- Befutott a Garmin Forerunner 970 is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-01-01 (Frissítés: 2025-01-01) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2024-11-01 (Frissítés: 2025-01-05) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
Meg lett a megoldás: kikapcsoltam a telefont, izopropil alkoholos fogpiszkálóval megvakargattam a telefon USB portját óvatosan. Látszólag semmi kosz nem jött ki belőle. Utána bekapcsolva meg azonnal panaszkodott a telefon h. beázást érzékel / koszos az USB port. Miután eltűnt ez az üzenet, azaz kiszáradt az alkohol a portból, rádugtam a kocsira, és azonnal elindult az Android Auto.
-
válasz
Zoli bácsi #9495 üzenetére
Jól megadtad neki
-
snpetit
aktív tag
Amit adtak hozzá kábelt azzal próbáld, másikkal nekem sem ment pedig van itthon pár. Suzuki Vitara van nekem kényes rá. (AAWireless lett nekem a megoldás hosszútávra, a gyári kábel meg elrakva a dobozában, ha véletlenül konfigolni kell újra, mert ahhoz egyszer kell a kábeles csatlakozás)
-
Zoli bácsi
őstag
Én is szívok vele, az USB kábellal. Csak azzal működik, amit hozzá adtak, az előző Xiaomi kábellel nem hajlandó tölteni sem. Az az érdekes, hogy a régebbi Xiaomik tökéletesen működnek bármelyik kábellel.
Amúgy mikor az ember megharagszik, nem szabad hallgatni az első gondolatra, én is hasonló habitusu vagyok, hirtelen felhúzom magam, és hajlandó vagyok meggondolatlanságot csinálni.
Éjszakás műszak után egyszer valamelyik régi Xiaomi (Redmi Note 5) akasztott ki, mérgembe bevágtam a kivonuló mentőautó (Ott dolgozom) kereke alá, és megkértem a kollégát menjen át rajt. Meg is rugatta rajt az autót, teljesítette a küldetést.Rendes bajtárs.Persze utólag megbánja az ember, de hirtelen jó ötletnek tűnik.......
-
kutga
félisten
válasz
Sztyepadzso #9492 üzenetére
Még jó, hogy Universal.
-
ricsip
addikt
válasz
Sztyepadzso #9490 üzenetére
Nem lehet, hogy koszos a dugalj..?
Már csak erre tudok gondolni. Kipucolom IPA-val, remélem ez életrekelti az adatkapcsolati lábakat.
De ehhez képest a samsung töltőjével megy nornális sebességgel a szimpla töltés (kb 2 óra) meg a gyorstöltés (kb 1 óra) és a szupergyors töltés is. -
gerner1
nagyúr
válasz
Sztyepadzso #9490 üzenetére
Ennél a készüléknél hiába USB-C az aljzat, ha a port USB2.0 -ás szabvány szerinti. Többek közt, ez miatt is kell gyakran forgatni.
PC -nél pedig, az adott USB-aljzathoz tartozó szabvány szerinti teljesítménnyel tud csak tölteni. Ami plö USB2.0 -nál, max: ~2.5W.
Érdemes tehát megviszgálni, hogy az egyes 'USB szabványokhoz', milyen műszaki korlátok tartoznak ... -
Sztyepadzso
őstag
Az USB-C lábkiosztás egy katyvasz, anno vettem QI lapot, amivel, ha a telefonba bedugtam, tudtam volna vezeték nélkül tölteni. Egyikkel ment, másikkal nem. Panaszkodtam, küldtek újat, ment.
A powerbankokhoz adott kábelek pl jellemzően csak áramot tudnak vezetni, igaz, ez inkább a MikroUSB-vel fordul elő.
De nekem ez a fura:
Ha rádugom a PC-re, akkor a telefon panaszkodik h. lassú töltés 11órákat ír. A windows-ban sem jön fel a fájlátvitel, nem jelenik meg a telefon. Emlékszem h. valami elbaszott komplikált mód
Nem lehet, hogy koszos a dugalj, ami miatt nem tölt teljes mellszélességgel, és lehet, hogy azzal neincs is kapcsolat, ami az AA-ért felelne? -
Lehet már felaprította a telefont
-
ricsip
addikt
Azt akarom elérni, hogy a Ansroid rendszer - USB a fajlatvitelhez felugorjon nekem is. Emiatt nem működik az AA.
A Beállítások -> Csatlakoztatott eszközök -> Android Auto -> Autó csatlakoztatása , ezt megcsináltam, várja h. csatlakoztassam az USB kábelt, de nem történik semmi.
-
mrbego
aktív tag
-
-
DrKapocs
őstag
Nem tudom a választ a kérdésedre, de megoldás lehet az FTP-szerver a másolási gondokra.
-
ricsip
addikt
Segítsetek, mert már csak hajszál választ el h. a kisbaltával aprítsam fel ezt a szemetet.
Hova van eldugva az az android beállítás, ami az usb módot állítja filetranszfer+AndroidAuto-ra? Ha rádugom a PC-re, akkor a telefon panaszkodik h. lassú töltés 11órákat ír. A windows-ban sem jön fel a fájlátvitel, nem jelenik meg a telefon. Emlékszem h. valami elbaszott komplikált módon lehet ezt az Android rendszer nevű pop-up-ot kierőszakolni, és amíg ott nem állítom fájlátvitelre, addig ha fene fenét eszik is, nem fog látszódni a telefon se windows PC-n, se a kocsiban Android Auto kompaatibilis eszközként.Beállítások-ban Fejlesztői alatt Alapértelmezett USB konfiguráció --> Fájlatvitel, na ehhez 99,99%-ban hasonlító az amit keresek, de nem ez az mert itt nincs Android Auto opció. És hiába állítom fájlátvitelre, ugyanúgy nem működik. Megbolondulok lassan.
-
Gloob
addikt
Szia
Nekem pontosan ez a csomagom van a KÜF-nél. A jelenlegi àr 3345 Ft, emelés után 3830 Ft lesz. 275 perc, 7GB net, 20 SMS. Flottán belúl ingyenes hívás, ami nem számít bele a 275 percbe. Ha kevés a net, akkor hűségidőn belül is lehet módosítani a fordulónappal akár felfelé, akár lefelé. -
bul07
nagyúr
válasz
DrKapocs #9469 üzenetére
Aha
Én most tervezek váltani KÜF flottába
Nekem most korlátlan beszéd sms, 2GB net 3222Ft emelés előtt
De már nem beszélek annyit viszont nett az kellene többEzen csomagon gondolkozok [kép] emelés előtti ár
De most nagyon olyan állapotba vagyok hogy nem tudom mit hoz a jövő, és KÜF esetén van egy év hűség, de mi van ha a úgy alakul és a 7GB nem elég, egy évig nem igen léphetnék ha most megkötöm
-
DrKapocs
őstag
-
DrKapocs
őstag
A korlátlan beszéd nálam is határeset. A munkám miatt a 110 perc kevés lett volna. Úgy döntöttem, én nem figyelem a perceket. Egy-két hónapban biztos jobb, máskor rosszabb lesz a korlátlan csomag, mint a 110 perc korlátos. Az első 2 hónap jobb volt korlátlanként. Több dolgot is inkább telefonos ügyfélszolgálaton intéztem, nem mentem be személyesen. A Casco csomagmódosításom pl. 32 perc volt telefonon.
Az biztos, hogy a korábbi flottát megérte lecserélni. A Yettel a 2100 Ft-ért adott 200 perces csomagját megszüntette, 3200 Ft-ért adott 60 percet, amin még emelt 14.5%-ot. Ez 61 Ft-os percdíj lett volna... durva.
-
Diák66
őstag
válasz
Zoli bácsi #9463 üzenetére
A Kórháznál ne várj Telekom 5G-t, nekem is most a Samsung Galaxy A52s 5G-ben van a telekom SIM. A 700 MHz-es DSS 5G bázisállomás a Kaziczy és Révai között található kéményen van közvetlen a vasút mellett, a másik pedig az Árpád parkolóház mellett, valamint a Széchenyi István Egyetem tetején van 700 MHz mellett magas frekvenciás 5G. Többi B28-as állomáson még nem láttam DSS 5G-t.
-
Azért különböztessük már meg a szükséges fejlődést attól, amikor a tech cégek kitalálnak valami újat, és megpróbálnak rá mesterségesen érdeklődést/piacot generálni, miközben valójában nem lenne rá szükség (lásd pl. az okosóra is mekkora piaci siker lett
).
Persze nyilván nem minden innovációról lehet előre tudni, hogy mekkora kereslet lesz rá, de például a fent említett 8k tévé kimondottan zsákutcának tűnik azok után, hogy már a 4k tévére sincs valódi szükség, sem tartalom és valószínűleg nem is lesz. Az 5G-t nem emlékszem, hogy akkora várakozás előzte volna meg, mint a 3G-t annak idején, emlékszem még mekkora truváj volt Edge sebességről 3G-re váltani. Inkább tűnik úgy, mint egy innováció, amit "márpedig neked erre szükséged van" felkiáltással lenyomnak az emberek torkán. Nekem olyan érzésem van vele kapcsolatban, mintha az egyre gyorsabb és gyorsabb processzoroknál nem hagyták volna az órajel növelést úgy 10-15 éve, amikor elérte azt a szintet, amikor már nem volt értelme növelni és kezdték más irányba a fejlesztést (pl. energiatakarékosság, belső architektúra fejlesztése) hanem ma már THz-es processzorokat lehetne kapni és folyékony nitrogént kellene hozzá otthon tartani. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
vodrosjozsi #9460 üzenetére
Innen, lefedettség térkép: [link]
Amúgy...Basszus, tényleg, a kórház határeset, addig jelzi a lefedettséget.
De a lányom a belvárosban lakik, ott próbálgattam, nem volt. Térkép szerint ott bőven kellene lennie. -
vodrosjozsi
addikt
válasz
Zoli bácsi #9459 üzenetére
Honnan tudod, hogy ott van 5g?
-
Zoli bácsi
őstag
Szerk: Dave1984 : Köszi, ha bekapcsolom a mobilnetet, akkor van adatforgalom, nekiáll szinkronizálgatni. Nálam biztos, mert lehet előtte napokig nincs se wifin, sem mobilneten. Győri kórház udvarán be szoktam kapcsolni a mobilnetet, sosem láttam még 5G kapcsolatot, pedig ott elvileg lenne..4G+ amit maximum láttam. -
Dave1984
őstag
válasz
Zoli bácsi #9455 üzenetére
illetve legyen adatforgalom,csak akkor lép fel 5G re.
-
XSiGma
aktív tag
válasz
Mobilhálózatok / Hálózati módnál az 5G/stb... mellett van a pipa?
-
kutga
félisten
válasz
SIM kártya csere, illetve a hálózati beállításokban nézd meg, hogy az 5g mód be van-e kapcsolva.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Dave1984 #9454 üzenetére
Köszi szépen, ebben vagyok én is.
Viszont akkor kérdezném a szakértőket, ha elvileg az előfizum tudja az 5G-t, a telefon tudja, és olyan helyen vagyok, ahol van szolgáltatás, akkor miért nem kapcsolódik sosem a teló 5G hálózatra..?
Egy ötletem van, a SIM kártya kb. 3 éves, lehet azt kéne cseréltetnem..?
Persze, nem igazán használnám ki, csak kíváncsiság. -
Dave1984
őstag
válasz
Zoli bácsi #9449 üzenetére
Telekom bruttó 1885ft korlátlan minden. A neve most nem jut eszembe.
-
válasz
Zoli bácsi #9449 üzenetére
Sokszor még mindig Pannonos, meg Westeles számként mondom a családban.
Anyám mai napig Csehszlovákiát mond Szlovákia helyett.
-
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
Zoli bácsi #9443 üzenetére
Mondjuk azért jó az 5g mert ahol nincs 4g ott általában van, és így teljes a lefedettség.
Ezért kell, nem azért mert gyorsabb.
Az 5g-nek más a funkciója, javaslom, hogy nézz meg egy videót erről (pont bog csinált egyet youtube-ra), ott azért elég érthetően elmagyarázzák, hogy nem csak a sebesség növelése a cél.
Új hozzászólás Aktív témák
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest