- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
glaci
őstag
válasz
aswmaster #22282 üzenetére
Tuti nem Te leszel az utolsó!
Nekem kettő is van. Mindkettő a zsebemben, folyamatosan használva vannak és remélem még lesznek is jó sokáig.
Minden, ami tetszebe helyettük irreálisan drága már.
Az akksi cserén én is gondolkodok, de van powerbankom, úgyhogy annyira még nem nagy probléma, csak kicsit macerás. -
válasz
aswmaster #22221 üzenetére
Szoktam barkácsolni, elektronikai szereléseket is beleértve, és éppen ezért nem merek hozzányúlni a telefonhoz. Mindent szerelő, NYÁK-készítő, sokmilliós szerszámparkkal rendelkező ismerősöm sem vállal ragasztott telefont.
Ezért mindenképpen szerelőre lenne szükségem.
MaCS
-
-
LosBlancosRM
őstag
válasz
aswmaster #21637 üzenetére
Nekem mindig az volt az "álmom", hogy végre gesztussal lehessen vezérelni ezeket a dolgokat. Nekem ocsmány amikor van egy nagy kijelzős telód, és a kijelzőből vesznek el helyet a kezelő gombok. Ezért nem is értem, hogy iPhone-nál miért van ott az a fehér csík. Ennyire ostobának tartják a felhasználólat, hogy nem találnak oda?
Legnagyobb problémám, hogy droid fronton nem tudnék választani. A sok kényelmi funkció (goodlock pl) csak Samsungra van. Saomival, 1+szal is korlátozva lennék, akkor meg lehet, hogy inkább egy iOS. Számomra elfogadhatatlan ez a mizéria is ami a procikkal megy(ennyi pénzért).
Fájlátvitel nálam évente 1x-2x van, amikor a képeket áttolom. Hatalmas Apple ökoszisztémám egyetlen darabját egy AppleTV 4K adja.Elég sokszor bosszantó, hogy a Note-ot nem akarja "beengedni" YT-ra, pedig volt már, hogy megtalálta a Note.
-
Somatom
veterán
válasz
aswmaster #21639 üzenetére
Nekem még az sem tiszta, hogy akkor most kell az iPhone -hoz PC, vagy sem.
Nekem nincs. Nem azért vettem 200 ezerért egy ARM számítógépet, hogy vegyek hozzá még egy számítógépet. Ha kell hozzá külön számítógép, akkor az a "teló" nem számítógép, hanem periféria. Annak meg elég drága. Nekem a teló van, a tab, meg egy alap (ARM) Syno NAS. Slussz. Androidon ez elég.
-
tylerddd
veterán
válasz
aswmaster #21634 üzenetére
Ha már másolgatni akar az ember iPhone és PC között, akkor nyilván telepít valami programot, ami kiváltja a rengeteg sz**ást az iTunes-szal, ez a 3uTools, például Az iOS app-központú, ha valamit mozgatni akarsz, akkor olyan alkalmazást kell keresni, amiben van erre lehetőség, ezért van sokk app-ben wifi transfer lehetőség (képnézegetők, media playerek, dokumentumszerkesztők stb.). De a SendAnywhere is létezik kb. minden platformra, amivel akár Android és iOS között is lazán lehet másolni, csak net kell neki.
A szoftverfrissítés és az ökoszisztéma, ami joker-duma az iOS hívőknél. Előbbinél a tény maga pozitív, a frissítések hatása és az újabb verziókkal való fícsörök elérhetősége régebbi készülékeken már kérdéses. 3 év alatt az i6s-em anno sokkal durvábban belassult, mint a Note 9, ami kb. alig (augusztusban volt 3 éves). Ökoszisztéma: az onnan indul, hogy egy Mac a telefon mellé legalább.
-
Somatom
veterán
-
LosBlancosRM
őstag
válasz
aswmaster #21632 üzenetére
Páromnak is iPhone van, nem kell már variálni iTunes-szal, simán átmásolhatók a képek, csengőhangot is megcsinálták már ha jól tudom. Fejlődnek.
Lehet már külsős billentyűzetet is használni, csak azok is le vannak butítva. Nekem a hosszan nyomás ami megszokást igényelne, mert majdnem minimumon használom az ékezetek miatt.
Lehet, hogy magamat akarom átverni, de már nem látom annyira élhetetlennek az Apple-t. Hardverbe nem tudok belekötni. Ahogy olvasom a híreket, a Snapi és az Exy ismét hulladék lesz(ráadásul elmaradnak az apple procitól). Kamerában én olyan vagyok, hogy előveszem, kattintok, az legyen jó. Ebben az iPhone elég jó. Ami hiányozna az a toll, de igazából nem használom olyan sokat, illetve csak a Noteban van, tehát ennyi erővel nem válthatok másra... Edge kijelzőt is szeretem, de Samsung is csak fél millióért adja.
Ami igazán necces lenne, az a szoftver. A megbízható, naprakész szoftverért elég sok dolgot el tudnék engedni... Jelenleg amit nem értek, hogy ott van egy majdnem full kijelzős telefon, és az appok olyan b*szott nagy kávákat használnak, hogy hihetetlen. Billentyűzet alatt is nagyobb sáv van, mint a i8 alsó kávája.
Ami még az iPhone felé billenti a mérleget, hogy ha ma megveszem, jövőre bukok 100k-t ha eladnám, Samsungnál meg 300-at... -
gerner1
nagyúr
válasz
aswmaster #21068 üzenetére
"- az 1 évet - ami mindig jár -, mi alapján nézik, honnan számítják? hogyan "indítod" a garanciáját egy sela doboznak, amit egy GSM boltban vettél?...
- Itthon, ami számít: ... - az értékesítéskor kiállított számlán a teljesítés dátuma. Innen indul a garancia. De, pl, egy GSM boltban vett -eredetileg svájci piacra szállított-, de "okosba ide importált" készülékre, itthon semmilyen nincs még az első évben sem. Legalább is, 2020.12.31 -ig, biztosan ez volt a gyakorlat.
"- miért tájékoztatnak félre a boltban a egy hivatalos németországi Samsung-ban várásralndó készülékre vonatkozó garancia magyarországi érvényesíthetőségéről?"
- Általános & pontatlan ismeretek, felületes "tudás", "valamit mondani kell", stb,stb ... Szóval, szerintem, zömében nem direkt van... -
gerner1
nagyúr
válasz
aswmaster #21061 üzenetére
Szerintem ezt könnyedén rövidre zárhattad volna eddig is, ha ezt a kérdést felteszed a Samsung hazai support -jának, de a válasz ugyan az lesz. Nem te vagy az első, akitől ilyen témát olvasok valamelyik Samus topikban...
Szürke import, ergo, az itthon (a hazai hivatalos csatornákon forgalmazottakra érvényes..) önként vállalt +1év: nem érvényesíthető.
Ami a vásárlás helyén hivatalos, azt, abban az országban szervizbe adva lehet érvényesíteni.. -
m1lan
őstag
válasz
aswmaster #21054 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy a Turbado-ügy kapcsán az volt a Samsung álláspontja, hogy csak az EU-ba szánt készülékekre érvényesíthető az 1 év garancia, amennyiben a számlán rajta van a készülék IMEI száma. Tehát ilyen esetben a számla mindenképpen kelleni fog, azon pedig látják a vásárlás dátumát.
-
gerner1
nagyúr
válasz
aswmaster #20905 üzenetére
"Olvasok utána. Note 9-re nem adják ki... Ez most komoly? Látom, hogy Note 10 Lite vagy minek ugyazba SoC-ja. Akkor miért nem?
- Azért, mert a Samsung eddigi gyakorlata (amibe még a Note9 bele tartozik...) az volt, hogy minden teló típus: 2db főverzió frissítést kap. Note9 -re, hivatalosan, ezért nem lesz 11 -es droid, mert megvolt a 2db, és kifutott típusként nem került már bele abba a körbe, amely az "új szelek" szerint 3db főverzió frissítést irányoz.
-
ace05
senior tag
válasz
aswmaster #20891 üzenetére
Lehet, hogy ez csak én vagyok, de ha gariban megtudják csinálni a telómat biztos nem fizetnék 100 ezret. diy módszerért. Kismillió alkalmazás van amivel lelehet menteni az alkalmazásokat, de én inkább annak a híve vagyok, hogy lementem a dolgaimat, újratelepítéskor meg újra letöltöm appokat. Én is elfoglalt vagyok, de én inkább visszaköltözök a telefonomra, mint hogy fizessek. De nem akarok szemrehányni, de tényleg. Ha ez neked jó pénz költés volt, egészségedre.
-
Prien
addikt
válasz
aswmaster #20880 üzenetére
Most nézem, az akku kifejezetten jó árban van, a hátlap majdnem duplája.
Minél több szétszedős videót nézek, annál jobban kedvet kapok...
Még az is lehet, hogy az 5G elterjedéséig kihúzom a Note 9-el, meglátjuk.A hátlap leszedése után maradt rajta elegendő ragasztó? Mert aki azt nem cserélte a videókban, az csak simán visszanyomta, nem tett alá semmit.
-
-
gerner1
nagyúr
válasz
aswmaster #20857 üzenetére
Én pedig, csupán ahhoz gondoltam több 'fényt' adni, hogy ezzel a hibaval is, feleslegesnek gondolom egy adott gyártót megjelölni sárosnak, miközben érdemi széles & mélyebb merítéssel jól látható, hogy más drága típusoknál is van (nem csak komkrétan ez..), az ertékesített példanyszámhoz viszonyítottan azonos %-ban.
Hidd el, értjük a csalódottságodat, de nembiztos, hogy vállalható megjelölni 1 gyártót: b.baknak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged