- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz
vansboy16 #22148 üzenetére
Próbálok válaszolni a kérdésre is. Viheted bármelyik T-Mobilba, vagy direkt a Cordonhoz. ez utóbbi esetben gyorsabb a javítás, megsporolhatsz 1-2 napot, amíg a posta elvinné a T Mobiltol. Ebben az esetben csere készüléket nem tudom adnak-e, de ha van iphone, akkor mellékes, olyan szintű telefont úgysem kapsz
Javítási idő többnyire 2 hét, de ez nem személyes tapasztalat, hanem a fórumon lévő tulajok készülékét többnyire javították 2 max 3 hét alatt. -
soldier2
őstag
válasz
vansboy16 #22159 üzenetére
Az a gond, hogy ha a víz, bárhol bejut a telefon belsejébe, már semmi nem állja útját, eljut mindenhova. Ezért van az, hogy bár csak egy tömítés zárt rosszul, minden indikátor elszíneződött. A víz, meg egy csúnya dolog, és nagyon nem kompatibilis az elektronikával, képes akár pár hét alatt oxidálni dolgokat, és az a telefon ami kiszárítás után működött, 1-2 hét, vagy hónap után újból meghal. Ha volt garancia, akkor vsz nyomáspróbánál kijön, hogy nem zárt az tömítés, és gariban javítják/cserélik majd. Hőzöngeni ráérsz, akkor is ha visszautasítják a garit
-
soldier2
őstag
válasz
M_AND_Ms #18360 üzenetére
Nálam is ugyanaz volt a helyzet, de mivel nem gondoltam arra hogy rossz helyen van a kivágás, így szoftveres oldalon keresgéltem (lehetőségeimet némileg behatáropja, hogy kedves feleségem úgy gondolta fordítva is be lehet dugni az usb-t azóta nem működik
töltés csak dokkolóról, másolás Air droiddal, frissítés OTA-n, így igencsak lemaradva) és leszedtem a Chrome frissítést, feltettem a Dolphint azóta amint csörögni kezd a telefon kikpacsolja a kijelzőt, és nincs az az erő, ami visszakapcsolná amíg a másik fél nem bontja a vonalat. Ezen a Chrome visszarakása sem segített (lehet közben megkapta a javító frissítést.
A Spigen uveg hasonló hibákkal küzdött, de ők kiadtak egy javított kiadást, megfelelő helyen kivágva, az allitolag működik, csak drágább. -
soldier2
őstag
Karácsonykor volt akciós a Sygic navi, akkor páran lemaradtak róla. Most meg jobb akció van (nem kettőt kapsz egy áráért, hanem simán fel áron vehetsz egyet).
-
soldier2
őstag
válasz
barnabasss #17800 üzenetére
Bár nem vagyok nagy, de azért válaszolok:
Én a sajátomon egy Spigen üveget használok [link], feleségemnek pedig ilyet vettem [link] , mivel a Spigen elengedett a saroknál 2 hét után.Toknak kizárólag beledugós bőrtokot használok, ebből a Bouletta vállt be a legjobban eddig [link]
Remélem segítettem egy kicsit.
-
soldier2
őstag
válasz
torreador22 #17120 üzenetére
7 azaz HÉT hozzászólással a kérdésed előtt válaszoltam valakinek aki ugyanezt kérdezte. És bár nem volt ott a válasz minden kérdésedre, elég lett volna visszaolvasnod az utolsó 24 óra termését, és az nem több 15 hozzászólásnál (de legyen 48 óra és 30 hozzászólást). De te nem, inklább csak kérdezel, és azokat szivatod akik olyan információkért járnak ide ami nem található meg az elmúlt 2 hónap hozzászólásaiban sem, vagy azokat akik visszaolvasnának, ha naponta nem kérdezné meg valaki hogy milyen az akkuidő, milyen lett a kijelző (jelentem az utolsó szoftverfrissítés engedélyezte a korábban letiltott IPS kijelzőt, igaz ez a vízállóság kárára történt
stb). Igen, pszichiáter kolléga stílusa hagy kívánnivalót, de ha olvasnál, tudnád, hogy ennek van előzménye. Vagy simán elolvashatnád a kezdő hozzászólást amibe Dekrer fórumtárs nem kevés energiát és időt ölt. De minek. Egyesek inkább írnak 3 hozzászólást, mint elolvassanak egyet.
-
soldier2
őstag
válasz
glukonon #17104 üzenetére
"Xperia Z leather pouch case" -re keress rá az Ebayen. Rendes beledugós tokot máshol nem találsz. [link][link] ha valami tökéleteshez közelit szeretnél
Feleségem Z-jére hozott egyet a Télapó. Azóta is jó állapotban, tiszta bőr, kicsit keményítve a fedelem miatt, mágneses zárral. Kár, hogy Z1re mai napig nincs jó választék.
-
soldier2
őstag
válasz
#03372544 #17099 üzenetére
Az akkuról azt érdemes tudnod, hogy autó 50%fényerőn, kb 4 óra kijelzőidővel nap végéig elmegy (folyamatos mobilnet, szinkronizálás mail/whatsapp, olyan aksi zabáló appok mint pl viber nélkül). Nézd meg a jelenlegi telefonodon hogy kb mennyi időt megy nap végéig a kijelződ. 4 óránál többet nekem nem sikerült kihozni belőle.
-
soldier2
őstag
válasz
#09819904 #13474 üzenetére
Adott esetben igenis nagy a 10". Nem véletlenül tarolnak a 7-8" tabletek. De van akinek egy készüléket is elég hordozni (pl nekem elég egy dologra figyelni, hogy ne hagyjam el
. Utazáshoz, egy kis böngészéshez én is csak telefont használok. Esténként azért már inkább laptop, de a feleségem még azt sem hajlandó használni, még ha otthon van a cucc és csak stand by-ban van (nem kell bootra várni) akkor sem. Igazából bluetooth egérrel - billentyűzettel simán el lehet rajta szórakozni. Én néha a TV-vel kötöm össze (wifi, nem kábel) böngészéshez, de nem kényelmes, csakis a poén kedvéért néha kipróbálom.
Mindenkinél nagyon lassú az Air Droid. Már fent van egy ideje, de tegnap próbáltam másolni, hát minden volt csak gyors nem. És nem csak a másolás lassú (az igazából elég gyors volt) hanem a kapcsolat a telefon és a gép közt. Híváslista betöltése volt hogy több percig is eltartott, könyvtárak megnyitása stb
-
-
soldier2
őstag
válasz
min4rt #13115 üzenetére
Az egyetlen dolog ami többeknél előfordult, hogy nyáron nagy melegben pl ha szélvédőre van rögzítve navigáláskor a telefon, süti a nap, megy a töltés, mobilnet és GPS nagyon felforrósodik és a hátlap ragasztása elenged. Nem volt tömeges probléma, de azért előfordult pár embernél itt a fórumon is (hátlap leválásra keress rá itt a fórumban részletekért) - garanciában javítják. Én személy szerint nem hiszem, hogy játékon kívül ne lenne elég ez a telefon még 2 évig, de biztosat senki sem tud mondani. Szerintem lassan elérünk oda a telefonokkal is mint a PC-el, hogy nem kell kétévente újat venni, ha nem játszik vele az ember.
Tok: ha nem gagyi szilikon tokot akarsz, akkor a GSM boltokat felejtsd el. Napokig kerestem, és sikerült egy olya beledugós műbőr tokot venni ami minőségileg sehol sincs, a varrást feleségem fejezte be (első használatnál kibomlott). Feleségemnek most jött meg ebayről a bouletta tok [link], majd a Mikulás elhozza
Utána tudok véleményt mondani róla, de netes tapasztalatok többnyire jók. Ha magyar információval is rendelkező cég kell, nézd meg az Expansys honlapon a Z tartozékoknál. Óriási a választék, bár itt is igaz, hogy olcsó húsnak híg a leve.
-
soldier2
őstag
válasz
min4rt #13106 üzenetére
Az általad említett feltételekkel szerintem 2 napot is megy. Amit leírtál az nincs több 2 óra kijelző használatnál, és az fogyaszt igazán sokat. Egy nap 100%
Studi: a 4-5 óra kijelzőidő a Z-nél utópia szvsz (ha csak ki nem kapcsolod a háttérvilágítást teljesen
). Feleségemnél sokkal közelebb áll a 3,5 órához (50% auto fényerő) mint az öthöz.
-
soldier2
őstag
"a romba égettem egy programot" - kifejtenéd ezt bővebben (már ha nem valami egyedi megoldáasról van szó, amit szeretnél megőrizni). Illetve ha a kedves tovaj romot cserél akkor ez értelemszerűen elvész. De mi van ha csak egy mezei factory resetet nyom? Akkor megmarad?
A Sony MyXperia (és a Google saját megoldása) kapcsán meg szintén hasonló a kérdésem lenne. Ha kap a redszer egy gyári visszaállítást esetleg új romot az elegendő regisztráció törlésére? A MyXperia egy gombnyomással kikapcsolható. Ha nem kapcsolja soha be a kedves rabló úr akkor semmit nem ér? -
soldier2
őstag
válasz
boogie84 #12734 üzenetére
Cellainformáció, Wifi IP címe alapján, GPS. Mindegy neki, csak legyen bekapcsolva, és csatlakozzon hálózatra a telefon. Ha már vissza nem kaphatom én tuti elszórakoznék azzal, hogy pl hetente (legyen ideje a csókának belakni) csinálnék egy full wipeot. Idegbaj fogja kornyékezni egy idő után.
Azt mondjuk nem tudom, hogy hogyan tudod megmondani milyen hálózatra csatlakozott. -
soldier2
őstag
válasz
R_Betis #12717 üzenetére
Röviden? Nagyon
Játékra nem használjuk, de a net villámgyors, UI lag mentes, alkalmazások gyorsan betöltődnek. Kamera sokat javult a megjelenés óta, szerintem vállalható képeket készít. A gyári walkaman app is egész jó, sajnos az extra szolgáltatások egy része magyarországról nem érhető el. -
soldier2
őstag
válasz
a.sebi #12647 üzenetére
Nem vitatkozok veled, mert még lesüllyedek a te szintedre és legyőzöl a rutinoddal
. Bocsánat, de a feltételezéseidet tényként adod elő, miközben a fórumon cseréltek már telefont rózsaszín indikátor miatt, míg ez a levakarás valahogy csak a te fejdben született meg. Nem beszélve arról, hogy olyannak ajánlod, hogy kockáztassa a garanciát, akinél erre a (és úgy általában semmilyen) trükkre semmi szükség. Lehet olyan helyzet, ahol beázik a telefon, és a levakarással nem veszíthetsz (bár a telefon belselyében is vannak indikátorok tudtommal, és ha beázott akkor semmire sem mész a bűnjel eltüntetésével), de ez nem az. Részemről ennek itt a vége. Jó hétvégét.
PS: persze ettől még a Cordonnal szívhatsz a hírük alapján (kicsit olyan ha van rajtad sapka azért, ha nincs azért)
-
soldier2
őstag
válasz
a.sebi #12645 üzenetére
Nem bánom, kapartassuk le vele aztán vagy bejön, vagy nem. Erre mondják, hogy kibicnek semmi sem drága. De működő, hibátlan telefonon cseréltek gariban már indikátort (vagy telefont, már nem emlékszem) többeknek is itt a fórumon. Magyarországon. Mert amit benyal egy osztrák szerviz, azt nem biztos, hogy megteszi a Pesti. Persze ha nincs beázva és hibátlan a telefon akkor 1 indikátor eltűnése beleférHET. De ez vsz nem is a szervizen, sokkal inkább az illető alkalmazott egyedi hozzáállásán múlik. Ráadásul írta, hogy a gumi is szakadt, ami már készülék hiba, és ettől kezdve az indikátor színe másodlagos, hiszen rossz az ajtó, így akár becsukva is beázhatott.
-
soldier2
őstag
válasz
Szombó #12636 üzenetére
Miért is lenne ez a Cordon hibája? Ha lepiszkálod a legrosszabbat fogják feltételezni. Ha csak rózsaszínes és a telefon működik, nincs egyéb beázásra utaló jel akkor cserélniük kéne (többeknek cserélték már a fórumról ha jól emlékszem, de nem tudom ki melyik országban vitte szervizbe). Ha lekaparod, tuti nem fogják.
-
soldier2
őstag
válasz
crane75 #12610 üzenetére
Hito majd minden mondatával egyetértek. Annyit tennék hozzá, hogy a Z1 kicsit nagyobb és nehezebb is változatlan kijelző mellett. Ésszerű érv nem szól a Z1 mellett (bár azért az 1 óra + böngészési idő nem elhanyagolható, és ha sokat fotózol mobillal akkor a kamera is sokkal jobb, frissítések is tovább jönnek majd). Én azt szoktam mondani, hogy cserélni nem éri meg, de ha másról váltasz akkor Z1, ha belefér a keretbe. De ha szűkös a keret egy jó fejhallgató többet dobhat a felhasználói élményen.
-
soldier2
őstag
válasz
a.sebi #12531 üzenetére
Illetve lehet még valamelyik app hibája is, folyamatosan terheli a gépet. Minimális az esély hogy telefon hiba legyen. Esetleg valamelyik nagyobb frissítés nem tiszta lapra lett felhúzva. Bár ez nálam nem okoz problémát, de viszonylag kevés app van telepítve, nem nagyon van ami bezavarjon.
-
soldier2
őstag
Bár egy kicsit későn, de én is most olvastam. Modern Combat 4 ingyen XZ tulajoknak, az Xperia Lounge-on
[link]. Sajnos csak a hétvégén. Igyekezzen letölteni akit érdekel. -
soldier2
őstag
válasz
ad4m1337 #12483 üzenetére
Nap végén tölteni kell ha használod. Kijelző idő Chrome böngészővel 3h, operával inább 4. Böngésző feleségemnél javulást hozott, mert a telefont 80%-ban böngészésre használja a párom. Ha fontos az akkuidő akkor a Note mellett nézd meg az LG G2-t is. Egész jó akkuidővel rendelkezik.
-
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
válasz
Micsurin #12075 üzenetére
Jobb kamera, jobb kijelző (elsősorban a fényerje jobb a Z1-nek, nem kicsivel - erősebb hardver, jobb akkuidő ùgy kb 20-25%-al. ami 1 óra netezést is jelent. Viszont a Z is nagyon jó, én nem cserélnék (családban van mk) persze új készülék vásárlása esetén nálam a Z1 nyert. Viszont a Z1 nagyobb és nehezebb, ami nálam belefért, de utána jó a Z-t is kézbe fogni (nem volt műanyag érzés mint alább írták, hisz üveg az is, csak a kisebb súly miatt gondolhatod azt hogy a Za gyengébb)
-
soldier2
őstag
[link] itt az index link magyarul. De angolul is találsz róla HAAC microphone kulcsszóval (High Amplitude Audio Capture). Ami azért érdekes, mert video rögzítés terén az XZ1 pl elverte az 1020-t is, de ez szerint hangrögzítésben az 1020 jobb. Tehát választhatsz. Jó kép, vagy jó hang ha már mobilvideozás
-
soldier2
őstag
Bocsánat. Elfelejtettem, hogy a Nokiák teljesen más mikrofont kaptak, azok már tudnak értékelhető minőséget is már. A One-nál pedig valamikor megjelenés után volt téma, hogy mivel ugyanattól a cégtől vették a mikrofont ahonnan a Nokia, de a Nokiának exclusiv vásárlási joga volt (amről az illetékes cég állítólag nem tályékoztatta a HTC-t), ezért csak az első szériás HTC One-ok készülhettek ezzel a mikorfonnal, mert szerződést bontott a HTC az illetékes céggel (hogy elkerüljenek egy újabb jogi procedúrát, ami annyira kell egy veszteséges cégnek, mint üveges tótnak a hanyatesés)
-
soldier2
őstag
válasz
Micsurin #11901 üzenetére
Ez így nem igaz, segítünk ha tudunk. Egyszerűen olyan kérdések voltak, amikre pl nekem gőzöm sincs. Annak értelme pedig, hogy azt írjam, hogy nem tudom, az nulla, de azért védendő a mindér becsületét megpróbálom:
- koncertfelvételen hangminőség minősíthetetlenül rossz, mint minden mobiltelefonon. Ezen a szinten én nem tudok különbséget tenni a nagyon sz.r és a simán csak sz.r között.
- fogalmam sincs, de ha nem találsz ott ahol a T-re találtad akkor vsz nincs, és ha nincs akkor már nem is lesz
- zárt bootloaderre szerintem van főzött rom (a telefon gyors, visz mindent, csak a változtatás miatt nem cserélek romot. Majd ha kezd lassú lenni akko fogok), bootlaoder nyitás tudtommal csak a kernel cseréhez kell, és vannak romok amik a gyári kernellel is elszaladgálnak. Ha ebben hülyeséget írtam volna javítsatok ki kérlek, mint írtam nem nagyon foglalkoztam még ezzel a Z-n. Úgy jó a nejemnek ahogy van.Freddy023 - a legjelentősebb talán a nyári nagy melegben a túlmelegedés hatására néha elváló hátlap volt, amit garanciában javítottak. Más tudtommal nincs. Ami szoftveres hiba volt azt mostanra javították.
-
soldier2
őstag
Ha sok a netezés akkor igen, mivel ha kevesebbet fogyaszt a telefon, akkor a kijelző is hosszabb ideig működik. Mindenesetre Busman kollégától kérnék egy GSam battery monitor képet, vagy valamit akár privátban is, hátha talált valamit amit nem. Feleségem Z-e ugyanis kb felét hozzá. A 6 órát még az én Z1-em sem éri el. Igaz mindketten sokat netezünk. A kijelző fényerje auto 50%-on van (egy ideig auto 100%volt) de érdemi javulást nem hozott.
-
soldier2
őstag
Az akkuidőt nagyon befolyásolja a felhasználási mód. Én is értem el kilenc órás kijelző időt a Z1-el auto fényrőn, de ez messze nem az átlagos. Az sokkal inkább 4 óra körül van nálam. Ha csak 1-2 percre gyakran kapcsolgatod, hogy megnézz valamit, az sokkal jobban meríti az akkut mintha csak lovasnál, vagy filmet néznél rajta. Szerintem Zacknál is hasonló a felhasználási mód, és ott nem jön ki az LG kijelzőidőn javító megoldása. De ez csak egy ötlet.
-
-
soldier2
őstag
válasz
zenwalk #11804 üzenetére
LOL. Próba szerencse
5381 #11803 - a Sony nem szokta megadni a pontos típusát az üvegnek. Hogy ennek mi az oka, nem fogjuk megtudni egy darabig. De akik levették a fóliát (nem Z-ről, hanem úgy általában) azoknak nem karcolódott, tehát nem lehet valami harmadosztályú sz.r. Az meg, hogy mi a neve nem érdekel. N4 Gorilla üvege is lazán karcolódik. Nincs az az anyag amii nem karcolódik egy női táskában
-
soldier2
őstag
Ez a lehetséges hogy megvonják a garanciát dologról konkrétan azt írta a Sony support hogy a fólia eltávolítása nem jár automatikusan a garancia elvesztésével, de ha a hiba a fólia hiányára vezethető vissza akkor természetesen ugrik a garancia. Hogy mi lehet ilyen hiba arról fogalmam nincs, mert a fólia a sérüléstől véd, arra meg semmiképp sincs garancia. Kicsit olyan róka fogta csuka érzésem van. Mindenesetre a Z1 kijelzője túlélte a "droptestet", amire nem sok példa volt eddig, és ez a fólia miatt lehetséges. Hogy a telefon viszont beszart az árnyalja a képet
de kezdetnek nem rossz
W333: az a baj a Dragontail és. GG féle üveggel, hogy bár nem karcolódik könnyen, de törik ha leejted a tepefont. Ez ellen nyújt részleges védelmet a fólia.
-
soldier2
őstag
válasz
MMt#k#D #11756 üzenetére
Azért az hogy levált nem ugyanaz mint hogy karcos. Leválnia nem szabad. De gyári fóliát csak hátlappal lehet cserélni. Ha nem volt hátlapcsere lehet csak mezei fóliát tettek rá. Vagy szó nélkül kicserélték a hátlapot.
Nyakoati: az én infóm is egy dekor fóliázó sráctól származnak
legközelebb kiprobálom.
-
soldier2
őstag
válasz
darvinya #11754 üzenetére
Már linkeltem korábban a Sony hozzáállását a fólia ügyhöz.
Röviden:
1. Gyárilag a telefonom lévő fólia ütésállósági célt szolgál, eltávolítani nem ajánlott
2. Cserélni ugyanilyenre nem lehet csak kijelző ill Hátlap cserével
3. Ott ahol adnak a telefonnal plusz fóliát azt a gyárival és nem a gyári helyett kell hasnálniEhhez azt tenném hozzá hogy a karc az sérülés és mint ilyen nem garanciális probléma.
Új fólia felhelyezéséhez egy ötlet: felhelyezés előtt megvizezed így a kijelzőre rátéve helyre csúsztatható, majd a buborékeltávolítóval kihúzod a.vizet és kész. Állítólag fóliafelhelyezéseknél alap tudomány, én csak nemrég hallottam. -
soldier2
őstag
Nem kell b..gatni többet tett a topikért mint legtöbbünk. És sajnos igaza van. Mikor megvettük a z-t végigolvastam több mint ezer hozzászólást és igencsak idegesítő volt ugyanazokat a kérdéseket olvasni újra és újra viszonylag rövid időn belül.
Nálam frissíti azt hiszem. De majd figyelek rá.
-
soldier2
őstag
Csak ötlet, de lehet, hogy így jobban ellenálla az ütésnek? A GG nagyon merev, nem karcolódik, de törik. Plexis telefonoknál nem láttunk betört kijelzőt. Kicsit szembemegy a Sony az árral, de más ötletem nincs. Lehet kipróbálok rajta egyujjlenyomat taszító fóliát, meglátom mennyit ront a képen. De az is lehet, hogy hagyom a gyári fóliát, és leveszem ha sérül.
-
soldier2
őstag
Nem, nem mondták. Az afféle urban legend volt amit valaki elkezdett, és mindenki osztotta mint evidenciát (én is). Az időközben kiderült, hogy a szerviz nem hogy ingyen, de egyáltalán nem cserél fóliát, és kapni sem igen lehet (én legalábbis nem találtam) logoval ellátottat. Viszont egy esésnél életet menthet (golyóálló üveg szerkezete is üveg/fólia/üveg/fólia...)
-
soldier2
őstag
válasz
acura13 #11318 üzenetére
Pepe091 megelőzött, de mindenben egyetértek vele. Sokan hátránynak mondják, hogy körben egy gumiszerű vékony keret fut, de szerintem meg ez inkább előny. Egész jól "tapad" a kézbe, nem csúszik. Akku meg azzal amit írtál elmegy szerintem 2 napot is (attól függően, hogy az office dokumentumok olvasása mennyi időt vesz fel. A kijelző itt a fő fogyasztó), de 1 nap az tuti. MIndkét oldal egy ujjlenyomatmágnes, de elég gyorsan telítődik ujjlenyomattal, így egy idő után már nem gyűjt többet
. Bekapcsolt kijelzővel meg nem látszik. Viszont tok mindenképp kell hozzá, a rajta lévő fólia eléggé karcolódik különben, és bár levehető, de rajta van a Sony logo is, újat meg nem lehet kapni. A Sony állítólag egy második fólia felhelyezését javasolja, amennyiben karcmentes kijelzőt akarsz.
Fóliáról viszont meglepő dolgot írt valaki a ZR topikban [link]. Hivatalos levélnek tűnik, hogy az-e ellenőrizni nem tudom. És bár nem a Z-el történt, vsz érvényes azokra a telefonokra ahol a logo a fólián van.
-
soldier2
őstag
válasz
acura13 #11301 üzenetére
Egy kérdés mielőtt belemennénk a részletekbe. Az új Z tetszik (Z1) vagy a Márciusban bejelentett Z (Z). A mivel a Z topikba írtál, így arról próbálok meg öszzefoglalnio pár dolgot:
- mind a képernyő, mind a kamera sok javuláson ment át a megjelenés és a tesztek óta. Kamera szerintem jobb mint a Motojé, a kijelzőt meg meg kell nézni élőben. Nincs vele semmi baj. Nem a legjobb kijelző a piacon, de mindennnapi használat során nem fogsz észrevenni semmit. Éles a kép, élethűek a színek, napfényben is jól olvasható stb.
- akkuidő: -ha elbukik valahol akkor szerintem itt fog elbukni a Z (bár nem tudom a Moto ezen a téren hogy szerepel). Egy napot kibír, de nap végén tölteni kell ha rendszeresen használod egyébre is mint telefonálás (2-3 óra böngészés + 2-3h film szerintem belefér a napi keretbe, sokkal több már nem)
- wifi vétel - jó, nincs vele gond
- wifi hotspot: - természetesen tudja
- navigációs progi - ha igora gondolsz hivatalosan tudtommal egyik androidos gépre sem elérhető, de van helyette pl Sygic offline navigációra ami nem túl drága és jól használható. Ilyen téren azt telepítesz amit akarsz, de nem hiszem, hogy a moton ez másképp lenneHa van még más kérdésed megpróbálok segíteni.
-
soldier2
őstag
Ne húzd fel magad. Hidd el nagyon sokan olvassák, és sokat segít azoknak akiknek nincs idejük az xda-ról beszerezni az infot, esetleg nem beszélnek nyelveket. A Z fórum összefoglalójának nem igen akad párja a MA fórum. Kivételek meg mindig lesznek. Legfeljebb ne reagálj rájuk és kész. Ha egyszer nekiállok telepítgetni asszony telójára az tuti a kiemelt alapján lesz. Más telójáért nem fogom napokig bújni az xda-t. A Z1-em meg ha minden igaz megjön hétfőn.
Sno14: hasonlót kerestünk anno, asszon Ray-én is hasonló volt, de nem találtunk mikor megkaptuk a Z-t. Női ridikülbe meg kötelező a tok ugyebár. Olyan, amilyen, de valami kell, mert különben első nap karcolódik a teló.
-
soldier2
őstag
Én is sokat kerestem és végül egy pierre cardin tokot vettem ami bár kicsit nagy de megfelel. Igaz könnyen kiesik a telefon ha nem vigyázok. Majd jó lesz a Z1-re. Viszont a Samsonite xl vagy xxl tok nagyon passzentosan jó rá. 2-3 nap használhat után pont jó lesz. Kvázi bejáratódik. Westend Samsonite boltban láttam de annak már pár hónapja. Esetleg nézz szét az expansys honlapján, ott kereshetsz a Z kiegészítők közt. Aztán megveszed máshonnan ha drága a futár esetleg postai szállítást kérsz ami lassúbb de olcsóbb.
-
soldier2
őstag
válasz
darvinya #11250 üzenetére
Miért lenne? (nem kötekedni, tanulni akarok?). Amúgy én is hagynám a cserét a francba. Bekapcsoló gomb nélkül még lehet élni, de honnan tudod hogy más baja nincs amiről lehet nem tud a tulaj sem. És hogyan kapcsolod be ha egyszer ki kell kapcsolni? stb. A GS3 sem annyira rossz.
-
soldier2
őstag
válasz
Jokerke #10873 üzenetére
Ha USB nincs bedugva akkor nem jó semmire. Na jó, filmnézésnél tartja a telefont de ennyi. A dokkoló lényege, hogy ne kelljen az ajtócskákkal bajlódni, simán belecsúsztatod a telefont és kész, már tölti is. Rendelhetsz hozzá mindenféle alkalmazást, hogy elinduljon amikor beteszed a telefont a dokkolóba (pl elindul a galéria slideshow, vagy megmondja a pontos időt, stb. Gyakrlatilag bármelyik appot hozzárendelheted), de a lényeg akkor is az, hogy könnyedén tudod töltőre tenni a telefont.
-
soldier2
őstag
válasz
enginev3.0 #10836 üzenetére
Nekem kb 4-5 óra kijelző idő szokott összejönni. Ennek 80%-a böngészés wifin vagy 3G-n. Háttérvilágítás kb 60-70%. Nemrég cseréltem a böngészőt Operára, azóta úgy tűnik egy kicsit jobb az akkuidő. Bővebben majd pár nap múlva, Opera még csak 2 napja van fent. Játszani nem játszok, így azt nem tudom, hogy játékok alatt mit bír.
-
-
soldier2
őstag
válasz
davidsz #10332 üzenetére
Igen, ez a gond, túlmelegszik a telefon és elenged a ragasztó. De ez akkor is garanciális probléma kell legyen, hisz nem melegedhet fel normál használat mellett, hogy szétessen. Előbb kéne lekapcsolnia, még akkor is ha navigálásnál süti a nap a hátát. Sajnos egyre többeket érint ez a hiba, és nagyon remélem, hogy a tél beköszöntével majd megszünik. De az akkor is gáz
Mint anno az ArcS-Arc előlapjának a megrepedése. Azt is a elegedés okozta (eltérő hőtágulás a telefon és előlap között). Szerencsémre csak 1 év után jött elő, akkor meg már nem zavart. Meg az én Arc S-em esett nem is egyszer. Nyugodjék békében.
Hacsak valakinek nincs kedve barkácsolni vele egy kicsit. Jó lenne beüzemelni. Az utolsó generációs SonyEricsson -
soldier2
őstag
válasz
gabi123 #10088 üzenetére
Én is a nagyobbat vettem, de nem kellett volna. Ha bele lehet tuszkolni egy tokba (úgy, hogy a telefon teljesen benne legyen és ne lógjon ki semmi belőle) akkor pár nap alatt könnyedén fog ki-be járni, de nem esik ki magától. A nagyobbik tokkal vigyázni kell, mert pl az én ArcS-em a legtöbb leesést úgy abszolválta, hogy fordítva tartottam a tokot és kiesett. Egyébként a linkelt PierreCardin tok nekem bejött (ha cserélni akarod nézd meg a Samsonite hasonló tokokat is, én anno túl szűknek találtam, de így utólag lehet jó lett volna.
A félévente új csúcsmobil témához pedig csak annyit, hogy amíg a konkurencia ezt csinálja (S4 Snapdragon800-al, LG G2, és biztos vagyok a HTC is villantani fog valamit) addig a Sony is kénytelen ezt csinálni. A Honami pedig egyre inkább tűnik egy Faceliftnek, mint annak a nagy durranásnak amiről a korai pletykák szóltak. Gyanítom, hogy sokan többet várnak tőle mint amit valóban nyújtani tud. Nekem viszont akkor is kell, bár most, hogy az LG G2 már 500 euróért előrendelhető komoly konkurenciát fog jelenteni biztosan.
-
soldier2
őstag
válasz
kbadam83 #9620 üzenetére
Nyugodt szívvel beleteheted, nem lesz semmi baja, ha az ajtócskákat becsuktad, és valami azt súgja, hogy a hőség elmúltával a problémák száma is csökkenni fog. Mindkét telefon mellett vannak pro és kontra érvek is, hamarosan jönnek majd a Z kijelzőjét fikázók, ne higgy nekik. Menj el egy boltba, nézd meg, és döntsd el magadnak hogy jó neked vagy nem. Állítólag az erősebb hardver ellenére az S4 laggol ha sok alkalmazás fut (márpedig bezárni őket macerás, és hadd ne kelljen egy csúcstelón bezárogatni appokat manuálisan, az csak másfél-két éves telóknál elfogadható). A Note2 kicsit kilóg ebből a sorból, ha méretben az jön be a Sony nem nagyon árul abban a méretben telefont, hacsak nem akarsz beruházni egy Z Ultrába, ami körberöhögi a NoteII-t (még szép, egy évvel újabb modell) cserébe le kell mondanod a vakuról és még egy fokkal nagyobb.
A hátlapleválás bár kétségkívül gyakoribb mint szeretnénk azért nem annyira vészes. A panaszosok sokkal gyakrabban osztják meg tapasztalataikat mint a termékkel megelégedettek. Ha jól számoltam 5-6 embernél jött elő a fórumon, és rájuk több száz megelégedett felhasználó jut akik többsége nem is ír a fórumba amíg nincs gond a készülékkel. -
soldier2
őstag
válasz
Alias LaLee #9575 üzenetére
Hát ez sajnos elég gáz. Úgy tűnik a nyári nagy meleg nem csak az embereket viselte meg. Nekem ArcS Van, feleségemnek Z. Az arc előlapja ugye repedt - típushiba, a Z-n meg elválik a ragasztás (minket még nem érint, de egyre inkább típushibának tűnik). 1x navigáltam a Z-el, de egyrészt túl sokat kitakar a látótérből, másrészt melegedik cefetül főleg ha még a nap is süti, harmadrészt meg az ArcS mellé (na jó, még a HTC TouchHD mellé
) vásárolt autós töltőm mellett lassan de merül navigálás közben (tudom persze ennek az oka, hogy a Touch HD lényegesen kevesebbel beérte, nem hiba ez) de én azt hiszem ha majd cserélek megtartom az ArcS-t navinak az autóba. Nagyon szeretem, eladni aprópénzért nem szeretném, és így a Honamit is védem valamelyest ha majd meglesz. Sajnos tuti lesz valami hiba abban is. De nem érdekel. Kell és kész
-
soldier2
őstag
válasz
SkyS1gn #9311 üzenetére
Pedig hasznos. Egyszer beállítod, és többé nem kell foglalkozni vele. Ha minden jól megy soha nem lesz rá szükséged, de ki tudja. Hátrányáról nem nagyon tudok, én kifejezetten örülök hogy elérhető. Valahogy biztosan kikapcsolható, ha hazaérek megnézem a párom telefonján. Az én ArcS-emre sajnos nem elérhető.
-
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
Azok közül akik észleleték hogy a hátlap ragasztása enged próbálkozott valaki szerízzel? Szerintem ezt garanciában kellene javítaniuk - még akkor is ha ez miatt beázik a készülék.
-
soldier2
őstag
válasz
Levi113399 #9086 üzenetére
SIM-MicroSim biztosan működik. Mivel nem volt kedvem venni új SIM+et 500ért ezért megpróbáltam othon megoldani. Netről sablon letölt, kell egy erőss jól vágó olló és körömreszelő a finomhangoláshoz. Ha meg elrontod kérsz egy mikrosimet 5000-ért. Veszíteni nem tudsz rajta.
-
soldier2
őstag
válasz
SonyNex7 #8748 üzenetére
Ha sok az 5" nézd meg a ZR-t (jövő hétre ígértek tesztet a Mobilarénán). Hardvare azonos a Z-el de "csak" 4.5". Sokaknak best buy azt hiszem. A Sony újra eljátsza amit anno az Xperia Ray-el, csak ez most sokkal jobb
. Z, ZL, ZR valahogy így képzelem, mikor a telefon neve nagyon hasonlít akkor kb ugyanazt kapom, nem mint One Mini vagy S4 Mini. Persze ettől még a One Mini és az S4 Mini lehet jó telefon (csak hogy flame ne legyen LOL), csak hogy köszönő viszonyban sincsenek a gyártó csúcskészülékeivel.
-
soldier2
őstag
válasz
pepe091 #8449 üzenetére
Bocsánat. Nem válasz akart lenni
Újból itthon, és sikeresen átrágtam magam kicsivel több mint 400 hozzászóláson. Nyaralás alatt csináltam pár tesztképet a Z-el és a Panasonic FZ-20-al is, ugyanott ugyanakkor, automata módban mindkettővel. Gondoltam megosztom őket, sokan kérdezik milyen a kamera, stb. A gond az, hogy annak ellenére, hogy a belső memóriába menti a képeket, SD kártya csere óta nem látja, és a DCIM mappa is hiányzik (ilyenkor fényképezni sem tud azt írja nem lehet menteni a képet de ezen egy újraindítás segít). Ezt már egyszer eljátszotta az út alatt is, de ott az SD kártyát töröltem, és azt hittem azon voltak a képek, és újból csináltam pár tesztképet. Itthon SD kártya ki, fényképezőből SD kártya be és ment minden rendesen - TV-re tükrözve a képeket meglepően jók voltak a Z-s képek is. Majd a fényképezőgép SD kártyája ki, telefon saját SD kártyája be és azóta a második sorozat tesztképem is elveszett. Ötlet, hogy mi lehet a gond. Mintha az SD kártya leválasztása néha törölné a telefon saját memóriájából DCIM mappát.
-
soldier2
őstag
válasz
Kevin's #7172 üzenetére
Akku idő miatt ne aggódj, egy nap simán meglesz. Az hogy ez nagyon gáz az már más kérdés, de a többi hasonló teló sem jobb. Nálam egyelőre nagyon jól megy, nem akad. A képernyő kalibrálást viszont várom, közel sem annyira gáz mint egyesek, akik vsz csak a boltban nyomkodtak egy pár percet, szidják. Pl nem tudom a fehéret úgy beállítani, hogy olyan hófehér legyen mint az ArcS-emé, de pl ha fotókat, filmeket nézek rajta akkor már sokkal jobb a Z. Kamerája pedig szintén hozzá a kötelezőt. Jó kis teló ez :-)
-
soldier2
őstag
Sziasztok. 3 napja csatlakoztam a Z-t használók köréhez (na jó, nem én, hanem a kedves feleségem, de mindenféle beállítás az én dolgom
). Tok érdekelne engem is, de nálam a telefonon állandó jellegben rajta lévő védő "tokok" kiesnek. Beledugósnak a legnagyobb előnye, hogy amikor használom, akkor csak a puszta telefon van nálam, a maga természetes szépségében. Viszont kell rá egy mágnesesen záró fül, mert a saját kis ArcS-em csaknem mindig úgy esett le, hogy a tokból kicsúszott. Van egy olyan érzésem hogy az elöl-hátul üveg XZ ezt nem tolerálná olyan jól. Ha valaki szeretne ilyet rendelni, vagy olyan oldalról rendelne ahol ilyenek is vannak én benne vagyok egy közös rendelésben.
A telefon egyelőre hasít, de majd ha belakjuk akkor jön majd el a végső próba. -
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
válasz
boogie84 #6398 üzenetére
Sajnos igen [link]. A "Z"-hez legalábbus fél milla felett kel zsebbe nyúlni, az "L" már 400k-s TV-vel elhozhtó. De mivel nem a boltban adják a telefont, hanem egy kupont kapsz amivel megrendelheted, gondoltam érdeklődök, hogy van-e valaki aki már végigcsinálta és meg is kapta a telefonjat.
-
soldier2
őstag
Üdv. Tudom, hogy csak részben tartozik ide, de van itt valaki aki a Sony új akciójában vett TV-t és igényelt mellé telefont? Felső kategóriás TV-k mellé most "ajándékba" adják a Z-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- ASUS routerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Túra és kirándulás topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali médialejátszót?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest