Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• attila9988

őstag

válasz #64791808 #154 üzenetére

Az a gyönyörű tudod, hogy konkrétan három kolléga van rajtam kívül, aki teljesen egyértelműen, több oldalról bizonyítja, hogy ökörségeket beszélsz.

Minden ilyesfajta felvetésre reagáltam, amit viszont senki nem vett figyelembe. Azonkívül te is csak ködösítesz mint a "kollégák" mert most is csak általánosságban fogalmazva közlöd velem hogy ökörségeket beszélek. Mi volt ökörség? Ha már kiabálsz a másikra legalább mondd meg pontosan hogy miért.

Teh, valahogy úgy nem érzem rejtélynek, hogy miért papagáj az avatarod...

Tulajdonképpen ez volt az alap, engem meg nem érdekelt milyen kép van ott.

• attila9988

őstag

válasz Morden24 #151 üzenetére

Általában magam tájékozódom, és próbálok minél kevesebb dologban függeni mások véleményétől.

Tehát te annak idején odaültél a gép elé, és azonnal tudtál egyedül tájékozódni.. Értem.

IE-s és Vistás dolgokat a Vista topikban, erre kérdeztél rá, ne játszd meg magad.

Vistás dolgok.. aham. És te arra építed az érvrendszeredet, hogy én egyszer valamikor mondtam valamit, ám azt nem tudjuk meg sajnos hogy mit, és mikor, csak azt hogy hol, vagyis azt sem, mert ugye "valahol a vistás topicban"..:D

mert nem fogok 30 percig régi kommenteket olvasni ezért

Hát akkor ne is hivatkozz rájuk, mert ennek így semmi értelme.

Na most elég lesz, öreg. Kicsit el vagy tévedve. Én itt nem népszerűségi versenyt tartok, nem mások előtt akarom bebizonyítani, hogy hülye vagy, mert kb. teszek erre. Ha te a saját múltbéli kommentjeidet nem ismered vagy nem emlékszel, akkor az a te sarad.

Az utóbbi években több ezer kommentet írtam, számos helyre. Nyilván nem tudom szóról szóra idézni őket, ezért kellene neked ha már hivatkozol valamelyikre, ám erre nyilvánvalóan nem vagy hajlandó (képes??)

Szóval hagyjuk ezt a bizonyítós szar dumát, nem kell nekem semmit senki előtt bizonyítanom.

Te állítottál valamit rólam, így nem nekem kellene megkeresnem azokat a kommenteket amire hivatkozol. A te állításaid nem az enyémek amik alátámasztásához szükség lenne erre.

Érdekes módon eddig folyamatosan a kommentjeim azon részeire válaszoltál hatalmas elánnal, amikre nem kellett semmi tényt írni.

Megint csak légbőlkapott duma, semmi idézet. Fejezd már be ezt a "mondtál valamit valahol ami marhaság volt" dolgot. Mutasd ahogy mindenki teszi egy forumban

hogy a hiányos tudásod miatti leszúrást

Miről is beszélünk pontosan? Már megint ez a ködösítés.

• attila9988

őstag

válasz Morden24 #149 üzenetére

Nem, nem mondom azt, hogy ezt kell csinálni, igen nevetséges lenne

Így van.. Én adtam nekik valamit, amiben bízom, és amit ők éppen ezért elfogadtak. Majd később annyira megszerették, hogy nem akarnak mást használni. Nem megszokták, megszerették.

Kifejez ez bármit?

Azt hiszem ebben a dologban úgysem tudunk dűlőre jutni, ezt a részt hanyagoljuk. Anyukád az IE -t szereti, mi pedig elvagyunk az Opera -val és kész.

Egyszerű. Én (mint vevő), azt használom, ami nekem a legjobban megfelel, és leszarom, hogy egyébként mások szerint mi a jobb.

Hát és azt te honnan tudod hogy miből is kell választani? Csak nem másoktól tanultad akik már tudták előtted? Iskolába miért jár az ember? Talán mert nem születünk szakmai tudással a kobakunkban?

Tudod nagyon jól, hol írtad ezeket.

Nem, nem tudom hogy hol, és egyenlőre azt sem hogy miket.. Az "ezeket" számomra nem elég pontos meghatározás.

Nem véletlenül írtam, hogy "előáshatod", mert hogy én nem fogom, az biztos.

ÓÓÓÓ hát ha nem tudsz felmutatni semmit, akkor ne is próbálj meg érvelni vele. A "tudod hol ezt meg azt mondtad" meglehetősen gyenge megoldás.

Amikor a Vista-topikban kifejtettem neked a Vista-nemszeretős dumákra, hogy jópofa, a kövi Windows-nál ugyanez a lemez lesz (a la mint eddig mindig), akkor nagyban állítottad, hogy ez nem így működik. De jó látni, hogy te magad válsz az én állításomnak az elsőszámú igazolójává.

Még mindíg itt trartasz? Nem állítottam hogy nem lesz jó a windows 7. Egyáltalán nem erről beszéltem, mégis fojamatosan hajtogatod a magadét a témával kapcsolatban. Idézz ha válaszolni akarsz valamire

Nem tartom ellenségesnek magamat, csak nem szeretem, ha valaki a saját véleményét tényszerű infónak állítja be, és amikor páran azt mondják, hogy ácsi, akkor továbbra is köti az ebet a karóhoz.

Akkor ne is tedd, hganem idézz. Hiszen csak légbőlkapott múltidézés amit itt műveltél most, mindenfajta bizonyíték nélkül. Még azt sem mondtad meg pontosan mely személyes állításaimat véled "tényként" kezeltnek.

nem írtál semmit arra, hogy miért nem próbáltad ki a W7-et...

Folyamatban van a dolog.
    Eddig sem azt írtam hogy rossz lesz, de már megint erre próbáltál utalni a teljes hozzászólásodban. Miért?

• attila9988

őstag

válasz Morden24 #143 üzenetére

Ó, nem kell messzire mennem:
    határozott ellenérzéseket váltott ki belőlük hogy egyes ismerősöknél internet explorer -t kell használniuk, és elkezdtek rá olyan színonima szavakat használni mint "vacak"; "ócskaság"..
    Kíváncsi vagyok, mivel eteted a családodat ilyen téren.

Olvasd már el kérlek azt a mondatot amit beidézel légyszíves. Nem én, hanem ŐK tapasztalták meg hogy az Opera többet nyújt nekik mint az IE. Én a kezdetekkor beállítottam nekik, aztán maguk használhatták úgy, ahogy tetszik, majd mikor az IE -t kényszerültek használni másoknál, hiányolták a kényelmi funkciókat. "Ez nem "divatos hülyeség" hanem tény. Nem divatból mondja az ember hogy az IE nem tudja azt amit a versenytársak igen. Úgyhogy nem kell "etenem a családomat" semmivel, csupán a kezdő lökést adtam meg nekik.
    Tehát most nagyon mellényúltál ezzel az idézettel, mert nem is arról szól amit ki akartál fejezni vele. Nem azért mondják ők hogy vacak az IE mert én azt mondtam, hanem mert nem tetszik nekik. Ettől te még használhatod, és szeretheted azt a böngészőt, senki nem tiltja meg neked igaz? Akkor miért kell ennyire védened?

Erre mindig a butaparaszt számtekboltos eladó jut eszembe

Miről is? (ráadásul honnan tudod hogy nem te vagy a butaparaszt vevő aki istennek képzeli magát?)

De ha gondolod, te magad előáshatod a Vista-topikban tett látogatásod alkalmával született kommentjeidet, amikor firtattad a védett mód szarságát, és voltak ott cifrább dolgok is, főleg biztonsági szempontból, de egyekutya, ezt ejtsük, mert azt mondod, hogy ilyen téren már megvezetted magad.

Ezt bővebben kérlek...

Amúgy nem egy kommentedből árad a szokásos windows-bashing, szóval plíííz ne kérj tőlem olyat, hogy linkeljek erre példákat,

Ez most olyan "mondtam valamit de mégsem". Nem tudsz mit linkelni? Nincs semmilyen "windows-bashing". Én is használok windows -t, és jó okom is van rá, mert bizonyos feladatokra igenis jó. Sosem állítottam az ellenkezőjét, de te úgy látszik túl ellenséges vagy (????) ahhoz hogy megpróbáld olvasni is azt amire válaszolsz.

• attila9988

őstag

válasz Hydra SR #141 üzenetére

minek terheljék az agyad olyan szakmai változtatásokkal, amikhez úgy sem értesz

Ideje lenne már normális hangnemre váltani nem gondolod? Nem tudhatod hogy mit tudok, vagy mit nem, és nincs is jogod hozzá hogy ilyesmiket írj, pláne nem egy szakmai forum -on. Ha vitázni akasz akkor azt tedd, de maradjunk szigorúan a témánál, mert itt nem az én személyemről van szó. Kezd elegem lenni belőle hogy engem sértegettek ahelyett hogy a témával kapcsolatban írnátok..

majd mikor nyilvánvalóan megdönthetetlenül megcáfolnak

Na akkor kérlek idézd be nekem pontosan mely állításom bukott meg, és mikor. Nagyon kíváncsi vagyok rá.
    Még arra sem válaszoltál amit az előbbi hozzászólásban kérdeztem.

• attila9988

őstag

válasz Morden24 #139 üzenetére

Én nem látom a nagy lopást, de megjegyzem, ha egy ilyen implementáció növeli az én felhasználói élményemet, akkor lesz*arom, kitõl "lopták".

Persze hogy kényelmes megoldás lesz, ami valószínűleg számomra is hasznos lesz. Ettől a tény még tény marad.

Az IE meg nem 'legjobb böngészõ' (ez mindenkinek szubjektív), csak éppen nem igazak a húdedivatos ezdeszar indokok.

Na mondj egy ilyen hű de divatosat, pl azok közül amiket tőlem olvastál. Kíváncsi vagyok. Írj valamit, ami nem igaz de rendkívül divatos állítás az IE -vel kapcsolatban (a biztonsági kérdéseket leszámítva, mert az mára sokat változott, és én nem is ezzel szoktam érvelni)

• attila9988

őstag

válasz Morden24 #135 üzenetére

Ahogyan haladsz előre, finomítod, szépíted a dolgokat

Nem finomítottam semmit. Az idézett mondatok egyáltalán nem zárják ki egymást, és nem is egymás "szépített" változatai ahogy azt te állítod.. De legyen igazad, erről felesleges vitatkozni.

moonman ilyen-olyan MS emberke ésatöbbi.

Azt szoktam írni, hogy moonman -nek minden tetszik ami ms berkeiből való. Ami igaz is. Ez vajon sértés? Ha az, akkor bocsánatot kérek érte.

Te kedzted el a párhuzamot. Én meg reagáltam rá

Nem, én a windows 7 felületével kezdtem el a párhuzamot. A vista esetében egyedül a start menü gtyorskeresőjével kapcsolatban volt számomra egyértelmű hogy honnan is való, ám ez még kevés volt nekem is ahoz hogy pofátlan lopásnak tartsam. A windows 7 esetében viszont sokkal többről van szó.

Ott is előadtad az IE-vel kapcsolatos okosságokat, aztán jónéhány ember letorkolására

Rendben leszállok az IE -ről. Bizonyára ez a legjobb böngésző, használd egészséggel.

• attila9988

őstag

válasz Morden24 #127 üzenetére

Némi kernel szintű fejlesztésekről is szó volt, de ez nem hinném hogy olyan mértékű változásokat hozna hogy azt a felhasználó is észrevegye.
    VS.
    furcsáltam, hogy ilyen hatalmas felhajtást csapnak az apró változásoknak is mint ahogy az a konferencián is látszik..
    Illetve:
    A mac os skin -el felvértezett vista -ra gondolsz?..
    VS.
    feltűnő hasonlóságokat mutat a software a mac os x -el.

Ez a "VS" dolog elég furcsa.. A fenti mondatok ugyanis nem zárják ki egymást, és nem is mondanak ellent egymásnak... Az utolsó egy vicces(nek szánt) cinikus megjegyzés volt utalva arra, hogy a windows 7 kampány úgy épül fel, mintha a legfontosabb változások az a pár apróság lenne, ami a mac -hez hasonlóvá teszi a windows -t..

majd amikor 20-an rádugranak

Egyetlen emberrel vitatkoztam, a többivel csak beszélgettem.

A Vista eredeti Aero-felületének meg sosem értettem, mi köze is volt igazából a MAC szálcsiszolt alumíniumhoz hasonló szirszarjához

Ezt most miért nekem írod?

mert a tényeket összekevered a te saját, akárhonnan hallott információk alapján kialakult véleményeddel?

Na akkor haljuk a tényeket...:)

• attila9988

őstag

válasz Hydra SR #117 üzenetére

csak az általános MS-hater demagógiát nyomod.

Sehol nem írtam semmi ilyesmit. Miért nem vagy képes elolvasni és megfelelően értelmezni amit írok? Egyszerűen csak azt furcsáltam, hogy ilyen hatalmas felhajtást csapnak az apró változásoknak is mint ahogy az a konferencián is látszik..
    Illetve megemlítettem hogy feltűnő hasonlóságokat mutat a software a mac os x -el.
    Ennyit állítottam, és nem többet. Erre te mégis nekemrontasz hogy milyen ms gyűlölő mac mániás vagyok, és hogy képzelem hogy egy pre-beta alapján is következtetéseket vonok le, annak ellenére hogy te is azt teszed, illetve hogy maga a konferencia is azért volt, hogy az emberek képet kapjanak az új windows -ról..

Fentiek értelmében teljesen félreértelmezted amit írtam, és az alapján támadsz, ráadásul nem is a leírtakat, hanem személyesen engem kritizálsz, aminek véleményem szerint semmi értelme..

• attila9988

őstag

válasz #64791808 #109 üzenetére

Legalább abban az egyben egyetértünk hogy ennek a vitának semmi értelme. Talán majd legközelebb. Azért azt sajnálom hogy egyáltalán nem azt értelmezted a szövegből amit mondani akartam. Ezen sajnos nem tudok változtatni.

mellesleg:

"felfüggeszted a Windows 7 és az IE fikázást,"

Egyáltalán nem "fikáztam" egyiket sem. Talán ha figyelmesen olvastál volna értenéd.

• attila9988

őstag

válasz #64791808 #104 üzenetére

Nem. Az önálló gondolkodás, ha párosul némi informatikai érdeklődéssel, akkor alkalmas arra, hogy az illető maga eldöntse, mit is akar.

Nos, nálunk a családtagok csak és kizárólag web -et akarják használni, és egyáltalán semmilyen fajta érdeklődésük nincsen a számítástechnika irányába. Eszköznek tekintik, amihez nem értenek. Tv -t sem azért néznek mert érdekli őket hogyan működik, hanem mert a műsor érdekli őket amit annak segítségével megismerhetnek. Hát bűn ez vajon?

Ez is világos, a microsoft hazudik, mint a vízfolyás, szar, és fúj, kivéve, ha fel lehet használni a saját információit ellene.

A saját software -éről nyilatkozott vagy nem?

Mért ellenkezne?

Ott írom hogy miért.......

Szóljál, ha kijózanodtál ebből az eltévelyedett fantazmagóriádból, és akkor folytathatjuk. Mint azt leírtam, nem, nincs infós a családban. Neked mindent ennyiszer kell elmondani?

Van egy olyan érzésem hogy te pusztán a kötekedés kedvéért írogatsz nekem ilyen szép hosszú mondatokat. Mire válasz ez? Arra biztosan nem amit beidéztél.

Mint azt több írásomon láthatod, tudok ember módjára is társalogni, csak ahhoz a másik félnek is embernek kell lennie.

Azt hiszem én nem sértegettelek, témával kapcsolatban írtam, így a fenti mondatod is megalapozatlan. Holnapra meg úgyis kimoderálják ezeket a hozzászólásokat, mert már rég nem a google chrome -ról beszélgetünk....

• attila9988

őstag

válasz Hydra SR #96 üzenetére

ami valószínűleg sosem fog bekövetkezni, ha ennyi tudással ilyen magabiztos vagy

Hát mégis mi baja van itt mindenkinek? Miért kell egy topic -ban a másikat támadni érvelés helyett? Hát bántottalak én téged? Halvány fogalmad sem lehet róla hogy egyáltalán kik bújnak meg a nic nevek mögött, mégis személyeskedsz. Azonkívül én nem állítottam hogy semmi újat nem hoz a windows 7. Azt mondtam hogy nevetségesnek tartom hogy a csipp csupp változásoknak is nagy feneket kerítenek. Ha ezzel nem értesz egyet, akkor rendben. De legalább akkor arra reagálj amit írtam. És nem ártana ha idéznél is egyes mondatrészeket, hogy ne legyen félreérthető a mondandód. (Ez csupán jó tanács)

• attila9988

őstag

válasz #64791808 #94 üzenetére

láttál már Windows 3.1-et? Ablakok vanna benne. Jééé, a mocsok [mindenkimás] koppintott,

Itt most nem erről van szó. Az hogy ablakok vannak benne csupán az egyetlen logikus megoldás a grafikus felületen futtatható, párhuzamos programkezelésre, ahogyan az autónál a 4 kerék is az. Tehát ezek szerint nem értettél meg. No se baj. Még egyszer nem írom le.

Szóval a hsz-edben manifesztálódott elvakult, vallásos, logikai elemeket totálisan nélkülöző, óvodás, mutogatós, félrészeg bölcsészes, frankót megmondós érveléshez képest a tankönyvekben szereplő rossz példák kutya fülék!

Akkor talán válaszolhatnál is az abban megfogalmazott kérdéseimre ahelyett hogy sértegetni próbálsz. Azt hiszem az intelligens társalgásnak itt van a vége.. Ami ezután kezdődik abban nem szoktam részt venni.

objektív verdiktet fogalmazol meg például a Windows 7-tel kapcsolatban. Amiről megjegyzem senki nem tudja, hogy a végleges verzió irányvonala pontosan merre is fog mutatni.

Amit a microsoft ezidáig elárult róla, az azt hiszem elegendő a véleménnyilvánításra. Ők sem véletlenül mutogatták az újdonságokat nem igaz? Vagy csak bohóckodás volt az a konferencia?

Itt derül ki, hogy olvasni sem tudsz. Egyértelműen írják, és mindenki tapasztalja, aki kipróbálja, hogy az új rendszer még pre-betaként is érezhetően spórolósabban bánik az erőforrásokkal.

Most mintha ez a mondat ellenkezne az előzővel. Mintha azt írtad volna hogy "a Windows 7-tel kapcsolatban. Amiről megjegyzem senki nem tudja, hogy a végleges verzió irányvonala pontosan merre is fog mutatni". Hohó. Ezekszerint én csak találgatok holmi pre-beta -kat alapulvéve, míg te levonhatod a megfelelő következtetéseket, amit aztán tényként kellene kezelni.. Érdekes..:D

Én is. Senki nem informatikus a családban. Mivel ezt sehol nem is írtam, te pedig tényként használtad fel az érvelésedben

Dehogynem írtad. Az önálló gondolkodást, mint emberi tulajdonságot párosítottad egy bizonyos szintű informatikai tudással, elfelejtve hogy a két dolog egyáltalán nem függ össze. Sajnos az informatikusok egy jelentős hányada ilyen mint te, és lekezelően viselkednek azokkal, akik egyáltalán nem értenek az adott szakterülethez. Ha egyszer a családban az emberek a böngésző fogalmával ismerkednek, akkor ugyan had adjak már nekik egy megfelelő megoldást, amit használhatnak. Vagy te nem ezt tennéd? A családtagjaid úgy születtek hogy első szavuk is a böngésző piac részarányaival kapcsolatosak voltak?

El tudja dönteni, hogy neki mi kényelmes, mit akar használni.

Na és azt honnan tudná hogy miből is lehet választani? Ha te még sosem láttál fagylaltot és azt sem tudod mi az.. akkor nem a fagylaltárus mondja majd meg neked hogy lehet csokisat vagy epreset is választani? Nem ő fogja megmondani neked hogy gombóconként lehet megvásárolni?

Akik a Chrome bétasága miatt sírnak, olvassák el, amit most dajkopali írt. Általában nem csípem a kollégát, de most k*rvára igaza van.

A modorodon volna mit javítani. Mert úgy látszik hogy nálatok otthon ugyan mindenki ismeri az összes böngészőt mely tudást az anyatejjel szívtak maguklba bizonyára, ám az alapvető illemszabályokat neked már senki nem tanította meg. Nagy kár. A "*" karakter nem segít a trágárságon. Ettől még ugyanúgy téged minősít.

• attila9988

őstag

válasz #64791808 #94 üzenetére

a "kérlekszépen" úgy un bloc a helyére is teszi a hozzászólásodat. (kb /dev/null)

Rendben elírtam.. Ha neked ennyit jelentett a hozzászólás, arra nem tudok mit mondani.

• attila9988

őstag

válasz #64791808 #74 üzenetére

az én családom meg van olyan értelmes, hogy eldönti ezt maga, mármint egyénenként

Elárulok egy titkot. Nem születik minden ember informatikusnak. Nem is várom el tőlük hogy azok legyenek. Összeraktam nekik egy gépet, amivel internetezhetnek, és a gyerek játszhat. Eléjük tettem az Opera -t, "tessék ezt kell használni webezéshez". Nem tiltakoztak, mert nincsenek beidomítva MS termékekre. Azt mondták rendben, és azóta is vígan használják. A később megismert IE pedig nem tetszett nekik, mert nem tudja azt amit az Opera. Ez nem vallás, hanem tény... És örülök neki, hogy te informatikus családba születtél..:)

• attila9988

őstag

válasz #64791808 #73 üzenetére

Egyébként mért van, hogy mostanában minden, kicsit is szebb megjelenésre azt mondják, MAC-koppintás.

Kérlekszépen. Láttál -e már mac os x -et? És ha igen, akkor miért nem látod a különös hasonlóságot a windows 7 -el kapcsolatban?
    Egyébként az a vicces az egészben, hogy ekkora felhajtást csapnak kötülötte. Pedig egyszerű felület módosításról van szó. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a windows -nak is illene legalább annyira testreszabhatónak lennie, hogy ilyen apróságokat a felhasználó is megoldhasson ha akar... Mi az hogy "jaj de jó a gadget -ek nincsenek odaragasztva az oldalsávra" Hát ne is legyenek. Ebbe mi olyan nagy szám? Vagy pl "jaj de jó nem jelenik meg szöveg a tálcán" (dokkoló?..:D) csak ikon.. Hát ez fantasztikus. Micsoda fejlesztések. És az idióta indítómenü amit már xp megjelenése óta kikapcsolva tartok most eltűnik, és egy ikon jelenik meg az asztalon.. Hát ez eszméletlen... Ezért megéri várni a windows 7 -re igazán...
    Példának okáért ilyen kis apróságokkal linux -on nem is lehet, és nem is kell kampányolni, mert ott olyan felületet gyurmázok össze pl a gnome -ból amilyet akarok, és 1000 éve ikon jelenik meg az asztalon ha beteszek egy dvd lemezt. És amikor ez a megoldás elterjedt azona platformon, nem kezdett el mindenki ujjongani hogy "hurrá ikon jelenik meg az asztalon". Akkor ms -éknél ez most miért ekkora nagy óriási újdonság? 10Mb -os javítócsomag formályában a vista is tudhatna ilyet.. De nem, mert ez egy vadi új képesség, amihez már windows 7 kell, és egy Gb ram minimum.. Remek..:DDD

no igen, a "nem nagyon hiszem" az a te véleményed, ami olyan, mint a segglyuk, ha ismered az anal-ógiát...

A "nem nagyon hiszem" az akár ismeretek alapján leszűrt személyes vélemény is lehet, amely ismereteket akár szélesebb körben terjedő információk alapján is le lehet szűrni, csupán egyszerűen fogalmaz az ember. Ez nem azt jelenti hogy én itt együltő helyemben eldöntöttem hogy nem lesz gyorsabb mert csak,.... hanem azt, hogy ha egyszer azonos kódbázisra épül a vista -val (amit nem én állítok hanem a microsoft ugyebár) akkor egyszerűen nem lehet olyan hatalmas mértékű teljesítményjavulást elképzelni, amiben mindenki reménykedik, pláne nem ha a butított változat 1Gb ram -on megy normális sebességgel.... De hamarosan nyúzom majd kicsit azt a beta -t is, kíváncsi vagyok rá.

• attila9988

őstag

válasz cousin333 #69 üzenetére

E-Maxx: Operának sem gond. Egyes felhasználók néha több száz fület használnak egyszerre. Ezt azért egy kicsit túlzásnak érzem...

Pl én családon belül azt mondtam hogy internet explorer -t tilos használni. Operát állítottam be nekik, (linux lett volna az alap, ha nem lenne a család legkissebb tagja, akinek barbie öltöztetős játékai alá windows kell) illetve korlátozott felhasználói jogokat a biztonság érdekében. Nos, annyira megszerették a böngészőt, hogy határozott ellenérzéseket váltott ki belőlük hogy egyes ismerősöknél internet explorer -t kell használniuk, és elkezdtek rá olyan színonima szavakat használni mint "vacak"; "ócskaság"..:D Sőt, ajánlották is nekik hogy próbálják ki "azt a másikat" ami otthon van.. Imádják hogy egyszerre nyitva van 30 fül, mégjobban imádják hogy azok meg is maradnak, a gyorskeresés is tetszik nekik, a gyorsindítóval együtt, és még maguktól is fedeznek fel új tulajdonságokat.. Ez nagy szó az ő esetükben..:DD

A firefox -al nem is próbálkoztam az esetükben, mert ahhoz hogy mindent úgy, és olyan jól tudjon mint az opera, plugin -okat kéne egyesével frissítgetnem, ráadásul az lassabb is, személyes tapasztalataim alapján. (Nem érdekelnek a tesztek, számos gépen próbálkoztam, és érzésre, szemre az opera mindíg győzött. A 9 -es sorozat óta ez még látványosabb, bár el kell ismernem hogy a ff3 is nagyot lépett előre a gagyi 2. után)

A fentiek mutatják, hogy az internet explorer miért is olyan elterjedt.. Ha még az öcsémnek is úgy kezdik az iskolában az internetet "bemutató" tananyagot, hogy a böngésző egyet jelent az internet explorer -el...:( Itthon viszont tiltó listán van, akinek nem tetszik az felügyeli a saját gépét..:D

Munkahelyi környezetben is az opera -t terjesztem, de ott maradhat az IE is, végülis nem internetezni jönnek a dolgozók..:D Ha viszont házhoz hívnak szervíz munka alkalmával, ott garantáltan vetnek legalább egy pillantást a FF -ra, és az Opera -ra is, aztán választhatnak mit akarnak.... Az esetek 60% -ban ebből a kettőből valamelyik a gépen marad távozásom után is..:)

• attila9988

őstag

válasz eziskamu #47 üzenetére

Ok, jólvan, a Microsoft embere vagy, legalább is valami microsoftos szaki

Háááát, ha a firefox -ot a microsoft készítette volna, akkor Moonman is azt használná, és arról vitáznánk most hogy miért az a legjobb böngésző... Dehát pont a mozilla volt..:D

hanem a stabilitást és a sebességet javítani, mint a Vista vs Windows 7 esetén, ha minden jól alakul.

A mac os skin -el felvértezett vista -ra gondolsz?..:D Nem nagyon hiszem hogy gyorsabb lenne mint a jelenlegi vista változat. Legalábbis eddig csak az indulás tekintetében volt erről szó. Az meg egyébként is gyorsabb lesz, mert addigra gyorsabb gépeket tolnak majd a windows alá.. :DDD Némi kernel szintű fejlesztésekről is szó volt, de ez nem hinném hogy olyan mértékű változásokat hozna hogy azt a felhasználó is észrevegye. A kampány is leginkább az új felületről szól.. Hihetetlen hogy az MS -nél még ilyen apró változások is hírértékűek, illetve hogy ezért majd megint elkérnek 100+ ezer forintot..:(

• attila9988

őstag

válasz cucka #34 üzenetére

Igazad lehet. Végülis ha ma egy külsős cég kezei körül kerülne ki az "internet explorer" akkor úgy eltűnne a süllyesztőben ahogy érkezett... A windows -al való szoros integrációjának köszönheti hogy egyáltalán használja valaki. Ha egyszer bele van építve a piacvezető operációs rendszerbe, és össze van kapcsolva annak biztonsági szolgáltatásaival, akkor legyen bármekkora szemét is, elterjedt marad. Szinte kész csoda hogy a firefox mára kivívta magának az ismertséget az egyszerű felhasználók körében is.. Szép teljesítmény a nagy microsoft marketing gépezettel szembe haladva....
    Ők meg vigyáznak is a pozicióikra, akár a szabványok szándékos megkerülésével is...

Mellesleg személyes tapasztalataim alapján a firefox több erőforrást igényel mint az opera. Fogalmam sincs hogy honnan jönnek azok a vélemények, amik az ellenkezőjét állítják.. Talán ez az egyik feladata a firefox PR csapatának?..:D

• attila9988

őstag

Nem is csodálom.. A licenc szerződéssel kapcsolatos hajcihő sokaknak elvette a kedvét, így a kezdeti lelkesedés gyorsan elhalt..
    Én csak azt nem értem hogy miért nem kap nagyobb figyelmet az Opera. Rendkívül erőteljes, innovatív, kényelmes és gyors böngésző. Talán a PR részleget kellene fenékbe billenteni picit, mert talán éppen ez az amiben a firefox kiemelkedően jó. Én azonban semmilyen körülmények között nem cserélném le az opera -t a rókára..:D Legfeljebb ha előbbinek leállna a fejlesztése, ami remélhetőleg nem fog megtörténni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés