- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei P30 - kell ennél több?
-
Mobilarena
Samsung Galaxy A3 tudnivalók!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bepe79
addikt
válasz El-Telya #4893 üzenetére
Ez: [link] azt jelenti, hogy a függetlenekre kint van a 6.0.1 (M) ? Tehát ha hazamegyek, rádugom KIES-re, akkor van esély rá, hogy jelezni fogja?
Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn
-
Sam Sung
csendes tag
válasz colonia #4895 üzenetére
colonia: Akár PC-vel, akkár anélkül akarod frissiteni, garancia miatt ajánlót a Samsung saját programjait használni. Tölcsd le telodra a Samsung Smart Switch Mobile-t : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sec.android.easyMover . Ezzel mindent (PL: SMS-ek,telfonkönyved stb.) le tudtsz mentnei SD kártyára. Frissitéshez PC-re szintén a Samsung saját szoftware-ét ajánlom ami innen tölthetö le: http://www.samsung.com/hu/support/smartswitch/
Én az A3 (2015)-höz mindig ezt a kettöt használtam ha jött frissités. Még sose volt baj, és semmi sem veszet el. -
colonia
aktív tag
válasz El-Telya #4893 üzenetére
Lehet hülye kérdés de mivel közeledik a 6-os android ezért tanácsot kérnék, hogy hogyan lesz érdemes feltenni az új OS-t? Mivel érdemes lementeni az alkalmazásokat és a hozzátartozó mentéseket,adatokat stb...? Előre is köszi a választ!
Samsung Galaxy S23, Samsung Galaxy Watch6 Classic
-
El-Telya
csendes tag
Uraim,megérkezett az első.[link]
-
AliasB
senior tag
Szia. Üzeneteknél is van beállítások és ott az értesítéseknél megtalálod ott lehet a rezgést állítani külön az üzikhez kicsit megtévesztő, hogy ott van a be vagy ki állapot de valójában ott az egy menü amibe nem csak egy ki vagy be állapot lehetséges
[ Szerkesztve ]
Járj nyitott szemmel.
-
Pet_i
senior tag
Sziasztok! Lenémított csengéskor, bejövő hívásnál a rezgés működik, de sms érkezésekor viszont nem rezeg a telefon. Nem találom, hogy hol lehetne ezt bekapcsolni. Tudnátok segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
gekkoXT
senior tag
AusWolf kolléga írt egy logout cikket a dual sim-e s verzióról:
Samsung Galaxy A3 Duos -
szemesi69
addikt
válasz oroszkrisz #4883 üzenetére
Igen, ami fontos, arról mentés legyen, képek videók, névjegyzék, sms, rendszer mentést ne tegyél vissza, értem ez alatt amit a telefon biztonsági mentést csinál, mert a hiba is vissza fog menni, tehát az alapokról lakd be, mint új korában, és újra telepítsd amit használsz.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 12 pro
-
szemesi69
addikt
válasz oroszkrisz #4881 üzenetére
Ha gyárit teszed rá újra odinnal, garanciád megmarad. Sammobilról letöltöd ami most van rajta+odin és mehet rá, knox-t nem bántja
[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 12 pro
-
szemesi69
addikt
válasz oroszkrisz #4877 üzenetére
Van itt egy írás egy A3 Duos tulajtól [link] a szerzője AusWolf, vedd fel vele a kapcsolatot, ha valaki hát ő talán tud neked segíteni. Én még élőben nem láttam duos-t, nem tudok rá mit mondani. De van itt még pár A3 Duos tulaj, remélem megoldják a problémádat
[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 12 pro
-
oroszkrisz
tag
válasz oroszkrisz #4876 üzenetére
Update. Többszöri próbálkozás(3szor csörgettem leraktam) után megjavul. Találkoztam már ilyen problémával régi Sony telefonon, ahol is a telefon alkalmazás annyira lassan töltött be, hogy addig több csörgés ment a háttérben. Hogy lehet ezt kiküszöbölni? Android 5-nél ilyen probléma még felmerülhet?
-
oroszkrisz
tag
Kedves Összes!
Az alábbi jelenségre szeretnék magyarázatot vagy megoldást tőletek.
Két simes verzió, egy simmel használva. Bejövő hívás esetén 3-4 csörgés után reagál csak a telefon. Addig semmi. Wipe cache volt. Restart volt. Nincs ötletem mi okozhatja. Kérlek segítsetek!
Köszi[ Szerkesztve ]
-
bepe79
addikt
válasz szemesi69 #4872 üzenetére
Csak nem Pokemon GO vagy Hearthstone közben. Pokemon GO-val lenne az a 7 óra 3 is ; )
P.S.: úgy értem, hogy 3 óra alatt kifeküdne az egész telefon.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn
-
Komi28
senior tag
Sziasztok!
Miként tudom megnézni, hogy gyárilag független a teló? Vodánál vettem, havi előfizetés hosszabbítással.
Ja most itthon nincs más kártya csak Vodás. Köszi -
bepe79
addikt
"A small update regarding future Android 6 availability for the A300FU:
Das Update ist schon freigegeben aber steht derzeit noch nicht als Download zur Verfügung. Es sollte allerdings nicht mehr lange dauern. Diese Info stammt von Samsung direkt.
Translation:
The update is already released but not yet available for download. It should not take long anymore. This info comes directly from Samsung (support).This is the info one user in a German forum (android-hilfe.de) gave after having had contact with the Samsung support (can't post link as a new user). However as this is not quite official we can only hope it's true. I keep my battery charged, excitedly waiting."
Tehát már a (fél-)hivatalos Samsung support szerint is jön a 6.0 hamarosan.
-
AliasB
senior tag
Üdv!
Mivel az oldal szarakodott és nem ment ezért most osztom meg a tegnapi mérés eredményét.
10%nál jobban nem akartam lemeríteni mert sem a telefonnak nem jó ha teljesen lemerül (gázosodik, felpúposodik) sem nekem mert használatban volt. De 10%nál is lehet látni mit bír az akkuja. Végig neten volt a telefon (wifi vagy mobilnet ahol nem volt wifi) némi bluetooth, viber, böngészés ilyesmi.Járj nyitott szemmel.
-
gekkoXT
senior tag
Nem bonyolult. A baloldalin látszik, hogy inkább kékes mint szürkeárnyalatos a fehér szín, míg a jobb oldali természetesebb, nagyon kicsit melegebb árnyalatú, de sokkal inkább tiszta fehér.
Ha egyénileg neked a kékes fehér tetszik, akkor ok. De az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a jobb oldali kijelző alacsonyabb fényerőn van, ezért tűnik szürkésebbnek, de alapvetően sokkal inkább színhelyes, mint a baloldali.
[ Szerkesztve ]
-
MNBT
tag
Akárhogy is nézem, az Ace 3-nál a fehér az igazán fehér. És furcsállom hogy egy Amoledes kijelzőnél nincs ez a "true color" effektus Bár lehetséges hogy szériahiba, mert Ace 3-nál is az LTE kategóriából sok embernek nem tud egy idő után automatikusan csatlakozni a wifi hálózatra, és manuálisan kell.
-
ben11
őstag
Kicsit sárgás az A3, de az ACE meg durván kékes. Persze így nem élőben nehéz bármit mondani, hisz az én monitorom is lehet rosszul kalibrálva..
Ma majd csinálok egy képet A3 kontra J1 2016 kijelzővel. Párom most kapta a J1-et, és sokkal szebb a fehér nála. Tartom, hogy nálam valószínű a rossz minőségű fólia az oka.
[ Szerkesztve ]
-
AliasB
senior tag
Szia!
Így ahogy szemesi69 is leírta előttem és ez oldotta meg a rejtélyes merülést amiről írtam is.tegnap feltöltöttem 100%ra 1napja és 7órája megy a telefon és 45%on van. A wifi és az adat be van kapcsolva szóval ha nem wifin akkor mobilneten lóg folyamat, bluetoothot is használtam több mint egy órát és a kijelzőidő 3,5óra. Eddig így áll de nem teszem fel most töltőre mert kíváncsi vagyok. Amúgy nálam 2napot simán elmegy a telefon normál használattal (folyamat netes kapcsolattal) 6-6,5óra kijelzőidővel.
De mint írtam is néha gondol egyet és megbolondul aztán lemeríti egy éjszaka alatt úgy, hogy hozzá sem érek és nem is telepítek fel semmit előtte, hogy arra lehetne fogni. Szerencsére ez nem fordul elő olyan sűrűn ez a rejtély
[ Szerkesztve ]
Járj nyitott szemmel.
-
ben11
őstag
Appal orvosolható, illetve fekete-fehér képernyő is elég kímélő.
-
MNBT
tag
Szerkeszteni nem tudom már az előző hozzászólásom, de ismerőst megkérdeztem és mondta cserélve lett a telefon teljesen, nem lett javítva semmi.
-
szemesi69
addikt
Ilyent nem csinálnak garanciába, törés, beázás garanciát kizáró ok. Nem tudok éjszakai módrol. Autómatikus fényerő állítás van gyárilag. Inteligens képernyő zár van, amíg nézed nem kapcsol ki a kijelző. A CM. más világ soha nem használtam, nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 12 pro
-
MNBT
tag
Sziasztok!
hozzám került egy ilyen telefon, és eddig Samsung Galaxy Ace3 LTE-m volt amit a Samu lassan 4 éve adott ki.
Nagyon gyors, nagyon príma, kicsit húztam a szám hogy a CM12.1-ről kellet visszaállni a Touchwiz-re. Mindenféleképp szerettem volna eltávolítani azokat az appokat amik beépítettek és semmi szükségem rájuk. Meglepetésemre le lehet őket tiltani aminek nagyon örültem.
DE! Egyetlen nagy különbség a két készülék között, az az hogy amíg az Ace 3-mon a fehér igazán fehér, addig az az A3-mon sárgás.
Ez normális, vagy van beállítási lehetőség erre? A kijelző menüpont alatti beállítási lehetőségek egész szegényesek...
Remélem ezt lehet orvosolni, mert minden szín sárgásabbElőre is köszönöm
-
szemesi69
addikt
Használtam már tartósan, nem fogja meríteni a telefonod, viszont tudni kell használni, ezt ne hogy sértésnek vedd, nem csak a grafikont kell nézni benne, hanem főként azt, hogy mi ébreszti, hányszor és mennyi ideig, erre van benne külön menü, ott fogsz látni olyant is ami normál esetben fel sem tűnik, még a saját grafikonja sem fogja mutatni. Tedd fel pár napig, és az összes menüpontját nézd végig, ha valahol wakelockot ír azt át kell nézni miért, mert az hibát jelez, ami lehet egy esetleges rossz beállítás is. Ha idegenkedsz tőle, akkor ne próbáld ki, nem erőszak csak segíteni próbálok. Még jó ere a BBS is, de az ingyenes verziója nem mutat mindent, viszont a mély alvást kiválóan jelzi.
Xiaomi redmi note 12 pro
-
AliasB
senior tag
válasz szemesi69 #4834 üzenetére
Nem igazán bízok az ilyen alkalmazásokba mert csak feleslegesen futnak azok is a háttérben. Egyszer feltettem amikor először ezt csinálta de semmire sem jutottam vele :/ ugyan azt tudta csak mutatni amit a gyárinál is látni. Aztán meg havonta talán egyszer csinálja így tök felesleges is lenne mert nem tudom mikor fogja csinálni legközelebb addig meg nem akarom, hogy tök feleslegesen fusson a háttérben.
Járj nyitott szemmel.
-
AliasB
senior tag
válasz szemesi69 #4832 üzenetére
Én sem tudom mitől csinálja ezt néha :/ de még csak fb alkalmazás sincs telepítve! Amikor megnéztem a futó alkalmazásokat akkor sem találtam semmit ami nem gyári és futna. GPS nincs bekapcsolva sem szinkronizálás. Fura ez, hogy néha megbolondul ok nélkül aztán meg jól müködik anélkül, hogy bár mit változtatnék :/
Járj nyitott szemmel.
-
AliasB
senior tag
Üdv
Kellett nekem fényezni a telefont gondolt egyet és lemerítette reggelre az akkut amit este teljesen feltöltöttem! Hozzá sem értem (mivel aludtam) és az akku használata sem mond semmit! Ezt nézzétek:Az a legjobb az egészbe, hogy nem telepítettem semmit nem használtam semmi mert itthon gépen netezek nem telefonon szóval még csak a böngésző sem volt megnyitva!
A megoldás a következő volt ismét: intelligens kezelőben cache ürítés aztán újraindítás. Feltöltöttem a telefont és most nap közben 5óra alatt merült 9%ot használat mellett!
Biztos, hogy valami bug lesz a dologban mert ez nem normális dolog, hogy jól működik aztán gondol egyet és éjszaka lemeríti majd aztán megint jó!
Járj nyitott szemmel.
-
-
AliasB
senior tag
Szia kb 15 óra után 64% nem olyan rossz azért. Nekem is volt olyan, hogy hamar lemerítette az akkut (éjszaka magába 6óra alatt amikor hozzá sem értem) azt egy átfogó cache ürítés oldotta meg. Sajnos össze tud szedni ártalmas dolgokat a netről viszont ha nem rootolt a telefon akkor nem tud ártani mert cache törléssel azt is üríti. A Chrome böngésző elég rossz ilyen szempontból ezért én azt nem is használom csak a gyári normál böngészőt.
Járj nyitott szemmel.
-
atosan
veterán
Ha semmi nem jön be, meg kell próbálni a biztonsági mentés és visszaállítás menüben a google biztonsági mentést kikapcsolni, teló újraindítt. Kb március óta ez zabál külömböző típusú telefonoknál. Két töltési ciklus közt megjavulhat, de előjön mindig. Tiltással jó lesz.
[ Szerkesztve ]
Boldog Új évet!
-
szemesi69
addikt
Amit feltettél képernyő mentést, van ott lenyiló menü, ott választod ki mit akarsz megnézni, mik ébresztik. Grafikon nem mutatja a részleteket. A google letiltásokkal óvatosan, mert nem fog működni semmi, ha rossz helyre nyúlsz. A képed szerint magas az android rendszer és a rendszer százalék, ami merülés okát is jelzi, mert valami pörgeti még ha nem is látod. Normálisan 1-3% körül szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 12 pro
-
Kroni1
veterán
válasz #77081088 #4824 üzenetére
Szerintem nem lehet kilőni, mert azokhoz is kell...
Más: Bezzeg a kis huncut most hogy feltettem a GSAM progit és elkezdtem figyelni így már nem mer merülni, tegnap este 19h körül lehuztam 100%-on, azóta beszéltem párat meg vagy 10-15%-nyit neteztem is rajta, és még most is 56%-ot ír, máskor már rég lemerült volna ha nem dugom be itt a melóhelyen...
-
Kroni1
veterán
válasz szemesi69 #4821 üzenetére
Azt hogy tudom megnézni?
A grafikonon szépen aludt éjszaka, végig hűvös volt és a cpu freki is végig alacsonyan, szoval ugy látom nem ébresztett semmi..
bepe: A restart-al én is rengetegszer próbálkoztam, sőt wipe cache is volt már, de az sem segitett. Lehet én is letiltom a play-t, nem tudom az mihez kell, remélem nem használok olyan appot ami nem megy nélküle.
-
bepe79
addikt
Van olyan, amikor Google Play service-ek "beragadnak", és zabálják az akksit, nemrég nálam is volt ilyen az A3-al, és pár óra alatt esett az akku-töltöttség 44%-ról 24%-ra... Egy reboot úgy tűnik megoldotta egyelőre, egyébként úgy láttam, hogy a legtöbbet a Google Play szervíz és az Időkép ette. Úgyhogy próbáld meg újraindítani is a telót a FR előtt, hátha a ki-be kapcsolás (vagy restart) megoldja.
Egyébként én lehet, hogy ki is fogom lőni a Google Play szervízt, mert az esetek többségében az szívja nagyon az akksit, és úgysem tolok olyan játékot nagyon, amihez a gugli login kéne, vagy a gugli play service.Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn
-
Kroni1
veterán
Már kikapcsolom megint egy ideje a GPS-t, jelenleg is ki van, mégis elég magas a google services..
A Wifit és a GPS-t is mindig ki szoktam lőni, a mobilnetet azt sosem kapcsolgattam egyik telómon sem, a Z3C mégis alig merült pár%-ot éjjel.. Az A3-ason a hangoutstól kezdve a Talkback és egyéb funkciókat is kilőttem már az elején.. És eleinte tényleg nem is volt gond ezzel a telóval, csak mostanában..
-
szemesi69
addikt
Itt egy kis segítség a beállításokhoz [link], minden telón működik, több tipuson is próbáltam, nálam be vált. Képek segítenek tételesen, átnézheted a sajátod hasonló-e, beállítások terén, ne foglalkozz vele, hogy s4 minire készült, nálad is jó lesz.
Xiaomi redmi note 12 pro
-
szemesi69
addikt
Elméletileg pár óra után már mutatja, az állandó folyamatos gps merítheti, mert vele egy időben a helymeghatározás megy folyamatosan és az meríti rendesen. Ez miatt látom nagyon magas az android rendszer fogyasztásod. Azt is nézd meg mi ébreszti a háttérben legtöbbször. A két sim miatt nem merül akkorát szerintem készenlétben. A helymeghatározás viszont nagyon tudja harapni az akksit, amíg a gps be van kapcsolva az dolgozik a háttérben rendesen.
Tehát elsősorban azt nézd gsam progival, mi ébreszti legtöbbet, de szinte biztos a google szolgáltatások lesznek a helymeghatározás miatt. Ha nem használod kapcsold ki a gps-t, adatkapcsolatot, wifit. Látványos javulást fogsz tapasztalni. Én ezeket csak addig kapcsolom be amíg használo. Igaz egy simes, de az lényegtelen.[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 12 pro
-
Kroni1
veterán
válasz szemesi69 #4816 üzenetére
Köszi! Ezt felteszem, fut a háttérben és egy lemerülési ciklus alatt ki is derül, hogy mi fogyaszt? Vagy többször érdemel feltölteni maxra és utána nézzek statisztikát?!
A GPS-t az utóbbi időben bekapcsolva hagytam, azt gondolva, hogy csak akkor merít ha valami használja is, de hát ugye a háttérben itt minden szeretné használni még ha letiltottam amit tudtam akkor is.. Most megint kikapcsolom minden használat után, úgy látom h kicsit jobb lett a helyzet. Szerintem a 2SIM miatt is merül jobban mint az előző telóim, Éjjel azok csk 2-3% merültek, ez meg akár 15%-ot is.
A legutóbbi töltés óta szinte csak idle-ben van a teló, és a gyári akkumlátorhasználat statisztika szerint a google play services eszi a legtöbbet, 14%-ot. Ez lehet hogy valami google play bug nem? A GSAM szerint viszont nem tűnik rossznak a statisztika, legalábbis én nem látok gyanúsat:
-
-
Kroni1
veterán
Nekem csak az a bajom az 1 éves A3 Duos-al, hogy mostanában iszonyatosan merül, ha nem is használom akkor is randomszerűen vannak rajta gyors % csökkenések, egy napot bír visszafogottan mig régen minimum 2 napot elment így.. Nem hinném, hogy az akksi lenne rossz, nyomok neki egy FR-t, hátha. A GPS több mint fél évig hibátlanul ment, mostanában viszont néha jelet veszít Maps alatt, Waze alatt nem, de ott is lassabban tölt be mint régen. Ugyhogy sztem nem hardveres gond, remélem megoldódik.
-
Zso83
tag
Köszi, a bemásolt angol szöveget.
Akkor úgy néz ki, hogy megkapjuk mi is, de valójában ezzel az 5.0.2-vel is tökéletes kis masina. Szóval nem dőlök a kardomba (gondolom más sem ), ha nem kapjuk meg a frissítést. Egyébként tapasztaltam már, hogy nem mindig az újabb a jobb, de ez nézőpont kérdése.
Lehet velem vitatkozni...[ Szerkesztve ]
"Egész életedben egy dolog lesz, ami mindig kitart melletted: az árnyékod..."
-
bepe79
addikt
A második hozzászólás bizakodásra ad okot:
"Well, probably because A3 is not a flagship and didnt cost as much as S4. Despite that - it's Samsung. I think we wont receive MM on A3 or at least I'm quite pessimistic. Why? Manual appeared since 01.07.2016 or so and nothing more through 2 months. A5 has MM already OTA and we dont even have wifi cert yet. I think they dropped that update."
"They don't drop any registered update, they've started rolling it out. Despite it's not a flagship, if the manual says the update will arrive in weeks/months. Just stay patient!"
Azt mondják külföldi fórumokon, hogy amit már a Samsung regisztrált (tehát manual-ba vette, etc.), azt az update-et nem veti el, és ki is roll out-olja, tehát nagy valószínűséggel megkapja az A3 (2015) is az MM / 6.0 frissítést, csak időt fog igénybe venni. Az A5-re mostanában kezdték el kiszórni, úgyhogy reménykedhetünk, hogy az A3-ra is sor kerül lassan (szeptember-október körülre mondják).
-
gekkoXT
senior tag
Így van. A telefon stabil és megbízható. Kár lenne mókolni vele.
-
AliasB
senior tag
-
ToZo85
tag
Sziasztok!
Valaki megtudja adn az XDAs témák linkjét!
Köszönöm előre is -
AliasB
senior tag
-
bepe79
addikt
Ha jól tudom, az A5 2015 már megkapta, gyakorlatilag fél giga RAM a különbség a 2 készülék között az A5 javára, ami a nagyobb felbontás miatt még lassabb is szerintem játékoknál, úgyhogy ezek után rohadt mocskos húzás lenne a csámcsungtól, ha az A3 2015 nem kapná meg. De hát láttunk már nem egy, és nem kettő szemét húzást tőlük...
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
- iPhone 16 Pro Max 256GB fehér White Titanium
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 33 töltéssel 2025. 10.30-ig Apple jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest