- Google Pixel topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Szemünk előtt az ultravékony S25 Edge
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krida
csendes tag
Sziasztok! Kb. 1,5 hónapja non-stop megy a NSA 320 -m, többször elértem már távolról, de ma nem érem el... A routert látom, de a nas -ra nem akar csatlakozni. Létezik, hogy kikapcsolt?
-
krida
csendes tag
Hogy lehet SSH -n újraindítani a Polkast -t?
-
krida
csendes tag
Ha megszakítod az SSH kapcsolatot, akkor megszakad a folyamat amit csináltál benne, ez Linux -ban így van. Viszont van egy olyan program, amivel tudsz több háttérfolyamatot kezelni, a neve: screen http://smlinux.blogspot.hu/2008/10/screen-az-elengedhetetlen-ssh-kiegszit.html
-
krida
csendes tag
Keresem neten, de nem találok se php5-imap.zpkg se php5-imap.txz fájlt, pedig reménykedtem, hogy ilyen egyszerű lesz feltelepíteni... Tudtok segíteni?
-
krida
csendes tag
válasz Rascally81 #2934 üzenetére
Uhh, 1.7TB -os pdf -t akar nekem is letölteni hozzá...
-
krida
csendes tag
Miért nem játsza le a NSA320 -om playzone -ban az mp3 zenéket? Rákattintok, megnézem a most játszott -nál, ott is van, de nem csinál semmit, sőt még a dal hosszát se tudja kiolvasni.
Chrome -t használok, fent van a Media Player Plugin és a VLC is, igaz 2.0.6 -os verzió... -
krida
csendes tag
Hogyan tudok a NSA320 -ra php5-imap -t telepíteni? Felraktam a programcsomagok közül a php-mysql-phpmyadmin -t, de nem tartalmazza az imap -ot. A nas meg nem ismeri az apt-get -t ugye... Van erre valami megoldás?
-
krida
csendes tag
válasz atideath #2876 üzenetére
Akkor passz... :S
Más:
Visszavittem a routeremet (TP-link TL-WR1042ND), hogy nem bírja az 1gbitet hozni. Ráfizettem és elhoztam egy új TL-WR1043ND -t, de ez se úgy tűnik, mint aki működne... Lehetséges, hogy nekem vannak nagy elvárásaim, de egy Zyxel NSA320 és egy Fujitsu AH532 (elvilekben mindkettőnek gigabites a lan kártyája) között illene legalább 100mb -el tölteni át és nem vánszorogni 20-30mb -al, nem?
Vagy valamit be kellene állítanom? Cat6 kábellel vannak összekötve (Equip 625416 CAT6 bézs 10m UTP patch kábel)... Van ötletetek? -
krida
csendes tag
válasz Avicularia #2872 üzenetére
Akkor hagyom, köszi!
Van arra valami megoldás (vagy PHP script kell hozzá?), hogy valakinek a music mappában csak egy bizonyos mappához adjak hozzáférést? Egy adott album zenéit szeretné elkérni tőlem és máshoz nem szeretnék adni hozzáférést...
-
krida
csendes tag
Az mennyire normális, hogy tegnap rámásoltam 250Gb -nyi zenét/videót/képet a nas -ra, és természetesen a twonky és polkast is olvassa be magának a dolgokat, de tegnap délután óta 100% -on pörög a CPU... Reális, hogy ennyi fájlt még mindig olvas be magának?
-
krida
csendes tag
Van valami jó backup program amit ajánlotok? Ez a memeo vagy mi amit alapból adnak hozzá 2 dolog miatt nem tetszik: 1. fizetős, 2. ahogy néztem nem tud távolról mentést csinálni, csak akkor, ha a helyi hálón van a nas és a gép is.
-
krida
csendes tag
válasz Rascally81 #2837 üzenetére
Huhh... hát ez jó kérdés. Hogy írod be? Valamilyen android video stream progival vagy böngészőbe beírva?
-
krida
csendes tag
válasz adnoctum18 #2838 üzenetére
Ha router mögül használod a nas -t, akkor engedélyezd a routerben a webes megosztásod portját.
Ha nincs router, akkor pl. http://www.whatismyip.com címen kiírja az IP címedet, azt beírod és bejön a nas.
Viszont ha dinamikus az IP címed, akkor érdemes valamelyik dyndns szolgáltatónál regisztrálnod, hogy mindig frissítse az aktuális IP címedet. Ilyen pl. a http://www.dyndns.org -
krida
csendes tag
válasz Rascally81 #2831 üzenetére
Csinálj az adott könyvtárba (pl. photo) 2 fájlt:
.htaccess (pont htaccess fontos, előtte a pont! és a kisbetű)
.htpasswd (itt is).htaccess tartalma:
AuthName "Bejelentkező felület"
AuthType Basic
AuthUserFile /i-data/md0/photo/.htpasswd
AuthGroupFile /dev/null
require valid-userAz AuthUserFile után add meg a pontos útvonalat. Ha nem photo hanem pl. video -t akarod jelszavazni, akkor ezt írd be: /i-data/md0/video/.htpasswd
Fontos, hogy ha másik winyón van a cucc, akkor md1 -t írj be.A .htpasswd tartalma pedig egy név/jelszó páros, melyet pl. ezen az oldalon tudsz legenerálni:
http://www.htaccesstools.com/htpasswd-generator/Másold be a tartalmát a fájlba, töltsd fel mindkettőt az adott mappába és ha a webes megosztást bekapcsolod, akkor fog nevet/jelszót kérni.
Egyszerre többet fiókot is kezelhetsz, minden felhasználó új sorba kerüljön!Jah és ami fontos, legyen feltelepítve hozzá a programcsomagok közül a "PHP-MySQL-phpMyAdmin".
[ Szerkesztve ]
-
krida
csendes tag
Ezek közül melyiket érdemes NSA320 -ba tenni szerintetek?
Ezek között mi a különbség és melyiket lenne érdemes nasba tenni szerinted?
http://www.arukereso.hu/belso-merevlemez-c3103/western-digital/caviar-green-2tb-wd20ezrx-p117993426/
http://www.arukereso.hu/belso-merevlemez-c3103/western-digital/caviar-green-2tb-wd20earx-p47835229/
http://www.arukereso.hu/belso-merevlemez-c3103/western-digital/caviar-green-2tb-64mb-7200rpm-sata2-wd20ears-p39892395/ -
krida
csendes tag
válasz _Petya_ #2825 üzenetére
Köszi! :-)
#2828: Ötletek: belenyúlsz az apache -ba, hogy az adott webes megosztásnál kérjen jelszót (htaccess és htpasswd) vagy írsz (vagy letöltesz) egy webes szkriptet, ami jelszót kér, és utána kilistázza a képeket. Erre ráadásul olyan designt raksz amit akarsz...
[ Szerkesztve ]
-
krida
csendes tag
Van arra valamilyen megoldás, hogy torrentről letöltött rar fájlokat valahogy kitömörítsem a nas -on?
-
krida
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Zyxel NSA320 -at és azzal kapcsolatban lennének kérdéseim:1) Nem igazán értem az egész hálózat megosztási részt... Van 2 laptop, egyik asszonyé, másik enyém. Mindkettőre szeretnék egy hálózati meghajtót csatlakoztatni, ami a root könyvtár a nas -on (ahol van a photos, videos, stb. mappa). Létrehoztam neki (felhasználó jog) és nekem is (adminisztrátor) egy felhasználót. A hálózatot látom, viszont csak admin joggal lehet úgy felcsatlakoznom, hogy az összes mappát lássam és ne külön mappánként kelljen felvennem. Ha FTP -n csatlakozom, akkor viszont megjelenik a mappa lista is. Ezt hogy lehet megcsinálni samba -n?
A másik: hogy lehet gyorsítani az áttöltési sebességen távolról? Otthon 20/10mb van, melóban 120/10, ergo legalább 1-1,5mb -al kéne tudnom feltölteni, mégis alig 500kb -al tudok FTP -n. Ez mitől lehet?
Még egy: A broadcatching -re írtam egy kódot, hogy web -en keresztül lehet torrent fájlokat hozzáadni egy saját rss -hez, amit a broadcatching le tud tölteni és automatán tölti a torrent fájlokat, így megoldottam, hogy nem adok admin hozzáférést senkinek, aki akar torrentezni, az megoldja a kis script -el. De hogy tudom a broadcatching -nek szabályozni a frissítési idejét? Illetve ez mennyi alapértelmezetten?!
Új hozzászólás Aktív témák
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Futás, futópályák
- Path of Exile (ARPG)
- Facebook és Messenger
- Google Pixel topik
- Hardcore café
- Asszociációs játék. :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest