- Yettel topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Íme az új Android Auto!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
Tehát Firefox előtt nem volt választás? Pedig én pölö Netscape-et használtam.
Egyszerűen arról van szó, hogy akkoriban nem érett még meg rá a piac eladói oldalról, hogy belépjenek rá. Amint ez bekövetkezett, amint jött egy "tökös" vetélytárs, teljesen mindegy volt az MS visszatartó ereje, a folyamat elindult.
Azon már lehet vitatkozni, hogy a fogyasztói igény vagy az arra adható válasz volt-e előbb, de ez 1. értelmetlen 2. általában mindig több a választás, mint amennyit a piac el tud viselni, ezért van lemorzsolódás.
Amúgy az IE6-7 váltásnál tökéletesen megfigyelhető a piac evolúciója - még úgy is, hogy az IE7-ben debütált újdonságoknak jó része azért megosztó is volt néhány esetben.
szerk.: Amúgy mindegy, megértem én a te (ti) oldaladat is. Mint említettem, nekem olyan szinten lényegtelenek a részesedési adatok, hogy kevés dolgot tudok mondani, ami ennyire érdektelen számomra. Az eredeti kérdésemet meg hellyel-közzel megvitattuk, a többi már nem az a rész, amiről érdemben lehetne eszmét cserélni, mert úgyis csak magánvélemény, ami ugyan érdekes, de ott meg senkinek nincsen igaza
-
Morden24
nagyúr
Megint ott vagyunk, ahol a part szakad.
A versenytársak tegyenek azért, hogy eljussanak a júzerhez. Megintcsak felhozom a firefoxos példát. A mostani részesedésnek nagyjából ugyanannyira van köze a böngésző "minőségéhez", mint anno az IE-nek
Egy google-nek sem esne nehezére népszerűsítő kampányt nyomni. Hogy még nem tették, az csak annyit jelent, hogy még nincsen kész a marketingstratégia, illetve nem lépett még életbe.
Tehát én csak azt látom, hogy a szar vagy nonegzisztens marketingtevékenységet folytató/nem folytató cégek termékeit jó nagy rásegítéssel akarjuk benyomni olyan helyekre, ahol a természetes fogyasztói ignorancia miatt nem vagy csak alacsony részesedéssel lehetnének életben. Ez az eutanázia gazdasági inverze.
-
Morden24
nagyúr
A te példád tökéletesen illusztrálja a mesterséges igénykeltést. Egyébként ilyen volt a füles böngészés az IE-ben - mai napig ismerek embert, akit a hideg ráz tőle, és egyébként nem egy nagymamáról van szó.
Amúgy teljesen mindegy, hogy tyúk, vagy tojás, ugyanis ebben az esetben nem az a kérdés, hogy melyik volt előbb, hanem az, hogy a kuncsaft mit akar enni. Ha az igénylők elérik a kritikus tömeget, akkor lesz. Addig meg nem. Ez ilyen egyszerű.
A példáddal viszont ott a baj is: vagy önként vált az ember, és "rájön, hogy voltak eddig nem ismert és egyben kielégítetlen igényei", vagy lenyomod a változásokat a torkukon, és reméled, hogy megszokják, jobb esetben megszeretik. Na maradjunk annyiban, hogy a Windows átlagos felhasználója nem fog neked megnézni egy Linuxot csak azért, hogy utána visszatérjen Win-re, és benyújtsa a kérvényt a multidesktopra.
Tehát maguktól nem keresik a változásokat (amikre valóban van igény, az be is ficcen amúgy), azt meg mindannyian jól tudjuk, hogy a torkonlenyomás nem feltétlenül működőképes.
Speciel én az egész "keress magadnak neked tetsző böngészőt, ha kell, ha nem"-dolgot is ilyen felesleges torkonlenyomásnak tartom. Nem kell megmenteni a fogyasztókat, hagyjuk a hülye dumát.A lényeg itt azon van, hogy sem a saját igényeinket, sem a saját vágyainkat, sem a saját elveinket nem kéne globális perspektívaként kezelni, és akkor talán többen fognák fel, hogy mit jelent az, hogy "tömegeknek szóló termék", illetve "tömegigényeket kielégítő termék".
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Dell notebook topic
- Yettel topik
- Formula-1 humoros
- Formula-1
- Autós topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest