- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danny750
őstag
Nekem sikerűlt szereznem egy Zn5-öt nagyon szép állapotban, iszonyat jó egy telefon! Mindent tud!!
és élőben gyönyörű!
Időközben vettem egy E398-at(retró) ,egy V3xx-et és egy V8-at is!
A V8-am viszont hamar lemerül! Több ,mint 1éve is volt V8-am ,de úgy emlékszem az azért tovább bírta! Összehasonkításképp kb. ugyanannyi használattal a V8 1,5napot bír,a Zn5 3napot és a V3xx is vígan megy 3-om napot! Azért érdekes, mert a Zn5 sokkal okosabb telefon és a V3xx is azért többet fogyaszt a 3G/Hsdpa miatt!
Amúgy nagyon jó telefon ez is ,de a ZN5 a legjobb zárt Motorola és egyben az egyik legritkább is!(2 hónapig vadásztam rá a neten)
-
dawe666
tag
Az új VE66-ot én leginkább a Z6osukkal tudtam azonosítani, kis ráncfelvarrás mellett persze.
Mobilaréna teszt
Persze eltűnt a bütyök az aljáról, kapott egy olyan kis scrollozót mint az E8, de örökölte a kijelzőt, a szoftvert, és a processzora is szintén 500MHz, ugyan nem tudom ugyanaz-e de igen nagy eltérés nem lehet. Beledobtak egy % megapixeles kamerát, és majd jön belőle a luxury.
Én azért mondanám, hogy felújított Z6, mert tudásában és megjelenésében engem nagyon arra emlékeztet. Bár azért nem csúnya, de nekem a RIZR sorozat nem jött be annyira soha. -
dawe666
tag
Őszintén szólva lehet hogy tévedek ezzel, de nekem azért a VE66 ad egy kis reménysugarat. Kidobták a nem éppen friss Z6ot felújítva, és bár elég kettős természettel bír, talán azért arra mutathat, hogy a nagysikerű eddig motókat érdemes kicsit felújítani... mondjak az hogy megint motoJUIX alapot kapott az megint nevetséges, mert wifi ugyan került bele, edge is, de a 3G még mindig nem, ott van benne az 5MPx-es kamera, de ennél rosszabb 5MPx-es mobil nem létezik, gondolom nem a Kodak áll a kamera mögött valamiért. Szóval azért a bakik megint megvoltak, de szerintem azért biztató a dolog.
Plusz a hírek szerint a Motorola annyira szar helyzetben volt, hogy a megszorításokat hamarabb elvégezte és így nem ütött akkorát rajta a válság sem. Úgyhogy talán talán talán egyszer lesz még egy VE1em -
dawe666
tag
Egyre több lapon közlik a hírt, és nem hivatalosan de a motorola is bejelentette hogy mégsem törlik. Noha az összes lapon ugyanabból a forrásból származó képek vannak, de azt hiszem azért néha néha a motorolának is megvannak a megfelelő forrásai arra, hogy lássák mi zajlik ekörül a telefon körül, és ezek után bolondok lennének nem kiadni. Szerintem 100%, hogy kijön, csak kérdés meddig húzzák még a dolgot a hivatalos bejelentéssel, mert szép tudása van a VE1-nek, de manapság már minden 5ik telefon nagy érintőkijelzővel jön napvilágra, és ha sokáig halogatják akkor ez megint bukás lesz. Személy szerint előbb veszem meg a VE1et még így is, jöjjön ki bármikor, minthogy vegyek egy touchscreen LG-t vagy samsungot... még ha butácska lesz, de legalább akkor sem játéktelefon mint a távolkeletről érkező tömegszenny... bár ez az én véleményem.
Az andro meg elég esélyes, mert egyrészt iylen pletyka röppent is fel körülötte, másrészt ez az egyetlen esélyes SW amit kaphat, UIQ ugye vége, windows mobile-nak nincs értelme, ők se tákolnak rá remélem semmit, marad az andro ha versenyképesek akarnak maradni. -
Mustang 87
csendes tag
Mondjuk hál isten nekem edddig a gombok nem hagytak nyomot és most is a karc alapján szerintem valami szemcse kerülhetett bele ami a munkámból adódóan elég valószinű. Mondjuk énis tartok tölle mert amint láttam más Motorolálknál olyan nyomot hagyott amit egy idő után eltüntetni se lehet.
-
macika9
csendes tag
hát ez a gomb a telefon jobb oldalán van.. ott csak ez a gomb van, bal oldalon van a kettes hangero gomb meg az alatt egy megy még a nyílás a toltore meg a fulhalgatora.. és a jobb oldalon van ez az egy gomb és azt gondolom az esett ki visszatettem de hát azért valamikor kiesik így szeretnék tanácsot mit csináljak hogy már ne essen ki onnan valahogyan odaerositeni vagy nem tudom mi.. koszonom
-
törölt tag
Rendben! Kicsit talán túlreagáltam ezt a dolgot, ne haragudj! Egyedül amiatt zavar, mert a mindennapi életben szinte úton-útfélen csak trágárságot hall az ember (sajnos kicsiny nemzetünkre ez nagyon is jellemző!), ami nem jó. Ha viszont az ember ír, közben van ideje átgondolni azt, amit leír (hála a számítógépnek, könnyű törölni a nem kívánatos részt!). De semmiképpen nem korlátoznám a jogaidat, úgy írsz, ahogy akarsz! Nincs harag! További jó fórumozást!
(Azt hadd kérdezzem meg, hogy amit beírsz a fórumba, az a szöveg mitől látszik szürkének? Ez valami speciális beírás?) -
törölt tag
Attól,hogy szakmai a fórum, szerintem nem kellene trágárul kifejezni magad. Megértem, hogy a telefonnal és kezelésével kapcsolatban néha indulatok jönnek fel az emberben (főleg, ha nem működik normálisan!), de ez még nem ok arra, hogy szabadjára engedjük. Azzal nem értek egyet, hogy csak a tartalom a lényeg! És azzal sem, hogy ez nem egy közösségi fórum, hiszen ide is bárki ellátogathat, kérdezhet, vélményezhet!
Az, hogy ki mennyi időt töltött a fórumon, szerintem nem jogosít fel semmire! Nem áll szándékomban kötözködni veled, de örülnék, ha nem kellene trágárságokat olvasnom egy fórumon! Nem nagyon láttam, hogy annyira jellemző lenne mások részéről az ilyen stílusú írás! (lehet, hogy az itt eltöltött kevés időm miatt van, hogy nem találkoztam ilyennel?) -
dawe666
tag
hááát ez egy jó kérdés, én eddig csak a backup/restore funkciót használtam, de az gondolom csak ugyanolyan típusú telefonon működik, vagy nem tudom, de az nekem eddig tökéletes volt, SW frissítés előtt rányomok egy ilyet, és amint visszaraktam a telefonkönyv is a régi és a naptáram is, egyedül az sms-eket nem tudja így menteni... nemtudom miért... azt meg buzi txt fájlokba lehet csak lementeni... szar az a phone tools ahogy van XD
-
dawe666
tag
háát, hogy hova menti az egy jó kérdés, de azt hiszem hogy valahova a local settingsben vagy az application data könyvtárakban hoz létre magának valami rejtett mappát, itt van a contacts list is mentve, mdb formátumban! (szóval egy MS accessel is megynitható akár) de ezt is rejtegeti... hogy miért?! rejtély
-
dawe666
tag
baaah, erről én lemaradtam... ez... ez gyönyörű, hiába mondják h kezd rókabőrszagú lenni a RAZR sorozat én 3adjára is eljátszanám azt amit eddig a V3nál és a V8nál, amint megjelent a fekete V3 egy héten belül már volt egy, amint megjelent a V8 itthon (ráadásul pont a pannonnál elsőként) egy hétre rá már nálam volt egy belőle, és most újra megtenném, ezt törölni nagy hiba lenne
-
dawe666
tag
hát, a microUSB még talán magyarázható lépés volt azzal, hogy ez lesz a szabvány ha jól tudom, kötelezni készülnek a gyártókat, hogy microSD és microUSB csatolókat tegyenek a készülékeikre. A méretekkel pedig, háát, én úgy tudom, hogy a V9m ami nálunk végképp nem került forgalomba és csak CDMA hálózatokon működött az, ha jól tudom akkor bővíthető volt, de a V8 méreteivel rendelkezett nem a V9cel, bár mintha úgy emlékeznék, hogy abban is oltak megkötések amiben gyengébb volt talán a V9nél, szóval elképzelhető, hogy helyhiány miatt nem fért rá, de akkor pedig megint jöhet a kérdés, MIÉRT? miért nem tervezték csak egy 0,5 mm-rel vastagabbra, az akkora térfogatnövekedést jelentett volna, hogy egy kis átrendezéssel majdnem biztos vagyok benne, h belefért volna, de legyen akkor 1 mm, és akkor már tuti :S ez egy ostoba döntés volt sajnos, amit nem is javítottak
legnagyobb kultusza moddolás tekintetében a motorolának volt mindig is, de a linux alapú telefonjai közül pedig szerintem ennek van és lesz, és ponz ez nem bővíthatő
az U9re nem vagyok kiváncsi, nekem nem tetszik, az E8at sose moddolnám ha lenne, mert zenelejátszásra így jó ahogy van, ráadásul a fektetet kijelző se teszi könnyebbé a helyzetet, és akkor nagyjából marad a Z6 ami elérhető még itthon, de az meg nekem nem tetszik XD
ez erőse érvágás kategória, mert hogy a motorola nem dob ki többet RAZR sorozatból készüléket az majdnem biztos, az előző évekből ha egy kicsit is tanult -
kacsyx
aktív tag
Nem a felső, flipen található hangszóró nem szól, amit beszélgetés közben használunk. Az alsó kihangosító teljesen jól szól, nálam ott szól a zene is (ezzel meg is vagyok nagyon elégedve, mert elég perfekt).
Egyébként ma reggel visszavittem a boltba, kérdezték mi legyen, várok keddig amíg megjön a rendelés és akkor kicserélik újra, vagy visszakérem a pénzt. Végül megállapodtunk abban, hogy keddig várok.Egyébként milyen felszereltség tartozik a telefonhoz gyárilag? Azaz egy standard dobozban van adatkábel és sztereo füles? Csak mert amit én kaptam abban nem volt, de mondták ha a kedden érkező dobozban lesz, akkor természetesen jár.
-
HoNeYBiRD
csendes tag
akkor ez is egyénfüggő, mert nekem pl a filemanager jó a főmenüben, igaz az egyik iránygombon is az van
akkor aszondod az idő pontossága, az a bootloaderen múlik?! igazad lehet, ötletem sincs...
ja, és az sms probléma a 44esnél:
ott volt elég nagy keverc, nem csodálom, h. nem tudtad pontosan követni, én kipróbáltam az összes nyelvi fájlt a 44-es firmware-rel, és mindegyiknél megvolt végülis ez az ékezetprobléma, csak először nem vettem észre, mert írhatsz egy darabig ékezetes betűket, csak bizonyos karakterszámot meghaladva fog átváltani a 2. sms-re, de nem ott ahol egyébként kéne (160 karakternél, hanem 70-nél), nemigazán tudom érthetően leírni sajna, egyszer már amikor dawe666-tal erről beszéltünk, akkor lehet érthetőbben sikerült
és végülis abban állapodtunk meg, h. valószínűleg az lehet a dolog nyitja, h. milyen ország retail firmware van a telódon, mert amég a 44-es volt (az ugye angliai) addig lehetett akármilyen magyar nyelvi fájl a telódon, a probléma ugyanúgy fennállt, viszont ahogy feldobtuk rá a 46-ost (ami portugál) a gond megszűnt létezni, ezt is kipróbáltam persze mindegyik magyar nyelvi fájllal, és nem volt sehol se gond, ebből dawe666 azt szűrte le, sztem helyesen - mivel az angolok nem használnak ékezetes betűket, viszont a portugáloknál van vmi a magyar nyelvhez hasonló speciális karakteres történet - h. az angol retail szoft gyomrát megfekszi a magyar ékezetes baszás, a portugálét - és így valószínleg az összes olyan országét, ahol használnak olyasmi speckó karaktereket, mint mi - azokét meg nemviszont témák tekintetében nekem is a blackgrey jön be, az új ikonszettel
-
-
dawe666
tag
hmmm, a betüméret állítás meg a színek állítása elviekben nagy cucc, az ini fájlokban kell csak átírni egy számot, a nehéz része viszon az, hogy megtaláld melyik ini melyik sorát kell állítani :s ennek úgyis utána akartam már nézni, mert nekem a golden betűi túl nagyok, és most ugyanez a helyzet a ZN5tel is, bár egyre inkább olyan lesz ez a skin ami pont megfelel nekem... a bubbles-ról meg annyit, hogyha lesz időm pont annak az ikonjait akarom átültetni a ZN5 skinbe, megnézni hogy is néz ki vele
-
HoNeYBiRD
csendes tag
egy kicsit most elmaradtam, de nem pontosan értelek bwoay, nem muszáj ezzel az sw-vel sem 12 ikonos menüvel dolgozni, én átvariáltam 9 ikonosra ezt is, majdnem ugyanolyanra, mint a 44-es firmware-ben (csak pont amit mondasz, a kapcsolatok /connections/, ezt nem sikerült viszatrükközni a főmenübe), google-nek tényleg semmi értelme a főmenüben, én azt bedobtam az irodai eszközökbe
ez az óra dolog, h. 1mp-t késik a megjelenítése külső kijelzőn becsukás után, nekem fel se tűnt, de most h így felhívtátok rá a figyelmemet, lehet engem is elkezd idegesíteni, szal kösz!
bár ez még tán mindig nem akkora gond, mint az sms-probléma a 44-nél, bár ha nem írsz ékezeteket, úgy szoktad meg, akkor mondjuk mind1...
skineket kösz dawe666, még nem próbáltam őket, mert arra is renyhe vok most éppen - h. miután ugye memo módban megfagy a technika - akku ki, akku vissza
de lehet egyszer letesztelem őket én is, és igen, ezt vedd fenyegetésnek
ja, és még 1 vmi, ha minden igaz, akkor az óra végre nem késik a 46-os sw-vel!
-
dawe666
tag
igen gondolkodtam már rajta, de őszintén ez a ZN5 skin most nagyon megfogott... mivel az eredetit rasputin készítette, ezért hozzá fordultam hogyan javíthatnánk ki a hibákat amik fennállnak a ZN5 skinnél, mivel ő már leállt a fejlesztésével szívesen megcsinálnám én is.
Az a baj, hogy a saját skinbe azért nem fogok bele, mert szeretem azt, ha minden kép tökéletesen illeszkedik, nincsenek kilógó elemek, minden összhangabn van, és ezeket a motorola design csapat gondolom hosszú ideig csinálja míg jó nem lesz, én egyedül sosem fogok ennél jobbat csinálni... a legjobb igazából valami fekete alkali alapon dolgozó skint létrehozni, hogy ne kelljen mindenhez új grafika, de az alaklinal jobbat csinálni megint kihívás... alapból szeretem én az alaklit, csak már egy éve azt néztem minden nap és meguntamP.s: a ZN5 skinnek van mégegy nagy hibája, híváskor a hívó fél képe valami módon invertálódik szinekben, bár nem is igazán inverz lesz, csak olyan ocsmány... meg a menüben ha edge lefedettség van ott is valamiért piros az E-betű széle, és nem tudom miért... az iconres-ben nincs piros E, a gyáriban meg zöld... ott is van valami hiba... ezeket próbálom majd Rasputin segítségével javítani... rajta vagyok
-
dawe666
tag
talán nem is a verziószámtól, hanem az adott retailtől függ, h milyen menük jelennek meg a főmenüben, abban a 44esben amit ti ajánlottatok tényleg nem volt kinn, de ebben vannak olyan menük, amiket még nem is láttam eddig, mint pl a google. Hát szerintem lassan kerülnek fel az új 46as SWk, talán lesz közöttük megfelelő. Érdekességként viszont, ti az IM szolgáltatással találkoztatok már bárhol is a telefonban? mert mint alkalmazás pl lezárható, rendelhető hozzá csengőhang, az iconresekben vannak hozzá hangulatjelek, de én eddig nem találkoztam magával az alkalmazással :S
-
dawe666
tag
nemnem, ismerős a probléma... vannak menük amiket nem lehet elpakolni, mert egy hibaüzenet keretében figyelmeztet minket, hogy felejtsük el amit tervezünk... nem tudom miért van ez, a file manager nekem a 41es szoftban is kint volt a menüben és már ott sem lehetett elpakolni...vannak sajnos ilyen problémák vele, amit igazából így általánosan pakolászni lehet az a multimedia, web, meg talán a games, és ezek elemei, na meg az office toolsból is persze minden elem kipakolható, de azt hiszem a teljes mappa viszon már nem áthelyezhető... sajnos vannak ilyen megkötések... de mindemellett még mindig legalább 70%ban személyre szabható a menü
sajnos ezeket meg el kell fogadnunk, h fix menük és nem állítgathatjuk :S
-
HoNeYBiRD
csendes tag
fogod a főmenü ikonjait, opciók (bal soft gomb) és mappába helyezés
én mindent, ami nem kell, azt bepakolok az irodai eszközökbe (még a web-et is, mert én azt se használom, így még véltelenül se nyomok rá), onnan meg ki, amit használok, meg a többit, de tudsz saját mappát is létrehozni, amibe pakolsz, szal ahogy ízlik
sorrendet is tudod állítani, szintén opciók és átrendezésha csinálsz vminek új mappát, akkor annak olyan ikont csinálsz amilyet akarsz, az alapokon kívül is, szal elég komoly mértékben testreszabható ez a főmenüs rész
-
HoNeYBiRD
csendes tag
hát flash mikéntjét nem tudom, én csak manuális vezérlésben szoktam menteni (képeket, zenét), többi az felőlem mehet a lecsóba, csak simen vannak telszámok, smseket meg leszarom
de gondolom moto phone tools, jó lehet ilyesmire, de biztos van vmi felhasználóbarátabb megoldás is -
dawe666
tag
hát, ez teljesen igaz, h a V9 közel azonos hardverfelépítés mellett jelentősen gyorsabb mint az elvileg korszerűbb V8, de azért az a technika ami talán utolsóként a V9ben letisztult több év hosszas csiszolódásának eredménye, nem beszélve arról, hogy a telefon közel azonos SWt futtat mint anno a V3, a processzora meg közel 10szer olyan gyors, el is várható, hogy egy régi, gyengébb készülékekhez tervezett szoftver egy modern platformon villámgyors, mintha dual-core processzoron futtatnád a win95öt, szerintem kb. megfelelő analógia. a V8 pedig ha jól tudom kb egyszerre a Z6, U9-cel jelent meg elsőként JUIX alapokon, van még mit fejlődnie...
-
HoNeYBiRD
csendes tag
nekem is késik, én meg nem mondom, h. milyen verziójú szoftver volt rajta eredetileg, de most ua. mint neked bwoay (már asszem 3x flasheltem, ezt szokták javasolni, mert ez viszonylag új verzió ha jól tudom), de nuku változás, az óra azóta is késik
dawe666, itt tudod megnézni az sw-verziót: beállítások/telefonbeállítások/tulajdonságok
-
dawe666
tag
az ha jól sejtem egy újabb változat pedig :S
háát, szerintem egy üzenetet megér a dolog, dobj nekik egy mailt, hátha tudnak rá valami megoldást, én anno úgy vittem be, h leszakadt a porvédőm, meg kéne egy új SW gondoltam egy két óra alatt meg is csinálják, és csak halkan megemlítettem, hogy sztem a SW miatt nem érzékeli könnyen a gombjaimat, (mondjuk a SW télleg eléggé haldoklott, nem működött az ébresztés többek között), és egyből elkobozták, h fóliahibás és gariba elintézik adnak egy cserekészüléket, és egy hétig rajta ültek
amikor megérkezett aznap nem tudtam elmenni érte, de hívtam őket telefonon, h mi a helyzet fele, és felolvastattam a javítási jegyzőkönyvet, ami szerint a fél telefonomat kicserélték, köztük a kamerát is, aminek tudtommal semmi baja sem volt, nos hogy ez arra volt-e jó, h leírjanak némi alkatrészt, azt nem tudom, de aóta semmi bajom nem volt vele, leszámítva, hogy a burkolatom kissé garivesztős feelinget kölcsönöz -
dawe666
tag
az időszinkronizálásról én inkább nem is beszélek, mióta hazajöttem görögországból (az úton kifelé nagyon faszán követte a változást), de mióta hazaértem, és bekapcsolom az automatikus időzóna állítást szentül meg van győződve róla, h bukarestben vagyok és hozzácsap egy órácskát a jelenlegi időhöz... nekem amúgy nem késik, azaz előfordult régen nekem is h elég gyatra volt az óra, de egyszer volt szervízben és azóta semmi gond, lehet az SW frissítés oldotta meg, amúgy nekem akkor volt hajlamos igazán nagy késésre, ha lemerült, vagy kivettem az aksit, ha úgy használtam, h semmi ilyen nem történt vele akkor régen is egész pontos volt, de mondom, nekem az új -hozzáteszem gyári- SW megoldotta, vagy legalábbis azt hiszem, hogy az
-
dawe666
tag
ez normális, az alkalinak nincs saját CHMje ott, mert ez az alapértelmezett, ennek van teljes iconres-e is, amiből azok a témák veszik az ikonokat amik a sajátjukból esetleg hiányozna, szóval a másik CHM az szerintem a plush volt, nekem azért volt mégegy, mert hála a szolgáltatómnak (pannon (L) ) kaptam egy témát tőlük is, ami egy módosított alkali volt -.- de legalább nem vodamenü xD
szóval ha felpakoltad ezeket a skineket is, akkor remélem megosztod a tapasztalatokat -
dawe666
tag
a Z6 alapskinjei is az alkali, plush, indium és a CMCC
de ezeknek is megvan a V8ra alakított skinjei, bár a CMCCről nem tudok sokat, de kegyetlen csúnya, nem is tudom tényleg alapskin-e, az indium meg elmegy, de sok újat nem ad
majdnem minden létező téma fenn van modmymoto-n és rasputin oldalán is, én az utóbbit használom előszeretettel
[link] -
HoNeYBiRD
csendes tag
z6 skinek közül nem mind1ik jó v8-ra, elvileg v8asíthatóak ezek is több kevesebb hibával, van vmi Universal port, vagy mi a szösz, ami gyak 1 alap v8 skin mappa az iconres.ezx fájl nélkül az .ini fájlokkal, na ezt most majdnem én sem értem....
szal oda kell bemásolni a z6-os témád iconres.ezx-ét
-
dawe666
tag
abban igazad volt, h nem elég a pirossal aláhúzott rész cseréje, ezt próbálom is majd javítani, de hát remélem idővel tényleg hazsnosnak bizonyul ez a kis leírás mások számára is, viszont az előző HSZemből kihagytam, hogy ha megnézzük a user.chm-et van lehetőségünk a ki és bejelntkező animációk módosítsára is elviekben sőt még talán valami funlight modot is elérhetünk vele, ennek utánanézek majd mostanában, bár az animációk cseréjét elvben nyitva hagyja, de még nem próbáltam, azt is le kell majd tesztelni.
és az iconres pedig sajnos nekem egy nagyon fájó pont, eddig a KView-t iserem amivel ki lehetne csomagolni, majd végül össze, de ezzel nem tudtam mindent kicsomagolni eddig, volt aminél kifagyott, és ezzel sem tudok hozzáadni plusz fájlokat, pl egy iconreshez, amiben nincs benne a külső cl logó képe :S visszacsomagolás után az eredmény pedig nem azonos azzal ami kicsomagolás előtt volt :S
a másik program pedig a MotoLinux Iconres Composer 1.1 volt, de ezzel is csak gondjaim voltak, megtalálhatók neten ezek a progik, de ha kell szívesen csatolom ezeket is, és jó kisérletezgetést velük, az utóbbival majdnem hibátlanul lehet cserélgetni egyes elemeket az iconres-ben, én is azzal alakítottam a luxury témán -
dawe666
tag
sziasztok, tegnap sajna nem voltam net közelben, nem tudtam segíteni. Az a helyzet, hogy az én leírásomban azért van simán skin mappában, mert ha a theme managert használjátok, az is oda teszi majd, létrehozza, és ahhoz írja meg a user.chmet, ezért írtam én is így, hogy a két változat minél pontosabban fedje egymást
nem tudom miért nem működhetett a dolog, én elsőre is így csináltam, a másik leírással sajna nem találkoztam
de itt az általam használt chm pár sora:
[...]
ScreenSaver = /usr/data_resource/picture/Alkali.drm.gif
Skin = /ezxlocal/download/mystuff/skin/Golden
SlideTone =
ThemeName = Golden
VMAlert = /usr/data_resource/sound/ringtones/Alert.drm.mid
[...]
ez alapján mennie kellett volna
sajnos tényleg nem tudom mi volt a hiba, de ha rájöttök, vagy rájövünk kinek hol vérzett el, akkor az alapján módosítom a leírást
és köszi szépen, hogy kipróbáltátok, itt dől el, mennyire jó ha valamit csinál az ember
P.S. aki hazsnált linuxmodokat, pl Honey láttam te írtad, írhatnátok egy pár soros összefoglalót róla, előnyök, hátrányok téren, mivel én ugyan pont azért nem próbálom ki amit írtam már, de így hogy nem próbáltam nem 100%ig releváns a véleményem
köszi, sziasztok
BUÉK -
HoNeYBiRD
csendes tag
szerintem nem maradt ki semmi a leírásból, csak vmiért nem működik
itt is ez olvasható gyakorlatilag, amit dawe666 is leírt: link
annyi varia van csak, h. itt az unKnown/skin folderbe kerülnek fel a skinek, és a .chm fájlban ennek megfelelően van megadva az elérési út, szal nem hiszem, h. itt csúszna meg a sztori
viszont ami kicsit furi volt nekem, amikor szerkesztettem ezt a .chm fájlt, h. az elérési útnál a "Skin = " után volt vmi fura karakter, amit persze ott hagytam, de lehet azt kéne törölni...
egy vmi lehet még tán, amit írnak abban is amit linkeltem, és ezt nem teljesen értem: "Warning: linux text files contains only LF at line end. Windows text files has both CR and LF. Thats why file content loook strange. Pay attention to make this line ends untouched while editing. Edit only letter characters. Or use some smarter texteditor (like ultraedit)"
Mármint le tudom fordítani, csak mi az az LF és a CR? szal lehet itt mászik el vmi a .chm fájl szerkesztése közben -
dawe666
tag
az az igazság, hogy én nem flasheltem a telóm, számomra semmi olyat nem nyújtanak a linuxmodok, vagy a PoL ami miatt lecserélném a gyári SW-t, Rasputin (ő készíti a modokat, ha valaki nem találkozott volna a nevével) ügyes modder, de nem linuxprogramozó, ezért amiket eddig kihozott a modjaival, azok ugyan szép munkák, de nekem nem elég "igényesek" olyan összetákolt az egész, elnézést ha ezzel bárkit is megbántanék, nem rossz értelemben mondom ezt, de nekem a V8 valahol megtestesíti azt, hogy milyen egy szép és igényes telefon (a burkolatomról ne beszéljünk -.-) ezért nem voltam elégedett egy skinnel se, nekem ezek nem jöttek be... a linuxmod5 SP1en ugyan elgondolkodtam, hogy kipróbálhassam a qtopiát, de mivel csak tesztfázis az egész, még várok vele egy kicsit, előbb utóbb valaki kedvet kap és megcsinálja V8ra rendesen.
Megint egy kicsit hosszú lett sorry
és még egy fontos dolog a végére, a gyári sw is alkalmas új témák kezelésére, senki se flasheljen csak emiatt!
szóval sajnos kevés lenne a tudásom, hogy erről egy blogot írjakkódcsoportokat bontottam már szét, meg miegymás, de flashelés terén talán kevés vagyok, de ha bárki kérdezne valamit megpróbálok segíteni
-
dawe666
tag
a sors iróniájaként egy samsung f400zal csináltam a képeket -.-
http://kepfeltoltes.hu/view/081227/Fot_010_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/081227/Fot_011_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/081227/Fot_015_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/081227/Fot_017_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
háát, most így néz ki szegény -
dawe666
tag
háát, a maga módján jól néz ki ez a ház, de az utóbbi időben elgondolkodtam egy új telefon vásárlásán, szerencsére a kezembe került mind samsung mint SE, és hamar rájöttem, h semmi pénzért sem cserélnék ilyen telefonra, bár a samsung F400 bang and olufsen hangszóróiba őszintén szólva beleszerettem, de a tudása elég gyenge. Úgyhogy egyelőre egy iPhone gondolata foglalkoztat, de mellette, vagy ha nem váltok akkor végképp meg szeretném tartani a V8at, és egy kicsit felújítva
még így is sokan megnézik, meg áradoznak, hogy milyen szép, de csak mert nem ismerik hogy kéne kinéznie xD úgyhogy új telefon helyett inkább egy házba invesztálnék, de sajna én sem találtam túl sok használhatót, várom a motoker válaszát egyelőre...
Az usb fedővel meg tényleg nem tudok mit kezdeni, egyszerűen pocsék tervezés, nem is értem, hogy hogy tudta a motorola egy ilyen minőségű készülékre így rátenni :S főleg így, hogy láttam a samsung porfedőit, jelentősen alacsonyabb árkategóriában...
de hát ez van, csak sajnos nélküle ugyan könnyebb az élet, de nem néz ki túl igényesen -
dawe666
tag
Sziasztok!
Sajnos mostanában elhanyagoltam a fórumot, meg a telefonomat is, hála a sulinak, de most kaptam egy lélegzetvételnyi időt, úgyhogy írok is ide pár sort.
Először segítenék egy kicsit itt a felmerült kérdésekben, az oldalsó gombokkal nem hinném, hogy baj lenne a későbbiekben, és nagyon sokat nyúzom, erről hallgatok zenét is, és semmi baja még, lassan egy éves pedig. A menü reakcióideje valóban nem a leggyorsabb, de van benne lehetőség, h a számokkal közlekedjünk, pl belépsz menübe, és onnan már elég ha nyomogatod a számokat, hasonlít a régi nokia (3310 xD) stílushoz, csak jelentősen jobb és gyorsabb. Egyetlen bajom a telefonnal még mindig az, hogy az USB fedő mostmár másodszor ment tönkre, most nem leszakadt, hanem kitört belőle egy darab :S elismerem, kicsit sokat hazsnálom, gy h zenét is hallgatok, napi 8-10 nyitás-csukást szerintem kap, de ezt nem igazán bírja. Viszont amiért mindenképp ajánlom, az a platform, ahogy még réges régen írtam egy HSZemben, sok rejlik még ebben a linux platformban, és nem a gyári MotoMagX szoftverre gondolok itt, de pl lassacskán működőképes lesz rajta a qtopia is, bár egyelőre ehhez linuxmod5 SP1 kell, keressetek rá youtubeon ha érdekel titeket, érdekes fejlesztés.
Továbbá az utóbbi időben elkészült a V8ra készített témám is, ez a V8 luxury skinjéből készült, a gyári SW CG52jéből csináltam, szóval teljesen pontos mása az eredetinek, egy két apróbb javítással, igen hasonló a neten is fellelhető stock gold skinre, amit rasputin készített, de próbáltam egy igényesebb változatot csinálni belőle, szerintem sikerült.
Úgyhogy ha érdeklődtök, hogyan lehet feltenni témákat gyári szoftverre, vagy bármilyen kérdésetek van akkor szívesen várom őket, jelezzétek itt, mostanában kicsit gyakrabban próbálok majd errefelé nézni és segíteni.
Viszont végezetül egy kis segítséget kérnék, szükségem van egy új házra a V8hoz, lehetőleg luxury vagy rose gold ház kéne, ha valakinek közületek volt már dolga házcserével, vagy tudja pontosan honnan tudnám beszerzni, akkor kérlek segítsetek, mert M.O-n egyelőre csak szimpla kék házat találtam 12k HUF-ért, de egyre sürgősebb lenne a dolog
köszi szépen, várom a kérdéseket, vagy ha érdekel a téma amit készítettem írjatok és csatolom
sziasztok
utólag is kellemes ünnepeket -
Davey7
senior tag
ááá az nekem dizájnban nagyon gagyi...túl keskeny,alján ott a bumszli,stb.
Ez tökéletes lenne,mert gyönyörű és vékony,csak ott írták,hogy a billentyű nem érzékelt a srácnak semmit egy idő után,meg flip lehajtásnál kikapcsol/újraindul random,meg ami a mostani telónál is van,hogy hetente 2perce hozáadódik/kivonódik az aktuális időből, meg még jópár hibát (most nem sorolom) az nem nagyon tetszik...Mindenképp vékony telefont fogok majd venni...Majd még gondolkozok,de nem akarom állandóan szervizeltetni (debreceni vagyok és míg felküldik Bp.-re,megcsinálják és visszaküldik az ált. 2hét),így nem hiszem,hogy beválallom...
-
Davey7
senior tag
Köszönöm a válaszodat! Nekem mikor Moto-ra váltottam,nem tűntek fel a "következetlenségek/össze-vissza menük" amikről oly sokan beszélnek...1nap alatt megszoktam és tényleg ez az első teló ami kibírt 2évet(volt SE,siemens,nokia telefonom).
Pár kérdés:
-a szoftver elhanyagolható a válaszideje? (pl. 2x-er a középsőgomb és rögtön az adott menün belül van,vagy várni kell egy hangyányit?-az oldalsó gombok mennyire strapabíróak? (nekem már egyik sem működik,csak ha kedve tartja...pl.hangerőt nem tudok állítani
,mondjuk ezt használtam zenehallgatásra és ott állítgattam,de azóta az ipod-omat nyúzom,meg lett fényképezőgép is azóta )
-az a billentyűzethiba amit olvastam itt az micsoda pontosan és milyen gyakori?
-hol van a hangszórója? (mert a mostaninak az alján és sokszor halk és tompa emiatt a csörgés)
egyenlőre ennyi. Amúgy nagyon tetszetős kis telefon így kívülről.
-
ATish0
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- DELL T40 EMC Szerver
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest