- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Apple Watch
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
MaCS_70 #22256 üzenetére
Akkor lehet, hogy nem érzed a prémium érzést? Mert nálam ez van az S23-mal. Persze az is lehet, hogy hozzászoktam a jóhoz a Note 9-cel és már nehéz megugrani vagy jobbat csinálni. Mondom, fogd kézbe egy boltba a 24 Ultrát és visszajön az érzés. Legalábbis engem elfogott vele a birtoklási vágy. Csak sajnálom a pénzt amit buknék a cserén, ezért nem váltok. Vagy ha váltok, akkor iPhone-ra. Nem adok több esélyt a Samsungnak. 10 évig tűrtem.
-
gerner1
nagyúr
válasz
MaCS_70 #22230 üzenetére
Én, egyetlen APP eredményeiben sem bízom [de, legyen ez (is) az én fogyatékosságom]. Saját tesztelési módszerben, és az azokból kinyert korábbi eredmények összevetésével következtetek az akku-degradációnk mértékére, vagy annak jelentősebb károsodására.
A témakörhöz fellelhető információk hátterével, általánosságban elmondható (ha naponta 1db töltési ciklust számolhat az : "x" készülék), hogy havi 0,8-1,1% körüli ezeknek a modern Li-x akkuk degradációja (napi ~1% a kisülési veszteség) .
Szóval, aki esetleg régebb óta mér -valamilyen- saját módszerrel, az általában tud mihez képest viszonyítani , és (hitelesített műszeres mérésén kívül) ezzel inkább FOR -ban lehet (szerintem), mint bármi mással.
-
nggabi
félisten
-
aswmaster
tag
válasz
MaCS_70 #22220 üzenetére
szia
Igen, csak alkatrészek vannak a fixshopban, a javítást én magam csinlátam
Bocsi, azt nem is néztem, hogy te a javítást ki szeretnéd adni. De amúgy nem tudom, mennyire szoktál szerelni/barkácsolni, de nem egy NASA agykutatás a művelet.Hátlapot én vettem, mert elég szar leszedni sérülés nélkül (meg a ragasztót körbe amúgy is meg kéne venned külön, egy új hátlapon meg alapból rajta van). Én ez alapján a videó alapján csináltam, igazából az akksi csere meg az USB egység cseréje nem egy vész, esetleg nézd meg:
https://www.youtube.com/watch?v=rs0DvvBXleAÜdv,
ASWmaster
-
aswmaster
tag
válasz
MaCS_70 #22213 üzenetére
fixshop.hu
keret + kijlező (gyári szám: GH97-22269/22270)
hátlap (gyári szám: GH82-16920)
akksi (gyári szám: GH82-17562)De van USB aljzat is.
-
törölt tag
válasz
MaCS_70 #22149 üzenetére
A képminőséget hol venni észre? Mert én nézegettem a tesztképeket és nem voltam elájulva. Szerintem 3X nem jobb az S23 mint az N9. A háromszoros szorzó viszont az árban jelentkezik. Kétszer talán jobb, de háromszor nem. És mivel összemosódott az ár az Apple termékkel, ezért én jobban bízom az Apple üzletpolitikájában. A Samsung még mer játszani a lassítással. Az Apple pedig már belebukott egyszer. Szerintem nem mernek szórakozni.
Somatom, a GPay eddig is gyors volt. Attól hogy lehet méggyorsabb?
Pug, hol veszel észre lassulást? Mert én a böngészőnél. Amit most cseréltem a Brave böngészőre és minden gond elszállt. Ez is azt bizonyítja számomra, hogy szándékos lassítás történik a Samsung részéről. Miért van, hogy minden új modellnél leesik az állunk olyan gyors. 3 év múlva ugyanazokat a szoftvereket használjuk és már nem olyan gyors. Beszűkül a memória keresztmetszete, vagy mi? Vagy elfárad a processzor? Csudákat. Tervezett elavulás.
A billentyűzet nekem is beégett, de nem zavar annyira, hogy vegyek most 600 000-ért másik telefont amiről már most tudom, hogy 3 év múlva ugyanígy kuka. Ezt meg kell állítani. Én megállítom. A többi természetesen tőletek függ. Mindenki eldönti maga, hogy az-e az életcélja, hogy mindig új technikával legyen felszerelve, vagy sem.Prien, ha most már nem jó az N9, akkor később sem lesz jó. Ha van másik tartalék arra az esetre, ha szervizbe kell adni az újat, akkor én nem tartom meg egyiket se. Mindig csak egy marad nálam tartaléknak. De ahogy írtad, ez is egyéni preferencia.
-
-
freddirty
senior tag
válasz
MaCS_70 #22106 üzenetére
Az akkucsere igazából a legfájóbb pont szerintem ma egy mobilban. Már nem ugyanazok az elvárások egy mobillal szemben mint mondjuk 3-4 éve. Értem ez alatt hogy a mobil előlépett egy autentikációs faktorrá, boldog-boldogtalan ezzel erősítetti meg a szolgáltatásához az autentikációját. Ezzel ugye az is jár, hogy teljesen elválaszthatatlan az eszközöd tőled, hisz adott esetben a munkádhoz/vásárlásaidhoz/stb. elengedhetetlen a mobil 2FA. Tehát az, hogy leadd mondjuk 1-2 hétre és megvárd az akkucserét már nem játszik.
Marad az hogy saját magad cserélsz, ami járható út, ami gáz viszont a ténylegesen 4000mah-t tudó akksi beszerzése. A nagy része a kapható akkuknak hamis. Tudom megjártam ezt az utat, elvittem kis független mobilszervízhez, kicserélték az akkut, semmivel nem lett jobb mint a 4 éves lelakott 60-70%-nyi időt tudó gyári akku. /Le is mértem műszerrel/
Vettem saját magam is akkut, hajszárítóval körbemelegítettem a hátlapot, tapadókoronggal felhúztam, majd körbenyitottam egy műanyaggal. Kivettem a mobilszervizes akksit, beraktam az újat, de alig valamivel tudott többet. Ha felmész aliexpressre rogyásig vannak akármilyen felirattal, akármilyen mah-val az akksik. Nyilván egytől egyig kiváló ugye... Semennyire sem lehet megbízni már max a gyári szervízben, de azért nekik sem annyira érdekük pöpec 100%-os gyári akksikat gyártani. Érdekes módon az új S23U-t lemérve ott megvolt a gyári kapacitás(bemenő ágon, persze szétszedni nem szedtem hogy a leadottat mérjem le)
Szóval nagyon kellene már az az EU rendelkezés a szerelhetőség jogáról. Legyen kötelező akkut biztosítani a gyáraknak, és korrekt szerelhetőségű mobilokat gyártani. Ez sokkal fontosabb mint az a hülyeség hogy legyen vízálló... (mondom ezt úgy hogy számtalanszor használtam a note9-et is medencében vagy a balatonban , de bármikor ezt hajlandó vagyok feladni a szerelhetőség miatt) -
válasz
MaCS_70 #21968 üzenetére
Nalam 2 Note 9 volt, mindketto kapta folyamatosan a frissiteseket, egyiken se jelentkezett.
De az termeszetesen csak egy "dolog", hogy nalam nem jelentkezett. A fontosabb az, hogy osszessegeben elegge kis szamu keszulek eseten van/volt jelen az emlitett zoldules, melyet nagy valoszinuseggel hohatas valtott ki.
-
tylerddd
veterán
válasz
MaCS_70 #21653 üzenetére
3 okos Samsung volt/van a családban, lekopogom, ilyen baj nincs/nem volt velük. A gyari kábelek kényesek, ezek miatt volt töltési gondom, de sokkal jobbak, mint pl. az Apple zsinegei. Mindig Samsungot veszek (3700Ft/2db/1,5m) és kb. 1év/db szinten pusztul. Amióta kinyújtva tárolom, még annyit sem.
-
Wolfskin
őstag
válasz
MaCS_70 #21558 üzenetére
Hogy valójában mi a knox, szerintem senki sem tudja. Mindenki csak egy aspektusát ismeri amit használ. Mint az indiai vakok, akik tapogatják az elefántot, és ki hol éri, az alapján írja le. A samsung meg olyan titkosan kezeli, hogy az már szinte viccbe illő. Így nehéz is hasznélatban venni.
Amennyire én tudom, van a• Knox, mint hardveres kapcsoló, a beavatkozások figyelésre, valszeg ezzel összefüggésben van a
• Knox mint vállalati platform, ahol központilag lehet menedzselni az adat- és készülék biztonságot, és van a
• Knox, mint applikáció, ami előtelepítve volt a note3/4-ig.Gondolom ebből a 3. lábat vették ki, az első kettő maradt ugyan, de az egyéni felhasználónak már tényleg irreleváns. Aztán lehet, hogy nem így van... Én egyébként a 3. opcióban kértem a samsungtól segítséget, hogy note 4 készüléken lehet-e offline belépni és használni az appot, de úgy tettek, mintha nem is értenék, hogy miről beszélek, kívántak jó egészséget és sok örömet a készülékkel, kb ilyen válaszokat kaptam. Tényleg egy vicc volt az egész. Mintha egy James Bond filmbe keveredtem volna
Nekem nem is a Knox a lényeg, hanem hogy új romot szeretnék tenni a note 9-re, és ebben kértem segítséget, mit érdemes és miért.
Meg hogy mennyire kockázatos belevágni "házilag" (első alkalomra). -
Wolfskin
őstag
válasz
MaCS_70 #21556 üzenetére
Tudom, hogy volt Knox név alatt egy vállalati biztonsági platform is, központilag menedzselhető adatvédelemmel, de volt a telefonon is egy app ugyanezzel a névvel, (talán egy klinese), amit elindítva egy kvázi virtuális gépet kaptál (ha használ valaki ilyet windoson, az tudja mi az). Aminek a létezését is igyekezett tagadni a sasmung minden platformon. Leveleztem a magyar szupporttal, a némettel, de csak mellébeszélés volt a válasz, meg udvarias közhelyek, kb. jó egészséget kívántak, ennyi. A legviccesebb kérdés ez volt: Miért akarja azt maga használni?
Na mindegy, elengedtem ezt a vonalat, és csodálkoznék, ha a samu újra feltámasztaná (volt egy olyan elejtett info, hogy érdektelenség miatt szűntették meg, mert senki nem használta). Annyi volt a nyomozásom eredménye hogy volt egy verzió, ami még offline be tudott lépni (note 3 /kitkat), az újabbak kérték a szervert. (ami nincs már).@(#21555) gerner1
Na, ezt nem igazán értem. "milyen" reakcióra számítottél? Hogy a fentieket viccesen írom meg? Mivel elengedtem, ma már én is csak nevetek rajta. Vagy miben nem tudsz segíteni? Most elsősorban a rom csere ügyében kértem segítséget, rom, root, garancia kérdéskörökben. A knox ott volt érdekes, hogy én megemlítettem, te egyből a hardveres platformra gondoltál, (ahogy mindenki, aki meghallotta a szót), én meg az appra. Ezért is volt szinte lehetetlen segítséget kérni benne.
-
gerner1
nagyúr
válasz
MaCS_70 #21279 üzenetére
Nos, ha fejben már eldőlt, akkor ugye nincs szükség megerősítésre.
Ugyanakkor, ha a felsoroltakkal kapcsolatban remélsz számodra jobbat, akkor én 100% -ban nem tudlak bíztatni, csak töredékében.
Keress rá ezekre, az említett típus topikjában. Látható lesz, hogy ~nagyjábol ugyan olyan arányban van ezekre panasz, mint itt (idáig).
Emlékeim szerint, az S7e -vel is voltak ~hasonló üzemidő gondjaid (visszakereshető posztok...). Szóval, szerintem, van valami vagy a felhasználói szokásaid között, vagy a felhasználói körülményeiddel összefüggésben áll meg olyasmi, amely(ek) neked ezt a 'verdiktet hozzák'. Ez utóbbin, szerintem nem tudsz változtatni, mert pl a hálózati körülmények -neked- olyanok ⇒amilyenek (ahogy másoknak jobbak, vagy rosszabbak...). -
glaci
őstag
válasz
MaCS_70 #21279 üzenetére
Sajnos a fókusz már csak ilyen, ha kevés a fény, nem érzi biztosan a kontrasztot és próbálkozik.
Szerintem a gyári kamera appban annyit tudsz csinálni, hogy átrakod profi módba és kézire állatod a fókuszt, majd beállítod a távolságot. Viszont ilyenkor fix távolságon kell maradnod, mert különben ugyanúgy homályos lesz a felvétel. -
gerner1
nagyúr
válasz
MaCS_70 #21158 üzenetére
Jahhh. Ezen felül, ha az ember veszi a fáradtságot és elkezd szélesebb és mélyebb merítést végezni, akkor láthatja, hogy több router topikjában is 'megjelenik' ez a kérdéskör (WiFi jel mellett a felkiáltó jel és ezzel együtt nincs net....), azzal az érdekességgel, hogy egyrészt több router gyártó márkát is össze lehet írni, de ami talán "érdekesebb", hogy : más teló típust használók is beszámolnak ilyenről (+ ezek saját topikjaiban is..) .
Ilyesmik figyelembevételével pedig .... -
gerner1
nagyúr
válasz
MaCS_70 #21156 üzenetére
Arra, hogy egyszer már feldobta ezt a "lasztit" is, és akkor, arra kb azzal egyenértékű 'eredményt' posztolt, mint a legutóbbi "hívás hangminőség" -gel kapcsolatban. Mert, ez utóbbi kapcsán, továbbra sem egyértelmű, hogy pl külön tudta-e választani a VoIP -ot a standard GSM hívástól, pl próbálte-e máshol (?) és pontosan milyen körülményekkel, stb, stb ... Az én olvasatomban pedig, egyelőre, mindezek a problémák összefüggést mutatnak [igen, a pocsék GSM térerő mellett, a router nem megfelelő konfiguráltsága (mindjárt okozhat problémát plö a VoWiFi -nek is..) része a generálódott szimptómáknak..]. Mindezek mellett pedig, jól érzékelhetően nem ismerünk minden részletet, így pedig nehéz érdemben leszűkíteni a lehetőségeket....
De, a router témája itt amúgy is OFF, nem ide tartozik.
-
Somatom
veterán
válasz
MaCS_70 #20955 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor amúgy is használsz már automatizálót. A BT eszköz csatlakozási eseményre indíts egy média stop műveletet. Nem egy elegáns megoldás, de az X -edik alkalommal felcsendülő Last Christmas -szal ellentétben legalább nem okozhat hardveres károsodást.
-
Soulfly842
addikt
válasz
MaCS_70 #20829 üzenetére
Szimpla bluetooth csatlakozik csak, vagy valamilyen segéd alkalmazás is közrejátszik az attrakcióban?
ha igen, akkor célszerű megnézni annak a beállításait is. Lehet ott van a kutya elásva.
Több olyan programot ismerek, ami felülírja a bluetooth/rendszer alapbeállításait.
-
thedarkfox
senior tag
válasz
MaCS_70 #20824 üzenetére
Nincsmit
Amúgy ez nemrég kerülthetett "oda ki" 2 vagy 3 verzióval ezelőtt (vagy még régebbi) valahova jó mélyen volt eldugva
Kb 3 hétig kerestem, mert engem is szivatott folyamatosan. Fülessel alszom el, ahogy csatlakoztattama
vezetékes fülest, egyből elkezdett szólni... -
Somatom
veterán
válasz
MaCS_70 #20477 üzenetére
Nincs ebben semmi extra, pár bökés az egész. Az nPlayer videólejátszónak nagyon jó a hálózati támogatása. A telón kell indítani egy hotspotot. A lejátszó network menüjében láthatók a beállított kliensek. Bal felül van egy kis wifi ikon. Arra rábökve ezt az ablakot kapjuk. Minden ki van töltve alapértelmezetten. Ha a csúszkával aktiváljuk a szervert amikor aktív a hotspot, akkor automatikusan annak belső IP -jén futtatja a WebDAV szervert. Ezt kell beállítani a kliensen futó nPlayerbe és már mehet is a streamelés router nélkül, közvetlenül a két eszköz között. A WebDAV -ot a népszerűbb fájlkezelők is ismerik (pl. TotalCommander a WebDAV kiegészítővel).
-
Somatom
veterán
válasz
MaCS_70 #20467 üzenetére
A telón ugyebár van a hotspot funkció, amikor létrehoz egy belső hálót és az arra csatlakozó eszközöknek wifin osztja a mobilnetet. Valamint, csatlakoztatható a telóhoz Lan adapter. Olyankor a teló wifi helyett, Lanon is tud netet használni. A kérdés az, hogy osztani is tudja-e úgy, mint a Wifi hotspotnál. Pl. a kábel egyik vége a Lan adapteren keresztül a telómhoz csatlakozik, a másik vége a NAS -omhoz, és a NAS letölt a teló mobilnetén keresztül.
-
Somatom
veterán
válasz
MaCS_70 #20460 üzenetére
Megpróbálom leírni. Remélem, nem sértődik meg senki, ha a Locale történelmi részt átugrom! A Tasker a legnépszzerűbb Androidos automatizáló. Megadott események bekövetkeztekor, megadott feltételek szerint, megadott műveleteket hajt végre. A fejlesztői közzétettek egy kódot. Ha egy fejlesztő ezt a kódot beépíti az alkalmazásába, akkor az alkalmazástól függően esemény, vagy művelet oldalon megjelenik a Taskerben, így az tudja használni. Pl. a Foldesync mappapárok is megjelennek. Taskerben definiáljuk az eseményeket, feltételeket, műveleti oldalon pedig megadjuk, hogy ha bekövetkezik az esemény és teljesülnek a feltételek, akkor indítsa az adott mappapár szinkronizálását. Sok ilyen alkalmazás van (Play: Tasker plugin, vagy Wiki). Ez nem csak Tasker kód. Pl. a Macrodroid (egy másik automatizáló) is kezeli a Tasker beépülőket.
-
Soulfly842
addikt
válasz
MaCS_70 #20394 üzenetére
Az okát se feltétlenül a minőségben keresd. Vannak olyan területek pl. ahol a 2G vagy 3G vagylagos, de a 4G működik. Ezeken területeken, amikor VoLTE nélkül akar telefonálni az ember akkor leváltana a térerő a normál hívásoknak megfelelően, mivel alap esetben a 4G-n beszélgetést nem lehet folytatni - csak VoLTE-vel.
Most ez még helyspecifikus, de idővel egyre több ilyen hely is lehet. Ahogy a fenti írásban is írtam a 3G pl. fokozatosan lekapcsolásra kerül bizonyos szolgáltatóknál. A régi technológiák elavulttá válnak, a megoldásokat ki kell váltani, a régi frekvenciáktól akár meg is szabadulni.
Így egyre több ilyen hely lehet.
Amiben még jelentős differencia van: a hívások felépülési ideje. Hagyományos hálózatokon sokszoros a hívás felépülési idő. Sokszor egyébként abban látok a 'technológiák közötti szakadékot', h a régi kényelmi szolgáltatásokra nem készültek fel még a hálózatok. Ilyen pl. a hívásértesítő a telekomnál Foglaltság esetén, A VoLTE-vel egymást kizáróak. Vagy ha hív az ember valakit sokszor tapasztaltam már, hogy nem voltak meg ugyanazok a bemondások (ezt Telenor VoLTE-vel tapasztaltam), mint a hagyományos hívásnál (A hívott szám pillanatnyilag nem elérhető, stb.). Csak hosszú pauza, csend és hívásbontás.
Gyakorlati haszna tehát nem csak az egyéni felhasználás szintjén lesz, hanem a jövőre nézve is.
-
apaszka
veterán
válasz
MaCS_70 #20355 üzenetére
Ez a gond . Éjjel ne ébresssszen már!
Ezért nem használok ilyen és hasonló appokat!
Pesze ez csak az én véleményem,de felesleges ezek használata! Nekem csak az! Ha valakinek bejön ->ámen!
Az én telóm aksija nagyon hamar behal! Talán már holnap!
Ezt mondom jó egy éve . Mivel naponta vacak QI töltön van itthon és a kocsiban egész nap!
Igaz már elmúlt 2 éves lenni,de szerintem hasonló a tudása mint annó újan!
Nem nézem mennyit tud még mert egész nap vagy a waze,és Spotify kombó megy ,vagy itthon van munkára fogva! -
Prien
addikt
válasz
MaCS_70 #20355 üzenetére
Na jó, de ez éjszaka nem játszik.
Én erre egy Blitzwolf okoskonnektort használok, éjjelre felteszem töltőre, a konnektort meg beprogramozom, hogy pl.2 óra múlva kapcsoljon ki. Így nem lesz töltőn egész éjjel a telefon.
Hátránya, hogy csak saccolni lehet a töltöttségi százalékot, a Note ugyan kiírja, mikorra töltődik fel, de az is csak egy kb.érték, ráadásul nem is 100%-ra töltöm én sem.De a fentebb említett szervizes akkucsere árakból kiindulva egyre kevésbé foglalkoztat már az akku. Használom és kész.
-
Prien
addikt
válasz
MaCS_70 #20353 üzenetére
A töltést leállítani nem tudja az app, csak értesít, de az éjszaka nem túl jó...
Nappal meg magadtól is le tudod venni a töltőről 80% körül.Mondjuk nem is erre, hanem az akku elhasználódásának figyelésére gondoltam. Ja és maga az applikáció is fogyaszt, a maga állandó ébrenlétével. Én ezért mellőztem.
-
szilasz007
aktív tag
válasz
MaCS_70 #20306 üzenetére
Szia!
Semmit nem zavart be. Inkább a szélvédő alatt, mint az A oszlop alatt. Mondjuk ez lehet az autó kialakításától függ. Nekem egy 2006-os priusom van, annak elöl egész szép lapos felülete van, egy szép hosszú, lapos szélvédő felette. Sőt, a nyári kánikulába hosszabb úton elő is fordult, hogy a töltést lekapcsolta, mert úgy érezte túlmelegszik. (Egyszer ki is kapcsolt). Ez volt 2 óra autópálya után. Ott megtanultam, hogy ha monoton szakaszra érek nyáron, akkor a kijelzőt inkább kikapcsolom, így nem volt semmi gond.
-
szilasz007
aktív tag
válasz
MaCS_70 #20296 üzenetére
Én autóban ezt használom telefon tartónak: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07YFDHT1W.
Mágneses. Kapsz hozzá egy kis fém korongot, amit a tokra rá lehet cuppantani. Annak helyét be lehet úgy lőni egy kis ragasztó szalaggal kísérletezve, hogy a vezetékmentes töltést ne árnyékolja (alsó harmad, középen jó). Mágneses tartása meg nagyon stabil. Autóba USB-ről megy a töltés, otthon, Qi-s állványról.
Nekem flippes clearview tokkal ez lett a jó megoldás. Mondjuk én bal kezes vagyok, és autóban jobb helyen van nekem a telefon bal oldalt. Így ki tudom nyitni a flippet és belül az A oszlop meg tudja fogni. Ergo nem lifeg. Flippes tokkal autóban nem egyszerű
-
Somatom
veterán
válasz
MaCS_70 #20299 üzenetére
Többfunkciós port. Különböző Modokat lehet csatlakoztatni a teló hátuljára. Ráadásul a szoftveres rész nyílt, az API -k bárki által hozzáférhetőek. Külön fejlesztőkészlet van hozzá (ilyet én is vettem), csináltam vele HDMI kimenetet. Más meg billentyüzet Modot kreált.
-
Somatom
veterán
válasz
MaCS_70 #20296 üzenetére
Én símán lemondanék a vízállóságról egy olyan érintkezősorért, mint ami a Moto Z Playemen van. Ahhoz vettem egy autós Modot. Egykezes ki/be, átmegy a rendes töltés és az audió is. Ha rácuppantom, automatikusan tudja indítani az Android Autot. Ettől persze sokkal többet tud az a hátsó érintkezősor.
-
válasz
MaCS_70 #20135 üzenetére
Azért kell distinct permutation, hogy a valós kombinációk számából kiszűrd az ismétléseket. Ez szerintem eléggé egyértlemű.
A négy számjegy alatt mit értesz? 4 digit, ami esetében minegyik 0-9 között variál, vagy az 1,2,3,4 számsor distinct variációira gondolsz? Nem mindegy
Mert az 1,2,3,4 karakter sor esetén valóban csak 24 különböző kombináció van:
-
válasz
MaCS_70 #20133 üzenetére
The question is open to a number of differing interpretations. For instance: number of digits in the arrangements, whether digits can be repeated and whether such arrangements are to be combinations, permutations or distinct permutations.
Consider limiting “arrangements” to 1 ,2,3,4,5,6,7 or 8 digits.
Respective combinations are: 8!/(1!)(7!) = 8; 8!/(2!)(6!) = 28; 8!/(3!)(5!) = 56; 8!/(4!)(4!) = 70; 8!/(5!)(3!) = 56; 8!/(6!)(2!) = 28; 8!/(7!)(1!) = 8; 8!/(8!)(0!) =1.
Total of these combinations = 8+28+56+70+56+28+8+1 = 254.
Respective distinct permutations are: 8!/(7!) = 8; 8!/(6!) = 56; 8!/(5!) = 336; 8!/(4!) = 1,680; 8!/(3!) = 6,720; 8!(2!) = 20,160; 8!/(1!) = 40,320; 8!/(0!) = 40,320
Total of these distinct permutations = 8+56+336+1,680+6,720+20,160+40,320 +40,320 =109,608.
Respective permutations, including those non-distinct with repeating digits, are: 8+(8^2)+(8^3)+(8^4)+(8^5)+(8^6)+(8^7)+(8^8) = 19,173,960.
minket a vastagon szedett resz erdekel -
tothak
tag
válasz
MaCS_70 #20117 üzenetére
Bennem olyan kérdés merült fel így hirtelen, hogy minden alkalommal ezt a másodlagos jelszót kéri, vagy csak pár naponta?
Továbbá, ha minden alkalommal, akkor hogyan záródó le a telefont? Launcher-ben beépített lezáróval, vagy a fizikai gombbal?
Kérdem ezt azért, mert ők a Nova megoldása mindig teljesen le fogja zárni a képernyőt (kell a kód) a One Hand Operations+ vagy a fizikai gomb viszont "rendesen" zárja le, ott csak időről időre kéri a kódot (nálam kb havonta szokta).Üdv,
Ákos -
Somatom
veterán
válasz
MaCS_70 #20114 üzenetére
Custom lock megoldások nem játszanak? Pl. C-Locker -t használtam régebben. Ezeknél az a trükk, hogy a rendszerben nem lockscreenek, hanem launcherek. Rendszer szinten ki kell kapcsolni minden lockot, hogy képernyő bekapcsoláskor egyből a launcher induljon és ezt kell megadni alapértelmezett launcher -nek. Az alkalmazáson belül pedig a valós launcher -t kell megadni. Nyitáskor rendszerzár híjján a rendszer az alapértelmezett launchert hívja meg, ami valójában ez a lockscreen app. Ennek feloldásakor pedig az app meghívja a valós launcher -t.
A módszer hátránya, hogy a rendszerben nincs megadva lock, tehát a rendszer szintű biztonsági lockot igénylő funkciók nem fognak működni.
10 -es Androidon nem próbáltam. -
thedarkfox
senior tag
válasz
MaCS_70 #20114 üzenetére
Ez kellemetlen és bosszantó tud lenni valóban.
Esetleg, ha nem kiberbiztonsági adatokat tárolsz a telefon mondjuk munka végett, akkor a már fentebb említett írisz/ujjlenyomat melletti másodlagos jelszó ne jelszó legyen, hanem egy egyszűbb minta pl.: U vagy L (sokkal gyorsabb, igaz nem olyan biztonságos)
-
gerner1
nagyúr
-
válasz
MaCS_70 #19861 üzenetére
Így van, kinek mennyit ér a telefon töltögetés.
Alapvetően nem igazán volt még akksi gondom, hogy 100%-ra töltöm minden este. Sőt ismerek nem egy olyan S8 tulajt( 3 éves készülékkel), hogy nyúzza mint az állat a telefont már már nem is normális üzemben, és SZINTE kutya baja az akksinak.Arról nem is beszélve, hogy egyszerűen pazarlásnak és értelmetlen környezetterhelésnek tartom a megelőzhető akkucserét.
Isteni szerencse, hogy nem azt írtam ,hogy félévente telefont cserélek.( Nekem a N8 addig fog menni, amíg meg nem döglik, az tuti. )Ja, és persze rohadjon meg, aki a házilag cserélhetetlen akkut kitalálta...
Ezt én is így látom!Peace!
-
válasz
MaCS_70 #19835 üzenetére
Nekem más erről a véleményem.
Amit te látsz 100%-ot az valóban nem az akksi full kapacitása. Ugyan így van a 0% is...Ergo mindkét szélső értéknél van még tartalék.
Akár mondhatjuk azt is ha túl sokat töltögeted 80-30% miatt akkor az USB fog jobban kopni.
Illetve nagyon kompromisszumos a 80-30%. Azaz csak 50(!)-ot használsz az akksiból, az meg valljuk be nem sok. -
FroZone99
aktív tag
-
válasz
MaCS_70 #15602 üzenetére
Én többségében FHD+ felbontáson használtam, néha maximumon, a legkisebben soha.
LosBlancosrm: Nem arról szól ez, sok gyártó csinálja ezt, hogy a régebbi csúcsra (típusra/hardverre) épít később az alacsonyabb kategóriában, az Apple régóta, de már a Huawei...stb. is.
Egyszerű üzleti megfontolás, nagyobb haszon és hasonlók, mert kevesebb azzal a teendő, mint egy teljesen újonnan kitalálttal.
Azokat talán zavarhatja a dolog, akik az egykori csúcsot szeretnék még sokáig használni, de mindenki más jól jár, beleértve a gyártót és az újabb vásárlókat, akiknek megfelelő adott újabb típus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged