- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
kekedi
senior tag
válasz
MrCsiT #15765 üzenetére
Hali,
Én pont vásárlás előtt állok.
Bár tudnék venni drágábban is telefont, csak a gyomrom nem veszi be a dolgot.
Legdrágább telefonom is 100k volt (S6 kifutott korában). De tudom, hogy most kétszer annyit kell költenem, ha Note-ot szeretnék. (de háromszor ennyit nem akarok)Külsőleg a Note 9 a favorit.
16:9 kijelző, szép hátlap, stb.
Talán a hajlított kijelző az ami nem tetszik. Az is csak azért, mert szeretek az új telefonomra fóliát rakni. ezekre meg művészet.-Az egyik elvárásom a nagy akku. Bár mindkettő jó, de a Note 10 jobb lesz (elvileg)
-Jobb S-pen
-Kamerában több lehetőség. (Már csak a minőség a kérdés. Remélem hoz egy elfogadható szintet. legalább egy S7 szintet)
-Tovább lesz támogatottAz IP védelem és a QI töltéés is jó lenne, de együtt tudnék élni a hiányuktól.
A külseje annyira nem jön be a 10-esnek, de nekem a tudás fontosabb. Valamint tokban hordom a telefonjaimat.
Persze ha valami csoda folytán sokkal olcsóbb lesz a Note 9, azt fogom venni.
De sok esélyt nem látok rá.
-
törölt tag
válasz
MrCsiT #15765 üzenetére
Ezt a frissítés dolgot úgy mondjátok, mintha kihúznátok a telefonnal addig, amígy megkapja az utolsót. Plusz ott van az is, hogy konkrétan semmit nem hoznak a frissítések. Évek óta benne vannak a Samsung szoftverében amit "feltalál" a Google. Havi biztonsági frissítések pedig még jönnek egy darabig a 9-esre is. A lehajló kijelzőre annyit, hogy tudtad mit veszel. Nekem bejön.
Hátlap cserénél nem az lesz a fontos, hogy milyen anyagból van, hanem, hogy milyen telefonra.
-
gerner1
nagyúr
válasz
MrCsiT #15765 üzenetére
"Amúgy, ha Dual simes telónál mondjuk mint nálam, XEH/XEH,XEH/TPH van, akkor végül is, TPH CSC-hez kapok majd frissítést, vagy XEH-hoz?"
- XEH kódra fog érkezni. Ennél a készüléknél, a kódsor első tagja (XEH/XEH,XEH/TPH) jelöli az aktív-CSC -t, amelyre érkezik a frissítés. -
petymeg
addikt
válasz
MrCsiT #15754 üzenetére
Láttam yt-on tesztet róla, tiszta karc műanyag hátlap. Hiába, hogy tokban hordja az ember, de kösz inkább nem.
Ez a 9 életem legjobb mobilos döntése volt, egy év alatt se sikerült megunni. Nekem külsőleg sokkal jobban bejön, mint a 10. Az a kínai színjátszós hátlap, meg az a snassz kamera elrendezés... fujj.
-
törölt tag
válasz
MrCsiT #15617 üzenetére
Szvsz a kijelző minősége jobb lehet a Note9nek(prémium csúcs Samsungnak készült), ami nálam üti, hogy edge-e(nincs bajom vele, sőt). Aksiban valószínüleg többet tud majd, de nem hiszem, hogy annyival, mint előre remélhető. Ezek után jönnek a 9-es előnyei... Normális ujjlenyomat-olvasó, írisz, értesítési led, nincs glory hole. Kamera elrendezése is gusztustalan a litenak szerintem. Nem lenne problémám a telefonnal, ha nem a Note nevet szennyezné be. Szerintem meg kellett volna hagyni csúcstelefonnak.(Note10 és N10+ is vicc már)
-
LalaApo
csendes tag
válasz
MrCsiT #15611 üzenetére
Elindítottam a telepítést, a számítógép pittyentett egyet, mintha megszakadt volna a kapcsolat és itt megállt minden, majd a telo kiírta, hogy nyomd meg a hangerő le+bekapcsoló gombot 7 mp-ig és azóta ilyen. Ha most is nyomom őket akkor kikapcsol egy kicsit de néhány másodperc múlva vissza jön ez a felírat.
-
törölt tag
-
tylerddd
veterán
válasz
MrCsiT #15517 üzenetére
Az egyéb beállításaiban ott van, hogy eltávolítás. De a kényszerleállítás is jó lehet, nálam van, ami azzal lett kilőve.
Az értesítéseket valószínűleg a Google account miatt küldi. A beállításaiban a fiókoknál távolítsd el a Google fiókot. Ez nálam megszüntette a frissítési jelzéseket. + Értesítés és adatok alatt minden le van kapcsolva. Nálam csak a Samsung fiók van ott megadva, mert oda csinálja a bizt. mappa mentését. Kevés tartalmam van itt, bőven elfér a rendszer biztonsági mentésével a Samsung felhőben, össz. 15%-ot fogyasztva.
Én amúgy szeretem és rendszeresen használom olyan dolgokat tárolni, amiket nem szeretnék, hogy ott legyenek a sima galériában vagy jegyzetek között stb. Így nem kell külön letöltött, általában fizetős app. titkosításra, mint amit pl. iOS-en használtam. Sokféle beállítás van, pl. alkalmazásváltás esetén vagy kilépéskor azonnal zárol, multitaskingban nem látszik, hogy mit nézel benne, csak azt, hogy megy a galéria a bizt. mappában. Nálam a PIN-es zárolás van csak megadva bizt. mappánál, az a fejemben van és nem kijátszható ujjlenyomattal vagy arcfelismeréssel (persze ez szélsőséges eset lenne és eléggé paranoia)
-
tylerddd
veterán
válasz
MrCsiT #15274 üzenetére
Nem kötekedni akarok, de a bubik nem jelentenek automatikusan alászorult koszt. Ha azért van, mert aláment valami, azt egyértelműen látszik. Meg persze van olyan is, hogy alatta marad valami kosz, de mégsem csinál buborékot. Levegő akkor is alászorulhat, ha nem lesz koszos a felrakás során. Ez üvegnél és fóliánál is így van, legalábbis én így tapasztaltam az elmúlt jó 8-9 évben, mióta ezeket pakolgatom az érintős telefonjaimra. Szerintem egyszerűen az a "baja", hogy sokkal precízebben kell illeszteni, mint egy sík kijelző esetében.
-
mézespálinka
senior tag
válasz
MrCsiT #15274 üzenetére
Jelentem, szervizbe adtam a note-ot
Nagyon kíváncsi leszek... TMX :S:S...
Az külön vicces volt, hogy "mi csak felküldjük itt semmit nem szervizelünk" , pedig a samsungagl mikor felvettem a kapcsolatot azt mondták hogy megpróbálják itt, ha nem megy akkor küldik Budaörsre. Jó mindegy.
Csereteló van esetleg? "nincs, már rég óta nem adunk". Mondom az jó mert szintén a samsung mondta, hogy "nem kötelező de örömmel mondhatom hogy a mi szervizpartnereink önként vállalták ezt a szolgáltatást".
Na mindegy, egyébként később lett egy csereteló.... emailt kértem az értesítésről, hogy lezajlott a szerviz vagy levelet, mert (most tényleg) nincs másik telefonom.
"Inkább keresek egy cserekészüléket" wow mondomAmi viszont fel****tt. Szokásos átvételi elismervény. Kijelző, hátlap, sarkok: karcos megjelöléssel. Rákérdeztem, mondom ne haragudj mutass egy karcot bárhol. "mikrokarcok vannak". Most szivatsz, kérdem? "Figyu nekünk ezt kötelező beírni, ezzel védjük be magunkat. Ha nem írjuk be nem vehetem át a készüléket"
-
tylerddd
veterán
válasz
MrCsiT #15258 üzenetére
Annyira erős a ragasztó rajta, hogy nehéz kihajtani a szélek felé a bubit a már odatapadt részeken keresztül. Én is szenvedtem vele, de ezt felülírja, hogy ez eddig a legjobb és legtartósabb üveg, amit tudtam venni rá. A Dome Glass 3x ennyi volt és alig bírt néhány hetet.
-
tylerddd
veterán
válasz
MrCsiT #14521 üzenetére
Eddig hibátlan. Annyi, hogy a fekete keret két oldalt a széleken kicsit rajta van a kijelzőn. Ugyanakkor eddig semmit nem takart ki, nincs ott mit nézni. Edge panel is látszik, világító szélek szintén. Illetve talán ez kell ahhoz, hogy rendesen megálljon és ne váljon fel.
-
törölt tag
válasz
MrCsiT #13378 üzenetére
Kékfényszűrőt használsz nappal?
Mivel írtad hogy anélkül is próbáltad, így érdekes a jelenség. Lehet az nem tetszik neked, ami nekem. Plusz fényerőt dob rá a napon és kifakul, bár én jól látum úgy is.
Most váltottam egy nem gyári fényerőszabályzóra, jobban tetszik, mint az adaptív marhaság. [link]
-
törölt tag
válasz
MrCsiT #12721 üzenetére
Rootold már ki azt a k**** telefont, és ne siránkozz tovább. Senki se kényszerített, hogy ezt használd, van pár droidos gyártó aki sz*rik a szabályokra, biztos találsz megfelelő készüléket. Ha nem jött volna a 9-es frissítés, lehet, hogy tilják 8-ason. Akkor mi miatt sírnál? Csúnya Google lebutítja a telefonod? 😭
-
válasz
MrCsiT #12719 üzenetére
Márpedig a jogi szabályozás a lényeg, a gyártóknak annak kell elsődlegesen megfelelni, a felhasználói igényeknek csak utána, fordított helyzetben halálra bírságolnának minden gyártót, illetve betiltanák a készülékeik forgalmazását.
Arról nem is beszélve, hogy a telefonos beszélgetések rögzítése egyrészt rétegigény, másrészt annak a kis rétegnek a nagyobb hányada vélhetően nem felel meg az előírt követelményeknek és úgy "háborog". Igaz, ez inkább a korábbi "pereskedős" felvetésre vonatkozik.
Tényleg hiába feszegetjük a témát, előrébb nem fogunk jutni, mert felettünk - még ha részben értünk is - és a gyártók felett áll az, ami szabályozza ezeket a dolgokat. -
-
-
FőDudu
veterán
válasz
MrCsiT #11674 üzenetére
Nalam eleg egyszeru a tortenet. A telefon kezben van hasznalva.
Akkor pedig adott az ujjAutoban nem kell feloldas, kihangosito megoldja. Hanghivas is mukodik.
Toltore meg akkor rakom amikor lefekszek, majdnem lenemitva, igy keves az eselye, hogy utana fel kelljen oldani reggelig.(irisz leolvaso durva a sotetben, azt inkabb nem is engedelyeztem).
BT fules is vezerli a szamokat is, nem kell kezzel hozzanyulni.Lehet elter a mod ahogyan hasznaljuk a telefont.
-
petymeg
addikt
válasz
MrCsiT #11674 üzenetére
Az asztalon fekve feloldás az irisszel meg arcfelismeréssel se megy, kivéve ha odahajolsz felé. Akkor már inkább felveszed és ujjlenyomat, kényelmesebb, egyszerűbb. Autós töltőnél és vezetékmentes töltőnél sincs bukta, mert olyan magasan van, hogy simán el lehet érni ujjal. Egyébként én kocsiban a kihangosítót beállítom biztonságos helyként és akkor nem kell feloldani semmivel.
-
-
-
válasz
MrCsiT #10352 üzenetére
Tegyél fel TMH firmware verziót például és neked is eltűnik majd a HD ikon.
Nincs most olyan gyors netem sajnos, hogy kimérjem a Note9 wifi képességének a maximumát, pedig a megfelelő MU-MIMO router is adott (ha már a Note9 is MU-MIMO-s), sőt, az még többet is tud, mint a telefon.seger: Sok tényező befolyásolhatja, a fókuszálás milyensége, a kamera beállítása és használati módja, vagy a kamera védőüvegének a tisztasága is akár - nem beszélve arról, ha valaki használ azon valamilyen védőfóliát vagy külön lencsét, bár ezek nem annyira jellemzők, de volt rá példa itt is és csak utólag tudtuk meg a probléma okát.
-
-
LBandi
aktív tag
válasz
MrCsiT #10291 üzenetére
Szia!
Én a Turbado-nál vettem az 512-es Note-ot (253 ezer volt, amire kértem még a prémium szolgáltatást).
Azt hittem kapok majd valami más EU-s készüléket, de meglepve tapasztaltam hogy érintetlen XEH/XEH/
XEH/XEH készüléket kaptam (a papírok a dobozában szintén magyar nyelvűek. Annyi hogy nincs hozzá Samsungos garipapír mert a bolt intézi a prémiumgaranciaszolgáltatást ami elvileg újat ad és nem javíttat. -
válasz
MrCsiT #10300 üzenetére
Amiket írsz, illetve az üzlet ad mint prémium szolgáltatást, az már feláras náluk, így külön mérlegelendő, de egyértelműen jobb a "sufni" GSM üzletek 12 hónap hardveres + 12 hónap szoftveres garanciájától és egyéb trükközéseitől.
Én mindig a hivatalos viszonteladónál történő vásárlást sorolom előre a korrekt gyártói jótállás miatt, utána jönnek az egyéb konstrukciók - mert néha vásárolok azért egyéb üzletben/webshopban is -, ár-érték arányt nézek, a cég székhelyét és egyéb adatait - az esetleges későbbi (jogi) ügyintézés, netán a cég megszűnhetősége miatt -, a készülék forrását - eredetileg melyik országban lett forgalomba hozva - és hasonlókat, aztán döntök.A készülék belakásakor választhatók ki a telepítendő Samsung és Google alkalmazások, előbbi felsorolásában szerepel a számológép is, ha nem veszed ki előle a jelölést, akkor települ, ellenkező esetben utólag kell eszközölni azt, a Samsung és a Goole Play áruházban is megtalálható.
-
válasz
MrCsiT #10291 üzenetére
Ők is a nem hivatalos viszonteladói körbe tartoznak, onnan meg nem szoktam már tovább ragozni a dolgot, mert szerintem hiába a két év, illetve második év, az is csonkított garancia már, hogy csak hozzájuk lehet vinni probléma esetén a készüléket, gyártói/szerződéses szervizbe nem.
Tényleg döntse el mindenki maga, hogy hol és milyen konstrukcióban vásárol, kell neki drágábban az eredetileg is hazánkba szánt régiókóddal rendelkező készülék a jobb jótállási feltételekkel, vagy jó másmilyen is az annak megfelelő garanciával...stb. olcsóbban, mert elég összetett a dolog, vannak fokozatok. -
petymeg
addikt
Eddig 5 db tokot vettem/rendeltem, amiből 3-at tudtam kipróbálni. Nekem ez a legjobb: https://m.aliexpress.com/item/32911112147.html?spm=a2g0n.orderlist-amp.item.32911112147&aff_trace_key=50853b85abee48c389bc33e9bb695478-1552483563871-05893-UneMJZVf&aff_platform=msite&m_page_id=8983amp-wiXwozaoPZ3rHOwwDpJ3-w1552483603508
-
petymeg
addikt
Sajnos mostanság elég figyelmeten vagyok, az utóbbi három telefonomat összetörtem. Biztos a korral jár... A legutóbbi Galaxy S7-et kétszer is összetörtem, mindkétszer a kocsiból kiszálláskor kirepült. Másodszorra pedig tok is volt rajta, de ezután már nem javítattam. Egy ilyen véletlen elejtésre fizetnek?
-
Reggie0
félisten
Kozel-keleten. Mo-n nem tudom hogy mennyi el a garibol, nem is itt adnam gariba a szervizeket ismerve.
-
-
Azon az áron nem életszerű, hogy 24 hónap megfelelő gyártói jótállásos lesz az i-shop telefonja.
A focuscamera esetén változtak némelyiknél az árak is, ha az azért történt, mert a drágábbakat megfelelő forrásból szerzik már be, akkor akár rendben is lehet, de ez nem biztos még így sem. -
tylerddd
veterán
Azt nem, de mivel i6s-re nagyon bevált ugyanazon nevű cucc, az lett volna, ha a Dome Glass-ba itt nem futok bele. Fólia egyébként volt a tok mellé.
@ icecave Kíváncsi leszek, mert egyébként tetszik. A textúrázottság is bejön, tehát azt az említett másikat eltettem szűkösebb időkre, tartalékba. Annak olyan anyagú a külseje is, mint ennek a Nillkinnek a belseje.
-
tylerddd
veterán
Van egy Mi A1-em és az csalódás volt a fent említett két dologban, ami miatt én nem használnám napi szinten (nem is használom konkrétan, mobilnetet osztok vele). Ez ugye stock droidos, így a MIUI-s dolgokat nem is tudja. Amúgy egy Nokia 7 Plus mellé téve tűnt fel a kijelző leginkább, ami ugyanaz a technológia és az ára 100k körül mozog, amiért ugyanúgy stock droidot kap az ember, kamerában is megveri az A1-et. Tehát annyira nem kell komolyabb kategóriákban gondolkodni. Én inkább adnék azért többet, de látható különbség lenne közöttük. Persze 50-60 körül jelenleg én sem vennék mást, csak Xiaomit, ajánlgatom is mindenfelé, ha kérdezik.
-
kchris78
veterán
ez igy van... a legerzekelhetobb elonye annak hogy a csucsorocik kb kihasznalhatatlansagig erosodtek hogy a kozep/also kategorias procik is atlag user celra siman megfeleloek. ugyanez van droid es ajfon vonalon is.. nem veletlenul jo meg ma is egy6/6s mint ahogy az emlitett samu saomi es tarsai...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hobby rádiós topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- OLED TV topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyúrósok ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Motorola G55 5G - 8/256 - szürke - garanciás
- Karcmentes Állapotú Apple iPhone 15 Pro Max 1TB !! Black Titanium !! 3 Hó Jótállás
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged