- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Breki
veterán
Hol?
Nem oltottam le senkit, legalábbis nem tudok róla.
Nem sértődtem meg, hanem inkább kiakadtam, hogy mindig a kötözködés megy,
korábban se maga a szám volt fontos , szóval nem tudom milyen maszatolásról beszélsz, pont hogy mindig erről írtam keresőbe beírva megtalálod. -
DrKapocs
őstag
Szerintem szinte semmi különbség. Legjobb emlékeim szerint egy akció keretei között fillérekért tudtam megvenni a pro-t.
Régebben sokáig fenn volt nekem ez az app, még előző telefonokon, viszont utána volt egy bugos időszaka, amit nem igazán tudott megoldani a fejlesztő. Valamelyik android verziót érintette. Egy-egy appnak irreálisan nagy használatot mutatott; ha jól emlékszem irreális videó használatot mutatott. Most jónak tűnik az app.
-
Breki
veterán
Miért is kéne nekem választ adni?
Mi is volt az eredeti kérdés?
Elmondtam, hogy mi miattt romolhat az aksi erre a kérdező behisztizett ittKicsit muris ez a követelődző hozzászólás
Őszintén szólva gondolkoztam rajta, mert a kötözködés az megy, de hogy esetleg utánnaézz magadtól is annak amit mondok az már nem.
Onnan tudtam megnézni, hogy beírtam a Google play-on a keresőbe a program nevét feltelepítettem, és megnézten
Ezt a videóban is elmondják és mutattákEz Xiamomin volt,ezen a telefonon meg még nem kellett
mert viszonylag új, és direkt vigyázok a ciklusoka.
Azt pedig leírtam, hogyan arról már nem tehetek, hogy őt nem érdekli meg leszarja -
Breki
veterán
Igen úgy néz ki Samsungon nem olyan egyszerű megnézni, korábbi telefonomon (Xiaomi) egyszerűbben ki lehetett olvasni
De igazából nem is ez a lényeg, hanem hogy, hogy lehet a töltési ciklusokat optimalizálni, miért érdemes napközben megfelelő körülmények között töltőn hagyni este még miérr nem.jó simán a töltön hagyni De ezeket korábban részletesen leírtam.
-
-
Sztyepadzso
őstag
Értem,
Bár ezzel nem fogunk előre jutni, mert úgy látszik, úgysem tudhatjuk meg, mennyit fogyaszt egy tisztességes, dolgozó állampolgár módjára viselkedő (azaz nem hallgatózó, de a GMS hátán vivő) meg egy dolgozó állampolgár módjára viselkedő(azaz hallgatózó ÉS a GMS-t hátán vivő) Google app.
Amúgy a FB-kal akkor egy utat járunk, én is kiírtottam, amennyire lehet az összes meta folyamatot(már leírtam párszor, de anno a SONY XZ1-en fent volt, foglalt vagy 1,5 GB-ot(pedig ez ugye egy weboldal elvileg), és magát systemapp-nak aposztofálta, akkor frissített, amikor jónak látta, pedig le volt tiltva minden ilyen. Ekkor szabadultam meg tőle. Megy a Firefoxban, ha épp nagyon kell. -
Sztyepadzso
őstag
&@DRBubo77
Értem, akkor félreértettem a dolgot.
Ugyanakkor osztom #11805 sanyci véleményét, hogy ennél sokkal többet megosztunk magunkkal. Egy index cikk született 1-2 éve arról, mit tud rólunk a Google, és hogy lehet leöröletni, illetve megnézni(előbbi hatásosságát vitatom).
Án személy szerint minden egyes gépen, minden egyes alkalommal letiltom a sütiket, ha meg véletlenül félrenyomok, törlöm az összeset. Ha egy cikk olyan oldalon van, ami sütik nélkül fizetős lenne, akkor azt nem olvasom el*... Ez kb kéthavonta(vagy mikor jár le a tiltás) megismétlendő minden oldalnál, de én már elfogadtam ezt. Cserébe, a reklámok teljes mértékig irrelevánsak lettek. Pl Scania konfigurátorral is összefutottam már. A reklmák meg ott mehetnek, ahol egy oldal kérte, én pedig szívesen olvasom(azt hiszem ez is az)
*Egy német tech oldal 1 évig tesztelte, milyen az élet a tracking nélkül. És kiderült hogy kb semmi változás nem következett be, mert aki tech híreket olvas, az nem az oldalsáv hirdetései alapján megy procit meg gépházat venni. A lábgomba hirdetései meg nem fognak ott megjelenni. Arra ott a velvet meg az index. -
vodrosjozsi
addikt
Pontosan.
Nekem is szokott ilyet csinálni.
Tesóm telefonja ki volt kapcsolva, beszéltünk a fűnyíróról, erre 2 óra múlva ilyen hírdetések jöttek be csak nekem, ő rá se keresett, és én sem.
Frusztráló, kár, hogy emiatt nem lehet perelni a google-t mert be se tudom bizonyítani... -
sanyci
senior tag
Szerintetek a Google majd hallgatózni fog, AI-val feldolgozni, hogy miről beszélgetek, majd az alapján targetálni a reklámokat?
Minek?
Ennél kevésbé hatékony és energiaigényesebb módszert keresve se találhatna!
Viszont, ahogy valóban csinálja, az ellen tenni sem tudtok!
Csak pár apróság:
- a telefonod tudja és gyűjti az összes közeledben lévő eszköz minden elérhető azonosítóját (bt, wifi, ant+, uwb), így akkor is tudja merre jársz és ki van a közeledben, amikor még te magad sem tudod
- az összes így azonosított eszköz tulajdonosát és (keresési, hely, stb.) előzményeit használ(hat)ja a reklámok targetálásához
- az összes weboldal sütiken (pl egy hazai egészségpénztár hivatalosan a Google, HotJar, Facebook Pixel, Talk-a-bot és Teads harmadik feles sütijeit használja csak és kizárólag forgalommérésre) és egyéni linkeken keresztül (pl. ez a karaktersorozat vajon miért van egy link végén, amit nem is facebookról nyitottál meg?fbclid=IwAR2iWBCBNbZpjNa8sgBkBjxLfWxxv0NlYtdKD5p3H4vgo5J4nhAXKwsnFG0) épít kapcsolati hálókat, amiket szintén használnak targetálásra
- de letilthatsz mindent a telefonodon, mert pl. egy TikTok videó még weboldalba begyazva is gyűjti a fenti adatokat
Tehát teljesen felesleges és energiapazarló lenen hallgatózni, mikor a fentiek együttesen sokkal pontosabbak, miközben legálisan, te magad szolgáltattad hozzá az adatokat. -
Sztyepadzso
őstag
A Google appot meg pár hónapja saját kezemmel töröltem, miután a találati listában megjelentek a telefon társaságában, élőszóban történt beszélgetéssel összefüggő találatok
Ha találati lista, akkor kerestél valamire, gondolom _arra_, amiről beszéltetek, különben miért jött volna elő? Ha meg arról beszéltetek, akkor miért csodálkozol, hogy az jött elő, hiszen nem csak te vagy a földön, akinek feljön egy téma, amiről csevegve pár altéma jön elő....
Pl rendelt ma a sógornőm valami keleti kaját. Avokádó is volt benne. Téma: avokádó. Miről lehet beszélni egy átlagos embernek az avokádóról? Hogy hogy lesz belőle kaja, hogy hámozod, melyik a jó, mennyibe kerül, el lehet-e ültetni, meg hogy a magjában is van a húsából. Nekem ez jut eszembe, meg az emberek 99%-nak is mert nem termesztjük, csak eszük. Erre fog releváns találatokat adni, mert aki eddig rákeresett, ezeket nézte meg. Ha a kártevőire keresel rá, akkor olyan dolgok jönnek elő, de nem hinném, hogy nekem, most azokat dobná fel.Mindazonáltal valamennyire hallgatózik, de ahogy fentebb írtam lehet venni olyat, ami mögött nem a Google hallgatózik, vagy rakj rá valami romot. Vedd el a mikrofon jogosultságokat, majd megkérdezi, ha kell neki. Töröld az adataidat a Googlenél, és nézd meg más lett-e(sztem egyéni algoritmus is van RÁD, egy ideig benne lesznek a minden kereséseid is).
-
A samsung tárhely mint olyan nem létezik, ezt értem, nem is mondtam, hogy oda akarok feltölteni. Onedrive-ba akarok feltölteni a samsung account kihagyásával. De akkor a sztori: A samsung telefon felajánlotta, hogy a onedrive accountot és a samsung accountot kössem össze. Megtörtént, és a onedrive-on belül van most "Samung galéria/DCIM/Camera" mappa minden fényképet ide akar feltölteni. Szeretném a két accountot szétválasztani, hogy a onedrive csak a telfon "Dcim" mappájából töltse a fényképeket a Onedrive/Saját fájlok/Filmtekercs/képek" mappába ahogy az elmúlt 8 évben is tette, de a onedrive nem engedi. Ha le akarom választani, a samsung cloud appot kell deaktiválni. Megtörtént, de még mindig csak a Samsung accounttal összekötve hajlandó működni a onedrive. Kérdés: hogyan lehet leszedni a onedrive-ból a samsung accountot???
-
Predatorr
őstag
Angliában nagy probléma, már a segélyhívások 13% vétlen az Android 13 bevezetése óta. Áll. Googlenek is szóltak, dolgoznak rajta. lehet, h cél a 25% elérése.
USA-ról nem olvastam, de ott az ált. IQ úgyis alacsonyabb egy telefonénál, nehéz észrevenni a különbséget.
919 v 191 kellene, legyen logikád szerint. Inkább Porschéje lehetett a kitalálónak.
Okosnadrág, na, de az én telómon 1-2-3 van, nem 1-1-2. -
crok
nagyúr
Dehogy lett "okosabban" kiválasztva.. kérem.. Zéró köze van hozzá, hogy egymáshoz közel vagy távol vannak azok a bizonyos számjegyek.. a rotary dialer-t totál nem érdekelte a hatvanas évek végén / hetvenesek elején, hogy az érintős képernyőn mennyire lesz egymástól a két számjegy.. (ekkor még egyik numerikus bill. formátum se létezett a telefóniában se (lentről felfelé 1..9 vagy 9..1), a DTMF is épp csak létezett) és sokkal fontosabb volt, hogy nincs egyetlen US office code-hoz ("körzethez" vagy városhoz, államhoz de méginkább állomáshoz vagy alállomáshoz (office)) se kötve a szám de mégis könnyen megjegyezhető a felhasználók számára. Ennyi volt a cél mikor a 911 ki lett választva és még így is majd' tizen' évbe telt mire tényleg elterjedt az 'Államokban + Kanada az 1960-as évek vége 1970-es évek eleje körül.
-
gerner1
nagyúr
"Nem a mobilhálózati és GPS vételi viszonytól függ sajnos."
- Nekem, merőben eltérő a tapasztaltom. A vételi viszonyok, ugyan úgy hatással vannak a mindenkori üzemidőre, mint a mobil-hálózaté, WiFi -é stb. Ráadásul, van APP is, amellyel mérhető , és amikor leesik az árnyékolás miatt, akkor lesz a pontosság ~3m (GPS) helyett (vagy pontosabb jó vétel esetén a Galileo -val..), jóval több... -hiába talált már pozíciót korábban. Ezzel együtt pedig, jobban pörög a SoC is, és jobban melegedik is.Az online- os megoldások pedig, ehhez, még a forgalmi adatokat is vizsgálják, + adatforgalmat generálva, amellyel az egyenletbe kerül a mobilhálózati körülmények is.
Nekünk tapasztalatunk, hogy még offline -t használva itt a belvárosban 1ó (jó idő esetén) sem köszön azzal a merüléssel, ami nyílt terepen van. Szifonnal, detto ugyan ez... Pocsék időjáráskor pedig, még rosszabb.
A többi, a járműben az elhelyezéssel & hatásaival egyetértünk.👍
-
bul07
nagyúr
Nállam a szellőzőre van rakva a telefon mágnesses tartója, ha ell is zárom hogy ne fagyasza le (6-9 fokos levegőt fúj be) akkor is kapp a klímábol annyit a telefon hogy ne melegedjen
De ha már kézbe veszem hogy beállítsam főleg ha köztes pontokkat kell beszúrjak mert nem arra vissz ammere akkorom akkor már érzem hogy melegszik
-
bul07
nagyúr
Most felraktam megint mert nem emlékeztem miért nem szerettem de már megvan megint
Nem működik az automata felismerés kép és kamerán keresztül, nekem kellene mindig kiválasztani a kezdő nyelvet
Na de hogy válasszam ki ha nem is tudom hogy mondjuk Kínai vagy Japán ,vagy Koreai, vagy Maláj nyelven van írva amit fordítani akarnékPróbáld meg a fenti képet fordítani
Nekem ezt mondja rá[kép] hiába próbálom a Detect languare, de ez is plusz lépés a Google fordítóhoz képest mert az megjegyzi hogy Nyelfelismerés-el kezdjen -
pinnacle
nagyúr
Köszi! Felső kettőt be kell kapcsolni ennél a telefonnál? Melegedést nem tapasztaltam, csak akkor ha napfényben sokáig használtom, de gondolom ez természetes.
-
gerner1
nagyúr
Ezzel pedig ismét előkerül, hogy a többségnél, miért nem jelentkezett (eddig sem) ? . Mindamellett, ismét érdekesek a részletek, ahogy a felszínre kerülnek . Nálad plö épp most bukott ki egy újabb, és jó eséllyel ezzel egy jelentősebb hányad talán helyére is kerül a tiéden is. Ugyanakkor, másnál, lehet, hogy más okozza, csak még nem került feltárásra.
Amúgy, az mindenképpen respekt, hogy hogy legalább Te, megvizsgálsz több aspektust is egy korábbihoz képest 👍 -
pinnacle
nagyúr
Van valami összeállítás, hogy miket ajánlott tiltani? Nekem is nagyon merül a telefon, azt hittem az akku ment tönkre (régebben 2 naponta töltöttem, most naponta), de lehet ezek az alkalmazások merítik. Nekem úgy is merül, hogy alig 1-1.5 óra a képernyőidő. Kikapcsoltad, vagy Kényszerleállítottad? Gondolom a frissítéseket is eltávolítottad. 747MB-ot foglal.
-
Crvsh3R
senior tag
Hehe
, akkor nem csak nekem tűnt fel. Épp pár nappal beszélgetett a fiam és a feleségem, hogy kapott a gyerkőc egy baglyot (varrt szövet táska formájában) és legyen Uhu a neve, de persze a fiam nem értette a nevet (4 éves) és többször el kellett neki ismételni. Erre meg a Google Discover elkezdett feldobni UHU ragasztós hirdetéseket.
-
gerner1
nagyúr
Idővel, tovább pontosítható lesz. Látod, vannak akik már jelezték korábbi release esetén is. Szóval a firmware mindegyiken ugyan az az OXM, az aktív-CSC pedig nem oszt/szoroz mert XEH esetén is van, akinek már ilyen, azt pedig tudjuk, hogy TMH & XEH régiókódokon kívül ennél típusnál sincs más/egyéb (ami hazai..) .
szerk:
Ugyankkor, ezért írtam korábban, hogy bármelyik is legyen jelenleg, az, szerintem áthidalható az OXM lecserélésével. Úgy emlékszem, hogy volt itt olyan, aki OLE -val használja és minden új fw.update mellett Telekomos SiM -mel. Talán jelzi, hogy nála is váltott-e (tipp: szerintem, azzal a firmware -rel nem...) . -
ricsip
addikt
"Legjobb találatok" néven nekem koronás ikonnal 1. találatként hozza azt. Nálad nem tudom miért az alkalmazásokat hozza csak... De hát nincs 2 egyformán viselkedő android, ezt már tapasztaltam..
Mondjuk azt hozzá kell tennem, el vagyok maradva apdétekkel, pl. a csoda UI 5.1-et se raktam fel. Ha felkerül, nekem is szétbassza a keresőt így, mint neked? Megfontolandó akkor az az apdét...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
- Milyen processzort vegyek?
- BestBuy topik
- EAFC 25
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest