- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
freemanone
addikt
válasz
darvinya #29181 üzenetére
Sejtettem.
Azért írtam, mert kíváncsiságból megnéztem, hogy a kollega vajon honnan veszi az állítást és mindig előfordulnak rejtett apróságok. Hosszú az az összefoglaló!
(#29182) CJ4567: köszi, tudom!
De az összefoglalóból idéztem, hogy darvinya majd javítsa ha lesz rá ideje.
-
lacy027
tag
válasz
darvinya #29202 üzenetére
Nem pesti vagyok. Le tudtam szedni a kijelzőt a keret sérülése nélkül. A ragasztó kicsit megviselt lett, de még bőven használhatónak tartom egy ragasztásra. A hétvégén megrendelem a kijelzőt, nem tűnik feltétlen szükségesnek a keret. Az akksi kivételével sokat szívtam, nem csinálnám meg mégegyszer. Piszkosul fogta a ragasztó.
(#29199) kk831228
Ha lenne rá keret, ezt tenném. Egy kijelzőcseréhez akad elég pénz de új telefonhoz nem. 15-20E Ft-ért nem tudom mit kapnék használtan, a sebességtől biztosan nem esnék hanyatt. Megpróbálom a jelenlegit működőképessé tenni, aztán kitart ameddig kitart. Látszólag minden működik rajta, a kijelző a gond. Most egy K800-as telefont használok helyette, nem tudom meddig bírom. Minden olyan lassú és bonyolult, egy weboldal megnézéséhez 1-2 perc kell. Hiányzik a multitasking. A Ferrariból a Trabantba érzés. -
válasz
darvinya #29119 üzenetére
nekem feljött egy varázsló, hogy akarom-e vagy sem. és nem akartam. akkor lehet fent van, de nincs beállitva és elvilegmost nem is fut.
..
igen, meg is van. a google beállitásokban ki van kapcsolva. egyelőre nem hiányzik.
habár az tetszett, hogy pl a notebookon a mapson kikerestem egy cimet és később a mobilon is ott volt a legutolsó előzményekben és nem kellett megint cimet keresnem, majd bepötyögni és ellenőrizni, hogy az a helyes találat, hanem csak simán ráböktem és már tervezte is az útvonalat.
navira inkább a wazet használom mostanában, mert nagyon jól jelzi a trafikat. különösen itt a környékünkön hasznos. -
Wilika
aktív tag
válasz
darvinya #29086 üzenetére
De hát ki lehet nyitni, nem? Vagy valamit benéztem?
@Mekker: Na jó, de pl. a bluetooth részét napi szinten használom, mert vezeték nélküli fülesem van. Meg sokszor van, hogy azon küldök át valamit. A wifimegosztást is sűrűn használom a tabletem végett. Ezért is mondtam, hogy az FM rádión (tényleg használ még valaki olyat?), meg az NFC-n kívül kb. mindent használok.
De csomó romnál olvastam pl., hogy a videófelvétel nem megy, vagy nem olyan... :/
Szóval egy darabig úgy voltam, hogy "Hööö, custom rom, majd legyőzhetetlen lesz a telefon" aztán most hogy kicsit utánakeresgéltem, kezdek elbizonytalanodni.
ICS-et nem akarok, mert visszalépni minek. :/
-
válasz
darvinya #29058 üzenetére
ics alatt ilyen szar. jb-t meg ugye nem használunk ha telefonálni is szeretnénk.
bár erősen gondolkozok, hogy mégis visszarakom. mostanában keveset hivok. azt a pár hivást lehet kibirom mondjuk annélkül, hogy például fogadnám a bejövő hivásokat. minek is azt. végülis ez CSAK EGY TELEFON..
de azért gondolkozok rajta.
meg azon is, hogy előszedem a kis kalapácsomat és letesztelem mit bir elviselni ez a fémház. ilyen teszt még úgysem volt.
anno előfordult - sőt már 2x is -, hogy repült az autóban a jobb1 lábterébe, mikor épp felhúztak egy cseppet. viszont akkor beleadtam apait-anyait. már kétszer úgy túlélte, hogy az alsó sáv sem buborékosodik. egyből az ugrott be, hogy mi sérült az autón
lassan itt az ideje, hogy bekeményitsek! -
razorka777
veterán
-
válasz
darvinya #28945 üzenetére
épp ez a baj. anno winxpnek megszerkesztettem a host fájlját. rengeteg reklámszerver cime a localhostra volt átirányitva.
ezután a weboldalak nagyon lassan vagy egyátalán nem töltödtek be, mert gondolom ugy volt megirva a kodjuk, hogy a reklámot is be kell tölteni és csak utána jöhet a hasznos tartalom..
szerintem az appok is hasonloan működhetnek. pl nem tölti be a játék főmenüjét amig a reklámcsik le nem jött teljesen. -
S. Szabi
őstag
válasz
darvinya #28934 üzenetére
Hát nem tudom melyik számít gyárinak, mivel CM van gappsal, de ami abban van teljesen más az ikonja, mint a playes google naptárnak. De lehet hogy az nem a gappsal került fel, hanem az android tartalmazza. De az sem engedett fiók beállítása nélkül eseményt létrehozni. Emellett amik vannak még playen amiket próbáltam, mind a googlesen alapszik, és mndegyik ugyan aut csinálja, fiókot kér, de nem lehet létrehozni. Viszont múlt hétig a frissítés előtt jó volt, simán létrehozta fiókot, működött rendesen.
-
S. Szabi
őstag
válasz
darvinya #28930 üzenetére
Nem azt volt a lényege, hogy miért kell net a szinkronizációhoz, nem is a szinkronizáció lényeg, lehet, hogy félre érthetően írtam.
Az lett volna lényege, hogy miért akarja mindenképp összekötni fiókkal a naptárat, miért nem enged simán a telefonban eseményt létrehozni anékül, hogy bejelentkeznék még küön a google fiókomba. És mivel hibát ír, meg csak azt, hogy "betöltés" mikor bejelentkeznék.
-
S. Szabi
őstag
válasz
darvinya #28927 üzenetére
Próbáltam már régebbit, azzal sem jó, valami a szinkronizálással nem jó, hibát ír. Nem azzal volt a bajom, hogy szinkronizál, hanem azt tartom értelmetlennek és egyben hatalmas h*lyeségnek, hogy net kell ahhoz, meg szonkronizáció az értesítéshez. Mégis minek? Miért kell hozzá? Miért nem lehet egy sima értesítést beállítani, azt kész? Ha erre valaki értelmes választ tud adni.... Vagy akkor nálam nem stimmel valami, hogy mindenképp fiókot akar hozzá, és ha beállítom neki akkor meg hibát ír, és nem csinál semmit?
Razorka: na, majd ha lesz időm ilyenre (nem mostanában) akkor kipróbálom. Te feltetted?
-
lacy027
tag
válasz
darvinya #28880 üzenetére
Megvan az útmutató, ez alapján csináltam eddig. Az alsó szalagkábel sehol, magát mikrofon/rezgő panelját nincs mihez csatlakoztatni. A kérdőjellel jelzett helyen alapból kellene lennie szalagkábelenek, de semmi nincs. Ezt nem tudom átrakni a régiből. Az útmutatód utolsó képén is mindenttő sávban megvan az a kábel.
-
-
bgyg1
aktív tag
válasz
darvinya #28716 üzenetére
Mivel nem tudok angolul, az ics rootolása illetve cmv felrakása. Jb alatt sokkal egyszerűbb.
Köszönöm szépen, ha segíteni akarsz, de mára elfáradtam.
Amúgy az a bajom, hogy jb volt a gépen, s fel akartam rakni az enigma v3.5-t
Ha már telókról beszélünk, szerinted egy xperi L megér 1 forintot? Olvasom ott is a fórumot s ott is vannak hibák.
-
razorka777
veterán
válasz
darvinya #28666 üzenetére
Igen, az túl szép lett volna.50k körül vannak a független T-k, amiket én láttam, olcsóbban nem nagyon.
(#28667) phoenix64: A bootloader nyitása feltételekhez kötött.Itt meg tudod nézni, hogy nyithatsz-e vajon.
A custom romok nem oldanak meg semmit, amit javaslok az egy fw újra húzás, de tiszta telepítéssel.
Érdemes utána rootolni és alaposan kitakarítani a rendszert.
A régebbi firmware ajánlott.(ICS) -
Mr.C
őstag
válasz
darvinya #28646 üzenetére
Lehet azért mert állandóan a neten van és ezért nincs gond. Ezt úgy értem hogy pl ha mások max kétnaponta 1x-2x kapcsolódnak wifire, akkor azonnal minden netes alkalmazás elindul, hogy frissítse magát (nem a play,hanem pl időjárás, fb,skype,különböző messenger szolgáltatások).
Érthető mit szerettem volna írni?Szerk : Jah meg persze a szinkronizáció is
-
Hubzsi
tag
válasz
darvinya #28629 üzenetére
Nekem sajnos ez a P egy hatalmas csalódás.... Szerintem a hívás bug es ilyenek finoman szólva is nagyon durva hibák. Van egy nexus 7 tabletem semmi probléma nem volt vele anak ellenére hogy tenylleg a legujabb rendszer van rajta, most rendeltem egy kinai lenovot... Még ott sincs ilyen bug halmaz, sőt... Sajna en elhagyom most a Sonyt. Mindenkinek sok sikert
-
TomWexX
addikt
-
razorka777
veterán
válasz
darvinya #28608 üzenetére
Amíg a gyári JB-t használtam sem volt, igaz nem a gyári kernelt használtam, így lehet ez is közrejátszik.
Ja, állítólag nicolassp az XDA-n az enigma rommal megoldotta a hívás bugot.
Hogy ez igaz, vagy sem, nem tudom, de mindenesetre érdekes. -
razorka777
veterán
válasz
darvinya #28574 üzenetére
Az E1-ben ugye cpu és gpu amiben erősebb a P-nél, minden másban ultrafos, harmatgyenge kijelzővel és kamerával.
Összességében nem jobb a P-nél.Persze szoftveres támogatás az más, de az meg nem a sony erőssége.
Mindent egybe vetve az E1 egy max 25k-s lócitrom.Bocs, de ez kikívánkozott.
-
válasz
darvinya #28566 üzenetére
Elsők közt volt kezemben a Z1C és még a Sony közleménye előtt postoltam a topikjába az eléggé lesújtó véleményemet, amit szerintem te is olvastál... főleg a gagyi műanyag hátlapról... 1 hétre rá a sony kiadott egy közelményt, hogy sorry tényleg nem üveg, hanem polikarbonátos műanyag... a durva ráadásul az, hogy sajnos finoman szólva is karcolódik... van a z1c-vel más gond is ami ide off... és tudom, hogy tudod, mert Te is követed azt a topikot.
Anyaghasználat és érzet szempontjából sajnos durván a P és más hasonló Teló mögött. Persze attól még tetszhet neked és másnak is... ahogy írtam... ettől kerek a világ
Én is várok a váltásra, bár a szinte csak telefonálásra használt P-vel teljesen meg vagyok elégedve. Ezt leginkább nektek köszönhetem.. Stock JB mellett és a néhány app-on kívül csak a fizetős Greenify van ami azért nagyon sokat dobott az üzemidőn is. Cégtelefonként(!) viszonylag sokat(!) használva továbbra is kb. 2 havonta van 1-2 hívásbug. Akkor kap egy restart-ot és megint jó hónapokig.
Hja igen... én a Lumia 930-at várom, ha 1 kézzel kezelhető lesz, akkor az lesz a karácsonyfa alatt. -
S. Szabi
őstag
válasz
darvinya #28566 üzenetére
Igen, a győri MediaMarktban és nem igazán jött be, a hátlapja nagyon ronda kis fogdosás után, persze másrészről elég jó. De majd megnézem még, lehet csak az első benyomás volt rossz.
Hát nem tudom lehetnének-e vételi problémák, gondolom ilyen pár telefonos gyártónál ilyenekre oda figyelnek. De kipróbálás nélkül nem lehet sokat mondani.
Mostanában nem tervezek cserét, de egy ideje már nézegetem az alternatívákat, és eddig ez az amelyik (az árán kívül) minden részében tetszik
-
S. Szabi
őstag
válasz
darvinya #28562 üzenetére
Hát, szerintem nem egy kategória, nekem az üveg hátlap nagyon nem jön be főleg fémmel szemben!, meg a virtuális gombok sem, és ez kisebb is, igaz nem sokkal, emellett sokkal minőségibbnek tűnik, a hardver meg csak egy dolog, nekem annyit nem számít. Az ára meg persze, magas kicsit, de biztos később megy lejjebb, bár sokat biztos nem
Ha még kit SIM-es is lenne, szinte teljesen tökéletes lenne...
-
tfalcon96
aktív tag
-
válasz
darvinya #28458 üzenetére
valahogy igy. nem is értem, hogy gondolják, hogy ha egy terméküket lerontanak azzal a céllal, hogy vegyek újat, akkor én örömmel fogok újat venni
csak azért sem fogok újat venni. sőt lassan vadászok egy akksit a telohoz, hogy csak azért is még ellegyek vele vagy 2 évig. vagy 3 évig -
nebulo0128
csendes tag
válasz
darvinya #28427 üzenetére
xperia mini pro-ja volt, először feladta az érintőkijelző, aztán már csak a háttér világítás látszik bekapcsolás után de fekete minden, hangerő gombok nyomkodására prüttyög.
flasheltem újra gyári firmwaret de semmit nem ért. garancia már rég nincsen rá..köszi a tippeket, megnézem őket, 100-nál többet nem szeretnék adni telefonért azért írtam h 90 körül
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest