Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Viktor0610 #71 üzenetére

kombinálva ezeket: szinte biztos, hogy késik, de akár törölni is fogják, viszont ennek sincs akkora hírértéke, mint bármelyik másik gyártó bármelyik készülékének... ;]
    az ötlet jó volt szerintem, de a piac nem nyitott rá. illetve a felhasználók mostani hozzáállásával szintelehetetlen bevezetni egy ilyen gyökeresen más szemléletet, főleg hogy a modunak nincs olyan fanatikus tábora, mint az almáéknál például.

törölt tag

válasz Viktor0610 #69 üzenetére

az egy dolog, de addig is fenn kell tartani az érdeklődést valamivel. az Xperia sem jön (sokkal?) előbb, de mégis jelennek meg róla hírek, ott van a köztudatban, míg a moduról egy-két hír volt Barcelonában, és annyi...

törölt tag

válasz bigmasterg #60 üzenetére

szerintem inkább megkérdőjelezhető a 8mpx-es képek értelmessége... a régi Pana FZ7-es gépemben egy 1/2,5"-es érzékelő volt 6 és fél millió pixellel, de akkora méretre is túl sok már akkora felbontás: ha nem tökéletesek a fényviszonyok, akkor élvezhetetlenül zajos képeket csinál. inkább raktak volna bele egy 3mpx-es érzékelőt, ami megfelelő minőségű, többet ért volna. csak azzal nem lehetne eladni, mert nem elég magas szám.
    a mostani gépemben 10 megapixel van, ennek a felét használom, mert felesleges (nagy fájlméret, nem lesz tőle élvezhetőbb a képek minősége)

törölt tag

válasz Bibby #47 üzenetére

az egy dolog, hogy lesz kínálat.
    akkor nézzünk egy olyan példát, hogy valaki kategóriát szeretne lépni, mert arra van szüksége. megvette az alsó-közép kategóriás telefonját 30ezerért. el kell adja, szenved az adatok átmásolásával (gyártók közt kompatibilitás nulla jóformán, de gyártón belül is lehetnek gondok azért), aztán veheti meg a felső kategóriás telefont 70-80ezerért, vagy még drágábban. ezen már bukott egy adag pénzt eddig, de ha később nem lesz szüksége a nagy tudásra, vagy még újabbat venne, akkor megint bukik egy rakás pénzt, amikor az egészet eladja, és vesz egy teljesen új cuccot. meg megint az adatok zsonglőrködése az egyikről a másikra.
    konkrétan mondjuk egy 3110classic-ból mennyiért fejlesztessz egy E61i-re? eladni a 3110c-t tippre olyan 20ezer* körül lehet talán, ami egy olyan 15ezres bukás az új árához képest legalább, az E61i újonnan 110ezer*, tehát a váltás olyan 125ezerbe került. ehhez képest a modu esetében még akkor is, ha nem adod el a régit, nagyjából 20-30ezerért kapsz egy qwerty-s pda kabátot. ráadásul a váltás annyibe kerül, hogy kihúzod az egyik kabátból, és bedugod a másikba, minden adatod ott van (sms-ek!, naptár, kontaktok, stb).

szóval szerintem van létjogosultsága ennek a dolognak. :)

(*-> az árakat xxlgsm árlista alapján néztem)

törölt tag

de nem értelek benneteket... ez tök egyértelműen nem azoknak van, akiknek minden kell egyben. de akinek mondjuk nem kell a fényképező rész egyáltalán (vagy tilos), azok vehetnek egy másfajta jacketet. mondjuk GPS-est. akinek meg nem kell a GPS meg a qwerty, az meg vehet egy kamerásat.
    meg mondjuk gondolom előbb utóbb lesz olyan kabát is, amiben lényegében egy hatalmas kapacitású akksi van, ez szintén hasznos dolog.

törölt tag

válasz gerii #19 üzenetére

de ez nem értem miért baj. szerintem ötletes dolog. elsőre nekem sem tetszett, de amikor végigolvastam a koncepciót, akkor rájöttem, hogy igazából tényleg jó dolog, csak legfeljebb nem én vagyok/leszek a célközönség, ahogy te sem. de ugyanígy igaz, hogy az N82-nek sem én vagyok a célközönsége, ettől még rengeteg ember veszi meg, és használja örömmel.

amúgy azt nem értem, hogy hasonló hatást tényleg el lehetett volna érni egy pár gigás memóriakártyával is akár, ha valamelyik gyártó hajlandó lett volna így fejleszteni. azon vannak a zenék, a videók, képek, pim adatbázis. aztán ha beteszi az ember a telefonjába, akkor tud róla telefonálni, ha az mp3 lejátszójába, akkor zenét hallgatni, és így tovább...

de akkor lenne igazán jó ez, ha tényleg rengeteg eszköz képes lenne a modu fogadására, és nem 3 jacket lenne hozzá összesen. szóval mondjuk a hifi-toronytól kezdve az autórádión át a mosógépig... :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés