Hirdetés
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
NY_A
őstag
Sziasztok.
Autóban rendszeresen használom a Waze nevű alkalmazás melóba menet, illetve onnan haza. Sokat segít elkerülni a problémás útszakaszokat illetve a trafikat, de ez lényegtelen.
Nos jelenleg egy Xperia P-t használok ami Waze navi alatt autós töltőn kb. 30 percenként felvesz 2%-nyi töltést. Szerintetek ugyan ez az autós töltő elég lehet a Z-hez legalább annyira, hogy szintet tartsa az akkut? Jót kérdeztem mi? -
petipetya
nagyúr
válasz
bence007 #4558 üzenetére
Csak wifin volt, illetve kicsit mobilneten is (ám direkt 2G-n). Ezek a szinkronizálások futnak folyamatosan: facebook kapcsolatok, google chrome, gmail, google+, kapcsolatok, google keep és naptár.
Fotók a GSam Battery Monitor által: kép1 kép2 kép3 kép4
Persze mobilneten HSDPA-ra lockolva kevesebbet bír.
-
-
SkyS1gn
félisten
Hagyjuk már abba egyik-másik szapulását, tökéletes telefon nincs, én tiszteletben tartom a többi gyártót, de megvolt az oka hogy Z-t vettem. Ennyi!
-
-
Djatis
senior tag
Én is részegen ejtettem el a note 2-őm
Nekem mondjuk nincs semmi bajom a samuk anyag használatával lehet igénytelen vagyok vagy nem tudom, de ha ez a nyűanyag kell ahhoz hogy egy leejtés után ne keljen 50 meg 100 ezer forintért kijelzőt cserélni akkor ám legyen!
Am néztem ma a kolléganőm note 2-jét és érdekes módon annál ugyan olyan módon megcsavargatva nem színeződik el a kijelző sehol!!! -
NY_A
őstag
99-óta 14 telefonon volt, egyiket sem sikerült így megreptetnem, vagy komolyabban leejtenem. Remélem nem ez lesz az első. Nekem igen is számít a megjelenés. Tudok rá vigyázni. Na jó most hazudtam, mert egyet részegen tönkretettem. De abban is volt némi tudatosság, mert már nagyon kellet az Xperia P.
-
DAS69
csendes tag
Értem, köszönöm.
Egyébként milyen előnye van annak, hogy ha egyből a szervízbe viszem a T helyett? -
SkyS1gn
félisten
Fürdőkádban már videóztam
-
bence007
tag
Sziasztok!
Milyen kijelzőidőre lehet számítani a Z esetében?Van olyan aki Nexus4-ről váltott?mi a tapasztalata akksi terén?
-
petipetya
nagyúr
-
Djatis
senior tag
Hidd el nekem hogy olyan rossz a samsung sokak szerint tejfölös doboz műanyag háza!
Ezt csak azért mondom mert mikor a note 2-öm véletlen eldobtam és 4 sávon keresztül csúszott az aszlafton akkor azon kívül hogy a sarka amire esett leütődött semmi baja nem lett! Na most kíváncsi lennék egy z-re vagy mondjuk egy i5-re ami "minőségi" anyagból van! -
NY_A
őstag
A felső kategóriás termékekhez nagy általánosságban azért akad frissítés egy jó ideig és hát, hogy melyik gyártó mennyire töri magát, illetve mit ad ki a kezéből az megint egy másik kérdés.
Nálam az Ace esetében voltak szoftveres gondok jókedvvel bőséggel az elejétől fogva, az Xperia P jóval problémamentesebb volt tőle. Gondolom a Z esetében is lesznek dolgok amik jobban sikerülhettek volna, már ami a szoftveres részét illeti de feltételezem, hogy ez az S4-nél is így van. -
w333
félisten
Ez elég kemény teszt : Link kíváncsi vagyok hogy ez kamu ?
-
w333
félisten
válasz
SkyS1gn #4547 üzenetére
"lehet kicsit Z buzinak tűnök"
Csak el ne kiabáld
(#4548) nyakoati
Blade, Defy, Xperia Go, Grand X IN , után én már úgy vagyok vele hogy inkább legyen szappantartó formája, viszont legyen stabil gyári rom és támogatás hozzá
Hozzáteszem hogy én nagyon sokat szívtam ezekkel a telefonokkal a gyári vagy főzött romok miatt, sajnos egyik sem volt tökéletes -
NY_A
őstag
válasz
SkyS1gn #4547 üzenetére
Számomra is sokkal fontosabb, hogy szép legyen a telefon és öröm legyen kézbe venni, mint az a sok baromság. Jó telefon a samsung, de én nem tudom megbocsátani neki, hogy ilyen anyagokból rak össze egy prémium cuccot. Komolyan, a Z után nevetséges. A P-t is ezért szerettem meg.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Stevenstyle #4546 üzenetére
Igen szerintem is azért rakták alá mert akkora a gép hogy normál telókon az már a felső részre esne
Ezért bírom a sony-t, kítűnik a sok kagyló, kő, lekerekített izé közül (mint az NXT sorozat, SP, meg ugy az összes modell) egyenes, kontúros élek, határozott megjelenés, ez a Z-re hatványozottan igaz!
Lehet nincs szemkövetés, meg automata videómegállítás meg ilyen felesleges baromságok de a külső... az mindent visz!
lehet kicsit Z buzinak tűnök
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
SkyS1gn #4545 üzenetére
Hehe! Nem csúnya az biztos
Én csak azt nem értettem amikor kifogásolták, h miért alatta van a hangerő gombja. Lehet nekem van kicsi kezem, de kényelmesebb lent mintha felette lenne.
Szerény véleményem szerint a jelenleg piacon lévő legszebb készülék. Remélem az akkuidő is elég lesz nekem egy napig és akkor minden rendben lesz. Nem szívesen adnám el.
-
SkyS1gn
félisten
Gyerekek én még mindíg nem tudok betellni a jobb oldal szépségével, az a power gomb olyan szép és kézreálló
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
la5z10th #4530 üzenetére
Szia! Nekem csak pár napja van meg a Z, én is nagyon sokat filóztam rajta. Szerintem menj el egy MM-be vagy valahova ahol van kiállított példány mindkettőből és tapicskold meg mindkettőt élőben más mintha csak a teszteket olvasod. Én is az élőben megfogdosás után döntöttem el h mi legyen. Persze a rendszer sebességét illetően ne a kiállított példányok alapján vonjál le következtetést
-
NY_A
őstag
válasz
SkyS1gn #4540 üzenetére
[link]
Itt az összefoglaló leírásban találsz három tagot, akiken keresztül tudsz e-bayról rendelni. Próbáld meg.
Én direkt ezért csináltattam egy bankkártyát amin nincs pénz, csak ha akarok valamit vásárolni akkor feltöltök rá annyit amennyi szükséges.l88t
A gyári az jóval combosabb, mint amit egyébként feltennél. Ami rajta volt majd fél évig bírta, aztán miután leszedtem két hónap alatt hármat is cseréltem. Sokkal hamarabb karcolódnak.
Erre most ilyet akarok tenni: [link] -
w333
félisten
válasz
SkyS1gn #4540 üzenetére
Igen sokkal letisztultabb és szerintem a kijelző is tisztább és élesebb fólia nélkül, még az is lehet hogy a kemény fólia miatt látja mindenki fakónak a kijelzőt
(#4541) l88t
Tapizd meg mind kettőt élőben, nyomkod egy kicsit erősebben a kijelzőt illetve a telefont, és döntsd el hogy melyik lenne a legmegfelelőbb számodra
-
NY_A
őstag
válasz
la5z10th #4536 üzenetére
Ilyen fólia volt a P-men is, és elég masszívan rá van hegesztve.
Amikor összekarcoltam le akartam venni, és hát nem adta magát könnyen. De a Z-nél megelőző jelleggel az elején rakok rá valami ultra clear fóliát, hogy ne a gyárit karistoljam mert gondolom erről sem olyan egyszerű leszedni. A garanciális csere meg megint egy másik téma én nem akarom kipróbálni, hogy tényleg cserélik-e és, hogy mennyi időn belül.
-
válasz
la5z10th #4536 üzenetére
így igaz, azon a z-n még ott a fólia, azt szántogatja, ezért nem is veszem alapul ezeket a teszteket, elfogult és/vagy nem kellően hozzáértő személyek csinálják, még az ütések ereje és helye sem egyforma, legalábbis nekem nem úgy tűnik...
a hátulját is szidják, hogy gyűjti az ujjlenyomatot, de ugye azon is fólia van.
én alapvetően nem szeretem a fóliákat, mindig azonnal leszedem a telefonjaimról, de ezzel a telefonnal nem tettem így, annyira minőségi anyagú és felhelyezésű a fólia elől és hátul is. -
la5z10th
tag
Erre a videóra gondoltam:
http://www.youtube.com/watch?v=NmdA2QXtxnEMost, hogy jobban megnéztem a videót, úgy látom, hogy valóban fólia van rajta és az karcolódik, igazad van!
Akkor ez gondolom ugyanolyan kemény fólia ami gyárilag az active-omon is rajta van.Nem akarom én lehordani a "Z"-t, mint ahogy írtam is én teljesen elégedett voltam és vagyok is a Sony-val csak nem akarok belevágni anélkül egyik készülékbe sem (mert nem olcsók!), hogy nem informálódnék előtte.
Köszönöm a válaszodat!
üdv -
-
NY_A
őstag
válasz
la5z10th #4530 üzenetére
Nekem még nincs meg a Z, de véleményem viszont van.
Úgy gondolom, hogy ha ez a kijelző sérülékenység általános dolog lenne, akkor január óta már ez bőven előfordult volna számtalan embernél (több milliót eladtak belőle), és ettől harsogna minden fórum. Úgy vélem ez ritka eset, hasonló dolgok előfordulhatnak bármely készülékkel.
Én mindkettő készüléket megnyomkodtam, és az S4 a Z-hez képest komolytalanabbnak tűnik. Mármint ami az anyaghasználatot, és a dizájnt illeti. A kijelzője valóban élénkebb az S4-nek, de ha nem egymás mellett használod a két készüléket fel sem fog tűnni. A Z képernyője még így is brutál szép. -
válasz
la5z10th #4530 üzenetére
szia,
attól még ne általánosíts, hogy egy embernek elrepedt a kijelző a zsebében, van rá némi pénzem, hogy akár fogadni is mernék, adott behatástól sok más típusú telefon is kikészült volna...
sok sérült kijelzős telefont láttam már, mint már korábban is írtam, volt ilyen galaxy s, s2 és s3, nexus 4, xperia s, és még lehetne sorolni néhány htc, nokia...stb típus.
anyaghasználat szempontjából jobb a z, jobban is egyben van, a samsung más anyagból és eltérő szempontok alapján dolgozik, de ezt már megszoktuk - nekem azzal sincs bajom, szeretem a szappantartókat is.
a z kijelzőjén és a hátulján is van gyárilag minőségi keményfólia (is), azt nem veszik le, és úgy kapargatják a kijelzőt a teszteléskor, és csodálkoznak, hogy marad karc, de könyörgöm, a fólián marad, nem pedig a kijelzőn!
kijelzőben és hardver tekintetében is jobb az s4, később megfelelő firmware is lesz rá, de az elsővel akadozik kicsit, ezt pont most tapasztaltam meg. -
la5z10th
tag
Sziasztok fórumozók!
Érdekelne a véleményetek azzal kapcsolatban, hogy szerintetek melyik telefon a jobb választás?
Sony Xperia Z vagy a Samsung Galaxy S4?Tudom ez egy Xperia Z-s topik, de ettől függetlenül megkérdezném a véleményeteket!?
Most jelenleg egy Xperia Active-om van közel egy éve és nem volt vele semmi gondom, sőt előtte is K750i-m volt (most is megvan), tehát nagyrészt SE telefonjaim voltak (vannak)!
Most azonban erősen gondolkodok a Samsung S4-en, mert a hardver (erősebb) és a kijelző (élesebb) is sokkal jobban tetszik a tesztek alapján. A Sony IP57 tulajdonsága mennyire frankó azt nem tudom, de ha jól látom a kijelzővel vannak gondok (megreped, eltörik...)!
Esetleg gyengébb anyagból van a "Z", mint az "S4" és ezért könyebben hajlik?
Láttam egy összehasonlítást a youtube-on az Xperia Z és a Samsung S3 kijelző strapabíróságát illetően és a Samsung sokkal jobbnak bizonyult, az S4 kijelzője meg állítólag 3x erősebb az S3 kijelzőjénél.
Nyílván nem kalapáccsal esnék neki a telefonnak, de látom ("valaki írta ha jól emlékszem"), hogy zsebében hordta és amikor otthon kivette, akkor vette észre, hogy megrepedt a kijelző (szerinte meghajlott a zsebében és kész).Szóval ezekkel kapcsolatban vannak aggodalmaim, és ez is közre játszik abban, hogy S4-ben gondolkodom + amiket korábban említettem (kijelző, hardver).
Ettől függetlenül érdekelne azoknak a véleménye akiknek volt szerencséjük mind a két készülékhez ("Z" - "S4")!
Előre is köszönöm szépen! -
a.sebi
őstag
Én 5ért vettem...
-
a.sebi
őstag
http://item.mobileweb.ebay.com/viewitem?itemId=111066842859&index=2&nav=SEARCH&nid=07891611578
nekem van egy ilyenem 2x használtam....de nagyon jó 4000 ért eladó -
darvinya
titán
Ha jól tudom, a garancia papír csak számlával együtt érvényes.
(#4519) Invi
Holnap, ha jut időm megint rakok fel képet miből áll a Z.
Amúgy ahol repedés kiindulópontjánál le van ragasztva az alaplap, de nem teljesen.
A túloldalán ahol nincs ragasztva, egy ellentartó pöcök van.
A jack/szenzor egység meg külön álló teljesen.
Így a csavarodó mozgás létre jön hamar, és nem kell hozzá nagy erő. -
a telefon senkinek a nevén sincs, a jótállási jegy kell hozzá - az meg a telefonra szól -, semmi más, azzal a szolgáltató és a gyártói/szerződéses szerviz is intézi a garanciát.
akkor lenne problémás, ha nincs jótállási jegy, mert bár a szolgáltató számlára is intézi garit, de akkor már megnézik, hogy kinek a nevére szól a számla, és csak azzal állnak szóba.
amennyiben a hibás pixelek száma eléri a szabványos hibaszázalékot, úgy cserélik.DAS69; nem kell foglalkozni a netes hozzászólásokkal, mert bár a sony szerződéses szervize nem a legjobb, de azért mindennek van határa, bármit ők sem tehetnek meg - legalábbis következmények nélkül.
a telefon nem monitor, hogy bármit is csak úgy cserélgessenek benne, pláne az ilyen, nem egyszerűen szétszedhetős készülékeknél.
a samsung szerviz esetében sem jellemző, bár esetedben ismerni kellene a részleteket, közvetlen samsung szerviz vagy sem, garis ügyintézés vagy sem, valóban gyengébb alkatrészeket tettek be, vagy csak rámondta valaki...stb!?!? -
Palesz191
aktív tag
válasz
bandi0000 #4508 üzenetére
nekem eddig midneki megjegyezte hogy "mi a fas*nak van ilyen hangosra beállítva a csengőhang?"
szóval ilyen piti dolgoktol ne félj. (és enyém nem is maxon van)
telot meg ne hajligasd, nem azé van@ #4507 Invi
Ahha ezt már én is megfigyeltem .. szerintem hagytak kis teret, hogy azért ne legyen zsúfolt és hüljön a cucc..
de van youtuben egy szétszedési videó, ottmegnézheted mivan, illetve mi nincs mögötte
szerk.: az említett videojóóó -
NY_A
őstag
Szerintem minimális odafigyeléssel elkerülhető a telefonok károsodása, már ami a felhasználó által generált károkat illeti. Nálam olykor elég spártai körülmények között van használva a telefon, és ezidáig egyik sem ment tönkre, illetve károsodott. Leszámítva az Ace-em amit részegen leejtettem aztán szétlőttem légpuskával, de az már full user error!
Ez ellen semmilyen védelem nincs.
Olvastam, hogy sokan aggódnak a vízzáró képessége miatt is de mivel én úgy gondolom, hogy a többség a plusz biztonság miatt veszi és nem azért, hogy minden este azzal zuhanyozzon így nem értem az ilyen jellegű aggodalmat. Csak azért mert vízálló nem kell tesztelgetni a tűréshatárokat. Nekem ezidáig 1 telefonom ázott be egy N8-as Nokia, de szárítás után további 1 évet használtam. Szerintem ez a vízállóság arra jó, hogy az esetleges baleseteknél minimalizálja a károsodás lehetőségét. A Sony helyében nem is erőltetném ennyire ezeket a medencés reklámokat, mert ha meg gond van akkor megy a köpködés. -
bandi0000
nagyúr
Nem számít kötözködj csak én is ezt szoktam csinálni a mazsolákkal a fórumokban csak itt nincs tapasztalatom
Amúgy amit ott halottam az kevésnek tűnt ahhoz hogy ha csörög a telefon meg lehessen hallani
És nem bátorságból nem nagyon hajlítottam csak egy picit amennyi amúgy is hajlik ha épp farmerba leguggolnék vagy akármi, van hozzá olyan bumper mint a szifonokhoz ami fix vagy mit tom én milyen?
-
Invi
aktív tag
Amugy miert kong igy a hatlap kozepen? Ninvs mogotte semmi? Azaz ha megkopogtatjatok a hatlapot alul meg felul, akkor ahhoz kepest kozepen uregesen kong.
Persze mindenki csak finoman kopogtasson.
-
bandi0000
nagyúr
Na srácok megnéztem ma a Z-t jobban, a hangja egész jól szól, csak kicsit félek hogy nem lesz elég hangos,bár nem tudom hogy be volt e kapcsolva rajt az x-loude ha van rajta egyáltalán
És a másik zavaró hogy meghajlítottam a telefont kicsit és elég szépen elszíneződött, félek hogy eltörne és ilyen drága telónál nem lenne jó -
njnl
aktív tag
válasz
compi.hu #4487 üzenetére
nézzétek már meg légyszíves, hogy ez az utángyártott dokkoló mennyire szétszedhető (össze van-e pattintva, vagy ragasztva)?
rendelni fogok egyet, viszont akarok csinálni egy szimpla vezetékes töltőt is a tokhoz (a tok műanyag oldala szépen megfúrva ott ahol az érintkezők vannak). nahh lényeg a lényeg, hogy ha megbontható a dokkoló, akkor ügyesen megtudnám nézni a kötést benne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Sony első Full HD felbontású okostelefonja Európában hamarosan piacra kerül, s ezzel megelőzi a konkurenciát.
- Bontsuk ki ezt a 4K-s vadállatot! - ASUS Prime 5070 unboxing
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mobil flották
- Milyen TV-t vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Synology NAS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nők, nőügyek (18+)
- Politika
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Újszerű, Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb, fekete, közel 3 év garanciával, eladó!
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Bontatlan AERO BRONZE 650W 80+
- SzoftverPremium.hu
- Asus ROG Strix G16 G614JV - 16"WQXGA 240Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB - 2 év garancia
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest