- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerner1
nagyúr
válasz
gyuri81 #21810 üzenetére
Nem hogy ugyanazokat (így biztosan tudja/tudná használni itthon is...), de még többet is...- LINK (Expand Band Details...)
Elvégre, ha a világban utazik a tulajdonosa (a vizsgált esetben egy US citizen...), akkor az adott ország aktuális hálózati infrastruktúráit tudnia kell használni. Ahogy mi is, az "F" -essel, ugyan így, ha utazunk...
-
tylerddd
veterán
válasz
gyuri81 #21771 üzenetére
Egy korábbi frissítéssel elbarmoltak valamit. Ha a böngészőben bekapcsoltad a sötét módot, akkor nem csak az alsó és felső menü lett fekete, mint előtte, hanem pl. a PH-n a topikok is sötétbe borultak, mintha inverzben jelent volna meg az oldal. Nagyon zavaró volt. Így ki kellett kapcsolni a sötét módot a böngészőben és fehér lett az alsó/felső sáv is, ami így elütött a telefon egységesebb sötét módjától, mert máshol mindenhol feketében mentek. Most újra fekete alul/felül, de a weboldal nem "inverz" megjelenésű. Szerintem a jobb oldali (mostani) megoldás jobb.
-
Somatom
veterán
válasz
gyuri81 #20816 üzenetére
Tablet a kamionban médiára (TV, film, netezés, G.Térkép) és otthonra, főleg netezni. 12" körül csak a tab S7 van, de 300 -at nem szeretnék adni érte. Ráadásul avul. Így viszont tudok vasat frissíteni a kijelző mögött.
A DeX nem jó, mert a külső kijelzőn nem ajánlja fel a virtuális billentyűzetet. De, én nem ragaszkodok a DeX -hez. Évek óta használok tévén Androidot, kitapasztaltam már a módját. -
Somatom
veterán
-
Soulfly842
addikt
válasz
gyuri81 #20500 üzenetére
#20499Somatom, most írtam, hogy a hdmi+vga-sban az van.
Ilyen bármilyen műszaki termékkel előfordulhat gyártótól függetlenül is (max egy megbízható márkálnál kevesebb az esély rá). 10 évet dolgoztam telekommunikációban, láttam már egyet s mást.
Az Ugreen-nél azért hasonló az esélye már-már, mint pl. egy samsung ternéknél.
-
tylerddd
veterán
válasz
gyuri81 #20441 üzenetére
Feléled? Én a megjelenés és vásárlás után több kört futottam a Samsunggal, hogy miként lehet ezt a funkciót bekapcsolni. Akkor abban maradt a dolog, hogy alapból nem lehet ilyet, a Light Managerrel oldottam meg akkor, aztán leszoktam róla és ma már nem kellene a felvillanó kijelző. Tehát nem is értem, hogy neked ez hogy van? Valamelyik frissítéssel mégiscsak beletették?
-
Somatom
veterán
válasz
gyuri81 #20367 üzenetére
Zavart, hogy csak ugatok róla, úgyhogy megszenvedtem érte, de megcsináltam. Tegnap egy német Lidl -ben akadtam rá erre a cuccra (20 és10 Erzsi). Itthon sajnos még nem kapható (de tudok hozni, ha kell vkinek). Ennek a Lidl alkalmazása tulképp egy Tuya fork. Elég béna app. Egy nyomorult egygombos kapcsolót sem tudtam vele kirakni home -ra. Külső kapcsolást sem tud, mert megszűnt az IFTTT támogatás. Van benne vmi halovány automatizáció. Azzal csináltam két kapcsolást. Tovább guglizva kiderült, hogy ez a Tuya integrálható a Samsung Smartthings -be. Megtörtént és láss csodát, ott megjelent a létrehozott két parancsom és home -ra is tudtam tenni őket. Csakhogy, ezek nem parancsikonok, hanem widgetek, amiket nem lehet másik appból vezérelni. Újabb guglizás. Kiderült, hogy van egy Sharp Tools nevű app, ami szintén integrálható a Smartthings -be és 1250Ft -ért Tasker beépülő is lehet. Innen már síma ügy volt. Gyorsan összedobtam két tesztmakrót és most már a Macrodroidon keresztül a telóm kapcsolgatja a saját töltését.
-
Somatom
veterán
válasz
gyuri81 #20365 üzenetére
Automatizálóval. Pl. Tasker, Macrodroid. Ezeknek a tudása beépülőkkel bővíthető. Rengeteg Tasker plugin létezik (Taskerrel vezérelhető alkalmazások). Ez egy "szabvány", a Macrodroid is kezeli a Tasker beépülőket. Mindkettőnek van itt topikja, ahol szívesen segítenek.
Illetve, a konkrét project -hez keress rá az "IFTTT Tasker", "smart hub Tasker", stb. kifejezésekre! Hirtelen egy, a témával foglalkozó Google csoportot találtam. -
baani59
aktív tag
-
válasz
gyuri81 #19845 üzenetére
Csatlakozva Pughoz.
Pont erről van szó: kinek mi mennyit ér. Van, akinek fontos a teljes kapacitás kihasználása, de nekem például pont sokkal kisebb gondot okoz a napi rövidebb töltögetés (gyakorlatilag nulla kellemetlenség), mint hogy egyszer el kelljen mennem egy szervizbe és időt, pénzt és macerát áldozni egy olyan műveletre, amit könnyedén elkerülhettem volna.
Arról nem is beszélve, hogy egyszerűen pazarlásnak és értelmetlen környezetterhelésnek tartom a megelőzhető akkucserét.
Ja, és persze rohadjon meg, aki a házilag cserélhetetlen akkut kitalálta...
MaCS
-
válasz
gyuri81 #19840 üzenetére
Az elmeleted alapjan nem lehtne semmilyen korulmenyek kozott kihasznalni az akku nevleges maximalis kapacitasat, ami nem felel meg a valosagnak
Az a resze igaz, hogy a 0%-ra merules valoban nem 0, hanem kb 3-5% biztonsagi tartalek van... a 100% viszont valoban a maximalis elerheto kapacitasig torteno toltes.
-
juuzer
addikt
válasz
gyuri81 #19826 üzenetére
Köszi! Igazából csak azért gondolkodtam el rajta, mert 200k alatt ki tudnám hozni új előfizuval. (Most járt le a hűségidőm.) Annyiért még elég jó ajánlatnak is tűnik.
Nyilván a Note 20 Ultra lenne, ami baromira tetszene, de nem fogok 2 évig havi 30k-t kifizetni, vagy egyben 450k-t. Kicsit zavar is, hogy 2 éve a Note 9 volt A csúcs, majdnem 150 ezerrel olcsóbban. Szerintem a 120Hz meg az 5G meg az euró árfolyam azért ennyire nem indokolja az árnövekedést.
Mindenesetre köszönöm, marad a Note egy darabig még szerintem.
Amennyire megbántam, hogy nem Mate 20 Prot vettem anno, annyira megszerettem ezt a telefont.
gjoco1: Neked is köszi!
-
törölt tag
válasz
gyuri81 #19793 üzenetére
Számomra kompromisszumos lenne a Note9 után, amit 480 ezerért viccesnek tartok. Kamerában nem sokat lépett előre, aksi gyenge, kijelzős ujjlenyomat gyenge, nincs értesítő led, béna helyen van a tollt, lyukas a kijelző... Az biztos, hogy megjelenés napján a 9-es volt az utolsó telefon amit megvettem, ennyek az ára is eléggé az ingerküszöbömön túl volt, de annyira tökéletes nekem(aksiból sosem elég), hogy nem bántam meg.
-
apaszka
veterán
válasz
gyuri81 #19778 üzenetére
Egy van és plomba védi .
Az előző monitorom link innen volt! Nem is volt gond addig.
Most viszont már nincs meg a csatlakozási lehetőségem onnan.
A pc -n keresztül tudnék , mert egyébként a saját netem is megosztom oda mikor szükség van rá, viszont másképp nem lehet.
Telefonon keresztül probáltam telepíteni a DEX-et,de sajnos nincs engedély és jog rá!Azért köszönöm a segítséget !
De valamit ki fogok találni.
-
apaszka
veterán
válasz
gyuri81 #19770 üzenetére
Nincs spec monitor.
A régin igen volt és ráadásul 2 bemenete is volt, lehetett váltani.
De nemrég az egész.....c...ég.t felnyomták így cserélték az egészet....
Most kihúzni nem lehet kábelt csak max a pcbe HDMI kábelt csatlakoztatni. Viszont így telepíteni kell a dex-et rá....Szerk:
gerner1
Itt nem talál a kereső semmit a portable kifejezésre. De amúgy sehol adni müködik.
De keresem ... -
TODI1111
veterán
válasz
gyuri81 #19397 üzenetére
Én nem powershell ablakot szoktam használni hanem a minimal ADB and Fastboot programot. Fejlesztői menüben legyen bekapcsolva az usb hibakeresés. Amikor beírod, hogy "adb devices" akkor a telefonon egy ablakban el kell fogadni a csatlakozást.
Ezután ha beírod, hogy "adb devices" akkor látnod kell a csatlakoztatott eszközt. Például:
A te képeden ez nincs, mert nem látja a telefonod. -
gerner1
nagyúr
válasz
gyuri81 #19117 üzenetére
Lesz az picit jobb ~8-11 nap után, de lássuk be nincsenek csodák. Aki olyan helyen használja a telóját, ahol a térerő inkább "harmatos" (a képen is látszik..), van fallback, stb... ⇒ annak továbbra sem lesz annyi SOT, mint akik kedvezőbb felhasználói körülményekkel használják. Ehhez adódinak még hozzá, a felhasználói szokások (pl: menniyt lógok(?) az erőforrás zabbantó alkalmazásokon: pofakönyv, pistagramm és társai, offline navi helyett ⇒online navi, offline zene helyett ⇒online muzax + mindezeket tré térerőn... - és lehetne sorolni...).
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz
gyuri81 #19066 üzenetére
Nem titok az ára, mindenki tisztában van vele.
400891.-
Voda hosszabítás. Note 9-et vettem meg annak idején, most járt le a 2 év.
A "kis"lánynak megígértem a 9-et, én meg megtartom ezt. Neki úgy is meghalt a kamerája, utána anya meg földhöz vágta, mert berágott rá.. Ilyenek a nők.
Nem akart másik telefont venni neki, ráadásul TV-t hozott ki telefon helyett, mert festéskor a kis tökös beleült véletlen a TV-be, mikor az ágyra volt fektetve.Menet közben ami még feltűnt, nincs benne pulzus mérés..
Biztos találok még sok hiányosságot. -
fRooStzzZ
senior tag
válasz
gyuri81 #19059 üzenetére
Rendben.
Még belakom.. Most jöttem haza a kórházból, addig nyomkodtam egy kicsit, meg frissítettem, vissza töltöttem a progikat stb stb..
Utána beugrottam a Kökihez a SeS-be, kértem rá tokot, vettem egy Clear W-t, meg mondom ha már úgy is itt vagyok valami fóliát..
Számlázza a tokot, mondja a fólia majd akkor ha meglesz a készülék..
Mi az, hogy ha meglesz.
Előkapom, furcsán néztek.
Elvileg 19.-ig ők sem adhatják ki, szóval valaki elbaltázhatott valamit, hivatalosan még meg sem kaphatnánk.
Nekem is 24.-ét írtak, meg is lepődtem, mikor tegnap este jön a mail, hogy a futárnál a csomag.
Reggel jött mail, ma 8-10 közt várható. Felhívtam a futárt, mert nekem max fél 11kor el kellett indulni, mennyire pontos ez az idő.. Azt mondja nyagyon.
1/4 9kor jött is a csomag.
Na majd írok.lakotibi:
Én N2 óta itt vagyok a Note sorozatnál.
Volt S1,2,3, Note és más semmi. -
apaszka
veterán
válasz
gyuri81 #19061 üzenetére
Igen! Nekem is volt gondom vele. Aztán alaplap csere után asszony megkapta és utána még vagy 2 évet nála volt. Ő azt szerette a legjobban a telefonjai közül. Ugye ott még volt hőmérséklet szenzor, infra..... Hú azt imádtam benne tényleg!
Lehetett vele spórolni és szórakozni... -
gjoco1
addikt
válasz
gyuri81 #18480 üzenetére
Szerintem sincs,de egy jó hónapja hasonló szituációt törötek nekem.
De lényegtelen. Közben írtam privátot a kérdezőnek linket a kereséhez.
+ 1 a hangulat javítására. Szívesen kérdeznék ezt azt néha,de.........Mindegy,hagyjuk.
lakotibi, persze,teljesen igaz,de ez megtörtént,amit írtam.
-
tetova
tag
válasz
gyuri81 #17919 üzenetére
A "rágott alma" már külön "pszichológia"
. Az a menő, aki azt veszi elő a zsebéből! Mindegy, hogy két óránként tölteni kell, hogy értelmes program már el se indul rajta, de a hátlapját lehet mutogatni. Én kíváncsiságból vettem egyet 3 hónapja: pár nap után bekerült a szekrénybe, most éppen árulom, mert a családban senkinek sem kell.
-
apaszka
veterán
-
-
-
apaszka
veterán
válasz
gyuri81 #17771 üzenetére
Routines nagyon jó!
Eddig én nfc tag-ot használtam hasonlóan, sőt az ahhoz szükséges appot. Ha Bt kapcsolaton értékelte az autó kihangosítót már indította a kedvenc dolgaimat: Spotify,Waze...
Munkahelyemen meg tag van a kulcsomon így üdvözlés után indult el mi kell, és állította be a profilt.
De most ezt fogom használni!Köszönöm az itteni csapatnak az ajánlást! 💡
-
Somatom
veterán
-
válasz
gyuri81 #17660 üzenetére
Jeleztem az illetékeseknek, ha rábólintanak, beállítanak majd.
Jó ideje lecseréltem már a Note9-et és bár továbbra is követem a topikot és a minap is frissítettem még az összefoglalót, amilyen tesztelgetéshez, alkalmazások kipróbálásához...stb. szükség lenne adott készülékre, azt nem tudom már megcsinálni.
Szívesen átadom a feladatot. -
válasz
gyuri81 #17568 üzenetére
Azzal kezdem, hogy ha Chrome van használatban a telefonomon, hogy a webhelybeállításoknál kilövöm a szinkronizálást a háttérben, a tartózkodási helyet kikapcsolom vagy kérdésre állítom, továbbá az adatvédelemnél kikapcsolom a használati és hibajelentések küldését és a segítség a biztonságos böngészés továbbfejlesztésében opciókat.
-
tetova
tag
válasz
gyuri81 #17565 üzenetére
A PC-n hagytam el először a Chrome-ot, túl sok volt a negatív tapasztalat. Legalább 5 éve nem használom semmilyen eszközön. Igazság szerint az összes Google-os alkalmazást igyekszem mellőzni az Áruház kivételével, mert azt muszály használni.
Valóban "kíváncsi" a programok többsége, csak a Google túl sokfelé elkötelezett, ennek megfelelően a háttérben kideríthetetlen mennyiségű kommunikációt folytat, zabálva a tárhelyet és a memóriát. A gyári alkalmazások legalább csak a Samsungot "etetik".(Főleg.)
-
Somatom
veterán
válasz
gyuri81 #17568 üzenetére
Ha lenne PC -m, akkor Firefoxot használnék. Asztali környezetben (monitor, egér) Telón, tabon most is Firefoxot használok. Sajnos, nem tudja az auto áttördelést (a bővítménye alkalmatlan), ezért érintős módban Opera -t használok. Na, az meg az egeres kezelésen hasal el.
-
gerner1
nagyúr
válasz
gyuri81 #17357 üzenetére
A firmware -ben lévő, Samsung Notes app -ot használva, én is ezt tapasztalom. Sajnos, az app nem enged írni a kijelző edge részére. Ugyanakkor, én például gyakran használom ezt fektetve, és úgy kevésbé tűnik fel ez a "hátrány". De, például az alternatív megoldásként elérhető Samsung S Note engedi a firkálást oda is. Szóval, esetleg lehet egyfajta megoldás ez is. Továbbá, pl a 3rd party INKredible Pro is engedi...
-
tylerddd
veterán
válasz
gyuri81 #17357 üzenetére
Nem kötekedni akarok, ebből is látszik, hogy nem vagyunk egyformák. Értem a problémát, csak azt nem, hogy miért akarsz ennél kijjebb írni? Te egy papírlapon is csutkára a szélére írsz? Nekem ez furcsa, valamilyen szinten én ott is hagyok "margót". Ha full sík lenne, tök mindegy, hogy összességében mennyi millimétert nyerne az ember, akkor sem írnám totál a szélére. Szövegben is mennyit nyernél ezzel? Vertikálisan nem vagy egyébként sem korlátozva.
De OK, nekem ez szerencsére nem jelent problémát. Keveset jegyzetelek a tollal, akkor is 99%-ban a zárolt képernyőre írok fel gyorsan valamit, ami egy szó, szám, rövidke valami. Az edge panelt is rég kikapcsoltam. Én is meglennék nélküle, nekem pl. a toll sem biztos, hogy hiányozna.
-
Prien
addikt
válasz
gyuri81 #17350 üzenetére
Kb.5-5mm-t veszítünk ezzel oldalanként a hasznos felületből, ami egy 75mm széles telefon jegyzet területét máris redukál 65-re.
Nekem sem jön be.
Fénykép, videó nézéskor sincs értelme, hírolvasáskor se.
Ráadásul gyártani is biztos költségesebb, mint a sima egyenes kijelzőket...Jó lenne, ha kikopna, mint a 3D , meg a noccs, kameralyuk is ki fog majd, de ez a hajlítás fog legnehezebben eltűnni szvsz.
-
tylerddd
veterán
válasz
gyuri81 #17353 üzenetére
Ne haragudj, de nekem egyszerűen nem életszerű, hogy arra a kis helyre egyáltalán írni akarna az ember. Tehát milyen értékelhető információt lehet arra a kis területre bevinni?
Én esetleg az intelligens kijelölésnél jártam úgy, hogy pl. egy képnél nem tudtam a lehajló részen lévő területet kijelölni. Aztán rájöttem, hogy a sík részről kell indítani a kijelölést, nem az edge felől. Ha minden kell a képből, akkor meg tenyéréllel képernyőkép és a készített képet megvágom. Szövegnél soha nem jártam még úgy, hogy oda lelógjon valami, vagy ha igen, akkor összébb húztam a szöveget és úgy jelöltem ki.
Ettől függetlenül én is csak dizájnelemként értékelem a hajlított kijelzőt, meglennék a sík felülettel és ráadásul akkor üveget is egyszerűbb lenne rá tenni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- NBA és kosárlabda topic
- LEGO klub
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest