- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Yettel topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Légies iPhone halvány színei
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
-
Mobilarena
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
zümzümm #12070 üzenetére
Korábban már le lett írva 1x-2x, hogy a Superior auto kb. a leges legrosszabb dolog, amivel fényképezhetsz. Tényleg minden más jobb majdnem. Az automata túlnyomó többségben képtelen megfelelően felmérni a fényviszonyokat és jól beállítani a SW beállításokat. Max. teljes napsütésben fogja ugyanazt eredményezni mint a Manual mód.
Összefoglalva:
Ha megfelelő minőségű képet szeretnél minden körülményben, akkor NE használd a auto módot. -
-
DonDragonka
őstag
válasz
zümzümm #11879 üzenetére
Na kerestem pár érdekes képet...
Szóval ez mind AUTO módban készült. Semmi varázslás... Csak elővesz a teló lenyom a dedikált fényképező gomb és lesz ami lesz alapon...
És...
Amikor megkaptam a telefont pár hónapja, az első amit beszidtam az a kamerája volt. Viszont ezek között a képek között van pár ami igen jóra sikerült ha azt vesszük, hogy ez mégis csak egy telefon, nem értek a fényképezéshez, és minden auto módban lett elkövetve... Persze lehet fikázni a minőséget, de nekem ez bőven megfelel...Este, erős szembe fény, bal középről...
Nappal, szobor feje mögött a nap...
Nappal, épület jobb felső része felől szembe nap...
Nappal, fémes tárgy napfény által megvilágítva...
Nappal, Udvarra beeső fény...
Nappal, zárt tér erős szembe fény...
Nappal, épület közvetlenül szembesütő nap...
Nappal, szökőkút háttérben a nap...
Nappal, víz, híd, nap által megvilágítva...
Nappal, épület, nap jobbra szemben, a telefon árnyékban egy sapka alatt volt...
Nappal, beltér, Google kamera app segítségével készített kép... -
Kroni1
veterán
válasz
zümzümm #11790 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de az a TPU tok 273Ft-ért nem igazán lesz egy igényes valami, nem méltó egy ilyen kategóriás telefonhoz. Az olcsó Tempered Glass amit linkeltél meg kb. semmit se ér, elsőre én is próbálkoztam ilyennel, aztán mikor a zsebemben lepattant a sarka csak attól hogy leültem a farmeromban, inkább vettem egy drágábbat. Sztem te se itt próbálj meg spórolni a telefonon, tapasztalatból mondom nem éri meg. Vegyél rá Nillkin 9H+-t akár 3-4-5k-ért, és toknak meg egy Nillkin Frosted-et 2k körül, vagy akár egy mégjobbat kicsit drágábban. (pl. Ringke Fusion, Cruzerlite Bugdroid, stb.) Ha meg nincs rá most keret akkor sporolj, de ilyenekre amit linkelsz felesleges 1-2k-t kiadni.
-
válasz
zümzümm #11700 üzenetére
A legfőbb gond a hátlappal hogy csúszik. Én a fa hátlapra esküszök, az enyémen bambusz van.
A fókusz kérdésre a rövid válasz: keresd meg a neten ha érdekel, valszeg egykönnyen nem lesz róla adat, hiszen ez nem egzakt adat mint a lencse fényérzékenysége vagy ISO értékhez tartozó zársebességek. -
Lebowski
tag
válasz
zümzümm #11658 üzenetére
A Z5C-ben teljesen más elvű az élességállítás. Itt az érzékelőre van integrálva fázid (detector) érzékelősor. Ez és ez ugyan tükörreflexes fényképezőgépekre vonatkozik, de támpontot adhat.
Ipari méréstechnikában a kontraszt alapú ill. egyedi megoldást preferálják, lévén pontosabb.
Nyilván mindkét megoldást ill. az említett érzékelőre integrált törőékes hibrid megoldás (ahol a képfeldolgozó egység dönti el, hogy kontrasztalapú vagy fázisdetektálós élességállítást használ) folyamatosan fejlődik, mind egyre gyorsabb lesz. pl. a kétéves kontrasztalapú kompaktom van olyan gyors élességállítású, mint az 5 éves dslr. Ennyivel gyorsabb a képfeldolgozó processzor és algoritmus.
Kontrasztalapú AF azért terjedt el, mert olcsóbb, nem igényel külön eszközt, magát az érzékelőt, vagyis a rajta keletkező képet használja. -
ViSAS
senior tag
válasz
zümzümm #11658 üzenetére
Laikus vagyok ezzel kapcsolatban, olyan gyors fókuszálás mellett soha nem is észlelnénk magát a fókuszálási folyamatot, olyan gyorsan belőné. Ha van is benne igazság, szerintem mindenképp csak jó fényviszonyok között megvalósítható.
Ez nálam 1 mp.-nél (érzésre annyi) tovább nem igen fókuszált még körülményektől függetlenül. -
ViSAS
senior tag
válasz
zümzümm #11646 üzenetére
Az S5 jobb eredményt ad vissza (2 hétig használtam, most Z3C tulaj vagyok), ettől függetlenül mindkettővel remekül lehet fotózni, elvégre felső kategóriás szenzor lapul bennük. Hosszú távon azonban inkább erre esett a választásom, mert a kameráját leszámítva nekem ez többet nyújt az S5-el szemben, legfőképp: kompakt méret, sztereó hangszóró, jellemzően hosszú szoftveres support a Z szérián belül, üveg elöl-hátul és IP védelem (részletekbe ne menjünk bele, nálam állja a sarat). A gari itt root esetén is él, ellentétben a Samsungnál.
(#11647) Tel Chi: Én PCC-vel lementettem mindent (belső memória tartalmát és az alkalmazás adatokat is), aztán gyári állapot után visszatöltöttem. Pár dolgot kellett csak újra beállítanom, a kihangosítás pedig jó lett. Ezt javaslom neked is.
-
válasz
zümzümm #11380 üzenetére
A saját leírásodból is érthetted volna az összefüggést. Tök mindegy milyen ZX jön, hanem nem lesz C a végén. A Z1C addig tartotta az árát, míg a Z3C meg nem jött. Jó eséllyel a Z3C addig fogja az árát tartani, míg a Z5C meg nem jelenik.
Tehát ha jól akarod időzíteni a vásárlást, akkor még várj egy évet!
Jövő szeptemberben tali ugyanitt! Majd elkérem a Z5C topikot is, de biztos ide is be-benézek majd.
-
ViSAS
senior tag
válasz
zümzümm #11377 üzenetére
Ez már nem fog, pont azért, mert ott a Z1C is. Pár (kb. 3) tízezresnyi különbséget fognak köztük tartani alsóhangon, különben senki nem venné már meg a Z1C-t, mert plusz pár "fillérért" ott lenne a Z3C is...
Szerk.: Ha már számlás előfizetés: pár hónapja 107 ezerért vettem Telenornál, pár hete 122 ezerért juthattam volna hozzá, most pedig 117 ezerért vesztegetik az én csomagommal. Mielőtt megkaptam pár hetet várnom kellett rá, nem tudta teljesíteni a Telenor a kérésem...kelendő.
(#11378) Viktor77: Ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- Samsung Galaxy A71 Olcsón, megbízható állapotban 28.000 Ft (fix ár)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/512GB, Titanium silver
- Eladó HONOR 400 5G okostelefon 256 GB / 8 GB, Fekete alig használt, magyar garanciás
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest