Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 04ahgy

nagyúr

válasz sellerbuyer #228 üzenetére

Ilyen van / volt a kettes verzióban is, és mostanában is, nagyon ritkán tapasztalom. De a chrome is bezárult már nekem, pontosabban mondva állóra fagyott. Amúgy én is ennek a cikknek hatására próbáltam ki. Nem rossz, nem rossz, de egyelőre maradok a firefox mellett.

Nero + Winamp felvetésekhez: azokat telepítéskor testre tudom szabni, hogy csak az menjen fel, amit használok is. Winampnál egy alap, library, video, és visualisation mentes rendszer. A plugineket is kigyomlálom. Nero is telepíthető teljesen alapként, én pl. csak a jó öreg Nero Burning ROM-ot szoktam, semmi mást. Úgy az sem foglal helyet, csak keveset. A többiek felvetése az, hogy ezt a Windows + IE (+ WMPlayer) kombinációval nem lehet megtenni.

Nagyon szúrja a szemem, de ahova csak beleolvasok, kingi szétoffolja a topikokat. Nem elég, hogy nem téma, az még elnézhető, de még csak nem is IT témájú a hozzászólása itt fentebb. Ahogy látom, ezt máshol is eljátssza a harcias menedzser-amazon...

HGyu

• VaZso

senior tag

válasz sellerbuyer #231 üzenetére

Ami azt illeti, a felületet én is mindig visszaváltom klasszikusra - legalábbis magamnál így szokott lenni...
    A vezérlőpult is pl. (szerencsére ez külön is állítható) teljes káosz számomra az új szisztémában... legalábbis amíg elérhető a régi, nem fogok belemélyedni, mit hol találok meg, de számomra olyan egyszerű a felület, hogy már túl bonyolult is... :) - néhány dolgot nehezen találok benne.

Az mindenképpen jó, ha nem csak egy dolgot lát az ember, így talán nem lepődik meg (illetve téved el) majd annyira a Win 2012-es új felületén pl...

...és nem lesz akkora probléma, hogy Firefox, Opera vagy Chrome van a gépen, mert mindegyikkel el lehet közlekedni. :)

• VaZso

senior tag

válasz sellerbuyer #229 üzenetére

Nekem is volt részem olyan embereket tanítani, akiknek azelőtt nem volt számítógépük. Senki sem születik úgy, hogy ezeket az ismereteket tudja, ezért az ő szemszögükből bonyolultságot figyelembe véve teljesen mindegy lehet akár az op. rendszer vagy böngésző típusa is. A duplakattintás pedig akár a legnagyobb kihívásnak is tűnhet ebben a környezetben...

Sokszor egy kifejezett programot tanítanak meg az embereknek (pl. MS Word), aztán az ember kétségbe esik, ha más programot kell használnia, pedig ugyanarra a módszerre épül mindegyik. (Igaz, a video- és TV-irányítókkal is lehet hasonló tapasztalat, nem a lényeg marad meg az emberekben... vagyis akkor úgy tűnik, hogy az a lényeg, mégis hosszútávon más logika kifizetődő...)

Egyébként szerintem sokszor a legegyszerűbb dolog a legbonyolultabb.
    Hiába van minden az ember orra előtt, ha logikát nem találunk benne... ld. fent

Egyébként pedig mindenütt tettenérhető, hogy túlontúl leegyszerűsítik a dolgokat, ami nem feltétlenül jó...

...szóval igazad van. :(

Új hozzászólás Aktív témák