- iPhone topik
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Ide csak a kimondottan az OnePlus 3T-vel kapcsolatos információk kerüljenek. Értem ez alatt a tokok, töltők, kiegészítők, szoftverek és egyéb trükkök.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
Alapvetően én is elégedett vagyok, bár nálam sima op3 van, 4 éves múlt, van már bennem egy kis motiváció a csere irányába, mondjuk google pixel 4a-ra szívesen cserélném, kár hogy nem forgalmazzák nálunk. Jelenleg a telefonok túlnyomó többsége egy hatalmas tepsi, a jelenlegi telefonomnál nagyobbat már semmiképpen nem szeretnék, sokszor ezt is macerás elrakni egy zsebbe. Csúcskategóriás telefonokat jelenleg még mindig a JACK hiánya miatt zárom ki, az Oneplus Nord is emiatt esett ki nálam jelenleg.
-
PistiSan
addikt
Én samsung A71-ben gondolkodtam ha cserélném most, bár a nord mindenben jobb nála, 5G pl szempont nálam, mivel 4 évet az új telóval is ki akarok húzni, egyre többet használok bluetoothos hangrendszert, de fülhallgatónak nálam még mindig a jack csatlakozós megoldás a szimpatikus, itthon mindig barkácsolok, felújítunk, ami sok idő, és amikor egyedül vagyok a podcastok sokat segítenek az idő múlásában. Még mindig drágák, komromisszumosak, és rövid élettartamúak a bluetooth fülhallgatós megoldások. Persze át lehet hidalni a problémát egy usb-c to jack csatlakozóval, de biztos ott hagynám valahol amikor kellene, többet meg nen vennék csak azért hogy mindenhol legyen 1, a jack csati az op3ban nagyon szér van kopva már, az usbc töltőkábel is egyre lötyögősebb, na most ha külön külön így elhasználódtak, akkor bele sem merek gondolni mi lenne ha csak 1 csati lenne mindkettőre. Persze biztod gariban meg javítanák 2 éven belül ha elromlana, de inkább megelőzöm ezt a fejfájast magamnak.
Az említett 2 telefinról nem sokat tudok, de miui/emui-s romoknál régebben sokat kellett küzdeni azért, hogy ne lője ki az appokat a háttérből, illetve sokszor panaszkodnak bugokról amiket nagyon sokára javítanak csak. Amúgy a Samsung nálam a bixby routins miatt került a képbe, tud pár olyan alap funkciót, (pl este be rakja repülő módba a telefont) amit most is használok az op-n rootolással, a samsung saját megoldása pedig root nélkül tudja ezt, mivel beépített, gyári funkció.
Ha addig ki húzza még az op3, lehet egy A72(5G-vel jövőre?), vagy Op NordT modell (márha lesz T verzió) jack csatival jöhetne. -
PistiSan
addikt
-
golya85
csendes tag
És abban sem vagyok biztos, hogy a felsoroltak közül mindegyik nélkülözhetetlen fejlesztés a mindennapok során.
A lyukas kijelzőt én sem tudom hová tenni, a jack hiány sem a legjobb. Beszereztem erre egy Fiio lejátszót, annyira ez már nem érint.Nem is tudom, hogy most mi lenne ilyen ár/érték bajnok. Xiaomi/Redmi, azzal a telepakolt rendszerrel? Inkább a Realme?
-
golya85
csendes tag
-
PistiSan
addikt
Köszi az infót, én megint szívtam egyet a LineageOS-el, és most lett elegem, mire megszűnt a gyári rendszer támogatása, vissza tértem ahhoz.
Szóval gondoltam fel rakom a legújabb, 9-es androidra épülő OxygenOS-t, sideloaddal akartam fel rakni, mindig FAIL-t kaptam, végül az unbrik leírással sikerült vissza raknom az alap 6-os androidos verziót, itt próbáltam sideloaddal ismét fel rakni a gyári legfrissebbet, persze hogy FAIL, és semmi más üzenet.
Aztán szépen OTA-n 6 ról 7-re, majd 8-ra frissítettem, aztán jött a 9-es, ahol FAIL!
Azt hittem megőrülök!
Utána szerencsére itt rá kerestem, és a bootloder nyitott volt nálam is, bezártam, és rögtön ment minden.
[Youtube Videó szépen mutattja a visszaállítást
Köszi hogy megosztottad a tapasztalatodat, lehet még most is keresgélnék. -
Lazsnak
tag
hát ez a dm-es üzi még nem is zavarna, inkább az, hogy android felirató bootképnél nem lép tovább. Nézegettem valami unbrick toolt de nem tudom, annyira sajnos nem értek ehhez a romoláshoz. ADB sideload után reméltem majd indul a rendszer az végigment de sajna nem indul kicsit elkeseredtem. de majd holnap jobban beleásom magam, xda-n lesz mit olvasni.
-
bdavid94
tag
Igazából összetett a dolog, mert a telefonon volt már alaplapcsere op-nál előlapi kamera nem működött, majd most mikor igényelni akartam a szervízt csak a support chaten keresztül sikerült (utólag kiderült az eredeti számmal ment volna csak nem akartam vele szórakozni, nehogy később menjen a fejvakarás, hogy akkor most hol is van a telefon) a supportos megcsinálta a ticketet viszont teljesen üresen battery/heat opcióval leírás magyarázat minden nélkül. A telefont a ups tracking leadása után 1 órával már meg is vizsgálták, így nem hiszem, hogy a szervízt túl tolták volna illetve csak a 64-es modelről van szó ami két hónapon belül 3 éves lesz, és sajnos a hátlapja sem túl szép
Amennyiben nem jutunk előbbre szerintem megpróbálom a linkelt akksit
-
M3oH
addikt
Igen, nagyon pozítív hogy 3éves modellt nem hanyagolnak. Nem sietős a 3Tm cseréje, de azért nézegetek. És mindig vhogy arra jutok, hogy marad OP. Xiaomi vasak jók, de vhogy a szoftveres rész nem jön össze, mindig van vmi szenvedés velük. Honorok szintúgy, meg a nem amoled kijelző bántja a lelkem
-
AcCEsS
senior tag
Köszönöm a visszajelzést, egyelőre nem teszem fel. Elég sok app fut nálam egyszerre, valószínűleg ezért érzékeltem nálad gyakrabban a "kilövöldözést". Idegesített, hogy újratöltődtek az appok.
Mintha valahol azt olvastam volna, hogy a memóriahasználat sosem fog 4GB fölé menni, mert a fényképezőgép által a fotókon végzett automatikus utómunkálatokhoz fenntartanak kb. 2GB-ot.
-
AcCEsS
senior tag
Remélem meg fogják oldani a dolgot, mert ettől függetlenül hozott egy-két szerethető megoldás a Pie. A "kilövéses" probléma azért (is) bosszantott nagyon, mert direkt legyalultam a korábbi rendszert, és nulláról újraraktam mindent. Utána meg csak pislogtam, hogy mi ez a fura jelenség? 1 napig volt fent (amíg utánaolvastam a dolgoknak), másnap visszaraktam az Oreo-s backupot.
-
AcCEsS
senior tag
Speciel én pont a túltolt energiatakarékos megoldások miatt álltam vissza Oreo-ra. A háttérben futó programjaimat állandóan kilőtte a Pie, hiába kapcsoltam ki az optimalizálást, sőt, a végén már mindenféle energiatakarékos funkciót, mindhiába. X idő elteltével ha ismét rányomtam pl. a Messenger, Viber, True Phone, Chrome stb. applikációk bármelyikére, nagyon gyakran látszott, hogy újratölti a rendszer és nem simán "átvált" rá. Tele van a net az ezzel kapcsolatos zúgolódásokkal, de a jelenség a OnePlus telefonjait nagyobb mértékben érinti az agresszívabb memóriakezelés miatt. Ahogy olvastam ez a "probléma" már kisebb-nagyobb mértékben az Oreo-nál is jelentkezett, de a Pie messze túltesz rajta...
-
andyTM
őstag
- elöször: [
Official TWRP 3.3.0-1]- amikor újraindítod twrp-ben, wipe cache/dalvik, data, system, format data partíció(itt nem gond, ha hibát jelez, mert az új rendszer kijavítja)
- roothoz:[Magisk]
- nekem is nyitva a bootloader+dm-verity; két telón is hibátlanul felment
-
andyTM
őstag
-
snyper990
őstag
Nem tudom, de még a Community Beta thread-ben ([link]) a telepítési utasításoknál az van írva pirossal, hogy "Preconditions: Boot Loader should be locked", ha a legutóbbi stabilról frissítenél. (Bár azt sem tudom, hogy a recovery-ből telepítésre, illetve a stabilra is vonatkozik-e)
-
-
Rick4
félisten
Persze, értem én, amennyiben a másik megoldás problémásabb, és nem hoz tényleges előnyt, az nem előremutató, a feltételes mód is jelezte szerintem, hogy nem mondom teljesen biztosra a jack vs vízállóság kérdését...
A másiknál az lett volna, hogy a vezetéknélküli dolgok FELÉ menni.
-
HSM
félisten
"Tudom, én csak egy vagyok a pár milliárdból, de especiel ... nem tudok örülni annak, amerre a Oneplus tart."
+1. Nekem pont ezért tetszettek meg, mint gyártó, mert adtak a profi visszajelzésekre (pl. sajtó kritizálta az 1+3-nál a gyári kalibrációt, következő frissítésben jött is az sRGB mód), ehhez képest most mindenhol azt olvasom a sajtóban, hogy kár a Jack-ért, és már az 1+6-ban is egyértelműen az volt a visszajelzés, hogy a fő kamera szuper, de hogy alig van haszna a másodlagosnak, és sokkal jobb lenne egy 2X-es zoom, vagy széleslátó optika, stb... Nem lett változtatva, plusz az USB-C-vel már ők is inkább a bizniszt választották, amit ad a BT fülesek, meg USB-C kacatok értékesítése ad a jack nyilvánvaló felhasználói előnyei helyett.Hiába vagyok maximálisan elégedett az 1+3-asommal és támogatásával, egyre kevésbé tetszenek az új modellek. Az 1+6 még elég jó lett, szerintem jobb, mint az 5 vagy 5T, de megint azt látom, nagyot léptek a rossz irányba.
-
twollah1976
őstag
"Tudom, én csak egy vagyok a pár milliárdból, de especiel (bármennyire is fejet kell hajtsak a Oneplus érdemei előtt szoftvertámogatás és support / garancia és általános szervíz terén) nem tudok örülni annak, amerre a Oneplus tart."
Ezzel nem vagy egyedul.
Nekem egyre jobban szimpatikus az Android One program es az abban megjeleno mobilok.
Blaszfemia lesz amit most le fogok irni, de a Xiaomi Android One telefonjai egyre szimpatikusabbak nekem.
-
twollah1976
őstag
A jack csatlakozotol azert kellett megszabadulni, mert osztottak, szoroztak es a vegen arra jutottak, hogy tudnak rajta sporolni.
Eggyel kevesebb csatlakozo, eggyel kevesebb muvelet a gyartosoron, eggyel kevesebb alkatreszt kell tesztelni, megrendelni, stb.
Az csak porhintes, hogy nem fer bele a hazba, nagyobb akkut tudunk belerakni, stb. -
HSM
félisten
Nem csak ez a fajta USB-C átalakító van.
Van belőle "passzív" is, ami a telefon DAC-ját használja, pontosan mintha jack lenne a telefonon. [link]Nekem inkább azzal van/lenne bajom, hogy két csatlakozó helyett egyet dugdosok duplaannyit, plusz nem tudok zenehallgatás közben tölteni, plusz ezek a bumszli, kilógó csatlakozók sem rendelkeznek azzal a fajta mechanikai ellenállással, mint egy Jack csatlakozó.
Szóval, nekem eléggé fáj a szívem, hogy már az Oneplus is lehagyta az új készülékéről.
-
twollah1976
őstag
En is elvagyok a telefonnal.
Amire hasznalom (pici netezes, mail nezes, neha navigalas a Google Maps-szel, zene hallgatas, jatek, azonnali uzenetek) arra nekem elegendoen gyors.En inkabb az USB-C-s zenehallgatastol felek.
Mennyire az ordogtol valo dolog USB-C jack atalakitoval zenet hallgatni?
(Plusz az USB-C csatlakozo dupla annyit van hasznalva.)
Bluetooth nem jott be, valahogy masabb a hangja, bot fulem van, de egybol ereztem, hogy valahogy mashogy szol a zene. -
csipuka
senior tag
Amcsiban vagyok, es az 5-os ota van global radio, addig 3 kulon verziot dobtak a piacra. Amikor nyaron hazamegyek, akkor csak 3G-m van. Mivel a vodanal vagyok, ezert nem veszes, de a kocsiban a VOIP megfexik 3G-n.
A 3T-m eleg jo allapotban van, de mar 2 eves a telom, es belefer ha cserelem. Elotte a Nexus5 kibirta 3 evig, de most kedvet kaptam az uj telohoz. A 128Gb, nekem sok lesz, de asszony ezt is meg fogja tolteni.
A bor tokot mar megrendeltem, most mar csak a nov. 1-et kell kivarni. -
snyper990
őstag
Kíváncsiságból olvasgattam a OP6 OOS9-es topikját, és megtudtam, hogy A/B partíció rendszer kell (?) az Android P-nek. (talán azért, hogy a Google OTA infrastruktúráját használhassák, nem tudom, a belinkelt oldalt olvasgattam, de nem lettem sokkal okosabb) Mindenesetre az OOS9 erre állt rá. (a system partíciót tükrözik a gördülékenyebb frissítések érdekében. Nem rossz gondolat, bár kicsit több helyet foglal. De így elvileg kisebb lehet a cache partícó, mert nem kell helyet hagyni rajta a frissítéseknek)
Na már most HA ez szükséges a 9-es droidnak, és úgyis hozzányúlnak a partíciókhoz, akkor már könnyebb lenne nekik a 3/3T-n is inkább implementálni a Project Treble-t is, kevesebbet szívnának a frissítések kódolásával/fordításával a különböző modelljeikre (mivel az 5/5T már úgyis használja), főleg ha nem egyetlen 9-es ROM-ot kapunk, hanem esetleg még legalább egyet pluszba, hibajavításokkal...
Ez persze csak spekuláció, jó lenne, ha így lenne, nekik is könnyebb lennePersze megvagyok Treble nélkül is, de azért na... És onnantól már szinte minimális befektetett munkával támogathatnák tovább a telót, ha akarnák... Reménykedni még lehet
-
stegonstage
újonc
Sajnos nem jött össze, valami hibát ír ki. Annyira azért nem zavaró csak újraindításnál látszik.
És akkor jöjjön egy kis beszámoló az új rendszerről amire egy év stock rom után váltottam. A legújabb Resurrection romot raktam fel, ezzel régebben is jó tapasztalataim voltak. Az első ami nagyon szembetűnő az a sebesség. A gyári se volt lassú de ez egyenesen szárnyal, minden sokkal gyorsabban tölt be folyékonyabb az egész rendszer. A sok testreszabási lehetőség ugye adott ez megint csak sokkal jobb mint a gyári, teljesen személyre tudod szabni a legapróbb dolgokat is. Eltűnt pl. az a bosszantó bug, hogy a spotify-t chromecastra kirakva előbb-utóbb kilőtte a rendszer a háttérből vagy a hangerő szabályzás nem ment 5-10 percel indulás után. Itt ez teljesen megszűnt. A kernel még a romhoz való, meglátjuk milyen SOT-ot produkál, ha nem tetszik lehet azzal is kisérletezek kicsit. Összegezve bőven megérte a pepecselést, lett egy mindentéren frissebb, szebb, gyorsabb rendszerem.
-
Gajho
csendes tag
Köszi a választ
Közben sikerült észre vennem hogy a kijelző kicsit feljebb van, visszanyomtam, mostmár jó a sim tálca és a bekapcs gomb is. Tehát külső hiba egyáltalán nem látszik rajta. Kép mindig nincs.Na visszanyomtam mindenhol és most működik.... Minden frankónak tűnik.
-
HSM
félisten
-Az erősebb/takarékosabb SoC-ban azért van fantázia. Gyorsak ezek a fónok, de azért mondjuk egy 845-ös lényegesen fürgébb is miközben takarékosabb is. Ettől függetlenül az "elég jó" kategóriát szerintem még sokáig meg fogja ütni a 820/821 is, főleg 6GB rammal.
-A nagyobb kijelzőfelbontást én értékelném, azért a pentile rendesen elvesz az élességből, nem 100%-osan kellemes a szememnek, határeset. IPS-ben tökéletesen elég lenne a FHD, így azért elférne a QHD.
-Viszont az új telók nagy részéről hiányzik egy óriási jó dolog, mégpedig a "fizikai gombok", plusz előlapi ujjlenyomat olvasó. Nálam ezek óriásit nyomnak a latba kényelem tekintetében.
-A notch mondjuk hasznos lehet AMOLED mellé, hogy nem a képek/videók/szövegek által használt részbe ég be idővel az értesítési sáv. Én megoldottam, böngészőnél immersive mód, így elrejti az értesítési sávot, de azért jobban örülnék, ha mindig láthatnám pl. az órát vagy wifi térerőt a beégés kockáztatása nélkül is, nem kéne lehúzogatni a sávot hozzá.
Nekem nagyon bejön amúgy az 1+6, de ár/értékben nem tudok meggyőző érveket, miért érné meg mégegy 1+3 árát hozzátenni, hogy egy olyanom legyen.
-
golya85
csendes tag
Én is egyetértek. 26-án lesz egy éve, hogy megrendeltem (talán az utolsó szállítmány volt), azóta is örömmel használom. A mostani telefonok nem tudnak annyival többet szerintem, mint amennyivel drágábbak lettek. Legalábbis gyakorlati hasznuk nincs annyi. Az akku bírhatná egy kicsit tovább, vagy csak nem kellene annyit nyomkodnom.
1 napot simán kibír így is.
Kicsit más: Beta mennyire használható napi szinten? Nem kell újratelepíteni, beállítani semmit utána? Mintha csak ott jönnének a frissítések újabban.
-
PistiSan
addikt
Teljesen egyet értek veled, nekem ez az első telefonom amivel minden szinten elégedett vagyok, semmi késztetést nem érzek a cserére. Az akku az én használati szokásaim mellett 2 napot bőven bír, ha 1 nap alá megy ez az érték akkor egy akku csere lesz, aztán meglátjuk meddig bírja. Az a baj hogy az oneplus telefonok ára is megy felfelé, de akármennyire is szeretem ezt a telefont, nem biztos hogy hajlandó leszek annyit fizetni az új telefonért amit akár most, vagy évek múlva kérnek majd az új modellért.
-
lazajnd
tag
-
bunfi
őstag
-
Én oreon vagyok gyári rommal aksi idő kuka de nem érdekel mert ha megyek valamerre zerolemon tokkal megyek igaz ilyenkor mindig meg kérdezik mi van a telefonon
. Nem is nagyon láttom mire cseréljem le a jövőben Samsung Note széria az még esetleg bejön de sokkalom az árát úgy hogy maradok még pár évig ezen , de hát így is terveztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A fenti linken elérhető az Oneplus 3 és OnePlus 3T tulajok OFF topikja. Mindennek, ami nem a 3T-vel kapcsolatos, ott a helye csak úgy, mint a szállítással kapcsolatos hozzászólásoknak is.
Ide csak a kimondottan az OnePlus 3T-vel kapcsolatos információk kerüljenek. Értem ez alatt a tokok, töltők, kiegészítők, szoftverek és egyébb trükkök.
Köszönjük!
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen autót vegyek?
- Windows 11
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- BestBuy topik
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged