-
Mobilarena
Samsung Galaxy A3 tudnivalók!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zso83
tag
válasz
Steve198310 #6211 üzenetére
Szia!
Gyári visszaállítással esetleg... Csak vigyázz! Adatokat, telószámokat és minden fontos adatot előtte lementeni pc-re. -
Zso83
tag
Sziasztok skacok!
Szerintetek kap a 2015-ös A3 további biztonsági frissítést vagy totál leállt ennek a támogatottsága? -
Zso83
tag
Sziasztok!
Egy nap eltelte után az új frissítéssel kapcsolatban csak azt vettem észre, hogy nálam jobb lett a memóriakezelés. Az akksi merülésének megfigyeléséhez több idő kell, de majd leírom a tapasztalataim. -
Zso83
tag
Sziasztok!
Független A3-ra jött reggel egy röpke 410 megás frissítés... -
Zso83
tag
Szia!
A simára fél gigás frissítés? Most néztem, semmi nem jött (független az enyém) vagy még nem frissítettél be egy régebbi "csomagot"?
Amúgy külföldi fórumokon is azt olvastam, hogy a 2015-ös sorozat már nem kapja meg a 7-es Androidod, de én ezzel is nagyon jól elvagyok... -
Zso83
tag
válasz
Ferenc. #5854 üzenetére
Ennyi! Én csak vicceltem a fenti hozzászólásomnál, nem adom el még, tökéletes ez a kis jószág nekem. Igazából egy átlagos felhasználónak telefon, e-mail, böngészés, néha egy két fotó vagy videó készítésére tökéletesen megfelel még a 2015-ös A3 is, személy szerint ez a nagy felhajtás a telefonok teljesítménye körül egy nagy marketing fogás, ahogyan a kijelző felbontása is. Minek egy 4-5 colos telónak FHD? Biztos van különbség, de egyrészt elhanyagolható, másrészt nem telefonon fogok filmet vagy képet szerkeszteni. Arra ott a nagy FHD tv vagy a PC és a Photoshop.
Az előbb olvastam, hogy az új iPhone kezdőára elég húzós lesz. Kérdezem én: minek annyi pénzt kidobni? Az csak egy telefon, mi olyan funkció vagy minőségbeli különbsége van annak az én telómhoz képest? Most hagyjuk ezeket az ujjlenyomat olvasót és társait, számomra ezek nem alap funkciók. Lehet velem vitatkozni...
Ne értsen félre senki, nem érdekel, hogy iPhone vagy Samsung, ebbe a vitába egyszer belementem kollégámmal, de annyira elfogult almás volt, hogy inkább okos enged módra ráhagytam. Számára nem létezik jó telefon, csak az iPhone. Mikor megkérdeztem, hogy használt-e már Androidos telefont, nézett rám nagy szemekkel. Ha nem használt soha, akkor miért van róla meg a rossz véleménye? Felfoghatatlan néhány ember felfogása... -
Zso83
tag
Szerintem is jó a 6.0-ás rendszerrel is az A3. Biztos vannak okos dolgok a 7.0-ban, de ha nem jön rá frissítés, akkor sem fogok eret vágni. Mondjuk mióta megláttam a 2017-es verziót, azóta kicsit szemezek vele... Pár hónap múlva nem kell valakinek egy karcmentes 2015-ös A3-as teló?
-
Zso83
tag
válasz
Bjørgersson #5832 üzenetére
Szép búcsú egyébként.
A3 2017 nem fért bele a keretbe?Lehet pár hónap múlva egész barátságos áron hozzá lehet majd jutni az idei verzióhoz..
-
Zso83
tag
Nekem is nagyon bejön ez a 2017-es A3, de sajnálom eladni vagy lepasszolni ezt a 2015-ös verziót, mert nagyon a szívemhez nőtt...
-
Zso83
tag
Az egyszerű felhasználó szempontjából nem érzékelhető semmi különleges változás, a "gépház alatt" történhettek a változások...
Nekem még a KitKat rendszerrel is tökéletes telefon volt, és a mai napig is az. Én mindig követtem a frissítéseket de lassulásról, fagyásokról vagy bármi más negatívumról nem tudok beszámolni az eddigi tapasztalataim szerint. -
Zso83
tag
Sziasztok!
Független A3 tulajok, jött frissítés a részünkre... -
Zso83
tag
B.U.É.K. mindenkinek!
-
Zso83
tag
válasz
Omega.2000 #5708 üzenetére
Szia!
Azért az érdekelne engem, hogy mitől tört be... Magától nem gondolom, hogy csak úgy megreped... -
Zso83
tag
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
Zso83
tag
Szia!
Valószínűleg akkor vodás vagy, mert akkor van ilyen "probléma"...
Kicsi a valószínűsége, hogy a telefonoddal van a baj, de azért én kipróbálnám egy másik szolgáltatói sim kártyával... -
Zso83
tag
Hali!
Az én telóm is független, és nem jelzett semmilyen frissítést, bár az enyém nem dual sim-es. A párod adatai a frissítés után nem fognak elveszni, én melóhelyen frissítettem be 6-os rendszerre a telóm és utána a névjegyzékből hívogattam emberkéket. Akkor este csináltam egy resetet, na ott viszont már kimentettem az adataim...
Egyébként jó, ha néha csinál egy biztonsági mentést az ember a telefonján, mert az ördög soha nem alszik. -
Zso83
tag
válasz
Ferenc. #5533 üzenetére
Szia Ferenc!
Én csináltam gyári visszaállítást a 6-os rendszer feltelepítése után, és az én tapasztalatom az, hogy nem merül jobban az akksi az 5-ös rendszerhez képest. A mentést a Smart Switch nevű progival csináltam, névjegyeket, email beállításokat, wifi jelszavakat, stb. szintén visszatetettem vele, pár appot pedig újra felhúztam. Megbízhatsz benne, az összes névjegyemet visszatette, wifi jelszavakat szintén, szóval megbízhatsz benne, én nem csalódtam eddig. A Viberről én nem tudok nyilatkozni, mert nekem nincs...
Az akksi merülés eléggé telefon-és felhasználó függő, én csak azt tudom megerősíteni, amit én tapasztaltam eddig. -
Zso83
tag
válasz
raisen89 #5431 üzenetére
Szia!
Jól írtad, neked kell eldönteni, hogy melyiket is válaszd, de leírom azért az én véleményem. Nekem a régi A3-as van, és azért választottam, mert vásárlás előtt a mérete nagyon megfogott. Ennyire könnyű, kecses és elegáns telefont rég láttam, a kis mérete miatt zsebben sem kényelmetlen hordani. Nálam az akksival sincs probléma, 1,5-2 napot simán kibír, úgy hogy munkanapokon erősen használva van. Irodában és itthon sem mindig lóg a wifin, adatkapcsolat csak végszükség esetén van nálam bekapcsolva. GPS szintén csak akkor, ha navigálnom kell vele. Programok terén azok vannak fent, amiket használok: pár hírportálos app, skype+messenger. Ennyi! Memóriakezelés nálam szuper, egy röccenés, kifagyás vagy memóriaprobléma nem volt, mióta használom. Bátran kijelentem, hogy eddigi okostelójaim közül ez a legjobb, nem válnék meg tőle és az új 6-os rendszerrel sincs eddig bajom.
-
Zso83
tag
Na, megtöröm ezt a csendet emberek!
Röviden összefoglalom a 6-os rendszert: nagyon jó! -
Zso83
tag
Elnézem a kis vitátokat és jót mosolygok...
Na, de a lényeg! Nálam sem merül jobban a teló (független) és valami beállítás probléma lehet. Gondolom többen panaszkodnának itt a fórumon is, ha ez általános probléma lenne...
Én nem azért írtam ezt, mert vitatkozni akarok, csak a saját tapasztalatom osztottam meg a fórum-és telefonos társasággal -
Zso83
tag
Sziasztok!
Pár nap után az új rendszer nálam jelesre vizsgázott eddig. Hibát nem találtam, és a memóriakezelés picivel jobb is lett. Gyors és röccenés nélkül teszi a dolgát, igazából lényeges változást nem érzek a telefonon. Effektek lettek kicsit mások és amit eddig nem tapasztaltam: ha sötétben feloldom a telefont, akkor nem rögtön vakít el, hanem szép fokozatosan lesz egyre világosabb a kijelző, kímélve a szemet.
Akku terén sem tudok negatívot mondani, bár jobb sem lett, de kit érdekel, ha jó a telefon... -
Zso83
tag
Sziasztok!
Független a telóm és 1 gigás frissítést kezdett az imént letölteni wifin keresztül... Talán a 6.0??? -
Zso83
tag
Skacok!
Kezditek elvenni a kedvem a 6-os verziótól... Most akkor több embernél is jelentkezett ez a probléma? -
Zso83
tag
Most jutott eszembe, hogy a Google a 6-os verzióban rágyúrt nagyon az üzemidő javítására és ezért kitalálta a Doze módot. Ennek esetleg már látja Szemesi Úr az előnyét vagy térjünk erre vissza pár nap múlva?
-
Zso83
tag
válasz
szemesi69 #4931 üzenetére
Nekem független 5.0.2 van még, és ugyanúgy néz ki, annyi különbséggel, hogy az Adathasználat szónál a t betű új sorban árválkodik, szóval rosszul van tördelve egy csöppet...
Mellesleg kíváncsi vagyok, hogy a függetlenekre mennyi csúszással fog kijönni az új rendszer... -
Zso83
tag
válasz
szemesi69 #4921 üzenetére
Szia!
Én a múltkori 5.0.2-re való frissítésnél, elfelejtettem utána factory resetet nyomni, de azóta lekopogom semmi hibát nem észleltem. Majd ha lesz függetlenre is, mindenképpen nyomjak egy resetet a befrissítés után?
( Ja, és ne frenkizzéééé má itten a friss rendszereddeeee! Csak vicceltem...)
-
Zso83
tag
Köszi, a bemásolt angol szöveget.
Akkor úgy néz ki, hogy megkapjuk mi is, de valójában ezzel az 5.0.2-vel is tökéletes kis masina. Szóval nem dőlök a kardomba (gondolom más sem), ha nem kapjuk meg a frissítést. Egyébként tapasztaltam már, hogy nem mindig az újabb a jobb, de ez nézőpont kérdése.
Lehet velem vitatkozni... -
Zso83
tag
válasz
Bjørgersson #4678 üzenetére
Szia!
Igen, nekem független van és most szedi lefelé a 357 megát. Meglátjuk mit mutat majd a frissítés... -
-
Zso83
tag
válasz
#77081088 #4326 üzenetére
Szia!
Csak az adatkapcsolatot nem értem miért aktív, mert az erőteljesen tudja meríteni az akksit. Én csak akkor kapcsolom be az adatkapcsolatot, ha megnézem a leveleim vagy ha valami nagyon fontos dolgot kell megnézzek esetleg elküldeni. Minden más esetben (otthon vagy munkahelyen) wifit használok és azt is csak akkor ha szükségem van rá. -
Zso83
tag
Sziasztok!
Ismerős barátnőjének A3 2016-os van, és pont a minap beszélgettünk ezekről. Szerinte szebb az én régi A3-as telefonom, mint a sajátja...
Céges telónak kapta, de az üveg hátlappal ő sincs kibékülve, csúszkál a kezében, és nem a biztos fogás érzetét kelti. Ja, és egy kaptafa az S6-os kinézetével...
Szóval a régi telómra dicséretet kaptam, bár azért egy picivel gyorsabbnak éreztem az új modellt, de megmondom őszintén, hogy magasról teszek ilyen apró különbségre. Szép telefon és nem lassú, teszi a dolgát a mindennapokban, és ez nekem pont elég. -
Zso83
tag
válasz
perge666 #4040 üzenetére
Szia perge!
Ne aggódj! Nem fogsz csalódni az új Iphone 6-ban...(csak vicc volt)
Szóval komolyra fordítva a témát, valóban nagyon masszív, reszponzív és elegáns ez az A3-as. A kedves fórumtársak is megírták, hogy van rá Lollipop.
Egyébként nekem is hasonló volt az elvárás a vásárlásnál, mint neked: 4,5-es kijelző, fém ház és a kompakt méret.
Szóval használd egészséggel, nem hiszem, hogy csalódást fog okozni a telefon.Üdv!
-
Zso83
tag
válasz
marci04 #3887 üzenetére
Szia!
Én a magam nevében, átlagos felhasználóként tudok nyilatkozni: semmilyen lassulás, megakadás nincs a telómnál (1,5 GB RAM-os), lefagyni sem fagyott nálam egyszer sem, és nincs telepakolva minden progival a cuccos. Kb. két hetente újraindítom és ennyi...
Fórumokon olvasom, hogy 100 ezer alatt nincs normális droidos telefon, én azért azt mondom, hogy ez az A3-as kivétel, és nem azért, mert nekem ilyen van... -
Zso83
tag
válasz
szemesi69 #3824 üzenetére
Én sem értem.
Megpróbálom kicsit tovább hagyni fent tölteni, és meglátom akkor mit csinál. A CM antivírus a messenger meg nagyon jó kapcsolattartása, tehát kell.Ja és természetesen a wifi, gps vagy a mobiladat ki van lőve, de nem szoktam pl. repülő módba tenni. Köszönöm a segítséged.
Valaki írta a gyenge GPS-t. Nekem csak jó tapasztalataim vannak vele, én here-t használok, de gyors és stabil, nem hagyott cserben még.
-
Zso83
tag
válasz
szemesi69 #3816 üzenetére
Bocs, nem fogalmaztam egyértelműen...
A vérfrissítést úgy értettem, hogy csináltam egy factory resetet, nem jött rá semmilyen frissítés, gyári független a telóm és persze 5.0.2 van rajta...
Nem pakoltam tele felesleges appokkal, here, origo, index, időkép, eredmények, messenger és skype van rajta és CM security... -
Zso83
tag
Sziasztok!
Nos, a por is zavaró tud lenni, de nálam megint felütötte a fejét az a jelenség, hogy este feltettem töltőre (230V-ra) és reggelre 91%-on volt a kicsike. Érdekes, hogy ha USB-n keresztül töltöm fel, akkor ezt a hibajelenséget nem produkálja, és alig merül reggelre. Na ez hogy van skacok? -
Zso83
tag
válasz
#77081088 #3778 üzenetére
Mr!
Hol írtam én azt, hogy a Lollival bajom van? Azt hiszem, hogy félreértettél. Én sehol nem írtam azt, hogy rossz a Lolli, csak azt, hogy nem biztos a 6.0 frissítés erre a telefonra. A többi részével egyetértek, valóban mocsok stabil ezzel az android verzióval is, ha nem lesz rá frissítés, azért nem fogok eret vágni.
Ismerek olyan embert, aki minden motyójára a legfrissebb, legújabb programokat, op. rendszereket akarja és szerintem nem biztos, hogy a legújabb a legjobb...Példának tudom hozni az előző telefonom, ami egy Samsung Galaxy S Advance volt, ahol a 2.3.6-ot felfrissítették 4.1.2-re és szépen belassult tőle a telefon. Kár volt ekkora verzióugrás a Samu részéről és kár volt frissítenem. Ugye a vásár után okos a paraszt...
-
Zso83
tag
Ooohh!
Gratulálok a topikgazda címedhez szemesi69! Sok embernek segítettél már itt, megérdemled. Grat! -
Zso83
tag
Sziasztok!
Én tavaly október óta vagyok egy A3 tulajdonosa, de még szerencsére egyszer sem fagyott ki. Eddig nem is tudtam milyen gombokat kell egyszerre nyomni, de ha már a fórumtársak rávilágítottak erre, akkor most megjegyzem őket (remélem nem lesz rá szükségem)... -
Zso83
tag
Szerintem is jól kezeli a RAM-ot és nem érzem szükségességét, hogy 2 giga legyen. Szóval jó ez így és maradjon is ilyen jó cuccos...
Nézegettem élőben a 2016-os A3-ast, szép és elegáns teló, de nekem valahogy a régi A3 jobban tetszik, bár hardverben a teszt szerint jobb az új A3-as... Kíváncsi leszek jön e majd a mi telónkra is az MM vagy csak lódítottak a srácok a samsungnál -
Zso83
tag
Sziasztok!
Nem értek valamit srácok, de téééényleg... Ismerős csodálkozik, hogy az én A3-as telómba, hogy hogy csak 1,5 giga RAM van 80 rugóért, mikor más gyártók (többek közt sok kínai) 2-3 gigát pakol már bele, féláron. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én általános szinten használom az okostelót, és egyszer sem lett kevés a 1,5 giga. Röccenés nélkül teszi a dolgát, elég reszponzív a cucc, nincs telepakolva felesleges, egyszer használt appokkal, csak azok vannak fent, amiket napi szinten használok és HASZNOS számomra, megkönnyítve az életem és a munkám. Skacok! Ez valami f*szság lehet csak vagy én vagyok a maradi??? -
Zso83
tag
Üdv az új A3-as tulajoknak a klubban.
-
Zso83
tag
válasz
Little Hulk #2236 üzenetére
Nekem majdnem ez is nagy, pedig csak 4,5 colos és nincs kis kezem azért...
-
Zso83
tag
válasz
Little Hulk #2234 üzenetére
Üdv!
Azt megkérdezhetem, hogy milyen okból adod el az A3-t? -
Zso83
tag
Üdv mkinek!
Leírom én is, hogy milyenek a tapasztalataim 3 hét után az A3-mal. Külsőre nagyon megfogott, gyönyörű, karcsú és elegáns telefon. Engem baromira nem zavar eddig, hogy nem lehet kivenni az akksit, hiszen lassulást vagy fagyást még nem tapasztaltam, és nem igényli az újraindítást. Ez az 5.0.2 elég stabilnak tűnik, elég gyors a cucc. Elemzik sokan a kamerát, de én azt mondom, hogy ha igazán jó minőségű fotókat akar az ember, akkor azt nem telefonnal készíti, de hát nem vagyunk egyformák...A telefonok szintjén véleményem szerint jó minőségű a kamerája, panasz nem lehet rá. Üzemidő terén engem is meglepett, mert bár én keveset netezek rajta, inkább zenét hallgatok utazás közben, de azért napi szinten nem keveset telefonálok... Tapasztalatom szerint 3 napot simán kibír az akksi, szóval ezen a téren is remekül teljesít.
Összegzés: nekem bejött, nem bántam meg, hogy megvettem! Szóval aki vesz ilyen telefont vagy már van neki, annak azt kívánom, hogy használja egészséggel! Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest