-
Mobilarena
Ide csak a kimondottan az OnePlus 3T-vel kapcsolatos információk kerüljenek. Értem ez alatt a tokok, töltők, kiegészítők, szoftverek és egyéb trükkök.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
G4bi89
senior tag
válasz
SzlobiG #3491 üzenetére
Gyári ébresztőóra?
Fura nálam még egyszer sem hagyott cserben, sőt jó párszor már kikapcsolt állapotból is ébresztett. Mondjuk egyik telefonomon sem volt még bajom az ébresztővel. (kopp-kopp)A már emlegetett optimalizálás segíthet, vagy kapcsold ki a doze módot úgy ahogy van. Ha akkor se ébreszt:
-
macii97
senior tag
-
kano
nagyúr
válasz
SzlobiG #2805 üzenetére
Talán az OP3 topicban írtak már róla, hogy az jó, de az meg kitakar a látható részből pár tized mm-t. Csak iszonyú ára van.
Igazából a gyári olcsóbb TG-nek is van valami hibája, de nem emlékszem már (OP3 topicban oldalakon keresztül csak erről van szó).
Sajnos jelenleg nincs rá tökéletes TG (ami kiér a kijelző széléig, nem csak 2 ponton tapad, átlátszó is, és még nem is szivárványosodik idővel). így marad a fólia. -
válasz
SzlobiG #2717 üzenetére
Majd ha olyan videót raknak fel, ahol nem fémmel, hanem 7H vagy 8H keménységű anyaggal karistolják a kijelzőt előtte/utánna, akkor érni fog valamit. Mivel nincs ilyen videó, ez egy marketingmaszlag...
A múltkor láttam a Wowfixit-es hosteseket a Camponában, kedvem lett volna odamenni, és megkérni őket, hogy ne kalapáccsal meg késsel, hanem mondjuk kvarccal (7H) vagy topázzal (8H) essenek már neki, hiszen azt is bírnia kellene, ha nem hazudnak...
-
boros44
tag
válasz
SzlobiG #2717 üzenetére
Erről a folyadékos "fóliáról" még nem hallottam. Hogy ez mennyire működő dolog, csak úgy lehetne kideríteni, ha megpróbálnánk megkarcolni egy legalább 6-os keménységű (a skála 1 és 10 között van, a 10-es gyémántot jelent) anyaggal előtte és utána. A hagyományos Gorilla Glass 4, amit használnak minden telefonon, 5-ös szinten még nem karcolódik, de 6-osnál már igen. A reklám szerint ez a folyadék zafír keménységűvé teszi, ami pedig 8 vagy 9 szinten karcolódik.
A reklámvideó egyáltalán nem meggyőző számomra. Fog egy kést és azzal próbálja karcolni. Ebből egyáltalán nem derül ki, hogy milyen keménységet bír ki. Másrészt a kést többnyire még a Gorilla Glass is túléli karcolás nélkül.
Azonban felvetődik a kérdés, hogy ha ez tényleg ilyen fasza cucc, akkor miért nem népszerű?
Miért nem hallott róla még mindenki?
Miért nem kenik be alapból ilyennel a kijelzőt gyártáskor?
Én biztosan csak akkor próbálnám ki, ha látnék meggyőző bizonyítékot, hogy ez tényleg kibír keményebb anyagot, mint amit a Gorilla Glass kibír. -
viger
tag
válasz
SzlobiG #2627 üzenetére
Nekem pénteken jött meg az Ultimate shield fólia! 3 nap alatt nálam volt.
Hát azért nem olyan egyszerű felrakni. Viszont nagyon szépen rásimul a kijelzőre.
Így pár napi használat után sokkal jobb mint az Orzly-s üveg.
Olyan mintha rajta sem lenne, nagyon jó a tapintása, gyűjti az ujjlenyomatot, de nem vészesen, nem lesz más színe a kijelzőnek (legalábbis nem észrevehetően). Végre fekete a feketém!
Az üveg alatt, mivel nem tapadt rendesen teli volt kosszal a kijelző (kamera, hangszóró és a környéke) -
twollah1976
őstag
válasz
SzlobiG #2483 üzenetére
A szélein lekerekített kijelzőkön sose fog rendesen felfeküdni, takarni a fólia, üveg.
Ez a lekerekített kijelző átka.
Volt is nagy meglepetés amikor a Samsung Galaxy A3-ra (2016) felrakta a mobilos fazon a védőüveget és a szélein lifegett, mert a kijelző le van kerekítve.Esetleg vehetsz rá méreg drágán a 1+-tól üveget vagy valamelyik másik gyártótól.
N+1 levellel rendelkező 1+3 tulajdonosok először a TeCső-n megnézik a 1+3 kijelző védőüveg mozgókép beszámolókat és onnan lesve rendelnek üveget, fóliát vagy áttúrják a 1+3 topikot és onnan lesnek.Én visszasírom a régi lapos kijelzőket, azokkal jóval kevesebb szenvedés volt.
-
viger
tag
válasz
SzlobiG #2378 üzenetére
Szerintem nem konkrétan csak a fényerő állító program(ok) hibája! Bár nállam is a LUX miatt van ez. Ki kell kapcsolni a "Megjelenés más alkalmazások felett" opciót és akkor menni fog a telepítés.
Nállam ez annyiban befolyásolja a fényerős programot, hogy 0 alá nem tud menni a fényerővel, valamint az éjszakai mód sem működik rendesen ilyenkor. De magát a fényerőt 0 és 100 között ugyanúgy állítja. -
válasz
SzlobiG #2352 üzenetére
A RAW üzemmódban lehet tapasztalatom szerint jobb képeket lőni, de ugyebár kézi beállításokkal...
Azt én sem értem, hogy automata módban miért nem sikerül egyik kamera programmal se jobb, mint a gyári. Én a Snap Camera HDR-t használtam anno Nexus-on, meg felraktam ide is, de abban is csak a RAW mód jó...
-
Madwe
nagyúr
válasz
SzlobiG #2252 üzenetére
Ez érdekes, az enyémen az ujjlenyomat se látszik (kivéve ha kajás kézzel nyomkodom, de azon nincs mit segíteni
) és egy deka karc sincs rajta. Én sose használtam fóliát, ez így h rajta volt teljes mértékben kielégít, aztán ha vhogy mégis szétkarcolódna, lekapom. Egy mobilt 2-3 évig használok s még egyiknek se lett karcos a kijelzője
Igaz a mobilt a jobb zsebembe teszem ahol semmi más nincs, s homokos környezetbe nem okosmobilt viszek magammal.
-
PoLizei
aktív tag
válasz
SzlobiG #2110 üzenetére
én is ilyet rendeltem már a teló előtt, de persze az utóbbi megelőzte. Páran írták itt, hogy szép vékony, alig észrevehető, azért esett rá a választásom. Valóban csúszós nélküle, jöhetne már. Ma megkaptam a neoprén tokomat
Ilyet minden telefonomhoz szoktam venni, akkor teszem bele, ha olyan helyen vagyok, ahol sérülhet, porosodhat.
-
snyper990
őstag
válasz
SzlobiG #2014 üzenetére
Nem hiszem, hogy ennyire egyedi eset lenne telefongyártóknál, bár nem is sok készülékhez volt szerencsém manapság, úgyhogy elhiszem neked, hogy így van.
Jól látod, tényleg nem lehet a telefonban lévő hangszórót kicserélni jobbra ésszerű keretek közt, ám azért vannak lehetőségek:
- veszel normális hangcuccot, kábellel/bluetooth-al összekötöd
- bluetooth hangszóró
- fülhallgató
Meg még biztos sok más módszer létezik, csak a kreativitás és az anyagiak szabhatnak határt.Nálam a telefon hangszóró kb. csak akkor szól, ha csörög a telefon. Minőségi médiafogyasztásra alkalmatlan (mint szerintem minden mobil/laptop hangszórója), fizikai okokból kifolyólag. Továbbá nem szeretem, ha mások telefonnal generált zaját kell hallgatnom bármilyen környezetben, így inkább én is fülhallgatót használok. Persze ez egyéni preferenciák kérdése
-
snyper990
őstag
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
SzlobiG #1981 üzenetére
Nekem régen is ilyen volt, talán egyedül Nexus 5-ön voltak hibátlanhoz közeliek a custom romok, minden más készüléken szívtam velük én is.
4.0.3 megjelent! Németországi VPN-nel tölthető is.
Tarokk79 Settings -> Kereső: Battery optimization -> lenyíló menü: All apps -> megkeresed ami érdekel: Do not optimize.
Ennek elvileg meg kell oldania.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
SzlobiG #1944 üzenetére
Eddig tartott nálam a Lineage. Éjjel valamilyen process beakadt és mocskosul felmelegedett tőle a telefon, de nem is ez a legrosszabb a dologban. Arra ébredtem, hogy valami kellemetlenül meleg dolgon fekszek és nem, nem inkontinencia probléma, hanem a LOS és a furcsa alvás közbeni mozgáskultúrámnak a gyümölcse: a telefon alám került.
Nagy szerencse, hogy így történt mert teljesen le is volt bénulva, így nem hiszem hogy reggel ébresztett volna. (Halkan jegyzem meg, hogy nem sok telefonnál lehetne ilyen önfeláldozó magatartást tapasztalni, éljen a Oneplus!)
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
SzlobiG #1941 üzenetére
Jól emlékszel és sajnos nem. 10 perc használat után belefutottam egy csomó hibába, így nem mertem tovább kísérletezni vele. Nálam napi használatban van a telefon és nem lennék szomorú, ha működne.
Persze a LOS sem életbiztosítás, de csináltam egy működő, teljesen belakott verzióról nandroid backupot, így bárhol vissza tudom hozni az élők sorába.
Egyébként egészen boldog lennék az OOS-sel is, de nagyon béna lett az alert switch működése Nougat óta...
-
-igu-
veterán
-
válasz
SzlobiG #1877 üzenetére
Per pillanat négy globális műholdas navigációs rendszer létezik:
Navstar GPS (amit általában csak GPS-nek szoktak nevezni) - Egyesült Államok
GLONASS - Oroszország
BaiDoi-2 - Kína
Galileo - EUEzen túl van még két regionális rendszer, egy japán és egy indiai, de csak az adott régiót fedik le.
A műholdas navigáció sajátosságaiból minél több műholdat tudsz követni, illetve a műholdak minél pontosabb atomórákkal rendelkeznek, továbbá minél pontosabb információkkal rendelkeznek a műholdak a légköri jeltorzítás mértékéről, annál pontosabban határozhatod meg a helyzetedet.
A Galileo önmagában két rendszert fog adni, egy ingyenesen használható jelet, amely cirka 1 méteres pontosságot biztosít (ilyen lesz a telefonokban és feltehetően az autókban is), és lesz egy fizetős, titkosított csatorna, amely elméleti szinten 1 centiméteres pontosságot tesz lehetővé.
A Navstar GPS eleve 3-5 méteres pontosságot tud hivatalosan, gyakorlatban inkább 2 méter körülit. Ez a Block III és IIIA műholdakkal 1 méter körülre mehet le, de ez csak a 2020-as évek közepére lesz teljes. A katonai jel valamivel jobb értékkel bír, de az nem játszik nálunk.
Mellette ott van a GLONASS, papíron 5-7 méteres pontossággal. Plusz a BaiDou-2, ami dettó rendelkezik egy ingyenes (papíron ~10 méterest tud, de ez is ~2020-ban lesz aktív teljesen, 40 műholddal, és úgy már inkább 2-5 métert tudhat majd) és egy precíz katonai/fizetős szolgáltatás, ami cirka 10-20 centiméterest tud majd.
A Galileo most 12-15 méteres pontosságot tud önmagában, de ugyebár mindössze 14db műholddal. A teljes rendszer 2020 körülre áll majd fel várhatóan, akkor fogja az 1 méteres pontosságot tudni, vagyis a legpontosabb rendszer lesz a négy globális közül (ez részben az atomóráinak pontossága, részben az általa sugárzott jelpontosító adatok részletességének köszönhető). A fizetős szolgáltatása említve volt, hogy akár centiméteres pontosságot is tudhat majd.
A lényeg persze az, hogy még az ingyenes szolgáltatás esetén is lehet javítani a pontosságon, minél több műholdat követsz. Márpedig a GPS és a GLONASS együtt is ~2 méteres szintre csökkentette a pontosságot. Amíg a Navstar GPS esetében "csak" 6-9 műholdra láthattál rá általában, addig a négy rendszer esetén már inkább 25-35 (!) körüli lesz az általános érték. Ezek jeleinek együttes kezelésével a pontosság 1 méter alá szorítható precíziós jelek nélkül (a precíziós / katonai jelek egyébként annyiban többek, hogy részletesebb (több) adatot adnak a légköri jeltorzításról, így pontosabban ismerjük a műholdak helyzetét, és abból a saját helyzetünket is pontosabban számolhatjuk ki).
Hogy mennyire? A várakozások szerint az összes műholdra épülő ingyenes jeleket használó pontosság fél méteres szintet érhet majd el.
A lényeg az, hogy minél több műholdat látsz, annál pontosabb, ezen belül is per pillanat a Galileo fogja adni a legpontosabb jelet. Tehát a GPS pontosságát tekintve a Galileo támogatása hasznos dolog - már most is.
-
lowzor
veterán
válasz
SzlobiG #1822 üzenetére
Kijelző hogy nem lehet olyan kontrasztos? Elvileg mindkettőnek végtelen a kontrasztaránya.
Én is az Edge kijelző miatt vetettem el az S7E-t. Jól néz ki, de számomra kényelmetlen a fogása, megtörik rajta a fény, sérülékeny (2 ismerősömnek is betört már a szélén az üveg), meg nekem nem tetszik, hogy a szélén leíveli a dolgokat. -
-
válasz
SzlobiG #1811 üzenetére
Már a második vagy, aki erre kérdez rá (Gabor1092 volt az első). Ott sem volt semmi okosság. Lehet hogy van valami olyan Telefon alkalmazás, vagy call blocker, ami erre képes - de a gyári nem tud ilyet.
Adott számokat lehet blokkolni, Névjegyek -> jobb oldalt felül három pont -> Beállítások -> Letiltott számok. Viszont olyan opció nincs, hogy a magánszámosokat letiltsd.
-
Kocsó
aktív tag
válasz
SzlobiG #1663 üzenetére
Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy hány millió darab eladása után jött elő pár darabnál a korábban említett 1-2 hiba.
Amúgy nem fikázás céllal de kicsomagolás után pl. a Note 7 jó volt... Ott a problémák később kezdődtek.
Minden esetre ezek szerint nekem mákom (?) volt mind a OnePlus 3-al, mind a OnePlus 3T-vel, mert egyelőre semmilyen (hardver) hiba nem jött elő (még)
És rajtam kívül még pár embernek sem...
Sajnos sehol sincs 0%-os selejt gyártás, és sehol sem 100%-os a minőségellenőrzési ráta...
Mindezek mellett sajnálom akinek nem tökéletes telefon érkezik a csomagban... -
Avicularia
veterán
válasz
SzlobiG #1660 üzenetére
Megjött, feltöltöttem 100%-ra, utána bekapcsoltam, belőttem a wifit, letöltötte a nugát frissítést és felrakta gond nélkül.
Utána BL nyitás, TWRP és onnan root.
Elkezdtem belakni és akkor vettem észre, hogy nem fordul a képernyő. SIM-et még át se raktam a régi telefonból, de mikor átraktam most, akkor vettem észre, hogy az se megy ,egyik slotban sem. Kipróbáltam az asszony simját is , ő más szolgáltatónál van, azzal sem megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A fenti linken elérhető az Oneplus 3 és OnePlus 3T tulajok OFF topikja. Mindennek, ami nem a 3T-vel kapcsolatos, ott a helye csak úgy, mint a szállítással kapcsolatos hozzászólásoknak is.
Ide csak a kimondottan az OnePlus 3T-vel kapcsolatos információk kerüljenek. Értem ez alatt a tokok, töltők, kiegészítők, szoftverek és egyébb trükkök.
Köszönjük!
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged