- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
boogie84 #7920 üzenetére
Nem teljesen értelek. Ez más gyártóknál is így van. Iphone esetében a jack csatinál szintén van egy indikátor, annak is elég egy esőcsepp, párás hely és ha elszíneződik, akkor el lehet köszönni a garanciától. Itt még védve is vannak az indikátorok is az ajtó alatt. Vigyázni kell az indikátorokra. Ennyi az egész.
-
válasz
boogie84 #7914 üzenetére
Csak, hogy idézzek az összefoglalóból: "Ezek érdekében minden nyílást (microUSB,microSD, SIM) kis ajtócska véd. (Itt jegyzem meg, hogy az ajtók alatt található egy kis fehér indikátor, amely ha elszíneződik, akkor a garancia elvész"
Már a legeslegelején beleírtam.(#7913) dekrer
Legyen igazad. Csak azért azt is számításba kell venni, hogy mikor jöttek ezek a frissítések, az S pl 4.1.2 kapott, ami már rég nem friss, mivel van 4.2.2, sőt nem sokára 4.3 is lesz (lényegében már van is).
Az lesz a kérdés, hogy a gyártók, hogy fognak a 4.3-ra tekinteni, mert ha főverzióként (amit azért kétlek), akkor már a Z nem fog 5-ös Androidot kapni, mert általában 2 vagy 3 főverziót ad a Sony, de inkább csak kettő.
Az is igaz, hogy akinek nem olyan életbevágó, hogy a legfrissebb szoftvere legyen, annak nem gond. Akinek meg fontos, az vesz Nexust. -
válasz
boogie84 #7866 üzenetére
Piros. De pont amit linkeltél szétszedős videó, ott mutatta az a "mester" aki szétszedte a telefont, és ott látszott, hogy pirosak.
Ha az ajtóknál eresztett be, akkor mindenképp elszíneződik az indikátor, mert az még párától is képes elszíneződni. Ha máshol ázott be, akkor nyilván az ajtók alatti indikátorok épen vannak. De szerintem belül máshol is vannak benne indikátorok.
-
válasz
boogie84 #7646 üzenetére
Az értesítést jelző led a 253-as frissítés óta Stamina alatt is működhet, ha engedélyezed a beállításokban.
Nem tartotta valami ébren a telefont? GSam Battery Monitorral meg tudod nézni, mi ébreszti a telefont.(#7645) kyru74
Nem vagy túl szerencsés az már biztos... Fordulj darvinya kollégához, hátha tud segíteni a szerelésben.
-
Deck
titán
válasz
boogie84 #7477 üzenetére
Áttetsző gombok, statusbar nem jönnek be nekem. Apex-el szerencsére fekete de a lockcreennél nem.
A gyári odex rom. Megvan a gyári rendszer deodex-beott kell szerkeszteni a SystemUI-t majd vissza odexelni és akkor jó lesz. De az odexelő script-el elakadtam mivel hibát dob, remélem rájövök miért, és akkor megcsinálom -
válasz
boogie84 #7350 üzenetére
a li-xx akkumulátorok eleve nem szeretik a teljes lemerítést - bár az nem lehetséges a védelmi elektronika miatt, ellenkező esetben az akkumulátor halálát jelentené -, ezért nem is nagy szoktam 20% alá menni, ha nem muszáj, jobbára a kalibrálás miatt írja az új firmware a teljes lemerítést, de inkább a teljes feltöltöttség állapotában szoktam nullázni a rendszert.
-
la5z10th
tag
válasz
boogie84 #7166 üzenetére
Pont ilyen kéne azzal a különbséggel, hogy a tetején is takarva legyen a jack-nél + a töltő csatlakozó helyett a dokkolós résznél legyen csak kivágva!
Eddig ilyet nem találtam, mert lehet, hogy nincs is (eléggé egyedi), de ha valaki tud ilyet legyen szíves dobni róla egy linket!
köszönöm! -
la5z10th
tag
válasz
boogie84 #7164 üzenetére
Ehhez hasonló kéne nekem is bizonyos kritériumokat figyelembe véve:
Olyan tokot (körbe és hátul takarjon, a képernyő szabadon legyen) tudtok a telóhoz, hogy csak a dokkolós töltő résznél van kivágva (+ esetleg az akasztó bedugó résznél a jobb alsó sarokban)?
Természetesen a kamera, mikrofon és hangszóró ne legyen eltakarva!
Töltést dokkolón keresztül oldom meg, a jack + nem kell, mert van smart wireless headset pro-m!
Tud valaki ilyet vagy ilyesmit? -
válasz
boogie84 #7148 üzenetére
tudom, szinte naponta mondom, írom/idézem, sok panaszos levelet írok, szerencsére inkább csak megbízásból, ezért nem engem szidnak az érintett szolgáltatók, szervizek...stb.
biztos mérges lettem volna, ha netán szervizbe kerül az xperia z telefonom, és 3 - 4 hétig ültek volna rajta...
vettem volna másikat, mert amúgy sem kértem volna az általuk szervizelt telefonból, de amellett nagyon bosszantó, hogy akár egy belső tisztítás miatt is képesek egy hónapig ben tartani, pedig itt még az sincs, hogy alkatrész kell bele, vagy ilyesmi!w333; nem olyan nagy munka az, egy e-mail szépen - jogilag - megfogalmazva, a szabályozó rendelkezések idézésével, minden vitás pont kellően alátámasztva, másolatba fogyvéd és gyártói címzés, és persze a szervizes cég is látja, hogy kik kapták még meg, valahogy ez sokszor eredményes!
-
válasz
boogie84 #7103 üzenetére
Igaza van darvinya kollégának. Sajnos a Cordonnál nem szakemberek dolgoznak, hanem egyszerű betanított munkások, akik lépésről lépésre csinálják meg a telefonokat. Itt olvashatsz a dolgaikról, hogy mik mennek ott. Rengeteg a panasz, és sok volt dolgozó is megszólalt már, hogy mik mennek ott...
Egyébként ilyen esetben szinte biztos, hogy kicserélik az egész panelt, mert ott biztosan nem kezdik el forrasztgatni, egyszerűbb a csere. Lehet visszaküldik a gyárba, és ott majd újrahasznosítják, de a szerviz szinte biztos nem forrasztja. A másik pedig, hogy mivel ez mechanikai sérüléssel járt, nem megfelelően volt behelyezve az SD, így még az is megeshet, hogy emiatt megvonják a kolléga garanciáját. -
darvinya
titán
válasz
boogie84 #7103 üzenetére
Bocs, de a képen nem a panelt látod.?
Attól, hogy leveszem a csatlakozókat és kiemelem nem lesz jobban szétszedve.Tudom lehet SMD-t javítani, de itt teljesen más már, mert itt a legnagyobb méretek 0.07mm.
Ezek ragaszva vannak és védőlakkos.
Arról nem beszél, hogy a SD foglalatnak maga alatt van a rögzítése is.
Azt lemelegíteni nem lehet az alatta és mellette lévő alkatrészek miatt, mert az is sérül.De mondtam ott a lehetőség, keresni kell olyat aki így beválalja.
-
pászka
tag
válasz
boogie84 #7091 üzenetére
Szóval, az alsó állandó menüsorról van szó ahol az első a vissza nyíl, a második a házikó amivel mindig visszatérsz a kiinduló pontra, a harmadik pedig egy dupla téglalap, ha az utóbbira rákattintasz akkor a 4.2.2-es androidnál előugrik egy gyorsindító menüsor az alsó sorban azon van pl a számológép is meg még pár ikon, ha a bal sarokban a fölfele nyílra rákattintasz akkor ott meglátod a mikrofon ikont. Ettől részletesebben nem tudom elmondani.
-
darvinya
titán
válasz
boogie84 #7098 üzenetére
Hát azért Nokia 3210.esek teljesen másak.
Hogyan veszed le 11 lábat ami a fém takaró alatt van, úgyhogy a 0.01mm ellenállásokat és kondenzátorokat nem teszed tönkre?SIM 6 lábas aminek kívül van a lábazata ellenben a SD foglalattal.
De te biztos jobban tudod.
Ez pont olyan mint eBay-en árult kijelző ilyen típusú telokhoz.
Igaz beszerelni nem fogod tudni, mert a kijelzőt nem tudod cserél a ragasztot érintő miatt, de sebaj lesz szaki aki megcsinálja jó pár alkatrész cserékkel, meg a végén új alaplappal.Cordon-t, hagyjuk.
Visszaolvasva egyik fórumtárs érintő betörését is teljes telo árban akarta javítani. -
válasz
boogie84 #6999 üzenetére
kitapasztalod majd, hogy mi a helyzet.
amit még érdemes megnézni, hogy a play beállításaiban miként van konfigurálva a frissítés, mert ha minden alkalmazás automatikusan frissülhet, akkor érdemes csak wifi forgalomra kapcsolni ott is, vagy kikapcsolni az automatikus frissítést, és manuális mellett eldöntheted, hogy wifi vagy mobilinternet útján hajtod végre adott műveletet. -
-
válasz
boogie84 #6923 üzenetére
ááá, a háttérben futva is problémás, van olyan, hogy egy éjszakai alvás alatt a felét megette a teljesen feltöltött akkumulátornak, kijelzős használat sem kellett hozzá, csak a média folyamat ment irtó nagy százalékos értékkel, és ez nem csak egyszer, hanem sokszor előfordult, ezért is hozták hozzám a z-t is, mert azt hitték, hogy a frissítés az okat, de nem mert egyrészt tisztán lett telepítve az új firmware, másrészt csak a viber okozta.
más telefonok esetén is jellemző sajnos, amik hozzá kerülnek szoftverezésre, azoknál az esetek jelentős hányadában nem is igazán szükséges külön hibakeresés, vagy a nem tiszta alapra történő frissítés, vagy pedig viber, facebook és társai alkalmazások okozzák a gyors merülést.
az a baj, hogy a csevegős alkamazásoknál pont az a lényeg, hogy ne lehessen kilőni azokat, fussanak a háttérben, hiszen ellenkező esetben elvesztik a lényegüket, de ennek ára van... -
válasz
boogie84 #6921 üzenetére
az alkalmazásban kell(ene)/lehet(ne) beállítani, ami problémásan - vagy direkt - úgy van megírva - hiszen mondhatni push lényegű - , azzal más módon nem lehet mit kezdeni, illetve igen, én például nem használok ilyen alkalmazásokat, elég a gmail és annak csevegője, alapban integráltak, és nem is problémásak, ha jól beállítja az ember.
az esetek jelentősebb hányadában ilyen alkalmazások állnak annak a hátterében, ha magas android, média...stb folyamat akkor is húzósan ébren tartja a rendszert, amikor nincs kijelzős használat, tehát nincs csesztetve a rendszer. -
SzőkeKapitán
tag
válasz
boogie84 #6498 üzenetére
Külön mappákat nem tudom hogy hogyan kezeli, viszont a számokat le tudja játszani előadó szerint. Plusz lehet csinálni lehető listáját is, szerintem ez teljes egészében tudja helyettesíteni a mappákat.
Szerk:
És ez a regisztráció miért jó? Jár érte plusz garancia mint a samsungnál? -
SkyS1gn
félisten
-
soldier2
őstag
-
krx21
nagyúr
válasz
boogie84 #6401 üzenetére
Semmi köze Magyarországnak ehhez, központi Sony akció! Mért fáj ez neked? A telefon a TV kb.20%-a, ami pár hónap múlva alapból ennyi lesz...
Hihetetlen, hogy Magyarországon még ismeretlen vásárlókra is irigykednek! Amit írtál nem sok más országba született volna meg, ember fejében...
Na, ez Magyarország... -
soldier2
őstag
válasz
boogie84 #6398 üzenetére
Sajnos igen [link]. A "Z"-hez legalábbus fél milla felett kel zsebbe nyúlni, az "L" már 400k-s TV-vel elhozhtó. De mivel nem a boltban adják a telefont, hanem egy kupont kapsz amivel megrendelheted, gondoltam érdeklődök, hogy van-e valaki aki már végigcsinálta és meg is kapta a telefonjat.
-
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Sony első Full HD felbontású okostelefonja Európában hamarosan piacra kerül, s ezzel megelőzi a konkurenciát.
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest