom nézni melyik ini fájl és melyik sora felel ezért, illetve megpróbálom megkeresni az operátor logó eltüntetését is, holnap nem érek rá, de hétfőn már lesz rá elég időm, akkor igérem beleásom magam
-
dawe666
tag
átírás után indítsd újra, ha akkor sem, akkor ezt is megnézem majd, írj be 10-20at bármi más értéket, hogy változik e a pozició, mert ha meg sem mozdul akkor nem ezt kell állítani, pedig elvileg ezt kéne. És tényleg inditsd újra vagy aktiváld a skint újra, hátha segít, ha nem akkor meglesem ezt is
-
dawe666
tag
ejjjhh, és kifelejtettem valamit, beszéltem a magyar motoportal adminjával, és mivel a fórumuk használhatatlan, egyben kezeli a V8at és V9et, megkértem szedje szét, és akkor tudok neki segíteni, szóval amint elkészül a saját topiunk, akkor szépen átcuccolhatunk oda, könnyebb lesz a kezelése is a dolognak, áttekinthetőbb, és legalább növelhetnénk az amúgy elég vérszegény 250 fős napi látogatottságát a magyar motorola "közösségnek" márha a 250 fő annak számít
-
dawe666
tag
válasz
[Anduriel] #714 üzenetére
elvileg ha be van kapcsolva a kezdőlapod testreszabásnál, még mindig nem tudom hogy hívják ezeket magyarul, szóval ott ahol az órát állítod, hogy analóg legyen-e vagy digitális, szóval ott tudni kéne állítani azt is, hogy mutassa-e a dátumot és ha az van bekapcsolva hogy igen, akkor nem lenne szabad a vodának látszani ahelyett is.
A külső kijelzőt átpoziciónáló témákkal én őszintén szólva még nem találkoztam, de ha küldesz egyet akkor majd vetek rá egy pillantást.
snooze, azt nem igérem, hogy kijavítok benne mindent, egyrészt mert az elég sok tesztelgetés útján megy csak, másrészt eléggé el vagyok úszva a vizsgaidőszakkal ezen a héten még, szombaton meg a T-home megbízásából a műjégen kell pesztrálnom a sok hógolyózó elmebajost, és akkor még magánéletre idő se jutott, szóval sajnos tényleg nem igérem, de ha vannak kérdéseid mit kell átállítanod, abban szívesen segítek itt, ha tudok, addig is az operátorlogó eltüntetésére itt a megoldás:
a phone_p.ini fájlt nyisd meg szerkesztésre mondjuk wordpaddel, és keresd meg a következő bejegyzést:[HSA]
iconbar_bg_color = 16777215
iconbar_bg_percent = 100
popoutmenu_bg_color = 16777215
popoutmenu_bg_percent = 95
popoutneck2_img_width_h = 2
popoutneck2_img_height_h = 32
popoutneck_bg_color = 16777215
popoutneck_bg_percent = 100
menuhighlight_bg_color = 6908265
menuhighlight_bg_percent = 20
Padding_PopouMenu_Left = 1
Padding_PopouMenu_Right = 1
Padding_PopouMenu_Top = 1
Padding_PopouMenu_Bottom = 1
Padding_IconBar_Left = 1
Padding_IconBar_Right = 1
Padding_IconBar_Top = 1
Padding_IconBar_Bottom = 1
Spacing_H1 = 2
Spacing_H2 = 20
Spacing_H3 = 8 <----- ezt kell megváltoztatnod!
Spacing_V1 = 3
Spacing_V2 = 17
Spacing_V3 = 6
Spacing_V4 = 4lehet hogy neked néhány más adat is van benne, vagy néhány hiányzik és mások a számok is akár,de a lényeg, h a [HSA] bejegyzés kell, és a megjeleölt sor értékét állítsd át, akármekkora legyen is. Az értékét írd át nagyobbra, mondjuk 1000-re XD az már tutira nincs a kijelzőn XD
ha nem működne akkor jelezzétek
sok sikert, és még mindig azt mondom, hogy ha nem tetszik egy skin, akor csináljatok róla egy másolatot valahol a gépeteken és a másikat meg kezdjétek testreszabni, akár az iconres akár az ini fájl szerkesztésével, elrontani nagyon nem tudod, ha meg már nagyn tré akkor visszarakod a másolatot -
dawe666
tag
az operátor információ pozicionálása természetesen szintén az ini fájlok segítségével történik, ami egy jó hír, hiszen beállítasz egy értéket ami a kijelző tartományán kívül esik és már el is tűnt... DE van egy rossz hírem is... a dátum megjelenítése egy szekcióban van az operátor információval, tehát ha azt eltolod a dátum is megy, akkor attól is búcsút kell hogy vegyél, ha ennek ellenére érdekel a dolog akkor leírom neked mit kell átállítanod.
A külső kijelző meg más eset, én nem tudok róla, hogy ott pozicionálható lenne a szöveges információ, attól tartok az fixen ott van ahol van :S aki tud ennél okosabbat, azt én is várom, nekem ennyi infóm van -
dawe666
tag
válasz
ez_meg_emaz #694 üzenetére
nincsmit, ha a V8 mellett döntesz, várunk szeretettel
-
dawe666
tag
válasz
ez_meg_emaz #692 üzenetére
persze, szoftvert frissíthetsz bátran (amúgy ez a garivesztés se tudom mennyire komoly, ha valakinek volt már ebből gondja az jelezhetné!!!) témák felrakására elég sok instrukciót meg leírást tudsz itt is találni a régi postokban, de még a frissítésről is elég sokat beszéltünk. A játékok és java alkalmazások felrakása meg könnyebb lett mint v+on volt, egyszerűen csak fel kell másolnod a .jar fájlt a telefonra, és egy "kattintással" telepítheted is utána a telefonról. ÉS mégegy előny erről eddig még talán szó sem esett, ha feltelepítesz egy java alkalmazást, az eredeti .jar archívum is mentésre kerül, és könnyedén átküldhetsz bármilyen alkalmazást másoknak anélkül, hogy őrizgetned kéne a telepítőcsomagját!! ez nekem egy kellemes pozitivum volt.
kissé más:
akik szintén a 46os szoftvert hazsnálják, azokhoz lenne egy kérdésem, ti tudtok létrehozni mappát a games and apps mappán belül? én mindig mappákba tettem a különböző alkalmazásokat (pl, szótárak, térképek, játékok, stb stb) és most nem tudom, és kezd kicsit elhatalmasodni a mappa tartalma XD és nemhogy létrehozni nem tudok benne, de bele se másolhatok mappát, ez eddig nem így voltnálatok?
kacsyx-nak pedig, háát sajnos ez van, ha pesten vetted akkor valószínűleg nem éri meg emiatt feljönnöd, de szerintem ha feldobod vaterára vagy teszveszre biztos akad akinek jó lesz, egyre több nokia jön ki microUSBvel, azért ebből még vissza tudsz nyerni valamennyit
-
dawe666
tag
válasz
ez_meg_emaz #689 üzenetére
nincs vele gond, függőség megmarad akármilyen szoftvert raksz fel, de felenged bármit, nincs korlátozva, ellenben a garidnak vége amint szoftveresen hozzányúlsz a telefonhoz. Hack alatt, meg szintén szoftveres módosításra gondolsz ha jól sejtem, az pedig szintúgy nem akadály, csak ugyanúgy garivesztés terhe mellett
de túl sok moddolt lehetőségünk még úgy sincs, bár remélem a nemrégiben elért áttörés vezethet végre pár új dologhoz
-
dawe666
tag
válasz
ez_meg_emaz #686 üzenetére
úgy tudom ilyen funkció nincs a V8ban, én nem találkoztam vele több mint egy év alatt
-
dawe666
tag
hááát igen, én is jártam így anno, a speedshopban vettem egy átalakítót, azt írták komptibilis a V8cal, sőőt még a drágalátósvágottszeműtávolkeleti gyártó oldala is ezt írta, de hát bedugtam és semmi nem történt, úgyh vertem nekik az asztalt, amire ők egyből úgy reagáltak h sorry visszaadjuk a pénzt, elnézést kérünk, de előtte még egy másik zsír újat is kinyitottak hátha az működik, nem működött, de minden tiszteletem az övék, nagyon korrektek voltak. Utána átsétáltam 3 utcával arrébb a motokerbe és megvettem 200Ft-tal drágábban a gyári átalakítót ami hibátlanul működött, talán 3500 magyar forint lehetett az ára ha jól emlékszem. Szóval a Nokia átalakító sose fog működni ez a rossz hírem
Tanulságot mindenki levonhatja maga, de ha jobban tetszik levonom én, maradjunk a gyári kiegészítők mellett, abban nem csalódunk és nem is feltétlenül drágább!!
-
dawe666
tag
válasz
Jimmy Clark #683 üzenetére
smst tudsz olvasni, sőt még előre beállított gyorsválaszt is küldhetsz (!) azért a sőt meg a (!) mert én még egy év alatt sose használtam XD de a lényeg h olvashatsz, playlist sajnos lapozni nem lehet, de nem csodálkoznék ha előbb utóbb ez is lehetséges lenne, csak sajnos nem tudom lesz e fejlődés a zenelejátszó terén, úgyh egyelőre az biztos, hogy ilyen NINCS
úgyhogy ha rnd lejátszás van akkor a vak véletlen dönti el mit hallgatsz következőnek
-
dawe666
tag
válasz
Jimmy Clark #680 üzenetére
ékezetekkel nem lesz gondod, a gyári magyar szoft biztos nem okoz gondot. az aksi meg, hááát, az megint egy más kérdés, én reggel mikor elindulok akkor húzom le a töltőről, van hogy reggel hallgatok egy kis zenét rajta út közben, aztán napközben egy két sms kb 1 óra telefonálás, oké, mondjuk hogy napközben aktívan használom, aztán este zene, és mire hazaérek, van hogy épp lemerül, vagy már erősen jelzi h le fog, de olyan még nem volt hogy úgy értem volna haza h akár fele töltöttségem lett volna
szóval ha tényleg aktívan használnád, zenét is hallgatnál, akkor meg tud dögleni egy nap alatt elég könnyen, de amúgy 100%ig igaz az, hogy ha zenélni akarsz vele akkor SE után lehet hogy csalódás fog érni...
-
dawe666
tag
válasz
Jimmy Clark #678 üzenetére
Szia!
Hát akkor a válaszok:
-az USB porvédő 100% hogy le fog szakadni pár hónap után, ha zenét is hallgatsz, az ugyanis napi párszori nyitogatást jelent, főleg ha még a kevéske 420mega miatt 2naponta cseréled is a zenéket és még gépre is dugdosod, nem beszélve arról, h a töltéshez is ki kell nyitnod, nekem ilyen igénybevételek mellett úgy 4-5 hónap után megadja magát (ez a második, és ezis :S) az anyaga egy gumi cucc, ami általában nem okoz gondot, de rá van ragasztva egy műanyag kis borítás, ami illeszkedik a telefon designjához, szép is jó is csak leszakad XD
-a festés nem hiszem h lejönne normál használatnál, én egy kisit extrém igénybevéteket adtam neki azt hiszem, és elég sokat esett isha vigyázol rá, akkor szerintem még csak karcos se nagyon lesz
-menüje szerintem kellemes, nincs vele gond, nagyokat nem akad a soft se, elmegy, de még fejlődik ez úgyh azzal nincs para, ellenben a samsunggal, nah az sehovase fog fejlődni, az ilyen marad mint ahogy megveszed most, ebben legalább benne a lehetőség, h a fejlesztők dobáljanak minket pár új funkcióval
-a zeneélmény? nos a k750 se volt walkman mobil, de zenei tudásban szerintem talán még így is efelett volt... nemrossz amúgy, a zenetár hasonló az itunesos régi motókhoz, vannak kategóriák előadók, albumok, műfajok, zeneszezők, stb szerint, csinálhatsz saját playlisteket, elvileg támogatja ha jól tudom a WMP-s playlisteket is de azt nem tudom hogy kell rávarázsolni, viszont egy elég fontos előny, h támogatja a wma kiterjesztést, tehát ha a zenéidet a WMP segítségével másolod fel a teleonra, akkor beállíthatod, hogy minden számot 128kb/sec formában tegyen fel, és így spórolható egy kis hely is akár.
A füles ne rossz, elmegy, semmi extra, de létezik a telefonhoz microUSB->3,5jack adapter, és olyan fülest dugsz rá amit te szeretnél, én is így használom... a hangerő 7es skálán szabályozható... ez egy vicc... nincs EQ, de még előre beállított se, de 7es skálán szabályozhatod még a basszuskiemelést és a spatial audiót, magyarul nem tudom mi ez, talán térhatású hangzás, ami nem tudom mit jelenthet egy ilyen zene repertoárnál. El lehet vele lenni, én is ezt használom, külső kijelzőről vezérelve még olyan benyomást is kelt, mintha valami profi zenelejátszó lenne, kirakja az albumborítót is ha benne van a fájlban, bár olyan piciben hogy nagyító kell hozzá, de kirakja -.- ezen kívül nem tudom mit mondhatnék, ha van még kérdés ne habozz.
Összességében én egy ajánlott minősítést adok rá, ára egész baráti, ahhoz képest a tudása elégjó, nem egy symbian, de biztos hogy okosabb és lesz is mint a SEk nagy része vagy a samsungok. A hangminőség tekintetében pedig magasan első, ha a beszélgetéseket nézzük, a zenei tér meg ugye... együtt lehet vele élni, nekem is sikerül több mint egy éve -
dawe666
tag
utóbbi pár napban nézelődtem az új moto után amit mutattál, de csak olyan cikekket találtam amiben azt mondják és készül UIQval, ezek ugye elég régiek, akkor a frissebbek azt mondják törölve a project és nem lesz, pedig még ebben az évben ígérték volna
ha pedig halogatják és nem dobják piacra csak késve, akkor megin a saját kardjába dől a motorola :S de sajna semmit nem találtam h megjelnik-e egyáltalán és mikor -
dawe666
tag
baaah, erről én lemaradtam... ez... ez gyönyörű, hiába mondják h kezd rókabőrszagú lenni a RAZR sorozat én 3adjára is eljátszanám azt amit eddig a V3nál és a V8nál, amint megjelent a fekete V3 egy héten belül már volt egy, amint megjelent a V8 itthon (ráadásul pont a pannonnál elsőként) egy hétre rá már nálam volt egy belőle, és most újra megtenném, ezt törölni nagy hiba lenne
-
dawe666
tag
hát, a microUSB még talán magyarázható lépés volt azzal, hogy ez lesz a szabvány ha jól tudom, kötelezni készülnek a gyártókat, hogy microSD és microUSB csatolókat tegyenek a készülékeikre. A méretekkel pedig, háát, én úgy tudom, hogy a V9m ami nálunk végképp nem került forgalomba és csak CDMA hálózatokon működött az, ha jól tudom akkor bővíthető volt, de a V8 méreteivel rendelkezett nem a V9cel, bár mintha úgy emlékeznék, hogy abban is oltak megkötések amiben gyengébb volt talán a V9nél, szóval elképzelhető, hogy helyhiány miatt nem fért rá, de akkor pedig megint jöhet a kérdés, MIÉRT? miért nem tervezték csak egy 0,5 mm-rel vastagabbra, az akkora térfogatnövekedést jelentett volna, hogy egy kis átrendezéssel majdnem biztos vagyok benne, h belefért volna, de legyen akkor 1 mm, és akkor már tuti :S ez egy ostoba döntés volt sajnos, amit nem is javítottak
legnagyobb kultusza moddolás tekintetében a motorolának volt mindig is, de a linux alapú telefonjai közül pedig szerintem ennek van és lesz, és ponz ez nem bővíthatő
az U9re nem vagyok kiváncsi, nekem nem tetszik, az E8at sose moddolnám ha lenne, mert zenelejátszásra így jó ahogy van, ráadásul a fektetet kijelző se teszi könnyebbé a helyzetet, és akkor nagyjából marad a Z6 ami elérhető még itthon, de az meg nekem nem tetszik XD
ez erőse érvágás kategória, mert hogy a motorola nem dob ki többet RAZR sorozatból készüléket az majdnem biztos, az előző évekből ha egy kicsit is tanult -
dawe666
tag
válasz
Mustang 87 #667 üzenetére
sajnos ez a motorola legnagyobb baklövése amit elkövettek, hogy a V8ból nem készült bővíthető változat, pedig kész volt az alap is, a Z6ot kellett volna átpaszírozni nagyjából ebbe a dobozba, szóval nincs a mentség h a linux meg a memóriakártya nem ment volna, mert ment volna
ez egy fájó pont, de a V9re semmi képpen sem beszélne rá, főleg mert az utóbbi egy hónapban elég nagy előrelépések mutatkoznak modding tekintetében V8 háza táján. A jelentős gondot eddig az okozta, hogy bizonyos kódcsoportok (CG-k) RSA kulccsal voltak védve, és ha ez nem stimmelt a bootloader nem engedte felállni a rendszert, ezt végre sikerült kiköszöbölni, az új LM5-ben megoldották (tudom, hogy elsőre nem hangzik nagy előrelépésnek, de az!) hogy a nyelvi csomagból ne csak egyet használhassunk, ahnem a telefonra létrehozott language mappába szabadon betehhesük azt a nyelvet amit mi akarunk, pl ha olasz kínai állampolgárok vagyunk, eddig nem volt lehetőség, hogy egyszerre megtalálható legyen a két nyelv XDXDXD gondolom nem volt mondjuk nagy az igény rá
szóval ez csak azért fontos, mert a nyelvi csomagok CG-je például egy digitálisan aláírt kócsoport, amit eddig nem lehetett buherálni, szóval talán mostmár lassan történnek csodák linuxéknál
-
dawe666
tag
válasz
HoNeYBiRD #658 üzenetére
sziasztok warez kategóriának nem tudom mi mennyire számít, mondjuk úgy, hogy találtam egy linket
[link]
amihez a jelszó épp a 620as számra hallgató kommentem szövege (az a két szó) meglepő dolgok ezek -.-
A motorola phone toolsról meg annyit, hogy igazából egy nagy ratyi program, egyedül a telefonkönyv és naptár mentésére használom, mert arra nem találtam ennél jobbat, de a motorola nem tudom hol űz ebből hasznot, hogy nem engedi ingyen letölteni, más telefonnal úgyse használható, ha meg motorolám van, evidens hogy jár, főleg mert a régi V3hoz kapott phone toolst is engedi frissíteni a vadiúj akár V8at is támogató verzióra...
amúg szerintem ha írsz a motokernek vagy elmész hozzájuk ingyen a rendelkezésedre fognak bocsátani egyet, vagy legalábbis én ezt tartanám etikusnak, de mellesleg pedig minden fájlmegosztó hálózaton elérhető valamilyen verziója, amit ingyé' upgradelhetsz a legfrissebbre(régen amúgy volt lite, meg talán professional vagy milyen változat, nem tudom ez még most is létezik-e)
-
dawe666
tag
sziasztok, tegnap gondoltam felrakok egy két új játékot a telefonomra, de szomorúan tapasztaltam, hogy neten nem találni V8ra nagyon játékot, darabjáért meg háromszázat nem fogok fizetni xD ezért sikerült egy jónéhány friss és szép darabot adaptálni V8ra, a legtöbbel az a gond, bár szerintem ezzel már ti is találkoztatok hogy a felső két soft key nem működik az alkalmazásokban. Gondoltam feldobnám a kis pakkomat valahova, de az az igazság, hogy lehet ez copyright szabályokba ütközne
, kinek mi erről a véleménye? amúgy szinte bármelyik SE vagy Nokia java alkalmazást motorola kompatibilissé tehettek a JAM nevezetű programmal, orosz fejlezstés, rengeteg verzió, jól működik, most nem linkelek akit érdekel használja a guglit vagy ha nagyon nem megy akkor írjatok
-
dawe666
tag
válasz
Mustang 87 #649 üzenetére
nincs több user.chm ugyanazon a néven? Ha semmi sem segít akkor egyszerűen törölj le minden user.chmet, mondjuk a gyáriakat ne
de amiket te raktál fel azokat, tedd fel újra azokat amikre szükséged van, a skin fájlokat a lemezen nem kell bántanod, indítsd újra biztos ami biztos, és mennie kell, nem tudsz semmit hazavágni rajta.
-
dawe666
tag
és még 42essel adták? hmm érdekes... én 2008 elején vettem a panontól, augusztusban a szervíz újrarakta az SW-t, ugyanazt a 42est, ez is elég szomorú volt, de a vodától én azért gondolom kéne lennie új SWnek, mert görög és csehországban a vodás SW a 44es, magyar retailt nem találtam a vodától mondjuk, de a pannontól se találtam frissebbet :S hát ez van, ilyenek ezek a szolgáltatók
-
dawe666
tag
válasz
Mustang 87 #644 üzenetére
ne a képet töltsd fel a többi közé, mert arra a fájlrendszerre nem írhatsz P2Kval, hanem a user.chm megfelelő sorát írd át, és a képre meg úgy hivatkozz mint a háttérre pl, h ezxlocal/download/mystuff/pictures vagy mi, nem emléxem pontosan a hivatkozás címre
-
dawe666
tag
snooze viszont neked annyi jóhírem van, hogy elvileg a vodának is van 44es szoftja, ha gondolod akkor keress meg egy motorolaszervízt vagy a vodafonet, hogy frissíthetnéd, mindenkinek ajánlom, hogy a legújabb szoftverekre nézzán rá, mivel a 42est még 2007 környékén gyártották, és azért már 2009et írunk, történt fejlesztés
-
dawe666
tag
válasz
Mustang 87 #641 üzenetére
a user.chmben találsz hivatkozást a poweroff és poweron képekre, ezeknek a hivatkozását kell átállítanod a saját fájlodra és elvileg azt fogja betölteni. Nem próbáltam de majdnem biztos hogy ez így működik, annyit még hozzáfűznék, hogy ez az átírkálás dolog csak az 512 megás esetében működik ilyen egyszerűen, a 2 GiB-os V8 memóriakiosztása teljesen más, ha valakinek ilyen lenne és van kérdése ott hogy kell ezeket megoldani, akkor ne habozzon tegye fel, mert ezek a módszerek amiket itt többen is leirogatunk erre arra nagyrészt az 512eshez valók!
-
dawe666
tag
a telefon beállítások tulajdonságok között van egy olyan, hogy BP flex verzió
de akkor a voda is 42es szofttal adja, csak erre voltam kíváncsi, mert Magyarországon a pannon is azzal adja, kivéve a T-Mobil az aki a 44es retailt adja a telefonnal. érdekes, főleg az hogy ennél frissbet nem is kérhetsz rá, mert a szolgáltatódnak ez van :S talán a motorola szervíz megcsinálhatja újabbal is, ezt nem tudom, de lehet érdemes lenne áttérni neked is a 42esről, nekem sokkal gyorsabbnak tűnik, és stabilabb, illetve nem melegszik oylan borzasztóan a java alkalmazások futtatásakor. Nem találkozott senki ezzel, ha valami durvább esetleg 3Ds játékot futtatál akkor kegyetlenül elkezdett melegedni a telefon. Mert nekem ez volt az egyik gond a 42-ben :S -
dawe666
tag
válasz
Mustang 87 #635 üzenetére
igen, nekem is ugyanezt csinálja, ha nem a gyári alkali vagy plush skin van aktiválva, halvány fogalmam sincs hol lehet a hiba, de sajnos fennáll, elvileg a MotoMagX platform hibája, előfordult Z6on is, de ott a legújabb SW orvosolta a gondot, nálunk nem tudom van e megoldás, gondolom linuxmodok alatt nem fordul elő, szóval kell hogy legyen valami, de nem tudom mi az, gyári SW mellett ezt meg kell szokni egyelőre, ha memóriaeszközként akarsz csatlakozni, akkor előtte állítsd át a témád alkalira, aztán ha végeztél vissza, úgyis mindent megjegyez, háttérkép stb, szóval nem annyira para, csak 7+ gombnyomás előtte is és utána is xD
egy másik kérdés viszont, aki a vodafonetól vette a V8át, és még nem csinált semmit a gyári SWvel, az legyen szíves küldje el a verziószámát, illetve a teljes SW nevet minden taggal együtt, pusztán kiváncsi vagyok
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Cyberpunk 2077
- Mobil flották
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest