Új hozzászólás Aktív témák

• 04ahgy

nagyúr

válasz sellerbuyer #228 üzenetére

Ilyen van / volt a kettes verzióban is, és mostanában is, nagyon ritkán tapasztalom. De a chrome is bezárult már nekem, pontosabban mondva állóra fagyott. Amúgy én is ennek a cikknek hatására próbáltam ki. Nem rossz, nem rossz, de egyelőre maradok a firefox mellett.

Nero + Winamp felvetésekhez: azokat telepítéskor testre tudom szabni, hogy csak az menjen fel, amit használok is. Winampnál egy alap, library, video, és visualisation mentes rendszer. A plugineket is kigyomlálom. Nero is telepíthető teljesen alapként, én pl. csak a jó öreg Nero Burning ROM-ot szoktam, semmi mást. Úgy az sem foglal helyet, csak keveset. A többiek felvetése az, hogy ezt a Windows + IE (+ WMPlayer) kombinációval nem lehet megtenni.

Nagyon szúrja a szemem, de ahova csak beleolvasok, kingi szétoffolja a topikokat. Nem elég, hogy nem téma, az még elnézhető, de még csak nem is IT témájú a hozzászólása itt fentebb. Ahogy látom, ezt máshol is eljátssza a harcias menedzser-amazon...

HGyu

• VaZso

senior tag

válasz sellerbuyer #231 üzenetére

Ami azt illeti, a felületet én is mindig visszaváltom klasszikusra - legalábbis magamnál így szokott lenni...
    A vezérlőpult is pl. (szerencsére ez külön is állítható) teljes káosz számomra az új szisztémában... legalábbis amíg elérhető a régi, nem fogok belemélyedni, mit hol találok meg, de számomra olyan egyszerű a felület, hogy már túl bonyolult is... :) - néhány dolgot nehezen találok benne.

Az mindenképpen jó, ha nem csak egy dolgot lát az ember, így talán nem lepődik meg (illetve téved el) majd annyira a Win 2012-es új felületén pl...

...és nem lesz akkora probléma, hogy Firefox, Opera vagy Chrome van a gépen, mert mindegyikkel el lehet közlekedni. :)

• sellerbuyer

őstag

válasz VaZso #230 üzenetére

Igen, az oktatások során (legyen az egyszemélyes magán, vagy csoportos) mindíg nagy hangsúlyt fektetek arra, amit írtál. Nem azt kell megjegyezni, hogy hová kell kattintani és hányszor, hanem az elvet, a logikát kell felismerni. Azt szoktam példaképp felhozni, mikor valaki új helyre költözik és úgy jegyzi meg, hol lakik, hogy milyen színű autó áll a ház előtt... soha nem fog hazatalálni.

A magam részéről egy Windows install után első dolgom az újszerű, csilli-villi felületet azonnal átváltani klasszikus nézetre. Nem csak azért, mert ezt szoktam meg, számomra ebben sokkal jobban kézre állnak a funkciók, míg az új felület a totális laikusoknak lehet jó alternatíva (lsd.: előző hozzászólásom), mivel minden számukra lényeges dolgot oda pakoltak nekik kéz alá, egy kupacba.

Rendkívül nagy problémát jelent az oktatás során az, hogy mindent kétféle módon kell elmagyarázni, mert már a gépteremben is (hát még otthon, náluk) kétféle képpen vannak beállítva a kezelő felületek... Ugyanakkor talán ez segíthet is a logika felismerésében... :F

• VaZso

senior tag

válasz sellerbuyer #229 üzenetére

Nekem is volt részem olyan embereket tanítani, akiknek azelőtt nem volt számítógépük. Senki sem születik úgy, hogy ezeket az ismereteket tudja, ezért az ő szemszögükből bonyolultságot figyelembe véve teljesen mindegy lehet akár az op. rendszer vagy böngésző típusa is. A duplakattintás pedig akár a legnagyobb kihívásnak is tűnhet ebben a környezetben...

Sokszor egy kifejezett programot tanítanak meg az embereknek (pl. MS Word), aztán az ember kétségbe esik, ha más programot kell használnia, pedig ugyanarra a módszerre épül mindegyik. (Igaz, a video- és TV-irányítókkal is lehet hasonló tapasztalat, nem a lényeg marad meg az emberekben... vagyis akkor úgy tűnik, hogy az a lényeg, mégis hosszútávon más logika kifizetődő...)

Egyébként szerintem sokszor a legegyszerűbb dolog a legbonyolultabb.
    Hiába van minden az ember orra előtt, ha logikát nem találunk benne... ld. fent

Egyébként pedig mindenütt tettenérhető, hogy túlontúl leegyszerűsítik a dolgokat, ami nem feltétlenül jó...

...szóval igazad van. :(

• sellerbuyer

őstag

válasz VaZso #209 üzenetére

Érdekes, amiket írtál, teljesen egyet tudok vele érteni, annyit még hozzá is tennék, hogy egyszerűen ilyen az ember. Genetikailag kódolva van bennünk (nem csak bennünk) a felfedezés ösztöne, ezért vagyunk kíváncsiak mindíg az újra (legyen az új programverzió, vagy CRT TV helyett LCD TV)...

Igen, nagyon sokaknak gondot okoz még az, hogy egyáltalán hol találnak meg egy-egy funkciót, vagy a dupla kattintás. Én számtech oktatást tartok időseknek, ezért állandóan szembesülök ezzel a problémával.

Ha megfigyeled mind a szoftverek, mind pedig a technikai eszközök terén a gyártók egyre inkább az ""idióta biztosság"" (szándékosan tettem két idézőjel közé a sértődések elkerülése végett) célját tűzik ki szemük elé. Tehát elsődlegesen arra figyelnek, hogy az eszköz, vagy szoftver funkcióit a lehető legegyszerűbben lehessen elérni, szinte kibökje az ember szemét. Ugyanakkor a bonyolultabb funkciókat és beállításokat a szakember alig találja meg a huszonnyolcadik almenüben, ott is nyakatekert formában létezik....

Konklúzió: az ""idiótákat"" jutalmazzák, a hozzáértőket bűntetik. Más szóval ezzel az egésszel támogatják a sutaságot, az elbutulás és nem arra ösztönzik az embereket, hogy egyre többet tanuljanak, tudjanak. A fiatalok számára nem érték lesz a tanulás, hanem felesleges nyűg.

Ha a világot fogjuk lebutítani az emberekhez és nem az embereket fogjuk fekészíteni a világhoz, akkor az üzleti érdekeink remekül fognak érvényesülni, de az emberiség nagyon sz....rul fog járni...

• sellerbuyer

őstag

A Firefox, IE és egyéb böngésző vitákhoz szeretném hozzátenni:

Az IE használók nagy százalékos arányát a "kapcsolódó szoltáltatások" is okozzák. Gondolok itt arra, hogy pl. a Live Messenger-ben ha meg akarod nézni a hotmail fiókodat egy kattintással, az csakis és kizárólag az IE-t hajlandó megnyitni neked, tökmindegy, hogy egyébként mi az alapértelmezett böngésződ. Ezt átállítani sehol sem lehet, legalábbis milliószori keresésemre sem találtam ilyen lehetőséget a beállításoknál, ill. a neten is utánanéztem, de nem leltem erre megoldást.

A Firefox-ba voltam(!) beleszerelmesedve, mivel az IE-t tönkretették (nem ragozom) és a FF sok funkciójában, kezelhetőségében sokkal jobb volt, a sebességéről már nem is beszélve.
    DE:
    A 2. verzióval nekem semmi bajom nem volt, sokaknak viszont igen. A 3. verziótól viszont keményen kezdődtek a problémák. A legnagyobbat emelném ki: egyszercsak önmaguktól bezáródnak a FF ablakok! Ezek után visszaállítja ugyan a FF kérésre az előző állapotot, de köszönöm szépen én az ilyen böngészést! Nagyon sok mindenkivel értekeztem már ezügyben és kiderült, hogy tulajdonképp minden általam megkeresett FF 3 felhasználó tapasztalta már ezt a jelenséget, de legtöbbjüknél nem öltött olyan gyakoriságot, hogy nagyon zavarta volna őket, ezért nem váltottak böngészőt. Három gépemen használtam FF-ot, ebből egyik laptop és a másik két gép totálisan eltérő konfig....mindegyiken kivétel nélkül megvan a jelenség, igencsak zavaró formában. A laptopon kb. 20mp-enként megtörténik, tehát tökéletesen használhatatlanná vált ott a FF. Akár a FF hibája ez, akár más miatt van (ezt is tönkrevágták egyes kedves elemek), számomra ez ezek után használhatatlan.

Jómagam a fentiek miatt is borzasztóan örültem a Google böngészőjének (még beta-ként is), arról már nem is beszélve, hogy már megszokhattuk: amit ők kiadnak a kezükből, az igen magas minőséget képvisel. Nem gondolom azt, hogy egy újabb szereplő megjelenése a böngészők között nekünk felhasználóknak a kárárunkra vállhatna, szerintem mi ebből csak profitálhatunk.

U.i.: az inkognitó mód nagyon nagy ötlet!

• VaZso

senior tag

válasz max-pain #220 üzenetére

Én is akkoriban a Netscape-et használtam... illetve egészen pontosan a Netscape Communicator programcsomagot, csak az Opera miatt váltottam le néhány éve.

Levelezőnek viszont még mindig azt használom, legalábbis ennek a sorozatnak az utódját: Seamonkey (amúgy tulajdonképpen Thunderbird, de nem számít...) :D
    - illetve az asztali gépemen olykor netezésre is azt nyitom meg.

Én nem láttam "rakásnak" az említett programot, legfeljebb néhány oldal követelte az IE-t, az viszont állandóan összeszedett mindenféle ökörséget egyes oldalakról, így nem szerettem elindítani.

Komoly problémám viszont nem volt Netscape-pel.

• kingi

tag

válasz szalai56 #223 üzenetére

na de szalai, lehet, hogy gondolni sem szabad trágárságokat, nemde??? aztán védhetlek meg... :)

törölt tag

válasz VaZso #216 üzenetére

annyi eredmény lett, hogy jövőre már nem közvetítik a motogp-t

törölt tag

válasz max-pain #220 üzenetére

"Az 1995-ben még 90 százalékos piaci részesedéssel bíró Netscape az Internet-böngésző piacnak mára csak a felét mondhatja magáénak. A vádirat szerint a Microsoft 1995-ben azzal az ajánlattal kereste meg a Netscape-et, hogy amennyiben ő nem teszi be a lábát a Windows piacra, a Microsoft sem fejleszt ki konkurens Internet-böngésző terméket. A Netscape ezt az ajánlatot elutasította. Ez a piacfelosztásra való törekvés az amerikai monopóliumellenes törvényekbe ütközik, melyek célja, hogy biztosítsák a sokszereplős piaci verseny jótékony ár- és minőségszabályozó hatását a vásárlók számára. " >Az évszázad gazdasági pere csakhogy ezek nem a 90es évek végén voltak, hanem a közepén.

• max-pain

senior tag

válasz #40553216 #215 üzenetére

Azert a Netscape egy rakas szar volt az IE-hez kepest a 90-es evek legvegen.

• remington2

senior tag

válasz Dr. Romano #218 üzenetére

Nagyon vad dolgokat nem művelek vele: audiolejátszás, playlistek, media library, videolejátszás. A böngészés vad lenne, főleg a benne lévő "csökevény" miatt. A hozzászólásommal csak arra akartam utalni, hogy ha a böngészője normális lenne, akkor könnyedén lefedné a netezés / zenehallgatás / filmezés háromszöget. Még ha nem is mindenki csak erre használja a számítógépét,hasonlatnak jó arról az elképzelésről, amelyet például a google próbál fejleszteni. Ez az ötlet az, amely másképpen közelíti meg az operációs rendszerek kérdését, ott a böngésző a "platform". Nem kell mellé semmi sallang, csak valami nagyon alap op, mert pl. webes office-on keresztül dolgozol, netet - maileket eléred vele, és sok webes alkalmazás is elérhető (lesz, vagy nem). Lehet, hogy rosszul értelmeztem, de a google valami ilyesmit hegeszt, nem?

• Dr. Romano

veterán

válasz remington2 #217 üzenetére

Tényleg furának tűnik, főleg annak az embernek aki a winampot csak mp3-ak lejátszására használja :)

• remington2

senior tag

Furának tűnik, de nekem az 5-ös winamppal kapcsolatban, azt használva jutott eszembe az, amiről jónéhány google-programokkal foglalkozó cikk írt a "mindent egyben" kvázi platformprogramokról, ahol pl. a böngésző "átlényegül" oprendszerré (ha csak elméletben is), és azon keresztül éred el a webes szolgáltatásokat. Ez a winamp kapcsán az audio - video - böngésző hármas összekapcsolásáról villant be. Mostanában elég sok, apróbb videót nézegetek winampon belül, és a lejátszója már messze nem az a csúnya gonosz boszorkány, mint anno régen volt. Kellemes használni, duplakatt a media libraryban, és egy másik kattal (ha nem csak hallgatni akarom), nézhetem is (pl. zenés klipek). Szóval a winamp ablakán belül "létezhetem", és és audio / video terén nem kell "kint" turkálnom. Ha lenne benne normális böngésző, hasonlítana ahhoz az elképzeléshez, amelyről többek között itt is olvastam, az itcafén. A böngésző persze erős kívánalmakat hagy maga után, de ha valahol be tudnának muxolni egy firefoxot (vad, tudom), akkor gyakorlatilag a winampon belül tudnék zenét hallgatni, videót nézni, és böngészni is, és ezzel az igényeimnek egy részét (ha nem is mindet), ki tudnák szolgálni. Azaz a winamppal egy "oprendszert" indíthanék el, nem is kellene az esetek 90%-ában felesleges egyéb programokat indítani, sok user használja böngészésre / zenehallgatásra / esetleg filmezésre a gépét.

Azt viszont továbbra sem értem, miért tartják az 5-ös verziót isten átkának, mert bár a nero megérdemli a bloatware címet, a winamp igencsak messze áll tőle. A hármas tényleg nagyon gáz volt, ballaszt nélkül is, de az ötöst abszolút felvállalhatónak tartom.

• VaZso

senior tag

válasz #40553216 #215 üzenetére

De, ezért is ilyedtem meg annyira... :) :(
    EuroSport is állandóan megszakítja magát reklámokkal, ráadásul teljes képernyőn.
    Meg is érdemlik azokat a leveleket, csak minél többet nekik.

törölt tag

válasz Morden24 #199 üzenetére

Ahogy Vladi is írta, az integrált IE ölte meg a Netscapet, meg az a döntése, hogy nemet mond az M$ piacfelosztásra való ajánlatára, aminek ugye az M$ elleni antimonopólium-lett. stb., stb.
    #201) VaZso: nem néted még a motogp és superbike versenyeket az eurosporton. én küldtem nekik csúnyán beszélő ímélt. :)

• Morden24

nagyúr

válasz VaZso #213 üzenetére

Chrome-al nekem alapvető problémáim voltak/vannak. Alapban nincsen autocomplete, a history-kezelés egy kalap szar, a password-elmentő yes/no sáv gyakran későn érkezik le, addigra meg már továbbnyomok. Jobbklikkes menüben nincsen refresh page, a refresh gomb meg bal oldalon van, gondolom csak azért, mert minden más browserben jobb oldalon figyel.

Szóval igazából szerintem sokmindenre nem jó, semmi olyat nem tudott nyújtani, amit nem tud akár egyik, akár bármelyik jelenlegi böngésző.

• VaZso

senior tag

válasz Morden24 #212 üzenetére

"Gyakori (értsd: napi rendszerességű) dolog, hogy sok-sok külső projekt figyelése után felvásárolják, beolvasztják vagy simán lemásolják azokat, amik pozitív érdeklődéssel számolhatnak."

Igen, sajnos ez elég sokszor előfordul...
    MS is élt vele elég sokszor, hogy bizonyos termékeket felvásárolt ill. beolvasztott.

Az is igaz, hogy meg kell látni mindenben az üzletet. :))

A lemásolás egy érdekes kérdés, hogy mit szabad és mit nem...

Eléggé elkanyarodtunk az eredeti témától...
    szóval a Chrome legnagyobb baja, hogy fény derült az EULA-jában található kitételre és ezzel kicsit leszerepelt az emberek szemében... no meg senki sem szereti úgy érezni, hogy figyelik... mindenesetre nyögvenyelősen indul.

• Morden24

nagyúr

válasz VaZso #211 üzenetére

Ez így van... viszont éppen ezért is lehet, hogy valami konkurens termékekben jelenik meg először, majd kénytelen azt MS is beletenni... ld. fülek
    Ezért is kételkedem kicsit ezekben az igényfelmérés dolgokban...

Hát a helyzet az, hogy a nagy corporation-ök, főleg a tradicionális, mondhatni orthodox amerikai cégek (eddig) inkább a megvalósításban voltak jók, nem az innovációban. Gyakori (értsd: napi rendszerességű) dolog, hogy sok-sok külső projekt figyelése után felvásárolják, beolvasztják vagy simán lemásolják azokat, amik pozitív érdeklődéssel számolhatnak. Az sem ritka, hogy megvárják a termék vagy szolgáltatás debütjét, meg vannak még egyéb ügyeskedések is. Ennek sok logikus oka van, pl. az is, hogy nem "égetik" magukat sikertelen innovációkkal (természetesen így is van elég, csak ha mindenki azt csinálná, amihez éppen kedve meg jó ötlete van, akkor sokkal-sokkal több lenne).
    Ilyen téren egyébként az MS még egy elég kreatív cégnek is nevezhető, bár azért rájuk is sokszor igaz, hogy minél nagyobb valami, annál nehezebben mozdul...

• VaZso

senior tag

válasz Morden24 #210 üzenetére

"Kinek mi a felesleges, Nyilvánvalóan többen használnak 5.XX verziós Winamp-ot is, mint 2.9-est. Ez azt mutatja, hogy a többségnek mire van igénye."

Kinek mi... nekem pl. azért volt felesleges az újabb verzió, mert a régebbi sokkal gördülékenyebben és korrektebben működött.
    Azt, hogy a többségnek mire van igénye, én nem tudom. Nyilván mindenki azt használja, ami neki szimpatikusabb és ez nem tudom, mennyire a Winamp és mennyire valami más (video lejátszáshoz).
    Sokszor az emberek az újdonságtól függetlenül letöltik az újabb verziót, mert szebb, jobb és javított... ennyi is elég lehet hozzá.

Egyébként a többség igényét mutatja az is, milyen nehezen heverte ki a váltást az új verzió, nem volt egy egyszerű menet... Amúgy nemrég néztem egy új változatot belőle és meglepetésemre elég szépen kapkodta magát, tehát már vélhetően nem olyan drasztikus a lassulás mint volt anno...

"Mivel a csomag része, ezért akár lehet 1 dollár, 10 dollár, 50 dollár, de lehet grátisz is. Ilyen téren nekem egy darab infóm nincsen."

Nekem sincs és szerintem senki másnak sem. Mivel egy profitorientált cégről van szó, nyilván meg kell fizetni ezt is... viszont nehezen lenne szétválasztható összegként, így hagyjuk is...

"Az, hogy valami bekerüljön, az pénzbe kerül. Ha ez a pénz nem forgatható vissza, akkor nem költik el (értsd: nem nyernének és nem veszítenének elég vevőt)."

Ez így van... viszont éppen ezért is lehet, hogy valami konkurens termékekben jelenik meg először, majd kénytelen azt MS is beletenni... ld. fülek
    Ezért is kételkedem kicsit ezekben az igényfelmérés dolgokban...

"Nem tudom, nem dolgoztam soha az MS-nek, de ott is emberek csinálják a munkát nem robotok, szóval biztos vannak ilyen dolgok is."

Meg biztosan vannak olyan emberek, akik kitalálják, hogy pl. ez lesz az egyik újdonság.
    Ha jól csinálták a dolgukat, mindenki örül, ha kevésbé, akkor kevéssé... :)

• Morden24

nagyúr

válasz VaZso #209 üzenetére

Az, hogy minél több felesleges tulajdonságot zsúfolnak bele a termékükbe.

Kinek mi a felesleges, Nyilvánvalóan többen használnak 5.XX verziós Winamp-ot is, mint 2.9-est. Ez azt mutatja, hogy a többségnek mire van igénye.

Valójában így van, viszont MS-nél sem csinálják ingyen, hanem a "csomag része".

Mivel a csomag része, ezért akár lehet 1 dollár, 10 dollár, 50 dollár, de lehet grátisz is. Ilyen téren nekem egy darab infóm nincsen.

a Vista gépigényével, ami már erősen túlzás kategóriába ment át...

Szerintem semmi gond nem volt vele, de ez nem is afféle megvitatandó téma, kinek mi... :)

ha kevés ember kéri azt kifejezetten, azt jelenti, hogy nem kerül bele a rendszerbe?

Az, hogy valami bekerüljön, az pénzbe kerül. Ha ez a pénz nem forgatható vissza, akkor nem költik el (értsd: nem nyernének és nem veszítenének elég vevőt).

biztosan van olyan dolog, amiben az MS is valamilyen szinten önfejű és nem feltétlenül az emberek véleményére alapozva valósítja meg...

Nem tudom, nem dolgoztam soha az MS-nek, de ott is emberek csinálják a munkát nem robotok, szóval biztos vannak ilyen dolgok is.

• VaZso

senior tag

válasz Morden24 #204 üzenetére

"Milyen MS-es irányvonalat? A saját véleményem szerint a Nero meg a Winamp már legalább 2 főverziószám óta egy kalap sz_r, de sokan ezzel nem értenek egyet."

Az, hogy minél több felesleges tulajdonságot zsúfolnak bele a termékükbe.
    Ilyen - szerintem - pl. a Winamp-féle videolejátszás vagy mindaz, ami miatt a Nero száz MB felett mozog.
    A fentiekben amúgy egyetértünk, számomra az utolsó használható Winamp verzió pl. a 2.9x

[I]"Általában a letöltések leszedése az első dolog, legalábbis nálam."[/]

Gondolom, a frissítésekre gondoltál, és ez így van rendjén. Optimális esetben akkor is ez történik, ha CD-ről telepíti az ember bármelyik böngészőt, erre akartam kilyukadni.
    Azt mégegyszer mondom, hogy ha a rendszerben benne van az IE, akkor benne van, nekem édesmindegy.

"Ha a jelenlegi piacon az egyik desktop böngi fizetőssé válna (lehetetlennek tartom), akkor annak roló le."

Valójában így van, viszont MS-nél sem csinálják ingyen, hanem a "csomag része".

"Csak már kicsit többen használnak Win-t, mint a '95 és a '98 idejében, meg a piaci igény is változott. (...) Amúgy pont a játékokat Vistában is lazán el lehet távolítani telepítés után."

Tudom, Programok telepítése/eltávolítása, vezérlőpult, legalábbis XP-n :D ...
    Azt viszont nem tudom, mennyire változtak az igények...

"Az átlagembernek igenis meg kell "szoknia" ezt a dolgot (...) Ez tipikusan az a feature, ami "egy résznek mindegy, a másik résznek kényelmes, egy apró pici lényegtelen brigádnak meg nem tetszik"."

Éppen ezért nem fáj senkinek... :)
    Egyébként az átlagembernek azt is meg kell szoknia, hogy duplakattintás, start menü, szövegszerkesztéshez pedig ide kell kattintani, elmenteni pedig így kell...

Neki teljesen mindegy, hogy azt tanulja meg, hogy az újonnan megnyitott weboldal a word melletti kattintással hozható elő, vagy pedig a tálcán lévő "internet" programon belül kell kiválasztani az új fület.

Minden csak megszokás kérdése, nem több.
    Úgy, ahogy az újabb MS-rendszerekben is sokmindent kicsit máshol kell keresni, vagy az új Office megoldása is másként néz ki...

"Nekem is van/volt Linux a régebbi notimon (...) Egyikkel sincsen/sem volt sok bajom, csak speckó nekem a Windows-al sincs, mivel elégedett vagyok vele."

Nekem sem volt problémám sem NT4, sem pedig XP-vel (persze megfelelő segédprogramokkal kiegészítve). Sokkal inkább a Microsoft módszereivel, illetve a Vista gépigényével, ami már erősen túlzás kategóriába ment át...
    /Sőt, sokkal szívesebben használnék a mai napig NT4-et, ha lenne USB támogatása, megfelelő driverek az új hardverekhez és természetesen az esetlegesen szükséges hibajavítások./

Sohasem szabad szemellenzősen védeni vagy utálni valamit, de nem árt bizonyos dolgokat látni és odafigyelni rájuk. Persze mindenkinek lehet egy adott dologról más véleménye...

"De. Azért vannak fókuszcsoportos felmérések, kérdőivek, zárt és nyílt tesztek, külső szakértők és azért van a "Help us to make Windows better" pipácska."

Rendben, akkor létezik bizonyos szintű igényfelmérés... de legyen akármilyen jó is egy megoldás, ha kevés ember kéri azt kifejezetten, azt jelenti, hogy nem kerül bele a rendszerbe?
    ...azért kétlem, hogy teljesen így működne a dolog.

Egyébként ezt tényleg nem tudom, bizonyára kialakították ennek a módját, de biztosan van olyan dolog, amiben az MS is valamilyen szinten önfejű és nem feltétlenül az emberek véleményére alapozva valósítja meg... (legalábbis így gondolom)

• FTeR

addikt

válasz floatr #203 üzenetére

miden megállapításod abból indul ki, h sz*r az egész és ebből vonod le a következtetéseidet.
    teljesen kézenfekvő, sőt hatékony megoldás, 2 két appnak nem írnak két külön modult ugyanarra feladatra. az ellenkezője teljesen értelmetlen lenne.

ah, hagyjuk inkább. számomra teljesen érthetetlen módon látjátok a világot.

• Morden24

nagyúr

válasz dabadab #205 üzenetére

Az mesterséges visszatartás, de legyen.

Amúgy azért nem akarok ezen a vonalon továbbmenni, mert te nagyon taktikusan megválaszolatlanul hagytál egy nyílt kérdést, amire én speciel vagy egy tucat kommentet alapoztam, és még mindig lovagolsz a versenyjogi kérdésen, amit már a legelső felemlegetésénél elfogadtam elméleti síkon.

• FTeR

addikt

válasz VaZso #201 üzenetére

A Vista és újabb rendszerek változásai (kezelőfelület) sem igényfelmérés alapján történnek
    ha akárcsak kicsit is képben lennél, akkor tudnád, h pont az ellenkezője igaz. főleg a ribbonnál. ha esetleg vki lesz olyan jó, majd belinkeli neked a videót amiben erről beszélnek.

• dabadab

titán

válasz Morden24 #189 üzenetére

"Ezért tartom feleslegesnek a mesterségesen generált "ráerősítéseket"."

Forditva tetszik ulni a lovon.

A "mesterseges rasegites" az, amikor a MS visszael a piaci folenyevel. Amikor ezert a versenyhivatal a kezere csap, az a normalis allapotok visszaallitasa.

• Morden24

nagyúr

válasz VaZso #201 üzenetére

Ezért írtam Winamp-ot, ahol az 5-ös verziót eleinte nagyon elszúrták, mert ők is követik az MS-féle irányvonalat, ahogy pl. a Nero is.

Milyen MS-es irányvonalat? :F A saját véleményem szerint a Nero meg a Winamp már legalább 2 főverziószám óta egy kalap sz_r, de sokan ezzel nem értenek egyet. Én pölö akkor is inkább imgburn-t használok, ha itt van mellettem a bundle Nero. És igen, warezolni meg nem fogok.

arra egy "outdated" böngésző is megfelelhet, hogy célirányosan letöltsem a legújabb verzióját... - elvégre Win telepítésekor is jobbára "outdated" benne az IE, ha gyári lemezről felpakolod)

Általában a letöltések leszedése az első dolog, legalábbis nálam.

No, ez egy tényleg jó kérdés!

Hát nem is fog ilyen hülyeséget csinálni az MS. Amúgy a kérdés nem jó, mert senki. Ha a jelenlegi piacon az egyik desktop böngi fizetőssé válna (lehetetlennek tartom), akkor annak roló le.

Egyéként a fekete macska mellőzésére régen volt lehetőség win installkor, és mindezt teljes komolysággal írom.

Tudom. Csak már kicsit többen használnak Win-t, mint a '95 és a '98 idejében, meg a piaci igény is változott. Arról nem is beszélve, hogy manapság akinek számít 1 ikon és mondjuk 20 mega, az hm... "kukacoskodó", hogy diplomatikus legyek. Amúgy pont a játékokat Vistában is lazán el lehet távolítani telepítés után.

Akikkel én találkoztam, legtöbb esetben automatikusan használták ezt a lehetőséget, sőt, nagyon is jól.

Az átlagembernek igenis meg kell "szoknia" ezt a dolgot, én mai napig sok embert látok, aki egyszerre egy honlapot néz, még ha valami infófelhajtó-körútra megy, akkor is. Aki meg csak azért netezik, hogy egy-egy oldalt megnézzen, annak meg tökmindegy. Ez tipikusan az a feature, ami "egy résznek mindegy, a másik résznek kényelmes, egy apró pici lényegtelen brigádnak meg nem tetszik".

Ez azért érdekes, mert haverom gépére telepítettem egy Linuxot az ingyenes alternatíva miatt, és elkezdte használni (magam sem nagyon hittem a "szememnek"), tökéletesen elboldogul vele.

Nekem is van/volt Linux a régebbi notimon (Ubi és Fedora - eddig terjedt a gyermeki felfedezési rohamom). Egyikkel sincsen/sem volt sok bajom, csak speckó nekem a Windows-al sincs, mivel elégedett vagyok vele.

Ugyanakkor az embereket nagyon fel lehet csigázni a különféle effektusokkal. Forgó kocka, egyebek. Beállítottam ezeket haverom gépén és volt, aki ezek után ugyanezt a rendszert szerette volna a saját gépére is, mert látta a másikon!

Erre anno Millennium-nál, utóbb meg szerintem a Vistánál jött rá az MS. Mármint hogy kell a sok eye candy/felhasználósimogatóvakargató/szerethető csicsa. Ez az a tipikus kategória, amikor egy érzelmeket nem kiváltó munkaeszköz "divatcikké" válik/válhat. Pölö Jobs az egész cégét ezen az úton járatja.

A Vista és újabb rendszerek változásai (kezelőfelület) sem igényfelmérés alapján történnek

De. Azért vannak fókuszcsoportos felmérések, kérdőivek, zárt és nyílt tesztek, külső szakértők és azért van a "Help us to make Windows better" pipácska.

• floatr

veterán

válasz FTeR #202 üzenetére

Lecserélték az exploder motort a word motorjára. Csöbörből vödörbe.

De így a szép egyébként, szépen kézenfogva járnak ezek a kis alkalmazások. Egymásra ülepednek mint a guánó (keményen, vastagon), hogy a végén nem tudod kibogozni őket, nemhogy kicserélni komponenseket, merhát valahol ez a cél: igazolni egy júzernek azt h csakis a ms way az igazi egyetlen helyes út, mivel gyakorlatilag senki sem képes egy építőkövet tökéletesen helyettesíteni. Ki van ez találva...

• FTeR

addikt

válasz bambano #198 üzenetére

én úgytom 2007-es már saját mocit használ. egyébként rengeteg olyan 3pt app van ami az ie-t használja. ez is egy olyan szolgáltatás, amit a platform nyújt. ezen az sem változtatna, ha ki tudnád írtani.

• VaZso

senior tag

válasz Morden24 #190 üzenetére

"Casual userek esetében effektíve soha. Mellesleg nincs is jobb módja a malware-ek és outdated ócska appok felrakásának, mint ez"

Ezért írtam Winamp-ot, ahol az 5-ös verziót eleinte nagyon elszúrták, mert ők is követik az MS-féle irányvonalat, ahogy pl. a Nero is.
    (Amúgy gondolkoztam rajta, hogy leírom ennek hátrányait is, de mindegy... egyébként arra egy "outdated" böngésző is megfelelhet, hogy célirányosan letöltsem a legújabb verzióját... :D - elvégre Win telepítésekor is jobbára "outdated" benne az IE, ha gyári lemezről felpakolod)

"Aha, az lenne az igazán szép, hogy az MS csökkenti a Win árát, de közben egy IE letöltésért meg pénzt kér... ki használna IE-t onnantól fogva, ha van (mindegy milyen) ingyenes alternatíva?"

No, ez egy tényleg jó kérdés!

"Erre írtam, hogy ha lenne erre valós igény, már lenne egyéni telepítő (igazából van is, csak nem úgy, ahogy sokan szeretnék). Oké, neked van rá igényed. Egye kutya, én sem telepíteném fel a fekete macskát, mert azt pont nem szeretem."

Erre írtam, hogy ha nincs információ, az nem azt jelenti, hogy nincs rá igény sem.
    Egyéként a fekete macska mellőzésére régen volt lehetőség win installkor, és mindezt teljes komolysággal írom. :K
    ...szóval ennek a "kicsi réteg"-nek a nagyságát elég nehéz lenne megsaccolni.

"Nekik legalább van x64-es."
    x64-es 64-bites rendszerekhez, 32-bites pedig a másikhoz. Ezek nem egymás alternatívái.
    Egyébként nekem x64-es Firefox és Opera van fent, nem értem a különbséget...

Kupac szakmabelivel röhögtünk azon, hogy a PIP reklámmal csak és kizárólag közútálatot lehet elérni.

Nálam nem a PIP reklám váltott ki útálatot, hanem maga a reklám egy olyan műsor közben, ahol bármelyik pillanatban bármi történhet, tehát nem előre kiszámítható.
    Ha nem PIP módon történt volna hanem elkapják a képet, azt hiszem, sokkal komolyabb reakcióval kellett volna számolniuk.

"Egyébként ilyen volt a füles böngészés az IE-ben - mai napig ismerek embert, akit a hideg ráz tőle, és egyébként nem egy nagymamáról van szó."

Biztos van ilyen ember, nekem sem tetszett az első megjelenéskor - kényelmi okokból kifolyólag. Sokáig úgy használtam az Operát, hogy nem használtam rajta füleket. Aztán megoldottam a kényelmes ablakbezárást a fülekre is és innentől rájöttem a fülek pozitívumaira is.
    Azóta viszont használom, és semmi gondom nincs vele.

Akikkel én találkoztam, legtöbb esetben automatikusan használták ezt a lehetőséget, sőt, nagyon is jól. Nem értem, miért gondolod, hogy ez egy amolyan túljátszott dolog lenne. Számomra úgy tűnik, igenis van rá igény.

"Na maradjunk annyiban, hogy a Windows átlagos felhasználója nem fog neked megnézni egy Linuxot csak azért, hogy utána visszatérjen Win-re, és benyújtsa a kérvényt a multidesktopra."

Ez azért érdekes, mert haverom gépére telepítettem egy Linuxot az ingyenes alternatíva miatt, és elkezdte használni (magam sem nagyon hittem a "szememnek"), tökéletesen elboldogul vele.
    A csúcs az, hogy folyamatosan használja a multidesktop-ot. Én a saját gépemen csak nagyon kevésszer használtam (bár akkor tényleg jó volt), szóval nem tőlem látta... és tetszik neki.

Ugyanakkor az embereket nagyon fel lehet csigázni a különféle effektusokkal. Forgó kocka, egyebek. Beállítottam ezeket haverom gépén és volt, aki ezek után ugyanezt a rendszert szerette volna a saját gépére is, mert látta a másikon!
    Nem kell ahhoz feltétlenül a saját gépén látnia, hogy észrevegyen egy jó megoldást és fejébe vegye, hogy ez kell neki...

Az igények elég szerteágazóak és folyamatosan változnak is.

A Vista és újabb rendszerek változásai (kezelőfelület) sem igényfelmérés alapján történnek, azokra is rá lehetne húzni mindent... aztán mégis előjön, hogy végül volt erre igényük az embereknek, csak eddig nem tudtak róla... a többiek pedig szívnak az új, lassú (lassabb) rendszereikkel... Persze ez már egy teljesen más téma és igyekszik az MS javítani a gyorsaságon valamelyest, de mégis, ezek nem ugyanazok az érvek, amik az előző hozzászólásokban MS mellett álltak?

• Vladi

nagyúr

válasz Morden24 #199 üzenetére

Úgy értettem, hogy Netscape halála és Firefox felemelkedése közötti időben. Az elég sok év. Egyébként a Netscape-et is az integrált IE túrta le a piacról.

"teljesen mindegy volt az MS visszatartó ereje"
    Szerintem meg nem volt mindegy, mert nagyban lelassította folyamatot. Ezzel viszont károkat okozott a felhasználónak. lsd: 191.

". általában mindig több a választás, mint amennyit a piac el tud viselni, ezért van lemorzsolódás."
    Kivéve monopoliumoknál. Mert ott meg nincs. Márpedig az os piac ilyen.
    A lemorzsolódás egyébként szabad verseny esetén pontosan így van. Ezért a topikcím... :DDD

Én a 191-ben leírtam az én igényeimet. Hogyha ehhez a részesedés járul hozzá, akkor az érdekel.
    A te igényeid a te dolgod.

• Morden24

nagyúr

válasz Vladi #197 üzenetére

Tehát Firefox előtt nem volt választás? Pedig én pölö Netscape-et használtam.

Egyszerűen arról van szó, hogy akkoriban nem érett még meg rá a piac eladói oldalról, hogy belépjenek rá. Amint ez bekövetkezett, amint jött egy "tökös" vetélytárs, teljesen mindegy volt az MS visszatartó ereje, a folyamat elindult.

Azon már lehet vitatkozni, hogy a fogyasztói igény vagy az arra adható válasz volt-e előbb, de ez 1. értelmetlen 2. általában mindig több a választás, mint amennyit a piac el tud viselni, ezért van lemorzsolódás.

Amúgy az IE6-7 váltásnál tökéletesen megfigyelhető a piac evolúciója - még úgy is, hogy az IE7-ben debütált újdonságoknak jó része azért megosztó is volt néhány esetben.

szerk.: Amúgy mindegy, megértem én a te (ti) oldaladat is. Mint említettem, nekem olyan szinten lényegtelenek a részesedési adatok, hogy kevés dolgot tudok mondani, ami ennyire érdektelen számomra. Az eredeti kérdésemet meg hellyel-közzel megvitattuk, a többi már nem az a rész, amiről érdemben lehetne eszmét cserélni, mert úgyis csak magánvélemény, ami ugyan érdekes, de ott meg senkinek nincsen igaza :)

• bambano

titán

válasz FTeR #196 üzenetére

Mert pl. akármit csinálsz, az outlook az ie-t fogja maga alá rántani html rendereléshez és akkor jönnek a szép ie bugok.

Holott mondhatná azt az outlook, hogy nincs ie, nem renderelek html-t. Nem érdekel vérpistike problémája. Az érdekel, hogy kitúrtak mindenkit a piacról (vagy majdnem) és emiatt sokáig hulladékokkal webezett mindenki.

• Vladi

nagyúr

válasz Morden24 #195 üzenetére

"ó nagy rásegítéssel akarjuk benyomni olyan helyekre, ahol a természetes fogyasztói ignorancia"

Ha itt az FF-re gondolsz, azt mondom, az FF előtt nem is volt - nem is lehetett - természetes fogyasztói magatartás, így ignorancia sem választási lehetőség híján.
    A van/nincs nem választási lehetőség a piacgazdaságban. Az a, b, c az igen. Csak ezek után jöhet bármilyen marketing rizsa.

A lapos böngészést meg az Opera és a Firefox ültette el az emberekben. Úgy látszik szükség volt rájuk, mert az IE is átvette.
    Az más kérdés, hogy a felhasználó nem tudta megfogalmazni, hogy mi kell, de amikor látta akkor ráismert.

• FTeR

addikt

válasz bambano #185 üzenetére

én már csak azt szeretném tudni, h azt a szakmailag felkészült egyént miért zavarja az a pár mega dll?

az ie azért integrált, mert rengeteg app hivatkozik rá. még ha 100%osan nyílt és agyon dokumentált lenne az összes api, szted hány fejlesztőcsapat venné a fáradságot, h mindet implementálja? a nagy piaci előretörésben a moz-nak még arra sem jutott ideje, h érdemi felügyeleti részt varázsoljon a rókájához.

erről mindig az egyik forumozó pajtás azon beszólása jut eszembe, amikor azt nehezményezte, h szemét ms miatt nem a bsplayer lejátszója jön be a böngészőben, hanem a wmp, holott arról volt szó, h a bsplayer nem implementálta az apit. szted vérpistike hogyan nézte volna meg a videót, ha wmp teljesen ki van irtva belőle, mert szakmai kompetenciájának következtében bsplayerre cserélte?

• Morden24

nagyúr

válasz Vladi #194 üzenetére

Megint ott vagyunk, ahol a part szakad.

A versenytársak tegyenek azért, hogy eljussanak a júzerhez. Megintcsak felhozom a firefoxos példát. A mostani részesedésnek nagyjából ugyanannyira van köze a böngésző "minőségéhez", mint anno az IE-nek :U

Egy google-nek sem esne nehezére népszerűsítő kampányt nyomni. Hogy még nem tették, az csak annyit jelent, hogy még nincsen kész a marketingstratégia, illetve nem lépett még életbe.

Tehát én csak azt látom, hogy a szar vagy nonegzisztens marketingtevékenységet folytató/nem folytató cégek termékeit jó nagy rásegítéssel akarjuk benyomni olyan helyekre, ahol a természetes fogyasztói ignorancia miatt nem vagy csak alacsony részesedéssel lehetnének életben. Ez az eutanázia gazdasági inverze.

• Vladi

nagyúr

válasz Morden24 #193 üzenetére

Szerintem meg a lényeg az, hogy eszi, nem-eszi van. Az emberek többsége nem is tudja megfogalmazni az igényeit, csak ha valaki tálalja, akkor rájön, ez volt. Erről (is) szól az én példám. :K

• Morden24

nagyúr

válasz Vladi #192 üzenetére

A te példád tökéletesen illusztrálja a mesterséges igénykeltést. Egyébként ilyen volt a füles böngészés az IE-ben - mai napig ismerek embert, akit a hideg ráz tőle, és egyébként nem egy nagymamáról van szó.

Amúgy teljesen mindegy, hogy tyúk, vagy tojás, ugyanis ebben az esetben nem az a kérdés, hogy melyik volt előbb, hanem az, hogy a kuncsaft mit akar enni. Ha az igénylők elérik a kritikus tömeget, akkor lesz. Addig meg nem. Ez ilyen egyszerű.

A példáddal viszont ott a baj is: vagy önként vált az ember, és "rájön, hogy voltak eddig nem ismert és egyben kielégítetlen igényei", vagy lenyomod a változásokat a torkukon, és reméled, hogy megszokják, jobb esetben megszeretik. Na maradjunk annyiban, hogy a Windows átlagos felhasználója nem fog neked megnézni egy Linuxot csak azért, hogy utána visszatérjen Win-re, és benyújtsa a kérvényt a multidesktopra.
    Tehát maguktól nem keresik a változásokat (amikre valóban van igény, az be is ficcen amúgy), azt meg mindannyian jól tudjuk, hogy a torkonlenyomás nem feltétlenül működőképes.
    Speciel én az egész "keress magadnak neked tetsző böngészőt, ha kell, ha nem"-dolgot is ilyen felesleges torkonlenyomásnak tartom. Nem kell megmenteni a fogyasztókat, hagyjuk a hülye dumát.

A lényeg itt azon van, hogy sem a saját igényeinket, sem a saját vágyainkat, sem a saját elveinket nem kéne globális perspektívaként kezelni, és akkor talán többen fognák fel, hogy mit jelent az, hogy "tömegeknek szóló termék", illetve "tömegigényeket kielégítő termék".

• Vladi

nagyúr

válasz Morden24 #186 üzenetére

"Az, hogy a mai napig nincsen egyedi telepítés a Windowsban (desktop vonalon), azt az egy dolgot igazolja, hogy az erre igénnyel rendelkező minimális kisebbség olyan pici, hogy nem érdemes az anyagi és humánerőforrást rápazarolni a kivitelezésére."

Erre meg mondom én, hogy tyúk és tojás. Mivel gyakorlatilag nincs versenytárs és alternatíva, ami ezt nyomatná, semmi nem kényszeríti a gyártót, hogy egyedi telepítést biztosítson. Teszem azt olcsóbban.
    Amíg nem volt áram, nem is hiányzott. Ha meg most nincs, akkor jön a pánik.
    Saját példa: Amíg winen toltam, nem hiányzott a több desktop. Linux alatt rájöttem, hogy ez oltári jó dolog. Most már win alatt is marhára hiányzik. De ott csak negyedmegoldások vannak. Ha az emberek ismernék, és rájönnének, hogy ez jó jobban nyomást gyakorolhatnának, hogy legyen a winben is.

• Vladi

nagyúr

válasz Morden24 #180 üzenetére

"Ha van igény alternatív böngészőkre,"
    Pontosítok: Gyors, kényelmes, biztonságos és megbízható böngészésre van igény.

Fentebbről:
    "Amit mondok, az az, hogy végfelhasználói szempontból nem látom előnyét. "
    Növekszik - vagy egyáltalán megjelenik - a verseny, ami alacsonyabb árakat és megbízhatóbb szoftvereket eredményezhet. Aminek következtében jobban teljesülnek a fenti kritériumok.

Taxishoz: Azért viszont jogosan rinyálhatna, hogy a fél városban jobbra tartás a másik felében balra tartás van. :U (Utalva a webes szabványok kérdésére.)

• Morden24

nagyúr

válasz VaZso #188 üzenetére

sokszor meg is történik pl. Winamp és egyéb programok esetében.

Casual userek esetében effektíve soha. Mellesleg nincs is jobb módja a malware-ek és outdated ócska appok felrakásának, mint ez :)

Egy rendszer, amiből létezik bővítményekkel teletűzdelt változat, vagy egy teletömött rendszer, amiből kipakoltak x programot és kelletlenül a "nép" elé dobták, mert muszáj volt nekik. Nem mindegy.

Aha, az lenne az igazán szép, hogy az MS csökkenti a Win árát, de közben egy IE letöltésért meg pénzt kér... ki használna IE-t onnantól fogva, ha van (mindegy milyen) ingyenes alternatíva? Ez meg a jelenlegi felhasználói szokások ismeretében nem egy járható út.

No, én erre mondtam azt, hogy lehessen a termékeket komponensenként választani.

Erre írtam, hogy ha lenne erre valós igény, már lenne egyéni telepítő (igazából van is, csak nem úgy, ahogy sokan szeretnék). Oké, neked van rá igényed. Egye kutya, én sem telepíteném fel a fekete macskát, mert azt pont nem szeretem. De valóságban ez egy olyan kicsi réteg, hogy nem éri meg az MS-nek ebbe pénzt ölni.

nincs pl. két böngészűjük

Nekik legalább van x64-es. :)

Erre azt tudom mondani, hogy nagyon utáltam az RTL klub Forma-1 közvetítései alatt megjelenő pár másodperces reklámot (osztott kép, hang a reklámé, futam közben).

Kupac szakmabelivel röhögtünk azon, hogy a PIP reklámmal csak és kizárólag közútálatot lehet elérni. Meg is lett az eredménye, a piac döntött (nélküled is). A probléma pont ebben rejlik: azért nincsen még egyedi telepítő (a részvételed nélkül is), mert nincsen rá valós piaci igény, ami elérte volna a kritikus tömeget.

• Morden24

nagyúr

válasz #40553216 #187 üzenetére

jelen helyzetben igazad van, de egy olyan előfeltételezéssel indult a dolog, hogy alapból NINCS webböngésző

Jó, hát erre nem tudok mit mondani.

pl. az OEM feltelepítené az alternatív böngészőt, és az asztalra kirakna egy Internetböngésző feliratú ikont.

Az OEM ezért pénzt kérne. Ergo megint ott tartunk, hogy annak kerülne bele az előtelepített cucca, aki odakeni a lóvét. Megintcsak erősebb kutya...

az altarnatívákban rosszak voltak az oldalak, a mezei júzerek meg sírva szaladtak vissza az IE-hez

Itt is lépett a piac, annak ellenére, hogy az MS keresztbetartott. Ezért tartom feleslegesnek a mesterségesen generált "ráerősítéseket". A piac megoldja a maga gondját, mert a felhasználóknak mindig lesznek kielégítendő igényeik, amik differálnak egymástól.

• VaZso

senior tag

válasz Morden24 #172 üzenetére

Én nem írtam, hogy az IE-t bele kell tenni a rendszerbe vagy sem, csak azt, hogy kell találni egy határt az MS teljes egyeduralmát megelőzendően. Az pedig szerintem senkinek sem volna jó, legfeljebb MS-éknek.

Egyébként én nem gondolom, hogy a user nagyon kétségbeesne az IE hiányától, viszont - ahogy te is írtad - kérné pl. előtelepítve, vagy előkotorná mondjuk a saját lemezéről, ahogy az sokszor meg is történik pl. Winamp és egyéb programok esetében.

A "let's hate IE and love firefox" koncepció sem működött volna, ha nem lett volna neki némi-nemű alapja... ld. IE6

"Engem azért nem érint a jelenlegi helyzetben (mint végfelhasználó), mert én fizetek egy szoftverért (Windows), aminek az árába XYZ dolog van beépítve. Kiindulva a az 'N' Windows-ok normális verziókkal teljesen megegyező árával egy IE nélküli Windows pont ugyanannyiba kerülne, mint egy azzal együtt adott."

Tehát ki fizeti meg a plusz összetevő árát? Mindenki, aki Windows-t vesz. Ne feledjük, hogy az MS-t kényszerítették erre. Ő pedig pénzt költ az IE fejlesztésére is, hiába mondja, hogy ingyenes és nem kerül semmibe.
    A lényegi különbség szerintem, hogy mi képezi az alapot.
    Egy rendszer, amiből létezik bővítményekkel teletűzdelt változat, vagy egy teletömött rendszer, amiből kipakoltak x programot és kelletlenül a "nép" elé dobták, mert muszáj volt nekik. Nem mindegy.
    Egyibként szintén nem érdeke MS-nek, hogy kismillió rendszert kelljen kiadni egy felhasználótábornak, nagyban különböző árakon (és kevesebb bevétellel nagyobb költség mellett)...

"Ahogy észrevettem, a gond inkább az, hogy a pizzához mindenképpen jár egy pohár kóla is, és ez nem tetszik azoknak, akik inkább tonikkal vagy kumisszal szeretnék kapni, ezért jó lenne, ha a kólaautomata kikerülne az étterem elé, és a kuncsaftnak fel kellene állnia, ki kellene mennie, be kéne dobnia az aprót, aztán vissza kéne mennie."

No, én erre mondtam azt, hogy lehessen a termékeket komponensenként választani. Pl. kóla x ki, tonik x be és mindenki boldog... Ez amúgy a valódi világban működik is :DDD :D :DDD

Egyébként ez MS esetén azért lenne nehéz, mert nincs pl. két böngészűjük, de itt azzal is megelégednék, ha azt mondhatnám egy adott komponensre, hogy nem kell. - Míg az ún. casual usernek megvan a lehetősége a "szokásos" gombra kattintani.

"Az, hogy a mai napig nincsen egyedi telepítés a Windowsban (desktop vonalon), azt az egy dolgot igazolja, hogy az erre igénnyel rendelkező minimális kisebbség olyan pici, hogy nem érdemes az anyagi és humánerőforrást rápazarolni a kivitelezésére."

Erre azt tudom mondani, hogy nagyon utáltam az RTL klub Forma-1 közvetítései alatt megjelenő pár másodperces reklámot (osztott kép, hang a reklámé, futam közben).
    Meg tudtam volna őket fujtani emiatt és mindig elterveztem, hogy írok majd nekik egy szép levelet ezügyben, hátha számít valamit.
    Nos, végül egyszer sem írtam, nem azért, mert tetszett a megoldásuk. Szerencsére megtehették mások, mert mostanában már nem volt ilyen.

Tanulság: nem mindig jelent elégedettséget, ha hallgat az ember és nem tesz szóvá valamit.

törölt tag

válasz Morden24 #167 üzenetére

"De szerinted erre mennyire kíváncsi az átlagember, akinek firefox, IE, Chrome egykutya? Sosem fog rá extension-öket tölteni, beírja hogy index.hu meg iwiw.hu, és üdvözletem. Ez az ember nem akarja, hogy súgóban kelljen keresgélnie, mert szarik rá, ahogyan a kocsijában lévő gyertya gyártója sem érdekli. Legyen "internetgomb", és csókolom.">a jelen helyzetben igazad van, de egy olyan előfeltételezéssel indult a dolog, hogy alapból NINCS webböngésző. ilyen helyzetre vonatkozott, amit írtam. és ha 15 éve nem lenne alapértelmezetten valamelyik a rendszerben, az emberek szokásai is úgy alakultak volna, hogy természetes lenne elsőre letölteni valamelyiket. változtatni nem akarok, szimplán akivel beszélek és meggyőzhető, azt meggyőzöm, bár ezt sem teszem túl nagy intenzitással.

"Ezen emberek többsége, ha nem lenne IE alapban a Windows-ban, akkor kétségbe lenne esve. Vagy az OEM-nek lenne "kötelessége", hogy telepítsen valamit, vagy maga a kuncsaft kérné, hogy a vásárlás helyén ez már legyen megoldva...Na most ha az IE nem lenne a Win-ben, az anyám (aki egy tipikus casual user) akkor sem tudna sem firefoxról, sem Operáról, sem Chrome-ról, mert honnan a tökömből tudna?">pl. az OEM feltelepítené az alternatív böngészőt, és az asztalra kirakna egy Internetböngésző feliratú ikont.

"Más kérdés, hogy a szabványok elterjedésének gátolása nálam sem számít az MS jó pontjai közé, szóval ezzel meg én értek egyet.">de mintha pont az lett, hogy a szabványok DIREKT, célzatos be nem tartása miatt az altarnatívákban rosszak voltak az oldalak, a mezei júzerek meg sírva szaladtak vissza az IE-hez.

• Morden24

nagyúr

válasz bambano #185 üzenetére

Allrighty.

Még mindig ki van kerülve a fő kérdés, de te már rajta vagy a nyomomon.

azok, akiknek más kell, és szakmailag elég felkészültek ahhoz, hogy letöltsenek és telepítsenek valamit, azok sem tudják kivakarni az explorert.

Tehát mivel van egy elenyésző kisebbség elenyésző kisebbségének (ugyanis akármilyen mérget veszek rá nagyon szívesen, hogy a szakmailag felkészült mást akaróknak is csak egy bizonyos százaléka van kiakadva ezen) egy kizárólag elvekkel alátámasztható igénye, ezért lazán lehet mondani olyan radikális dolgokat, hogy a nagytöbbség szívjon csak, majd jól megtanulják.
    Mert ugye addig eljutottunk, hogy az átlagfelhasználó kakkant rá, hogy milyen brand a webbrowsere (legalábbis ezt veszem ki a szavaidból). Ellenben a hardcore egy kis szeglete miatt bátran kerüljenek "szívóágra"? Hm, páran szerintem ezt zokon vennék.

Az, hogy a mai napig nincsen egyedi telepítés a Windowsban (desktop vonalon), azt az egy dolgot igazolja, hogy az erre igénnyel rendelkező minimális kisebbség olyan pici, hogy nem érdemes az anyagi és humánerőforrást rápazarolni a kivitelezésére.

Mellesleg némiképpen elbeszélünk egymás mellett, mert engem nem az érdekel, hogy milyen indokokat lehet felhozni arra, hogy "menjen onnan az IE mert nem kell nekünk", hanem szeretnék normális előnyöket látni az átlagfelhasználó szempontjából. Nem a szub-szub-szub-szubkulti IT-mágus irányából. Ez utóbbira köszönöm szépen, már hallottam elég indokot, hülyeséget és nem hülyeséget egyaránt, ezeket személy szerint el is fogadom. De ahogy látom, mindenki csak pukkanósra fújja a lufit, az elsődleges kérdés mellett meg vagy elsiklunk, vagy egyek vörös heringet.

• bambano

titán

válasz Morden24 #178 üzenetére

Na, akkor másszunk bele kicsit mélyebben:
    Az, amit internet explorerként látunk, az egy relatíve apró exe, ami mindenféle dll-eket húzkod magába. Az egyik ilyen dll a html motor, ami html értelmezésért, renderelésért, stb. felel. Ha letörlöd az explorert, akkor az exe repül, de a hozzá tartozó dll-ek maradnak. Ha beleszakadsz, akkor is, mert az explorer "lelke" olyan mélyen van integrálva a windowsba, hogy azt onnan kivakarni nem lehet.

Tehát hiába is akarnál explorer mentes windowst, nincs. Az rendben van, hogy a tömegeknek megfelel az ie, az nincs rendben, hogy azok, akiknek más kell, és szakmailag elég felkészültek ahhoz, hogy letöltsenek és telepítsenek valamit, azok sem tudják kivakarni az explorert.

Visszatérve a hasonlatodhoz, nem az a baj, hogy a pizzához jár egy kóla, mert legfeljebb kidobod vagy odaadod a szomszédnak. Az a baj, hogy a pizzásfiú odaáll a hátad mögé a shotgunnal és muszáj meginnod a kólát, ha kell, ha nem kell, hiába akarsz kóla helyett tonikot. A kólát akkor is meg kell innod, ha bele gebedsz. Utána meg hiába van tonikod, azt már nem iszod meg, mert a kapacitásod véges.

• Morden24

nagyúr

válasz dabadab #183 üzenetére

Azt sem ingyen csinálja, legalábbis gondolom. De amúgy mint írtam, csak már szerkesztésként, hogy a szabványok kérdésében én nem akarok vitatkozni, én sem tartom jó dolognak az ilyen jellegű visszatartást.

• dabadab

titán

válasz Morden24 #182 üzenetére

Azert van kulonbseg a plusz szivas meg a plusz, fizetett munka kozott. Az IE bugjainak a kerulgetese inkabb az elobbi kategoria. (A webfejlesztes kb ugy nez ki, hogy az ember a specifikaciok alapjan megirja a CSS-t, ami megy mindenen, kiveve IE-n, aztan akkor nekiall szopni az IE CSS bugjaival - nem egy felemelo elmeny.)

• Morden24

nagyúr

válasz Cathfaern #181 üzenetére

Egy arculattervező stúdiónál dolgozó weblapszerkesztő ismerősöm mondta anno, hogy aki weblapszerkesztőként azon rinyál, hogy több munka adódik karbantartás és fejlesztés miatt, az menjen el melegebb éghajlatra. :U :DDD

Én nem vagyok webfejlesztő, nem tudom, mennyi igazság van a dologban, de nekem anno logikusnak tűnt, hogy a taxis nem sír, hogy "jaj de kár, hogy az éjszakai 6-os csak fél óránként jár, már megint kihívtak valami szórakozóhely elé".

Más kérdés, hogy a szabványok elterjedésének gátolása nálam sem számít az MS jó pontjai közé, szóval ezzel meg én értek egyet.

• Cathfaern

nagyúr

válasz Morden24 #180 üzenetére

Azért tegyük hozzá, hogy jelenleg. Régen, az IE6 fénykorában ez jelentős probléma volt, mivel a weboldalak jó része IE6-on ment csak rendesen, más böngészőn nem. Erre mondta mindenki azt, hogy ez azért van, mert az IE a legelterjedtebb, mert ez jön az oprendszerrel, s megoldás, hogy vegyük ki az IE-t. Mondjuk azóta az FF bebizonyította, hogy el lehet érni részedesét nem beépített oprendszerként is, szóval innentől viszont egyetértek veled.

• Morden24

nagyúr

válasz dabadab #179 üzenetére

Oké.

Tekintve, hogy a vegfelhasznalo nem maganyosan, az ur vegtelenjeben, hanem a mi kis globalis gazdasagunk kellos kozepen el, ezert ora is hatnak azok a gazdasagi folyamatok, amik a piac jo v rossz mukodese nyoman keletkeznek.

Ez nem válasz, ez egy red herring. A piac produkálja a saját igényeit. Ha van igény alternatív böngészőkre, akkor lesznek mindig, teljesen mindegy, hogy tűzróka vagy vízityúk a neve. Ha meg nem, mert csak 1-re van igény (mindegy, milyen okból, mindegy, melyik), akkor meg a többi kihal. Utóbbi eset nem valószínű, hogy valaha lesz. Viszont ha a júzernek nem Firefox, Opera vagy Safari, hanem beépített böngésző kell, akkor annak mindegy, hogy hogyan hívják, vagy milyen az ikonja, esetleg hogy egy szűk rétegnek milyen, teljesen érdektelen ideológiát képvisel.

Nem attol lesz jobb neki, hogy nem lesz benne IE, hanem attol, hogy lehet benne mas is. Alapbol.

Tehát nekem, mint "pro" júzernek (már ami a webbrowser-letöltést illeti) nem lesz jobb, mert így is azt használom, amit akarok. A sima felhasználónak meg vagy rosszabb, vagy pont ugyanolyan lesz.

Tehát akkor miért lesz jobb a casual júzernek attól, hogy kis kék "e" betű helyett kisrókás ikonja van? Mert erre nem kaptam semmilyen választ, de tényleg, semmilyet.

Nem lenne egyszerűbb bevallani, hogy "alapban nem érint az egész, csak rühellem az MS-t"? Mert másra nem tudok gondolni...

• dabadab

titán

válasz Morden24 #176 üzenetére

"végfelhasználói szempontból nem látom előnyét"

Tekintve, hogy a vegfelhasznalo nem maganyosan, az ur vegtelenjeben, hanem a mi kis globalis gazdasagunk kellos kozepen el, ezert ora is hatnak azok a gazdasagi folyamatok, amik a piac jo v rossz mukodese nyoman keletkeznek.

"mitől lesz jobb a kis hülye casual user-nek, ha nem lesz IE a Windows-ban? "

Nem attol lesz jobb neki, hogy nem lesz benne IE, hanem attol, hogy lehet benne mas is. Alapbol.

• Morden24

nagyúr

válasz bambano #177 üzenetére

Ahogy észrevettem, a gond inkább az, hogy a pizzához mindenképpen jár egy pohár kóla is, és ez nem tetszik azoknak, akik inkább tonikkal vagy kumisszal szeretnék kapni, ezért jó lenne, ha a kólaautomata kikerülne az étterem elé, és a kuncsaftnak fel kellene állnia, ki kellene mennie, be kéne dobnia az aprót, aztán vissza kéne mennie. Mindezt úgy, hogy az étterem amúgy semmiféle gátat nem állít az elé, hogy te bevidd és megidd a saját tonikodat vagy kumiszodat, akár a kóla mellé, akár utóbbit az asztalon hagyva.

Sőt, egyesek egészen odáig mennek, hogy az étterem írja ki: nem olyan jó az a kóla, de a szomszédban van tonik és kumisz is.

• bambano

titán

válasz Morden24 #170 üzenetére

Az éttermes hasonlat jó, csak a dolog arról szól, hogy ahhoz, hogy az olasz étteremben működjön a sütő, jelenleg köteles vagy szomszéd kínait is árulni.

• Morden24

nagyúr

válasz dabadab #175 üzenetére

Az, hogy a versenyugyi szempontokat marhasagnak/irrevelansak tartod, az a szived joga, ezen nem tudok segiteni.

Csúnyán tekered ki a szavaimat.
    Amit mondok, az az, hogy végfelhasználói szempontból nem látom előnyét. Tőlem a jogászok annyit vitatkoznak, amennyit akarnak, ez a dolguk.
    Ettől függetlenül még mindig senki nem válaszolt arra, hogy mitől lesz jobb a kis hülye casual user-nek, ha nem lesz IE a Windows-ban? Az ár változatlan lesz, mert nyilván külön le lehet majd tölteni, mint az 'N' esetében a WMP-t. Ha már belefolytunk, akkor erre adj nekem választ.

Persze jópofa dolog érven túli érvként egy hivatalra (esetleg háromra) hivatkozni, főleg, ha mögötte csak annyi van, hogy nem szimpatikus XY cég, ezért jó lenne, ha szar(abb)ul menne neki(k). Erre meg megint azt mondom, hogy "i couldn't care less".

• dabadab

titán

válasz Morden24 #174 üzenetére

"Ha a piac változást követel (lásd Firefox térnyerése, ezáltal komolyabb fejlesztések MS-nél, stb.), akkor a változás be fog következni, nem szükséges mesterségesen gerjeszteni."

Ugyanakkor viszont hatarozottan tilos mestersegen hatraltatni.

Az, hogy a versenyugyi szempontokat marhasagnak/irrevelansak tartod, az a szived joga, ezen nem tudok segiteni.

• Morden24

nagyúr

válasz dabadab #173 üzenetére

Engem azért nem érint a jelenlegi helyzetben (mint végfelhasználó), mert én fizetek egy szoftverért (Windows), aminek az árába XYZ dolog van beépítve. Kiindulva a az 'N' Windows-ok normális verziókkal teljesen megegyező árával egy IE nélküli Windows pont ugyanannyiba kerülne, mint egy azzal együtt adott.
    Na most nekem ugyebár nem probléma letölteni egy másik webbrowser-t, ha igényem van rá. Ergo nekem a jelenlegi helyzet (végfelhasználói szempontból) megfelel, a részesedésre továbbra is magasról teszek. Hogy pontos legyek, a cipőfűzőm minőségi állapota jóval jobban érdekel, mint a böngészők piaci részesedése, és mivel valószínűtlen, hogy valaha ebben a szektorban fogok dolgozni, ez nem is fog változni.

Továbbra is álszentségnek tartom, hogy egy minimális kisebbség nagyvagányan rákakkant arra, hogy a túlnyomó többségnek problémát okoznak olyan dolgok, amik az említett kis halmaznak nem. Ha a piac változást követel (lásd Firefox térnyerése, ezáltal komolyabb fejlesztések MS-nél, stb.), akkor a változás be fog következni, nem szükséges mesterségesen gerjeszteni.

Az EU vs. MS dolgok piacvédelmi szempontból lényegesek, semmi közük a "jaj, szegény ember nem tudja, milyen jó webböngik vannak még az IE-n kívül"-féle idealista geek-nézethez. Mint ilyenek, az elméletükkel teljes mértékben egyetértek, de ha egy végfelhasználói szempontból, gyakorlatiasan közelítem meg a dolgot, akkor marhaságnak tartom.

Az USA és Dél-Korea versenyjogi hivatalai iránti érdeklődésem mértéke konkértan a cipőfűzőm ÉS a webböngészők részesedése alatt van.

• dabadab

titán

válasz Morden24 #160 üzenetére

"Szerintem egyeseknek (nem mondom, hogy neked is, bár ki tudja) szimplán az fáj, hogy mivel default böngésző, ezért jutott nagy-nagy részesedéshez."

Igen, ez a problema gyokere. Es ez nem csak engem zavar, hanem az EU, az USA es Del-Korea illetekes versenyugyi hivatalait is. A piaci verseny korlatozasa pedig (ha attetelesen is) de teged is erint.

• Morden24

nagyúr

válasz VaZso #171 üzenetére

beleteheti mindig azt az újabb és újabb programot, amivel a potenciális ellenfelek térnyerésének gátat szabhat, így ellehetetlenítve azokat.

Bár a legtöbb dologgal egyetértek, ezzel még mindig nem. Az internet már nem az X számú (nagyjából) hozzáértő játszótere, hanem boldog-boldogtalan használja, napi szinten. Ezen emberek többsége, ha nem lenne IE alapban a Windows-ban, akkor kétségbe lenne esve. Vagy az OEM-nek lenne "kötelessége", hogy telepítsen valamit, vagy maga a kuncsaft kérné, hogy a vásárlás helyén ez már legyen megoldva.
    Akármilyen hihetetlen egyeseknek, egy alap józer a beépített dolgokat használja, és nincsen másra igénye, mert tökéletesen megfelelnek neki.

Na most ha az IE nem lenne a Win-ben, az anyám (aki egy tipikus casual user) akkor sem tudna sem firefoxról, sem Operáról, sem Chrome-ról, mert honnan a tökömből tudna? Nem reklámozzák a tévében őket. Szóval maradjunk annyiban, hogy a versenytásaknak elég klassz állapot az is, hogy egy kis IE-bashing közben soksok ingyenreklámhoz jutnak, és nem kell saját kampányba fogni (teszem hozzá, a firefox kampány nagyrésze is a "let's hate IE and love firefox" koncepció köré épül... miért? Mert az IE-t mindenki ismeri... ez a tipikus "Ismeri az X terméket? Igen? Na a miénk is pont olyan, csak jobb!" reklámfelhasználás).

• VaZso

senior tag

válasz Morden24 #170 üzenetére

Az előző hozzászólásomban csupán igyekeztem az elejétől fogva leírni a problémát - miért is lehet téma egyes programok megléte a rendszeren belül.

Az MS felfuttatott egy terméket, amit nevezzünk egyszerűen Windowsnak. E fölött a rendszer fölött gyakorlatilag teljhatalma van, így beleteheti mindig azt az újabb és újabb programot, amivel a potenciális ellenfelek térnyerésének gátat szabhat, így ellehetetlenítve azokat.
    Innentől pedig nehéz meghatározni, mikor léptünk át egy bizonyos határon - ez a probléma másik oldala.
    Persze mondhatnánk, hogy ez az üzlet, de mégis meg kell találni azt a pontot, ahol az ember azt mondja, hogy ácsi. Az ipart és egyéb szereplőket is szabályozzák.
    Azt pedig kétlem, hogy az lenne a felhasználók érdeke, hogy az egyik cég eltapos minden mást.

Ugyanakkor minden cégnek érdeke, hogy minél több lábon álljon. Legyen az Microsoft, vagy akár a Google...

Egy szóval sem mondtam, hogy az MS-nek fel kell ajánlani az összes böngészőt a sajátjával szemben. Én pl. - már máshol is kifejtettem és kicsit nekem is "ugrottak" miatta - sokkal inkább látnám szívesen, ha lehetőség volna az egyes rendszerkomponensek válogatására. Nem azért a néhány megáért, de ahhoz, hogy "jól érezzem magam" hozzátartozna, hogy - ha akarom - egy x kiiktatásával nem települ az IE vagy nem ugrik a képembe az MSN.
    Egyik gyártó sem lesz olyan hülye, hogy konkurens termékeket reklámozzon.

A Firefoxnak valószínű az is nagyon jól jött, hogy az MS nagyon elhanyagolta az IE6-ot és már gyakorlatilag mindenkinek elege volt belőle. MS itt későn lépett.

Az alternatívák kereséséről az előző hozzászólásomban leírtam, hogy - az MS is erre épít - a legtöbb felhasználó nem keres alternatívát, ha már elékészítettek valamit, ill. nem is érdekli az egész.
    Megjegyzem, ha az ember mutat neki néhány alternatívát és magára hagyja vele, jó eséllyel vált - tapasztalat.

Egyébként a Google is lassan kezd átlépni egy határt.

• Morden24

nagyúr

válasz VaZso #169 üzenetére

Ebben részint igazad van, csak éppen a helyzet az, hogy aki keres alternatívát, az most is megteszi, aki meg nem, az sosem teszi.

Belekényszeríteni embereket abba, hogy márpedig nézzé' szét a neten, köcsög, keress magadnak valamilyen böngészőt, az szerintem tré dolog. Ha a konkurensek nem tudnak megélni, akkor váltsanak stratégiát. Furcsamód a firefoxnak nagyon bejött az, hogy ráeszméltek a reklámozás és termékpropagáció fontosságára; meg is látszik a részesedésükön. A Safari-t, Google-t sem féltem, ha akarnak, költsenek rá pénzt, népszerűsítsék a terméküket, akkor majd használni fogják az emberek. Opera meg, hm. Őt sem féltem, használja, aki akarja, pont.

Szóval én minden ilyen okot megértek, az igazságot is fellelem benne, de azt nem ismerem el, hogy az MS-nek piggyback-elni kéne akármilyen konkurens böngit a sajátja rovására. Szép is lenne, ha az olasz pizzázóban kötelező lenne felajánlani a szomszéd kínai étterem menüjét is, csak azért mert ki tudja, lehet valakinek az jobban tetszik, csak nem tájékozódott eléggé.

• VaZso

senior tag

válasz Morden24 #157 üzenetére

A "Miért van a Win-ben IE" témával kapcsolatban:

Anno, még a Win95 megjelenése előtt böngészőként a Netscape Navigator programot használtam. Amikor először láttam Internet Explorert, még nem volt egyetlen rendszer része sem, ellenben sokkal nagyobb és lassabb volt mint a Netscape és nekem nagyon nem tetszett (ezzel el is intéztem a dolgot).

Aztán fejlesztette kicsit MS a programot és elkezdte belepakolni a rendszereibe.
    Azzal, hogy a felhasználó előretelepített alternatívát kapott, a Netscape részesedése folyamatosan csökkent - és nem azért, mert az IE annyival jobb volt, hanem kényelmi szempontok alapján -, míg csak a konkurencia részesedése gyakorlatilag teljesen elfogyott (a kiindulási alaphoz viszonyítva mindenképpen).

Innen nézve talán érthető, miért lehet érdekes, hogy milyen komponenseket tartalmaz a rendszer.
    Természetesen "mindkét" felet meg lehet érteni. MS érdeke, hogy mindent "házon belül" meg lehessen oldani, ne függjön másoktól, minél több területen nyújtson alternetívákat (természetesen mindig a saját megoldását elsődleges "választásként").
    A magam részéről pedig mindig attól félek, hogy az esetleges alternatívák eltűnésével nem kerül-e az adott szolgáltatás pénzbe mindenkinek - idővel. (Persze így vagy úgy mindenképpen pénzbe kerül.)

Az átlag felhasználó pedig mindig a "feneke alá tolt" programokat fogja használni még akkor is, ha sokkal jobb alternatívák is vannak... és itt van az egész lényege, ezért lehet mindez vita tárgya.

Egyébként én fel szoktam telepíteni Operát és Firefoxot is alternatívaként, magam pedig Operát használok.
    Amikor a Chrome-ot próbáltam még annyira beta volt, hogy a stabilitásán is meglátszott, azóta nem próbáltam - akkor is a kíváncsiság vitt rá.

• álmos

csendes tag

Kipróbáltam, 5 órája ez alól vagyok, nekem nagyon tetszik! Értékelem az ultra-minimális megközelítéseket minden szoftverben, ezért is használok gyakran jóval öregebb verziókat az egyes programoknál. Hosszú ideje az első friss cucc, ami bejött.
    ( egyébként tüzesrókás vagyok )

• Morden24

nagyúr

válasz #40553216 #161 üzenetére

De szerinted erre mennyire kíváncsi az átlagember, akinek firefox, IE, Chrome egykutya? Sosem fog rá extension-öket tölteni, beírja hogy index.hu meg iwiw.hu, és üdvözletem. Ez az ember nem akarja, hogy súgóban kelljen keresgélnie, mert szarik rá, ahogyan a kocsijában lévő gyertya gyártója sem érdekli. Legyen "internetgomb", és csókolom.

Ha ezen változtatni akarsz, akkor ezt kéne kiölni az emberekből, csak én ezt meg álszentségnek tartom. Ha valakit nem érdekel, akkor minek akarjak neki plusz problémát okozni? Én is eléggé rühellném, ha a péknél nem vehetnék kenyeret, hanem a súgóból kéne egyenként kiválogatni az alapanyagokat, leadni a rendelést, megvárni, míg elkészül, és utána fizetni.

Mellesleg, és itt jön a legnagyobb poén: mi a tökömnek rakná bele az MS a konkurencia termékének reklámját a sajátjába? Ez nem így működik.

• Morden24

nagyúr

válasz Dr. Romano #162 üzenetére

Amúgy ilyen böngészővitába abszolút feleslegesnek tartom, hogy beszálljak. Én személy szerint az IE-t és az Operát tartom jó bönginek, a Chrome szerintem nem egy nagy szám, a rókát meg a 2-es óta nagyon rühellem.
    Viszont mindez sokkal inkább a felhasználói szokások és szimpla szimpátia témakörbe esik, mint bármi másba, és szerintem a legtöbb ember így van vele. :)

törölt tag

válasz kicsitomi88 #159 üzenetére

szerintem a tárolókról volt szó. azóta azért már sikerült rájönni? de képzeld el. hogy odaültetsz a win elé valakit, aki még soha nem ült ott, és azt mondod neki, hogy töltsön le anetről bármilyen programot, és telepítse fel. szerinted hogyan fog hozzá?

• Dave™

nagyúr

Sebességben tényleg üt a chrome, legalábbis érzésre. De az Opera az igazi, na:)

• dzeruel

csendes tag

Én elégedett vagyok a chrome-al. Most felválta használom az Ff3-al de a sebessége nagyon megfogott. Volt alkalmam Operát is használni de nem győzött meg, mert azonos funkciókat szerintem jobban ellát egy külön arra célra készített alkalmazás vagy egy Ff add-on. Ugyanakkor az Opera mobile remek kis progi.

Amikor csak tudok chrome-ot használok és csak reménykedni tudok, hogy lesz olyan minőségű és mennyiségű add-on chrome-hoz, mint amilyen most az Ff-hez van. (ha egyáltalán lesz)

Ff-t valahol a 0.8 körül kezdtem használni amikor még lelkesen vártuk az 1.0-t de a Chrome néhány tekintetben egyszerűbb gyorsabb kényelmesebb a 3.0 hoz képest szvsz (annak ellenére hogy az Ff-t a kiegészítőknek köszönhetően eszméletlen kényelmessé lehet varázsolni.)

Nagy kérdés a Shiretoko :U

Be kell vallanom nagyon megfertőzott a Google, egyéb alkalmazásokról ezekre tértem át és többnyire pozitív tapasztalataim vannak: Chrome, Picasa, Gmail, Calendar, Reader, Maps, Earth

• Dr. Romano

veterán

válasz Morden24 #160 üzenetére

Bugróka? lool
    Nekem soha semmi problémám nem volt még egyik böngészővel sem (az IE 6-on kívül). Szerintem inkább nevezzünk a dolgot usererrorrókának ;)

törölt tag

Mondjuk, egy ilyen igen bonyolult segédeszköz: Help vagy Súgó: hogyan telepítsünk webböngészőt a rendszerünkre? És nem figyeltél! még egy lehetőség: grafikus frontend a csomagkezelőhöz>az egyszerűbb fajta neve Hozzáadás/eltávolítás. Ez igazán nem nevezhető túl bonyolultnak. vagy igen? a terminál meg csak végső esetben vagy élvezkedni. :) engem nem zavar az IE, mert nincs.

(#158) dabadab: vicces az M$ frissítési oldalát FF-el meglátogatni: kiírja, hogy nem jó a böngésződ. a User Agent Switcher-rel átváltasz IE-re, egyből keresi a frissíteni valókat, Linuxon is. :))

• Morden24

nagyúr

válasz dabadab #158 üzenetére

1. Nem érdekel, a srác dobta fel az ötletet. Én is láttam már respository-t, képzeld.

2. És? Kit befolyásol, de most komolyan? Ja, hogy nem tud XYZ böngészőcég kilóra megvenni egy-egy OEM-et, és belevarrni a saját szarjukat? Ez engem nem zavar, elmondom, miért, én is két részre bontom, ezek római számok lesznek...

I. Aki le akarja cserélni, az le akarja cserélni. Megteheti. Ilyen téren a gépen való jelenléttel történő foglalkozás számomra értelmetlen kukacoskodás. "Teljesen lecserélni"... miért, néha letiltja az alternatív böngit, és az arcodba nyomja magát? Hm...

II. Szerintem egyeseknek (nem mondom, hogy neked is, bár ki tudja) szimplán az fáj, hogy mivel default böngésző, ezért jutott nagy-nagy részesedéshez. Ha a bugróka vagy az Opera lenne a default Win-böngi, akkor meg az lenne a legnagyobb (pölö kíváncsi vagyok, hogy Ubin hányan használják az előtelepített bugrókát, és hányan cserélik le?) részesedésű. Engem meg ez a részesedés pölö totál nem érdekel, mert nem vagyok egyik cégnél sem érdekelt. Nekem nem lesz jobb a szex attól, hogy a firefox felkúszik még 2%-ot, vagy nem.

• kicsitomi88

őstag

válasz dabadab #158 üzenetére

Kiváncsifáncsi vagyok:

Miben nyilvánul meg a nagyságrendekkel egyszerűbb telepítés? Arra gondolsz, hogy listában pipa és semmi kattintás nélkül fent van?

Csak mert amikor én az előző Kubuntomra szedtem le egy program linuxos verzióját, nem jöttem rá magamtól, hogyan kéne azt a programot felrakni...

• dabadab

titán

1.Modern Linuxokon nagysagrendekkel egyszerubb uj programok telepitese, mint Windowson, ezt ne kelljen mar megint megvitatni.

2. Azert nem erted, mert tenyleg nem erted, nagyon diohejben: az volt a baj, hogy egyreszt csak az lehetett a default, mert kulonben az MS cseszegette az OEM-eket, raadasul nem is lehetett teljesen lecserelni, mert egy csomo mas komponens hasznalja az IE dll-ek dokumentalatlan hivasait.

• Morden24

nagyúr

válasz #40553216 #155 üzenetére

A Linuxokon mondjuk csomagkezelő frontenddel vagy terminálból!

Bár a feltevés jogos, azért megkukkolnám, hogy a casual júzer (a világ Win-felhasználóinak erősen túlnyomó többslge) mit szólna az ilyen ökörségekhez. Meg honnan is tudná, mihez mit kell beírni a "terminálban"? Lenne minden Winhez egy kis brossúra a különböző böngik elérési útvonalával? Hát azt azért ne várjuk egy cégtől, hogy más (potenciális konkurens) termékeket reklámozzon.

Amúgy sosem értettem ezt a "Miért van a Win-ben IE" dolgot. Ha nem kell, nem fogod használni. Még elméleti síkon sem lehet vitát csinálni belőle, mert attól, hogy a gépeden van, még csak a részesedést sem növeled (amire az átlagember amúgy is nagyon durván tojik), és hát na, nem is foglal nagysok helyet, szóval minden ilyen dolog igazából kukacoskodás, szvsz legalábbis.

• attila9988

őstag

válasz #64791808 #154 üzenetére

Az a gyönyörű tudod, hogy konkrétan három kolléga van rajtam kívül, aki teljesen egyértelműen, több oldalról bizonyítja, hogy ökörségeket beszélsz.

Minden ilyesfajta felvetésre reagáltam, amit viszont senki nem vett figyelembe. Azonkívül te is csak ködösítesz mint a "kollégák" mert most is csak általánosságban fogalmazva közlöd velem hogy ökörségeket beszélek. Mi volt ökörség? Ha már kiabálsz a másikra legalább mondd meg pontosan hogy miért.

Teh, valahogy úgy nem érzem rejtélynek, hogy miért papagáj az avatarod...

Tulajdonképpen ez volt az alap, engem meg nem érdekelt milyen kép van ott.

törölt tag

válasz moonman #11 üzenetére

Az IE6, 7, 8 az 3 különböző böngésző, az FF 1.x, 2.x és 3.x is. Arról szólt, hogy:
    1. FF 3.x
    2. IE7

DE (most figyelj!):

"Amint a számokból látszik, itthon újabb mérföldkövet hagyott maga mögött a Firefox: a Mozilla irányításával fejlesztett, nyílt forrású böngésző összesített részesedése meghaladta a 40 százalékot (42,1%) a magyar felhasználók körében. A piacvezető azonban változatlanul a Microsoft, amelynek Internet Explorerét a hazai netezők 53,9 százaléka használja – derül ki a statisztikából."

Vagy a grafikon alá márt nem görgettél?

"IE biztonságos és központilag menedzselhető, a többi még csak nem is hallott ilyenről."

ezt fejtsd ki bővebben, légyszi!

"igen, csak kérdéses, hogy a user mivel töltené le a Firefox-ot vagy az Operát."
    A Linuxokon mondjuk csomagkezelő frontenddel vagy terminálból!

(#73) Cerebellum: NYT: Did Microsoft rip-off Apple Mac OS X in Windows Vista?

törölt tag

válasz attila9988 #153 üzenetére

Az a gyönyörű tudod, hogy konkrétan három kolléga van rajtam kívül, aki teljesen egyértelműen, több oldalról bizonyítja, hogy ökörségeket beszélsz.

De te csak mondod tovább, mindegy, hogy prót vagy kontrát mondanak rá, megy tovább a töménytelen baromság! Hogy az mért van, hogy a hülyék mindig biztosak a hülyeségeikben, azt nem tudom. Már nem rád értem, csak úgy eszembe jutott. Iiiiiigen mamaaa! Iiiiiiigen mama!

Teh, valahogy úgy nem érzem rejtélynek, hogy miért papagáj az avatarod... :K

Figyejjé' jóbarát, ez nem személyeskedés volt, távol áll tőlem az ilyen, csak gondoltam megosztom a fórumtársakkal az észrevételt...

• attila9988

őstag

válasz Morden24 #151 üzenetére

Általában magam tájékozódom, és próbálok minél kevesebb dologban függeni mások véleményétől.

Tehát te annak idején odaültél a gép elé, és azonnal tudtál egyedül tájékozódni.. Értem.

IE-s és Vistás dolgokat a Vista topikban, erre kérdeztél rá, ne játszd meg magad.

Vistás dolgok.. aham. És te arra építed az érvrendszeredet, hogy én egyszer valamikor mondtam valamit, ám azt nem tudjuk meg sajnos hogy mit, és mikor, csak azt hogy hol, vagyis azt sem, mert ugye "valahol a vistás topicban"..:D

mert nem fogok 30 percig régi kommenteket olvasni ezért

Hát akkor ne is hivatkozz rájuk, mert ennek így semmi értelme.

Na most elég lesz, öreg. Kicsit el vagy tévedve. Én itt nem népszerűségi versenyt tartok, nem mások előtt akarom bebizonyítani, hogy hülye vagy, mert kb. teszek erre. Ha te a saját múltbéli kommentjeidet nem ismered vagy nem emlékszel, akkor az a te sarad.

Az utóbbi években több ezer kommentet írtam, számos helyre. Nyilván nem tudom szóról szóra idézni őket, ezért kellene neked ha már hivatkozol valamelyikre, ám erre nyilvánvalóan nem vagy hajlandó (képes??)

Szóval hagyjuk ezt a bizonyítós szar dumát, nem kell nekem semmit senki előtt bizonyítanom.

Te állítottál valamit rólam, így nem nekem kellene megkeresnem azokat a kommenteket amire hivatkozol. A te állításaid nem az enyémek amik alátámasztásához szükség lenne erre.

Érdekes módon eddig folyamatosan a kommentjeim azon részeire válaszoltál hatalmas elánnal, amikre nem kellett semmi tényt írni.

Megint csak légbőlkapott duma, semmi idézet. Fejezd már be ezt a "mondtál valamit valahol ami marhaság volt" dolgot. Mutasd ahogy mindenki teszi egy forumban

hogy a hiányos tudásod miatti leszúrást

Miről is beszélünk pontosan? Már megint ez a ködösítés.

• troller

senior tag

A cikk hatására gyorsan felraktam a legújabb verziót, hát... Gyors, nem kicsit, nagyon. Viszont nem lehet normálisan nagyítani az oldalakat, mert szétesnek, ez nálam alap lenne. Na és a reklámok, megnyitottam az indexet, nyomtam is le két pillanaton belül, annyira zavart a sok villogó szemét... Persze, ha valaki nem használ reklámszűrést más böngészőben sem azt itt se fogja zavarni. Szóval nem estem kisértésbe, hogy a jól megszokott Operát lecseréljem.

• Morden24

nagyúr

válasz attila9988 #150 üzenetére

Hát és azt te honnan tudod hogy miből is kell választani? Csak nem másoktól tanultad akik már tudták előtted?

Általában magam tájékozódom, és próbálok minél kevesebb dologban függeni mások véleményétől. Nem mondom, sok esetben lehetetlen, de ezek pl. nem olyan dolgok.

Nem, nem tudom hogy hol, és egyenlőre azt sem hogy miket..

IE-s és Vistás dolgokat a Vista topikban, erre kérdeztél rá, ne játszd meg magad. Amúgy nem, nem fogom kikeresni, mert nem fogok 30 percig régi kommenteket olvasni ezért. Ha nem tudod, hogy miről van szó, akkor úgyis felesleges, mert ezek szerint a saját (régebbi) véleményed már magad számára is irreleváns.

Akkor ne is tedd, hganem idézz. Hiszen csak légbőlkapott múltidézés amit itt műveltél most, mindenfajta bizonyíték nélkül.

Na most elég lesz, öreg. Kicsit el vagy tévedve. Én itt nem népszerűségi versenyt tartok, nem mások előtt akarom bebizonyítani, hogy hülye vagy, mert kb. teszek erre. Ha te a saját múltbéli kommentjeidet nem ismered vagy nem emlékszel, akkor az a te sarad. Szóval hagyjuk ezt a bizonyítós szar dumát, nem kell nekem semmit senki előtt bizonyítanom.

Eddig sem azt írtam hogy rossz lesz, de már megint erre próbáltál utalni a teljes hozzászólásodban. Miért?

Hümmhümm. Érdekes módon eddig folyamatosan a kommentjeim azon részeire válaszoltál hatalmas elánnal, amikre nem kellett semmi tényt írni. Szartál a W7es dolgokra (nem csak az én kommentemben), tettél arra, amit a kettős mércéről írtam, még mindig nem fejtetted ki a lopás tényét, satöbbi, satöbbi. És még te mondod, hogy a levegőbe beszélek... hm. Maradjunk annyiban, hogy a te általad itt gyakorolt "véleményütközetés" még kocsmában is relatíve érdektelen lenne, de arról tényleg nincsen kedvem kommentek hadát írogatni, hogy a hiányos tudásod miatti leszúrást offenzív f_szkodással honorálod. Szórakoztatni nem foglak, na :U

• attila9988

őstag

válasz Morden24 #149 üzenetére

Nem, nem mondom azt, hogy ezt kell csinálni, igen nevetséges lenne

Így van.. Én adtam nekik valamit, amiben bízom, és amit ők éppen ezért elfogadtak. Majd később annyira megszerették, hogy nem akarnak mást használni. Nem megszokták, megszerették.

Kifejez ez bármit?

Azt hiszem ebben a dologban úgysem tudunk dűlőre jutni, ezt a részt hanyagoljuk. Anyukád az IE -t szereti, mi pedig elvagyunk az Opera -val és kész.

Egyszerű. Én (mint vevő), azt használom, ami nekem a legjobban megfelel, és leszarom, hogy egyébként mások szerint mi a jobb.

Hát és azt te honnan tudod hogy miből is kell választani? Csak nem másoktól tanultad akik már tudták előtted? Iskolába miért jár az ember? Talán mert nem születünk szakmai tudással a kobakunkban?

Tudod nagyon jól, hol írtad ezeket.

Nem, nem tudom hogy hol, és egyenlőre azt sem hogy miket.. Az "ezeket" számomra nem elég pontos meghatározás.

Nem véletlenül írtam, hogy "előáshatod", mert hogy én nem fogom, az biztos.

ÓÓÓÓ hát ha nem tudsz felmutatni semmit, akkor ne is próbálj meg érvelni vele. A "tudod hol ezt meg azt mondtad" meglehetősen gyenge megoldás.

Amikor a Vista-topikban kifejtettem neked a Vista-nemszeretős dumákra, hogy jópofa, a kövi Windows-nál ugyanez a lemez lesz (a la mint eddig mindig), akkor nagyban állítottad, hogy ez nem így működik. De jó látni, hogy te magad válsz az én állításomnak az elsőszámú igazolójává.

Még mindíg itt trartasz? Nem állítottam hogy nem lesz jó a windows 7. Egyáltalán nem erről beszéltem, mégis fojamatosan hajtogatod a magadét a témával kapcsolatban. Idézz ha válaszolni akarsz valamire

Nem tartom ellenségesnek magamat, csak nem szeretem, ha valaki a saját véleményét tényszerű infónak állítja be, és amikor páran azt mondják, hogy ácsi, akkor továbbra is köti az ebet a karóhoz.

Akkor ne is tedd, hganem idézz. Hiszen csak légbőlkapott múltidézés amit itt műveltél most, mindenfajta bizonyíték nélkül. Még azt sem mondtad meg pontosan mely személyes állításaimat véled "tényként" kezeltnek.

nem írtál semmit arra, hogy miért nem próbáltad ki a W7-et...

Folyamatban van a dolog.
    Eddig sem azt írtam hogy rossz lesz, de már megint erre próbáltál utalni a teljes hozzászólásodban. Miért?

• Morden24

nagyúr

válasz attila9988 #146 üzenetére

Tehát most nagyon mellényúltál ezzel az idézettel, mert nem is arról szól amit ki akartál fejezni vele.

Nem kell diplomázott kriptográfusnak lennem ahhoz, hogy az idézet végén szereplő szmájliból te ezzel elégedett vagy. Amúgy feltehetem a kérdést, hogy mit csináltál a család esetén? Felraktad nekik egymás mellé az IE, Safari, Chrome, Opera, Fx ikonokat, és vártad, melyik kerül ki győztesen? Vagy csak odavágtad, és megszokták? Mert ugye objektívan akkor lehetne ilyesmivel érvelni, ha ez történt volna. Nem, nem mondom azt, hogy ezt kell csinálni, igen nevetséges lenne. Csak éppen ennek fényében lenne objektív a dolog. Egyébként én is mondhatom, hogy az anyám a Vistás IE-s notija után amikor egyszer az Ubuntus-Firefoxos notimat használta, konkrétan megkért rá, hogy ezt a szart soha többé ne kelljen látnia? Kifejez ez bármit? Nem. Érvelni vele kb. nonszensz. Ez vonatkozik rád is.

Miről is? (ráadásul honnan tudod hogy nem te vagy a butaparaszt vevő aki istennek képzeli magát?)

Egyszerű. Én (mint vevő), azt használom, ami nekem a legjobban megfelel, és leszarom, hogy egyébként mások szerint mi a jobb.

Ezt bővebben kérlek...

Tudod nagyon jól, hol írtad ezeket. Goto Vista topik. Valahol a 13-14.000 számú kommentek körül. Nem véletlenül írtam, hogy "előáshatod", mert hogy én nem fogom, az biztos. Te tudod, miről beszélek, én tudom, miről beszélek, ennyi szerintem mindkettőnknek elég.

Ez most olyan "mondtam valamit de mégsem".

Bizony. Erről szólt a kommentjeid nagytöbbsége. Jössz ezzel a béna dumával, hogy neked egy tájékozató alapján mi jön le a W7-ről, veszed a fáradtságot a véleményformálásra, de azt még nem láttam, hogy tudnál róla bármit is, ami nem volt két videóba belesűrítve. Ja, ahhoz érdeklődés kéne, meg utánaolvasás? Én sem mindig szoktam, nem kell aggódni. Ellenben általában arról nem is pofázok, vagy ha mégis, és elkenik a számat, akkor beismerem, hogy én voltam a f_sz.

Sosem állítottam az ellenkezőjét, de te úgy látszik túl ellenséges vagy (????) ahhoz hogy megpróbáld olvasni is azt amire válaszolsz.

Amikor a Vista-topikban kifejtettem neked a Vista-nemszeretős dumákra, hogy jópofa, a kövi Windows-nál ugyanez a lemez lesz (a la mint eddig mindig), akkor nagyban állítottad, hogy ez nem így működik. De jó látni, hogy te magad válsz az én állításomnak az elsőszámú igazolójává.
    Nem tartom ellenségesnek magamat, csak nem szeretem, ha valaki a saját véleményét tényszerű infónak állítja be, és amikor páran azt mondják, hogy ácsi, akkor továbbra is köti az ebet a karóhoz.

P.S.: Mellesleg ne haragudj, hogy ezt mondom (nem személyeskedés, de tényleg), de nagyjából ezért rühellek már ilyen topikokba járni és olvasni a kommenteket, mert kb. mindig az a vége, hogy valami óvodás faszság kikerül, aztán ezen megy a f@szrázás. Unalmas, idegesítő és totálisan értelmetlen. Amit én nehezményezek, az a te hozzáállásod. Még mindig nem írtál semmit arra, hogy miért nem próbáltad ki a W7-et... érted, én is mondhatom, hogy a Fedora egy nagy szar, meg csak azt látom belőle, hogy most más színű a kezdőháttér, de hát őszintén, ha ezt csinálnám, nem én lennék (joggal) a f_sz?

• Hydra SR

addikt

válasz elmoraan (r) #145 üzenetére

Én sem ismerek senkit személyesen, aki a kipróbálásnál tovább jutott a Chrome-ban. Pedig panaszkodni sem hallottam őket, hogy miben rossz, csak nem tértek át rá. Nem nyújtott nekik semmilyen többletet, amit ki tudnának használni. Én is így vagyok vele: lehet, hogy pl. gyorsabb, mint az IE7, de az IE7 sem hátráltatja a böngészésemet annyival, amit már érdemesnek tartok arra, hogy foglalkozzak vele. Illetve egy dolog talán mégis van, ezt még ki kéne próbálnom: Vista alatt néha megcsinálja az IE, hogy beírom a címet, ENTER, és vagy fél percig semmi nem történik, még az állapotsoron se jelzi, hogy dolgozik. Aztán betölti az oldalt. Ezt viszont a sajátgép megnyitásánál is csinálja néha, úgyhogy attól tartok, ez inkább a Vista baromsága, mint a böngészőé, de kipróbálom alkalomadtán.
    1 kérdésem azért van: más is tapasztalta már ezt? Vista Business HU van a gépemen kb. 2 és fél hónapja, legális, nem sok minden lett alá feltolva, vírusom nincs, főleg tartományi környezetben használom bár most épp nem, hardver hibára nem utal semmi, de néha vannak ilyen indokolatlan fél perces leakadásai amikor se a procit, se a vinyót nem látom dolgozni, csak úgy áll.

Ezt meg felejtsétek már el, hogy a MS-t védjük meg ajnározzuk. Van annak baja bőven, csak nem az, amiket itt sokan rádobáltak. Kb. 10 éve nőttem ki a Bill $uxx-os pólókat (szellemileg), a Microsoftot ugyan azóta sem szeretem sokkal jobban, de már tudom, hogy miért, és nem azért, mert jó poén a csordával együtt szidni. Egyébként sem tehetem meg már, hogy elkerüljem, inkább figyelem az újításait és a valóban hasznosaknak örülök és nem intézem el egy "ez csak egy skin váltás"-mondással.

• attila9988

őstag

válasz Morden24 #143 üzenetére

Ó, nem kell messzire mennem:
    határozott ellenérzéseket váltott ki belőlük hogy egyes ismerősöknél internet explorer -t kell használniuk, és elkezdtek rá olyan színonima szavakat használni mint "vacak"; "ócskaság"..
    Kíváncsi vagyok, mivel eteted a családodat ilyen téren.

Olvasd már el kérlek azt a mondatot amit beidézel légyszíves. Nem én, hanem ŐK tapasztalták meg hogy az Opera többet nyújt nekik mint az IE. Én a kezdetekkor beállítottam nekik, aztán maguk használhatták úgy, ahogy tetszik, majd mikor az IE -t kényszerültek használni másoknál, hiányolták a kényelmi funkciókat. "Ez nem "divatos hülyeség" hanem tény. Nem divatból mondja az ember hogy az IE nem tudja azt amit a versenytársak igen. Úgyhogy nem kell "etenem a családomat" semmivel, csupán a kezdő lökést adtam meg nekik.
    Tehát most nagyon mellényúltál ezzel az idézettel, mert nem is arról szól amit ki akartál fejezni vele. Nem azért mondják ők hogy vacak az IE mert én azt mondtam, hanem mert nem tetszik nekik. Ettől te még használhatod, és szeretheted azt a böngészőt, senki nem tiltja meg neked igaz? Akkor miért kell ennyire védened?

Erre mindig a butaparaszt számtekboltos eladó jut eszembe

Miről is? (ráadásul honnan tudod hogy nem te vagy a butaparaszt vevő aki istennek képzeli magát?)

De ha gondolod, te magad előáshatod a Vista-topikban tett látogatásod alkalmával született kommentjeidet, amikor firtattad a védett mód szarságát, és voltak ott cifrább dolgok is, főleg biztonsági szempontból, de egyekutya, ezt ejtsük, mert azt mondod, hogy ilyen téren már megvezetted magad.

Ezt bővebben kérlek...

Amúgy nem egy kommentedből árad a szokásos windows-bashing, szóval plíííz ne kérj tőlem olyat, hogy linkeljek erre példákat,

Ez most olyan "mondtam valamit de mégsem". Nem tudsz mit linkelni? Nincs semmilyen "windows-bashing". Én is használok windows -t, és jó okom is van rá, mert bizonyos feladatokra igenis jó. Sosem állítottam az ellenkezőjét, de te úgy látszik túl ellenséges vagy (????) ahhoz hogy megpróbáld olvasni is azt amire válaszolsz.

• elmoraan (r)

aktív tag

Hogy legyen egy kis ON is: megerősíthetem, a környezetemben a kutyát sem érdekli a Google Chrome.
    Viszont olybá tűnik, hogy az Operának jóval nagyobb a penetrációja, mint amit a cikk írt.

• attila9988

őstag

válasz Hydra SR #141 üzenetére

minek terheljék az agyad olyan szakmai változtatásokkal, amikhez úgy sem értesz

Ideje lenne már normális hangnemre váltani nem gondolod? Nem tudhatod hogy mit tudok, vagy mit nem, és nincs is jogod hozzá hogy ilyesmiket írj, pláne nem egy szakmai forum -on. Ha vitázni akasz akkor azt tedd, de maradjunk szigorúan a témánál, mert itt nem az én személyemről van szó. Kezd elegem lenni belőle hogy engem sértegettek ahelyett hogy a témával kapcsolatban írnátok..

majd mikor nyilvánvalóan megdönthetetlenül megcáfolnak

Na akkor kérlek idézd be nekem pontosan mely állításom bukott meg, és mikor. Nagyon kíváncsi vagyok rá.
    Még arra sem válaszoltál amit az előbbi hozzászólásban kérdeztem.

• Morden24

nagyúr

válasz attila9988 #140 üzenetére

Persze hogy kényelmes megoldás lesz, ami valószínűleg számomra is hasznos lesz. Ettől a tény még tény marad.

Ezzel két gond van. Egyrészt, ha már állandóan fújjuk ezt a lopkodós lufit, akkor a másik irányt miért hagyjuk figyelmen kívül? Ez kicsit kettős mérce.
    Másrészt, ha azt mondom, hogy a Mercedes S-class vezette be először a 3 pontos biztonsági övet, az ülésfűtést, az ülések magasságának állítását, a beépített navigációt, a hangvezérlést, a tolatóradart és a satöbbit, akkor sem mondhatom, hogy a többi tőle "lopott". Egyszerűen arról van szó, hogy vannak piaci igények, amiknek meg kell felelni. Nem kell hozzá nagy ész, hogy lássa valaki, hogy az OSX-nek jóval szűkebb a piaca, mint egy Windows-nak, és nagyobb léptékben a változások, az innováció mindig lassabban jön.

Na mondj egy ilyen hű de divatosat

Ó, nem kell messzire mennem:
    határozott ellenérzéseket váltott ki belőlük hogy egyes ismerősöknél internet explorer -t kell használniuk, és elkezdtek rá olyan színonima szavakat használni mint "vacak"; "ócskaság"..
    Kíváncsi vagyok, mivel eteted a családodat ilyen téren. Erre mindig a butaparaszt számtekboltos eladó jut eszembe, aki azt mondja, hogy szarazatimertaződazsokkaljobb. Személyes érzéseket próbál eladni objektív vélemény-nyilvánításnak álcázva, amiért jobb helyeken leköpik az embert, csak hát a tudatlanság mindkét irányban nagy úr.
    De ha gondolod, te magad előáshatod a Vista-topikban tett látogatásod alkalmával született kommentjeidet, amikor firtattad a védett mód szarságát, és voltak ott cifrább dolgok is, főleg biztonsági szempontból, de egyekutya, ezt ejtsük, mert azt mondod, hogy ilyen téren már megvezetted magad.

Amúgy nem egy kommentedből árad a szokásos windows-bashing, szóval plíííz ne kérj tőlem olyat, hogy linkeljek erre példákat, mert elég csak visszaolvasni ebben a topikban. Ha annyira fejtágíani akarsz W7-ből, rakd fel, utána nyugodtan lehet magyarázni, meg vélemény-nyilvánítani. Félreértés ne essék, véleményed enélkül is lehet, csak a relevanciája leginkább vitatható, de ha nem akarok diplomatikusan fogalmazni, akkor azt is mondhatnám, hogy szart sem ér.

• Hydra SR

addikt

Ez a lopás-dolog tényleg a mi dolgunk? Bokszolják le egymás között a MS meg a Mac, vagy a MS meg a FF meg a Google vagy mittudomén, ez jogi kérdés, attól nekünk nem lesz se kényelmesebb, se kényelmetlenebb egy felület, hogy nem attól kapjuk aki kitalálta, még ha valóban lopás is.
    Én személyszerint örülök neki, ha a felületek minél több dologban hasonlítanak egymáshoz, ne kelljen már minden váltáskor újratanulni az ABC-t is csak hogy márka-gőgből mindenkinek sajátja legyen.
    Anno a szocialista autógyártók voltak elfoglalva ilyen baromságokkal: az új Wartburgban akkor volt zárva az ajtó, ha fel volt húzva a gomb, az ajtónyitó belülről úgy működött, ahogy előtte soha semmin és azóta sem, az ablaktekerő meg fordított irányba húzta fel az ablakot, mint másik autókon. Jó, hogy a sebváltó és a kormány nem fordítva működött, hogy ne mondhassák, hogy lopta a kezelőfelületet.

• Hydra SR

addikt

válasz attila9988 #124 üzenetére

Fogalmazzunk úgy, hogy hozzád ez a része jut el a marketingnek, mert számodra csak egy skin váltás, minek terheljék az agyad olyan szakmai változtatásokkal, amikhez úgy sem értesz és szükséged sincs rá. Neked azt fogják mutogadni, hogy nézd milyen szép lett. Majd a TechNeten meg a webcastokban meg a tankönyvekben meg egyéb szakmai fórumokon, újságokban, hírlevelekben elmondják a többit azoknak, akik a belsejére kíváncsiak és értik is, mi van ott és abból mi kell nekik és miért. Még ha meg is érted a belső működését meg az új funkciókat, akkor se győz meg, amíg nem dolgozol vele üzemeltetői szinten. Érted, mit jelent, hogy group policy-ből lehet vezérelni azt, amit eddig nem, csak azt nem érzed át, hogy ez mennyivel jobb, mint eddig.
    És én is azt érzem, hogy állítasz valamit, majd mikor nyilvánvalóan megdönthetetlenül megcáfolnak, finomítasz rajta és visszatámadsz, hogy nem is azt mondtad. De, pont azt mondtad, szó szerint.

• attila9988

őstag

válasz Morden24 #139 üzenetére

Én nem látom a nagy lopást, de megjegyzem, ha egy ilyen implementáció növeli az én felhasználói élményemet, akkor lesz*arom, kitõl "lopták".

Persze hogy kényelmes megoldás lesz, ami valószínűleg számomra is hasznos lesz. Ettől a tény még tény marad.

Az IE meg nem 'legjobb böngészõ' (ez mindenkinek szubjektív), csak éppen nem igazak a húdedivatos ezdeszar indokok.

Na mondj egy ilyen hű de divatosat, pl azok közül amiket tőlem olvastál. Kíváncsi vagyok. Írj valamit, ami nem igaz de rendkívül divatos állítás az IE -vel kapcsolatban (a biztonsági kérdéseket leszámítva, mert az mára sokat változott, és én nem is ezzel szoktam érvelni)

• Morden24

nagyúr

válasz attila9988 #136 üzenetére

Én nem látom a nagy lopást, de megjegyzem, ha egy ilyen implementáció növeli az én felhasználói élményemet, akkor lesz*arom, kitõl "lopták".

Az IE meg nem 'legjobb böngészõ' (ez mindenkinek szubjektív), csak éppen nem igazak a húdedivatos ezdeszar indokok.

• Inv1sus

addikt

válasz moonman #137 üzenetére

Dehogynem. Jó kis reklámozó emberke vagy. :((( Úgy beszélsz a Microsoft termékeiről, mintha olyan fantasztikusan megcsinált dolgok lennének. Mindenki tudja, hogy nem azok :( .

• attila9988

őstag

válasz Morden24 #135 üzenetére

Ahogyan haladsz előre, finomítod, szépíted a dolgokat

Nem finomítottam semmit. Az idézett mondatok egyáltalán nem zárják ki egymást, és nem is egymás "szépített" változatai ahogy azt te állítod.. De legyen igazad, erről felesleges vitatkozni.

moonman ilyen-olyan MS emberke ésatöbbi.

Azt szoktam írni, hogy moonman -nek minden tetszik ami ms berkeiből való. Ami igaz is. Ez vajon sértés? Ha az, akkor bocsánatot kérek érte.

Te kedzted el a párhuzamot. Én meg reagáltam rá

Nem, én a windows 7 felületével kezdtem el a párhuzamot. A vista esetében egyedül a start menü gtyorskeresőjével kapcsolatban volt számomra egyértelmű hogy honnan is való, ám ez még kevés volt nekem is ahoz hogy pofátlan lopásnak tartsam. A windows 7 esetében viszont sokkal többről van szó.

Ott is előadtad az IE-vel kapcsolatos okosságokat, aztán jónéhány ember letorkolására

Rendben leszállok az IE -ről. Bizonyára ez a legjobb böngésző, használd egészséggel.

• Morden24

nagyúr

válasz attila9988 #134 üzenetére

Na akkor haljuk a tényeket...

A tény az, hogy nálam pl. fel van rakva dual boot-ba a Win7. Én (és itt még pár ember, a kommentek szerint) tudok valami lepkefingnyi véleményt alkotni, hogy milyen is, de nem véletlenül nem dobálózik még ezzel senki: egy nyamvadt pre-beta, nem kevés buggal, még változó fícsör-listával, a fele cucc nincsen benne aktiválva, és ahogyan áll a helyzet, az első publik béta még kicsit arrébb van.
    Írhatnék neked már most okosakat, miszerint a memóriafelhasználás, a fileműveletek gyorsasága, az IE8b2 sebessége és stabilitása milyen is, de tök felesleges, mert nem relevánsak az információk.
    További tény az, hogy te viszont vagy annyira bátor és jövőbelátó, hogy mindezek (és látható tájékozódás, lásd fícsör-lista) nélkül nyomod a szokásos újvindóz-lemezt (erről már beszéltünk régebben, goto Vista topik; azóta sem változtál ilyen téren). Na most erre mit lehet mondani? Ott is előadtad az IE-vel kapcsolatos okosságokat, aztán jónéhány ember letorkolására végül csak elfogadtad, hogy nem úgy működik, ahogy gondolod. De hát lelked rajta.

Ezt most miért nekem írod?

Te kedzted el a párhuzamot. Én meg reagáltam rá. A W7 felületét is móka az OSX-hez hasonlítani azért, mert az új tálca emlékeztet(het) az OSX dock-ra.

P.S.: A "VS." dolog nem furcsa. Illusztráltam, hogy hogyan is emlékszel vissza a kommentekre. Ahogyan haladsz előre, finomítod, szépíted a dolgokat. Azt inkább hagyjuk, hogy Cerebellumot leoltod személyeskedés miatt, de azért te lazán beírod, hogy moonman ilyen-olyan MS emberke ésatöbbi. Ésszel, ember!

• attila9988

őstag

válasz Morden24 #127 üzenetére

Némi kernel szintű fejlesztésekről is szó volt, de ez nem hinném hogy olyan mértékű változásokat hozna hogy azt a felhasználó is észrevegye.
    VS.
    furcsáltam, hogy ilyen hatalmas felhajtást csapnak az apró változásoknak is mint ahogy az a konferencián is látszik..
    Illetve:
    A mac os skin -el felvértezett vista -ra gondolsz?..
    VS.
    feltűnő hasonlóságokat mutat a software a mac os x -el.

Ez a "VS" dolog elég furcsa.. A fenti mondatok ugyanis nem zárják ki egymást, és nem is mondanak ellent egymásnak... Az utolsó egy vicces(nek szánt) cinikus megjegyzés volt utalva arra, hogy a windows 7 kampány úgy épül fel, mintha a legfontosabb változások az a pár apróság lenne, ami a mac -hez hasonlóvá teszi a windows -t..

majd amikor 20-an rádugranak

Egyetlen emberrel vitatkoztam, a többivel csak beszélgettem.

A Vista eredeti Aero-felületének meg sosem értettem, mi köze is volt igazából a MAC szálcsiszolt alumíniumhoz hasonló szirszarjához

Ezt most miért nekem írod?

mert a tényeket összekevered a te saját, akárhonnan hallott információk alapján kialakult véleményeddel?

Na akkor haljuk a tényeket...:)

• Morden24

nagyúr

válasz moonman #130 üzenetére

az OS X desktopnak kb annyi köze van a Windows-hoz, hogy színes meg ablakok vannak, teljesen más a koncepció, más a kinézet, más a működés.

Ezt szerintem nagyjából mindenki tudja, aki valaha látott élőben 1db Win-t és 1db OSX-et. Hogy miért kerülnek elő állandóan ezek a "de ugyanúgy kerekek a gombok és van átlátszóság" témák, azt nem tudom.
    Szerintem meg mindenki a Transport Tycoon-ból lopott, abban már '94-ben is volt transparency.

• moonman

titán

válasz Morden24 #127 üzenetére

az haggyán, de a widget-ek a sidebar első publikus bemutatása után kezdtek megjelenni, a felső menu bar is Vista után lett áttetsző, ott a time machine, ami világrengető újdonság, közben ugyanaz, mint a sok éve működő shadow copy csak bohócruhában, a spotlight is windows desktop search-csel furcsán egyszerre mutatkozott be... és még lehetne sorolni.

az OS X desktopnak kb annyi köze van a Windows-hoz, hogy színes meg ablakok vannak, teljesen más a koncepció, más a kinézet, más a működés.

nem tudom, miért esik nehezére egy MS-hater/Apple-hívőnek beismerni, hogy mindenki igények szerint fejleszt, az igények pedig meglepően hasonlóak bármilyen rendszerről legyen szó. mi miért nem köpködünk, hogy az Apple titokban mindent a Windows-ból lopott? (persze, hogy nem, de mondhatnánk)

• Integra

titán

válasz ronson #82 üzenetére

de szeretem az ilyen tapsikolós szmájlival tűzdelt idióta hozzászólásokat..
    nekem meg mind ff-en, mind ie-n, mind chrome-on megy az összes általad felsorolt oldal, xp és vista alatt is.
    na akkor mi van?
    megmondom, szar a géped...

• Morden24

nagyúr

válasz attila9988 #124 üzenetére

Némi kernel szintű fejlesztésekről is szó volt, de ez nem hinném hogy olyan mértékű változásokat hozna hogy azt a felhasználó is észrevegye.

VS.

furcsáltam, hogy ilyen hatalmas felhajtást csapnak az apró változásoknak is mint ahogy az a konferencián is látszik..

Illetve:

A mac os skin -el felvértezett vista -ra gondolsz?..

VS.

feltűnő hasonlóságokat mutat a software a mac os x -el.

Látom, már megint kezded. Eleinte tarthatatlan és érvek nélküli, de azért egyértelmű és megcáfolhatatlannak tetsző kijelentésekkel szórod tele a kommentjeidet, majd amikor 20-an rádugranak, akkor elkezded őket finomítani, aztán pár komment múlva már szinte meg sem történt.
    Nem veszed észre, hogy nem az első topik, amiben a torkodnak ugranak azért, mert a tényeket összekevered a te saját, akárhonnan hallott információk alapján kialakult véleményeddel?

A Vista eredeti Aero-felületének meg sosem értettem, mi köze is volt igazából a MAC szálcsiszolt alumíniumhoz hasonló szirszarjához. Érdekes módon az Apple a saját honlapján fél évvel a Vista megjelenése után még mindig az XP-vel hasonlítgatta a Leo-t.

• Polesz

addikt

Még mindig KDE4 feeling, meg compiz beütés, meg OSX nyúlás. Persze mindez megspékelve "óriási" hardverigénnyel. SZVSZ

• attila9988

őstag

válasz Hydra SR #117 üzenetére

csak az általános MS-hater demagógiát nyomod.

Sehol nem írtam semmi ilyesmit. Miért nem vagy képes elolvasni és megfelelően értelmezni amit írok? Egyszerűen csak azt furcsáltam, hogy ilyen hatalmas felhajtást csapnak az apró változásoknak is mint ahogy az a konferencián is látszik..
    Illetve megemlítettem hogy feltűnő hasonlóságokat mutat a software a mac os x -el.
    Ennyit állítottam, és nem többet. Erre te mégis nekemrontasz hogy milyen ms gyűlölő mac mániás vagyok, és hogy képzelem hogy egy pre-beta alapján is következtetéseket vonok le, annak ellenére hogy te is azt teszed, illetve hogy maga a konferencia is azért volt, hogy az emberek képet kapjanak az új windows -ról..

Fentiek értelmében teljesen félreértelmezted amit írtam, és az alapján támadsz, ráadásul nem is a leírtakat, hanem személyesen engem kritizálsz, aminek véleményem szerint semmi értelme..

• Dexter68

addikt

Én Operát használok már jó ideje és annyira hozzám nőtt, hogy a többi böngésző már nem olyan komfortos. Tudom, hogy a Ffoxot is fel lehet turbózni olyanra, hogy tudja mindazt, amit az Opera alapból, de az Opera ezeket alapból tudja. És azt is elhiszem, hogy az IE most már biztonságos és jó, de most már késő. Szegény Chrome is annyira bét(n)a volt az elején, hogy félbeszakítottam az installt. Előbb-utóbb felteszem, mert grafikus vagyok és szeretem minden böngészőben tesztelni, hogy mit csináltam, de nagy dolgoknak kell történni ahhoz, hogy otthagyjam az Operát.

• szalai56

senior tag

válasz fordfairlane #120 üzenetére

Én a vistát sem ismerem, de a hireket szoktam olvasni. :))
    A crome-t meg letöröltem, mivel állandóan ki akart menni :((( (bár a telepítésnél mondta)

• fordfairlane

veterán

válasz szalai56 #119 üzenetére

Érdekesek a reakciók, már most jobban kedvelik, mint a Vistát, pedig ez csak egy béta.

• szalai56

senior tag

válasz Hydra SR #117 üzenetére

Bocsánat, hogy beleszolok de a MAC-es megjegyzést az INDEX.HU is közölte
    kiragadva
    Láthatóan a MacOS-ből ismert dokk megoldást keresztezték a régi taskbarral, és egy meglepően jól használható valami sült ki az egészből.

• Hydra SR

addikt

válasz attila9988 #103 üzenetére

Nem azért írtam, mert bántottál, hanem mert hülyeségeket írtál. Lehúzol egy még készen sem levő oprendszert azzal, hogy csak a külseje fog változni, holott már most is hivatalos információk vannak róla, hogy mik lesznek benne, amit sokan már várnak, és az nem a külsejére vonatkozik. Hirtelen nem jut eszembe, minek örültek meg sokan a TechNeten, de Gál Tamás bejelentése elismerő morajlást váltott ki a közönségből. Te meg ilyen légből kapott semmi-lufikkal dobálózol, hogy ja persze szebb lett és ennek kéne örülni, de még a külsejét is lopták a mactől. Hadd ne kelljen már idézni, elég nyilvánvaló, hogy miről beszélek. Ha neked nem az, akkor pláne nincs is miről beszélnünk.
    Te itt most vitafolytatási kapacitásban akarsz győzedelmeskedni több ember felett, akiknek a technikai tudásával és tájékozottságával a tied köszönőviszonyban sincs, csak az általános MS-hater demagógiát nyomod. Ezt mi már kinőttük, szakmai fórumon ez dedós magatartás. Az meg, hogy a Microsoft marketingje olyan-amilyen, azt a versenytársai inkább csak irigyelhetik, mert sokszor valóban a konkurenciánál rosszabb és drágább terméket ad el sokkal többet a marketinggel (legutóbbi Hyper-V workshopon meggyőződtem erről ismét, amikor is sikeresen bemutatták, hogy a MS virtualizációs megoldásai egy-két kivételtől eltekintve mindenben elmaradnak valamelyik konkurenciáétól, mondjuk az legalább ingyenes, ill. okosan majd a support kerül pénzbe, szóval a marketing megint nagyot alkotott, ellentétben a programozókkal akik meg nem), de ettől még nem kéne ilyen ótvar nagy hülyeségeket is ráhúzni, hogy a Win7 csak egy új külsejű Vista lesz. Ha már sarazni akarod a MS-t, tájékozódj rendesen, van mit dobálni rájuk alaptalan vádaskodás nélkül is. Ugyanez igaz az IE-re is, amiről szintén nagy marhaságokat állítottál, már a többiek kivesézték. És igen, hadd zavarjon már, hogy egy szakmai fórumon szakmától távol álló érvekkel húzol le valamit. Ez nem személyes kérdés, csak zavar, ha valaki a nemtudásának határozott szajkózásával rontja az oldal színvonalát.

törölt tag

válasz cousin333 #111 üzenetére

Aszondják, az durva.

Mellesleg a képfeltöltés nagy húzás, nemtom mivan, de mostanában rengeteg a fejlesztés.

• blaces

tag

válasz blaces #114 üzenetére

Szerencsére rengeteg böngésző van :) és így mindenki tud választani ami neki a legjobban megfelel :)

Alap: IE, FF, de ott van még a Safari, Chrome, Opera (nekem ő a tökéletes), Flock, Maxthon és stb. :)

Mindig azt mondom hogy az ilyen programokat ki kell probálni, ez olyan mint a párkeresés, mindenki a tökélestes partnert keresi :) Amelyik böngésző az ő igényeit kitudja elégíteni :D (rossz az aki rosszra gondol) azt fogja választani.

Ezzel nem akartam általánosítani, de én így szoktam programot választani :) és ameddig megfelel nekem, nem merül fel más igényem addig nem váltok, de amint jön a veszekedés, "megcsalás" :D azonnal másik program után nézzek. (láttam időként elmérgesedett a helyzet)

• blaces

tag

Én is beszállok :D Nekem két bajom van vele, ami a hírek alapján sajnos az egyik biztosan igaz: Tényleg több memóriát zabál mint a FF vagy Opera, általában 60 megával többet, igaz én egyszerre mindig 6-7 fület nyitok meg :D (Asus F5R: 1GB ram és T2130 Cpu)
    A másik meg amit olvastam, hogy sokaknak nem tetszik a licensz feltétel, hogy a google nézzi a böngészési szokásainkat.

Szerintem szép kísérlet volt a google-től, és tényleg gyors a böngésző (az asztali gépemen gyorsabban jön be a youtube ;)) egyenlőre a fenti okok miatt nincs laptopon, de valahogy öcsémék is hozzá vannak már szokva a firefoxhoz, és sajnos olyan gondjaim vannak néha a chrome-al mint az operával, hogy néhány helyen nem tudom a weblap teljes tartalmát megnézni.

De annak személy szerint örülök, hogy nem olyan mint a microsoft, hogy néhány honlapját csak a saját böngészőjével lehet megnyitni, itt még nincs a chromenál és remélem sosem lesz :)

Szerintem nem rossz a Chrome, de igen én sem használom, nincsenek még olyan igényeim amit csak ő tud :D, szerencsére türelmes ember vagyok és ezért a sebessége nem érdekel ;)

• domi007

őstag

válasz #16729600 #4 üzenetére

mod:
    Látom, túl öregere válszoltam, mind1, offba teszem...

Pontosan.
    Ráadásul az én öreg laptopomon (P3, 256MB) az IE nagyon lassan indul, és fut, a lapok közötti váltás is borzalmas, Firefoxot ki sem mertem próbálni, olyan lassan indulna, a Chrome azonban ugrik, indul, és 2-3 tab is nyugodtan nyitva lehet, a váltás köztük zökkenőmentes....egyszerűen az IE7-ez képest ezen a gépen megsokszorozza a net élményét :DDD

DOMy

• attila9988

őstag

válasz #64791808 #109 üzenetére

Legalább abban az egyben egyetértünk hogy ennek a vitának semmi értelme. Talán majd legközelebb. Azért azt sajnálom hogy egyáltalán nem azt értelmezted a szövegből amit mondani akartam. Ezen sajnos nem tudok változtatni.

mellesleg:

"felfüggeszted a Windows 7 és az IE fikázást,"

Egyáltalán nem "fikáztam" egyiket sem. Talán ha figyelmesen olvastál volna értenéd.

• cousin333

addikt

válasz #64791808 #94 üzenetére

"nem kezdek el személyeskedni, mert ahogy látom 3-4 moderátor áll dárdát szegezve itt a totyikban"

A fenti hozzászólásaid fényében inkább nem képzelem el, milyen, amikor valóban személyeskedsz.

[offf]Jééé, képfeltöltés itt?[/offf]

• Inv1sus

addikt

Ha kijön a full, vagy egy közel full verzió, én tuti váltok rá. De örülnék, ha lehetne a skin színét változtatni vagy valami, mert a baba külső picit idegesítő :).

törölt tag

válasz attila9988 #107 üzenetére

TV-műsort is te választasz nekik? Vagy te mondod meg, hogy csatornát csak a számbillentyűkkel váltunk, a fel-le gombbal nem? Tényleg nem érzed a különbséget parancs és ajánlás közt?

A saját software -éről nyilatkozott vagy nem?
    Hogy jön ez ide? Mikor máskor a saját szoftveréről nyilatkozik, akkor is belekötés van.

Ott írom hogy miért.......
    Én meg írom rá, hogy miért nem. Namost mi lesz?

Van egy olyan érzésem hogy te pusztán a kötekedés kedvéért írogatsz nekem ilyen szép hosszú mondatokat.
    Na és te vajon miért írod nekem másodszor is, hogy a családomban mindenki informatikus, amikor eleve szó nem volt róla, és mikor először írtad, akkor is megcáfoltam?

Azt hiszem én nem sértegettelek, témával kapcsolatban írtam, így a fenti mondatod is megalapozatlan
    Ez a véleményed, ami mint tudjuk, olyan, mint a...

Holnapra meg úgyis kimoderálják ezeket a hozzászólásokat, mert már rég nem a google chrome -ról beszélgetünk....
    Azt gondolom, hogy nagyon szeretnéd, de másik megoldás: talán hagyjuk abba, te felfüggeszted a Windows 7 és az IE fikázást, én pedig nem szólok hozzád többet a topicban. Nos?

#108: azt gondolom :)

• attila9988

őstag

válasz #64791808 #104 üzenetére

Nem. Az önálló gondolkodás, ha párosul némi informatikai érdeklődéssel, akkor alkalmas arra, hogy az illető maga eldöntse, mit is akar.

Nos, nálunk a családtagok csak és kizárólag web -et akarják használni, és egyáltalán semmilyen fajta érdeklődésük nincsen a számítástechnika irányába. Eszköznek tekintik, amihez nem értenek. Tv -t sem azért néznek mert érdekli őket hogyan működik, hanem mert a műsor érdekli őket amit annak segítségével megismerhetnek. Hát bűn ez vajon?

Ez is világos, a microsoft hazudik, mint a vízfolyás, szar, és fúj, kivéve, ha fel lehet használni a saját információit ellene.

A saját software -éről nyilatkozott vagy nem?

Mért ellenkezne?

Ott írom hogy miért.......

Szóljál, ha kijózanodtál ebből az eltévelyedett fantazmagóriádból, és akkor folytathatjuk. Mint azt leírtam, nem, nincs infós a családban. Neked mindent ennyiszer kell elmondani?

Van egy olyan érzésem hogy te pusztán a kötekedés kedvéért írogatsz nekem ilyen szép hosszú mondatokat. Mire válasz ez? Arra biztosan nem amit beidéztél.

Mint azt több írásomon láthatod, tudok ember módjára is társalogni, csak ahhoz a másik félnek is embernek kell lennie.

Azt hiszem én nem sértegettelek, témával kapcsolatban írtam, így a fenti mondatod is megalapozatlan. Holnapra meg úgyis kimoderálják ezeket a hozzászólásokat, mert már rég nem a google chrome -ról beszélgetünk....

törölt tag

válasz ronson #105 üzenetére

Konkrétan hogy érted, hogy nem megy? Egyáltalán nem jön be? Hibás? Rosszul renderel, szétcsúszik?

• ronson

őstag

válasz bandras0226 #90 üzenetére

Szerintem nekem a mobilnet miatt nem frankó valami, mert 4 gépen XP-n és vistán is lett próbálva többek között FF 2.xx és 3.xx -en.

Hidd el ha a mobilnetem rádugám a gépedre neked se menne. :K

törölt tag

válasz attila9988 #100 üzenetére

Itt most nem erről van szó

De igen, pontosan erről van szó. Ha te vázolsz egy hasonlóságot, az koppintás, ha én, akkor az más tészta, ugye? Pontosan arról van szó, hogy ki hol húzza meg a határvonalat koppintás és logikus irányvonal között. Miből gondolod, hogy az helyes, ahol te?

Még egyszer nem írom le - hát ne is, mert baromira unalmas lenne

Akkor talán válaszolhatnál is az abban megfogalmazott kérdéseimre ahelyett hogy sértegetni próbálsz.

Mely kérdést nem válaszoltam meg?

Azt hiszem az intelligens társalgásnak itt van a vége.. Értem, tehát innen bunkó vagy, világos :)

Amit a microsoft ezidáig elárult róla, az azt hiszem elegendő a véleménnyilvánításra. Ez is világos, a microsoft hazudik, mint a vízfolyás, szar, és fúj, kivéve, ha fel lehet használni a saját információit ellene. Szögezzük le: én próbáltam, te nem. Ez egy meghatározó különbség, mert innen kezdve én mondom, amit tapasztaltam, te meg azt mondod, amit sejtesz.

Most mintha ez a mondat ellenkezne az előzővel.
    Mért ellenkezne? Nem tudjuk, hogy milyen a végleges, mer ugyi az még nem létezik. De az OS abban a "pre-beta" állapotban, ami legendásan lassú minden Windowsnál (tudom, próbáltam Whistler és Longhorn pre-betakat és milestone-okat"), már most fürge, és hozza a Vista sebességét, sőt. Nem igazán látok ellentmondást, szóljon valaki, ha lát. Azt viszont látom, hogy ennek fényében a sebesség iránti kritikád többszörösen megalapozatlan.

Az önálló gondolkodást, mint emberi tulajdonságot párosítottad egy bizonyos szintű informatikai tudással
    Nem. Az önálló gondolkodás, ha párosul némi informatikai érdeklődéssel, akkor alkalmas arra, hogy az illető maga eldöntse, mit is akar. Ha nem párosul, akkor az illető nem ül le magától a gép elé, és le sem tojja, mivel netezik, továbbá ordít, hogy valami újat meg kell tanulnia. Vitatkozhatunk ezen még pár hsz-nyit, a tények tények maradnak, leírtad, hogy otthon te vagy a jani, és majd te megmondod, hogy a család mivel netezzen. Ez egy hangyatöknyit más, mint javaslatot tenni, és úgymond lehetőséget nyitni a másik előtt. Úgy vélem, ez utóbbi kulturáltabb.

A családtagjaid úgy születtek hogy első szavuk is a böngésző piac részarányaival kapcsolatosak voltak?
    Szóljál, ha kijózanodtál ebből az eltévelyedett fantazmagóriádból, és akkor folytathatjuk. Mint azt leírtam, nem, nincs infós a családban. Neked mindent ennyiszer kell elmondani?

Na és azt honnan tudná hogy miből is lehet választani?
    Mondjuk onnan, hogy nyitott szemmel és füllel él, tájékozódik, önálló. Például. Az ember képes ilyere, gyere, ifjú padavan, ha akarod, megtanítalak!

A modorodon volna mit javítani.
    Igen, tudom. Mint azt több írásomon láthatod, tudok ember módjára is társalogni, csak ahhoz a másik félnek is embernek kell lennie.

ám az alapvető illemszabályokat neked már senki nem tanította meg
    Nos, megtanította. Neked is, mert választékosan tudsz marhaságokat írni, tehát eddig egál. Nekem még azt is megtanították, 'ézzeld el ha'er, hogy mi a különbség indulatkifejezés, trágásrág, gúny, stb közt. Azt is elmondták, hogy egy-két embertípusnak így lehet megtalálni a valódi énjét.

Még valami, ismered a viccet?

- Hülye rendőr, hülye rendőr!
    - Hülye részeg, hülye részeg!
    - Nnnnno igen, de én holnapra kijózanodom!

Poénnak nem nagy, de az analógia jó. Mert ha igazad is van, és én ilyen csúúúnya buta fórumozó bácsi vagyok, aki csak csúnyán tud beszélni, ez még változhat, ellentétben a...

Ettől még ugyanúgy téged minősít.
    Remélem is. Úgy érzem, ezzel együtt tudok élni! :)

Nnnnyahh, anyázunk még egy keveset, vagy elég lesz? :DD

• attila9988

őstag

válasz Hydra SR #96 üzenetére

ami valószínűleg sosem fog bekövetkezni, ha ennyi tudással ilyen magabiztos vagy

Hát mégis mi baja van itt mindenkinek? Miért kell egy topic -ban a másikat támadni érvelés helyett? Hát bántottalak én téged? Halvány fogalmad sem lehet róla hogy egyáltalán kik bújnak meg a nic nevek mögött, mégis személyeskedsz. Azonkívül én nem állítottam hogy semmi újat nem hoz a windows 7. Azt mondtam hogy nevetségesnek tartom hogy a csipp csupp változásoknak is nagy feneket kerítenek. Ha ezzel nem értesz egyet, akkor rendben. De legalább akkor arra reagálj amit írtam. És nem ártana ha idéznél is egyes mondatrészeket, hogy ne legyen félreérthető a mondandód. (Ez csupán jó tanács)

• WonderCSabo

félisten

válasz Narxis #35 üzenetére

Bill Gates Neked nem sikeres? Egy példa a sok közül. :)

törölt tag

válasz attila9988 #97 üzenetére

Minő rejtély, hogy a hsz-em többi részére mért nem reagálsz érdemben :)

Szerk: na csak megjött, elemzem! :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés