- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerner1
nagyúr
-
gerner1
nagyúr
válasz
fulton #22279 üzenetére
"Olvasgattam a topikban az izraeli- sim módszert, de sajnos nem állt össze a fejemben a kép, hogy is vágjak bele, milyen buktatói lehetnek/vannak neki"
- A SiM -kártyás megoldások minden esetben FR -rel járnak együtt [ Israel -in (ILO² ) kívül, lehet éppen más is.. ] .Ugyanakkor, van több lehetőség úgy is, hogy a jelenlegi, 'belakott állapotod megtudod tartani¹ '.
ⓐ., Firmware -t cserélsz az 'aktív-CSC' -d átállításához úgy, hogy ODIN -nal, a jelenlegi OXM helyett, felraksz egy OLE -t... - a flash -hez, a firmware " HOME_CSC*** " komponensét¹ használva. Az OLE firmware, ennél a típusnál is lehívható a: " XID " régiókóddal (pl: Frija -val is..) .
● Frija & ODIN használata :* A Frija -hoz (a jelölt leírás dátumához képest...) annyi változás, hogy az, a használatához már kéri a készülék sorozatszámát .
** A Flash után, az 'aktív-CSC' ⇒XID -re vált, és azzal aktív lesz a natív-hívásrögzítő .ⓑ., Átállítod a készüléked 'aktív-CSC' kódját a már említett ILO² -ra, de SEK -re állítva is aktív a natív hívásrögzítő (választhatsz..) :
PC -s megoldás ez(⇑) is, de ehhez nem kell ODIN. ~4-8 perc az egész ...
* A műveletsor után, az 'aktív-CSC' -d ⇒ILO , vagy SEK -re vált, és azzal aktív lesz a natív-hívásrögzítő . -
-
glaci
őstag
válasz
fulton #21889 üzenetére
Szia!
Az eredeti kérdésedből nem derült ki, hogy mi a felállás, így tévesen azt gondoltam, hogy Android 10 alá keresel hívás rögzítő programot és érdekel, hogy az ACR működik-e.
Elnézést kérek, a hibás értelmezésem miatt!
Én sem kedvelem, ha fontos dolgok megváltoznak a telefonon, éppen ezért amit én vettem újonnan 6/128 -as, azon még most is a 8.1 van. Amit később vettem ismerőstől 8/512 -es, azon van a 10, mert Ő viszont vágyott az újdonságokra, így lefrissítette.A wifi tiltásos dolgot nehezen bogoztam ki, de ha jól értem, akkor a tárhelyed csökkent pár nap alatt 5 GB -ot. Ez sokmindentől lehet. Talán a leg valószínűbb, hogy valami streaming cucc töltött le valamit vagy egy nagy játék. Android frissítésnek kicsit sok lenne az az 5 Gb én úgy gondolom.
Ha csak a rögzítés miatt félsz a frissítéstől, akkor szasa1 már leírta. Egyébként meg ha simán OTA lefrissül és úgy nem lesz jó az ACR, akkor elvileg kérsz kölcsön egy Izrael SIM -et valakitől és utána újra jó lesz majd a rögzítés.
-
szasa1
csendes tag
-
glaci
őstag
válasz
fulton #21887 üzenetére
Szia!
Nekem 2 db. Note 9 -em van. Az egyiken 8.1 -es, a másokon 10 -es az Android. Éppen a rögzítés miatt inkább a 8.1 -et használom hívásra, mert azon az ACR felvesz mindent, minden helyzetben. A 10 -en eddig csak összesen 2 db. "sima" hívást eszközöltem, így a kihangosítással és a BT fülessel nincsen semmilyen tapasztalatom. Viszont annál a 2 db. hívásnál meglepően jól rögzítette a beszélgetés másik résztvevőjét. Nyilván nem olyan hangos és tiszta a felvétel, mint a saját hangé, de sokkal jobb lett, mint amilyenre számítottam. (Úgy tippelem, hogy talán fent a zajszűrés mikrofonját használhatja, azért sikerül tűrhetőre a minőség.)
Persze ettől még nem tudod, hogy a kihangosításnál milyen lesz, de szerintem érdemes megpróbálni. (Főleg ha a Note kihangosításnál mindkét hangszóróját használja. És miért is ne tenné?) Én úgy gondolom hogy jó lesz az Neked. A semminél pedig sokkalta jobb! ;)Remélem tudtam segíteni!
-
gerner1
nagyúr
válasz
fulton #20720 üzenetére
Hogy ez is megvizsgálásra kerüljön, mint lehetőség:
- Amíg Voda -s voltál, addig milyen firmware volt a készüléken (pl OXM, vagy OVF ???), és mi volt az aktív-CSC -d (XEH, vagy VDH ?) ????
- Telekomra váltáskor, történt-e firmware, és/vagy aktív-CSC váltás ?
- Most, mi is pontosan az aktív-CSC -d ?Ezek a kérdések akkor tárgytalanok, ha korábban is OXM firmware, és XEH aktív-CSC -re volt beállva a készüléked.
-
Prien
addikt
válasz
fulton #20422 üzenetére
Nálam is pont így volt, működik, de azzal számolj, hogy sokkal jobban merül 2 kártyával a telefon. Hosszútávon meg ugye a több töltési ciklus...
Ezért inkább vettem plusz netet a Telekomtól, hogy csak 1 SIM üzemeljen, így simán kibír egy napot.Mondhatni, annyira szeretem ezt a telefont, hogy kicsit még a felhasználói szokásaimat is átalakítottam.
-
Capella
senior tag
válasz
fulton #20314 üzenetére
A képernyőre ki tudsz rakni parancsikont a VPN-hez külső programmal.
A Playről telepíted az Activity Manager vagy a Quick Shortcut Maker appot. Ezt elindítva rákeresel vagy kiválasztod a Beállításokat, majd ráböksz. Ekkor megnyílik egész sok beállítási lehetőség. A végén lesz a VPN, ahhoz csinálsz egy parancsikont a programmal. -
Somatom
veterán
válasz
fulton #20238 üzenetére
Telenor MyTV előfizetésem van. Erre azt mondja az ostoba DeX, hogy nem kompatibilis, mert touch inputot igényel. Ez nem igaz, évek óta használom Androidos boxokon egérrel. Sőt, állítólag Android TV rendszerre is van MyTV app. Ott pedig nincs touch input. Szóval, a DeX az ostoba. Ha natívan kiadom a teló képét, akkor működik, csak úgy meg a 16:9 -cel van a bibi. A MyTV -nek viszont van Kodi beépülője, tehát ha Kodit lehet futtatni DeX -en, akkor MyTV -t is. Te egyébként mivel tudsz DeX -en TV -t nézni?
-
thedarkfox
senior tag
válasz
fulton #20234 üzenetére
9es droid óta nincs "rendesen" működő ACR (most persze lesz vagy ~10 cáfolat
).
Viszont van mód aktív CSC váltásra sim nélkül, mondjuk ILO-ra. Azon a régiókódon van natív rögzítés a tárcsázóban. A folyamat teljes törléssel jár tehát mentés szükséges!
[link]
Nyilván itt annyi, hogy nem XEH-re kell a csc-t állítani, hanem ILO-ra. (Feltéve, hogy előtte már xeh, ha TMH, akkor előbb kell egy oxm rom.) -
válasz
fulton #20083 üzenetére
Sajnos nem vagyok szakértő, és a képed alapján nem tudom megítélni a helyzetet.
Figyelembe kell azonban venni, hogy a repedés belső vagy külső hatás miatt keletkezett-e. Az egyvonalú repedések belső feszültség következményei, a külső behatást jellemzően csillagszerű mintázat jelzi.
Nálad meg...
MaCS
-
Prien
addikt
válasz
fulton #20079 üzenetére
Fizikai sérülés, törés nem garanciális hiba.
Gazdasági totálkár, új gyári kijelző elég drága a készülék jelenlegi értékéhez képest.
Esetedben talán egy "full glue" , teljes felületén tapadó üvegfólia kellene. Más kérdés, hogy idővel a repedéssel mi lesz, hideg-meleg hatására, stb.
-
tylerddd
veterán
válasz
fulton #20069 üzenetére
Nekem ez a Nillkin vált be.
-
Somatom
veterán
válasz
fulton #19922 üzenetére
A teló hangszórója valóban nem szól, de a jacken kimegy a hang. Az előbb kipróbáltam a gyári fülessel. Aztán biztos, ami tuti, a TV -ről átdugtam a DVI -s monitoromra és úgy is volt hang a teló jack -jén. Van PC -s aktív hangfalam is, az is megy a teló jack -jéről DeX módban. Ha esetleg kérdeznéd, bluetooth fülesre is kimegy a hang.
-
Somatom
veterán
válasz
fulton #19916 üzenetére
Mármint egy olyan adapterre, mint az enyém? Igen, működik. Nekem az egerem és a billem is buetoothos, de lusta voltam a tablet után átpárosítani, úgyhogy gyorsban egy USB -s egeret dugtam rá. USB billem most nincs kéznél, de nem hiszem, hogy probléma lenne vele. Max a kiosztással, de az meg appal remapolható.
Nem tudok más verzióról, a chip -ről pedig nem volt infó, tehát az nálam vakrepülés volt. Nem jött be. De, létezik ilyen Asix chip -pel USB3-Gb adapter, amit lehet hozzá csatlakoztatni. Ha elég a 10/100, akkor az AX88772 chipes USB2-10/100 adapter sokkal olcsóbb. Már, ha egyáltalán kell a Lan.
-
Somatom
veterán
válasz
fulton #19908 üzenetére
Közben teszteltem egyet. Az enyémen van jack kimenet. Működik fülessel. Kipróbáltam USB -s hangkártyával is. Úgy is működik, tehát vszínűleg a Samsung multiport adapterrel is működik USB -n.
Az ethernet sztem nem porthiba miatt nem megy, hanem azért, mert nem kompatibilis a vezérlő chip -je. Ki kéne próbálni Asix AX88179 chipes USB adapterrel, de még nem vettem ilyet. -
Somatom
veterán
válasz
fulton #19908 üzenetére
Idézet a linkedről:
"Fontos, hogy ez a multiport tényleg képes Dex üzemmód mellett is tölteni a telefont, nem merül le intenzív használat mellett sem."De, a DeX -hez nem feltétlenül kell Samsung adapter. Nekem egy Unitek D1019A adapterem van. Ezzel is van DeX. Sajnos, az Ethernet nem müxik.
-
gerner1
nagyúr
válasz
fulton #18168 üzenetére
Nem lehet gyorsabban tölteni, mint amit a készülékben lévő töltésvezérlő elektronika enged. Annak van egy felső limitje.
A gyorstöltésnek is megvan a maximuma, amit enged, illetve ott van a hőmérséklet limit, amelyet ha töltésközben elér ( a telóban lévő szenzor), akkor automatikusan visszakapcsol normál töltésre.
Ez utóbbival a leggyakrabban akkor lehet találkozni, amikor pl a gyári vez.nélküli töltő leadott teljesítmenyénél
magasabb Watt értékű töltőpadra helyezem a készüléket. Ilyenkor, a melegedés miatti visszakapcsolás okán sem lesz gyorsabb a töltés, amit a magasabb Watt miatt hamarabb fog elérni.Szóval, `~van a gyárinál gyorsabb töltő` , ha maga a töltő: hálózati vezetékes adapterfej, vagy a vez.nélküli töltőpad nem adja le (pl hibás) a rajta szereplő gyártói értékeket, mert ez esetben pl egy új gyári töltő is "gyorsabb" lehet. Egyébként a legygakoribb hiba, az USB kábel részleges / vagy teljes keresztmetszet szakadása miatt van, így a kábel cseréje az ilyen hibák zöménél megoldást hoz.
Mindezek mellett, számos más gyártó töltőfeje & töltőpadja is használható, amelyek közt van több is amelyek műszaki paraméterei egyeznek a Note9 gyári töltő és vez.nélküli egységével. Amúgy, a posztodból nehéz kihámozni, hogy vezetékes, vagy vez.nélkülire vonatkozik-e...
-
fulton
addikt
válasz
fulton #18143 üzenetére
Felhívtam ismét a telekomot, es most másodjára már azt mondták nincs bekapcsolva es bekapcsolják (nem tudom mit nezett az előző hölgy). Meg csináltak egy sim resetet. Namost mindez tegnap volt én akkor reseteltem a telot de nem javult meg. Igen ám de most próbáltam es működik:D Köszönöm Mindenkinek a segítséget
-
Capella
senior tag
válasz
fulton #18129 üzenetére
Akkor hívd a 1414-et és bekapcsolják a kártyádra a VoLTE-t. Enélkül nem fog menni.
Hogy a menüben miért nem lehet kikapcsolni az opciót, az jó kérdés.
Pedig gerner1 írt egy érthető és lehetséges magyarázatot.
Hogy pontosan milyen ROM van rajta, azt ugyan még nem írtad. Esetleg tegyél be képet a Beállítások Szoftver adatairól.
De mindegy is, a lényeg, hogy a menüben is megjelenik a VoLTE opció, benne van a szoftverben a Telekom kártyához szükséges support. A Telekom egyébként hamarabb benne volt, mint a Vodafone vagy Telenor.
Én jártam úgy, régebbi Android 8.0-as telefonokkal, hogy hiába raktam bele szolgáltató által aktivált VoLTE-s SIM-et, a menüben nem jelent meg az opció Vodafone kártyával, csak Telekommal. Az viszont ebből a szempontból mindegy, hogy VoLTE aktivált vagy sem a SIM, a menüben nem jelenik meg, ha ahhoz a szolgáltatóhoz nincs a szoftverben support.
Szoftverfrissítés nélkül ezeket nem lehet VoLTE-ként használni. Ha van egyáltalán frissítés, vagy fel akarjuk azt tenni.Hülye kérdés a végére. Esetedben magyar MM, magyar Telekom és Vodafone volt ez mind?
-
gerner1
nagyúr
válasz
fulton #18129 üzenetére
Akkor, ahogy Capella már írta, egyeztetned kellene a szolgáltatóddal, és kérni, hogy aktíválják az előfizetésedhez a VoLTE -t.
Mivel most, nemrég váltottál szolgáltatót a sz.hordozással, és új SIM kártyád van... - azt sem zárom ki, hogy az optimális használatához frissítened kell(ene) a firmware -t (amit ha jól olvastam, eddig halogattál). De, ehhez is kérhetsz technikai tanácsot a szolgáltatónál.Amikor a VoLTE aktív (ami feltétele annak, hogy ne legyen fallback...), akkor felül, az aktuális térerőt jelző ikon mellett (független OXM firmware -en biztosan így van), látható annak jelzése. Szóval, amikor ott 4G -t, vagy 4G+ amit ír, akkor nincsen VoLTE, és biztosan fallback van híváskor.
Pl ezen a képen látszik, hogy milyen az aktív VoLTE ikonja::
-
gerner1
nagyúr
válasz
fulton #18123 üzenetére
"Megnéztem a kapcsolatoknál, a VoLTE hívások SIM 1 be van kapcsolva és úgy inaktiv, ki sem tudom kapcsolni. Nem értem akkor mi a bibi ..."
- Amit Capella írt, azt mindenképpen érdemes ellenőrizni. Egyéb lehetőségek közül, az alábbival találkoztam: Még az év elején, az egyik munkatársam vett egy S9+ -t használtan, és nála is a "VoLTE hívások SIM 1 be van kapcsolva és úgy inaktiv" volt. Nála az volt a probléma, hogy a megvett készülék Telekomos ODX firmware -en volt, míg Ő vodás SIM kártyát rakott bele, amelyhez, abban, értelem szerűen nem volt vodás VoLTE support, és mivel FR -t sem csinált a megvételt követően, így az előző T-mob -os VoLTE beállítás aktív maradt az OS -ben, de a csúszka már inaktív lett a vodkás SIM -mel. Nála a megoldást az OXM firmware -re váltás hozta el.Ugyanakkor, szolgáltató SIM, és firmware -től függetlenül is kerülhet bármelyikünk ilyen szituációba, mivel ha aktív is a VoLTE (készülék beállításaiban és az előfizetésen is...), és úgy általában működik is.... - akkor is kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy pl az adott torony nem tudja (még) a VoLTE -t, vagy mondjuk éppen ki van rajta kapcsolva (pl teszt üzem, karbantartás, re-kalibrálás, fejlesztés, stb miatt..), vagy forgalomelterelés, stb miatt ⇒másik toronyra irányítja a készüléket a hálózat, amely nem ad VoLTE support -ot, mert akkor bizony fallback van, amely netkapcsolat szakadását eredményezi. Magyarán, nem törvényszerű, hogy ha aktív VoLTE -s vagyok, akkor az mindenhol, bármikor rendelkezésre áll.
-
gerner1
nagyúr
válasz
fulton #18108 üzenetére
Nekem 60fps lehetőséget nem ad 1080p -hez. De 120fps -t igen (amellyel hangot nem rögzít), és ezzel a beállítással -próbaképp- most vettem fel vele 6 percnél picit többet. 1db file lett, ~2,1GB mérettel.
UHD -ben engedi a 60fps -t, és ekkor a hangot is rögzíti. Nekem, eddig nem adott időlimitet. -
fulton
addikt
válasz
fulton #18092 üzenetére
Azt meg lehet valahogy valami app al oldani hogy FHD videót 60 fps el vegyek fel idő korlát nélkül?
Mert most azt szoktam hogy felveszem ultra HD felbontáson ha 60fps el és azt Convertálom le full HD 60fps re Viszont ezzel az a bajom hogy csak öt percet enged felvenni ilyen nagy felbontáson. (Meg macera is van a konvertalassal) -
anadroid
senior tag
válasz
fulton #16077 üzenetére
Az ACR pro ment 8.1-gyel bezárólag. A tavaly februári 9-est nem tettem rá addig, amíg meg nem jött a thai SIM. A telefon júliusi vétel. Kibocsátáskori szoftverrel adták. A 8-as összes frissítése után kapta meg a "thai masszázst". Ekkor jelent meg a beépített felvevő, ezután került rá a többi 9-es, majd 13-án a 10-es. A 10-es hozta a bluetooth felvételt.
-
HMárió
junior tag
válasz
fulton #16055 üzenetére
Szerintem sokkal nem tud többet. Ha valaki bankol a telefonon, ott fontos a biztonság az tény. Olyankor nem árt a friss rendszer, de szerintem régi rendszer is jó bankolásra, ha van egy vírusirtó.
Néhány engedéllyel jobban kordában lehet tartani az alkalmazásokat.
Nekem tetszik az új animáció, kicsit simulékonyabbnak tűnik a rendszer.
És működik PC-n a DEX egy sima USB kábellel. De nem olyan élmény mint a HDMI kábeles megoldás, ugyanis kissé laggol, pedig igen erős gépem van.
Mást nem vettem észre, ami hasznos újdonság. -
gerner1
nagyúr
válasz
fulton #16040 üzenetére
VoLTE -val van hanghívás a 4G -hálózaton. Amennyiben ez nincs, akkor hanghívás/fogadáskor -mint minden mobil készülék (ez nélkül)- visszavált 3G -re, vagy ha azt nem talál megfelelőt, vagy a torony tovább tereli /stb ⇒akkor 2G -re. Ez utóbbi a fallback, amely növeli a fogyasztást, mert a készülék többet dolgozik (SoC, antenna teljesítmény igény ingadozás + az adott földrajzi pontot lefedő mindenkori térerő hatásai, stb..).
-
-
SX Wave
aktív tag
válasz
fulton #15976 üzenetére
Hello. Csatlakozom az előttem hozzászólókhoz, hogy tényleg klassz telefon az N9. Szóval végig olvastam a tanácsokat és így a nap végén, az előzőek alpján én ezt tanácsolom neked:
1) 8/512GB verziót ajánlom megvételre 230 000,- / 2 év gyári garival [link]
2) Ajánlottak a N10Lite 6/128 ami 220 000,- kerül és nincs benne IP68-as por- és vízállóság, nagyobb kijelző/kisebb felbontás. Persze vannak + is: 4 500mAh/ultraszéles látószög/s pen új funkciói. De ettől függetlenül, az N9 egy csúcskategóriás készülék, úgy az utóbbi egy erős középkategóriás.
3) Fontos az ACR? Ha igen, akkor a frissítés mellőzésével nyugodtan tudod használni a hangrögzítőt az N9 nyolcas droidon. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Bittorrent topik
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Philips LCD és LED TV-k
- Elektromos cigaretta 🔞
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged