Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• remington2

senior tag

válasz Dr. Romano #218 üzenetére

Nagyon vad dolgokat nem művelek vele: audiolejátszás, playlistek, media library, videolejátszás. A böngészés vad lenne, főleg a benne lévő "csökevény" miatt. A hozzászólásommal csak arra akartam utalni, hogy ha a böngészője normális lenne, akkor könnyedén lefedné a netezés / zenehallgatás / filmezés háromszöget. Még ha nem is mindenki csak erre használja a számítógépét,hasonlatnak jó arról az elképzelésről, amelyet például a google próbál fejleszteni. Ez az ötlet az, amely másképpen közelíti meg az operációs rendszerek kérdését, ott a böngésző a "platform". Nem kell mellé semmi sallang, csak valami nagyon alap op, mert pl. webes office-on keresztül dolgozol, netet - maileket eléred vele, és sok webes alkalmazás is elérhető (lesz, vagy nem). Lehet, hogy rosszul értelmeztem, de a google valami ilyesmit hegeszt, nem?

• remington2

senior tag

Furának tűnik, de nekem az 5-ös winamppal kapcsolatban, azt használva jutott eszembe az, amiről jónéhány google-programokkal foglalkozó cikk írt a "mindent egyben" kvázi platformprogramokról, ahol pl. a böngésző "átlényegül" oprendszerré (ha csak elméletben is), és azon keresztül éred el a webes szolgáltatásokat. Ez a winamp kapcsán az audio - video - böngésző hármas összekapcsolásáról villant be. Mostanában elég sok, apróbb videót nézegetek winampon belül, és a lejátszója már messze nem az a csúnya gonosz boszorkány, mint anno régen volt. Kellemes használni, duplakatt a media libraryban, és egy másik kattal (ha nem csak hallgatni akarom), nézhetem is (pl. zenés klipek). Szóval a winamp ablakán belül "létezhetem", és és audio / video terén nem kell "kint" turkálnom. Ha lenne benne normális böngésző, hasonlítana ahhoz az elképzeléshez, amelyről többek között itt is olvastam, az itcafén. A böngésző persze erős kívánalmakat hagy maga után, de ha valahol be tudnának muxolni egy firefoxot (vad, tudom), akkor gyakorlatilag a winampon belül tudnék zenét hallgatni, videót nézni, és böngészni is, és ezzel az igényeimnek egy részét (ha nem is mindet), ki tudnák szolgálni. Azaz a winamppal egy "oprendszert" indíthanék el, nem is kellene az esetek 90%-ában felesleges egyéb programokat indítani, sok user használja böngészésre / zenehallgatásra / esetleg filmezésre a gépét.

Azt viszont továbbra sem értem, miért tartják az 5-ös verziót isten átkának, mert bár a nero megérdemli a bloatware címet, a winamp igencsak messze áll tőle. A hármas tényleg nagyon gáz volt, ballaszt nélkül is, de az ötöst abszolút felvállalhatónak tartom.

• remington2

senior tag

válasz cucka #39 üzenetére

A Speed Dialt én nem igazán nevezném ökörségnek . . . szerintem igencsak hasznos cucc.

Új hozzászólás Aktív témák