- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
jubilleum
senior tag
valahol olvastam hoy állítólag 2hónap és jön
-
törölt tag
válasz
Viktor0610 #71 üzenetére
kombinálva ezeket: szinte biztos, hogy késik, de akár törölni is fogják, viszont ennek sincs akkora hírértéke, mint bármelyik másik gyártó bármelyik készülékének...
az ötlet jó volt szerintem, de a piac nem nyitott rá. illetve a felhasználók mostani hozzáállásával szintelehetetlen bevezetni egy ilyen gyökeresen más szemléletet, főleg hogy a modunak nincs olyan fanatikus tábora, mint az almáéknál például. -
-
törölt tag
válasz
Viktor0610 #69 üzenetére
az egy dolog, de addig is fenn kell tartani az érdeklődést valamivel. az Xperia sem jön (sokkal?) előbb, de mégis jelennek meg róla hírek, ott van a köztudatban, míg a moduról egy-két hír volt Barcelonában, és annyi...
-
-
jubilleum
senior tag
hát a moduról sem hallunk sokat mostanában
-
sgery
őstag
Szerintem alapesetben ez egy halott üzlet, viszont ha jól felfuttatják, kellő marketinget és pénzt tesznek mögé akkor el tudják adni. Bár ez bármire igaz..
Én inkább fejlesztettem volna egy nagy internetes tárba és annak megvalósításába, miszerint minden amit használunk az internetre menti le a dolgokat és onnan éri el. Ma, amikor 5e-ért korlátlan legalább 1mbites internet van szerintem használhatóbb lenne, főleg ahogy fejlődünk..
Akkor még talán lenne értelme a dolgonak ha minden kütyühöz wlanon kapcsolódna, ezáltalal több készülékkel kommunikál egyszerre, tehát még cserélgetni se kell. Sőt, ezáltal ismerősöktől is simán lehetne adatot cserélni gyorsan. És nem 1gb-os hanem min 10gb-os lenne. Elvégre 640kbyte (vagy mennyi is volt?) mindenkinek elég lesz a jövőben főleg ha már most kevés...
Most igy átgondolva tényleg nem értem miért nem tudták vezetéknélkülire tervezni. :S
De ime egy jó lehetőség akkor, keresek pár befektetőt felkerem az 5top mobilcéget és összedobok nekik egy wlan (vagy glan) háttértárat amivel lehet telefonálni. És mivel ezek a cégek ált rendelkeznek fényképezővel és minden mással arra is ki lehet terjeszteni, és nesze neked modu, ezt még vennék is
-
Bog
HÁZIGAZDA
Várjuk ki a végét. A modusokkal elég jól eldumáltunk, pláne miután percekig keresték az állukat a padlón, hogy egy kicsi ország mobilos lapja mennyi egyedi júzert tud berántani naponta. Talán majd hozzánk dobnak egy tesztcuccot.
-
weing
csendes tag
Egy külön kütyü szerintem sokkal kiemelkedőbb (már most is), minek dugdossak bele telefont? És 50k (előfizetéssel!) azért nem az olcsó kategória szerintem, biztos sokan költenek enniyt vagy többet telefonra (én is), de ez azért nem az a megváltó olcsóság, ami mindenkinek bele fog férni, akinek eddig nem...
-
greeneye166
aktív tag
Sorry a sok helyesírási hibáért. A szerkesztésre, javításra nem volt elég időm
(mod: pszichikailag) -
greeneye166
aktív tag
Echte PSP, Iphone marketing: Vegyél egy önmagában nézve jelentősen kedvező ár/érték arányú készüléket, de ahhoz, hogy ezt kihasználd feccöld bele a megfelelő mennyiségű szoftvert, adatokat. Ez az egyén szabadságérzetét növeli, ugyanakkor többszörösen fedezi a cég alapkészüléken történt anyagi bukását, vagy nullhasznát!!!
Modura átfordítva: Itt a készülék síkhülye, tehát itt már kiemelik a haszon jórészét és a különbözet hasznot pedig befedezi a Jacketek. Hol a párhuzam? Hát ott, hogy itt a modu csak psichikailag kelti az egyezést. Akaratlanúl is azt a benyomást kelti, hogy ő az agy aki számos alárendelt készüléket elvezérel. Lényeg szempontjából tökmindegy. A trükközés szépen kiveszi a felhasználók zsebéből a pénzt!
Írtátok, hogy olcsó. Nos akkor a modu az első karitatív gyártó, aki ugyanolyan minőséget hoz, mint egy ismert gyártó, csak ingyér. Ja persze, mert nincen minden Jacketben az összes funkció.
-> Mióta a készülék valós anyagköltsége határozza meg az árat? Soha nem volt így. Az árat a papíron felsorol specifikációk aktuális népeszerűsége, száma és a kirakott árcédula határozza meg!Amik tagadhatatlanul hibák:
- 1Gb - mint többen is írták ez bőven nem elég, hogy egyszerre 5-10 jacket szükséges infóját hordozza. Nem bővíthető. Ha majd a jacket plusz bővítést kap emiatt, akkor meg ott leszünk, hogy sehol. = Mit fogunk átvinni a moduval tulajdonképpen???
- Teljesítmény: Ha ez a dolog arról szólna, hogy kifejlesztenek egy über tökéletes és erős hardvert és a Jacket megoldásnak köszönhetően a nagyobb gyártási példány így elérhető árra viszi a csúcstechnikát, amit a továbbiakban a tetszőleges Jacketek szabadítanak fel a moduból, akkor nem lenne bajom vele.
- Mint írták: Nem valószínű, hogy a GSM adóvevőnek + egy kis kijelzőnek + 1Gb flashnek + egy kisteljesítményű akkunak 50 ezer lenne az ára. Pedig a modu csupán ennyi. A Jacketek a látszat ellenére komplett készülékek GSM modul és memória nélkül. A többi egyebet: kijelző + videó"kártya" + szoftver és azt kiszolgáló hardver + AKKU!...stb.
Ezek után a modu egy 1Gb-os memókártya GSM modullal ÉS EGY ENGEDÉLYEZŐ JELLEL AMI ENGEDI HOGY ELINDULJON A JACKET ÉS OLVASSON A MODU HATALMAS MEMÓJÁBÓL!!!DE (és újabb marketing fogás): Pont a redukált tudás miatt (különösen memória) ki fog jönni a modu 2.0, modu 2.1,... modu 3.0 pro, modu 3.0 extreme...
Ezek már kompenzálnak hiányosságokat, fenntartják a kersletet (mert az igazi hasznot maga a modu hozza és nem a Jacket). Ezek lefele kompatibilisek lesznek, de felfele nem.Konklúzió: Én egy rozsdamentes bukolatba rejtett, masszív, moduláris memóriát képzelek el megoldásnak, amihez társulna egy márkafüggetlen, egységesített fájlrendszer, amit felismerne a Linux, Symbian stb is.
Miért gondolom ezt? Mert a jövő hadereje nem a a gyalogság, hanem a számítógép.
Pl: egyre erősödik a tendencia, hogy mindenhez online férjünk hozzá ahelyett, hogy az adatot fizikai formába öntsük. A szoftveré a jövő! Idővel nem csak a szoftver teljesítménye lesz alárendelve a hardvernek, hanem fordítva is igaz lesz (már most is ezt csinálják - bioszosan butított hardverek). -
törölt tag
válasz
bigmasterg #60 üzenetére
szerintem inkább megkérdőjelezhető a 8mpx-es képek értelmessége... a régi Pana FZ7-es gépemben egy 1/2,5"-es érzékelő volt 6 és fél millió pixellel, de akkora méretre is túl sok már akkora felbontás: ha nem tökéletesek a fényviszonyok, akkor élvezhetetlenül zajos képeket csinál. inkább raktak volna bele egy 3mpx-es érzékelőt, ami megfelelő minőségű, többet ért volna. csak azzal nem lehetne eladni, mert nem elég magas szám.
a mostani gépemben 10 megapixel van, ennek a felét használom, mert felesleges (nagy fájlméret, nem lesz tőle élvezhetőbb a képek minősége) -
válasz
bigmasterg #60 üzenetére
Hánemigaz?!
Mégis ezt h. képzelték??????(Sz.tem tökéletesen elég, sőt.)
-
bigmasterg
addikt
1 gb belső memória???
Néhány 8 megapixeles kép/zenék után már semmi más nem fog ráférni. -
64b0r
aktív tag
Arra nem gondolt senki a fejlesztőknél, hogy hogyan fog kinézni ez a cucc fél évi használat után? Ha naponta 2x-3x átteszem a modut egy-egy adott jacketbe - és szerintem pont ez a célja a fejlesztőknek, illetve a koncepciónak is ez a lényege - rövid időn belül olyan karcos lesz az egész cucc, hogy az félelmetes.
Legalábbis a honlapon látott összes jacketba felülről kellett becsúsztatni a kütyüt... Asszem még az új moduláris hozzáállás elterjesztésénél is nehezebb dolga lesz a marketingeseknek elterjeszteni a "vonalkódosra kopott a készülékem, de így még faszábban néz ki" divatot.
De az is lehet, hogy titánium vagy gyémánt borítást kap a kicsike, és akkor ezzel nem lesz gond.
Ismerve a mostani szokásokat (az emberek rajtahagyják a védőfóliát a telefonjukon a jobb "újraeladhatóság" érdekében - emiatt sztem az összes ilyen telefon úgy néz ki, mint ha heveny leprában szenvedne) ez elég rosszul fogja kivenni magát...
Az ötletet egyébként díjazom, szerintem van helye a piacon, és még extra lehetőségeket is látok. (pl. rágdugom a telót a gépre, azt normál billentyűzeten küldöm az sms-ket, vagy mondjuk kocsiban működhetne slusszkulcs helyett - najó, ez elég scifi-s lett) Szóval van értelme az tuti. -
Khaal
őstag
Én is arra gondoltam, hogy mindegyik jacketben benne vannak egy mostani alapmobil tulajdonságai alap mp3, mondjuk 2mp-s kamera, 176x220-as kijelző...stb, de vannak specializálódott jacketek is, amik egy-egy dologban többet tudnak, pl nagyméretű VGA kijelző, qwerty gombsor, komoly fényképező, használható GPS. Így ha nem tervezel fényképezni akkor is le tudsz kapni valamit gyorsan, ha meg mondjuk nyaraláson vagy akkor kicseréled a komolyabb jacketre és kattintgatod a látványosságokat. Én úgy fogom fel, hogy megvannak a különböző kütyüid, csak mindegyikben van egy telefondokkoló is.
Lényegében úgyanúgy válogathatsz mint most, veszel egy olcsó alaptelefont, vagy van valami olyan szolgáltatás amit szeretnél a mobilodban tudni és ezért beruházol egy komolyabb modellre. Persze így nem helyettesít egy N96-ot mondjuk, de olcsóbban kijössz, ha nem kell minden, viszont ami számodra fontos az tényleg jól meg van csinálva. -
Inarus
addikt
válasz
Rickazoid #53 üzenetére
Én is inkább az Xperia felé hajlok, de: Nem mindenki akar all in one-t. De acoknak akik csak egy jó kamerát akarnak a telefonban, van mp3-asuk amit szeretnek, lehet hogy kell majd egy qwerty-s cucc késöbb, de ezért minek cserélje le a meglévöt?
Amúgy azt sem mondta senki,h az mp3-as cuccban nincs egy gyengébb kamera (pl 2mpx)?
A kamerás kabát 8. Az azért érdekes...
(bocs a hosszú ékezetek helyenkénti hiánya miatt, de van némi gond a notim billjével...) -
fullextra
tag
szerintem igen is van helye a kommunikációban ennek a csodának!
gondoljatok csak bele: ez olyan ,mint a négyévaszakos autógumi, sem télen sem tavasszal, sem nyáron, sem ősszel nem tud maximális teljesítményt nyújtani, viszont a téli-nyári gumi segítségével eltudod érni azt ,hogy télen is és nyáron is a maximális teljesítményt kapjad.
ugyanez van a Moduval és a többi telefonnal is, a modu maximális teljesítményt tud nyújtani minden körülmény melett, viszont a hétköznapi mobiltelefonok nem olyanok ,hogy amelyikben tudsz zenét hallgatni annak jó a kamerája is pl: aminek jó a fényképezője annak mondjuk a kijelzője nem megfelelő.
a modu megoldás erre ,hogy minimális erőfeszítés melett mindenhol a legjobbat nyújtsa. -
opera11
tag
Én a moduláláris telefont máshogy képzeltem el, bár tény hogy ez is érdekes
Sztem a gyártást kellene modulálni, választani az opciók között,(legyen-e wifi, kamera, gps, milyen kialakítás, milyen op.rendszer stb) de ezt már leírtam, szóval nemteszem mégegyszer -
DarkByte
addikt
Egy kicsit ráeröltetettnek vélem ezt a ha már zenét hallgatni nem is tudok még telefonálni lehet dolgot. Miért is? Azért, mert a jelenlegi telóknál is megoldhatnák minimális ráfordítással, hogy mondjuk 10-20% töltöttség alatt a zenelejátszó vagy kamera indításánál felhívja a figyelmet: ha elérhető akarsz maradni akkor ezt önnek nem ajánlom
(igazából ugyanaz a dolog, hacsak a két akku együttes kapacitása nem mérvadó) Gondoljunk abba is bele hogy mondjuk hallgatok zenét, hopsz meglátok valami érdekeset amit le szeretnék fényképezni. Headset le, gondolom a jacketet le kell választani a magról (ha ilyen mélyen összefonódik a szoftver, valamennyire biztosan kell csinálni ilyet, elmenti a magra az osztott beállításokat, stb.), előkotorászni a másik kabátot, a jelenlegit eltenni, belerakni amásik kabátba, megvárni még betölti a szoftvert.. hopsz addigra eltünt az érdekesség. A fenébe. Most vissza a lejátszóhoz, megint boot, headset bedug.. szóval kényelmetlen. A mostanság divatját élő mobilos használatba nem tudom beleilleszteni.
-
Rickazoid
addikt
Ez a modu első hallásra hasznos dolognak tűnik, de csak elsőre az.
Igaz, hogy nincsenek "All in One" eszközök, hisz ha lenne, az úgyis elérhetetlen árban lenne. De ez akkor sem biztos, hogy jó ötlet. Létrehozni eszközöket, amik csak egy bizonyos dologra használhatók jól, kicsit olyan, mintha tennénk egy technológiailag jelentős lépést a rossz irányba. A telefonok egyre okosabbak és sokrétűebbek, a számítógépek egyre kissebbek és energiatakarékosabbak, előbb-utóbb a kettő valahol találkozik majd, és ha egy teljesértékű számítógép lesz az emberek zsebében (megjegyzem, ilyenek már vannak), nem akarnak majd egy ilyen modu-t.
Gondoljatok csak bele: hogy nézne ki, ha volna otthon mondjuk öt számítógép, egyikkel internetezel, másikkal játszol, harmadikon videókat nézel, a negyedik a munkádban segít, az ötödiket meg megvetted, mert azt hitted kell, de csak porfogónak használod. És ahhoz hogy ezeket használhasd, a winchestert kell cserélgetned. Ez a modu dolog ugyan ez, csak kicsiben.Én inkább az XPERIA dolgot üdvözlöm!
Az akkuról pedig csak annyit, hogy ha pl.: az mp3-as jacket merül le, igaz, hogy tudsz telefonálni a moduval, de mp3-at nem fogsz hallgatni. Ha csak nincs még egy olyan nálad.
-
joey04
titán
szerintem jobb megoldás az ami nemrég hír is volt: egy olyan teló amiben én választom ki procit kamerát kijelzőt stb. úgy rakom össze ahogy megfelel
-
törölt tag
az egy dolog, hogy lesz kínálat.
akkor nézzünk egy olyan példát, hogy valaki kategóriát szeretne lépni, mert arra van szüksége. megvette az alsó-közép kategóriás telefonját 30ezerért. el kell adja, szenved az adatok átmásolásával (gyártók közt kompatibilitás nulla jóformán, de gyártón belül is lehetnek gondok azért), aztán veheti meg a felső kategóriás telefont 70-80ezerért, vagy még drágábban. ezen már bukott egy adag pénzt eddig, de ha később nem lesz szüksége a nagy tudásra, vagy még újabbat venne, akkor megint bukik egy rakás pénzt, amikor az egészet eladja, és vesz egy teljesen új cuccot. meg megint az adatok zsonglőrködése az egyikről a másikra.
konkrétan mondjuk egy 3110classic-ból mennyiért fejlesztessz egy E61i-re? eladni a 3110c-t tippre olyan 20ezer* körül lehet talán, ami egy olyan 15ezres bukás az új árához képest legalább, az E61i újonnan 110ezer*, tehát a váltás olyan 125ezerbe került. ehhez képest a modu esetében még akkor is, ha nem adod el a régit, nagyjából 20-30ezerért kapsz egy qwerty-s pda kabátot. ráadásul a váltás annyibe kerül, hogy kihúzod az egyik kabátból, és bedugod a másikba, minden adatod ott van (sms-ek!, naptár, kontaktok, stb).szóval szerintem van létjogosultsága ennek a dolognak.
(*-> az árakat xxlgsm árlista alapján néztem) -
bolondember
MODERÁTOR
Azért ha belegondtok, az öszvér készülékek hiába jók sok mindenben, egyik sem kiemelkedő egyikben sem.
Erre itt van ez a kis cucc, és mindjárt kiemelkedő lehet az adott jacket a saját kategóriájában...
Várjuk ki a végét, de én úgy vélem, ez a kis cucc forradalmasíthatja a piacot..
-
rdi
veterán
"Vannak telefonokhoz ilyen, meg olyan tartozékok, hogy rádugod a telóra, és tölt, vagy arról megy. Ezek általában drágábbak, mintha egy másik akkumulátort venne az ember."
Ennek az oka nyilvánvalóan az, hogy univerzálisak, tehát nem csak egy készülékhez jól.
Másrészt engem érdekelne, hogy meg tudnád-e oldani az akkucserét olyan gyorsan, hogy ne legyen energiaszünetHarmadrészt nagyon sok készülékben ne lehet tápot cserélni
-
invidia
tag
nagyon szép koncepciók vannak a honlapon, tényleg le a kalappal
nem tudom tetszik e az ötlet vagy sem, tény hogy a honlapon bemutatottak közül sok kütyüt szivesen elfogadnék, de valahogy gyanus nekem hogy miért lehet ez olcsó, nem hiszem hogy egy telefonban épp a gsm modul lenne a legdrágább...illetve a modu 1 Gb os memóriája sem tünik soknakde lehet adnék neki egy esélyt
-
fullextra
tag
ez a koncepció azoknak lehet jó akik havonta cserélgetik a telefonjukat, mondván ,hogy megunják.
ebben az a jó ,hogy mivel mindig máshogy néz ki, más kabát van rajta, sosem unod meg.
még valami:az alap modut lehet valamire használni dzseki nélül?
-
Asycid
tag
Na, igen, ez a plusz akksis dolgot se értem már egy ideje. Vannak telefonokhoz ilyen, meg olyan tartozékok, hogy rádugod a telóra, és tölt, vagy arról megy. Ezek általában drágábak, mintha egy másik akkumulátort venne az ember. Ugyanilyennek érzem ezt a telefont is. Egyszerűen nem követi azt a "trendet" (hú, de útálom ezt a szót), hogy kicsi legyen, és "mindenegyben". Egyfajta visszalépésnek, elavult dolognak tartom ezt a jacketelgetést, hiszen aki mobilt vesz, annak azért kell, hogy gyorsan, bármit meg tudjon csinálni vele, amire az neki kell (fotó, egy gombnyomás, zene egy másik, és ennyi). A lényeg, hogy kíváncsi leszek, hogy fogja a közönség befogadni a készüléket.
-
törölt tag
de nem értelek benneteket... ez tök egyértelműen nem azoknak van, akiknek minden kell egyben. de akinek mondjuk nem kell a fényképező rész egyáltalán (vagy tilos), azok vehetnek egy másfajta jacketet. mondjuk GPS-est. akinek meg nem kell a GPS meg a qwerty, az meg vehet egy kamerásat.
meg mondjuk gondolom előbb utóbb lesz olyan kabát is, amiben lényegében egy hatalmas kapacitású akksi van, ez szintén hasznos dolog. -
Skynet258
veterán
válasz
blueMerle #39 üzenetére
Ilyen megoldás meg már most is van, úgy hívják: alegtöbbmezeimobil
A témához szólva én sem látok ebben túl sok fantáziát. a legtöbb technikai újítás arról szól, hogy zsúfoljunk mindent egybe, és szerintem ez jól is van így (a kényelem szempontjából mindenképpen). Erre itt meg hurcolhatok különböző modulokat. Ezzel az erővel viszek telefont, mp3-at, fényképezőt. Aki pedig olcsón akar jó cuccot (merthogy erről beszélünk, hogy ez a cucc különböző kategóriákban nyújt jót, "olcsón"), annak ez az összeg is sok lesz...
Szal nem látom sok értelmét. -
rdi
veterán
Na ez lesz az első cég, amit a sony a samsung és nokia közös erővel fog megfolytani...
plussz a lekorrumpált szolgáltatók ... -
Bibby
addikt
Pont abba az irányba megyünk, hogy mindent egybezsúfoljunk egy telefonban, hogy mindig kéznél legyen. Erre ők szétszedik... Persze, ha zenét szeretnék hallgatni, nyilván nem akarok majd fényképezni.
Egyáltalán nem tetszik. -
fullextra
tag
ez egy igazán jó ötlet, az a legnagyobb baj ,hogy eléggé borsos az ára
-
Cathfaern
nagyúr
Egy dolog nem volt teljesen egyértelmű számomra: a futó szoftvereket a modu adja, vagy a jacketek? Remélem nem az előbbi, mert akkor a lényegét ölték meg vele.
Amúgy szerintem a jelenlegi formában nem feltétlen túl jó ötlet (lásd amit írnak többen, hogy elég kényelmes ha egy készülékben van minden), azonban ha elterjed, és kvázi-szabvánnyá válik (azaz minden második eszköz támogatni fogja), az hatalmas előrelépés lenne a jelenlegi rendszerhez képest.
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Lehet vele telefonálni, ami szerintem jó. Ha csak telefonálni akarsz, akkor elég vinned a modut mindenféle jacket nélkül. Jah, meg azt mondták, hogy a jacket-ek töltik az amúgy nagyon kis fogyasztású modu-t (amiben ugye külön akku van, a kijelző meg szerintem OLED), tehát ha le is merül a jacketed, telefonálni akkor is tudsz, csak ki kell kapnod a modut. Nekem pont ez hiányzik az összvér cuccokból: tök jó, hogy egy HTC viszi a filmeket, zenét, GPS, stb., viszont ha lemerül a nagy zenehallgatásban, akkor nem tudok vele telefonálni. A moduval ilyen nem lesz.
-
Inarus
addikt
Hát 100k felett csak a jó magyar piacon lesz a legkomolyabb moduval.
Az hogy kinek lesz jó, tök egyszerű: azoknak, akiknek nem kell egy all in one készülék. Pl: én mi a francnak fizessem ki az egy nagyon jó kamerával vagy qwerty-vel rendelkező modellbe passzírozott gps-t, amit jó ha 4szer bekapcsolok az idő alatt, míg megvan a mobilom. Annak akinek ez vagy az a beépített dolog a fontos megveszik hozzá a megfelelő kabátot és kész. Ha pedig fejleszteni akarom? Fogom és lecserélem. Mármint a kabátot és nem a készüléket amiről előtte le kell mentsem, el kell távolítsam az adataimat, és utánna pakolhatom át őket az újra.
A másik lehetőség mint piac a divat.Nem én vagyok a kategória, nincs oprendszer (legalábbis nem hangzott el), így szoftverekkel nem fejleszthető, de határozottan jó ötletnek tartom.
U.i.: A túrázós példa nagyon jó volt. Én sem szívesen viszem magammal mindefelé a mobilom.
-
DarkByte
addikt
Ja és még azt szerettem volna kérdezni, hogy minek a Modu-nak kijelző? Csak fogyasztja az akksit, és egyébként is minden kabátnak van saját kijelzője.
Ezt kihagytam, és nekem is szemet szúrt. Miért nem tényleg csak egy blackbox jóformán az egészNem hiszem hogy valaki magában fogja telefonnak használni.
-
weing
csendes tag
Az árral kapcsolatban meg jut eszembe, veszel egy modut, 50k, veszel egy mp3, egy fényképezőgép, egy autórádió, egy qwerty jacket-et és ripsz-ropsz 100k fölött vagy (plusz ugye hűségnyilatkozatot is kötöttél), miért is olyan olcsó ez?
-
joey04
titán
hàt nem tudom de nekem ez megoldàs nem tetszik.
-
sztyui2
őstag
Nem rossz ötlet, van benne fantázia, de nekem valahogy nem tetszik. Ebben csak az ár meg a kinézet jó, semmi más. Esetleg még akkor lenne jó, ha tényleg nagyon sok cucc támogatná a modu-t(legalább olyan sok, mint az iPod-ot). Mondjuk ha tettek volna bele egy iPod csatlakozót(+-egy-két jogi csata), akkor nagyon jó lenne, mert már alapból több ezer cuccba belemenne, és még ha ezekhez hozzájönnek a kabátok, akkor már egész jó. A GPS 25k-ért egész jó áron van, bár én gps-re nem áldoznék pénzt. A fényképezőgépnek sincs sok értelme, mert sztem a mobiloknál a 2mpx is elég, mert tényleg csak arra kell, hogy a kihagyhatatlan pillanatokat megörökítsük. Fényképezős kabát helyett inkább akkor már viszek magammal egy komoly fényképezőgépet, ami kb ugyanakkora, de sokkal jobb képet készít. Az mp3 lejátszó szintén nem egy jó ötlet, mert abból is kaphatok nagyon olcsót, és lehet, hogy azonos minőségben, és legalább egyel kevesebb cuccba kell dugdosni a modu-t. És sorolhatnám még, hogy mért nincs értelme Qwerty kabátot vinni magammal(ezt már asszem valaki írta is) meg ilyenek. Én inkább az All in 1-ra szavazok.
Egy All in 1 teló(pl N82/N95) simán felér egy jó mp3 lejátszó minőségével(ha nem jobb minőségű), és tényleg mindig ott van a zsebedben, amikor kell. Felér egy egész jó kamera minőségével, ami ugyanabban a zsebedben van(modunál már rég tele lenne a zsebed és vihetnéd a hátiszákot, tele kabátokkkal). És még mindig fér a zsebedben a hely, mert a gps is benne van, az internetező cuccos is benne van, amihez sztem nem sok értelme van a Qwerty-nek, mert egyrészt nagyon nagy, másrészt ekkora kijelzőn való minimális internetezést kibírom a sima bill. kiosztással. is. És ezel mellé ugyanúgy nálad lehet az összes adatod, képed, zenéd, videód, és ha mégis szeretnéd a telefonod csatlakoztatni valamihez, akkor ott a Bluetooth.
Ja és még azt szerettem volna kérdezni, hogy minek a Modu-nak kijelző? Csak fogyasztja az akksit, és egyébként is minden kabátnak van saját kijelzője. -
Stanley-B.
őstag
Nagy ötlet, amúgy akár jó is lehet.
De mi van akkor, ha egyszerre kellenek a dolgok? -
ben11
őstag
Ez vicc,bárki bármit mond..A mobiltelefonok fejlődését nézve,az elsődleges szempont,hogy a lehető legtöbb dolgot integrálják bele egy készülékbe így leegyszerűsítve az életed..Rohadt idegesítő volt,hogy ha vhova mentél akkor a kamerád,vagy a "zeneládád",vagy a laptopod( ritkább eset
)otthon felejtetted,erre most itt van ez..Rendben hogy olcsóbb,mint a fent említettek külön külön,de azokról sem azért tért át a többség,hanem mert egyszerűbb az élet ha nem kell 6 dologra odafigyelni..
Mind1..Azért sok sikert a modunak.. -
Goose-T
veterán
Nekem erről csak az a frappáns megjegyzés ugrott be, hogy a fürdővízzel együtt kiöntötték a gyereket is.
-
orbano
félisten
Szócikk az idegen szavak szótárából:
koncepció lat 1.felfogásmód, nézőpont 2.meglátás, elgondolás, ötlet 3. orv. fogamzás
Egyik sem zárja ki, vagy teszi szükségessé a fizikai manifesztációt / implementációt
De ettől függetlenül is érthető amit mondok: az elv, hogy legyen ilyen modularitás az jó, csak a jelenlegi megvalósulása szerintem semmit sem ér. Akkor fog, ha több gyártó is átveszi a koncepciót és ezt egységesen teszik. comprende?
-
törölt tag
de ez nem értem miért baj. szerintem ötletes dolog. elsőre nekem sem tetszett, de amikor végigolvastam a koncepciót, akkor rájöttem, hogy igazából tényleg jó dolog, csak legfeljebb nem én vagyok/leszek a célközönség, ahogy te sem. de ugyanígy igaz, hogy az N82-nek sem én vagyok a célközönsége, ettől még rengeteg ember veszi meg, és használja örömmel.
amúgy azt nem értem, hogy hasonló hatást tényleg el lehetett volna érni egy pár gigás memóriakártyával is akár, ha valamelyik gyártó hajlandó lett volna így fejleszteni. azon vannak a zenék, a videók, képek, pim adatbázis. aztán ha beteszi az ember a telefonjába, akkor tud róla telefonálni, ha az mp3 lejátszójába, akkor zenét hallgatni, és így tovább...
de akkor lenne igazán jó ez, ha tényleg rengeteg eszköz képes lenne a modu fogadására, és nem 3 jacket lenne hozzá összesen. szóval mondjuk a hifi-toronytól kezdve az autórádión át a mosógépig...
-
gerii
addikt
én is pont így vélem.
a modul csak egy SIM kártya meg egy memóriakártya...
és tényleg mi van akkor ha zenét akarok hallgatni, de kell(het) a fényképező is, meg mondjuk a GPS mert túrázok, vagy akármi.
3 cuccot vigyek el, és váltogassam azt a modult közöttük, vagy mi? tök ugyanezt tudja egy N82 vagy akármi teló is, és az tényleg csak egy készülék.
persze persze azt lehet cserélni évente, meg drágább, meg izé, de a modulos megoldás tök ugyanaz mint egy 3310-es+ fényképező, MP3 lejátszó, GPS a hátizsákban... a kabátokat is ugyanúgy hurcolászni kéne, emihez rohadtul semmi kedvem... -
AMD Power
titán
Ez komoly. Végre valaki gondolkodik is. Nagyon érdekes. Bár a piacra kerülés még messze van de én bízok majd egy minél előbbi tesztben.
-
weing
csendes tag
Az olcsóság tényleg egy érv lehet a modu mellett, ill. a jacket-ek mellett, de félek akkor már a minőség se lesz olyan, mint mondjuk egy rendes fényképezőgépé.
A másik meg, hogy gyakorlatilag a modu csak a memória, amit egyik gépből a másikba raksz szerintem, amit nem érzek olyan nagy újdonságnak... eddig is berakhattad a mobilból a memókártyát a digit képkeretbe a képeiddel, mp3-aiddal és lejátszotta, de ugyanígy egy kártyaolvasós autórádió, mp3 lejátszó is... persze egyszerűbb a telefont beleszúrni ezekbe, egy dokkolóba, de... Na mind1, engem még mindig nem győzött meg a kütyü.
A telefonban lévő fényképezőgépnek az az értelme, hogy bárhol kéznél van, ha látsz egy jetit, lekapod gyorsan, ha ehhez külön kabát van, az pont olyan mintha a digitgépet cipelnéd, a qwerty billentyűzet azért jó, mert előkapod a metrón és írsz egy emailt, de ha már külön hurcolod a bill. modult, azért nem ugyanaz az érzés: bill. modul előbányász, tokból kivesz, telefon betesz, megír, szétszed, tokba vissza, bill. eltesz, telefon eltesz, én biztos nem vesződnék vele. -
DarkByte
addikt
Én sem értem miért akkora durranás ez, mert ha már mindent külön daraboltak és muszáj cserélgetni, akkor egy idő után megunják majd az emberek és vesznek egy normális digigépet, GPS-t a kocsiba, képkeretet a nagyinak, WiFi-s mp3-mas rádiót a konyhába, stb.. avagy egy minden az egyben telefont, és akkor megint ugyanott vagyunk. Az ember alapvetően kényelmes. (csúnyábban úgy is fogalmazhatunk hogy lusta
) Mi van például ha jogging-ra úgy akarok menni hogy legyen nálam egy mp3 lejátszó, egy fényképező? Akkor cipeljek magammal két kabátot és váltogassam mindig ha meglátok valami fényképeznivalót? (Jó, tudom hogy csinálhatnak olyan kabátot amiben ez mindkettő benne van) Na mind1, nem akarok itt senkit sem lehangolni róla, de azoknál akiknél már van egy alapnak számító nem alap igény, nem biztos hogy be fog válni.
Tényleg az volna jó, ha valahogyan modulárisra csinálnák meg a dolgot, mint a PCt.. lehetne erősebb procit bele tenni, vagy az optikát cserélni, cserélni a külsőt, billentyűzet, kijelzőt, rádiós modullt, kártyaolvasót.. stb. Csak akkor nekünk az túl jó lenne, avagy nagyon drága az egész.
-
Alapvetően az "all in one" híve vagyok, de ez az elképzelés - ha piacra kerül - tetszene.
Számomra két nagy előny van benne:Az első természetesen az ár. 50k-ért kapok egy alap készüléket, amiben MINDEN adatomat tudom magammal vinni mindenhova, valamint két modult ( egy qwerty bill-t és egy kamerát mondjuk). Így megvan minden, amit alapvetően használnék. Eddig nem használtam GPS-t, de ha nagyon akarok egyet, akkor mindezt jóval olcsóbban megtehetem. Az MP3 lejátszót csak azért nem venném meg külön (ha vennék), mert akkor mát nem lenne kedvem azzal vacakolni.
Ami még jobban tetszik, az a fejlesztés. Pl megveszek egy 8MP-es cam-modult, amit nem akarok cserélni a köv 5 évben. Viszont évente cserélném pl a telefon külsejét. Akkor ezt 10k-ból megtehetem, nem kell egy vagyont költeni, + környezetkímélés meg hasonlók. Ha tönkremegy a qwerty rész, nem kell egy új készüléket venni, elég csak a modult. Ha mégis akarok egy jobb kamerát, nem kell egy egész telefont megvennem, csak azt a részt. Ugyanez az érintő kijelzővel, ha esetleg arra kattanok rá. Túrázáskor sem kell átpakolni a számokat meg adatokat egy másik készülékbe, csak modult cserélni.
Jól hangzik. Valóban jó ár mellett nagy sikere lehet. (Eleinte pedig sokkal nagyobb divat lehet, mint az iPhone)
-
LEFTHORSE1
őstag
Én elöször arra gondoltam hogy adott egy tetszölegesen kiválaszthato telefonkülső amelynek belsejét tetszölegesen lehet böviteni finomabnál fiomabb cuccal mint a PC-ket, dehát ilyen szanaszét mindenzsebemben egy kütyü megoldás valahogy nem az én világom
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Tehát mégegyszer: veszel egy valószínűleg nem kimagasló képességű, de alapvetően jó autós rádiót, amibe reggel berakod a moduddal azokat a zenéket, amiket egész nap hallgatni akarsz, plusz a cucc tölti a modudat és kihangosító is egyben - semmi kábel, semmi Bluetooth.
Ja, a digit képkerettel is lehet telefonálni, plusz a képeidet játssza, plusz szól rajta a zene, egész jól - mindez 25 rugóért, ami olcsóbb, mint egy akármilyen képkeret (jó, ez a digi képkeret dolog szerintem mondjuk baromság, de ez most nem számít).
Jó, a music jacket helyett vehetsz egy MP3 lejátszót, az tényleg nem nagy érvágás. De a többi cucc jó, a GPS-ek mind telefonálásra is alkalmasak lesznek, és mindegyiken ott lesznek a zenéid, képeid, adataid, mailjeid, minden vacak. Lesz gaming jacket szintén olcsóért, turistáknak való GPS-es cucc durva POI adatbázissal, KID jacket gyerkőcöknek, szóval én továbbra is azt mondom, hogy ennyi pénzért ez iszonyú jó cucc lesz.
-
weing
csendes tag
Csatlakozom! Miben jobb ez több külön kütyünél? Mi értelme van beledugni a mobilomat egy fényképezőgépbe / mp3 lejátszóba / gps-be / digit képkeretbe? Mert a digit képkerettel is tudok majd telefonálni? Nem akarom leszólni a cuccot, csak nem értem mi benne a pláne, de, mondjátok, ha tudja valaki!
-
Asycid
tag
erm... Én nem szeretnék trollkodni, de ennek mi értelme van? ennyi erővel a "jacket"-ek helyett nyugodtan lehet a zsebedben egy normális fényképezőgép, a kocsidban egy normális GPS, plusz reggel ha felkelsz, azért a PC-n se túl bonyolult dolog megnézni az új e-maileket, valljuk be, de ugyanennyi erővel az MP3 zenehallgatás: azért elég kicsi MP3 lejátszók is vannak már, sokkal kisebbek, és nagyobb tudásúak, mint a modu jacketjei, gondolom. Nem tudom, nekem nagyon úgy néz ki, hogy az emberek fejében ismét agymosást akarnak végezni... De nyugodtan mondjátok, ha nincs igazam, ez az én véleményem
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
bolondember #8 üzenetére
ruházom... be
-
bolondember
MODERÁTOR
Hát baktarájder, ha csak a fele igaz annak, amit itt igérgetnek, akkor nagyot fog szólni...
-
Bocha
HÁZIGAZDA
válasz
PowerBuldog #1 üzenetére
A harmadik olasz.
-
orbano
félisten
jó kis koncepció. szerintem akkor lenne igazán értelme, ha nem belterjes lenne, hanem lenne egy több gyártó által is használt szabvány...
-
PowerBuldog
veterán
(egy izraeli, egy orosz, valamint egy orosz operátorról van szó)
Most akkor 3 vagy 2 szolgálatóról van szó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Macbook White 13" unibody
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged