- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
m1lan
őstag
válasz
HMárió #17170 üzenetére
Nálam az 1-es kártya a privát, minimális forgalommal, sokáig azért nem is tűnt fel, hogy probléma van, mert többnyire kimenő hívásaim voltak róla. Édesanyám szokta jelezni, hogy sokszor nem csörög ki, ha hív, de sokadik próbálkozásra mindig összejött neki, ezért ráfogtuk az ő telefonjára. Aztán elkezdtem állásinterjúkra jelentkezni, természetesen a magán számommal... az egyik helyről az interjú előtti napon tudtak elérni végül, akkor jelezték, hogy többször is próbáltak hívni, de csak most csörgött ki. Akkor is csak azért, mert nem dolgoztam, és a 2-es kártya ki volt kapcsolva. Szóval a mai napig nem tudom, hogy hívtak-e volna máshova is...
Amikor a 2-es kártyáról ment a mobilinternet, akkor a céges belépő SMS kóddal szenvedtem. Jobb esetben csak fél/1 percet késett, rosszabb esetben 10 perc után sem jött meg, olyankor repülő üzemmód és társai hatására kaptam csak meg. Utólag derült ki, hogy az ellenkező kártyára kellett volna átállítani a mobilinternetet, hogy ne akadjon el. Érdekes, mert a Honor 10 ugyanígy volt beállítva, ott azonnal megjött mindig, és egyébként a Huawei-es kollégák soha nem is szívtak vele, a Samsungosok viszont kivétel nélkül.
#17174: Azzal nem is lenne baj, ha csökkenne észszerű keretek között, de az 1 megabit alatti értékek nagyon nem azok. Olyan, mintha a modem/szoftver nem tudná magától megoldani a kettéosztást, ezért "kell" külön kártyára osztani az alapértelmezett hívást és SMS-t. Ami ugye a fenti példám alapján szintén nem egy tökéletes megoldás, mert akkor meg az SMS "dugul be"...
Szolgáltatói (TMH) fw van rajta jelenleg. Megérheti emiatt mondjuk XEH-ra cserélni vagy az nem befolyásolhatja?
-
Prien
addikt
válasz
HMárió #17161 üzenetére
Nem volt semmi betámadás, csak megjegyeztem, hogy ebbe az irányba ne menjünk el. Mert semmi értelme.
Gondolom, ez érthető, ez meg az én vélemény formációm.A 10-es szoftverről Note 9 esetében, hangrögzítés, két sim kártya kezelési és kihangosítási problémákról olvastam eddig...ez sok vagy elenyésző?
Ahhoz képest,hogy nemrég adták ki és nem tudsz róla visszalépni...egyszerűen ezeket a szoftvereket már nem tesztelik le olyan alaposan, mint amivel piacra dobják a telefont.
De ez is csak az én összeesküvés elméletem. -
Saccco
nagyúr
válasz
HMárió #17150 üzenetére
Én már egy ideje vártam a teljes képernyős mobilokat, de aztán nem tudtam még egy évet várni, végül ezért döntöttem a Note9 mellett.
Az egyik fő ok a rendes dark mode rendszer és böngésző szinten, ami a Samsung mellett tartana.
Korábban inkább Oneplus-t vettem volna, viszont ott is szépen elszálltak az árak. Néztem a Xiaomi készülékeit is, ott is van több is, ami tetszene. Sajnos azonban a többség kijelzőfelbontása kisebb. Korábban jól elvoltam a FullHD-vel, de most összehasonlítva a nagyon apró szöveget sokkal jobb a Note9-en olvasni, mint a Mi 9T-n amivel hirtelen összehasonlítottam. Mondjuk biztos együtt tudnék élni a "kisebb" felbontással is.
A notch zavar, de a punch nem.Az LG úgy ahogy van eltűnt... A G2-t szerettem, a G3 is egész jó volt. Most viszont semmi értelmes nincs náluk.
Huawei-t sose vennék, volt Mate 7-em, többet nem kell.Konkrétan jelen gondolatom alapján csak 3 gyártó készülékét vásárolnám meg. Ezek a következők: Oneplus, Samsung, Xiaomi.
-
törölt tag
válasz
HMárió #17151 üzenetére
Számomra az a bosszantó, hogy máshol jobb processzorral szerelik ugyan ezt a telefont. Nem azért említem negatívumként, mert nem elég bármire, hanem mert ugyan azért az árért nem a csúcsprocesszor jár a csúcskészülékükhöz. Teljesítmény nem is érdekel, de a több órás akkumulátor hátrány már igen. Eddig 2 alkalom volt, amikor pont jól jött volna az a kis plusz ami a Snapdragonos verziókban megvan. Kamerával egyet tudok érteni, nem a legjobb már a telefon, de szégyenkeznie se kell, teljesen kiegyensúlyozott mind fotók terén, mind videózásban.
-
-
válasz
HMárió #17069 üzenetére
Reggeld mar el nekem, hogy orbitalis, bolcs es vegnelkuli tudasod birtokaban mikent fognak a folyekony szappan "darabkai" lerakodni a hezagokban normalis hasznalat mellett (azaz pl nem hagyod allni egy oraig fel liter szappanban a telefont)? Tudod, az ember elobliti a telefont mikor megmossa...
Volt mar a netes eletedben egyszer is, hogy beismerted, hogy tevedtel, beneztel valamit, ne adj isten, hogy nem neked van igazad?
Szanalmas, amit ebben a topicban eddig muveltel...
-
gyu70
tag
válasz
HMárió #17054 üzenetére
10 es droid van rajta igen. Persze, a virust barhonnan barmirol konnyeden ossze lehet szedni, de talan amit legtobbszor fogdosok helytol fuggetlenul az a telefon.
En nem kimelem a kamerat sem, pl amikor alkoholos szemuvegtorlo kendovel torlom at, egyelore meg semmi elvaltozas sem mutatkozik. -
tylerddd
veterán
válasz
HMárió #17025 üzenetére
Ne viccelj már! Nyílván sűrűn vannak ilyen vitáid az életben/fórumokon, kiosztottad magadnak az admin szerepet és egy joker aláírást ... így mindenki hülye, csak neked lehet igazad. Én úgy gondolom mindenki korrekt, érthető módon reagált és pont te jöttél a degradáló, mástól várod a megoldást a saját felhasználói szokásaidra szöveggel, ami megint csak azt mutatja hogy félreértelmezted az alapszituációt. Abban mi felhasználói szokás, hogy a lekopott olofób réteg miatt kellene vennem üveget?! Ha a karcvédelemről lett volna szó, akkor lett volna helytálló a hozzászólásod, az tényleg igény függő, van aki látja értelmét, van akit nem érdekel.
-
törölt tag
válasz
HMárió #17011 üzenetére
Pont nekem? De cuki vagy.
Azért tűnik kötekedésnek, mert teljesen másra reagáltál, mint amit kérdezett. Gondolom neked sok milliód van, azért nem számít, hogy a 3000ftos fólia, vagy a 100+ezres kijelző törik e. Nyilván vagány vagy, hogy sose karcoltad, sose ejtetted, de mi van, hogyha a társadalom egyik lúzerje miatt ejted el?Én a tollhasználós milliót szeretném, nem viccből választottam a Note-ot.
-
tylerddd
veterán
válasz
HMárió #17020 üzenetére
"Erre milyen választ vársz? Én a vírus óta alkohollal tisztítom a telefont, fóliát kb 8 éve nem használok (sose lett még karcos, de ha az lesz az se érdekel).
Akkor most rám hallgatsz, vagy magadra?Ha zavar téged a csupaszsága vegyél rá."
Ezt írtad. Te arra reagáltál, hogy kell-e üveg a telóra a karcok miatt. Ez nem volt kérdés és az sem, hogy zavar-e a csupaszsága. Én az oleofób réteg okán érdeklődtem. A "Vegyek rá megint, igaz?" költői kérdés pedig arra vonatkozott volna, hogy ugyebár nincs más megoldás, mert egy friss üvegen nyilván kevésbé látszódna a zsírosodás.
De ne zavarjon az sem, hogy aki reagált a kérdésemre, az mind értette miről van szó
-
Somatom
veterán
válasz
HMárió #17000 üzenetére
Pont ezért jó, hogy lehet telepíteni külsős alkalmazásokat. Nem fogom minden kütyü gyári hülyeségeit kitapasztalni. Felpakolom a megszokott szoftvercsomagomat és ennyi. Már, ha valamit nem tilt le a Google, vagy a gyártó egy új firm verzióban. Akkor utánaolvasok, hogy tulképp mik is a frissítés újdonságai és ha nem találok olyat, amiért beáldoznám a megszokott funkciókat, akkor a frissítés részemről felejtős.
Amúgy meg ez a fekvőbe fordulás nálam is érzékeny pont. Pl. telón a MyTV, ez a Photo Editor, meg a PH kliensalkalmazás nem hajlandó fekvőbe fordulni. De, semmi gond. Automatizálóval kikényszeríttetem a szenzor szerinti pozíciót és utána indíttatom az appokat. Úgy fordulnak fekvőbe, mint a kis angyal. -
newman8929
tag
válasz
HMárió #16977 üzenetére
Én is arra gyanakszom, hogy náluk (Facebook) nincs rendbe valami, de ez 10 előtt nem csinálta. Gyorsítótár törlés megoldja, de akkor sem kellene random lejátszania magától semmit, főleg, hogy már rég túl van pörgetve az adott bejegyzés. 9re egyből rá engedtem a 10et, majd utána FR és nulláról belakva. Csak névjegyek hozva gmail-ről, szóval semmi nem maradhatott a régi rendszerről
-
tylerddd
veterán
válasz
HMárió #16937 üzenetére
Van, de nem működik rendesen valamiért. Épp most néztem rá, tavaly októberben szinkronizált nálam utoljára ... szerencse, hogy annyira nincs rá szükségem, de pl. iCloud-nál iPhone-on Safari és Chrome között PC-n szinte azonnali volt a szinkron. Vagy nincs jól beállítva valami, de a Chrome-ban szinte nem is lehet rajta mit ...
-
Somatom
veterán
válasz
HMárió #16911 üzenetére
Én nem használok otthon PC -t. A telómat, meg a tabomat használom monitoron. Otthoni TV előfizetésem sincs, a MyTV -t használom.
A manuális bitráta állítás azért kell, mert nagyon sokat vagyok roamingban. Ha van erős net, akkor a gyári kliens automatikusan magas bitrátát használ, ami pikkpakk lezabálná a roaming keretemet. Kodiban ezt tudom korlátozni. -
Somatom
veterán
válasz
HMárió #16909 üzenetére
Ugyan, mitől kéne védjen? A Kodiban van a legnagyobb biztonság. Úgy hívják, hogy nyílt forráskód és egy nonprofit konzorcium fejleszti. Azért kéne, mert Kodiban megy pl. az HBOGO (manuálisan változtatható bitrátával, ami az Androidos kliensben nincs), a MyTV (amiről írtam korábban, hogy a DeX nem hajlandó megnyitni), stb., stb.
-
Integrale
veterán
válasz
HMárió #16859 üzenetére
Nem irta senki, hogy a powergomb elhasznalodasa az oka. (Legalabbis azok, akiknek szukseguk lenne egy kepernyon levo lezarasnak, azok nem).
Egyszeruen nem all kezre minden helyzetben az oldalso gomb, nem kell atnyulni huvelykujjal az oldalahoz, autoban nem mozgatod el a tartot, mivel a gomb ellenallasa az en esetemben (tokban es a gyari csoro flippes borzalomban egyarant), akkora, hogy elmozgatom a telefont a helyerol. Vagy ket kezzel kell odanyulni, ami nem kivitelezheto autoban. De ha nem lennek csoro, akkor egy autos cseledet vinnek magammal mindig, hogy ellentartson az egyik kezevel.Egy tokhoz aztan nagy szakertelem kell, elvegzem a flipptok MSC-t, hogy ertsek hozza.
-
petymeg
addikt
válasz
HMárió #16850 üzenetére
Ha azt hiszed, hogy valaki attól "úriember" mert flipes tokot használ, akkor még sok meglepetés fog érni életedben.
A másik, egy használati tárgynál nálam az első szempont a használhatóság, és az én szememben a flipes tok a telefon használhatóságát korlátozza csak.
Én kitámasztós tokokat használok egy spigent meg egy gyárit, spigen üveggel, amik szintén nem filléres megoldások, de sokkal kevésbé korlátozzák a telefon használhatóságát, mint a flipes. -
Integrale
veterán
válasz
HMárió #16850 üzenetére
Ennyi eroltetett baromsagot is ritkan olvasni. :D
Uriemberes a flippes?
Flippes tok is kicsuszhat a vallad es a fuled kozul, tech kinezet senkit kit erdekel, vagy te masnak mutogatod a telefont?
Nem hasznalok foliat, es nem karcos a kepernyom, szemben a korabban probalt flippes retekkel, ami koze bement a por, es finoman megdorzsolte az uveget.
Nem jon szembe az utcan? Ez inkabb a csoro gondolkodas, aki villantani vesz egy fillerekbol gyartott tokot dragan.Szerintem egy kenyelmetlen, egyaltalan nem biztonsagos es gagyi megoldas meg a gyari fliptok is, van egy a fiokban.
Tobb mozdulat, mire hasznalni tudod az eszkozt zsebbol kiveve, fogast kell valtani, igenytelenul mocorog a telefon mogott a fedlap... -
válasz
HMárió #16850 üzenetére
Tényleg biztos nagyon fasza a flip-es tok,de....én is hányok tőle. Próbáltam párat,de csak kidobott pénz volt. Sokat vagyok autóba,már itt megáll a használhatóság,hiába az Android auto (egyenlőre....a jelenlegi szinten). Ezen felül sok telefonom van (napi 50,de nem ritka a 100).
Nekem sem jön be,kész.
A gomb megynomását meg kb 8 éve kerültem (S1-óta használtam a screen off-ot). Mindig masszív tokokat használtam és ebben még macerásabb a gombot nyomni.Régen ezt is használtam Notification Toggle
-
MrCsiT
addikt
válasz
HMárió #16834 üzenetére
" ..hogy ha valaki olyan fícsört akar, ami egyébként meg van már oldva"- igazad van: legalább 3-4 fejlesztő oldotta már meg, hogy ha netezek, akkor 1 ikonnal zárolhassam a telót. Aztán jött a kiváló 7-es droid, és szétcseszték az egészet.
Valaki mintha írta volna, hogy van dupla kopp-os lezárás. Ha másvalaki megírná, hogy hol található, azt megköszönném. Nem értem, hogy egy kijelző lezárási funkciót a francért nem lehet a "Kijelző" menüjébe tenni?!
Amúgy képzeld csak el: autózol, tartóban van a teló, nézed a térképet. Hosszabb távú autópályán, lezárnád a kijelzőt.
Mi lesz kényelmesebb? Megkeresni a fizikai gombot valahol oldalt, vagy, a home megnyomása után 1 tappolással zárni a kijelzőt? Ezért, van értelme
Abban igazad van, hogy sokszor a megszokás is szerepet játszhat 1-1 alkalmazás használatában, ha a kiváltása nem egyértelmű. -
Integrale
veterán
válasz
HMárió #16829 üzenetére
Rá nem jövök, hogy miért nehéz megérteni, hogy valakinek mások az igényei, mint neked. Nekem még az anyatej is visszajön a gyomromból, amikor meglátok egy flip tokot.
Továbbá vannak olyan tokok, élethelyzetek és használati környezetek, amikor egyszerűbb a képernyőn megérinteni egy gombot valahol, mint egy fizikait a telefon oldalán. -
válasz
HMárió #16751 üzenetére
Magyarázd el kérlek, minek neked egy szoftveres gomb a képernyő kikapcsolásához, mikor van 600 féle mód erre gyárilag. Szeretnék tanulni. Hátha tényleg szürkeséges és akkor együtt tudnánk lobbizni a Samsungnál, hogy csináljanak szoftveres gombot.
Köszi.
Te vagy az emberem. Mondj légyszi a 600-ból csak 1-et, hogy gyárilag hogy oldom meg a szofveres kikapcsolást.
Hogy miért kell ez nekem? Mert így szoktam meg kb 6-7 éve....illetve egy spiegen rough armor tokban van a telefon,amiben nem könnyű a kikapcsoló gombot nyomkodni. Még az iphone-omon is az assastiv touch gombra ráprogramoztam (2 gyors koppintás) a szoftveres képernyő kikapcsolást,annyira rááltam már erre. -
Somatom
veterán
válasz
HMárió #16746 üzenetére
Most megnéztem a gyári kamera alkalmazást. Ritka szarul sikerült darab. A felbontásállításhoz be kell menni a beállítások menüjébe. Manuális fókuszpont választást pedig egyáltalán nem találtam. Eddig Camera FV-5 -öt használtam. A felbontásállítás azon sincs kivezetve. Viszont, ha hosszan nyomok egy pontra a kijelzőn, akkor ahhoz a ponthoz állítja a fényt. Koppintásra pedig a fókuszt. Sajnos, úgy tűnik, hogy már nem fejlesztik, úgyhogy kell vmi másik kamera app után néznem.
-
tylerddd
veterán
válasz
HMárió #16662 üzenetére
Hmm, valóban nem látszik minden kép ... A Flow-t viszont kipróbáltam, jónak tűnik, nekem csak saját laptop és a Note 9 közé kell. Én egyébként a SendAnywhere-t használom ilyen fájlküldésre, PC és telefon között jól és gyorsan működik ill. amiért nagyon jónak találom még, hogy iOS-re is lehet vele tartalmat küldeni PC-ről, Androidról, másik iOS eszközről stb. és mobilnettel is mehet, ha úgy alakulna. De Google Fotók is megy nálam, onnan is le tudom szedni, mert mindent felnyomok oda.
-
Somatom
veterán
válasz
HMárió #16615 üzenetére
A DeX mód egy Samsung specialitás. Asztali környezet lehet többféle. PC -n RemixOS -t használtam, ami egy speciális Android, direkt asztali módra tervezve, Marshmallow alapon. Ezen kívül, Nugáttól az Androidban alapból van egy freeform multiwindow mód. Tulképp ez a DeX alapja. Nugáton még a készüléken lehet engedélyezni. Oreotól PC -ről, ADB -n lehet engedélyezni. Aztán kell hozzá a Tálca alkalmazás.
Azt meg már megírtam korábban, hogy a fogd és vidd csak egy alkalmazáson belül működik. Ergo kell hozzá egy kétablakos fájlkezelő. -
Anulu79
addikt
-
Somatom
veterán
válasz
HMárió #16602 üzenetére
Androidban minden alkalmazás a saját homokozójában (sandbox, külön futtatási környezet) fut. Közvetlenül nem tudnak egymásról, csak az OS -en keresztül kommunikálhatnak. Ezért nem megy a fogd és vidd ilyen módon. A két alkalmazás párhuzamos futása pedig csak látszat. 9 -es Androidig egyszerre csak egy alkalmazás futhatott előtérben. A másik mindíg háttérben futott, vagy, ha erre nem volt képes, akkor bezáródott (lásd: Telekom TV GO). A multitask - multi resume a 10 -es Android újdonsága, azonban a rendszertámogatás ehhez kevés, az alkalmazásoknak is támogatniuk kell ezt a funkciót.
Ennek hiányában csak olyan alkalmazásokkal működik jól az osztott képernyő, amik a háttérben is tudnak futni. A YT app direkt nem ilyen, mert a Google ezt nem akarja. Alternatív YT alkalmazások tudnak háttérben és felugró ablakban is futni. -
Somatom
veterán
válasz
HMárió #16515 üzenetére
Pontosan erről van szó. Az összes Androidos eszközömön ugyanolyan a Home és ugyanúgy funkcionál. Ebbe beletartozik, hogy az alsó ikonsor elhúzható és 1x1 -es widgetek is kihelyezhetők rá. Valamelyest kompenzálja ezt az edge panel, csakhogy fekvő nézetben nincs edge panel.
rstwingo:
Mi az a void? Ugrik a KNOX flag? -
Somatom
veterán
válasz
HMárió #16481 üzenetére
"taknyolod a telefonon az oprendszert"
Látszik, hogy dunsztod nincs az egészről. Az Odin a Samsung gyári programja. Ezzel telepítettem azt a "taknyot", amit Te tavaly december körül kaphattál meg OTA frissítés formájában.
Egyébként 52 leszek, nem vagyok gamer (egy gamer nem vesz olyan telót, amiben két éves a SOC), Eclair (cirka 2010) óta foglalkozom Androiddal, nálad valószínűleg komolyabb szinten. -
Somatom
veterán
válasz
HMárió #16471 üzenetére
Ha már a számonkérést említetted. Ezt hogy tudnám számon kérni a Samsungon?
Úgy tűnik, hogy Te nem vagy tisztában az Androidos alkalmazások működésével. Ha a vágólap biztonsági rés, akkor a billentyűzet alkalmazások micsoda? Az nem zavarja a Guglit? Másfelől a tiltás az nem fejlesztés, előrelépés. Rendben, tiltsa be! De, akkor fejlesszen helyette olyan tudású rendszeralkalmazást, hogy ne akarjanak az emberek külsős vágólapkezelőt használni (csak a Clipper több, mint egymillió letöltést ért el).
-
Somatom
veterán
válasz
HMárió #16467 üzenetére
Ez bizalom kérdése. Ha Te nem bízol a külsős fájlkezelőkben, akkor használd a Samsungét! Nem nekem volt problémám a fájlátvitellel.
Igen, előtér alkalmazás hozzáfér. A gond az, hogy a vágólap nagyon jó kapcsolódási pont volt alkalmazások között szöveges tartalom közvetítésére. Ez a lehetőség szűnt meg a 10 -zel.
-
Somatom
veterán
válasz
HMárió #16463 üzenetére
Te most viccelsz? A Samsungot a profit érdekli. Ugyan, mit tudnál rajta számon kérni? Mond neked valamit az, hogy Total Commander? Ghisler úr régebb óta fejleszti, mint hogy létrejött volna az Android. Akkor sem szigorkodott jogi lépésekkel, amikor a TC a Windows után a második leggyakrabban lopott szoftver volt. Az Androidost is ő fejleszti. Számomra megbízhatóbb, mint a Samsung.
A home beállítást közben megtaláltam.
A vágólapról hirtelen ezt találtam. Történetesen régóta épp a Clipper+ a vágólapkezelőm. A fejlesztése márciusban, a szinkron májusban állt le. Link. Gebedjen meg a Google!kali:
-
Somatom
veterán
válasz
HMárió #16430 üzenetére
Én inkább arra nem látok garanciát, hogy a gyárit használva a Samsung nem les bele.
A MiXplorer nem egy himihumi fejlesztő Playes szárnypróbálgatása. Nagyon komoly múltra tekint vissza többek között az XDA -n is. Nem tudom, hogy ez mond-e neked valamit. Az XDA -n az Android fejlesztők krémje található. Ha ott egy alkalmazásfejlesztő valamit megpróbálna susmusolni, az nagyon hamar kiderülne és onnantól az illetőnek reszeltek. Szóval, egy régóta futó XDA project számomra nagyobb garancia, mint a Samsung bármilyen kijelentése, ígérete. -
MrCsiT
addikt
válasz
HMárió #16393 üzenetére
"De nem értem, hogy mobilon miért kell asztali nézet a maga apró betűivel." - a mobilra optimalizálás jóóóóóóóóó sok weboldalnál nem működik rendesen, kontrollok, legördülők nincsenek a helyükön. Nem mellesleg, ha megszoktam PC-n, hogy egy gomb hol van, nem bánom, ha bármilyen más platform böngészőjében ugyanúgy megnézhetem.
Nagyítás funkció is van, ha esetleg nem lenne kéznél a szemüveg, mert aki a normál megjelenést nem látja egy közel 7 colos eszközön, az szemészeti eset.Chrome nem játszik, mert mikor legutóbb próbáltam, mindenféle szemét clickbait címeket dobálgatott fel, holott nem vágytam rá, és meg sem tudtam akkor és ott azt szüntetni, tehát számomra az biztosan nem jó.
A Samsung böngészővel ez és csak ez a default asztali nézet hiánya a problémám, minden másban tudja azokat az egyébként teljesen alap funkciókat, amire használom. -
válasz
HMárió #16418 üzenetére
De akkor a DEX padot is vinned kell. Magyarul táska nélkül sehová se mész?
- Nem, van type c- hdmi átalakítóm is, amin működik a dex. ( kb 3cm-es átalakító)
Szerinted hány ember tud munkahelyen netflixezni, meg PC-zni?
- Nem írtam, hogy a munkahelyen filmezzen bárki isVan otthon több tv-m, monitorom amire pillanatok alatt rádugom és megy a műsor. Illetve vittem már rokonokhoz is...
És mi fontos lehet, amit telefonon nem lehet elintézni?
- Nem a fontosságon van főként a hangsúly, hanem inkább a nagyobb képernyőméreten tv vagy monitor esetén, ergo kényelmesebb... -
Somatom
veterán
válasz
HMárió #16418 üzenetére
A DeX padot nem én írtam. Kezdetben egy külön hardver kellett a DeX megjelenítéshez. Ha jól tudom, akkor Note 9 -től maga a teló állítja elő a DeX megjelenítést. Ezért elég hozzá egy HDMI adapter. Persze, úgy nincs töltés. Elméletileg lehetne, de HDMI -n keresztül a TV nem bírná a kraftot. Én a multiport adaptert preferálom.
A másik részt nem is értem. A leírt jelenségből arra következtetek, hogy webszervert használsz a hálózati átvitelhez. Nem a legszerencsésebb átviteli protokoll. Nekem NAS -om van, amin belső hálón SMB -t használok, távoli eléréshez pedig WebDAV -ot. De, szóba jöhet még az FTP is. Mindhárommal lehet mappákat is másolni. Telón MiXplorert használok. Többablakos fájlkezelő. Szerverként FTP -t hoz létre, kliensként pedig elég sok protokollt ismer. Többek között Web, WebDAV, FTP, SMB, Gdrive, stb. Működik a drag and drop átvitel, tehát akár mappákat is tudok áthúzással másolni helyi, vagy hálózati elérési útra. A teló hotspotjának belső IP -jén is tudja futtatni a szervert, úgyhogy akár router nélkül, közvetlenül a két eszköz között lehet másolni, vagy akár videót streamelni. Szvsz. user error, hogy ezek neked nem mennek.
-
válasz
HMárió #16412 üzenetére
Maga a DEX a baromkodás.
Kinek a pap, kinek a paplan.
Hidd el én is annak tartottam, amíg meg nem vettem a DEX padom. ( ami gyorstöltést is tud akár)
Napi szinten használom a DEX-et, ami a monitoromra van rákötve. Abban látom az előnyét az én felhasználó szokásaimat nézve, hogy itt is el tudom intézni azokat a napi rutni tevékenységeimet, amit pc-n is szoktam akár.Előnyei:
- azonnali működés
- a dex kábellel szemben a dex pad tud 2k felbontást is
- gyorstöltés
- a telefon összes tartalmát látja az ember ( de mondjuk ez nyilván evidens esetünkben)
- bárhol tudom használni ahol van tv avagy monitor ( ergo viszem magammal a saját "pc"-m)
- pl: Netflix, Horizon GO alkalmazásokkal azonnal lehet tv-zni az adott eszközön.
stb stb -
válasz
HMárió #16397 üzenetére
Egyébként maradjunk annyiban, hogy még ha jobbak is az általad felsorolt böngészők, én akkor is jobban bízom egy "házon belüli" termékben, mint egy olyan böngészőben, amit valami orosz suhanc firkált egy garázsban.
Köszönjük, részemről ezek után nincs több kérdésem, további jó szórakozást fanboy kingdom-ban! Ez kb egy átlag Apple fan szintjét üti meg. Nem szükséges válaszolnod, szerintem inkább kerüljük egymást a fórumon
(arra azért kíváncsi lennék, hogy melyik bannolt emberke másodregje lehetsz
)
-
Somatom
veterán
válasz
HMárió #16397 üzenetére
A DeX kábel mitől töltené a telót? PC -s üzemmódhoz nem DeX kábel kell, hanem Multiport adapter. Persze, hogy csak baromkodás, ha olyan böngészővel próbálod, ami max baromkodásra alkalmas.
-
Somatom
veterán
válasz
HMárió #16393 üzenetére
Mert a mobil felület butább. Lehet, hogy ez nem a Samsung böngésző hibája, de ettől még így van, ezért egy jó böngészőnek illik ehhez alkalmazkodnia.
Pont azért, mert ahogy írtad, az emberek többsége már inkább mobilon használja a netet. Ebből következik, hogy az emberek többségének felhasználói igényeihez már egyáltalán nincs szükség PC -re. Én is elajándékoztam a családban a PC -met. Egy ilyen proci, GPU, 512GB tárhely (+NAS), 8GB RAM mire nem elég? Akkor minek tartsak otthon még egy PC -t is? Kiadom a képet monitorra, oszt ennyi. Sztem ezt a Samsung is pontosan így gondolta (DeX), és nem hiszem, hogy ötből egy lennék. -
válasz
HMárió #16393 üzenetére
Mit varsz egy nonszensz szubjkektiv "a samu bongeszo a csucs" kijelentesre? Ennel szakmaiatlanabb hsz-t nehez szulni.
Objektiv score-ingok alapjan a Samsung bongeszo a top 10-be se fer be.
Soroljam, hogy mik elozik meg? Csak par darab a teljesseg igenye nelkul:
Kiwi, Chrome, Lightning, Firefox, Ecosia...
Es meg hosszu a lista...
-
Somatom
veterán
válasz
HMárió #16389 üzenetére
Asztali kliens mód a PC -n megjelenő felület. Vegyük pl. a PH -t! A legtöbb aloldal már átállt reszponzívra, de a logout még nem. Én azon fórumozok. Próbáld ki, hogy betöltöd, aztán legördítesz alulra és ráböksz a "teljes verzióra". Rögtön látni fogod a különbséget. Ennek a nézetnek az alapértelmezése kéne. Az Opera tudja, a Firefoxban pedig kiegészítőben azt is megadhatod, hogy minek hazudja magát (Edge, Chrome, Safari, stb.). A whatismybrowser szerint én most egy Linux Firefox 71 -et használok. Valójában Android Firefoxot. Az Opera ezen kívül tud realtime szövegáttördelést is, ami nagyításnál hasznos feature.
Az egérkezelés tesztje egyszerű. Próbálj meg egérrel belenagyítani egy oldalba! Értelemszerűen a kétujjal széthúzás nem játszik, ezért ezt "egyujjas nagyítással" kell. Duplakoppnál a másodikat nyomva tartod és fel/le mozgatod az egeret. A Firefox tudja (ahogy általában a Google alkalmazások is. Pl. a Térképben is működik). Sajnos, Operaban nem müxik és amikor legutóbb próbáltam, akkor a Samsungban sem működött. -
bigkokas
tag
válasz
HMárió #16306 üzenetére
Az a bosszantó,hogy teljes gyalulás után alapbeállításnál nem nyitja meg a vadászaprót..
Beszéltem samsung magyarországgal és szerintük a honlap nem támogatja az android 10 et..aemmi reklámblokkolo nem fut..töröltem mindent ..már nem.érdekel..van laptop..megnézzem s8 éa a 50 beállításait is ..ott is ugyanazok a beálításokkal megy a vadászapró..és csak ez az oldal..nem értem.. -
gyu70
tag
válasz
HMárió #16335 üzenetére
Csak fixen lerakott telefonnal mukodik, az erzekelok elott elhuzod a kezed, de csak bevillan, ha le van kodolva a telod, meg fel kell oldanod. Arc vagy irisz,vagy pin kod,mert lerakva nem fersz az ujjlemonyat olvasohoz, ha meg mar felemeles utan azzal oldod akkor ertelmet veszti a legyezes.
-
tylerddd
veterán
válasz
HMárió #16330 üzenetére
Én igen, arra gondoltam. Persze ha mondjuk mozgás van a számlán, arról rendesen érkezik az üzenet. Pl. ha weben belépek az iCloudomba, akkor kétlépcsős miatt küldi a telefonszámra a kódot, ezt pl. nálam nem jelzi semmivel. Be kell lépni az app-be és akkor ott van. De most legutóbb a Samsung accountomnál is ez volt, egyszerűen megjelent az üzenetek között, nem volt értesítés.
-
tylerddd
veterán
-
Saccco
nagyúr
válasz
HMárió #16279 üzenetére
Megvan, hogy mit szabad megvenni és mit nem.
Lygte-info.dk egy jó pont ehhez. -
-igu-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerékpársportok
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- One mobilszolgáltatások
- Vezetékes FEJhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest