Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
arti1121
senior tag
válasz
Williamgrant #13125 üzenetére
azt hittem emlékszel rá de csak ezért ne papirozz!
-
arti1121
senior tag
válasz
Williamgrant #13120 üzenetére
neked hol sikerült beszerzni s 128GB sdxc kártyát és mennyiért?
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Williamgrant #13118 üzenetére
Fém kell, hőelvezető
-
Essien
aktív tag
válasz
Williamgrant #13060 üzenetére
Miért is?
-
sxxorp
őstag
válasz
Williamgrant #13007 üzenetére
Dehogy, sőt
AtHoS: Nekem innen, a doboz uolyan, mint Williamgrant-é, csak lila helyett fekete és természetesen KAKÁS!
Kroni: ez gáz, elég illúzióromboló lehet - de mi a jobb helyette? A Redmi nem ilyen kompakt és üzemidőben sem találkoznék pl. a jelenlegi állapottal az tuti: 50%- on van 4 óra kijelzőidővel, pedig 1 óra GPS-es futás zenével, 1 óra telefon is van benne.
-
tomyka74
senior tag
válasz
Williamgrant #13024 üzenetére
mellesleg ez is így igaz!! végszónak! így van nem erről szól a fórum!
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Williamgrant #13014 üzenetére
Mi ez a KAKA??
Illetve néha főmenü leförgetés de kb ennyi, a másik fb appban van, se akkor még csak tölti be a net a cuccokat, aztán ha betöltötte a net akkor teljesen folyamatos
csak ennél a 2-nél van nekem, főleg úgy, hogy átlétszó a status bar lehúzása
Kell egy ilyen WSKEN, gyönyörű
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Williamgrant #13014 üzenetére
ez jó szöveg
Az elsőnek a doboza pont ugyanilyen csak nincs ott a jobb alsó sarokban az a matrica. Szóval ülhet az elképzelésed a későbbi gyártmányokkal kapcsolatban.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Williamgrant #13007 üzenetére
Na szóval az elsőt innen vettem [link]
Fekete, könyvszerűen kinyitható doboz, ahol szivacsban szépen összecsomagolva volt a kábel. Levonóval van rárakva a wsken felirat
A másikat pedig innen [link]
Ez egy jóval kisebb zöld dobozban jött, ennél nem matricás a kábelvégen lévő wsken szövegEgyikben sem volt "kaka"
Szerk.
Jöhetne link olyan helyről, ahol volt "kaka" mellékelve a kábelhez
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Williamgrant #13009 üzenetére
Biztos. Nem látok olyan akadásokat amilyeneket ő.
-
sxxorp
őstag
válasz
Williamgrant #13002 üzenetére
Akkor maradsz itt is? A topikgazdaságra (mármint ...gazda-ság) tekintettel épp fogalmazódott vmi olyasmi, hogy 'áruló' (bocs), de akkor okafogyott
Ez a zöld izé erre való?
Nem sikerült kitalálnom.
Mondjuk gyakran használom a töltési időt akkuintenzív játékra (pl. Real Racing 3, Earthcore Shattered, stb.). Eddig is jól lehetett használni, de volt, hogy közbejött valami, és akkor könnyebben lefordult a töltőről a telefon, Lehet, hogy ezzel még biztosabb lesz a kapcsolódás.
(kiszakadó mágnes... valszeg ott alapból a ragasztó gyengesége volt az ok, ami miatt az alkatrészek elválnak azért nem is olyan kevés tulajnál)Kroni: mitől repedezhettél be? Vitted hidegről hirtelen melegbe/fordítva? Vagy mi?
-
darkpower
aktív tag
válasz
Williamgrant #13002 üzenetére
Ez nyilván egyéni dolog, gondolom, ha megvetted, neked megéri az újat beszerezni.
Majd mesélj a különbségekről.
A többségnek nyilván nem éri meg váltani
Honnan vetted egyébként? -
darkpower
aktív tag
válasz
Williamgrant #12996 üzenetére
meglepő váltás, de jó használatot hozzá
-
Kroni1
veterán
válasz
Williamgrant #12996 üzenetére
Akkor lassan frissitheted az aláírásodat is..
-
AtiSnatch
aktív tag
válasz
Williamgrant #12986 üzenetére
Majdnem mindennap olvastam a topikot, de ez a komment valószínűleg elkerülte a figyelmem. Az igazat megvallva és se bántam volna, ha újra indul, mert az április pikpak itt vanSzerk: benéztem, kevertem a Z1c topikkal.
-
AtiSnatch
aktív tag
válasz
Williamgrant #12981 üzenetére
-
Pano
addikt
válasz
Williamgrant #12983 üzenetére
Volt iphone-om is, ott semmi ilyesmi probléma nem volt. Ott egyszer nem akadt meg az animáció.
De megesküszöm rá, hogy ez létező jelenség... ennyire nem vagyok hülye (remélem)Arra próbáltam rájönni, hogy esetleg valami háttér szinkronizáció okozza, azért annyira random, de mindent kikapcsoltam, még a facebook appokat is leszedtem, hátha.
-
Pano
addikt
válasz
Williamgrant #12981 üzenetére
Animáció sebességét állítottad? Stamina mód vagy más energia takarékosságot segítő app be van kapcsolva?
Igen, teljesen mindegy. Ha kikapcsolom, ha gyorsítom. Ha leszedem az appokat, gyári visszaállítás után gyárilag is ilyen. Semmi ilyen beállítás nincs aktiválva, sőt.
Az a baj, hogy nem csak ezen a telefonon tapasztaltam ezt, hanem minden egyes androidos telómon ami eddig volt. Mivel eddig inkább samsungjaim voltak, be tudtam annak, hogy lagos a touch wiz, vagy nem elég a hardver. De ugyanúgy tapasztaltam z1 compacton meg most z3-on is.
Nem minden egyes animációnál jön elő, de azért nem is ritka és hülyét kapok tőle. Olyan mint ha az animáció egyszer futna 24-25 fps-el, a másikban meg csak a felével.
Nagyon elszomorító, hogy itt van a kezemben egy 130.000 Ft-os telefon és ilyeneket csinál. Lehet én vagyok a szokásosnál háklisabb erre, de akárhányszor meglátom ezt a lagolást, olyan ideges leszek tőle, hogy a falhoz tudám vágni az egészet vagy azon kezdek el gondolkozni, hogy hogyan adjam el a büdös francba -
hevizms
addikt
válasz
Williamgrant #12969 üzenetére
Ott csúcson 3 hete van a telefonom kijelző cserén.Elérni nem lehet őket telefonon,email-t most írtam nekik,kiváncsi vagyok válaszolnak e.Semmi infot nem kaptam a 3 hét alatt hogy mégis mi a fene van a dologgal.Ja és személyesen vittem be.
Ez tényleg a csúcs -
HofiZoli
senior tag
válasz
Williamgrant #12969 üzenetére
Kijelző, hátlap, alaplap, akkumulátor új. Kérdezem miért nem indul újra a gari? "Mert nem telefoncsere volt, csak fődarabok.." Konkrétan megmondták, hogy ezért nem cserélték le a keretet.. Nem korrekt.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
Williamgrant #12949 üzenetére
A keret marad a régi.. ezzel érik el, hogy ugyan más lesz az imeid, de a gari nem indul újra.. kocsogok..
-
LouiS22
veterán
válasz
Williamgrant #12949 üzenetére
NEm volt rajta fólia, szerencsére vigyázok a telefonokra
Akkor már csak azt kell kitalálnom, hogy erre az időszakra hogy lesz telefonom (ami nálam tényleg munkaeszköz).
-
-Valinas-
senior tag
válasz
Williamgrant #12826 üzenetére
Az az eset több, mint fél éve történt. Azóta nem ejtettem le a telefont, viszont megtörölni már ennél erősebben is töröltem...
-
-Valinas-
senior tag
válasz
Williamgrant #12817 üzenetére
Szia!
Sajnos azt nem tudtam, hogy van lehetőség közvetlenül a Cordonhoz küldeni, azt hittem, hogy csak bevinni tudom személyesen (ez meg ugye nem játszik, mivel szegedi vagyok). A Sony ügyfélszolgálatára nem is gondoltam, azt hittem, csak a Cordont hívhatnám, ugye ők meg nem veszik fel (megjegyzem, szerintem sem az a dolguk).
Beadtam a Vodába, mondták, hogy felküldik, de nem valószínű, hogy meg fogja csinálni a Cordon. Egyszerűen ők se hiszik el, hogy ettől bereped a kijelző (én se nagyon akarom elhinni).
A vicc az, hogy nem is érte még komolyabb ütés a telefont, kivéve egyszer leesett Nillkinnel, de annak hatására csak megrepedt a nillkin üveg teteje, a telefon egy teljesen másik pontján. Azóta tokban volt, fóliával, nemrég vettem le a fóliát, mert egyszerűen nem karcolódik a kijelző.
Amennyiben a Vodán keresztül nem tudok elég hatást gyakorolni a Cordonra, úgy mindenképpen a Sony-hoz fordulok második körben - ha ezt akkor még be tudom játszani -, mert tényleg hihetetlennek tűnik, de egy egyszerű törölközővel történő képernyő törlés miatt repedt el a kijelző. Az előlap alső részén történt mindez, ahol már nem a kijelző található, esetleg elképzelhetőnek tartom, hogy ott más alkatrészek vannak a panel mögött, és így meg tudott hajolni a képernyő, de ennyire meg egyszerűen nem lehet megnyomni egy telefont - ahogy nem is tettem.
Ha leejtettem volna, és megreped, majd megtörlöm, tovább reped - oké, ez az én hibám lett volna, és teljesen jogosnak érezném a Sony részéről, ha nem akarná cserélni. Azt is megértem, hogy miért nem hiszik el nekem, hogy nem ejtettem le. De mivel egy marhadrága telefonról van szó, nem az én hibámból ment tönkre és ráadásul irreálisan drága cseréltetni a kijelzőt, ezért elvárom, hogy egy akkora gyártó, mint a Sony cserélje garanciálisan.
-
Pano
addikt
válasz
Williamgrant #12821 üzenetére
Bocsi, nem vettem észre. Öhm, semmi ilyesmi. A wajk leírásban semmi ilyesmi nem volt :S
Éreztem, hogy nem lesz ez ennyire egyszerű... -
válasz
Williamgrant #12815 üzenetére
Igen ezt a write only módot észrevettem nálad, hisz csak úgy írkálsz bele a nagyvilágba. Én leginkább a saját tapasztalataimra hivatkoztam, amikor leírtam a véleményemet a Cordon-al kapcsolatban, az csak hab a tortán, hogy párszázan szintén negatív véleménnyel vannak róluk. Gondolj csak bele, ha neked lenne egy hasonló céged, ahol az ügyfelezés kimondott jelentőséggel és nagy befolyással bír a céges profitra nézve. Innentől fogva az lenne az elsődleges, hogy az ügyféllel tartott kapcsolat kiemelkedő szintre kerüljön és a folyamatos kommunikációt életben tartsa. Nem tudom az ITIL pl. mond e neked valamit, ha igen akkor tudod miről beszélek, SLA és társai. E nélkül lehet, de igen nehéz működtetni egy hasonló céget mint ez a szóbanforgó...
-
válasz
Williamgrant #12779 üzenetére
A mai napon beszéltem kb olyan 5-6 boltal és szervízzel ezzel kapcsolatban. Rendre a Cordon-t adták meg, de szerencsére a hetedik Speedshop-nál találtam megoldást. Az ezt megelőző boltokban dolgozó emberek akikkel beszéltem a fele sok szerencsét kívánt a Cordon-nál,mert ők is szívnak velük. Továbbá a mai napon délelőtt összesen másfél órán keresztül hívogattam a Cordon-t mindhiába. Emailt is küldtem nekik, mindhiába. Nekem ez mindent elmond egy cégről, aki így áll hozzá a dolgokhoz, csak negatív véleménnyel vagyok róluk és senkinek nem tudom ajánlani a Cordon-t, pedig amúgy ajánlanám, ha ők is normálisak lennének, de sajnos a tapasztalat, amit előttem lévők csak megerősíteni tudnak, nem ezt mutatja. Röviden Speedshop FTW és Cordon meg ülj le fiam karó... Innentől fogva mondhat vagy írhat nekem bármit ezzel kapcsolatban, Cordon nálam is leszerepelt.
-
HardRic
addikt
válasz
Williamgrant #12625 üzenetére
Nem cserélgetek gombokat.
-
Bogya75
tag
válasz
Williamgrant #12540 üzenetére
Szia!
A letöltésnél mindegy ,h melyiket szedem le: Usa,Canada,California,France?
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Williamgrant #12540 üzenetére
Ááá ha a let mee google that for you-val linkeled lehet megértem.
Viccet félre téve érdekelt ki ő, hangvételetekből lejött hogy ismeritek ezért kérdeztelek inkább titeket
Majd meglátom érdemes-e felnyomni, most stock + gravitybox-al elvagyok igazából.
-
Deck
titán
válasz
Williamgrant #12298 üzenetére
Írj jobbat és leteszteljük.
-
szabi97
tag
válasz
Williamgrant #12298 üzenetére
Szerintem gravitybox kavarhatott be, vasárnap kijött egy új verzió és frissítettem.
-
szabi97
tag
válasz
Williamgrant #12281 üzenetére
arti1121 Williamgrant
Feltettem egy uninstallert, újratelepítettem a modult és mostmár működik, köszi a segítséget. -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Williamgrant #12210 üzenetére
a z1c szerintem jobb képeket készít
Szerintem nem. Mondom ezt úgy, hogy 1 Z3C és két Z1C van itthon. Demindkettővel lehet igen jó képeket csinálni. Csak nem az autó módban. -
hevizms
addikt
válasz
Williamgrant #12198 üzenetére
De feltűnt.
De az is feltűnt hogy az szerintem a bevizsgálás munkalapja.De lehet tévedek.Számomra nem egyértelmű,mert semmi értelmezhető szöveg nincs rajta,csak számok.
-
hevizms
addikt
válasz
Williamgrant #12181 üzenetére
Megfogom kérdezni őket,de ez mennyire biztos hogy csak és kizárolag a Cordon illetékes ezen készülékeket szervizelni?
Ez hol van leírva?
Mert ugye hülyén jönne ki ha verem a nyálamat azt kiderül hogy más is jogosult(pld az emlitett Telamax).
Eléggé hivatalos szerviznek tűnnek ők is,bár tény hogy a Sony nincs felsorolva az általuk hivatalosan szervizelt márkák közt.
Mondjuk érdekes hogy semelyik papiron nem szerepelnek amit kaptam.A számla a Telenortól van.Ja és ettől még fogalmam sincs ezek után hogy hol szervizelték végülis,hisz ezt nekem az eladó csajszi mondta,bár fura hogy mi a fenének kérnek árajánlatot a Cordontól,a készülék volt is ott,ezt bizonyitjáka papirok.Miért nem ott javitották,ha már egyszer ott volt?
-
Williamgrant
nagyúr
válasz
Williamgrant #12181 üzenetére
A javíttatni szó végén lévő smiley véletlen került oda.
-
hevizms
addikt
válasz
Williamgrant #12178 üzenetére
Ehhez a jogi dolgokhoz nem értek,viszont én úgy gondolnám logikusan,hogy attól még hogy nem garanciális egy hiba, még el kell hogy fogadják javitani,pont azért hogy az egyébként még élő garancia megmaradjon.Nem?
Legalábbis szerintem.Hisz ha nem ott javittatom meg,akkor később egy nem ugyanezen hiba miatt simán ráfoghatják hogy nem él a garancia mert belenyúltak máshol. -
hevizms
addikt
válasz
Williamgrant #12176 üzenetére
Én a Telenornál szervizeltettem,ahol vettem.Azért az durva lenne ha ők átqrnának hivatalos Telenoros boltként.Mégis hova kellett volna vinnem ha nem abba a Telenoros boltba ahol vettem?Én úgy gondoltam az a legbiztonságosabb nem?Amúgy van a papirok közt Cordonos,szóval járt ott a készülék.Igaz az egy árajanlat.
Amúgy 40000 volt -
csabi94
őstag
válasz
Williamgrant #12161 üzenetére
Így van, egyetértek. Egyébként én elmondhatom, hogy nagyjából 1,3x-os idő alatt tölt fel a telefonom vele, ami engem azért nem zavar, mert úgyis mindig éjjel töltöm, szóval felőlem akár feltölthet 6 óra alatt is, nem fog zavarni.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Williamgrant #12133 üzenetére
Értettem.
Már vártam, hogy valaki írjon ilyet. Ja, és nem leszólni akartam a szereted telód... Na de mind1 is...
Másik, nem azért járok ide, mert nem pörög a Z3, hanem akinek tudok segíteni, annak segítek, illetve ha van valami kérdésem ide is felteszem, több szem többet lát. És mindezt azért, mert hasonlóak a telefonok. Tetszik a Z3C, vannak hiányosságai, ugyan úgy mint a sima Z3-nak. Csak leírtam. Saját vélemény. Nem arra ment ki a játék hogy mondogassam: "enyém jobb mint a tietek bla bla bla..." hanem leírtam a véleményem. Ugyan úgy, ahogy ha valaki rákérdez Z3 topikban milyen a teló elmondom minden jó és rossz tulajdonságát. Igen, 5 percig volt az összehasonlítás, és amit ezalatt tapasztaltam leírtam. De én kérek elnézést, hogy mertem írni ilyesmit... És mégegyszer: NEM LESZÓLNI AKARTAM EZT A TELEFONT, EZ IS EGY KIVÁLÓ TELÓ, ÚGY MINT A Z3, UGYAN ÚGY MEGVAN MINDKETTŐNEK A HIBÁJA, ÉS CSAK LEÍRTAM SPECJEL MI SZERINTEM A COMPACTNAK!!
Részemről lezárva.
-
prom5
csendes újonc
válasz
Williamgrant #12098 üzenetére
Bocsi, nem vagyok egy gyakorlott fórumozó, de most megnéztem.
Ez alapján elgondolkodtató, hogy érdemes a Cordon-hoz bevinni.
Remélem tényleg megcsinálják hasonló áron, ahogy Rune_1st kollégának.
Köszi a segítséget! -
arti1121
senior tag
válasz
Williamgrant #12077 üzenetére
a z1c-re kijött 5.1.1 ebből a szempontból teljesen jo, biztonságos. érdekes!!
-
Beladon
aktív tag
válasz
Williamgrant #12077 üzenetére
Maximálisan egyetértünk, de mit tudok kezdeni vele.... Marad a cm és társai (ha jól emlékszem miui-ban is javitva) ha ezen parázok. Illetve tiltott mms. Lényegében nekünk még van is esélyünk egy javításra, de mit szóljanak a pár modellel ezelőttit boldogan használók? Számukra csak a készülékcsere orvosolja majd a hibát.
-
zümzümm
senior tag
válasz
Williamgrant #12067 üzenetére
JAjj neeeee! Tisztában vagyok vele hogy minnél nagyobb a mp annál zajosabb lehet a kép, stb...!
Én összességében értettem. Mind1... -
Deck
titán
válasz
Williamgrant #12030 üzenetére
"sok értelme nincs egy 64gb-os kártyának"
Ez egyszerűen csak hülyeség.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Williamgrant #11995 üzenetére
Mindent ki kell próbálni... Z1C-re sincs elvileg, és mégis valakinek ment...
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Williamgrant #11990 üzenetére
Esetleg meglehet próbálni, hogy újrarakja a romot, illetve kipróbál egy másikat (pl Z1-es) esetlrg nézni a kommenteket, hátha írnak vmit.
-
Viktor77
titán
válasz
Williamgrant #11987 üzenetére
Aláírás.
De nem írják,hogy működik, sem azt, hogy nem.
-
planbmokus
senior tag
válasz
Williamgrant #11900 üzenetére
Egy üzletlánc statisztikája ez, nem a Cordoné.
-
Janaboy
veterán
válasz
Williamgrant #11905 üzenetére
Meg nem, de kiprobalom oket, koszi!
-
Kroni1
veterán
válasz
Williamgrant #11882 üzenetére
Egyetértek, de én amugy a Moto G-t csakis a gyenge kamerája miatt cseréltem le, és bár minden paraméterében a Z1C-Z3C páros alatt van, amugy számomra tökéletes, minőségben is kiváló formailag etalon telefon volt. (Kezdek amúgy gondolkodni egy 1genes Moto X beszerzésén, igaz akkor az FM rádióról kell majd lemondanom)
A Z3C (és akár a Z1C is) jelenleg valóban a legkevesebb kompromisszummal járó telefon ha valaki ebben a méretben keres androidot. Azt csak halkan merem megjegyezni, de az egyforma optika ellenére mintha a Z1C kamerája auto módban kicsit jobban működött volna mint a Z3C-jé, ott 10-ből 5-6x kaptam értékelhető eredményt, ezzel inkább 2-3x, lehet h nincs így, ez csak 1-1 készülék után mondom én és az asszony is. Ugyhogy most elkezdem tesztelni a Wajk által említett beállításokat, csak hát mikor valamit gyorsan kéne fotózni akkor sajnos nem lesz idő tökölni, a hétvégi esküvőn sem tudtam egy értelmes képet sem lőni, pedig voltak emlékezetes pillanatok. (Maradnak a hivatalos képek..)
Amugy a tiéddel mi volt anno a gond? Beázás? Nem merem vizbe tenni, pedig jó lenne nekem is túlesni rajta, csinálják meg rendesen a ragasztást és adják vissza úgy, jobb is lenne mint új készüléket kapni amit megint félthetek.
-
Kroni1
veterán
válasz
Williamgrant #11872 üzenetére
Szerintem arra célzott, hogy nem tudni a "szép magyar valóság"-ot kinek címezted, mire írtad..
-
VMatteo
őstag
válasz
Williamgrant #11869 üzenetére
Pontosan mire gondolsz?
-
Viktor77
titán
válasz
Williamgrant #11860 üzenetére
Mit? Én nem adtam be, és valószínűleg nem is fogom
-
Janaboy
veterán
válasz
Williamgrant #11840 üzenetére
Igen! De beraktam a belső memóriára, most amikor hívott jól szólt.. majd tesztelem, annyira nem vészes!
Headsetes dologra valami ötlet/megoldás?Más: Korábban volt kérdés, hogy mi van ha a telóban cserélnek részeket (vagy az egészet), akkor hogy alakul a jótállás, a Fogyasztóvédelmi Fórum válasza:
"Amennyiben a terméket teljes egészében kicserélik, úgy az eredetileg biztosított jótállási feltételekkel kell újra indulnia. Ha főrészeket cserélnek, úgy a főrészek tekintetében indul újra a jótállási ill. szavatossági időszak.
A szavatossági igény két éves elévülési idejének újraindulásáról a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:163.§ (5) bekezdése rendelkezik, mely szerint a dolognak a kicseréléssel vagy a kijavítással érintett részére a kellékszavatossági igény elévülése újból kezdődik."
-
Janaboy
veterán
válasz
Williamgrant #11836 üzenetére
Még csak tegnap állítottam be
De majd törlöm és beállítom megint
-
DonDragonka
őstag
válasz
Williamgrant #11799 üzenetére
Hogy is van ez a "csekkold le a SONY-nál"?
Kicsit pontosítanád? Szerintem sokakat érdekel... Köszi!!!!! -
Armahun
addikt
válasz
Williamgrant #11745 üzenetére
Igen.
-
Deck
titán
válasz
Williamgrant #11745 üzenetére
Igen. De minek nyitni úgy ha lehet úgyis, hogy ne vesszenek el?
-
Deck
titán
válasz
Williamgrant #11701 üzenetére
Vagy lehet venni 0.2mm-es átlátszó szilikon tokot ami arra is jó, hogy ne csússzon. Ebayen 900ft.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
Williamgrant #11694 üzenetére
Természetesen USB-n. Köszi a választ!
Telkekomtól kapott (kinyomtatott) számla, gari levél elég? Nincs rajta semmiféle bélyegző, de kitöltve nyomtatható. -
spiky03
veterán
válasz
Williamgrant #11689 üzenetére
Köszi.
Nem most vettem a kártyát hanem pár éve, még a fényképezőgépbe.
Azzal nem volt semmi gond.
De majd megnézem pl havernál is, hogy nála is így sz@rakodik-e -
Deck
titán
válasz
Williamgrant #11689 üzenetére
Megbízható eladótól kell vásárolni aztán tesztelni a kártyát. Én uhs1es 64GB-os Samsung memóriakártyát vettem 6.500 Ft-ért. Sebesség is rendben, csomagolás is, tele is pakoltam semmi gond nincs vele
-
Deck
titán
válasz
Williamgrant #11670 üzenetére
Prerooted ftf biztos, hogy nincs mivel nem lehet csinálni.
-
zerdelyi
tag
válasz
Williamgrant #11661 üzenetére
Köszönöm szépen.
Ja igen, 10-es windows van a gépemen, és a környezetemben minden gépen. Flashtoollal tud frissíteni, mert valamilyen módosított indítással fel tudtam rakni rá a drivereket. De a leírás közepén is, a downgrade után, a repülő módos install.bat futtatása előtt is beszél driver településről. Azzal mi lesz? Menni fog? Vagy előtte megint azzal a bizonyos módosított indítással kell a gépet elindítanom? (Amelyikben nem kér aláírást a telepítendő cuccokról).
Vagy esetleg skype-os segítséget nem kaphatok? Vagyis címet?
Üdv: Zoli
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Williamgrant #11324 üzenetére
De azért mellesleg igazam volt. Az autó módról meg ua. a véleményem mint neked. Azért nem is használom azt a módot.
(#11334) Foose Ha a beázott mobilt bekapcsolgatod mielőtt kiszárad, akkor lehet sikerül végleg hazavágni.
-
palipi
csendes tag
válasz
Williamgrant #11256 üzenetére
milyen beállításokat? egy névjegyhez beteszem a általános csengőhangot majd amit szeretnék, vagy hogy értendő? köszi
-
válasz
Williamgrant #11461 üzenetére
Már le van tiltva. Mégis mindig közli, hogy ő leállt, szinte aberrált pontossággal navi közben, mint ma is kétszer.
-
rgeorge
addikt
válasz
Williamgrant #11463 üzenetére
Végül is a csökkentett mód és a "safe mode" Windows esetében ugyanaz.
-
Lebowski
tag
válasz
Williamgrant #11463 üzenetére
A linkeltekkel ellentétben csökkentett módot írt ki a teló, ezért írtam.
-
sxxorp
őstag
válasz
Williamgrant #11420 üzenetére
Szeretek nem apucihoz rohangálni, hanem megbeszélni, és a téma súlya sem az a kategória
Valahol sztem nagyon érezhető, h ez a lépés sem igazán volt a legmegfelelőbb a helyzet megoldására - de mindegy
Szóval semmi gond; a válaszodat viszont köszönöm, már a második nagyon jó válasz ebben a fórumban, ami valóban segít és teljes körű.És akkor a régiek által imádott újonc-problémák:
1. mágneses töltőfej, OK, Wsken: honnan lehet viszonylag normális áron rendelni, úgy, hogy minél hamarabb megérkezzen? Jó az alap, fekete verzió is ugye, nem kell LED-es?
2. üveg, Nillkin, esetleg hasonló minőségű alternatíva: uaz., honnan lehet viszonylag normális áron rendelni, hogy minél hamarabb megérkezzen?
3. tok... bőrtok, vagy Ringke Fusion?: soha nem volt még se kemény se szilikontok a telefonjaimon, csak csíptethető vízszintes bőrtok, futáshoz, bringához ez a tökéletes, és ez a méret még elviselhető így. Ilyet esetleg tud vki? És/vagy a Ringke Fusion az olasz forrásból?
4. érdemes várni a root-tal bármi miatt (garancia-érvényesítés, stb.)? jó lenne minél hamarabb, ne nagyon éljem be a telefont.Egyébként üdv mindenkinek, most már megvan a Z3C. Mikor az előző posztok születtek, még nem voltam Z3C-tulajdonos, én is az utód bejelentését vártam, h milyen lesz, és min. a Z3C árcsökkenését utána.
Már régen követem a fórumot, Motorola Razr i-m volt és hasonlóan kompakt, de korszerűbb, kategóriájában még ütősebb telefonnak csak ezt (és elődjét a Z1C-t) láttam. Amúgy is sűrűn a Sony felé húz a szívem, volt X10 Mini Pro-m, Xperia Mini Pro-m is -> a kicsi szép(inkább az Angliából rendelt Motorola volt kitérő, nagyon jó lehetőség volt akkor, és 2 évig megelégedésemre szolgált ki)
Időnként ránéztem, hogy is fogom megvenni, hiszen nagyon nem szívesen adok 60-70 eFtnál többet egy általában bő 2 évig jó eszközért, amivel történhet 1-2-x dolog. A rendes ára mostanában 150e Ft volt - no way. A szolgáltatós rablánccal (1év, a 2 éves csak 2eFt-tal volt olcsóbb...): 120 az én csomagomban.
Egy élhető alternatíva maradt: Expansys, 122eFt, még találtam is egy illetőt, aki volumenkedvezményével 114 körül meg tudta volna oldani szállítási költséggel együtt.
Tegnapelőtt viszont jött egy hirdetés, hogy 78eFt lenne egy alig használt Z3C. Felhívtam, normálisnak tűnt, és magától lealkudta 70-reIdőközben kiderült, hogy a Z5C SD810-zel jön, és a fotókon sem jött be.
Így, tegnap Visas listájával (még1* köszönöm!) felszerelkezve várom a használt telefont (a Z5C bejelentése alatt), erre kiderült, hogy szinte bontatlan (azt mondta, csak azért kapcsolta be, mert kértem, h a szerviz-menüben nézze meg, mi a helyzet), 1 órával a vásárlás után hirdette meg! S6-ja van, csak az előfizetésre van szüksége, ezért nem kell neki. 18,000Ft-os havidíjával nem csoda, hogy kifizette a Z3C neki csupán 6eFt-os árát, így részletfizetés nem terheli a telefontFelhívtuk együtt a Telenort, az IMEI nem tiltott, többszöri csavarással feltett kérdésre a telefon a csomag nemfizetése esetén sem tiltható, mert nincs rá részletfizetés, csak a szerződő kötbérezhető. Az adásvételiben is rögzítettük ezt.
Így van egy 2 évig gyártói garanciás vadonatúj Z3C-m, 70eFt-ért. Ennél lejjebb nem nagyon fog esni az ára, akármennyit várnék. Szépséghiba a Telenor-függés, de erre is található gyógyír, nincs 2eFt
Remélem épségben működik majd jó ideig, és tényleg semmi gáz nem lesz. Viszont a hiányzó tartozékok beszerzéséig korlátozottan tudom használni, ezért kérlek segítsetek a fenti 4 pontbanBocs, ha hosszú lett, de a végére A NAP POÉNJA ebben a témában számomra:
a tegnapi bejelentéssel együtt az Expansysnál az ár felment 122-ről 132eFt-ra!!! (lehet, h magyar ÁFÁ-s lett?) -
Lebowski
tag
válasz
Williamgrant #11459 üzenetére
-
darkpower
aktív tag
válasz
Williamgrant #11445 üzenetére
hát egyáltalán nem best buy a széria...
-
sxxorp
őstag
válasz
Williamgrant #11394 üzenetére
Én sem értettem, [Link] szokott lenni a felirat, újra szerkeszteni már nem tudtam,mert lejárt, de legalább kattintható link.
Az viszont biztos, hogy baromira NEM Offtopic a hozzászólásom (Z3C elérhetősége, vásárlási lehetőség most, az Expansys-on), ki színezgeti át?
Pl. te nem teljesen érthető módon vicceskedő válaszodnál mindenképp 'ontopikabb', hiszen úgy tűnik azt sem értetted igazán, mit akar a kérdező:
Z3C-t akar venni. Az utódja a Z5C holnap jelenik meg, max. pár hét és a piacon van. Ez lenyomja a Z3C árát, mostanában, pár héten belül, és nem 1 év múlva, teljesen jogos a kérdése.Arni: ez meg mi?
annyira független, és szabad a telefonod, hogy minden kategórián túllép
Valamikor helyreáll? -
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #11364 üzenetére
Igen Mobiltárca, mivel itthon ez van. Legjobb tudomásom szerinte minden CustomROM-ból hiányzik a szükséges Framework támogatás, pedig elvileg nyitott cucc. Amúgy ezt jó hallani, hogy ennyire jól megcsinálták a MIUI portot amúgy.
Na a navigomb customizálása az hiányzik, és kb. ez az egy az.
Én UP move-ot használok pont 4.3 óta, és különösebb gondra nem emlékszek. Lehet hogy stabilabb lett, de annyi telefon és főleg SW verzióm volt azóta, hogy erre válaszolni se tudnék igazából. -
Kroni1
veterán
válasz
Williamgrant #11360 üzenetére
Köszi, így már értem!
Amugy anno én is használtam MIUI-t, láttam a V7-et is, de valahogy nekem a CM vonal jobban bejött, (nyilván mert azt ismertem ki előbb, és ilyenkor már nehezen áll át az ember ujdonságokra). A Samsung féle felület után kicsit féltem ettől is, azt hittem egyből cserélni fogom a romot majd, de kellemesen csalódtam a Sony-ban. (Mármint ezen a téren, ugyanakkor a sokat olvasható beázások, a hátlap és kijelző elválási problémák miatt viszont aggódom, és csalódott is vagyok) Felment az Apex launcher hogy le tudjam zárolni az asztalt (a véletlen ikonáthelyezések, törlések elkerülése végett), mellé a Chronus, töröltem és fagyasztottam pár szükségtelen appot, és igy most minden olyan ahogy én szeretem.
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #11360 üzenetére
A funkció nagyon keveseknek számít bármit is. De pl. funkciót is bukok Custom ROM-mal, mint pl. a mobil fizetés, ami már eléggé megszoktam így pár hónap alatt vagy bukom a 4K is, ami én használok. Meg amit még nem tudok, gondolom Glove mód sincs, amit majd csak télen fogok használni, szóval egyelőre nem vettem hasznát.
Ez egy kinek mi a fontos/"mi felel meg" játék. Sony az első készülék, amin még launchert se cseréltem, mert viszonylag kevés kompromisszummal végső soron megfelel, olyan amilyennek szeretném és nincs túl nagy hátrányom belőle.(#11360):
locksceen widget? - Ez konkrétan nincs. Sok értelmét speciel sose láttam, de gyártó a saját lockscreenjébe visszarakhatja, vagy használs 3rd party lockot, ez is csak egy app semmi más, nincs semmi hátrányod belőle.
csendes üzemmód? - 5.1-ben van. De M-mel visszajön szinte teljesen a régi.
multitasking? - ??? Ezt nem rétem.
lockscreen infók? - ? Lockscreenre került minden értesítés, de lásd első, ez egy app sok köze nincs magához a rendszerhez.
értesítési sáv kezelés? - Ezzel se értem mi a gond. igazából most egész jó."4.4 után a viselhető eszközök kapcsolhatósága volt a legnagyobb lépés."
Az speciel 4.3-tól van.Legalábbis alap droidban.
Én ismerem a CustomROM-okat és több mint 4évig azokon éltem, mert elégedetlen voltam a sebességgel. Illetve olyan lehetőségeket nyújtottak, amit az alap nem. Telefonon lassan több mint 2éve, tableten 1éve nincs CustomROM, mert nincs már szükség rá egyszerűen.
Mondhatnám, hogy AOKP-t használtam, amihez képest a CM olyan mint egy fapad és még a MIUI is kevesebbet tud, gyak. full Xposed implementáció volt alapból a rendszerben, ami igazából annak elterjedésével szükségtelenné is volt.
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #11357 üzenetére
Elsősorban ART-ot ad.
(Nem a 4.4-ben lévő ART nagyon nem az, ami a végleges lett.)Emiatt egy sokkal responzívabb, sokkal jobb memória kezelésű rendszert kapsz miatta.
Pl. tudnak 3rd party az appok írni SD-re. (Igen aki nem rootolt, gondolom számít neki némileg.)A változtatások többsége nem ennyire jelentős illetve backportolható, régebbi ROM-okban is létezik, alkalmazással pótolható, stb. De sok minden elég kényelmes lett összességében.
Általánosságban az emberek többsége a sebesség miatt vált valamilyen custom ROM-ra mert a gyári nem felel meg nekik akad fagy, stb. Ez a problematika az 5.0-lal nagyrészt eltűnt, és az alaprendszer sokkal használhatóbb minden körülmény között(gyenge HW-n is). Én 4.2 óta járom végig a verziókat ugyan azon a HW-n(N4+N10), és az 5.0 a fentiekben nagyon jelentős előrelépés.
Ezt egy CustomROM-ról érkezve nem biztos hogy észreveszed egyből, de egy idő után biztos nagyon szembetűnő, hogy nincsenek azok a lassulások, és akadások, amik a korábbi verziókra jellemzőek, anélkül, hogy bármit is csinálnál a rendszerrel. -
Kroni1
veterán
válasz
Williamgrant #11357 üzenetére
nem tudom, ezzel kaptam.
De tényleg érdekel! Lehet én nekem kicsik az igényeim, de sebességben és testreszabhatóságban sincs vele semmi gondom, Motorola stock droidja után ez pont ott ad többet, ahol az nekem kevés volt.. (Pl. az FM rádió kihangosítható, kezeli a teló a headsetek közül a 3 gombosokat is, a hangerő állításkor megjelenő csengőhang beállitási ikon és a kibontható panel, a jobb alsó gomb megnyomása után van összes program törlése gomb, stb.)
-
szegecs-hun
csendes tag
válasz
Williamgrant #11352 üzenetére
Ha sikerul konnyen elofordulhat h landolni fog meg a telon, es termeszetesen nem szemrehanyaskent mondtam ezeket, es koszonom a segitsegeket!
-
szegecs-hun
csendes tag
válasz
Williamgrant #11350 üzenetére
A két legfőbb ok, hogy fele angol fele magyar volt, és hogy akadozott, az hogy az ottani programokat nem nagyon ismertem, amit megszoktam az pedig nem volt, az se sokat javított a helyzetén, de avval együtt tudtam volna élni.
Ja, és az a felület ahova a pinkódot kell beírni, hogy nincs enter hanem mellé kell kattintani...persze valakinek a pap valakinek a paplan, meg ezt tényleg ritkán írja be az ember meg apróság tudom.
Láttam hogy van v7-es is, nyagatott is vele hogy frissitsem, persze nem lehetett. -
Foose
addikt
válasz
Williamgrant #11343 üzenetére
Már mindegy,reggel óta nem ír,ergo úton van...
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Williamgrant #11339 üzenetére
Már bekapcsol, lehet szoftveres gebasz lett a melegedés miatt, nem biztos hogy beázott... Dr majd a szervíz megmondja... Jut eszembe, indikátor nézés volt?
-
RCTiv
tag
válasz
szia, nem fólia van rajta hanem ilyen üveglap vagy mifene, ami nem lóg rá az érzékelőre. és újkora óta egynaposan már rárakattam, nem lehet ez az ok, bár jó az ötlet
az a baj, hogy sok előttem szólóhoz csatlakozva nem nagyon van alternatíva, erős és "kicsi" na az nincs. viszont valahol az sincs rendben, hogy három ismerősömnek van ilyenolyan compact (z1, z3 vegyesen) és mindegyiknél egy év után elkezdett valami qrta idegesítő de apró probléma előjönni. gyanítom ez nem sony hanem android játék, de nem okés. persze az én mintám nem annyira reprezentatív nyilván -
Viktor77
titán
válasz
"Szeretem a z3c-met, nincs is alternatívája jelenleg..."
Ez a lényeg. Nem a vízállóság miatt vettem, ha nem lenne az, akkor is ezt vettem volna, mert jelenleg ekkora méretben nincs ilyen erős telefon.
-
Foose
addikt
válasz
a probléma kicsit összetettebb,mert 400 km van köztünk azóta. Szóval a személyes segítségem kilőve.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Williamgrant #11276 üzenetére
OK, csak kíváncsi voltam, hogy mivel/hol nézitek a töltőáramot
de akkor nem foglalkozom vele, csak "használom"
-
marilllyo
veterán
válasz
Williamgrant #11265 üzenetére
Hmm? Ezt nem is tudtam. PCC Wipeol rendesen?
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Williamgrant #11241 üzenetére
Ha a nyomáspróbán átmegy, ugyanúgy garos javítás lesz.
Fordítva. Ha a nyomáspróbán átmegy, akkor a készülék jó és csak nyitott ajtóval ázhatott be. Tehát nem garanciális. -
Janaboy
veterán
válasz
Williamgrant #11250 üzenetére
Lehet, de a nagy része szerintem még most is aktuális, de nekem mind1
-
Wajk
addikt
válasz
Williamgrant #11219 üzenetére
hujj, átemeltem az animációkért felelős részt a MIUI7 frameworkjéből és nem semmi. Tényleg nagyot alkottak ezen a részen a srácok
Gratula
-
szabacsik
őstag
válasz
Williamgrant #11247 üzenetére
Igen úgy tudtam hogy ilyen válasszal fognak jönni pedig direkt próbáltam igen/nem-es kérdést feltenni.
-
darkpower
aktív tag
válasz
Williamgrant #11236 üzenetére
"Bármilyen okból a hibás készülék helyett egy új készüléket adnak, újra indul-e a garanciaidő?
A szavatossági jog érvényesíthetőségének határideje a dolognak vagy jelentősebb részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) dologra (dologrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.
Ilyen esetekben a kötelező jótállási idő egy éves időtartama, illetőleg a szavatossági jogok gyakorlására nyitvaálló két (adott esetben három) éves határideje a kicserélés (az új termék átadásának) napjától újraindul a teljes termék vonatkozásában."
http://magyarefk.hu/hu/hasznos-tudnivalok/garancialis-jogok.html -
darkpower
aktív tag
válasz
Williamgrant #11231 üzenetére
Ez szép és jó, bár nem tudom,h honnan idéztél, de nekem speciel úgy rémlik,h a törvény szabályozza ezt, és nem a sony kénye-kedve.. Az érintettnek talán érdemes jobban körüljárni a témát, én is tévedhetek
-
szabacsik
őstag
válasz
Ohh a franc. Köszönöm.
se baj akkor majd a lejárat előtt megúsztatom megint
-
Kroni1
veterán
válasz
érdekes, pedig régen rengetegszer volt már ilyen garis cserém, és mindig ez volt.. Igaz nem Sony, hanem más termékek voltak.
-
szegecs-hun
csendes tag
válasz
Williamgrant #11173 üzenetére
Leiras szerint csinaltam mar masik telefonhoz, ezek alapjan mar menni fog koszi, este megprobalom aztan majd jelzem h miujsag
-
Wajk
addikt
válasz
Williamgrant #11176 üzenetére
a három pont a hsz-emben a link
tudom, hogy nem gáz a KK nekem nem kell mondanod mit jelentenek a verziószámok, de mégis úgy kíváncsi lennék mit hozna ki ez a párosítás... -
ViSAS
senior tag
válasz
Williamgrant #11172 üzenetére
Telenor, de kipróbáltam másik kártyával is és azzal is ugyanezt produkálta, egészen a visszaállításig. Ilyet még nem pipáltam...
Új hozzászólás Aktív témák
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest