- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
oliwire
őstag
válasz
MaxxDamage #24954 üzenetére
A friendsdblog a foursquare-től van, nincs jelentősége.
-
oliwire
őstag
válasz
krisz12356 #24366 üzenetére
Függő telefonnak nem fogod tudni nyitni a bootloaderét.
-
oliwire
őstag
válasz
krisz12356 #24364 üzenetére
Gyárilag független a telefon? Tudod milyen előnnyel járna a Bootloader nyitás? Nem muszáj rögtön Bootloadert nyitni, hogy használható legyen a telefon, főleg ha még nem is voltál android fronton sokat. A rootot viszont javaslom, az benne van az összefoglalóban és nem muszáj hozzá nyitni a bootloaderét.
-
oliwire
őstag
válasz
Boss81 #24340 üzenetére
Közben már válaszoltak, de amúgy mindenben jobb. Kijelző ugyanaz a méret és felbontás, de IPS, ami jobb betekintési szöget nyújt és élénkebb színeket. Kijelzőidőben a Z kb 4-5 órát bír, a nexus 5 5-6-ot. Hardverileg is erősebb, ráadásul szoftveres támogatás is jobb rá. Ami miatt a Z jobb, az az UI kinézete, de ez már nagyon szubjektív vélemény, de ez ráadásul rávarázsolható egy Nexus 5-re is.
-
oliwire
őstag
válasz
norbert1998 #24315 üzenetére
Nekem az SP-n akkor recsegett, ha az Xloud be volt kapcsolva.
-
oliwire
őstag
válasz
Winchester95 #24158 üzenetére
Ha sérült a tömítés, nehogy vízbe tedd, mert ha befolyik, nem köszöni meg a készüléked. Gariztatni próbáld, míg épek az indikátorok, ha az elvörösödik, már nehezebb garanciában intézni a dolgokat
-
oliwire
őstag
válasz
norbert1998 #23789 üzenetére
Akkor viszont majd figyelni kell a ragasztásnál a helyes tömítésre
-
oliwire
őstag
válasz
ambrust #22227 üzenetére
Stamina lekapcsolja az adatforgalmat, így hiába van ott kivételnek a hangouts, nem fogod megkapni az üzenetet. A zsebben életre kelt telefonál meg a combod nyomkodja a telefont. Próbáld kijelzővel kifelé beletenni a zsebedbe. Vagy minta alapú képernyőzár használata. Vagy zsebkendőt tenni a telefon képernyője és a combod közé a zsebedben.
-
oliwire
őstag
válasz
vansboy16 #22159 üzenetére
Nem tudom, milyen mérnök vagy, de a tömítések működéséről nem teljesen tökéletes a tudásod. Az a megoldás, amit a Sony csinál az ajtók tömítésére, az nem egy életbiztosítás. Itt már kicsit bővebben kifejtettem, mert más Sony Z topikban is a vízállóság, cseppállóság a téma.
http://m.mobilarena.hu/tema/re_sony_xperia_z2_esszencia/hsz_3458-3458.html
Bocsi az ilyen linkért, telefonról vagyok.
De a lényeg, akkor zárja el a külvilágtól a telefon belsejét, vagy bármi mást a tömítés, ha a két felület elegendően össze van szorítva. Ha ez a kis bizbasz tömítés elkopik, nem tudod kellően rászorítani. Mert nincs mivel. (menet stb.) vagy legfeljebb az ujjaddal folyamatosan nyomod minden ajtót, míg a víz alatt van a telefon. Ami ugyancsak kivitelezhetetlen, mert nem tudod megcsinálni, hogy konstans erővel nyomod végig.
-
oliwire
őstag
válasz
MikitoLac #21807 üzenetére
Autót vagy motort vezetni megtanulni sokkal nehezebb, mint a flashtoolt kezelni. Mégis azt egész sokan megtanulják, többé kevésbé sikeresen. Én sem úgy születtem, hogy ezeket tudtam. Először mindig leírás alapján csináltam. Ami fogalmakat nem tudtam, kigugliztam, vagy megkérdeztem. A flashtool olyan egyszerű, hogy egyszer csináltam leírás alapján és még is jegyeztem már nincs szükség rá. Rossznak tartom, ha valaki feketemágiaként tekint ezekre a programokra és elkönyveli, hogy én már csakazért sem fogok hozzá érteni, mert 1 kattintásnál több cselekedet kell. Nem bántásból mondom, csak hátha pár bátortalan fórumozó nézőpontjában lesz egy kis elgondolkodás.
-
oliwire
őstag
válasz
#65537792 #21779 üzenetére
Azt sajnos nem tudom, én erre csak a próbálgatás módszerét tudnám javasolni, ha magyar a készülék. Viszont akkor csak azt kell csinálni, hogy beírni a tárcsázóba, hogy *#*#SERVICE#*#* persze úgy, hogy azokat a számokat nyomod meg, amin ezek a betűk rajta vannak. És ott a service info, azon belül a sim lock mutatja, ha a legelső sorban van x akkor függő. Vagy ha a configuration ra mész ott van alul a rooting status, és bootloader unlock allowed: No van, ha függő
-
oliwire
őstag
válasz
California1 #21605 üzenetére
Újratelepíteni a messengert?
-
oliwire
őstag
válasz
#03372544 #21302 üzenetére
Mondjuk az nem biztos, hogy kevésbé használható. Nekem tetszik a z család, de csak sp-m van. Az akksi jobban bírja, mint a z-nek, kijelzője nem olyan szép, de nekem elég, a hardver is elegendő. Én úgy gondolom, hogy már olyan jó hardverek vannak a középkategóriás telefonokban, hogy én már csúcskészüléket nem nagyon nézek ki magamnak.
-
oliwire
őstag
válasz
torreador22 #21062 üzenetére
Persze a számokat kell beütni, amin vannak ezek a betűk. Hogy nehogy félreértés legyen
-
oliwire
őstag
válasz
Roland861010 #20713 üzenetére
Próbáltad már a fülhallgatót ki-be húzogatni, esetleg zene lejátszása közben?
-
oliwire
őstag
Itt a Z-s gyári 4.4-ben van intelligens állapotsáv lehúzás? Ezt arra értem, hogyha nincs értesítés, akkor rögtön a gyorsbeállításokhoz megy, és nem kell a 2 ujjas lehúzást alkalmazni.
-
oliwire
őstag
válasz
torreador22 #20134 üzenetére
Akkor független
-
oliwire
őstag
válasz
torreador22 #20124 üzenetére
Nem sokat kellett volna visszaolvasni: http://m.mobilarena.hu/tema/re_sony_xperia_z_a_nagy_varazslo/hsz_20083-20083.html
-
oliwire
őstag
-
oliwire
őstag
Egyetértek veled, de csak annyit fűznék hozzá, hogy nem csak a Sony akarja a pénzünket, hanem minden telefongyártó cég, a one plus one gyártója is, csak mivel nem ismert még annyira, kénytelen alacsony árral, és termékdifferenciáló stratégiával a piacra törni. De amint olyan ismert lenne, vagy keresett, mint a Sony vagy Samsung, ő is ilyen lenne, lásd Huawei P7. Már egész előretörtek, és már jó sokat kérnek azért a telefonért. Pedig eleinte az olcsó ár volt a meghatározó.
-
oliwire
őstag
válasz
Stevenstyle #19227 üzenetére
Én arra gondoltam, mikor a belsejében (alaplapon) lévő indikátor színeződik el. Nekem egy Xperia Go-m bánta így. Le volt zárva minden, vízben volt, beázott, és nem lett javítva. Nem derült ki, hogy tömítésnél ment volna-e be a víz. Kameramodul lett zárlatos, azt kicserélve jó lett, de garancia már nem volt rá, és a kijelző alatt látszott hogy be volt folyva egy kis folyadék, fehér háttérnél.
Annyira nem mendemondából beszéltem. -
oliwire
őstag
válasz
#09819904 #18951 üzenetére
Hát végülis nem az én időm
csak kicsit zavar (ez olyan hülye bogaram), hogy valaki vaskalaposan ragaszkodik a betanult dolgokhoz, és nem igazán szeret beújítani egyszerű megoldásokat, mert elsőre nem látja logikusnak, áttekinthetőnek. De nem bántásból mondom, komolyan, csak szeretek új dolgokat mutatni az embereknek és segíteni.
Lényeg a lényeg, hogy ilyen esetben egy vcf fájl létrehozása a névjegyzékből, és vagy elküldeni Bluetoothon vagy akár a számítógépre menteni biztonsági okokból nem nagy ördöngősség, és minden androidos telefonnál jó lesz, ha ebből importáljuk vissza a névjegyzékünket. Legjobb persze ezt a vcf fájlt a Google fiókba importálni, és onnan bármikor leszinkronizálható. (ez nem neked szólt már, te biztosan tudod, ez amolyan másoknak segítség)
-
oliwire
őstag
válasz
MaxxDamage #18947 üzenetére
Hát eléggé feleslegesen dolgozol. Rengeteg időt spórolnál, ha kicsit próbálkoznál.
-
oliwire
őstag
-
oliwire
őstag
válasz
roti13 #18677 üzenetére
Nem feltétlenül jelentene az neked energiaspórolást, ha azt szeretnéd elérni vele. Ha jól van valami megírva, és képes több szálon futni, akkor a 4 mag alacsony órajelen marad, és nem fog sokat fogyasztani, mintha 2 mag magasabb órajelen végzi el a dolgokat. De sok mindentől függ az egész. Amúgy szerintem kernel szinten kellene ott módosítani, hogy magokat tilts le, a gyári nem biztos, hogy tud ilyet.
-
oliwire
őstag
válasz
csiziktomi #17821 üzenetére
Szolgáltatóson hogyan lehet nyitni bootloadert? Vagy csak nálunk SP-seknek nem lehet?
-
oliwire
őstag
Nem tudom nálatok itt szó volt-e róla, de az SP fórumban nemrég hangzott el, hogy LTE hálózathoz kapcsolódva jobb az Sp-nek a készenléti ideje, mint 3G-hez kapcsolódva. Vetekszik a 2G-s hálózati készenléti móddal, akkor is, ha 1-es vagy 2-és csak a térerő. mai nap teszteltem először, és azt kell mondjam, hogy igaz.Végig LTE-ben volt, auto szinkron, sok böngészés, a 3 óra 1 perces kijelzőidő 90%-át az tette ki, Dolphinnal, és most 46% az akksi. Lehet nálatok is ilyen jó lenne.
-
oliwire
őstag
válasz
MMt#k#D #16491 üzenetére
Nem tudom, hogy most tényleg ez lenne, de anno olvastam, hogy F1-es szponzorálásban akar részt venni a Sony. 2 másodpercnél kicsit hasonlít egy Forma 1-es autóra. Videó 2 másodpercnél. Egyébként itt lenne a cikk is: Sony + McLaren
-
oliwire
őstag
A mi kiemeltünk nemrég volt frissítve, de sajnos az elavult info-k nem lettek kivéve, így kicsit zavaros lehet az újoncoknak, azt is szerintem kezdeményeznem kell kijavítani
(#16345) pszichiáter
Igen, szoktam olvasni, ahogy írsz néha az embereknek, de szerintem semmi gond nincs vele
Néhány ember már sajnos nem nevelhető, és nem hajlandó magának megdolgozni a sikerért, vagy kicsit fejleszteni a tudását. Ha nincs s*gge alá tolva, ami kell neki és ha kicsit csípősen figyelmeztetik, hogy amúgy ezt nem nagy ész megoldani, akkor sajnos az kapja a rossz szavakat, aki "csúnyán fogalmazott" és "bántóan".
-
oliwire
őstag
válasz
barnabasss #15889 üzenetére
Ott is vannak hibás darabok, pont ma láttam egy eléggé idegesítő hibát, amit még sosem, egyedi lehet.
-
oliwire
őstag
válasz
szityu161 #15664 üzenetére
Hidd el nekem, gyakorlás kérdése, és sokkal gyorsabban lehet írni fektetett teljes qwertz billentyűzettel, mint ezzel. Sőt, volt aki a blackberry fizikai billenytűzetére esküdött, hogy azzal ő irtó gyorsan ír, minek erőlködök én ezzel a tapizós telefonnal. Nyomtunk egymás ellen egy versenyt, egy mondatot kellett beírni, ugyanazt, ékezetekkel. Mondat felénél járt, mikor én befejeztem. Csak gyakorolj, ennyi a lényeg! Először fektetett pozícióban, majd állítva, 5 colon el lehet férni. (Ha én férfi létemre nagy "mancsokkal" 4.6-os kijelzőn elférek)
-
oliwire
őstag
válasz
krapulax7 #15292 üzenetére
Az SP-nek sokkal jobb az üzemideje! A Z bír 3-4 óra kijelzőidőt, az SP 5-6 órát! Nekem a 6 meg szokott lenni. Szóval ha fontos az üzemidő, lehet nem árt a Z mellé tényleg egy power bank, ahogy írták. Elvileg a 4.3-ban jobb lesz a kamera is az SP-ben, de ha váltani akarsz akkor az előbbit vedd figyelembe.
-
oliwire
őstag
-
oliwire
őstag
válasz
bolondember #7719 üzenetére
Hát remélem a lehető legjobban jössz ki ebből.
-
oliwire
őstag
válasz
bolondember #7711 üzenetére
Rendőrségen, szolgáltatónál mondtak valami biztatót? A MyXperia alkalmazás jól jönne most neked.
-
oliwire
őstag
Nem mindig jelenti a legújabb szoftver, hogy minden oké. Valamikor (pl. rosszul elvégzett frissítésnél) csak rosszabb lesz a telefon állapota. Egy tiszta újratelepítés gyakran megoldja a legújabb szoftver problémáit. Ha ez nem, akkor vagy mindenkinél így van, akkor globális bugról van szó, vagy ha ezek után csak neked van hiba, senki másnak, akkor a telefon hardveresen hibás, és erre jó a garancia. Viszont van olyan, hogy csak egy rosszul megírt alkalmazás rakoncátlankodik, vannak módszerek kideríteni. Pl sose használj cleaner programokat, task killereket. Főleg nem automatizáltakat. Szétszedik a rendszert. 4.0-tól van így.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest