Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• FTeR

addikt

válasz bambano #198 üzenetére

én úgytom 2007-es már saját mocit használ. egyébként rengeteg olyan 3pt app van ami az ie-t használja. ez is egy olyan szolgáltatás, amit a platform nyújt. ezen az sem változtatna, ha ki tudnád írtani.

• FTeR

addikt

válasz bambano #185 üzenetére

én már csak azt szeretném tudni, h azt a szakmailag felkészült egyént miért zavarja az a pár mega dll?

az ie azért integrált, mert rengeteg app hivatkozik rá. még ha 100%osan nyílt és agyon dokumentált lenne az összes api, szted hány fejlesztőcsapat venné a fáradságot, h mindet implementálja? a nagy piaci előretörésben a moz-nak még arra sem jutott ideje, h érdemi felügyeleti részt varázsoljon a rókájához.

erről mindig az egyik forumozó pajtás azon beszólása jut eszembe, amikor azt nehezményezte, h szemét ms miatt nem a bsplayer lejátszója jön be a böngészőben, hanem a wmp, holott arról volt szó, h a bsplayer nem implementálta az apit. szted vérpistike hogyan nézte volna meg a videót, ha wmp teljesen ki van irtva belőle, mert szakmai kompetenciájának következtében bsplayerre cserélte?

• Morden24

nagyúr

válasz bambano #185 üzenetére

Allrighty.

Még mindig ki van kerülve a fő kérdés, de te már rajta vagy a nyomomon.

azok, akiknek más kell, és szakmailag elég felkészültek ahhoz, hogy letöltsenek és telepítsenek valamit, azok sem tudják kivakarni az explorert.

Tehát mivel van egy elenyésző kisebbség elenyésző kisebbségének (ugyanis akármilyen mérget veszek rá nagyon szívesen, hogy a szakmailag felkészült mást akaróknak is csak egy bizonyos százaléka van kiakadva ezen) egy kizárólag elvekkel alátámasztható igénye, ezért lazán lehet mondani olyan radikális dolgokat, hogy a nagytöbbség szívjon csak, majd jól megtanulják.
    Mert ugye addig eljutottunk, hogy az átlagfelhasználó kakkant rá, hogy milyen brand a webbrowsere (legalábbis ezt veszem ki a szavaidból). Ellenben a hardcore egy kis szeglete miatt bátran kerüljenek "szívóágra"? Hm, páran szerintem ezt zokon vennék.

Az, hogy a mai napig nincsen egyedi telepítés a Windowsban (desktop vonalon), azt az egy dolgot igazolja, hogy az erre igénnyel rendelkező minimális kisebbség olyan pici, hogy nem érdemes az anyagi és humánerőforrást rápazarolni a kivitelezésére.

Mellesleg némiképpen elbeszélünk egymás mellett, mert engem nem az érdekel, hogy milyen indokokat lehet felhozni arra, hogy "menjen onnan az IE mert nem kell nekünk", hanem szeretnék normális előnyöket látni az átlagfelhasználó szempontjából. Nem a szub-szub-szub-szubkulti IT-mágus irányából. Ez utóbbira köszönöm szépen, már hallottam elég indokot, hülyeséget és nem hülyeséget egyaránt, ezeket személy szerint el is fogadom. De ahogy látom, mindenki csak pukkanósra fújja a lufit, az elsődleges kérdés mellett meg vagy elsiklunk, vagy egyek vörös heringet.

• Morden24

nagyúr

válasz bambano #177 üzenetére

Ahogy észrevettem, a gond inkább az, hogy a pizzához mindenképpen jár egy pohár kóla is, és ez nem tetszik azoknak, akik inkább tonikkal vagy kumisszal szeretnék kapni, ezért jó lenne, ha a kólaautomata kikerülne az étterem elé, és a kuncsaftnak fel kellene állnia, ki kellene mennie, be kéne dobnia az aprót, aztán vissza kéne mennie. Mindezt úgy, hogy az étterem amúgy semmiféle gátat nem állít az elé, hogy te bevidd és megidd a saját tonikodat vagy kumiszodat, akár a kóla mellé, akár utóbbit az asztalon hagyva.

Sőt, egyesek egészen odáig mennek, hogy az étterem írja ki: nem olyan jó az a kóla, de a szomszédban van tonik és kumisz is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés