Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
-
Mobilarena
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
-
válasz
VMatteo #20867 üzenetére
"inkább szurkolj, hogy ne váljon fel megint a kijelző mint nekem"
Valahogy ez a kis irónikus hangvételű "jótanács" érzésem szerint nem a címzettnek szól, hanem minden Z3C tulajnak, aki szereti a készülékét kisebb-nagyobb szépséghibák ellenére.
Ne csodálkozz, ha néhányan (ismét) rossz néven veszik a megszólalásodat. -
-
-
-
sanyi0627
senior tag
válasz
VMatteo #20664 üzenetére
Az se,hogy az "SE " kiből lett,miből..
Mert nálam i5.
(aminek a kijelző ragasztása szintén ennyire jó!Aminek a kijelzője sárga lesz...ja mitől is?! A ragasztó megolvad és páááááf!a kijelző....)
Szerinted ha az iPhone 6is sárgul, nem egyet látok...majd az SE ami elődjénél tipikus "gyárihiba volt" majd nálad patent lesz minden...Ja szerintem is.Oh vagyis nem!Megesik,hogy a csiga elesik.......Valóban az Apple is hasonló minőségi cuccot használhat....Ha szép sárga lesz a kijelző a megfolyt ragasztótól.Pacsit nekik a Coop elleni kampányba
-
-
-
PACSA75
őstag
válasz
VMatteo #20662 üzenetére
Akkor irogass az SE topicba. Én is megirtam a készülékem összes hibáját, nem szabad rejtegetni, de ez már tényleg gáz amit te művelsz itt. Megértelek hogy csalódott vagy, bár ha jól emlékszem te ragasztgattad pillanatragasztóval, így nem értem mire számítottál (erre mondják hogy cigánymunka), na mind1, a lényeg hogy lépj tovább, engedd el ezt a sztorit, és használd egészséggel az új készüléket.
-
Uuser
tag
válasz
VMatteo #20653 üzenetére
Fölösleges hangulatkeltés...
Két példányt is használtam, illetve a másodikat jelenleg is. Az elsőt egy évig, majd kis kitérő után a másodikat idén január óta és nem volt szükségem a jótállásra. Lehet hogy még lesz, de egy új tulajt azzal riogatni hogy biztosan lesz baja a telefonjának, erőteljes negatív elfogultságra vall. -
-
-
-
-
fclub
tag
válasz
VMatteo #20257 üzenetére
Igen, a 6-os frissítés óta nekem is időnként elkezd szaggatni a hang zenehallgatás közben, előtte ilyen egyszer sem fordult elő. Egyébként egy Sony SBH 20 headset-et használok.
Én arra jöttem rá, hogy ha elkezd szaggatni, a bluetooth-ot ki-be kell kapcsolni, utána ismét megy szaggatás mentesen....egy darabig.
Még azt figyeltem meg, hogy nagyrészt akkor kezd szaggatni, ha egy pillanatra jelet veszít. Nekem az SBH 20 a mellkasomnál, hátizsákom pántjára van csíptetve, a telefon pedig a hátizsákban vagy a zsebemben van. Ha mondjuk összefonom a karom, ezzel letakarva az egységet, akkor nem veszi jól a jelet, és utána már így is marad. Úgyhogy mostanában figyelek, hogy ne ácsorogjak karba tett kézzel.
Így is előfordul, de sokkal ritkábban. -
-
Lkopaxi
csendes tag
válasz
VMatteo #19425 üzenetére
Szia,
csengőhangerő és hívás közbeni hangerő növelésére ezt próbáld meg, szerintem segíteni fog, nekem bevált.
https://drive.google.com/file/d/0B4oQ1jWGmKLOR3JxRXkxZXZESkk/view
fórum: http://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony/ths-dontbelive-marshmallow-stereomod-v1-t3366065
-
sxxorp
őstag
válasz
VMatteo #19671 üzenetére
Én gyakran játszom az ördög ügyvédjét, ha valahol indokolatlanul torz hozzáállás szúr szemet. A mi hozzáállásunk sem a normális, az illúziókergető 'császár új ruhája' fals rózsás vélemény nyomatása kényszerít minket arra az oldalra, hogy a kelleténél jobban sulykoljuk az ellentétes szempontot, hogy némi egyensúly legyen. Észreveszed?
Itt sokan megorroltak amiatt, hogy kénytelen voltam az erőviszonyok egyenlőtlensége miatt szélmalomharcot folytatni egy "abszolút jogos felvetés"-ért, elnézést mindenkitől. Aztán vergődésem miatt már bele lehetett kötni a stiláris dolgokba, és szankcionáltatni. Ma, hónapok eltelte után kaptam az oldal részéről az első, korrekt, nem egy idefüttyentett moderátor felületi, részrehajló intézkedését tartalmazó üzenetet (fenti idézet onnan). Kicsit okafogyott, hiszen nagyjából bekerült az, aminek kellett, de jólesett, az ügyet még inkább lezártnak tekintem.
A telefon máig az egyik legjobb vételem, 70,000Ft-ért vettem 1 éve 1. naposan, kompakt, erős, alig van hibája 2 dolgot kivéve: a kényes üvegkonstrukció, de ezzel együtt lehet élni (+ szerencsém volt), de ilyen gyengén legyártva, hogy elválik... Szerencse a szerencsétlenségben, hogy gariztatható az esetek többségében, viszont a javítás sokszor nem hogy végleges, de még csak tartós sem... ez pluszban gáz.
Valamilyen saját ragasztóhoz csak a gariidő lejárta után nyúlok, de kellhet sürgősen, pl. külföldön, azért kérdezem a bátor úttörő pillanatragasztós valódi tapasztalatát a riogatással szemben, kösz, hogy megosztottad, valamikor jól jöhet
Összefoglaló: gyakori a digitizer probléma is, ennek jelensége, tesztelése.
Ja, majdnem kimaradt: ma van szent nap, hogy évekkel előző látogatásom után a Cordonba kell mennem... meglepő, hogy hány hónapig bírta a leváló kijelző még ragadó része. Backup-ok megvannak. Wajk SLIM-je helyett ha felrakok egy gyári, de prerootolt-at az elég (ez van itt nálam az SD-kártyán...)? Vagy biztonság kedvéért töröljem a SuperSU-t?
-
Brekii
tag
válasz
VMatteo #19671 üzenetére
Csak hogy ne érezd magad egyedül.
Én nem húzom le, hanem csak azt gondolom róla hogy szar. Gyakorlatilag mindenkinek széthullik (lehet itt okoskodni hogy milyen szépen megcsinálják, de a kocsimra is azt mondanám hogy szar ha kiesne a szélvédő melegben, és nem annak örülnék hogy milyen szépen visszatették. Ha pedig másodjára is kiesne hmmmmm.). A reklámokban víz alatt fényképeztek vele, a valóságban vigyázhatsz rá mint a hímes tojásra. (ha vennék egy terepjárót igencsak rosszul érintene hogy ha a gyár utólag azt mondaná hogy azért inkább csak országúton használjam) Ja igen a fényképezője is hagy azért kívánnivalót maga után. Tetszenek a hozzászólások hogy "nekem jó". Attól még tény hogy egyedül a Sony nem tud normális képet csinálni a SAJÁT hardverén.
VISZONT!!!!!!
Compact méretben ad elfogadható teljesítményt. Üzemidőben is korrekt teljesítményt nyújt. Ha mást nem legalább ezeket észrevették. Én is használom mert nincs más ilyen méretben és közben remegek, nehogy baja legyen mert én nemhogy két hétre, de egy napra sem tudom nélkülözni (de nem is akarom, azért vettem hogy használjam, nem azért hogy rohangáljak a szervizbe, vagy rögtön kettőt tartsak arra az esetre ha meghibásodik). Informatikusként nem játszani kell, hanem a mindennapjaim igencsak szerves része. Én egyébként szeretem, de folyamatosan nézem a megjelenő telefonokat és ha lesz alternatíva rohanok akár még a Samsunghoz is :-). Ugye az is elgondolkodtató hogy eszem ágában sincs például Z5 Compactot venni sem nekem sem az itt fórumozóknak. Mindenki véleményét tisztelem itt a fórumban de azért azt kérném hogy ti is tegyétek azt a másokéval. Ha valakinek nem tetszik megvan hozzá a joga és sajnos valljuk be okot is adhat rá a készülék, illetve a gyártó.
Összességében szeretem, de a hibái miatt nem tartom jó készüléknek. Amúgy általában gondolom mostanában ezt a Sony készülékekről és csak a régi nagy hírük miatt élnek még meg, ha így folytatják én nagy jövőt nem jósolok nekik. Az X sorozat sem nagyon jött be nekik. Nem véletlen a mobilos üzletág veszteségeiről szóló sok hír.
Nyilván lehet most írni hogy hülye vagyok, de azt gondolom az én véleményem is pont annyit ér mint bárkié aki ide ír, és hangsúlyozom hogy ez csak az ÉN VÉLEMÉNYEM. Akinek nem teszik nyugodtan gondolhatja máshogy nem akarok meggyőzni senkit semmiről. -
-
sxxorp
őstag
válasz
VMatteo #19663 üzenetére
Hordja, már legalább kétszer volt, neki ez a normális
Meg az, hogy 2016 júliusáig nem volt hajlandó beírni még az összefoglalóba sem (és ott is így... 'Ennek oka vitatott' - no comment). Ha eltusolni, a valós helyzetnél szebbre színezni egy tömeges konstrukciós hibát normális, akkor nyugodtan moroghatsz kicsit pluszban, hogy legalább egy kis egyensúly legyen
Ahogy megmondtam anno egyre több az eset, és igazad van, egyre fontosabb hogy lássa, aki ide téved hiszen egyre többen használtan vennék, akik egyre valószínűbb, hogy belefutnak a problémába.
Pár héten belül én is viszem be, remélem legalább a szerviz homorít majd, és gyorsan, problémázás nélkül, de legfőképp tartósan ragasztják meg... ez is gáz, hogy többeknek újra elvált.
A pillanatragasztó gondolom tart - okozott bármi gondot, amivel itt ijesztgettek? -
-
-
-
-
-
válasz
VMatteo #19416 üzenetére
Nem azt firtatom hogy gond van a készülékeddel, hanem hogy ezt így oldottad meg. Ezzel kvázi kizártad magad a garanciális körből, egy olyan probléma miatt ami sajnos sok más embernél is előfordult, de mindenki más végül kijárta.
Amellett hogy kukáztad a gart, szólhattál volna hogy ragasztani akarsz, vagy megkeresed az ilyen témájú kommenteket, hogy tartós és kvázi szakszerű legyen a javítás.
Ettől függetlenül ha ugrálsz rajta, pls vedd videóra! -
válasz
VMatteo #19413 üzenetére
Miről beszélünk? Mondjuk arról hogy elküldöd a Cordonnak a telefont futárral és egy héten belül visszakapod szakszerűen javítva. De inkább kókányolod...
Amúgy a szerviz kétoldalú ragasztóval dolgozik valószínűleg, hasonlóval mint amit linkeltem. Mikor még ez nem volt elérhető, én 3M kétoldalú lehellet vékony cuccal ragasztottam (egy összetört lcd-t cseréltem havernak) és az is fogja azóta is.
A pillanatragsztó tuti zsákutca, mert a hőtől diletálni fog az üveg és szépen a ragasztó felülete megreped. Ellenben a műanyag részt oldja, onnan majd lehet kapargatni. -
kridli
tag
-
PACSA75
őstag
válasz
VMatteo #19402 üzenetére
Én beszéltem a gsm szervízzel, programálnom kell egy nappal előbb, hogy megrendelje a gyári ragasztót. Remélem jó lesz. Én is barkácsmester vagyok, de a telóra igényes vagyok, nem akarom gányolni. Annál jobban szeretem ezt a telefont. Ha elcseszik, nem veszem át, kifizettetem velük, ezt még az elején leszögezem.
-
-
-
válasz
VMatteo #18949 üzenetére
Egyszer volt szerencsém szétszedni egy Z3C-t, babra munka, kifejezetten rühellem azokat a telefonokat bontani, amelyekhez hőlégfúvó kell. Mázlim volt, mert csak egy zárlatos akksit kellett cserélni, így az LCD részhez nem kellett nyúlni. Amúgy ettől függetlenül nem lehetetlen feladat, kézügyesség és DIY rutin nagy előny.
Hozzávalók:
1. Hőlégfúvó, 1-2 cm-es szűkítő fejjel. Hajszárító NEM jó! Ha celsilusra állítható, az óriási előny, ha nem, akkor érdemes úgy beállítani, hogy kb 1 cm távolságból kb. 120-150 fok közötti legyen a kiáramló levegő hőmérséklete.Ehhez egy olcsó és később is használható hőmérő hasznos cucc.
2. Egy műanyag feszítőkből és pattintó fejből álló készlet+ragasztó szett, ha már vannak ilyen szerszámaid, akkor elég a ragasztót megvenni. Ha van csipeszed külön előny, de anélkül még lehet dolgozni.
3. Egy olyan asztallap, aminek a felülete nem műanyag, kényelmesen tudj szerelni rajta, plusz ha van egy jó íróasztal lámpád, azt is érdemes bevetni.Fontos:
- Jó alaposan figyeld meg a lépéseket ebben a videóban, egész rutinosan dolgozik a srác.
- Legyél óvatos, a túl sok hő miatt az LCD panel belső struktúrája sérülhet, ha nem kap elég meleget akkor pedig szétszedéskor elrepedhet a hátlap vagy a digitizer.
- Csak ott melegíts, ahol a videóban látod, tehát a panelek széleinél, egyenletesen mozgasd a hőlégfúvót, hogy szépen eloszoljon a hőmennyiség.
- Fém szerszámokat kerüld, vagy óvatosan.
- Összeszerelés előtt a régi ragasztókat távolítsd el amennyire óvatosan tudod, és ügyelj hogy az újak pontosan legyenek illesztve.
- A ragasztó gyártója mondja meg, hogy a teljes kötés hidegen vagy melegen jön létre. Azaz kell-e fúvózni a végén is.Sok sikert hozzá!
Update: a májusban ajánlott 3M ragasztónál a fentebb linkelt kész lapok jobb megoldásnak tűnnek. Előbbivel úgy kell dolgozni mintha tapétáznál és valószínűleg az újabb sokkal nehezebben válik el, mivel homogén felületet alkot. Más telefonoknál használom a 3M szalagot szorgalmasan, de ha lehet kapni komplett ragasztó lapot, felesleges meló.
-
marilllyo
veterán
válasz
VMatteo #18809 üzenetére
Hát én nagy változást nem vettem észre. Annyi, hogy most minden letöltött app megkérdezi, hogy "engedélyezed, hogy az alkalmazás hozzáférjen a médiaadatokhoz". Általában a "nem"-et választva nem indul el a program sem.
Egy hangyapörrenetnyit mintha kevesebbet bírna az akksi. De lehet placebo.
Meg ami feltűnt, hogy a híváslistát megnyitva sokszor csak telefonszámokat látok...és kell 1-2 másodperc mire átvált a névre.
-
válasz
VMatteo #17759 üzenetére
Teljesen igazad van. Hasonló véleményen vagyok én is. Már én is második darabot nyuzom. Vagyis mit beszélek? Erre a másodikra úgy vigyázok mint a szent Grálra. Remélem még az elvart másfél évet kihuzza.
Az elsőnél kipottyant a mágneses töltő csatija.a kijelzot nekem a bumper szerintem lefogja a középső részhez. Tok nélkül ezért nem is szívesen használom. Akkor ha megfeszülne vagy csavarodna biztos előbb elengede a kijelzo ragasztás.
Egy biztos, soha nem nekem sem még egy új Sony termékem. -
-
-
-
vicze
félisten
válasz
VMatteo #14464 üzenetére
Ez felesleges, akkor lemész ugyanarra a szintre?
Én megértem, hogy neki a túlszaturált sárgás képek jobban bejönnek, vannak ezzel így az OLED rajongók is.
De továbbra se értem, hogy a beszúrt képek alapján mi van "leszarozva", mert képek fehéregyensúlyát kivéve borzalmas elmosott bemozdult mind. Hogy miért más a fehéregyensúly leírtam.
Aki ennyiből von le következtetést az egyrészt ennyire ért hozzá, másrészt mindegy neki. -
Armahun
addikt
válasz
VMatteo #14197 üzenetére
Persze hogy gáz, ha egy alap alkalmazás nem tud extrém igényeket kielégíteni.
Az meg főleg gáz, hogy egy másik alkalmazással megoldható az igény.
Főleg az egész android gáz, hogy nem kell a beépített alkalmazásokat használnod, hanem kényed kedved szerint személyre lehet szabni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A japán gyártó újra egy kompakt házba csomagolt készülékkel rukkolt elő, mely elődjéhez képest még szebb formatervet, és még erősebb hardvert kapott.
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Háztartási gépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Asustor NAS
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Blue Titanium Használt, szép állapot
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest