-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
Capella
senior tag
A VoLTE témához kapcsolódva egy mostani tapasztalat érdekességként.
Feltöltőkártyás Vodafone SIM. Ráaktiváltam az ajándék 5 GB mobilnetet. Gondoltam kipróbálom, illetve aktiválom ezen a kártyán is a VoLTE-t a szolgáltatónál. A harmadik félórányi ügyfélszolgálatos hívásomra sikerült az ügyintézőhöz jutnom. Home office, de valahogy lassan megcsinálta, mondja indítsam újra. Oké, próba és nem működik, hívásnál visszavált 3G-re.
Nézem a teló beállításoknál, meg sem jelenik a VoLTE opció. Eddig ez volt és Telekom kártyával kifogástalanul múködött.
Visszateszem a Telekom kártyát, megjelenik a beállításoknál a VoLTE és működik is.
Huawei telóban is megy a VoLTE egy Telekom kártyával. Próbálom helyette itt is a Voda kártyát. Dettó eltűnt a beállításoknál a VoLTE opció, és persze nem is működik. Vissza a Telekom kártya, a VoLTE is megint működik.
Szóval nem tudom, ha (ezt) a Vodafone kártyát érzékelik a telefonok, meg sem jelenik a VoLTE lehetőség, hiába van a kártyára aktiválva a szolgáltatónál.
Telekom kártyánál a beállításoknál kapásból megjelent, csak persze szolgáltatói aktiválás nélkül nem működött.
Vagy SIM kártyát lehetne cserélni, ha érne anvyit, vagy talán inkább szoftvert. A Voda honlapján írnak VoLTE ügyben valami szoftverfrissítésről.
Az tény, hogy az egyik teló Note8 a tavaly januári legutolsó 8.0 Androiddal. Ez még frissíthető lenne, csak nem akarom, pláne ezért.
A Huawei szintén 8.0 Android, de arra már nincs is további frissítés. -
m1lan
őstag
Az Voda sajátosság (volt?) ha jól emlékszem, Telekomnál tökéletesen működik a váltás, maga a szolgáltatás is csak akkor tud problémás lenni, ha gyenge térerő/hálózat ellenére 4G-n indul a hívás. De egyébként próbáltam szolgáltatói oldalról is korrigálni a problémát (Telekomnál dolgoztam
), nem vezetett sikerre az sem...
-
baladam86
aktív tag
-
vmack
tag
Nem. Csak a szolgáltatói beállításokat alkalmazza. Az adatok és saját beállítások megmaradnak.
"A CSC kód az egy adott országhoz tartozó előre telepített alkalmazásokat, nyelvi beállításokat és egyéb ország vagy szolgáltatóspecifikus opciókat jelöli.""
* Multi CSC kód, ami több országot és régiót is összefog (az “O” jelentése Open, azaz Nyitott)
Például:
– az OLB lefedi a következő országokat: Malaysia/Philippines/Singapore/Thailand/Vietnam…stb.
– az OXX lefedi a következő országokat: Ireland/Macedonia/Poland/Romania/Serbia and Montenegro/Slovakia/Switzerland…stb.""CSC kód váltáshoz az adott régió SIM kártyájára van szükség, annak behelyezése és a készülék elindítása után SIM resetet fog kérni. Ennek engedélyezésével a SIM kártya szerinti régióra áll be a CSC (első) kód, nem engedélyezése esetén marad az előző."
Vagyis amikor visszateszed a saját kártyád akkor NEM szabad engedélyezni a sim resetet, mert visszaáll a kezdeti állapot, és ugyan úgy nem lesz hangrögzítés.Én betettem az izraeli kártyát a független telekomos készülékbe ( TMH), nem jött elő a felvétel lehetősége, csak a mobilhálózat beállításait állította át (mms és net) reboot után sem kért sim resetet. Csak miután a DBT verziót letöltöttem és feltettem, az után lett jó.
"Tehát ha már eleve független, mondjuk magyar XEH kódos a készülék, akkor ILO-ra (izraeli független) régióra váltáshoz nem kell új romot feltenni. Vagyis nemhogy nem kell, de nem is fog történni semmi. Hiába töltjük le ILO kóddal, az ugyanaz a független, amit XEH kóddal töltenénk. "
https://prohardver.hu/tema/re_samsung_galaxy_s10_es_s10_duplateszt/hsz_14136-14136.html
https://mano2web.wordpress.com/hasznos-tudnivalok/samsung-csc-kodok/
-
Reggie0
félisten
Mar linkeltem a kemiai kompatibilitasi tablazatot, segitsek elolvasni?
Amugy tessek itt a samu valasza, egyertelmuen a sos kicsapodas a problema vele, nem az hogy atjut a tomitesen:
https://www.samsung.com/hk_en/support/mobile-devices/galaxy-s8-can-i-use-my-device-in-sea-water/De nyilvan ha te ennyire tudod, hogy nem birja a tomites a sos vizet, akkor legyszives vazold a hatesmechanizmust, hogy miert nem. Azt mar tudjuk, hogy kemiailag nem tamadja, akkor?
-
tylerddd
veterán
Gondolom nem minden körülmények között érvényes beázásra sem a garancia, hiszen adott IP-szabványnál meg van határozva, hogy mit és meddig bír. Természetes, hogy elutasítják, ha megállapítást nyer, hogy ezek az értékek túl lettek lépve.
Én egy olyan extra fícsörként kezelem ezt, hogy ha esetleg elázna, vízbe esne és kikapom gyorsan, zuhany alól kilépve felveszem stb. Tehát nem arra lett ez kitalálva, hogy fürdesse az ember nyáron az élményparkban. Az egy dolog, hogy a youtube-on tesztelik akár szélsőséges körülmények között is őket. Ugye felmerül a kérdés még, hogy mondjuk a tartozékok (kijelzővédő üveg/fólia, hátlapi fólia) hogyan viselkednek komolyabb fürdetés esetén.
-
törölt tag
Alkalmazásváltó van, hogy nem vált át, csak fekete képernyő jön elő, vagy egyszerűen nem észleli, hogy rányomtam az egyik kártyára(másik kártyát igen). Lockscreennél is van, hogy fekete képernyő fogad, rá kell nyomnom a középső gombra, hogy a főképernyőre jusson. Aksiban semmi előrelépés, a SOT mutatása f*s lett, a toll gyorsmenüje meg 2 bites. Amit még észrevettem, hogy a Spotify is vacakol(netet nem érzékeli, csak újraindítás után). Vannak érdekes "effektek" swiftkeynél is.
Túl nagy hibái nincsenek, tudnék élni velük, ha nem lenne egy stabil 9-es ami semmivel se tud kevesebbet, sőt. -
glaci
őstag
A sima terpsichora_V4 téma.
(Ha tudsz jobbat ne tartsd magadban, mert még ez sem tökéletes ...)(#14987) LosBlancosrm:
Akkor kipróbáltad és nem segített? (Tehát nem az a baj amire tippeltem?) Pedig bíztam benne, hogy az az érzékelő romlott el. (Főleg miután azt is írtad, hogy FR után jó volt egy darabig ... Nem tudom milyen szoftveres gond okozhat ilyet.)
Akkor vagy másik Note 9 -el toll csere. (Bár ha szoftveres, akkor azt sem fogja majd szeretni, de legalább letesztelheted és megnyugodhatsz, hogy jó a tollad.) Vagy szervíz. Vagy ha van még kedved vele szórakozni, akkor odinnal egy teljesen szűz szoftver. (Ha tényleg szoftveres a gond, akkor segíthet esetleg.) -
fRooStzzZ
senior tag
Azt nem írták, hogy gyári, vagy MTM 800-ra húzva
Akkor most már elgondolkodok én is egy RS6 vásárláson így a videót látva. Addig nem akarom bedobni a törölközőt, míg nem veszek egyet.
Mellesleg a szomszédban is előferdül ilyesmi, mert ott is nagyban megy a subaru / bmw építés. (versanyautók)
Néha kicsit túl van tolva a dolog, de látni szép csodákat ott. Csak néha hallgatni rossz..
Olyan alapjárat van rajta, hogy engem a sírás kerülgetne ha olyan lenne nekem a kocsin. Tolnám is a vastelepre. -
apaszka
veterán
-
-
-
Google play szolgáltatás jogait is vissza lehet venni, Pl hely, testérzékelők, stb. Fafcebook és Messengert is lehet törölni, bloatware. Van hogy ezek okoznak galibát a rendszerben, és nem önmaguk jelentkeznek fogyasztóként.
Egyébiránt nincs ötletem. Nekem be van kapcsolva hely, bt, mobiladat, késő délutánig mobilneten lógok, de azért a 4-5 óra sot megvan.Am miket telepítettél miután nyomtál egy factory-t?
-
-
A letiltósdiban nem annyira bízok, mert ha olyan kerül letiltásra, ami hiányzik a rendszernek vagy valamelyik folyamatnak, esetleg alkalmazásnak, akkor utána folyamatosan keresni fogja, úgy pedig több lehet a kár, mint a haszon.
Én úgy csinálnám, ha problémám lenne, ahogy korábban írtam, gyári visszaállítás, mentést nem visszatenni, használni úgy, ha nincs gond, akkor pedig egyesével vissza a korábban használt külsős alkalmazásokat, mindegyik után tesztelni kicsit, ha nincs probléma, mehet a következő és így sorban, csak kibukna végül, melyik telepítése és használata után kezd el jobban fogyasztani, noha így kicsit macerás és hosszadalmas - sok külsős alkalmazás esetén-, viszont jó eséllyel kiszűrhető a probléma forrása.Nem sok külsős alkalmazást használok, csak a Telekomét, a K&H Bankét, a Huawei Egészséget az okosórához és nagyjából ennyi - a többi mind Samsung és Google -, ezekkel biztos nincs gond, mert nagyon jó az akkumulátoros üzemidő.
-
Valami pörgeti az Android rendszert, nagyon nem annak kellene elől lennie.
Hiába sajnos a gyári visszaállítás, ha csak egy problémás külsős alkalmazás, téma...stb. telepítésre kerül utána, ami nincs megfelelően optimalizálva, vagy egyéb okból többet ténykedik a kelleténél, ráfeküdve a rendszerfolyamatok valamelyikére.
Látszik, hogy ha nincs telefonálás - ami közel megfelel a kijelzős üzemidőnek -, sem pedig kijelzős használat, akkor is húzza valami a rendszert és azzal az akkumulátort.Ájfan: Tényleg kipróbálhatnád egy rövid ideig tisztán, téma és egyéb játék...stb. nélkül, ha úgy nincs gond, akkor egyesével visszatenni a korábban használtakat, hátha úgy kibukna, hogy melyiknek a telepítése után kezdődik a gond.
-
Szia,
A Kedvencek listát (is) onnan szinkronizálja le, ahol a névjegyek tárolva vannak, így érdemesebb és talán egyszerűbb is lehet ott szerkeszteni, a Google...stb. felhő webes felületén, de ha a telefonon akarod, akkor minden kívánt névjegybe belenyitsz, majd csillagozás eltávolítása.
A Google webfelületén egyszerűbb, mert nem kell megnyitni adott névjegyeket, hanem csak a csillagozott névjegyeknél rányomni a csillagra, úgy el is távolítódik. -
-
axlfsi
veterán
Szerintem az enyémtől nincs szarabb akkuidö!
Itthon mindkét kártyának 1-1 csík van - ha van! Nem is lehet bárhol telefonálni a házban, néhol megszakad vagy eleve nincs térerő... szerintetek? Pest megye, 35km-re a fővárostól 2019...
De legalább nálunk a legjobb a zinternet Európaban,... biztos mert anno beszállt még Vágási Feri is... Ja, nem, az is csak 30mbit és ez a plafon -
apaszka
veterán
A gyári biztosan jó, főleg ha eredeti.
Anno rendeltem Amerika kapitány töltőt. Nem hiszen, hogy eredeti volt. Eldobálta a töltést ami nem tesz jót az aksinak.
Kukáztam.
Aztán vettem egy Nokia töltőt szolgáltatónál!
Ez stabil volt.
Igaz nem gyors töltő, de nem is lassú mint a sok gagyi.Persze gondolkodom egy modern gyors qi töltőn is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Futás, futópályák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Classic / Xbox 360
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple asztali gépek
- Mobil flották
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- E-roller topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged