Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sellerbuyer

őstag

válasz VaZso #230 üzenetére

Igen, az oktatások során (legyen az egyszemélyes magán, vagy csoportos) mindíg nagy hangsúlyt fektetek arra, amit írtál. Nem azt kell megjegyezni, hogy hová kell kattintani és hányszor, hanem az elvet, a logikát kell felismerni. Azt szoktam példaképp felhozni, mikor valaki új helyre költözik és úgy jegyzi meg, hol lakik, hogy milyen színű autó áll a ház előtt... soha nem fog hazatalálni.

A magam részéről egy Windows install után első dolgom az újszerű, csilli-villi felületet azonnal átváltani klasszikus nézetre. Nem csak azért, mert ezt szoktam meg, számomra ebben sokkal jobban kézre állnak a funkciók, míg az új felület a totális laikusoknak lehet jó alternatíva (lsd.: előző hozzászólásom), mivel minden számukra lényeges dolgot oda pakoltak nekik kéz alá, egy kupacba.

Rendkívül nagy problémát jelent az oktatás során az, hogy mindent kétféle módon kell elmagyarázni, mert már a gépteremben is (hát még otthon, náluk) kétféle képpen vannak beállítva a kezelő felületek... Ugyanakkor talán ez segíthet is a logika felismerésében... :F

• sellerbuyer

őstag

válasz VaZso #209 üzenetére

Érdekes, amiket írtál, teljesen egyet tudok vele érteni, annyit még hozzá is tennék, hogy egyszerűen ilyen az ember. Genetikailag kódolva van bennünk (nem csak bennünk) a felfedezés ösztöne, ezért vagyunk kíváncsiak mindíg az újra (legyen az új programverzió, vagy CRT TV helyett LCD TV)...

Igen, nagyon sokaknak gondot okoz még az, hogy egyáltalán hol találnak meg egy-egy funkciót, vagy a dupla kattintás. Én számtech oktatást tartok időseknek, ezért állandóan szembesülök ezzel a problémával.

Ha megfigyeled mind a szoftverek, mind pedig a technikai eszközök terén a gyártók egyre inkább az ""idióta biztosság"" (szándékosan tettem két idézőjel közé a sértődések elkerülése végett) célját tűzik ki szemük elé. Tehát elsődlegesen arra figyelnek, hogy az eszköz, vagy szoftver funkcióit a lehető legegyszerűbben lehessen elérni, szinte kibökje az ember szemét. Ugyanakkor a bonyolultabb funkciókat és beállításokat a szakember alig találja meg a huszonnyolcadik almenüben, ott is nyakatekert formában létezik....

Konklúzió: az ""idiótákat"" jutalmazzák, a hozzáértőket bűntetik. Más szóval ezzel az egésszel támogatják a sutaságot, az elbutulás és nem arra ösztönzik az embereket, hogy egyre többet tanuljanak, tudjanak. A fiatalok számára nem érték lesz a tanulás, hanem felesleges nyűg.

Ha a világot fogjuk lebutítani az emberekhez és nem az embereket fogjuk fekészíteni a világhoz, akkor az üzleti érdekeink remekül fognak érvényesülni, de az emberiség nagyon sz....rul fog járni...

• sellerbuyer

őstag

A Firefox, IE és egyéb böngésző vitákhoz szeretném hozzátenni:

Az IE használók nagy százalékos arányát a "kapcsolódó szoltáltatások" is okozzák. Gondolok itt arra, hogy pl. a Live Messenger-ben ha meg akarod nézni a hotmail fiókodat egy kattintással, az csakis és kizárólag az IE-t hajlandó megnyitni neked, tökmindegy, hogy egyébként mi az alapértelmezett böngésződ. Ezt átállítani sehol sem lehet, legalábbis milliószori keresésemre sem találtam ilyen lehetőséget a beállításoknál, ill. a neten is utánanéztem, de nem leltem erre megoldást.

A Firefox-ba voltam(!) beleszerelmesedve, mivel az IE-t tönkretették (nem ragozom) és a FF sok funkciójában, kezelhetőségében sokkal jobb volt, a sebességéről már nem is beszélve.
    DE:
    A 2. verzióval nekem semmi bajom nem volt, sokaknak viszont igen. A 3. verziótól viszont keményen kezdődtek a problémák. A legnagyobbat emelném ki: egyszercsak önmaguktól bezáródnak a FF ablakok! Ezek után visszaállítja ugyan a FF kérésre az előző állapotot, de köszönöm szépen én az ilyen böngészést! Nagyon sok mindenkivel értekeztem már ezügyben és kiderült, hogy tulajdonképp minden általam megkeresett FF 3 felhasználó tapasztalta már ezt a jelenséget, de legtöbbjüknél nem öltött olyan gyakoriságot, hogy nagyon zavarta volna őket, ezért nem váltottak böngészőt. Három gépemen használtam FF-ot, ebből egyik laptop és a másik két gép totálisan eltérő konfig....mindegyiken kivétel nélkül megvan a jelenség, igencsak zavaró formában. A laptopon kb. 20mp-enként megtörténik, tehát tökéletesen használhatatlanná vált ott a FF. Akár a FF hibája ez, akár más miatt van (ezt is tönkrevágták egyes kedves elemek), számomra ez ezek után használhatatlan.

Jómagam a fentiek miatt is borzasztóan örültem a Google böngészőjének (még beta-ként is), arról már nem is beszélve, hogy már megszokhattuk: amit ők kiadnak a kezükből, az igen magas minőséget képvisel. Nem gondolom azt, hogy egy újabb szereplő megjelenése a böngészők között nekünk felhasználóknak a kárárunkra vállhatna, szerintem mi ebből csak profitálhatunk.

U.i.: az inkognitó mód nagyon nagy ötlet!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés