Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- iPhone topik
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- Még annál is nagyobb akkuval érkezik a Redmi K80 Ultra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Edge
veterán
A ventit ki lehet kapcsolni, ha akarod, a szoftvernél mire gondolsz a settingsre? mert launchert ugye azt használsz amit szeretnél, én pl. action launchert szoktam, onepluson is. A vörös töltőkábel, nem értem oneplusnak meg piros
De ofc van akinek nem jön be, nem is azért írtam hogy ez az egyetlen út, csak annyit hogy én ezt választottam, nekem bejön -
válasz
Busterftw #8497 üzenetére
Megnéztem néhány videót róla, hát, elment a kedvem. Ventilátor egy mobilba? Ne már. Ez olyan, mint a chipset ventilátor, hogy oké, értem én, hogy bírja, stb., de nem tetszik. Amire én használnám, arra nem kell ventilátor. A másik pedig az OS design... hááát, öreg vagyok én már ehhez (bár fiatalon is rühelltem a csiricsáré dolgokat). Ezzel nem leszólni akarom senki ízlését, egyszerűen a letisztultságot kedvelem, ezért imádtam a 7 Prót az első pillanattól. A vörös töltőkábel miatt is tikkelt a szemem, ez a mobil meg kábé olyan, mint a karácsonyfa. Akkor már inkább benyelem a gloryhole kamerát, és legyen 10 Pro, 10T (most olcsón van Alzán a 16/256, szerintem besztbáj, csak ugye az alert slider...), esetleg Nothing 2 (ott offolható a fényorgona).
-
Edge
veterán
válasz
Busterftw #8497 üzenetére
Nekem ezzel nincs bajom amúgy, ugyanis a red magic vonal él és virul. A notch mentesség védjegyük lett, tehát attól nem kell tartani hogy megjelenik a notch újabb modellnél, oneplusnál csak egy feature volt kb. 1 modell erejéig sajnos. De egyébként is ezek miatt sem kell 4 évig a telón ragadni, hisz lesz utód, én tuti már nem fogok ennyi évet várni a cserével, a 2 évenkénti csere sima ügy.
-
Busterftw
nagyúr
Igen hivatalosan ezt írták, hogy 1 főverziót és 2 évig biztonsági frissítéseket, ami valljuk be nem sok.
Android 14-et megkapja és ennyi. Tekintve milyen kevés választék van "7 Pro utódból", ha váltanék erre, biztos az is nálam maradna 4-5 évig"one Android version upgrade and two years of security updates"
-
Edge
veterán
válasz
Busterftw #8495 üzenetére
Még nem kaptam kézbe, egyelőre kiszállítás alatt, kamera vmivel jobb mint a 7 pro -é tesztek alapján, nos nekem a 7 pro-é is perf volt, nincs nagy kamera igényem. Selfizni meg kb sose szoktam.
Viszont én azt olvastam 2 évig minden frissítést és fő verziót megkap a teló amúgy. -
Edge
veterán
hm, én megtaláltam a pro utódját a red magic 8s pro-ban, nincs notch és csúcs hardver normális áron. Gyak. kb. annyiért mint anno a 7 pro-t vettem(~280khuf).
Pár dolog kivételével ugyan még mindig fasza teló a 7 pro, de már megérett a cserére nálam. A pár dolog: az akku idő és a legutolsó droid verzióval a szoftver sem annyira perf mint elején volt sajnos. -
kelna91
senior tag
Sziasztok!
Pár kérdés:
1. Cserélnek valahol Budapesten akksit szakszerűen? Ha igen, mennyibe kerül egy új?
2. A VoWifi Yettelnél működik? Ha igen, hogy kell beállítani?
Köszi! -
betyarr
veterán
szóval másnál sincs volte jelzés az értesítési sávban?
-
betyarr
veterán
válasz
Busterftw #8484 üzenetére
nagyon megszoktam,hogy sokkal jobb vele a hangminőség és azonnal felépül a hívás a 2g-hez képest.csak most vettem észre a hiányát,mióta a digi tornyokat lekapcsolták és átvették a voda tornyok a feladatot.7pro-n nincs volte roaming alatt.megváltam a digitől,átmegyek flottába a T-hez és most,hogy megtörtént a számhordozás,meglepve tapasztaltam,hogy nincs kinn a volte ikon az értesítési sávon.igaz,kipróbáltam és működik a volte ettől függetlenül.vowifi ikon viszont van.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
betyarr #8483 üzenetére
Amúgy nekem ezt a Volte dolgot valaki elmagyarázná nekem?
Miért van ezért mindenki megbolondulva amikor jaj nem megy nem működik? (no offense)Több országban sem volt gondom mobil internettel, akár böngészés akár Messenger/WhatsApp hang/videóhívás, de az életben nem tapasztaltam volna hogy ez hiányzik nekem.
-
betyarr
veterán
változott valami vagy csak az én telefonom gajdult meg?bár működik,de nem jelzi ki a volte feliratot a teló.még 11-es droidon vagyok.
-
gippazoid
senior tag
Cache partíció törlését?
Kikapcsolás
Power és volume down hosszú nyomása, amikor bekapcsol, a power elengedése de a volume down további nyomása.
Innentől megjelenik egy billentyűzet a képernyőn, feloldó kód beírása
Nyelv: English (power gomb az Enter) mivel a kínait nehezen olvasom
Itt van egy olyan menüpont ami törlésről szól, azt kiválasztom
Majd választok egy Cache törlést és nem minden törlését
Reboot választása -
gippazoid
senior tag
Amúgy attól, hogy 4 éves, miért romlik el? Megromlik a SoC? Még csak elektrolit kondik sincsenek benne, hogy kifolyna belőle az elektrolit. Csupa felületszerelt alkatrész.
Max. az akku ami tud benne öregedni.
Este csinátam egy cache partíció törlést. Reboot után pár percig melegedett és látványosan csökkent az akku %-os töltöttsége a kijelzőn - percről percre. -
gippazoid
senior tag
Valaki járt már úgy, ahogy én, tegnap?
Elővettem a telefont (OP7), üzenetet vártam. Nagyon lassan reagált, de végül minden gombnyomást megcsinált, kisebb késéssel.
Pár perc múlva ismét elővettem, hátha írt már az, akitől üzenetet vártam. A képernyőn a OnePlus logó animációja ment!
Piros pötty körül két fehér körözött.Semmit nem tudtam kezdeni a telóval.
Végül nagy nehezen a Power és Volume Up gombok folyamatos nyomásával újra tudtam indítani.
Airplane módban indult!Visszakapcsoltam a normál módot, eltettem. Pár perc múlva elővettem és úgy éreztem, melegszik. Elkezdtem pár fontos fotót Viberen - mobilneten keresztül - elküldeni egy ismerősnek, hogy legalább nála meglegyen, ha mire hazaérnék, a telefon beadná a kulcsot. Látványosan merülni kezdett. 2-3 perceként 1%-ot.
Pár óra alatt még merült néhány százalékot használat nélkül is, aztán otthon lementettem mindent róla.
Ez mi lehetett? Bekrepál a főpanel? Nem nagyon bízom meg most már benne.
Még Android 11 van rajta. -
gippazoid
senior tag
oxygen updater-t rá lehet venni valahogy, hogy a 1905 sw helyett a 1903-mat szedje le a telóra?
elvileg az a global -
gippazoid
senior tag
A OnePlus chat technikai támogató embere sem tudta megválaszolni ezt a bonyolult kérdést...
Szerinte a GM 1903 a global, amiről én úgy tudom, az az EU.
A teló indiait akar feltenni, az Oxygen Updater nem tudni, milyet, talán USA-t.
USA frekvenciák nem stimmelnek az EU-val, ezt tudom.
Az indiairól nincs infóm.Vagy tök mindegy?
https://www.oneplus.com/uk/7/specs -
gippazoid
senior tag
11.0.9.1.GM57AA van most
-
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
OP7. GM1900 kínai modell amin Global sw van. Az 1854 MB-os 1901-es amit a teló akart mint OTA frissítés, nem ment fel. Közölte hogy keres egy full verziót de itt meg is állt. Ami az 1854 MB-os előtt megjelent mint Android 12 azt nem mertem elindítani soha, aztán lecserélődött az 1854 MB-osra.
3 napja megjelent a H41-es verzió a telón ami ismét 3254 MB-os! De 1901-es, azaz indiai ez is, nem globál, ami ha jól tudom, 1905.
Kb. aznap feldobta az oxygen updater hogy megjelent a 1905-ös H41 OP7-re.
Melyikkel próbálkozzak?
-
Na, a töltést érintő változás érdekes lehet, mert például amikor 8T töltőjével töltöm, nem a sajátjával, a 12 telepítése óta folyamatosan váltogat sima és warp között. De nem mindig, érdekes módon, a sajátjával pedig sohasem jelentkezik. Kíváncsi leszek, erre gondoltak-e.
-
Sanya
nagyúr
Bejelzett a GM1913_11_H.40-es frissítés. 93,55 megabyte.
-
warezxts
senior tag
válasz
LógaGéza #8458 üzenetére
Nem tudom mennyire hatékony nem vagyok annyira jártas a működési mechanikájában, de az biztos hogy nincs reklámom. Ha ez nem lenne akkor az Adaway lenne helyette, az is a host file-al szórakozik. Az ilyen VPN alapú blokkolókat meg nem szeretem, hogy mindig futnak. Annyira emlékszem, hogy ezt nagyon szerették a systemless miatt, és én is megszerettem hogy semmit nem veszel észre a működéséből.
Egyébként (hivatalosan nem, de) discontinued. Sajnos frissíteni már menüből nem lehet (állítolag majd de, csak hónapok óta nem megy a szerverük), de letölthető "backup" file a telegramjukról és nyomsz egy visszaállítást backupból). -
warezxts
senior tag
válasz
LógaGéza #8455 üzenetére
Nekem főleg 2 dolog miatt kell a root. Viper4Audio (egyik hasonló program sem tudja kihozni a zenéből azt a minőséget mint ez), és az Energized Protection (ami systemless host alapú reklámblokkoló). Meg persze backup miatt, hogy hozzá férek a data, system particiókhoz.
-
warezxts
senior tag
aha, van 2 banki appom ami mindig nyűgös volt, az megy gond nélkül, az android autót nem használom de alapból benne volt, úgyhogy kipróbáltam elindult, de kocsit nem társítottam hozzá
Egyébként hogy ezek a kritikus appok menjenek ez dealbreaker volt ha nem tudom megoldani megy vissza valami gyári rom (ott volt munkaprofil amihez csak elég volt a zygisk)
De ehhez a fenti safetynet verzió kell, és hiába írja van újabb, ha lefrissíted azzal ugrik a CTS profil match +Zygiskben természetesen add hozzá, illetve nekem a magisk is hideolva van. Ha YASNAC-ban átmegy a teszten akkor minden menni fog. -
warezxts
senior tag
válasz
LógaGéza #8451 üzenetére
Ahhh értem, a H.36/38-ból indultam ki. De most már mindegy is, mert meg vagyok elégedve a Pixel Experienccel. ez a PixelPlusUI 5.0 néz még ki nagyon "eyecandy"-n, illetve hasonló kinézetű a ProjectElixir. Aksiban nem tudom ezek mit produkálhatnak.
-
-
warezxts
senior tag
Gondoltam megosztom veletek, úgysem pörög a fórum.
A12 nekem nagyon nem jött be ahogy fent is jeleztem. Hosszabb intenzív használat után, főleg mert úgy éreztem az aksi nem a legjobban van kezelve, úgy döntöttem vissza megyek a legutolsó A11-re. Bár maga az Android 12 tetszett,letisztultabb, de a sok bug elvette a kedvem. TWRP backup az behalt (gondolom a data titkosítás miatt, szóval nulláról kellett kezdenem a telepítést. Viszont akkor már úgy voltam vele kipróbálok mást is. 3 custom romot terveztem a crDroid, LineageOS, és a PixelExperience. crDroidhoz előszőr valami A12-t kell felrakni és onnan mókólni, ami nekem nem érte meg a fáradtságot. A lineageos az tetszett, fapados AOSP rom, de stabilnak tűnt, csak olyan hiányérzetem volt. Majd jött a PixelExperience. Nekem ez ilyen LineageOS upgradelve. Úgyhogy úgy döntöttem adok neki egy esélyt. Belaktam és azóta ezt használom. Aksiban meglepően jó, gyors (tényleg, érezhetően), és stabil mint állat. De ami a legjobban tetszik az az Android 13, még letisztultabb, felhasználóbarátabb. Használtam A13-at párom realme telefonján, de az valahogy nem volt ilyen jó élmény (észre sem vettem nagyon változást hogy az A13 lenne). Annyi hogy előszőr a pluszt tettem fel a ROMból (van videó miben különbözik), ami többet tud, több mindent be lehet állítani, DE aztán inkább fel tettem a sima verziót amivel kompatibilis az AOSPMods_Full (kell hozzá az LSPosed magisk modul is), és így még többet be lehet állítani mint a plusban (a plussal nem kompatibilis mert alapból benne vannak extrák). Illetve a safetynet-fix-v2.3.1-MOD_3.0 is jól végzi a dolgát (az újabb repoban elérhető nem jó, csak és kizárólag ez a moddolt).
Úgyhogy összességében újra meg vagyok elégedve a telefonommal. -
Edge
veterán
válasz
HateEternal #8447 üzenetére
-
HateEternal
tag
-
fauv
őstag
Üdv!
Urak, hol találom a Témák menüpontot, ahol számos lehetőség közül választhatunk?
Köszönöm előre is. -
CptAdamica
veterán
Nekem most 3n 20ó írt utolsó feltöltés óta és 26%-on tettem fel töltőre, dehát én mindig így használom, ebben csak majdnem 2 óra képernyőidő volt. Ebből a szempontból nekem nem lett rosszabb az aksi idő.
-
warezxts
senior tag
itt is megjött a várva várt A12
Háááát.... nem vagyok megelégedve vele. Általában a haladás útján szoktam állni, de most kifejezetten butítottak olyan dolgokon amit előtte megelégedettséggel használtam. Tisztára mintha majmok dolgoznának ezeken. Nem tűnik fel senkinek, hogy Józsi, hééé ez így nem lesz jóóó...-A kezdőképernyőn az ikonok már nem témázhatóak egyenként (pl. már nem tudom átírni az app nevét, vagy lecserélni az ikonját - legalább ikontémát azért enged összességében).
-nem tudom kikapcsolni a lockscreent (igen, nem használok semmi jelszót, és ha megadom hogy nincs jelszó, akkor is és csakazértis van egy lockscreenem amit bekapcsoláskor pluszban még el kell húzni. Ez kivehető volt előtte vagyis lockscreen off, most meg "csak" password off).
-a nemhasznált alkalmazások ikonjainak elrejtése... most ezt már szószerint kell venni. Ha elrejtesz egy appot azt úgy el rejti hogy nem az ikonját tünteti el, hanem mindenhonnan elveszi. Pl. ha az appnak volt widgetje, azt is elveszi, ha az ikont nem szeretnéd az applistában mert pl ki van rakva kezdőképrnyőre, azt sem érdekli, onnan is eltünteti.
-A shelf lecserélődött google-ra ami nem feltétlen baj, de ha használni szeretnéd a shelfet, akkor csak a lehúzósávból ha jobb oldalt fogod meg és úgy húzod le akkor jön elő. Nyilván ennek a helyét állítani nem lehet, és ha kell a gyorsmenü (jobbkezes révén) általában véletlen a shelfet húzom le (inkább kikapcsoltam).
-van még pár ilyen agyament dolog, de már nem megyek vissza OOS11-re, inkább fel raktam a Novát, ami csak azért nem használtam, mert nem tudta azt az eye-candy animációt, mikor bezász egy programot és vissza úszik az ikonjába (mostmár tudja bár nem pont olyan). Összeségében csalódás a frisstés, és ilyet nem mondtam ezelőtt egy verzió ugrásra sem....
-
Sanya
nagyúr
válasz
CptAdamica #8432 üzenetére
Eddig ez jó!
-
Busterftw
nagyúr
válasz
CptAdamica #8429 üzenetére
Ma nekem is, 1.02GB.
System • Improves system stability and performance. Communication • Improves the stability of mobile network connections.GM1913_11_H.36
Hát nem valami sok, nem úgy volt hogy ez a végleges és egy raklap bug van?
-
CptAdamica
veterán
Első blikkre egész jó, kinézetre szerintem sokkal jobb lett, az animációk is egész jók, végre berakták bal oldalra a shelf helyére a google now, de a shelf sem tűnt el, azt is egész szépen átdolgozták design-ra, bug-ba eddig nem futottam, az aksi időt meg majd meglátjuk.
-
Sanya
nagyúr
válasz
CptAdamica #8429 üzenetére
Majd jelezz, hogy milyen
-
CptAdamica
veterán
Jelezett az Oxygen Updater, hogy kint az EU-s GM1913_11_H.36 azt hiszem ezt már megpróbálom.
-
gippazoid
senior tag
MP5 néven hivatkoznak a H38-ra egy másik topicban.
Nekem OP7-re, globál sw-re 1901 H37 jelent meg a telón de nem települ fel, fail lesz azonnal és közli hogy checking for full vagy valami ilyesmi.
Oxygen updater meg 1905 H37-et emleget.OnePlus cikkben meg 1901 H36 és 1903 H37 van.
Kicsit káosz.Pár hétig nekem egy 3 GB-os update-et akart feltenni a teló de az itteni rossz tapasztalatok miatt nem indítottam el. Aztán eltűnt egyik napról a másikra és jött helyette ez az 1,8 GB-os ami nem megy fel.
-
CptAdamica
veterán
Nem igazán követtem a történéseket, nekem még 11-es android van fent, van hivatalos 12-es frissítés? Feltehető/stabil?
-
gippazoid
senior tag
Na erre ma változtak a dolgok.
Eddig egy 3126 MB-os update-et akart feltenni de nem indítottam el. Mostantól egy 1854 MB-ost dob fel, de azt írja, a rendszer 12-re fog frissülni.
Mitől ment össze?GM1901_11_H.37
Ez egy kínai piacos teló amit eladáskor global-ra szoftvereltek (amikor megjött a GearBest-től, én meg feltettem rá egy tiszta globál verziót a OnePlus honlapjáról).
-
gippazoid
senior tag
OP7-nél ha feltenném a 12-es Android-ot, akkor se jönne több security patch? 11-re már tavaly június óta nem jön.
-
-
Sanya
nagyúr
12-es. volt akiknek hardverhibát okozott.
-
Sanya
nagyúr
válasz
HateEternal #8407 üzenetére
Eléggé alfa még ez a végleges is.
-
válasz
HateEternal #8407 üzenetére
Oxygen Updater megoldaná a frissítési problemád, de szerintem most már várd meg míg tényleg elérhető lesz az utolsó, MP4 12-es frissítés, ugyanis ez utóbbi EU még nincs, talán csak India.
-
HateEternal
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hátha lenne ötletetek, hogy a 7 promra még mindig nem érkezett meg a droid 12-es frissítés. Pont olvastam, hogy feb 11-én már a második javítócsomagot(MP4) dobtak ki hozzá, de nálam még 11 van. Valakinek valami ötlet, hogy OTA-n miért nem érkezett meg, vagy ötlet, hogy mit csinálhatnék a frissítésért? Előre is köszi a válaszokat!! -
laskr99
addikt
OOS 11-en hogy aktiválhatom a Voltet? Most raktam újra a telót
-
LógaGéza
veterán
Volt pár érdekes fagyásom és újraindulásom, ezért úgy gondoltam kipróbálom a crDroidot. Eddig tetszik, bár kell egy kis idő, hogy kiderüljön stabil-e daily drivernek.
Amit nagyjából sehol nem írnak le, hogy Android 12 alatt nem lehet nyitni a bootloadert -fastboot oem unlock
után kidob egy hibaüzenetet, és ennyi. Megoldás: vissza kell menni 11-re, akkor működik. MSM Tool hozzá: [link] -
ChrYsler
aktív tag
Alternatív ROM témában írtam egy hosszabb beszámolót, ha valakit érdekel esetleg: [link]
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Linkin1994 #8398 üzenetére
Nyilvan gyorsabb meg jobb kamera jobb akku, de nekem sajnos lyukkal visszalepes lenne, nekem ez felhasznaloi elmeny szempontjabol fontosabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest