- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem lesz ultrám, mert van S23+. És ezt sem vettem volna, ha a mikrofon a javítás után 2 hónappal nem döglik be újra. Nekem az tökéletesen elég lett volna. Nyilván ezért költöttem rá 40 000-et.
Ugyanis azért döntöttem a Note 9 felújítása mellett, mert láttam, hogy minimális újítás van a 23-ban. De még a 24-ben sincs több újdonság ami miatt váltani kellene. Gondolom te sem tudsz 3 eszméletlen nagy innovációt felmutatni. -
törölt tag
Miért, mivel tud többet? Pár szoftveres fícsörrel, amit a Note 9 is simán elbírna, ha rátennék... A tollal meg van gesztusvezérlés az Ultrában, de azt se használja szerintem senki. Szóval semmi extra. A Note 9 is gyors, nem laggol. A böngészőben az oldalakat meg az S23+ is újratölti folyton, pedig csak 5 lapom van megnyitva... Én semmivel nem vagyok előrébb az S23+ -szal... Csak hátrább... Se töltőfej, se ceruza, se jack, se optikai pulzoximéter, se íriszszkenner, dupla áron... Szóval "lóf@sz jön itt csikánó, nem csillag" ahogy Csuja Imre mondta az Üvegtigrisben. Kellemes sörözést...
-
aswmaster
tag
Pug kollégával értek egyet, kamu a csere
Én 2021 áprilisban cseréltem (gyárira természetesen), bomba lett, most így 2,5 év után érzem, hogy megint kezd picit rosszabb lenni, de még várok, hátha beköszön a sárga/zöld kijelző mutatvány
Nem valószínű amúgy, mert nem melegszik a teló, az annó volt egy frissítés után.Komolyra fordítva, sztem ilyen 3 év után már érdemes cserélni, ott már egyértelműen érezhető a különbség. De ha csérltek is, tuti, hogy nem 16k-ért gyári akksit tettek bele...
-
Hat igazan minosegin az akku cseret csak hatlap cserevel egybekotve (illetve uj hatlapi ragaszto szettel) lehet csinalni, gyanitom egyik sem tortent meg. A GSM szervizek nem cserelik a hatlapi ragaszto szettet akku cserekor, csak visszanyomjak a regi doglott ragasztora a hatlapot.
Az is jo kerdes, hogy valoban gyari akkut kaptak-e, vagy sem.
Nalam az akku csere ota (bobtatlan gyari akku) olyan mint uj koraban, most 34%-on az akku es ma mar belepumpaltam tobb, mint 4 ora SOT-ot.
Persze ha nagyon energia igenyes dolgokat csinalok rajta, akkor meg az egesz SOT kb ennyi.
En nagyon nem bantam meg az akku plusz hatlap cseret, kb legalabb 2 evre le van tudva a telefon kerdes nalam ez altal.
-
Wolfi88
csendes tag
Sziasztok.
Nevetségesen hangozhat én most váltottam cirka 5 év után S6 ról Note 9re.
Szerettem az S6 de a programok egyre jobban erőforrás zabálóak lettek az alap 32 GB is kevés lett.
Végül csak egy 128 GB Note 9 váltotta Lila színbende patika állapotban
Nagyon jó kis telefon.
Nekem megérte a váltás.Már csak a Gear VR re kéne valami megoldás mert az RM 323 USB C csatival nem kompatibilis
Ha valakinek van erre ötlete azt szívesen venném -
fonok87
aktív tag
Jelen. Most lesz 4 éve, hogy kb 1, 5 éves korában megvettem. Keveset nyomkodom viszonylag, messenger, Spotify, néha navi de azt töltőn. Napot kibírja, ha sokat használom vagy YouTube is van egy kicsi akkor azért késő estére becsúszik 15% alá. Csak az a baj, hogy zöld a képernyő ha nem always on displayből kapcsolom be, plusz le is ejtettem, két sarka elrepedt, így a vízállóságot nem akarom tesztelni. Nyilván, Murphy miatt van, mert ez a kedvenc telóm, soha egyet nem törtem el... Utód nincs tervben, egyre inkább arra hajlok hogy 100ért képernyő és üveg csere, vagy veszek egy jó állapotú ugyanilyet.
-
glaci
őstag
Szia!
Én használok. 2 db. is van belőle a zsebemben.
Sajnos az akku már közel sem oyan, mint újkorában volt, de így, hogy 2 db. van belőle még jó elvagyok velük. Reggel leveszem őket a töltőről az egyiket elkezdem használni. Kb. a nap közepére eléri a 30% -ot, akkor elkezdem a másikat használni, ami akkorra kb. 80% -on jár. Majd este mindkettőt újból töltőre teszem kb.10% -nál.
Én nagyon szeretem ezeket a telefonokat. Egyedül csak az akku miatt cserélném, de csak ezért meg nem érdemes.
Így, a kettővel jól elvagyok, és van nálam power bank is arra az esetre, hogyha nagyon "eldurvulna" az akku helyzet.(Sajnos amióta megtörtént a 3G lekapcsolás és kevesebb lett a térerő, azóta érezhetően jobban merülnek szegények, de ez olyan rajtunk kívülálló ok, amire nincsen semmilyen ráhatásom.)
-
JeffDebr
tag
Én is használom a Note9-et, már elmúlt 3éves.
Gondolkodtam már az utódon, de még részletre (szolgáltatók kizárva, bocsi) sem bírnám megvenni a magas kamatok (>30%) miatt sem. (hiszen tudjuk, hiába nincs kamat rajta, a havidíj bőven túlszárnyal mindent is). A Telekomnál vagyok feltöltős, a Diginél még elég olcsó a havidíj, de gyenge a telóválaszték.
Sajnálom az S23U-ért a 610Ezret, ha hirtelen behal a "kicsikém" muszáj leszek egy A7x-et esetleg Xiaomi-t választani -
Nekem elvileg 2020 juliusi a mostani akku es biza mar elegge csereerett, 20-25% alatt kb szabadesesben zuhan a toltottsegi szint.
Mindezt barmi "hardcore" felhasznalas nelkul, ugy hogy meg sokaig "vigyazva" is volt az akkura.
Szerintem mocsok fontos lenne a felhasznalok jelentos reszenek az elheto, otthon konnyen kivitelezheto akku csere.
-
freddirty
senior tag
attól függ mire használod
Van még egy céges S9-em, azon néha megnézem a leveleket vagy értesítéseket és nem igazán izgat az akku állapota ennyi év után sem. De a fő telefonomon fogyasztok tartalmat elég sokat (yt revanced, twitch, sync pro) és a megkímélt akkus Note 9 4+ év után már kb. a felét bírta mint a kezdetekkor, nap közben néha tölteni kellett. Úgy hogy szinte soha nem volt gyorstöltőn, amikor lehetett kocsiban sem toltam rá a töltőre hanem akkuról navigáltam tehát kíméltem az akkut a túlmelegedéstől és amennyire lehetett odafigyeltem a ciklusok számára.
Az S23u most hozza amit annak idején az elején a note 9, ha kell két napig is elmegy, sok óra tartalomfogyasztás, ha kell akkor navigáció töltés nélkül. De 4 év múlva ezzel is ugyanoda jutok mint a note 9-el, hogy kéne az akkut cserélni de persze gyári garantált 5000mah-ás akku nem lesz csak a hamisított fostalicskák 60-70-80%-os kapacitással. Vagy vehetek egy S27ultrát majd -
freddirty
senior tag
Itt is most megjelenéskor lett s23u-ra lecserélve a note 9. Funkcionalitásában soha nem volt jobb telefon, ez volt "A" csúcs. Innen csak lefelé vezet az út, és amerre megy az ipar nem várható hogy lesz mégegyszer ilyen. Egyedül az edge kijelző amit fel lehet róni mint zsákutca.
Én vettem még bele utoljára egy új akksit, lezsíroztam, elraktam. -
Somatom
veterán
Ez nem törvényszerű. Tudni kell, hogy mit nyerhetsz és mit veszíthetsz egy verziófrissítéssel. Plusz, Samuéknál az a szokás, hogy az első verziófrissítés még az előző bootloader verzióval jön ki. Ez azt jelenti, hogy arról még "büntetlenül" vissza lehet állni az előző verzióra. Pl. én Odinnal frissítettem a gyári 8 -ról, 9 -re. Számomra a 9 -ben még nincs fájó korlátozás. A 10 -ben már van, ezért arra nem engedem frissülni.
-
gerner1
nagyúr
" Más: most merült fel az igényem, hogy egy névjegyhez külön csengőhangot állítsak be. De lehet, hogy a 8.1 ezt még nem tudja? Nem találok beállítást erre."
- Alapul véve, hogy S7/S7e + 8.0 droidon lehet, szerintem : igen .S7 + 8.0 és Note9 +10 -es droidon is:
Névjegyzék ⇒ "a kérdéses névjegy" ⇒Szerkeszt ⇒ ⌵ Továbbiak (vagy "Egyebek"..) : .... - és akkor már látható a csengőhang beállítás.... -
Somatom
veterán
Nekem egy Huawei AF15 BT tripodom van, de bármilyen BT gomb megteszi.
-
-
juuzer
addikt
+ gyuri81 (#20577)
Jogos. Véroxigént nem tud se a Watch GT se a Fit 2. Bár túlélem nélkülük, igaz jobb, ha van, mintha nem lenne.
Igen azt néztem egyébként, hogy akkuval nem lennék sokkal beljebb, sőt. Az írisz szkenner hiányozna egyedül, a 2D-s arcalapú feloldásban nem hiszek.
Az AOD megléte miatt nem is zavarna egyébként az értesítési LED hiánya, meg tudtommal van rá app a Google Play Store-ban.
Csak megint ott lennék, hogy van egy "szuper" telefonom, ami 2 év után ugyanúgy elkezd hülyeségeket csinálni, mint a Note 9. (Pl. "laggol, beakad" a billentyűzet, meg ilyenek.) Plusz addigra már bőven elavult lesz. Szerintem ha váltanék és Samsungra, akkor inkább S21 Ultrára. Ahogy néztem, akkuidőben javult az Exynos rendesen. (Én mondjuk nem hisztizek az Exynos miatt, sőt, én jobban is örülök neki, minthogy a Qualcomm monopolhelyzetét tovább erősítsem.) Bár baromira tetszik a Note szögletesebb, indusztriálisabb design-ja.
Az akkucserével kapcsolatban: van rá lehetőség, hogy esetleg futárral hozzák-vigyék a telefont? Vagy postapontoztatni lehet, mint a Huawei esetében? A HO miatt nem járok Budapesten és nem is szívesen utaznék 4 órát egy fél órás ügyintézésért.
-
Somatom
veterán
De, én nem időzítésről beszéltem, hanem arról, hogy a telón futó automatizáló figyeli a töltöttséget és amikor az eléri a user által megadott értéket, akkor küld egy utasítást a dugaljnak, hogy kapcsolja ki az áramot. Az alsó küszöbértéknél pedig kapcsolja vissza. Pl. az IFTTT egy erre alkalmas szabvány.
-
tylerddd
veterán
Ha nagyon ratyi lenne az üzemidő, akkor is akkut cseréltetnék. Nem szeretnék váltani, nincs kedvemre való készülék elfogadható áron. Főleg, hogy akkuban elvileg elég nagy csalódás az idei S és Note széria is, hiába van kapacitás szempontjából nagy akku bennük. Talán az S20 FE és a OnePlus 8T lenne, ami tetszene, igaz kompromisszumokkal.
-
tylerddd
veterán
2 éves elmúlt a teló és gondolkodtam, hogy kicseréltetem. De a közeli SES-ben ilyen több napos cserét írtak (ünnepek után is), rendelgetni kell az akkut stb. Gondolom az elejéről az üveget is lebontanák közben, ehhez nincs kedvem, hogy a 8k-s üveget pótoljam emiatt. Napokban kicsit jobban merül, de igazából itthon vagyok, többet nyomogatom, mint egyébként. Egy sima munkanapon nagyon ki vagyok békülve a teljesítményével. Valszeg hagyom, csak rákérdeztem.
-
thedarkfox
senior tag
8.1-re megmondom őszintén már nem emlékszem, de szerintem már ott is volt lehetőség, hogy a képernyő feloldásnál pl.: bekapcsgomb megnyomása/írisz/arcfeloldás/ujjlenyomat-nál a másodlagos/kiegészítő "védelem" pin/minta/jelszó legyen.
A jelszó az lehet kis/nagy betü-speckarakter-szám, ami sokkal hosszabb is lehet, mint 4 karakter.
8.1-9-10 droid alatt is van/volt random időközönként, hogy bekéri. -
fulton
addikt
Köszönöm. a helyzet hogy a minap kint volt velem a teló (egy zacskóban ne porosodjon) (kinti meló a kertben). Én fogalmam nincs mit tehettem rá, talán az akkus fúrócsavarozómat, de azt is óvatosan ha rákerülhetett, de berepedt a kijelző. Totál nem értem, a youtun kalapáccsal ütik vágják és semmi baja, ez meg megrepedt egy enyhe súlytól?? vagy arra gondoltam még mivel kint volt több órán át, a hideg miatt rideggé válhatott az üveg és ez okozta a balszerencsét
Gondolom hiába garanciás nem cserélik... igaz?
-
Prien
addikt
Hosszas keresgélés és pár db tesztelése után úgy tűnik, hogy a Spigen üvegfólia lesz az utód. Tokbarát, full face kialakítás és szép is.
Amiket próbáltam:
-Blue Star small size, tokbarát, de a tetején a hangszóró alatt az üvegfólia alakja/kidolgozása miatt kevesebb ragasztó réteg miatt hamar huppogni kezdett, zavaró volt. Kuka.-Dr.Shiled ,japán üveg
full face, ez is csak a szélein tapadós, de 3 féle tokkal próválva sem volt patent, mondhatni nagy. Eséskor jó eséllyel leugrana a telefonról, mert a széle hozzáér a tokokhoz. Már közelített az elvártakhoz, de a kockázat és egy kevés huppogás miatt ez is kuka.
Vettem még full glue, teljes felületen tapadós üvegfóliát is, de azzal meg az a baj, hogy fizikailag kisebbíti a kijelző méretét, konkrétan a fekete széle a fóliának eltakarja a kijelző szélét. Vicces.
-
Somatom
veterán
Igen, én is érzem, hogy nagyon merül. Pláne úgy, hogy nálam minden energiatakarékosság ki van kapcsolva, plusz aktív a GPS, a Bluetooth és a hotspot. De, szerencsére az akkuidő nálam nem szempont. Most okt. 28. -a óta tart a melós kéthetem, azóta van folyamatosan töltőn a teló. Magán utazgatás is autóval, motorral történik és persze otthon is tudom tölteni. Plusz van két powerbankom.
-
vmack
tag
Ezzel adtál egy ötletet. Mivel minden fajta hívást érintett, ezért arra gondoltam, hogy valami olyan lesz ami közös. Megnéztem a hívásrögzítést és 13 000 db fájl volt a könyvtárban. (oké, kissé elhanyagoltam a dolgot
) letöröltem mindet és csináltam egy cache törlést is. Kíváncsi leszek megoldotta e.
-
thedarkfox
senior tag
Valamennyi üzemidő növekedést (nemsokat) tapasztalhatsz, nem placebó.
Nyilván azért, mert az adaptív megjelenítés (ahogy a neve is sugallja), "állítgatja" például a színeket, színhőmérsékletet, telitettséget, etc... a tartalomhoz.
Ellenben az 'alap' nem nyúl semmihez, ergó nem hajtja a proci/gpu párost feleslegesen.(Troll on: Esetleg fejlesztői beállításokban tedd át monokrómra a kijelzőt +2 esetleg 3 óra plusz üzemidő! Troll off!
) bocsi de ezt nem tudtam kihagyni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged