- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
8nemesis8
veterán
válasz
jozsi252 #6142 üzenetére
Hát igen én messze vagyok.
Ehhez viszont azt tudom ajánlani, hogy bele kell írni a crontab-ba és időzítve lehet indítani, leállítani, amikor csak szeretnéd!
Lakótársam is játszik napi 8-10 órát is, sokszor fps is, de ha le van korlátozva és a net szolgáltatód normálisan biztosítja a sávszélességet, akkor is korrekt pingek maradnak...Somatom:Eddig mindig CD-ről használtam, ha kellett így nem tudom pendrivenál miben tér el, ha kell úgy is utánanézek
-
hzcs
senior tag
válasz
jozsi252 #6129 üzenetére
A wd oldalán van egy kis progi, azzal be lehet állítani, mennyi idő alatt térjen ki parkolni a fej. Nálam a wd10 és wd20ears-nél ha jól emlékszem 7 mp volt, elég magasak is a jelenlegi értékek, ezt most megnöveltem kb 2-3 percre (nem emlékszem mennyire).
Somatom: igen, én is úgy csináltam, ahogy a kolléga írta. -
8nemesis8
veterán
válasz
jozsi252 #6115 üzenetére
Kliennsel igen vagy a NASon egy mappába tolod és azt figyeli a TM.
A NAS mappáját vagy ftpvel eléred vagy felcsatolod, mint hálózati meghajtó és ott lesz, mintha egy partíció lenne!Somatom: Én szerintem nem kavarom.
A letöltések egy lekorlátozott lehetőség.
Aki torrentezik és most erre utalt a kérdés is, annak mindenképpen TM ajánlott -
törölt tag
válasz
jozsi252 #6115 üzenetére
Alapból a NAS energiakezelése leállítja a merevlemezt, ha x ideig nincs használatban. Nálam ez működik, mert nincs FFP és nem torrentezek. Az FFP telepítésnél két megoldás is lehetséges. A pendrive -os és a belső merevlemezes. A merevlemezes (vagyis az FFP oda van telepítve) mindenben jobb, nincs bedugva pendrive, de a NAS semmiképpen sem fogja leállítani a merevlemezt, mivel az FFP miatt az állandóan használva van. Az más kérdés, hogy a torrent miatt ennek egyébként se lenne jelentősége, mert az is ugyanúgy használja a merevlemezt.
A Pendrive -ról futó FFP esetén elvileg lenne lehetőség a vinyó leállítására. De ezt még eddig senki sem erősítette meg. Ez a hozzám hasonlóaknak lenne hasznos, akik nem torrenteznek, a NAS nincs állandó használatban és az FFP mondjuk a Midnight Commander miatt kéne, mert a gyári fájlkezelő, az..... -
-
törölt tag
válasz
jozsi252 #6107 üzenetére
Válasszuk külön az FFP -t! A gyári NAS konfigurálásához nem szükséges a linux parancsok ismerete. Soha nem tanítottak nekem számítástechnikát és az első NAS -om ennek elődje, a 210 -es (még megvan, üzemel rendesen). Szerintem kis utánaolvasással és a gyári CD -vel a beüzemelés, beállítás egyáltalán nem nagy cucc. A gyári torrentkliens max10 torrentet tud és elég fapados (ez még nekem is feltűnt, pedig nem szoktam torrentezni). Vannak gyári -extra csomagok, hogy csak az foglaljon memóriát, amire Neked szükséged van. Ezek telepítése is eccerű. Ezek között is megtalálható a TM, csak az a gond, hogy egy régebbi verzió és azóta volt pár frissítés.
Az FFP -t (Fonz Fun Plug) úgy képzeld el, mint egy külön futtatási környezet, amit először fel kell telepíteni, majd ez alá a kompatibilis alkalmazásokat. Ez egy jóval szélesebb kör, mint a gyári-extra csomagoké. Ebben is megtalálható a TM, csak az új verzió. Az itteni leírásoknak köszönhetően ehhez sem feltétlenül szükséges a linux parancsok, a linux fájlkezelés és egyáltalán a linux alapjainak ismerete. De nekem az a véleményem, hogy érdemes rájuk szánni pár órát. Én évekkel ezelőtt, a Puppy linux kapcsán ismerkedtem velük és nagyon nem bántam meg. Ezer helyen köszönnek vissza. A routerben, az összes Androidos készülékben, stb. Korábban volt itt linkelve egy okító anyag. Kevesebb biztos, hogy nem leszel tőle. -
8nemesis8
veterán
válasz
jozsi252 #6105 üzenetére
Igaz nekem csak a kisebb 310-es van, de ha ez elvisz most 140 futót torrent úgy, hogy memória 33%on van, akkor 320-at még többet.
Úgy gondolom, hogy Synology a hozzá adott szoftverek miatt is lehet, hogy drágább!
Szerintem túlárazott a Zyxelhez képest!Persze csakis Linux disztribúciót osztok vissza! Ez fontos!
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest