- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
icemad
nagyúr
-
majdnemkocka
tag
válasz
Weareus #44474 üzenetére
"Mire nem nyújt fedezetet a biztosítás?
A biztosítási fedezetből való alapvető kizárások:
Mindkét biztosító esetén:
- Amennyiben tudatosan tetted ki kockázatnak a készüléket, és nem vigyáztál rá elvárható módon;
- A készülék elvesztése, megmagyarázhatatlan eltűnése, elhagyása, stb. esetén, vagy ha nem tudod bemutatni a sérült készüléket;"
(https://www.vodafone.hu/lakossagi/telefonok-tarifak/szolgaltatasok/keszulekbiztositas)Szerintem az elvesztést nem tudod olyan fényben feltüntetni, hogy biztosítási esemény legyen belőle (ugye ha ellopták volna, akkor rendőrségi feljelentést kéne csatolnod).
-
válasz
Weareus #42905 üzenetére
Hali.
Nekem volt biztosító által kár rendezésem februárban. Leejtettem az S8am. Összetört a hátlap és a keret rongálódott. 1 hónapig volt szervizben. Alkatrészre várt. Letelt a szerződésben meghatározott max. Javítási idő. Kaptam egy kupont. A telefon vételára volt rajta. Levásárolhattam. Önrész nem kellett. Edigital. Független s8. (A biztosításom 2 évre szol, a jelenlegire is kötöttem 24e forint 🤣, nekem megérte)
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Weareus #42905 üzenetére
"(...) 20 e HUF önrész ellenében rendezik a kárt, vsz új készüléket kapok."
Szerintem nem kapsz új telót – ez inkább az Apple készülékeknél volt jellemző korábban (meg talán még most is), bár ott is csak felújított mobilokat adtak cserének –, valószínűleg javítják a telefonodat inkább. Az adatmentést általában javasolják, mert amúgy is új szoftvert szoktak felhúzni a szervizes telókra.
-
törölt tag
válasz
Weareus #27385 üzenetére
Nálam korábban amikor ilyesmit tapasztaltam akkor legtöbbször WiFi router hiba volt. S8-con még nem fordult elő de ha az emlekeim nem csalnak akkor talán az egyik korai rom pár esetben csinált ilyesmit.
Tavaly egy s7-em csinálta többször is, kijelző beégéssel bekerült a tmx-hez, ahol cseréltek alaplapot is. Miután visszakerült, a hiba megmaradt aztán egyszer csak, ahogy jött, úgy el is múlt a dolog. -
Mr.Silkó
veterán
válasz
Weareus #26638 üzenetére
Hamar? Az, hogy a cikk szerint az MWC-n jelenik meg az S9 páros, egyrészt nem 100%, másrészt nem ez lenne a Samsung történetében az első ilyen alkalom, harmadrészt meg nem hiszem, hogy túl nagy idő különbségnek tekinthetjük azt az 1 hónapot, amivel így hamarabb jelenne meg az új csúcsmodell az S8 duóhoz képest.
Samsung ≠ Sony!
-
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Weareus #25402 üzenetére
Beállítások, telefon névjegye, szoftver adatai, majd katt a build számra sokszor, és felugrik egy kis animáció után a fejlesztői menü. Itt viszont óvatosan állítgass!
Amit esetleg praktikus rögtön átállítani, az az ablak– és áttűnésanimáció, valamint az animátor időtartamának skálázása, például 0.5-es szorzóra. Így pattogósabbnak fog tűnni a telefon egész működése, menürendszere.
Ami meg a számítógépes csatlakozást illeti, lehet, hogy valami driver nincs telepítve, de erre már inkább a Windows-os topikokban tudnának neked pontosan válaszolni, én a helyedben feltenném egy ilyen topikban a kérdést. Mondjuk ebben.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Weareus #25275 üzenetére
Igazán nincs mit! A fórum meg azért (is) van, hogy kérdezhessetek, szóval ne aggódj.
A kérdésedre válaszolva: a fent említett opciók a számítógép és a telefon közötti különböző csatlakozási módokat takarják, USB-n (csak töltés, fájlátvitel, stb.). Amikor rácsatlakoztatod a mobilod a gépre, ki fogja dobni a különféle opciókat az állapotsorra a teló, lenyitható formában (ezeket egyébként a fejlesztői beállításokban is megtalálod), ebből az MTP-t érdemes választani, ha fájlokat szeretnél ide-oda mozgatni. Illetve ha van biometrikus védelem a telefonon, akkor addig nem csatlakozik a géphez a készülék, amíg fel nem oldod a zárat egyszer.
-
racerx
őstag
válasz
Weareus #23890 üzenetére
Nem. Ezer üveget felraktam már, van rutinom hozzá. Sajnos erre a telefonra nem lehet ilyen full ragasztóst találni, szvsz annyira precízen nem lehet lekövetni a telefon ívét, hogy az iylen viszonylag merevebb üvegek felragadjanak. Nem véletlenül a telibe loca ragasztós cuccok az egyedüli megoldások eddig.
Az AP fólia is olyan tizenpár dolcsi a hivatalos Nillkin boltból az Aliról. -
Skynet258
veterán
válasz
Weareus #23836 üzenetére
A teljes kijelzőt tudod vezeték nélkül tükrözni, ergó mindent ami a telefon kijelzőjén megjelenik.
Sőt még a kamera képet is rá tudod tolni tévére, én néha szívatom a gyerkőcöket mikor mesét néznek én meg a kádban áztatom magam és onnan "bejelentkezem". Aztán röhögve rohannak be, hogy apa már megint benne vagy a tévében (2.5 illetve 4.5 évesek).
-
Skynet258
veterán
válasz
Weareus #23834 üzenetére
Igen, így működik. Megkeresheted a tévén is, de ha találsz egy videót a telefonon amit jobb lenne hirtelen nagyban nézni, akkor ezzel 2 másodperc alatt megvan. Tévén meg meg kell keresni jobb esetben billentyűzetet rákapcsolva, rosszabb esetben a távval beírni a betűket (ami marha macerás).
-
Ateszpapa
addikt
válasz
Weareus #23661 üzenetére
Ebayen tőle érdemes venni nem ver át, valódi kártyát küld.
Tőle vettem én is a 128-ast.
-
zermi
aktív tag
válasz
Weareus #19863 üzenetére
TeamViewer for Remote Control programmal vezérelni is tudod a számítógéped, persze a pc-n is telepítve kell lennie a TeamViewer programnak.
-
lanszelot
addikt
válasz
Weareus #19863 üzenetére
Ne vedd kotekedesnek, csak szeljegyzetnek irom.
Megvettel egy telefont amiről fogalmad sincs, de utána se akarsz nézni.
Nem tudod mi az android, honnan tudod hogy az jo neked?
S8 rol se néztél semmit?
Azt se tudod, hogy iszonyat torekeny az uvege? És hallgatsz a sok "de vagi vagyok" gyerekre, mert az tuti?
"Nem kell ra semmi" , 2 het mulva meg itt sir hogy jaaaaj ossze tort, hogy lehetne olcsoba, azutan meg hogy cserenel megkarcikaltak.....
A minimum, hogy uveg vedot raksz ra, nekem a 2ik van rajta, azaz sporoltam 100e huf ot.
Android utan pedig nezz utana, mert fog meglepi erni....pl mikor tégla lesz a telodbol
Ismet jeleznem hogy benan fogalmazok, ne vedd sertesnek. -
leslien
nagyúr
-
dnelb
veterán
válasz
Weareus #19804 üzenetére
Nekem volt olyan ami inkább plexi hatást adott de üvegnek volt eladva... Na az letapadt mindenhol viszont romlott a képminőség és sokkal rosszabbul érzékelt..
Én üveget nem ajánlok, úgysem fog letapadni rendesen. Csak ha megcsinálod otthoni módszerrel mint valaki innen a topikból.. De en inkabb használom csupaszonSima fóliának nem látom értelmét.
-
martin0297
tag
válasz
Weareus #19367 üzenetére
A teló 64-es alapban igen. Ennek alapjáraton elégnek kell lennie. Ez a tároló UFS 2.0-ás tehát szupergyors.
Ehhez képest ha valaki berak egy 64GB-s Class 10-es SDXC kártyát az rossznak számít, kb fele annyit tud adni, vagy annyit se
Az enyémben pluszba egy 64-es Samsung Evo+ UHS1-es kari van, észrevehetőbb lassulást nem okoz10-15Ezer Ft-os ár körül hozzájutsz, de lehet már kevesebb is, mert 1 éve volt ennyi. A lényeg, hogy legalább UHS sebességosztályú legyen, ne pedig class 6-10 stb, mert az kevés lesz ennek a telefonnak
Főleg a galériát/ fényképező sebességét fogja lehúzni egy silány SD kártya.
szerk: 256GB a maximális belerakható méret
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Weareus #19328 üzenetére
Ez nagyban függ a körülményektől: WiFi vagy mobilnet, szinkronizációs beállítások, háttérforgalom, lefedettség, AoD, futó alkalmazások - csak hogy egy párat említsek. Ha extra hosszú, inaktív üzemidőt/készenléti időt szeretnénk elérni valamilyen okból kifolyólag, akkor érdemes bekapcsolni a maximális energiatakarékos üzemmódot, ezzel akár bő 1 hétig is elvan a teló, csak hát ugye erősen korlátozott funkcionalitással. Normál beállítások mellett, energiatakarék nélkül szerintem 4-5 nap lehet a max, persze itt is készenlétben, kevés kijelzőidővel.
-
kengyel
nagyúr
válasz
Weareus #19251 üzenetére
Ha jól sejtem, itt ΞlittlecarΞ kolléga, az akkumulátor gyorstöltés bekapcsolására gondolt. Ha esetleg tévednék, akkor majd kijavít.
Ha "gyorsan" akarod feltölteni az aksit, kapcsold be a funkciót.
Akkumulátor--jobb oldalt fent pöttyökre böksz, --Speciális beállítások--Kábeles gyorstöltés. -
törölt tag
válasz
Weareus #19232 üzenetére
A gyorstöltés alapvetően abból áll, hogy csatlakoztatsz a készülékhez egy nagy teljesitményű töltőt, mint pl azt amit adtak hozzá, majd mielőtt rádugod, az akkumulátor beállításokban engedélyezed a telefonnak azt, hogy kihasználja a tőltő adta lehetőségeket.
Kb 1.30p és 1.50p lesz az eredmény, magyarul a gyorstöltés 20 percet hoz.
A teljes töltési ciklus alatt nem lesz egyforma az áramfelvétel, az említett töltésvezérlő miatt, mert ahogy melegszik az akku illetve ahogy eléri a maximális töltöttségi szintet, visszavesz az intenzitásból.
Én bekapcsoltam a gy.töltést de ritkán használom kábelről, este mindig egy (s4) qi töltőpadon alszik,ráér. -
törölt tag
válasz
Weareus #19217 üzenetére
Biztonsági korlátok vannak töltéssel kapcsolatban. A kijelzett értékre ráhagyással számolnak. Gyakorlatilag azt csinálsz vele amit akarsz,semmi baja nem lesz. Egyedül a rendszeres gyorstöltés vághat oda neki, de az is csak hosszú távon és erre sincs bizonyíték. Műszakilag teljesen analfabéták is használják ezeket a mobilokat, olyanok is akik nem tudják bekapcsolni a százalék kijelzését az értesítősávon, csak ikont látnak és mégsincs semmi bajuk.
A teljes feltöltés és lemerités valóban nem használna neki de ezt a töltésvezérlő elkerüli. Ha "0" az érték akkor egy cikk szerint 13% van még benne, a 100% pedig valójában csak 88%.
Ez nem csak itt hanem az összes modern töltésvezérlős eszköznél(autóknál is) így van.
Töltheted amivel akarod, ha egy mód van rá, akkor normál töltéssel mert az a kisebb hőmérsékleten miatt kevésbé terheli. Töltőn is lóghat vagy fekhet egész éjjel, attól sem lesz baja az említett töltésvezérlés miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged