- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
-
Mobilarena
Ide csak a kimondottan az OnePlus 3T-vel kapcsolatos információk kerüljenek. Értem ez alatt a tokok, töltők, kiegészítők, szoftverek és egyéb trükkök.
Új hozzászólás Aktív témák
-
De Nord-ot már nem is árulnak.
Az Alzán legalábbis még árultak a múlt héten...Egyébként volte megy könnyedén? Nekem ez az egyetlen problémám a 3t-vel.
Alapból be volt kapcsolva, nem tudom, hogy használja-e, de gondom eddig nem volt a beszélgetések alatt.Viszont a 9-est azt biztos nem veszem meg, mert a kamera miatt lett barom drága, és az nekem pont a nem túl fontos kategória.
Hasonlóan vélekedünk. Sebesség terén még 4+ évesen sem volt semmi gondom a 3T-vel. A Snapi 765G meg GPU terén még erősebb is annál. A 3T kamerája is tökéletesen megfelelt, ok, egyedül az esti képekben jobb a Nord, érezhetően, ezt megadom.Nekem annyi pluszt nem adna egy OP9, hogy megérje kétszer annyit adni érte, mint egy Nord-ért...
-
Azt gondolom tudod, hogy a kijelzett akkumulátor-töltöttség nem azonos a valóssal. Az aksit egy külön rendszer felügyeli és próbálja kímélni, hogy ne pusztuljon meg túl gyorsan. A Li-Ion aksik számára a fő probléma, hogy a maximális teljesítményükre töltve romlik a szerkezetük, degralálódnak. Ezért is van az, hogy a kijelzett töltöttség egy általános indikátor inkább.
Feltehetően az esetedben a rendszer azt jelzi vissza, hogy "elég lesz már", fel vagy töltve, de mivel a töltőn marad, ezért tovább húzza.
Ehhez egyébként nem kell gyorstöltő, én például alig párszor használtam gyorstöltöt az elmúlt lassan 4 évben, hanem egy "sima" LG 2A töltővel töltöm. Normál esetben 85-95% közé szoktam csak tölteni és így használom (általánosságban 85-90% körüli max. töltöttséggel lehet az aksi élettartamát kitolni, de ugyebár mi nem tudjuk pontosan, mennyire van feltöltve). Ha esetleg este rajta felejtem a töltőn, én is azt látom, hogy percekig böngészek, 9Gag-ezek, e-mailezek és meg se reccen a 100%-os kijelzés.
-
Minden viszonylagos, én reggelente és esténként az ágyban a telót nyomogatom, és azért így naponta töltögetni kell. Igaz az accubatterry szerint már csak 2739 mAh-s az aksi. De hát több, mint 3 éves már szegényke.
Ettől függetlenül nem érzek késztetést arra, hogy lecseréljem....
-
3rd party programmal, mint a Kernel Adiutor vagy az Ex Kernel Manager .
Viszont én sose használtam ilyen programokat, abban sem vagyok 100%-ig biztos, hogy a fentiek megfelelően működnek az 5.0.8-al, szóval kellő óvatossággal célszerű közelíteni az ilyen programok használatát...
-
Macika66
őstag
Na, de azért gondolkozzunk már, MELYIK európai szolgáltató supportálja az OnePlus-t? Egyedül az angoloknál EGY.
És hány európai szolgáltató van?
Szerintem 50-60 biztosan...Szóval ez rossz csapásirány.
Örüljünk, hogy ilyen jó telefonunk van közel féláron, mint a flagshipek, de NE elégedetlenkedjünk, mert az nem vezet jóra, elfelejtjük élvezni a jót!
-
Rick4
félisten
Ez is benne van, nem tudni nyilván, de azért van olyan, hogy karcmentes, első gazdás, összes tartozék, stb stb, de ugyanez akkor igaz tévére, laptopra, bármire, ha ilyen kételyek vannak, akkor nem opció a használt készülék. A másik felét viszont nem zavarja az, hogy más használta másfél évig, és most harmadáron eladja a telefonját,laptopját.
Ez is, mint minden más, egyéni megítélés kérdése.
-
Ez is csak egy becslés, a töltési fázisokból számolja ki (úgyhogy kell egy idő, amíg belövi magát), de az eddigi tapasztalatok (SoT és hasonlók alapján) és jó pár fórum elolvasása után úgy tűnik, hogy egész korrekt a maga szintjén, tehát reális az érték.
Egyébként a nagyjából 15%-os romlás egyáltalán nem rossz, sőt, ha őszinte akarok lenni, még így is teljesen el tudok lenni a telefonnal.
-
Sanya
nagyúr
de az oneplus 3t nem tudja, nem látja a galileo műholdakat. Próbáltam kinn a mezőn, repülőn az Atlanti-óceán felett 10km magasan az ablak mellett ülve, de sehol nem fogja a jelét. Gondolom valami license kellene hozzá ( a qualcomm-tól), de erre az oneplus már nem veszi meg.
-
ricsi0307
senior tag
Nagyon egyetértek veled, pont nemrég beszéltem egy barátommal hogy nekem is ez az első telefonom ami kifogja húzni a 2 évet, előtte 3 havonta csereberéltem a mobilokat. Májusban úgyis jön a 7 meglátjuk mit gurítanak nekünk ha nagyon gáz akkor egy használt 6T lesz a befutó addigra lejjebb megy annak is az ára.
-
snyper990
őstag
Az oxygen updater már nem úgy működik, mint régen. A fejlesztő manuálisan adja hozzá a frissítéseket ha letölthetővé válnak a oneplus oldalán. Sosem volt egy különösebben jó alkalmazás, de most már végleg semmi értelme.
Én is gyári rendszeren vagyok, nem cserélném le.
Frissítés meg kb. 1 hónapja jött legutóbb, nem mondanám ritkának. Ráadásul különösebben nem várom soha, nálam tökéletesen működik a rendszer szerencsére.
A Pie még az 5/5T-nél jár, hozzánk utána jön az ígéretek szerint -
ricsi0307
senior tag
-
-=Jam=-
őstag
-
-=Jam=-
őstag
TWRP > format system, data, cache > 5.0.4 install > magisk install > dalvik cache törlés > reboot recovery (ez fontos, mert így marad meg a twrp is), aztán onnan már mehet egy reboot system. Kb. ennyi, nem nagy dolog.
Ja és a legfrissebb 3.2.2 TWRP vagy a 8.61-es blu-spark TWRP legyen fent, mert az kompatibilis az Oreo-val.
-
Vannak, akik hivatalból folyamatosan telefont nyomkodnak. Nem viccelek, nálunk (Magneoton zenekiadó) is ez megy, ha nem gép előtt ülnek, akkor is jönnek-mennek az e-mailek, a facebook üzenetek és kommentek (a a média, zenekarok ill. zenészek egy részével ott tartják a kapcsolatot), és így tovább...
Ha ezek után megkérdezed, hogy a többségük miért ragaszkodik az iPhone-hoz, miközben ilyen használat mellett 2-3 óra SoT-nál ritkán hoznak ki többet, és ha nincs a kezükben, akkor folyton a töltőn lógnak a telefonok, azt válaszolom, hogy nem tudom...
-
HSM
félisten
Nekem pont tetszik a notch, nem a "hasznos" kijelzőrészbe égnek bele az értesítések.
Amiért jó akár a 835, akár a 845 snapdragon, hogy jóval takarékosabbak. Sebességre teljesen oké a 820/821, de eléggé elkéri a magáét az akkuból ehhez, főleg ha jobban meg van terhelve.
Nekem az OIS fontos, illetve ami tetszene egy picit nagyobb felbontású kijelző, vagy nem IPS FHD. Plusz egy zoomos másodkamera modult is el tudnék képzelni. A sima 5-ből és 6-ból már majdnem össsze lehetne gyúrni.
-
A hardver nekem tökéletesen megfelelne, kijelzőméret is. De 2-3 évesen már a saját tapasztalataim szerint mindegyik merülni kezd és érdemes ezelőtt eladni.
Szerk: (#6028) g0dl részben munkaeszköz is, emailra válaszolok rendszeresen telefonról pl. Ha nincs SoT akkor viszonylag sokat kibír nekem is (szintén decemberi)
-
ricsi0307
senior tag
Parancsolj. Amióta ide kiraktam nem olvastam utána, elképzelhető, hogy van frissebb-jobb bár ebben is működik kb. minden csak a slowmo nem. Van benne front/rear kamerás portré mód, 60fpsFullHD, HDR+/Javított HDR+ bár itt azért már hosszú míg feldolgoz egy képet szóval csak a sima HDR+-t ajánlom hétköznapi használatra. Egyszer nem fagyott még ki nálam, és tényleg hozza a mai flagship szintet.
-
lazajnd
tag
A fentebb linkelt cikkben példaként egy Samsung Galaxy J3 és J5 volt példaként állítva, mindkettőből a 2016-os variáns.
Közben megtaláltam az eredeti cikket: [link]
A kép alatti részt érdemes átfutni, ott vannak szépen leírva a kiegészítések. Például az, hogy a 2017 októberi patch-től kezdve számították a dolgot. -
-
Ha minden igaz nem ROM függő, hanem Firmware. Jelenleg nagyon kevés telefonon láthatóak a Galileo műholdak (a Oneplus 5-ösön szabad ég alatt a hírek szerint igen), és ahogy kinéz, esélyes hogy a 3/3T sose fogja megkapni a támogatást...
-
Macika66
őstag
Az Adobe cég szabványa, DigitalNeGative.
-
snyper990
őstag
A hivatalos fórumon a friss ROMok topicjában mindig van visszajelzési lehetőség, én ki szoktam tölteni
@(#4187) Baggio83:
Az olcsóság relatív. Egy alig féléves telefon még másfél évnyi gariját bukni otthoni mókolással, aminek elég komoly következményei is lehetnek, ha nem vagy benne jártas (legalábbis a kérdésedből erre következtettem), szerintem nem olcsó. Ráadásul nem tudom, honnan lehet szerezni kijelzőt, bár annyira nem is érdekel a téma -
AcCEsS
senior tag
Ebben rögzítve van valahogy a szilikon rész, vagy az teljesen különálló? Azért kérdezem, mert gyári sandstone hátlap van a telefonomon, de időnként kénytelen vagyok a hátizsákban hurcolni, és félek, hogy a hátizsákban tartott egyéb cuccoktól megsérül. Pont most gondolkodtam azon, hogy kellene valami védő amibe hátlapostul bele tudnám tenni a telót - amíg a hátizsákban van - a plusz védelem érdekében, de nem tudom ez a fajta jó lehet-e?
-
Belba
őstag
WOW!...
Ennek verhetetlen ára van!...
(Az enyém a magyar forgalmazónál 4990 Ft-ba + postaköltségbe került.)
A gyári notesztok is 20 € volt...Nekem nagyon bejött a bankkártyatartó, mert legtöbbször a bankoláshoz amúgy is kell a telefonom (K&H kiküld egy 4 jegyű SMS-kódot)... Eddig a pénztárcámban tartottam a kártyáimat, de már alig használom a pénztárcát, szinte mindent kártyával fizetek... Sokkal egyszerűbb és kényelmesebb...
És a kártyák alatti zsebbe mindjárt el tudom tenni a vásárlási blokkokat...
Lehet igazolványt is bele tenni... -
csipuka
senior tag
En anno az N5-on csereltem akksit 2 ev utan, es nem lett jobb. Asszonynak az N5-jet most vettem elo 4 honap utan, mert azota van 3T-je, es 47%-on volt az akksi. Hasznalat kozben pariban volt az en uj akksimmal.
En is ejszakara felteszem tolteni, majd reggel leveszem. Mondjuk altalaban a N5 toltojevel toltom.
Asszonyt mar ravettem, hogy nem kell naponta tolteni a telot, ugyis leginkabb otthon van, es ha alacsony az akksi (szerinte) akkor rakja fel mielott elmegy a DASH-ra.
Eddig az osszes telot ejszaka toltottem es reggel levettem. Nem panaszkodom. -
LiteCross91
aktív tag
Chaten egyeztettünk egy időpontot, ami megfelel. Ekkor otthon kellett lennem a gépnél. Aztán a kezdéskor kaptam egy mailt, hogy a gépre mit töltsek le. Be volt zippelve jelszóval, szóval én nem tudok belenézni. Kezdéskor kaptam egy linket, onnan vmi belsős remote appot kellett elindítani, azt hiszem vmi java alapú dolog. Átvette az irányítást a supportos a gépem felett és chat ablakon beszéltünk a gépen, írta, hogy mikor mit csináljak a telefonnal.
-
én használni vettem, nem pátyolgatni
x évvel ezelőtt volt egy motorola xt890-em (életem egyik legszebb telefonja, de ez most mellékszál), annak fél (vagy egy? nem emlékszem) év használat után homogén háttéren már látszott a status bar és a softgombok nyoma), de maga a kijelző nem halványult annyit, hogy akár csak kicsit is észrevehető lett volna.
a pulzusmérőre majdnem mondtam hogy van, de megnéztem, és bluetoothos.
-
snyper990
őstag
Ő mikrovezérlőről írt, nem mikroprocesszorról/soc-ről. Azoknál nem elképzelhetetlen szerintem.
@Cifu: Annyi időm nincs, hogy az egészet végigolvassam.
Persze, ezekkel a módszerekkel lehet spórolni, én csak arra lennék kíváncsi, hogy összehasonlításban ezekkel mekkora része van annak, ha alacsonyabb órajelen pörög a proci. Mert szerintem nem túl sokat, főleg egy spórolásra is tervezett architektúrával. De lehet, hogy tévedek. Mindenesetre szépen elbeszélünk egymás mellett
Nekem megfelel így, ahogy van. Tervezésnek megfelelő beállításokkal használom a készüléket, úgy, ahogy azt nálam okosabb emberek megálmodták. Saját tapasztalatom szerint nem érdemes megjavítani, ami nem romlott el. De mindenki azt csinál, amit akarSzerk.: ja igen, továbbá tényleg szép diagramokat lehet rajzolni a módszerrel, bár azok a valós használati értékről nem sokat árulnak el
-
Ugyan a Oneplus 3-at tesztelték ebben a videóban, de feltehetően igaz a 3T-re is. Oké, ez nem valós vízállóság, de a jelek szerint azért remélhetőleg nem kell szívrohamot kapni, ha a telefon beleesik a vízbe.
Búvárkodni azért ne induljon el az ember vele - oké, arra a többi "vízálló" telefon sem alkalmas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A fenti linken elérhető az Oneplus 3 és OnePlus 3T tulajok OFF topikja. Mindennek, ami nem a 3T-vel kapcsolatos, ott a helye csak úgy, mint a szállítással kapcsolatos hozzászólásoknak is.
Ide csak a kimondottan az OnePlus 3T-vel kapcsolatos információk kerüljenek. Értem ez alatt a tokok, töltők, kiegészítők, szoftverek és egyébb trükkök.
Köszönjük!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Counter-Strike 1.6
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Apple MacBook
- Fujifilm X
- Nintendo Switch 2
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged