-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
judas13
addikt
Egyetértek a fentiekkel. Mi vagyunk az élő példa rá amúgy, hogy három készüléket használunk nagy megelégedéssel és még fogjuk is ki tudja meddig még. Nem is spiláztam túl a dolgot (nem is vettem magma
)csak egy mondatban jeleztem, hogy hogyan is áll most ezzel kapcsolatban a készülék, igen nyugodtan vehető most már nagyon jó ára is van ráadásul.
A 3 telefonból amúgy egy biztosan, (de akár az enyém is), mondhatni 24 órában használatban van folyamatos YouTube és egyebek futnak rajata szó szerint. -
Én is ezen a véleményen voltam, egész addig, amíg csak fórumozásra meg sudokura használtam.
Mióta az összes banki app, mobilkincstár, ilyen-olyan hitelesítő alkalmazás, DÁP, bankkártya adatok, minden lóf*sz a telefonhoz van kötve, sajnos kénytelen leszek telefont váltani, ha már nem jönnek biztonsági frissítések, mert az ördög nem alszik: az összes pénzem és személyes adatom forog kockán, ha egyszer vmi sérülékenység miatt vki megszerzi a hatalmat a telefon felett...
-
bul07
nagyúr
-
-
gerner1
nagyúr
Nem valami acélos a 4G lefedettség ott (sem).
Cellmapper -en megtudod nézni Te is. A tornyok alá írt Band -ekre kattintva grafikusan is mutatja, hogy a tornyok hogyan /meddig / stb aktívak. + látható, hogy milyen Band -ek vannak installálva (nem egyenlő azzal, hogy akkor azok állandóan üzemelnek is...) .
Ugyanott, a Yettel plö több Band -del rendelkezik, és a Voda szintén .Ugyanígy meglehet nézni, a többi Generációs hálózati elemeket is .
-
gerner1
nagyúr
Szerintem pont nem.
Többen is jeleztük (+ a linkek), hogy más gyártók készülékeit is érinti, máshol is . Veled, a napi rutinod során bejárt lokációkon (vagy azon az új útvonal túrán, amin esetleg vagy x hónapja, stb ..), most jött veled szembe.
De, ha úgy gondolod, akkor add be szervizbe a készüléket.Olvastam én is, amit írtál a #14859 -ben.
Az A32, A35 -tel kapcsolatban eltérő tapsztalataidra pedig, a következő gondolataim vannak:
- Amennyiben azok, veled együtt utaznak/vannak jelen az általad bejárt lokációkon... -akkor emelkedik annak valószínűsége, hogy esetleg keress fel egy szervizt. Azért nem gondolnám 100% -nak, mert a QoS miatt, szintén előfordulhat ilyen.
- Ugyanakkor, ha azok nem veled voltak/vannak, nem az általad bejárt azonos lokációkon és időben szerzett az a tapasztalat velük, akkor szerintem az nem releváns ide, mert ahol azok(at) használatban vannak ugyanazokkal/vagy hasonló SiM kombinációkkal... -ott, azokon a lokációkon (még) rendben (vagy már korábban lefutott mindaz amit írtam, és optimálisabb az eredménye..) van, nem jelentkezik mindez.+ A (én úgy tudom) NetFone, nem csak a Telekom, de Vod(k)a hálózatát is használja (legalább is, én még kint látom a web felületükön..) . Hogy mikor/hol/melyiket ??? .. -szerintem az is az egyenleted része, amit nem vizsgáltál. Azokban az esetekben ugyanis, amikor plö Telekomról vált a másikra (vagy fordítva), akkor nem csupán a hálózaton belüli fallback (és az ahhoz tartozó hálózati & hívásproblémák) van/lehet, hanem a szolgáltatók közötti átadás/átvétel is, ami extra csavar az egyenletedben.
-
gerner1
nagyúr
Az említett 10-es út évek óta ilyen, más készülékekkel is, akárcsak a Dunakanyar, és még lehetne sorolni (volt ahol mérséklődött. Illetve lesz is, ahol csak ezt követően üti majd fel a fejét ..) . Látszólag van 4G, de valójában nincs semmi. Vagy, belefutok egy olyan lokációba, ahol korábban rendben volt a lefedettség, de most már vakfoltos, stb.
De, említhetném pl a Ferenciek terén a Metro lejáró környékét, ahol legalább ~7-8 éve biztosan jelen van, amikor valamelyik csúcsa van a napszaknak. Majd, amikor magától, vagy user ráhatással ismét kiszolgál a hálózat, akkor érkeznek az értesítők például a nemfogadott hívásokról. Vagy, jön a hívás de én nem hallok semmit / vagy fordítva, stb, stb ...Nálad, a VoWiFi -t nem értem. Ezek szerint, neked otthon is, vagy 'ahol éppen tartózkodsz & WiFi hostspot -hoz csatlakozol', ott is kell egy Rep. KI-BE ?? Mert menet közben, semmi értelme a VoWiFi -nek (talán, éppen zavaró hatást fejt ki..) .
Az(⇑), nem a cellatornyokon bonyolódik...Én is tapasztaltam már külföldön is.
-
tibor23
senior tag
Én is tapasztaltam már ezt a 2G-n maradást ezzel a telefonnal és Telekomon. Talán kétszer fordult elő, utoljára talán 2 hónapja, és csak az újraindítás oldotta meg. Én 95% otthon dolgozok, ilyenkor vowifin van a telefon, és én az egyik wifi repeterem sz@rakodásának tulajdonítottam ezt a hibát. Szerencsére egyáltalán nem gyakori dolog, pontos részletekről sem tudnék beszámolni, de volt már ilyen az biztos.
-
timbookedtwo
csendes tag
Nekem néhány hónapja (3-4?) az a jelenség ütötte fel a fejét, hogy:
- Vodafone előfizetőként
- autóban (otthon, vagy bárhol sétálva sosem)
- függetlenül attól, hogy kapcsolódtam-e az autó rendszeréhez (bluetooth, Android Auto)
- függetlenül attól, hogy hol (bár kezdetben gyanúsan hasonló szakaszokon, pl. reggel munkába menet nálam is a 10-es úton jött elő a leggyakrabban, de azóta bárhol)
- függetlenül attól, hogy 5G vagy LTEelveszti a hálózatot a telefon, és csak ki/be kapcsolással jön vissza. Érdekes, hogy az újraindítást követően még sosem ismétlődött meg a probléma, tehát a célállomásig már nem tűnt el egyszer sem a hálózat.
Ez valami más lehet? -
gerner1
nagyúr
Én a frissítést, a jelenlegi panasz-arányt nézve elvetném.
Az elmúlt években, itt is voltak többen, akik ilyesmivel küzdöttek . Nálad azért lehet opció a Repülő/ki-be, mert valszeg statikusan egy lokáción tapasztalod, nem mozogsz, így folyamatosan ugyan ahhoz a toronyhoz/toronyokhoz maradsz csatlakozva.
Mozgásban (& jó esetben ), a toronyváltásoknál ismételten lefut az a session, amivel a készülék fel/át jelentkezik a másik bázisállomásra (Repülő Ki-Be ugyan ezt eredményezi, ~egyhelyben), amellyel többnyire helyreáll (megintcsak, nem csupán Samu, de más gyártókéval is..) ez az előzőekben bentragadt kapcsolat, IMS nélküliség, stb ...Ezek a hálózatüzemeltetési anomáliák, jelenleg (korábban a VoLTE bevezetésekor volt hasonló..) az 5G kiépítésének/folyamatos hangolásának, és a fallback -kel együttjáró lehetséges problémáknak együttesen köszönhető.
Kis szerencsével, általában ~35-55 nap elteltével normalizálódni szokott azokon a helyeken, ahol éppen ezen dolgoznak a szolgáltatónak .De, az sem egyedi, amikor a szolgáltató változtat egy-egy lokáció lefedettségi paraméterein, vagy a lefedettséget biztosító kapacitásokhoz tartozó QoS -n (+stb -n), amely miatt az tartósan megmaradhat.
Aktív 5G -vel pedig, csak növekszik az esélye az ilyen jellegű problémáknak, mert egyrészt, jelenleg azon egyeltalán nincs semmilyen hagyományos értelembe vett hanghívás, így mindenképpen 'fallback' van jó esetben csak 4G -re , ha éppen kiszolgál helyileg VoLTE -val (de nem fog... - ha az, az adott helyen & időben plö nem elérhető, túlterhelt, stb....) .
Másrészt, a jelenlegi, zömében DSS 5G: nem SA, hanem NSA. Így kell neki egy "anchor Band' .
Ehhez tartozik, hogy elég sok készülék nem tudja összefogni (CA) plö a B20 & B28 -at , ezért az előbbi nem használható anchor -ként, és már érkeznek is az extra anomáliák .Amit, esetleg tehetsz ellene Te is:
- FIX 2G -re állítva használod (ezzel kinullázható a fallback miatti anomáliák is).
- Illetve, esetleg azt a lehetőséget választod, amit például: Pinnacle .Mindkettőnél vannak/lehetnek hátrányok is.
-
orso0355
őstag
Nekünk a cégnél telekom előfizetésünk van, ez több száz számot jelent. Az utóbbi hónapokban szinte használhatatlan az egész, nem elérhetőek a számok, a végig mellettem levő telefonom nem csörög, majd egyszercsak kapok egy tucat smst, hogy nem fogadott hívásaim vannak.
Szóval csak hogy a Telekom nagyon nincs a helyzet magaslatán az utóbbi időben. Szóltunk nekik, sokszor, de semmi. Cseréltünk simet, semmi... -
domper2015
senior tag
Nekem a Telekom előfizetéses SIM szokta produkálni, a mellette használt külföldi kártyára nem jellemző. A másik telefonomban Dominó és Vodafone kártya van, Honor 10, ott egyszerre szokott a Vowifi/VoLTE kiesni. Repülő mód vagy újraindítás szokta megjavítani mindkét telefonnal az általad is jelzett hibát.
-
bul07
nagyúr
Megnéztem ezeket így van. [kép] , [kép]
És jól látszik hogy hiába tevénykedek a telefonon egyszerűen nem frissít, [kép] másfél órája frissített utoljára, és köben megnyitottam és be is töltöt pár beérkező emailt.
Gondoltam még hogy ezt a beállítást áttállítom [kép] , de nem tudom hogy jó ötlett e nem e fog nagyon merülni tőlle a telefon.
-
Krisztián12
tag
..Lehet az a porszívózós fórumtárs én voltam..
azaz próbálkoztam én is annó úgy kitakarítani ,de se nem lett jobb se nem rosszabb.
Ugyanis megvizsgáltam egy erős nagyítóval s olyan volt mintha valami fehér tészta szerűség lett volna benne.
Porszívó nem hozta ki.
Aztán kiötlöttem egy más s humánusabb módszert az bevállt:
Szívószálat slégan megvágva hegyesen fainul belefér a hangszórónyílásba s azzal szépen kitudom szedni az olykod esetleges zsebszöszöket s szennyeződéseket -
Nem ragaszkodom a gyári tokhoz, csak ahhoz az anyaghoz, amiből csak a Samsung készített tokot
Rendeltem egy hasonló kinézetűt Kínából, ha jól sejtem más anyagból lesz, de legalább olcsó volt és a mostani már lassan vállalhatatlan (pillanatragasztóval vannak összefércelve a szakadások 🤢). -
crok
nagyúr
Hat.. hetekig teszteltem-teszteltuk mert eszrevettuk, hogy olyan napokon is merult mikor gyak. allo nap le volt teve az asztallapra, neztem mindkettot Battery Historian-el full bugreportbol meg logcat-bol, batterystat-bol, az alarmokat, wakelock-okat, futas- es lekerdezes rendszeresseget, location accuracy-t, mi mennyi ideig tartott, mennyit es hogy ment le kozben a toltottseg.. etc. Szazszor inkabb barmi mas mint a GMaps alapu helyzetmegosztas. Rohadt sokszor ebreszt de a felhasznalo(k) fele full pontatlan ha a megosztasrol van szo, persze a location history alapjan tupontos reklamokat tud am dobni ha xyz bolt kornyeken megfordultal pl..
-
Tudtam, hogy úgy értetted, csak
kötekarra akartam felhívni a figyelmed, hogy te meg nem értetted, hogy nem mobilnetről van szó.
Arról volt szó, hogy egy tanyán élő nénikének nemigen van szélessávú vezetékes internete, pláne nem wifi routerrel.Másrészt ha van mobilnet, akkor van térerő, nem kell wowifi.
-
-
Trooper82
senior tag
Nálam a vowifi be van kapcsolva. Nem igazán tudom, hogy mindkét sim 5g-n van e elvileg egyet lehet kivalasztani adatkapcsolatra. Lehet képzavar van. Állandó két sim be van kapcsolva, vagy az mást jelent? Bejott amúgy amit mondtál, ha egyik sim kikapcsolas elott atallitom előre ,hogy a másik használja a mobilnetet nem fagy , nem kell ujraindítani . Mondjuk 2. Sim bekapcsolás előtt nem játszik, úgy nem tudom előre állítgatni nyilván.
-
Trooper82
senior tag
8Nálam is összeomlik a sim kezelő, ha kikapcsolom, bekapcsolom az egyik sim-et. Volt,hogy utana az első hívást nem tudtam felvenni teljesen szétfagyott a telefon. Mostanában már rutin egy restart miutan ki - be kapcsoltam az egyik sim-et ,vagy állítom melyik mobilnetet használja. Mindig újraindítom. Kellemetlen de így nem fagy.
. En csak egy hónapja használom 2 simmel ,azota folyamatossn fennál a hiba.
"SIM kikapcsolás előtt át kell állítani a mobil netet arra a kártyára, amit bekapcsolva hagyok. Úgy működik rendesen, nem fagy le a SIM beállítások"
Na ezt kipróbálom.
-
gerner1
nagyúr
Nálunk rendben. Eddig, egyiket sem tapszatlam a mi példányunkkal (XEH) .
A két készüléked között, ~bármiféle OS-különbséget, csak az eltérő 'aktív-CSC' miatt tapasztalhatsz esetleg, mivel mindkettőn ( XEH / ROM...) ugyan az az OXM-firmware fut, amelyet eddig is egymáshoz képest eltérő időpontokban osztottak az OTA-szerverek.
Karbantartó műveleteket, milyen gyakorisággal szoktad ütemezni ?
-
gerner1
nagyúr
"Másik, egy hónappal régebbi ugyanilyen telefonom még csak a "szolgáltató" pontot sem hozza."
- Amennyiben, egyezik a két készülék 'aktív-CSC' -je (amellyel magyarázható, hogy csupán fw-release beli lehet a különbség a kettő között ...) , akkor azon, talán segíthetsz azzal, ha visszarakod azt a fw.release -t, amely azon is fut, mivel a 'BL-érték' nem változott a júniusi fw release óta. -
Predatorr
őstag
A „független”, bontatlan(!) S5-öm jött német voda appokkal teleszarva, boltból. Rögtön rootolni, korábbi androidot pakolni, stb, aztán pár év múlva szarviz a töltőcsatlakozó hibája miatt, de nem töltött, szarviz újra, visszakerült az összes voda app, na ott eladtam, pedig egy olyan teló, abban a méretben, modernebb hardverrel jó lenne a sok szar szappan helyett.
Tkom app most letiltva, ha valamit nézni akarok, elindítom, de kémkedés, akkuzabálás és adatforgalom-generálás saját költségen nem érdekel. Ha jól rémlik, először felajánlotta a tel a tkom app telepítését a sim behelyezésekor, de letiltottam, azóta nem zargatott. -
Predatorr
őstag
Nálam a tkomos gyökér gyerek rakta rá az appot, nem volt hajlandó megmondani a forgalmi adatokat, ami a böngészős verzióban, nyilván szándékosan, nem jött elő. Elvette a telefont h megnézi, aztán ráb.szta kémappot. Azért jó volna ilyenkor valami legális lehetőség pofán b.szni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Revolut
- Spórolós topik
- Le Mans Ultimate
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Yettel topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- További aktív témák...
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest