Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
[link]
Ez is két év, és az xxl évek óta szállít pl a Mobilarénának telókat. Ráadásul boltjuk is van ergo, könnyebb az ügyintézés... Fene tudja. Az expansys-al az a baj, hogy kb nincs kontaktjuk itt Mo-n. Sőt itt azt írják, hogy 24 hónap a gyári. No ez már valami.Ugye a Z csak LTE verzióban van, mert itt azt írják, hogy HSDPA (remélem csak elírás)
-
pezs89
tag
válasz
adamssss #5298 üzenetére
Személy szerint én még nem vásároltam tőlük. De énis pozitív véleményeket olvastam róluk. A garanciális ügyintézést meg maximum megérdeklődöd tőlük, hogy lehet-e hivatalos Sony boltba fordulni esetleg hiba esetén, de úgy tudom gyártói garanciával forgalmaznak ők telefonokat.
-
Köszi srácok. Most már azon fog múlni, hogy találok-e olyan boltot, ahol max 160-ért adnak gyártó garanciát.
Ti már vásároltatok GSM-ekben? Mennyire megbízhatók? -
SkyS1gn
félisten
Honnan szedtek ti le tűéles fasza háttereket? 4K-s képeket szedtem le de nem az igazi.
-
[link]
Ez megbízható bolt? A telefonszámaimat mivel tudnám gyorsan átmenteni? Esetleg van beépített "átszívó" progija? (azért kérdezem, mert a lumia920-on volt)Köszi
-
Palesz191
aktív tag
válasz
adamssss #5281 üzenetére
Ezek frissítés után készültek. sima egyszerü képek. 12mp, kiváló automikus moddal.
nekem megvan 1-2hónapja telo, összes app rendesen fut. Nem hazudok, megmondom hogy az instagram párszor bezárta magát, nem tudom miért.. de egyéb más fagyás, akadás stb nem tapasztalok.
Ha az ajtocskák mögötti indikátor nem színeződött el, azaz nem kapott ott vizet, magyarul nem hagytad nyitva, akkor elvileg cserélik. Javítsátok ki ha rosszul tudom.
-
Egyre jobban tetszik a teló ezért kérdezősködöm.
Amúgy a népszerűbb alkalmazások (bár ez inkább, fejlesztő, meg droid specifikus) mennyire stabilak, és smooth-ak? Pl: facebook, youtube, maps.
Kamera egy i5-höz képest milyen? Azt halottam, hogy sokat javítottak rajta software-esen. (esetleg pár sample pcs-et pls)
Még egy hülye kérdés: Mi van ha mégis beázik és teszem azt fél méteren voltam, egy percig, és minden be volt zárva rendesen?
Köszi
-
Palesz191
aktív tag
válasz
adamssss #5274 üzenetére
ilyen tesztet én is keresek elég rég óta, sikertelenül.
írtam már több YT usernek is, akik törik, és tesztelik a telefonokat, de ott se jártam sikerrel, nem válaszoltak :S
bezzeg a hülyeségre van igéy, hogy kalapácsot ráejt és társaig.. de ami tényleg érdekes lehetne, arról nem csinálnak tesztet
-
-
Arról van valami teszt, hogy mennyi ideig, és milyen mélységig bírja a telefon károsodás nélkül?
-
la5z10th
tag
Tud valaki egy ingyenes és viszonylag nagy tárhelymegosztót (50-100GB) a google drive és a skydrive-on kívül?
Ezek jók lennének csak nem nagyon szeretnék fizetni érte! -
válasz
adamssss #5257 üzenetére
én is sokat böngészek a mobillal, van is hozzá hordozható kis akkumulátor, így három töltéssel indulok el, azzal csak kibírom estig, bárhová is menjek.
előtte iphone 4s volt, ahhoz vettem a hordozható kis akkumulátort, szóval az sem bírta ki reggeltől estig, ha sokat mobilinterneteztem, bár valamennyivel többet bírt a z-nél, de akét kijelző méretének a különbsége kárpótol a netezés során.
ezért írtam korábban - másnak is -, hogy hiába mondja bárki, hogy ennyit meg annyit bír, tulajdonosa válogatja, hogy egy mobiltelefont mire és hogyan használ...
az általam linkelt akkumulátoros tesztek viszonyítási alapnak jók, hiszen általuk összehasonlítható a különböző típusok közötti eltérés, azok függvényében mindenki leoszthatja a saját használati módjára.
a stamina akkor jó, ha nincs használva a kijelző, alvás előtt leteszed teljes stamina módban, de a hálózaton lógva, alszol 8 órát, és amikor felébredsz, akkor 0%-ot csökkent az akkumulátor töltöttségének a mutatója - így valóban kibír 2 napot, ha mind a két nap használod a kijelzőt ~ 2 - 2.5 órát. -
Roland861010
veterán
-
spawn21
veterán
válasz
Roland861010 #5259 üzenetére
Nem váltják meg a világot, de valóban jelentősen javult a minőség !
-
Roland861010
veterán
[link]
Pár kép tőlem is pár módosítva lett de a 2-ik és 3-ik eredeti
Friss szoftverrel ! -
spawn21
veterán
-
Elismerem, hogy komolyabb gép, de mivel a legtöbbet böngészésre használom a telefont így számomra az az 5 óra nem túl megnyerő. Fene tudja. Aki oda adta, hogy próbáljam ki, ő azt mondta, hogy neki megy simán két napot staminával, és sok kijelzős használattal. Még átnyálazok pár aksi tesztet.
-
válasz
adamssss #5255 üzenetére
nem összehasonlítható a két kijelző mérete, felbontása, de még a hardver sem, és ez a fogyasztásban is megmutatkozik.
van rosszabb is, például amikor a nexus 4 - de több típust is lehetne még felhozni - még annyit sem bír (link) mint a z, pedig annak nincs akkora a kijelzője, és a felbontás sem full hd.
note 2 (lte) a nyerő akkumulátoros üzemidőben, a maga minden kompromisszumával együtt is, vagy még az s4 sem rossz, minden más gyengébb.
az iphone 5 engem azzal nyírna ki, hogy telefonálásban a felét bírja mint az xperia z, és engem azért sokat hívnak.
mindenhol van kompromisszum, sajnos... -
Fele kijelző használat? Na ne. Akkor azt hiszem marad az iPhone... Én azért veszek okos telefont, hogy a multimediás képességeit használjam elsősorban, amit pedig képernyő használat nélkül nehézkes.
így is az iPhone-t minden este töltőre kell hogy dugjam de van h előtte is.
Kár érte... -
spawn21
veterán
Hello.
Úgy néz ki, hogy visszajön a Z-m. Note2 by. Jó trlefon azt hozzá kell tennem
Az a baj, hogy vettem egy s4-et. De csak a baj van vele
-
válasz
adamssss #5249 üzenetére
csak vicceltem az s4 tekintetében, én samsung párti is vagyok, nézegettem is, de végül nem hoztam el, majd talán a következő firmware verzió után ismét ránézek...
kijelzőben jóval többet bír az iphone 5, majdnem a dupláját, viszont 3g telefonálásban csak úgy a felét; 5 kontra z
minőségi keményfólia van a z-n elől és hátul is, de annyira jó és észrevétlen, hogy nem is vettem le, így a karcolódás sem mérvadó. illik tudni rólam, hogy a 16 év mobilozás alatt egyik telefonomon sem volt fólia, sem a gyárit nem hagytam fent, sem pedig külön nem vettem - bár nagyon vigyázok a telefonjaimra -, de ezen annyira minőségi és láthatatlan, hogy nem vettem le. találsz kijelző karcolós videót a youtube és tásain, ott szidják, hogy mennyire karcolódik a kijelző, nos, ők a fóliát kapargatják, ami persze, hogy jobban karcolódik, mint a kijelző, de tényleg annyira jó a fólia, hogy nem is látják, ezért nem veszik le, és azt barmolásszák... -
Köszi. Nagyon sok hasznos infót írtál. S4-et soha nem vennék. Tucat telefon, és a topikját olvasgatva felejtős.
Az aksi idő egy i5-höz képest milyen? A hátlapja mennyire karcolódik?Szerintem megvárom a júniusi wwdc-t aztán ha tényleg jön a flat ios-re akkor 100 hogy váltok.
-
válasz
adamssss #5247 üzenetére
szia,
odaát válaszoltam az általad ott feltett kérdésekre, kiegészítés;
- link
- igen, lehet; link (sok ilyet találsz)
- nem lazulnak könnyen, de lehet hozzá rendelni utólag, illetve lehet venni eredeti (sony) dokkolót 10 e ft alatt, ha nem akarod nyitogatni töltögetéshez.
- az új *.253 firmware óta pláne pörög, nincs akadás vagy fagyás - kivéve root alatt, mert az még nincs rá tökéletes.
a kamera és a kijelző is nagyon okés az új firmware óta, sőt; linknem z vagy one kell neked, hanem s4!
-
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a telefon mennyire vízálló? Pl víz alatt lehet e használni fotózásra?
Mennyire lazulnak idővel a kis záró fedelek?
Működésről:
Mennyire folyamatos? Szokott akadni, vagy fagyni?Köszi
-
Shomci
tag
sziasztok
segítséget szeretnék kérni.ma este 7 fele újraindítottam az xperia Z-met. (azt jelezte h van 1 üzenetem de mégsem, gondoltam majd észhez tér reboot után) akksi 33%on volt, azóta töltöm kisebb nagyobb megszakításokkal
na hát nem bootolt be azóta sem. először egy háromszögletű ikonka valami csavarhúzóval jelent meg alul meg egy töltöcsík mozgott, de az aztán eltűnt (pont vezettem, nem tudtam rá odafigyelni)
azóta meg rebootolgat, xperia logo feljön, majd 2x elmegy az a szines cucc, és újraindul.
már letettem róla h az adataim megmaradnak, gondoltam a pc companionnal majd újra rakom, de hát amint felismeri a telót újraindul.bootloader locked.
rootolni próbáltam xda-n levő leírás alapján de nem történt semmi (lehet az rontotta el?)
.253 végű firmware van rajta, legújabb T-s.van esetleg valakinek 5lete? vigyem vissza gariba?
köszi
Soma -
kijelzőben többet bír, de húzós netezéssel maximum bő 4 óra.
nekem van hordozható kis akkumulátorom, azzal kétszer feltölthetem, szóval három feltöltésnyi idővel elindulhatok bárhová, ráadásul a notiról is tudom tölteni, ha azt is viszem magammal.
a note 2 többet bír, én is gondolkodtam egy note 2 lte verzión, csak az még ettől is nagyobb bő 1 centiméterrel, és az 5.5" kijelző csak hd. -
elolvasod, hogy miként tesztelnek, és arányában leosztva megkapod az általad eszközölt használat melletti értékeket, mert hiába ír itt bárki is pontos értéket, nem lehet tudni, hogy milyen beállítások és feltételek mellett teljesült.
nekem általában 3.5 - 4 óra mobilinternet/wifi böngészés fér bele, automata fényerővel, de nem annyira sötétben, hogy mindig minimumon menjen a kijelző, jellemzően több oldal megnyitva a chrome alatt, és sűrűn ugrálok közöttük.
már az sem mindegy, hogy milyen oldalak nézeget az ember, például a prohardver mobilos felülete kevésbé pörgeti a rendszert, de én a rendes webes felületet használom. -
SkyS1gn
félisten
Passz, az új fw képeket nézted?
-
NY_A
őstag
Melóban én is műhelyben vagyok, ott folyamatosan tokban van a telefon. Nekem kényelmetlen lenne egy headset használata így bezárt bőrtokon keresztül beszélek, hogy óvjam a telefont. Ezért is lenne praktikus számomra a már említett tok. Utazás közben van bluetooth kihangosító az autórádióban, na az egy nagy találmány, imádom. Otthon pedig tok nélkül van a cucc, és hétköznapi módon telefonálok.
-
Palesz191
aktív tag
ugye konkurencia telón (S4) van olyan cucc, hogy van egy pl. kínai szöveg papíron, vagy bárhol, és azt kamera látja, és ezt le is fordítja.
Na én szerintem ez nem annyira új dolog, szóval Z -re nem létezik valami ilyesmi cucc?
-
szia,
s3 esetén csak az lte verzió ér fel a note 2 és a z mellé, ugye a 2 gigabyte ram (az i9300 csak 1 gigabyte ram, az i9305 pedig 2 gigabyte ram)
full hd kijelző csak a z esetében adott, ami sajnos szívja az akkumulátort, láthatod a 3g telefonálási időt, hogy abban a note 2 nyakában liheg a z, mivel ott nem kell kijelző, az s3 fel sem ér hozzájuk, és sok más csúcstelefon sem.
akkumulátoros üzemidők; note 2, s3 és xperia z
a kijelző és a kamera alapban is jobb lett a z esetén az új *.253 firmware alatt, illetve kapott ilyen lehetőséget; link
jelenleg a négymagos proci, 2 gigabyte ram és a full hd kijelző nem számít annak a kategóriának, ami gyorsan elavul, a samsung eleve jó frissítésben, bár ott a csúcs az s4, viszont a sony is erősen belehúzott a firmware frissítésekbe, még a szolgáltatós firmware is rögvest kijött a z-re. -
rb1981
csendes tag
Sziasztok,most jár le az előfizum és váltani szeretnék.Tudnátok segiteni hány óra netezést (3g) illetve filmnézést bir ki a telo 1 töltéssel?Olvastam a fórumot de nem egyértelmü a dolog.mondana valaki véleményt aki hasonló dolgokra használja?z,s3,és note 2 között vacilálok.....kinézetre ez tetszik a legjobban...Olyan telot szeretnék ami nem lesz elavult 1-2 év mulva....nem játékokra gondolok,hanem frissités stb...kijelzö,fényképezö tényleg jobb lett a frissités után?
-
NY_A
őstag
Olyan bőrtokot is lehet venni aminél a mikrofonnál, és a hangszórónál ki van vágva, és problémamentesen lehet vele beszélni bezárt fedéllel is.
Pl. ez: [link]
Be fogok szerezni egy ilyet, persze feketében. -
Zééés
csendes tag
Akkor a homokozó kerülendő
Viszont ez esetben is max a fólia karcolódna, a telefon nem. Ám ha kizárjuk
a por tényezőt, marad egy elegáns bőr tok. -
Zééés
csendes tag
Sziasztok!
Ha valaki nem szeretné, hogy telefonálásnál a füle mellett lifegjen a tok, annak egy lehetőség:
[link] -
njnl
aktív tag
válasz
la5z10th #5203 üzenetére
nálam is jelentkezik, közepesnél erősebb nyomásnál (érdekes,, hogy csak a bal alsó részen nekem is) - sztem ez normális dolog
nekem a hangos rezgés a furcsa (belül valami mocorog) meg picit recseg a hangszóró (persze maxon), de ezekért biztos nem viszem sehova
Más:
Jön a konkurencia: [LG]
Forma, belső szinte ugyan az, csak a kijelző különbözik.
-
-
la5z10th
tag
Nem nyomkodom, mint az őrült csak amikor ráraktam a tokot, akkor vettem észre, hogy fodrozódik egy kicsit erősebb szorításnál.
Ezután körbe néztem az egész telefonon, de csak a bal oldalon az aljától kb. a micro sd kártya foglalatig tapasztalható a jelenség egy kisebb-közepes erősségű nyomás esetén.
Nem veszélyes, csak egy észrevétel!
Azért kérdeztem, hogy tapasztalt-e hasonlót bárki, mert ha igen, akkor nem aggódok rajta viszont ha egyedi eset, akkor lehet, hogy nem ártana megnézetnem.(Nem magát a kijelzőt, hanem a telefont kézbe tartva a szélénél nyomkodtam)
-
válasz
la5z10th #5200 üzenetére
amennyiben nagyon kell hozzá nyomni, úgy ne foglalkozz vele, ellenkező esetben engem zavarna, mivel nálam nincs ilyen jelenség.
azokat sem értem, akik bikából nyomják a kijelzőt, és aztán szidják, hogy elszíneződik...
hozzonak már nekem bármilyen telefont, aminél nem tudom előidézni!?!? -
Gáben81
senior tag
Köszönöm szépen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Sony első Full HD felbontású okostelefonja Európában hamarosan piacra kerül, s ezzel megelőzi a konkurenciát.
- EAFC 25
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Bontsuk ki ezt a 4K-s vadállatot! - ASUS Prime 5070 unboxing
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mobil flották
- Milyen TV-t vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Újszerű, Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb, fekete, közel 3 év garanciával, eladó!
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest