- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- iPhone topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megjöttek a Redmi Note 14-es telefonok Magyarországra, ennyibe kerülnek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Csak ezekben az országokban lesz kapható az S25 Slim
-
Mobilarena
Samsung Galaxy A3 tudnivalók!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila57
tag
-
Attila57
tag
Sziasztok! Ha álló helyzetű képet készítek, akkor ha a számító gépre áttöltöm akkor automatikusan elfordul. Hogyan lehetne beállítani, hogy ne fordítsa el?
-
mateus
senior tag
Anno a Nexus 4-emen, meg az LG G2-nél is sokkal stabilabb volt a KitKat (meg sok más, régebbi telón), az akksi is többet bírt, pedig semmi extra programot nem használtam, egyszerűen nem optimalizálták jól rá az adott gyártók.
Viszont ez az A sorozat jól van optimalizálva, ezért erre tényleg nem panaszkodunk.
-
batai15
félisten
-
AliasB
senior tag
Ja és a tapasztalatom az is, hogy mindig jobb a gyári rendszer, mint a főzött rom. Max törölni kell róla az általunk nem használt és felesleges alkalmazásokat. Ennél az újnál már nem kell ilyet csinálni mert simán engedi őket tiltani a rendszer az alkalmazáskezelőben. Így ezen már felesleges a root.
Járj nyitott szemmel.
-
AliasB
senior tag
válasz batai15 #2892 üzenetére
Igen vannak ebben teljesen igazad van de a sok hulladék és rossz alkalmazással csak rontasz a helyzeten nem is kicsit. És ez az 5ös android annyira stabil, hogy hihetetlen. Egy nagyon jól eltalált rendszer és nem csak szerintem. Na de ha valaki olyanokat ír róla amik user error hibára utalnak az nagyon megtévesztő mindenki számára. Ha valaki elolvassa azt hiheti, hogy rossz a rendszer. Én meg leírtam, hogy valójában az eddigi legjobb csak tudni kell használni (mint minden mást is)
[ Szerkesztve ]
Járj nyitott szemmel.
-
AliasB
senior tag
-
AliasB
senior tag
válasz Shinnokina #2886 üzenetére
Ha jót akartok magatoknak akkor frissítetek 5ösre
Nekem meg már amióta megvan a telefonom azóta 5ös van rajta és ennél stabilabb androidom sose volt még pedig 6éve már androidozok. 6-7óra kijelző időt bír ami ha 4 nap alatt jön össze akkor 4 napot bír a telefon. Volt hogy majdnem 3 hónapot ment újraindítás nélkül és nem lassult nem fagyott és teljesen stabil a rendszer.Ha valakinek valami baja van a rendszerrel akkor az user error és nézzen már utána, hogy mit sikerült feltelepítenie ami betesz a rendszernek mert a sok hulladék alkalmazás szokott minden telefonon lévő rendszernek betenni. Volt pár telefonom és megjártam pár fórumot és ez nem samsung vagy lg vagy sony hiba pedig minden telefonos fórumon azt hiszik, hogy a telefon vagy az oprendszer a hibás. Elmondanám, hogy a hiba a sok feltelepített hulladék alkalmazás miatt van. És most nem a levegőbe beszélek hanem 6éves androidos tapasztalatból írom. Azok miatt fut minden a háttérbe, akad az oprendszer és merül az akku. De ezt miért nem képes valaki ép ésszel felfogni és logikusan észrevenni az rejtély.
Járj nyitott szemmel.
-
hammertron1
tag
sziasztok! kérnék egy kis segítséget tőletek. olvastam hogy valahol lehet a samsungnál regisztrálni plusz garancia időért, mert hogy ez jár hozzá ezt hol tudnám meg tenni? . segítségeteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
parkr
őstag
gyárilag azzal kapható már, és nincs vele gond
-
galaxys80
veterán
Azt, hogy note 3-on elcseszték a szoftvert semmit nem jelent.
Ezen a telefonon teljesen jó a lolli.
Hardveresen valóban jobb a note 3. Viszont ezek szerint szoftveresen nem. -
Shinnokina
tag
Ne váltsatok 5.0-ra, ha jót akartok magatoknak! A Lollipop Samsungon egy f*s, hónapokig szenvedtem vele, aztán visszatettem a KitKatet rá. A menüje ugyan szebb, meg az ikonjai, de meríti az aksit sokkal jobban, akad tőle a szoftver, lefagyások... Nem csak én panaszkodom rá, nagyon sokan. És az én készülékem egy Note 3, ami hardveresen egy pöppet azért jobb ennél a telefonnál... Ha a Note3-at kinyírta a Lollipop, ezt még inkább ki fogja...
Xiaomi 11 Lite 5g NE - és zöld :)
-
kiro.O
csendes tag
válasz gekkoXT #2883 üzenetére
Szia! Édesanyám használja a telefont és most szólt, hogy jött az értesítés szoftverfrissítésről. Azt kérdezném tőled, hogy minden beállításod megmaradt? Itt a frissítés menüben azzal riogat, hogy a kezdőképernyő-ikonok és az eszközbeállítások visszaállhatnak az alapértelmezettre. Sony-s vagyok, ahol az ilyenre van külön progi, de ha telefonról rakom fel a frissítést, a beállításaim akkor is megmaradnak. Szóval nem lenne jó, ha meglepetésként tényleg mindent újra be kellene állítani.
-
gekkoXT
senior tag
Nem tudja valaki, hol lehet szoftver javítási kéréseket beküldeni a Samsungnak?
Most frissült a telefonom (telenor) és kezdek kiakadni, hogy olyan dolgokat átalakítanak, elbasznak, amik eredetileg a szoftver és a telefon finomságát, báját és minőségét adták.
Most pl a pinkód beírásakor a számok animációja változott meg. Eddig gyönyörű síma és stílusos volt, most csak simán lentről fel animál.
Ugyan így a képernyő feloldás animáció is az eredeti 4-es androidhoz képest egyre rosszabb. 5-re váltáskor megszűnt az, hogy szépen lassan húzva az ujjam lassan előtűnik a kezdőképernyő, csak simán éles váltással jelent meg. Most meg ez is akadozik kicsit.Ugyan így maradtak a mostani frissítéssel a szarult tördelt szövegek, pl a lehúzott értesítési sávban a gombról lelógó gyors kapcsolódás, vagy a beállításoknál gyorsgombra kirakott funkciók új sorba átkerülő 1-1 betűje.
Meggyőződésem, hogy ez nem szőrszálhasogatás a részemről, hanem igenis fontos dolgok, mert ezek összessége adja a teljes felhasználói élményt, valamint ha már látszott hogy ezek lehetnek szebbek, mások, akkor eléggé idegesítő, amikor negatív irányban változnak.
-
-
1egaly
aktív tag
Heló!
Olyat keresek,hogy emelkedő csengőhang..
Van ilyen beállítás ezen a telon??
Kösz a választ! -
AliasB
senior tag
válasz Sanya1981 #2875 üzenetére
Üdv.
Valami a hálózati beállításoknál lehet elállítva.
Nézd át a beállításokat itt:
Beállítások - Alkalmazásbeállítások - HívásOtt az Egyéb beállítások résznél a hálózat beállításait kéri le amik ugye nem változnak a telefon visszaállításnál sem. Nézd meg ott a Hívásátirányítást és a Híváskorlátozásokat.
Járj nyitott szemmel.
-
Sanya1981
tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy én tudok hívni de engem nem tud senki elérni?
Semmit nem állítgattam a telón,tegnap még semmi gond nem volt vele .Fél éves a készülék.
Sim ki-be meg volt, gyári visszaállítás, hálózat mód váltás is, de még mindig csak sípszó van a hívó félnek.
Ötletek? -
lgvelho
tag
Hali! Az új telefonnal ismerkedem és a "Saját telefonszám" mezőben az áll hogy "ismeretlen" . Nem engedi szerkeszteni, semmit nem lehet beírni. Pedig hát van benne SIM, működik gond nélkül. Nem ismeri fel automatikusan a számot ami benne van? Régi telefonjaim ezt mind tudták.
-
kutga
nagyúr
válasz Because #2861 üzenetére
Valóban nagyon pofásan néz ki. Előtte műanyag Lumiám volt, azért ez minőségibb hatást kelt, és nincs a Lumia hátlapokra jellemző lötyögés.
Mától két sim kártyával üzemelek, majd leírom a tapasztalatokat. Ami kicsit bosszantó, hogy vagy manuálisan váltok hálózatot az értesítési sávon, vagy nekem kell megadnom minden egyes hívás előtt a használandó hálózatot. A WP ebből a szempontból kényelmesebb volt mert megjegyezte hogy melyiket használtam utoljára.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Because
őstag
első munkanap a csodájára jártak milyen szép a telefon, már ezért megérte
-
kutga
nagyúr
válasz iTomi81 #2854 üzenetére
Használható, de nem hibátlan. Jól össze van rakva, az amoled kijelző szép, inkább a szoftver ami tud meglepetéseket okozni.
Annyit tudnod kell, hogy ha két kártyával használod, memóriakártyát már nem tudsz bele tenni, mert a második sim kártyát kell a foglalatba tenni.
Az elmúlt egy hétben kétszer találkoztam olyannal, hogy a Play áruházat nem tudta megnyitni, gondolom a ram miatt, egyszer újraindítottam, máskor csak vártam vele pár percet és ment.
A Viber és Whatsapp hívás értesítések elég hektikusak, ez nem biztos hogy a telefon hibája, sokszor csak utólag kapok értesítést a nem fogadott hívásról. Persze ha nem használod őket, akkor tárgytalan. FB nekem nincs.
Az üzemidő egy kártyával átlagos, ha sokat nyomogatom (wifi+youtube) merül rendesen, de nem jobban mint akármilyen telefon, egy napot még így is hoz. Ma kezdtem a munkahelyen, a napokban teszem bele a második kártyát, arról majd akkor tudok nyilatkozni. Ami érdekes lehet, hogy az akkumulátor beállításaiból kimaradt az automatikus akkukímélő opció, csak ultratakarékos mód van, amit neked kell kézzel aktiválnod.
A felhasználói felület is meg tud akadni pillanatokra, ami sokaknak zavaró lehet, de azt azért tegyük hozzá hogy Samu+Touchwiz párosról van szó.
Nekem tetszik a telefon, a mindennapokban abszolút használható, telefonálás, üzenetkezelés rendben van, fényképező nekem elegendő. Mindent összevetve nem bántam meg hogy ezt vettem, még karácsony előtt 60 ezer forintért, manapság inkább 80 körül látom, annyit nem adnék érte.
A másik versenyző a Huawei P8 Lite lett volna, de élőben nem keltette valami komoly telefon benyomását a teljesen műanyag házzal és a gyenge kijelzővel.
IGO úgy tudom hivatalosan nincs droidra (leszámítva a szülinapi akciót pár hónapja), minden más beszerzési forrás meg tiltott a fórumon.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
iTomi81
tag
Illetve IGO Next Generation navigáció megy rajta simán?
-
iTomi81
tag
A két simes verziót használja valaki itt? Ha igen, akkor mik a pozitív illetve negatív tapasztalatok? Na meg az üzemidő?
-
kutga
nagyúr
Jól tudom ugye, hogy a dual verzióba két nano méretű sim kártya szükséges?
-
domerator
veterán
Aki teheti az kikapcsolt allapotban toltse a telefont... siman hoz 6 ora feletti kijelzoidot, igaz majdnem vegig csak wi-fi netezessel, hívás szinte semmi.
Ezzel nagyon meg vagyok elégedve.Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
mbalazs7
csendes tag
Lehet valamit tudni az új frissítésről?
-
szemesi69
addikt
válasz domerator #2841 üzenetére
Nálam az összes téma működik, ami fent van xda-n, most próbáltam a note5 MARSHMALLOW témáját, az is megy. Simán telepítettem mindegyiket, de olyan nagy változás nincs egyiknél sem, esetleg az ikonokat változtatja meg, az ios jó lenne neked a kinézet miatt. Esetleg ha valamiért lesz egy gyári vissza állításod, majd akkor próbáld meg újra.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 12 pro
-
domerator
veterán
válasz szemesi69 #2840 üzenetére
A tema xda topikjaban is csak ugyanez van leirva... lehet nem passzol a telon levo theme managerhez... nem nagy gond vegul is, mert megvagyok nelkule is, csak a ios temat akartam feltenni.
Nem akarok belemokolni a telefonba, marad igy ahogy van.Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
szemesi69
addikt
válasz Attila57 #2835 üzenetére
Már volt többször, a nevemre keresve megtalálható, de akkor itt van újra:
http://forum.xda-developers.com/samsung-a-series/themes-apps/galaxy-a3-a5-a7-themes-apk-theme-store-t3131852
Valaki megtaníthatná, hogy kell linkelni, mert szégyen ide-oda nem tudom, hogy kell
[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 12 pro
-
-
szemesi69
addikt
válasz szotyika77 #2831 üzenetére
Cella mutatja. Mivel változott az akku kijelzés módja már nem mutatja, csak azt, hogy hány órát megy még, ezért a cella vagy készenléti időt nyisd meg, mindkettőnél látni fogod mióta megy.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 12 pro
-
domerator
veterán
Hali
A korábban linkelt alphas témákat hogyan kell telepíteni? En feltettem az apk-t de utána a temavalasztoban nem jelenik meg az installalt témaReggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Hol tudom megnézni azt a telefonban, hogy az utolsó feltöltés óta mennyi idő telt el percre pontosan, azaz a készenléti időt?
-
bajzal
őstag
válasz szemesi69 #2823 üzenetére
Csak azért szerettem volna, visszarakni, hogy úgy hátha jobb a gps. Mert elég pontatlan és lassan talál jelet. Bent a lakásban pl alig akar felcsatlakozni, kint pedig néha pontatlan. Van, hogy megyek autóval, bekanyarodok és még egy kis ideig leragad a sarkon a nyíl, hogy ott vagyok, közben már rég bekanyarodtam.
-
galaxys80
veterán
válasz mester1242 #2822 üzenetére
Igen. Szilveszteri buli előtt 1 órával megjött az asszonyéra nekünk is.
-
mester1242
tag
A vodások is megkapták a frissítést
-
bajzal
őstag
Sziasztok!
A 4.4 Kitkat-et hogyan tudnám visszarakni? Odin-al kell?
-
AliasB
senior tag
B.U.É.K. mindenkinek most nem vagyok annyira aktív mert kaptam egy wines tabot és nagyon elvagyok vele itt egy másik mobilarénás fórumon de figyelek ide is rátok
és a videot a samsung A3al készítettem
[ Szerkesztve ]
Járj nyitott szemmel.
-
lgvelho
tag
Üdv és BUÉK!
Karácsonyra kaptam egy ilyen telefont A300FU-t. Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve. Csak egy dolog fura: híváskor a csengetés halkan kezdődik és kb. a második csengetés szól teljes hangerővel, utána meg már minden ok. Pedig nincs beállítva "erősődő" csengetés. (Ilyet igazából nem is találtam) Akkor ez most hiba vagy feature? -
szemesi69
addikt
válasz szotyika77 #2812 üzenetére
Először kopp az értesítésre, majd utána old fel a képernyőt, akkor egyből odavisz Az akksi 3-4 töltés után fog beállni.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 12 pro
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok! Megjött a telefon😀 én az akksit kicsit gyengének érzem de lehet csak az újdonság varázsa miatt többet nyomkodom azt szeretném kérdezni hogy ha lezárt képernyőnél jön valami értesítés pl sms hogy lehet egyből megnyitni? Mert hiába kattintgatok én rá valahogy nem akarja csak eldobja az értesítést ha oldalra húzom.. Beállításokba meg nem találtam rá opciót. Köszi előre is a választ!
-
AliasB
senior tag
válasz bunnyhu #2808 üzenetére
Üdv.
Ezen a telón a gyári romnál stabilabb nem kell és nincs is. Ez jelenleg az 5.0.2 viszont lesz rá 6os is a hírek szerint. Rootolni nem érdemes és felesleges is. Nem is hiszem, hogy itt sokan rootolták volna. Eddig messze ez a legjobb és legstabilabb rom szerintem.Járj nyitott szemmel.
-
bunnyhu
senior tag
Agyalok egy ilyen telón, gondoltam megnézem miújság ... miért nincs 1. hsz összefoglaló ? Nincs topic gazda vagy miért? Így most kénytelen az ember alap dolgokat megkérdezni, mint
- root?
- mi a legfrissebb stabil android rá, ez az 5.0.2? Azért az nem túl acélos samsungtól.
- ciános, xda romok?
- lesz-e 6-os?
stb. Egyébként ajánljátok? Én valami 5" alatti jószágot keresek, volt egy redmi2-m de a 4.7 is kicsit széles volt. Most az A3, S5 mini, sony compac-okat nézegetem. Ja és persze ilyesmi árkategóriában[ Szerkesztve ]
-
szemesi69
addikt
Model SM-A300FU
Model name GALAXY A3
Country Hungary (VDH)
Version Android 5.0.2
Changelist 6027881
Build date Wed, 02 Dec 2015 09:06:36 +0000
Product code VDH
PDA A300FUXXU1BOL3
CSC A300FUVFG1BOL1Xiaomi redmi note 12 pro
-
szotyika77
aktív tag
Köszi szépen a válaszokat mindenkinek! meg is rendeltem online telekomtól
-
szemesi69
addikt
Model SM-A300FU
Model name GALAXY A3
Country Hungary (Telenor)
Version Android 5.0.2
Changelist 6027881
Build date Fri, 30 Oct 2015 20:39:33 +0000
Product code PAN
PDA A300FUXXU1BOJ5
CSC A300FUPAN1BOK1Xiaomi redmi note 12 pro
Új hozzászólás Aktív témák
- MIUI / HyperOS topik
- Egérpad topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Huawei Nova 10 // 128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia //
- iPhone 13 pro 128GB független Sierra Blue, makulátlan
- Honor X6b 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Oppo A57s 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Oppo Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!