Snapdragon 821-gyel támad a OnePlus 3T

Akár 128 gigabájtos kivitelt is vásárolhatunk az új OnePlus 3-variánsból, ami frissített rendszerchipet, 3400 mAh kapacitású akkumulátort és új színárnyalatot is kapott.

Hirdetés

Még az év vége előtt piacra kerül egy új OnePlus 3-variáns, ami javarészt az általunk is alaposan tesztelt mobil alapjaira épül, mindösszesen néhány apróbb változtatást eszközöltek rajta. A külsőhöz alapvetően nem nyúltak, ugyanazt az anyaghasználatot és méretezést kapjuk, még a 158 grammos tömeg sem nőtt, pedig az akkumulátor 400 mAh-nyit ugrott előre, immár 3400 mAh kapacitású. Új szín került képbe, a fehér/arany variánst takaró Soft Gold maradt a régiben, viszont a grafitszürke helyett fegyverszürke képviseli a komorabb verziót, ami néhány árnyalattal sötétebb lett elődjénél.


[+]

Frissült a hardver, a Snapdragon 820 helyett ugyanúgy MSM8996 kódnevű, de Snapdragon 821 néven piacra került, emelt órajelű (2 x 2,35 GHz Kryo és 2 x 1,6 GHz Kryo) processzorral és akár 128 gigabájtos UFS 2.0 tárolóval, az alapmodell továbbra is 64 gigabájtos, amire a bővíthetőség hiánya miatt szükség is van. A RAM mérete nem változott, 6 gigabájt eddig is bőven több volt az elegendőnél, most sem fogjuk kevésnek érezni. A 16 megapixeles hátlapi kamera sem változott, ami alapvetően nem baj, hiszen az idei kameratesztünkön is remekül szerepelt a OnePlus 3, viszont örömteli, hogy zafírüveg védelmet kapott, így a karcoktól könnyebben távol tarthatjuk a lencsét. A szelfik készítésére szolgáló kamera ellenben tényleg megújult: a felbontás 8-ról 16 megapixelre ugrott, korábban a Sony volt a beszállító, ezúttal pedig a Samsung 3P8SP került elhelyezésre, és bár a szenzorpixel mérete itt csökkent, a PDAF-autofókusz és az 1080p videók készítésének lehetősége remek hír, igen, továbbra is az előlapi egységről beszélünk.

A korábban már megismert Dash gyorstöltés továbbra is adott, a gyártó félórányi töltéssel ígér egész napos használatot. Az Android Marshmallow rendszert futtató mobil előreláthatólag november 28-ától vásárolható meg Európában, a 64 gigabájtos modell ára 439 euró (átszámítva 136 ezer forint), a 128 gigabájtosé pedig 479 euró lesz (ami körülbelül 149 ezer forintot takar), erre előreláthatólag már semmilyen egyéb költség nem tolódik, ha a gyártótól vásároljuk meg a készüléket, érdemes is figyelni a beszerzési forrásra, hiszen a kínai és amerikai modellekbe többek közt B20-as LTE sem került.

Azóta történt

Előzmények

  • Rejtélyes OnePlus készülék bukkant fel

    Azt tudjuk, hogy a OnePlus 3 kissé feljavított változata nemsokára bemutatásra kerül, az új készülékről viszont még nem hallottunk.

  • Új kameraszenzort kaphat a OnePlus 3T

    Több lehet a OnePlus 3 ráncfelvarrása némi lóerőbeli előrelépésnél: a pletykák Daydream támogatásról, Android 7.0-s alapverzióról és Sony IMX398-as szenzorról regélnek.

  • November 15-én érkezik a OnePlus 3T

    A gyártó sejtelmes Tweetje mögött minden bizonnyal a sokat emlegetett, felturbózott OnePlus 3 variáns áll.

  • OnePlus 3 - Szentháromság

    Parádés összeszerelés, 6 gigabájt RAM-mal büszkélkedő felszereltség és letisztult, fürge szoftverfelület: a OnePlus az okostelefonok három alappillérét hibátlanul hozza, nem egy rivális árának a feléért.

Hirdetés