- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung SmartTag2 teszt
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
SeatZola
őstag
-
Teal'C
veterán
-
thebear007
aktív tag
Nos,itt vagyok. Nézzük mi a baj ezzel, amit írsz. Megveszed a terméket kint, kereskedőként. Az ÁFA itthon lenne fizetendő, de ezt lenyeled, ergó nettó áron hoztad be a telót.Nem fizeted be az Artisjus jutalékát sem. Amit elkövetsz, azt úgy hívják, hogy költségvetési csalás, ez júliustól bezáródik, mint lehetőség, amikor onlineban lesznek a számlázó-programok. A vevőidnek azt mondo, hogy ehhez jár az 1 év gyári gari, de könnyen szembesülhetnek azzal, hogy a kinti eladó jelzése alapján (EU-n belüli értékesítéseket kötelezően jelentik) a NAV elkezdi beszedni ezeket a telókat, ahogy a szervízbe érnek, lefoglalásra kerülnek.
Ha lopott a szállítmány, vagy kinti szolgáltatós-hűségidős, akkor a magyar vevő, aki a bolti árnál 60-100-al olcsóbban megvette, orgazda. Ergó bűncselekményt követ el. Lefoglalható, bíróságra járkálhat érte. Nyilván nem fognak meg, mert te elbújsz egy stróman mögé, a nickneved és egy más nevén lévő kártyán kívül nincs nyomod. De a vevőid megtalálhatóak a telefonon keresztül. És egy ügyvéd nem 60-100-ba kerül. -
Teal'C
veterán
Semmi bajom veled ne értsd félre csak a fórumon legyél pártatlan a tanácsaiddal mint mindenki.
Persze szíved joga reklámozni magad és az épp eladó termékeid csak ez a fórum nem arra van. Inkább írj egy vásárlási tanácsadást (mert amúgy látszik hogy tisztában vagy a dolgokkal) és kérd meg hogy tegyék be az összefoglalóba mivel hétről hétre visszatérő téma.
Bocs ha nagyon rádszálltam -
Somatom
veterán
Akkor mi ebben a sufni, meg a buhera? Ugyanolyan Note8 -ról van szó, és ugyanúgy a Samsung javítja gariban. A bótosnak sem érdeke kekeckedni a garival, hiszen nem az ő zsebére megy a javítás, vagy a csere. A különbség a 2 év, vs. 1 év gari. Ezt kell a vevőnek az alacsonyabb ár fejében bevállalnia.
-
thebear007
aktív tag
Nincsenek illúzióim, hogy mennyire vesz valaki legálisan valamit, nem csak telefont, ha 10 Ft-ot tud is rajta spórolni. Én belőlük élek, amikor jön a meglepetés, hogy hoppá, becsúszott egy költségvetési csalás......de bízom benne, hogy ez a szféra is fehéredni fog. Te is tudod, hogy abban a pillanatban, ahogy az országba kereskedelmi forgalmi céllal hoztál be valamilyen telót, meg kéne fizetned az ÁFÁ-t, és az Artisjus hordozói díjat is. Ezek hiányában a telefon nem felel meg az itthoni törvényeknek- nemhogy szürke zónása, de fekete. Amúgy igen, XEH telefonom van, a Samsungtól.
És nem érdekelne a téma, ha nem osztanád mindenhol nagy dumával az észt, hülyítve a népet. Nem is értem az adminokat, miért engedik ezt. -
thebear007
aktív tag
Nézd, nyilván nem tetszik, hogy GSM boltosként, vagy kereskedőként meg meri mondani a véleményét. De azt sejteni lehet, hogy az ÁFÁ-t benyeled te is, és az összes nepper, aki ilyen akon árul. Pontosan ennyivel vagytok olcsóbbak, mint a hivatalos ár. Lehet sértődni érte, de kicsit visszás, hogy írsz 10 topikba, ahol a csúcstelefonokról beszélgetünk, és mindenhol ezt a dumát nyomod. EGy kijelző csere 120 a Noteon. 100 az S8+-on. Máris megérte a 60 különbség a sufni garihoz képest.
-
Ákkk
addikt
Szerintem oktasd azt aki elhiszi a multkori csc sem az aminek állítod ha egyszer elmászik az ..... nem minden esetben működik amit te állítasz több 100 at csinálsz attól pont ezért picit gondolkodj mit kinek mondasz mert fogalmad sincs ki vagyok.
Nincs kedvem vitázni veled az áfacsalás nem törvényes dolog a hozzáértők részéről sem.
És hivatalossan itthon a Samsung
Magyarország Zrt által forgalmazott új és függettlen note 8-at nem lehet 230 ért kapni.....
És miről nem vagyok képben.
Befejeztem. -
TODI1111
veterán
Ritkán szoktam hozzászolni a fórumhoz, inkább csendes olvasó vagyok és te meg már annyiszor leírtad mit kell csinálni, hogy nem lehet eltéveszteni. Nem tudok franciául, mikor bekapcsolt átváltottam magyar nyelvre és végigmentem a beállításokon miután végzett újraindítottam és akkor már magyarul írta ki, hogy kicserélték a simkártyát.
-
cryingdr4g0n
aktív tag
"De az is lehet,hogy kártya nélkül kapcsoltad be és úgy használtad"
Ez történt. Amíg nem voltam biztos, hogy tetszeni fog, nem akartam fullosan beleköltözni.
Aztán jött a '"hübazmeg ez kurvajó lesz" érzés, de már nem kezdtem újrahúzni simmel.És azt amúgy hol kellett volna? Már a kártyaresetet. Felajánlja setup közben?
Hard reset után újra lehet még ilyet, vagy soha többé, csak első inicializáláskor? Köszi előre is. -
bendegruz
őstag
a jelszót nem, mert ugy van beallitva, hogy ha be akarok lépni az edge-n kell engedélyeznem a belépést
viszont reset után a note ugye bekérte a jelszót, amit nem tudtam
neten megmodositottam, de utána meg azt mondta a note, hogy mivel megváltozattam, 24 óra mulva probaljak ujra belépni
és innen nem is tudtam továbblépni az első inditásnál reset után
szóval izgatlmas éjszaka voltTornado: na itt a lényeg..ezért kellett kilőnöm az frp-lockot...konkrétan használhatatlan volt a készülék
-
kkp900
senior tag
Ezt így nem értem ne haragudj hogy ennyire fikáztok hogy mennyire drága meg ilyesmi..Jelenlegi árak ugye 330 ezer független gyári 2év garival.Jelenleg 289 ezer telenor kártyásan Akkor most miért vettem drágán a saját flottámban a telot 260-ért? Nem valaki mástól a saját flottámba vettem ahol vagyok és leszek is majd.Csak a függetlenitő kód amit bukhattam de okt elején még nem is volt biztos hogy old egy kártyásat másbap nyitnak lehet a telenor nem is csinálja azt amit a Telekom.Az meg hogy nem dual simes nem is hiányzik mert sd kártya van úgyis benne plusz,meg nincs is másik számom..
Szóval nem egy magánembertől vettem akinek a szavára adnék hogy bla bla hanem számlásan van ennyiért 2 év magyar garival plusz be is van regisztrálva.Lehet én látom hülyén csak nem értem ezt a nagy fikázást!?Mikor ennél drágábban adták okt elején ezeket még a sufni boltok is!Amit kurvára nem szivesen vettem volna meg semmiylen háttérel egy év garival.
-
kkp900
senior tag
Azértr 190 kicsit enyhe túlzás szerintem...Tudom,hogy nem lesz letítva mivel abban a flottában vagyok benne.Ugyan az mintha bementem volna a telenorhoz ,és megvettem volna náluk.Csak ő intézte helyettem,mert ő kapja a kedvezményt a számla is meg van róla.Amúgy 60 ezerrel olcsóbb volt mint egy független gyári samu így 260 volt.Ha letíltják akkor megszűnik a flotta is de ezt kétlem.mert 10 éve vannak.Szerintem legalábbis nekem megbízhatóbb volt mintha egy magánszemélytől vettem volna szolgáltatósan ahol tényleg nincsen semmi garancia semmire.
-
kkp900
senior tag
Na akkor telenoros a telefon ezek szerint ?
A flottám is az!Akitől vetem a flotta vezető ,és ő mondta hogy van egy lehetőség ,hogy független legyen csak egy 6000 ft ért venni kell egy kódot .Azt is tőle vettem és működik is .Szóval most mi a bibi mért vagyok merész?
Nem függetlennek vettem szóval elvileg nem vertek át.Vagy mégis?
De az alapsáv verzióm akkor is950FXXU1AQHB! Akkor ezzel i a helyzet?
-
oba
addikt
Nekem is gyanús ez... ilyet apple- nél láttam eddig, ott tényleg az volt, hogy a gsm boltban vásárolt bontatlan iphone 7 plus -om aktiválástól "élt" az apple rendeszerben és tényleg hivatalos gyártói 1 év garancia volt rá. Nekem nem fontos a dual egyáltalán, csak legyen minél olcsóbb. Ez a 250 a max amit rá tudok szánni. Ennyiért felejtős értelmes példányt beszerezni szerintetek? Mert ha igen akkor nézek valami mást inkább, nem akarok úgy járni, hogy valami gáz van vele és a gatyámat rákölthetem.
-
Teal'C
veterán
Ott igen. De a kép amit beillesztettem a menün keresztül elért azonosító. Ott nincs, és ha emlékszel korábban volt róla szó hogy a hivatalos kereskedésben is csak "N950F" amit szintén többen nem értettünk miért.
Ami külön érdekes ha felmész a samfirmware oldalára nincs külön dual szoftver.
-
Taci
addikt
De ez alapján akkor a MediaMarkt és az Edigital is pl. rosszul tünteti fel az általuk árult Note 8-akat, hisz' így vannak hirdetve:
SAMSUNG Galaxy Note 8 fekete Dual SIM kártyafüggetlen okostelefon (SM-N950F)
Samsung Galaxy Note8 (SM-G950) Dual SIM kártyafüggetlen okostelefon, Black (Android)Amúgy azért érdekel ennyire, mert a bolt, ahonnan venném (megbízható helyi számítástechnikai bolt, már 10+ éve működik ugyanott), pont így árulja, hogy N950F Dual SIM, hivatalos magyarországi forgalmazó magyar garancialevéllel. Ezért szeretném tudni, hogy most akkor mit is gondoljak.
Ezek szerint akkor minden itthoni Note 8 Dual SIM-es? (Hibrid, tehát a memóriakártya foglalata az SIM-kártyához is használható?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tekintsd át a téma Összefoglalót!
Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz bátran!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverapró
- Sorozatok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- iPhone-t használók OFF topikja
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest