-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerner1
nagyúr
Ezen a HD jelzésen is szoktam "mosolyogni".
Hiába vagyok én VoLTE -s, és caatlakozom ezzel a toronyhoz, ha a vonal másik végén a készülék pl 2G -n csatlakozik éppen a toronyhoz,. Vagy mondjuk másik szolgáltatónál "ő" is VoLTE -s (szintén azzal is csatlakozik a tornyához) mert ez utóbbi esetben meg a két szolgáltató közti hívásátadás van direkt rontva (kevesebb bitre), amelyek miatt már nehezen említhető HD -nek a minőség.
-
Capella
senior tag
Telekom SIM-nél nem jelzi ikonnal az értesítési sávon a VoLTE-t. Igaz az enyém Note8 Android 8.0 OXM_XEH firmware-rel.
Mások is írták, hogy Telekomnál nem jelzi.
A lényeg, amit írtál is, hogy hívás indításkor nem vált le 3G-re, marad 4G-n. Ezzel rögtön ellenőrizhető.
Plusz annyi van, hogy VoLTE híváskor a képetnyőn a Tárcsázás elé beilleszt egy HD ikont. -
gerner1
nagyúr
Igazad van. Én kérek elnézést. Most, hogy a főnökömtől elkértem a telóját -hogy késtítsek 1 videót- derült ki, hogy neki valóban jelzi a készüléke a t-mob VoLTE -t, csak már nem Note9 -ese van, hanem valami Huawei.
Most viszont ellenőriztem és Telenoros SiM -mel is jelzi, tehát az össze szolg közül, csak a T-mob esetén nem.@ fulton
Akkor telekomosként nem lesz külön VoLTE ikon. Sorry még 1x. -
gerner1
nagyúr
Ezért írtam, hogy OXM firmware -en biztosan jelzi, mert arról biztosan tudom. Tehát, azzal biztosan kint van a jele, akármelyik hazai szolgáltató SIM - je is van a készülékben. Mivel MM -ban vette, így ez a legvalószínübb.
Szolgáltatós OXD (telekom) firmware -rel már én is olvastam azt, amit írsz, hogy "a készülék nem jelzi", de azzal személyes tapasztalatom nincs.
Voda szintén jelzi mindenhol, ahol elérhető ( vodás VFG, és OXM firmware -rel egyaránt...) . Telenor -ról (PAN CSC) nincs infóm, de ennél a készüléknél, ugye az is a független OXM -ben van benne.
-
Capella
senior tag
Igen, ezzel is azt a sejtésemet, vagy tapasztalatomat erősíted, hogy a telefon firmware tartalmazza valamiképpen, hogy az adott szolgáltató SIM kártyájával él-e a VoLTE szolgáltatás. Valószínű, hogy az operátor ID alapján dönt a teló erről a bekapcsoláskor.
Ha az adott verziójú szoftverben az operátorhoz nem tartozik ilyen képesség beállítva, akkor a beállításokban sem fog megjelenni.
Ha van frissebb firmware, amely az operátort már VoLTE képesnek tartja, akkor lesz.
A Vodafone 2019. áprilisában tette elérhetővé hálózatán a VoLTE-t, így elég valószínű, hogy csak az ennél frisebb firmware-rel rendelkező telefonokon tud működni.
Ebből a szempontból ezért mindegy, hogy magára a SIM kártyára aktiválva van-e már, mert nem azt vizsgálja a teló, hanem csak az operátort.
A Telekom VoLTE képessége viszont már korábbi firmware-ekben is be volt állítva. Ezek szerint. -
m1lan
őstag
Telekomos volt mindkét kártya, múlt hó végén adtam le a cégeset. A Vodás kártyát kb. két hete raktam bele próbaképpen, az nincs is élesben használva, egy szimpla 0 forintért igényelhető feltöltőkártya az ajándék 15 gigával.
Most 1 kártyás üzemmódban használom, így tökéletes a telefon.
#17192: minden lehetséges kombinációval megpróbálkoztam, sajnos nem. Van egy másodtelefonom (S7 Edge), amiben egy Telekom domino kártya van, arról hívogattam magam. Ha kikapcsoltam a VoLTE-t, akkor hívásindításkor az S7 azonnal leváltott 2G-re, a tárcsázó képernyő futott kb. 10-15 másodpercig és megszakadt. A Note9-en annyi látszott ezalatt, hogy nagynehezen leerőszakolta magát 2G-re, aztán a túloldalon meg is szakadt a tárcsázási próbálkozás, és visszaugrott 4G-re. VoLTE-vel talán kicsit hamarabb szétkapcsol, de erre pontosan nem emlékszem.
Gyanakodtam a VoWiFi-re is, kikapcsoltam, de nem lett jó úgy sem.
Gyanakodtam a "mindig aktív két kártya" opcióra is, kikapcsoltam, semmi változás. Sőt, ezzel még rontottam is a helyzeten, mert bekapcsolva a 10-15 másodperc csend után a kitartóbb hívóknál nem bontotta a vonalat, hanem átdobta a 2-es kártyára, és ott már kicsörgött rendesen. -
baani59
aktív tag
A hardver korlátaira gondoltam, de a szolgáltatók által esetlegesen alkalmazott prioritásokra nem. Köszönöm az infót.
Úgy tűnik ezeknél a dual standby képességű telefonoknál le kell mondani a dual 4G kapcsolatról és valamilyen kompromisszumos megoldással az egyik SIM-et csak 2/3G-n használni.
Ez eddig kimaradt a tesztek közül, de a karanténra kapott adat mennyiségbe és időbe belefér. -
m1lan
őstag
A kártyákat ki sem vettem a korábbi készülékből, a Note 9 érkezésekor cseréltem mindkettőt (Telekomnál dolgozom...
) szóval tavaly májusi cserés mindkettő, azokra első körben nem gyanakodnék, de természetesen egy cserével még megpróbálkozom. Az első beállítással használtam kb. egy hónappal ezelőttig (egyébként pontosan ugyanúgy volt beállítva, ahogy te is használtad), az SMS késés folyamatosan jelen volt, két városban tesztelve is (Zalaegerszeg, Zalaszentgrót, 30-35 km távolság).
A második beállítással használtam kb. 4-5 nappal ezelőttig, szintén mindkét helyen előfordult, hogy nem csörgött ki. A tesztet itthon (Zalaszentgrót) végeztem, egy VoLTE képes S7 Edge volt a másik készülék domino kártyával. Ha mindkét készüléken aktív volt a 4G, akkor pillanatok alatt felállt a hívás, viszont ha a Note 9-nek le kellett (volna) váltania 2G-re úgy, hogy az 1. SIM-re jött be a hívás, de közben a 2. SIM-ről ment 4G-n a mobilinternet, akkor
a., nem csinált semmit, ment tovább a 4G, a túloldalon meg pár másodperc csend után "Hívás vége" (és ugye ilyenkor ha be van kapcsolva az "Állandó két SIM", akkor nem megszakad, hanem átirányítja a hívást a 2. SIM-re, ott viszont már jó eséllyel kicsörög, csak erre nem fog senki 15-20 másodpercet várni)
b., látszódott, hogy lassacskán levált 2G-re, de mire ez megtörtént, a másik oldalon már meg is szakadt a hívásAz "a" opció emlékeim szerint bekapcsolt VoLTE mellett volt jellemző, a "b" meg azután, hogy kikapcsoltam.
-
Zomby8
tag
Koszi szepen. Van egy lame kerdesem, eleg a legutolso frissitest felrakni es az tartalmazza a kozben kijott javitasokat is? Pl. ha agusztusban volt utoljara frissitve es en felrakom a novemberit akkor az a szeptember/oktober javitasokat is tartalmazza? Bocs ha nagyon gagyi a kerdes de nincs sok tapasztalatom androiddal. Koszi.
-
-igu-
veterán
Jogos az érved, én viszont egyrészt lusta vagyok, másrészt meg már nem is emlékszem, mit miként kellett beállítanom/megoldanom (pl. Bixby gomb kiiktatása, carddav és calddav szinkronizálás alkalmazás jelszóval, stb.), újra kellene tanulnom egy csomó mindent, hogy egyszer használjam és újra elfelejtem egy évre.
-
petymeg
addikt
Főleg, hogy úgyis valami bugyiba dugja a júzerek 90%-a. Amúgy a Note 8-9 szériánál a külsőségeknél a kamera elrendezés nagyon tetszik, a 10-nél már ez nem mondható el. Az ujjlenyomat olvasó is jó helyen van, pedig eleinte nagyon nem tetszet, de kényelmes. Ha a 10-ben is olyan megbízhatatlan a kijelző alatti megoldás, mint a Tab S6-nál akkor hiba volt lecserélni.
-
Próféta
tag
Igen, tudom, hogy sok mindentől függ, de ez elég tartós gondnak tűnik ahhoz hogy 1 valami legyen a háttérben. Több féle szolgáltató, több féle torrent, több féle app. Mindnél ugyanez a helyzet. Ja és asztali gépen, ugyanazon a hálózaton jön rendesen 50 Mbit környékén.
Mindegy, csak gondoltam más is találkozott ezzel a problémával.
Köszönöm a választ neked és LosBlancosrmnak is. -
mézespálinka
senior tag
Na ezaz... azt mondták, hogy csak főelemmel+kijelzővel együtt lehet cserélni, csak az akksit nem. De majd felhívok másik szervizt, kíváncsi vagyok.
@xhege: igazából más volt a probléma: usb panel-t kellett cserélni. A hibaleírásban kértem hogy nézzék meg normálisan, mert az adatátvitel tuti nem megy a töltés meg ki tudja ezek alapján... (oké töltött, ott az ikon) de ha már szét van szedve....
De meg se nézték, elintézték annyival hogy HA nem jó az akksi azt csak pénzért cserélik.
Ezzel nem is lett volna baj, ha már 1x szétszedik akkor amit kell kifizetem aztán kész...
Azt írták hogy a teszteken megfelelt, az usb panel hibás volt, cserélték.Egy szóval: valós gondom az akksival nem volt, magam miatt akartam kifizetni egy reális árú cserét. Hogy ha már szét van kapva, cseréljék én meg kifizetem. Rettegek attól hogy a TMX hozzányúl, de most muszáj volt. Én is ilyen 20k-ra saccoltam volna, nekem annyit megért volna hogy 14 hónap után zsírúj legyen az akksi. Nekem is jobb, meg egy esetleges eladáskor is számít - szerintem -.
A szerviz ahol leadtam ott mondták ezt az összeget, ezért kérdeztem rá mert ez kicsit nekem túlzásnak tűnt.
-
Gábor-KJ
őstag
Azért érdekes mert 98 volt elsőre aztán 100% és a most érkezett 750mb frissítés után lett 90 és ott stagnál.
Üzemidő rendben van - nincs baj, csak pl a Galaxy S6 2 év után is 92.4-t mutatott igaz a teljesítménye nem volt arányban a mutatott értékkel.
Akkor azt mondod ne foglalkozzak vele?
Neked pl mit mutat? -
MrCsiT
addikt
kali: Kérdés: a 3655-ben írt "a Chrome eltávolítása előtt.." kifejezés valóban azt jelenti, hogy el tudtad valahogyan távolítani a Chrome-ot a Note 9-ről? Ha igen: hogyan? Én csak kikapcsolni tudom, azonban ma meglepett azzal a "drága", hogy vissza volt kapcsolva, és a Play Áruház frissítést ajánlott hozzá. Ismét kikapcsoltam, mert nekem (szinte, lsd. lentebb) teljesen megfelel a Samsung böngésző, de szívem szerint el is távolítanám a telepített Chrome-ot.
tylerdd: #14533 : az csak az épp megnyitott oldalt módosítja asztalira, és egy új lapot nyitva csak a kért (vagy alapértelmezett) weboldal betöltődése után lesz aktív. Ettől még minden megnyitott új lap van olyan kedves, és mobil nézettel nyílik meg, holott erre egy Note 9 méretű kijelzőn nekem semmi szükségem.
-
Néhány opció akkor, amiket érdemes ellenőrizni és megfelelően személyre szabni, ha nincs rá szükség, akár kikapcsolni:
Beállítások -> Biometrikus azonosítás és biztonság -> Mobil megkeresése / Diagnosztikai adatok küldése...stb. opciók
Beállítások -> Biometrikus azonosítás és biztonság -> Hely -> Pontosság javítása -> Wi-Fi keresés / Bluetooth keresés, valamint a Helyelőzmények és Helyzetmegosztás
Beállítások -> Google -> Biztonság -> Készülékkereső
Beállítások -> Eszközkarbantartó -> Akkumulátor -> Opciók -> Beállítások -> Adaptív akkumulátorkezelés / Nem használt alkalmazások altatása (van almenüje is!)
Beállítások -> Alkalmazások -> Opciók -> Alkalmazásengedélyek
Beállítások -> Alkalmazások -> Opciók -> Speciális hozzáférés -> Eszközadminisztrátor alkalmazások -
Hoes
aktív tag
Google beállításaiban a Közeli eszközök keresése funkciót is kikapcsolom mindig.
Jó kis leírás, én is törlöm/tiltom ami nem kell, legtöbb dolognak tiltom a háttérben működést, aminél nincs szükség azonnali értesítésre, pl e-mail, Messenger, stb...
Facebook App Manager, Facebook Services, Facebook App Installer tiltva. -
Nekem is viszket a kezem, de nem tudom mi legyen. Nyilván az okos döntés,hogy még egy évig maradok Note 9-el (már az egy év is rekord nálam egy telefonnal). Note 10 sajnos kamerában hulladék a 9hez képest, és fene tudja, javítják-e szoftveresen. Apple vonalon meg az újak árát inkább hagyjuk, ami még talán belefér és nem ölném meg magam,hogy megveszem, egy XS vagy még inkább XS max. Ott meg nincs csomó minden, amit használok, de legalább szuper smooth oprendszer, csodás idling fogyasztás és normális gyári e-mail kliens, ami úgy kezeli az e-maileket, hogy azonnal megjönnek mégsem meríti az akkut, mint állat. Droidon ilyet még nem találtam. Legutóbbi Aquamail is elkezdte enni rendesen az akkut, ha be volt állítva,hogy azonnal megkapd a leveleket.
-
axlfsi
veterán
Nekem sajnos egyelore csak rossz; 1-1.5 hétnyi idő helyett, most tartunk a 3. hétnél és a legbosszantóbb, hogy szó szerint SASMSUNGék (váci úti SES-be vittem be az órám) nem képesek tájékoztatni, visszahívást igérnek, nem teszik meg, sokadjára hívom vissza őket, mire azt modja a kiscsaj, hogy itt a szám (Oktogon szerviz Kft), hívjam én, hátha több szerencsém lesz... és persze, sosem veszik el, minden órában próbáltam, szóval kizárt, hogy ne lett volna egyszer sem idejük rá. Egyszerüen bemondja az automata, hogy a Samsung szervizt hívtam, várjak a kezelőre, csörög, de nem veszik fel sosem...
Ha valakit érdekel, itt írtam róla. -
Igy igaz, de mar azon is tul vagyok, igy marad egy 200K-s termek egyheten beluli szetbontasos javitasa, oh yeah Samsung... A QA reszlegetek jol teljesit, ahogy olvastam volt aki zsinorban 3 ilyen hibas keszuleket is kifogott. Tudom, neztem volna utana vasarlas elott... keso banat, eb gondolat
-
cdl
senior tag
Valami zavar lehetett az erőben.
Az áruházban ki voltak kapcsolva, de töltéskor wifin úgy is frissültek.
Kínomban kikapcsoltam a telefon frissítését is, ekkor töltés nélkül mobilneten is frissült pár app.
Hazaértem(nyaralás Horvo.), itthon nem frissül, de jelzi, hogy van rá újabb soft.
Szóval most úgy viselkedik, ahogy kell.
Biztos hiányzott neki az itthoni levegő -
Lezl
tag
Nekem sincs most más lehetőség, de ez a bluetooth egyszerűen az agybajba kerget, lehet hogy a kínai cuccokat nem bírja ennyire mert DJI és Xiaomi cuccokkal van folyton bajom a sony füles pl mindig hibátlanul csatlakozik, de ugyanúgy ezek a DJI és Xiaomi cuccok is mindig csatlakoznak a sonyhoz, lehet hogy csak a sony bluetooth eszközök kompatibilisek mindennel más márkák meg utálják egymást nem tudom...
A net probléma viszont új a legutóbbi frissítéssel jött, persze az is lehet hogy a telenornál van valami gáz (telekomos a készülék de telenorral használom) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T - 12/256 - fekete - garanciás
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged