- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
PpenoO
őstag
-
-
w333
félisten
Milyen frissítésről beszélsz ... alkamazás vagy rendszer frissítés ?
Letiltod az adott alkalmazást, és onnantól kezdve már nem fog frissülni
Ha már frissült valamelyik alkalmazás akkor Beállítások / alkalmazások / összes ... kiválasztod az adott alkalmazást katt. a "Frissítések eltávolítása", azután ismét elérhető lesz a Letiltás gomb, és ezután már nem fog magától frissülni
-
w333
félisten
Én most raktam fel nemrég a GPE romot ... eddigi tapasztalataim alapján picivel gyorsabb lett, kevesebb RAM -t eszik, a bootlogo pedig érdekes de nálam a Google felírat + lakat = 8mp aztán a kis animáció még 10mp -t szóval max. 20-25mp alatt bekapcsol a telefon, Moto bootanimációval sem volt gyorsabb
Google Hindi és többi szemetet is le lehet tiltani, Alkalmazások / Összes / és ott rákattintasz és elérhető lesz jobb felül a "Letiltás" lehetősége !
(#9896) batai15
Nexus 4 topikban sem használja senki a CM11 -t mivel akadósabb (laggosabb) mint a gyári 4.4.4 (sőt az összes főzöt romok közül a gyári 4.4.4 a leggyorsabb és nagyon smooth) , szerintem majd rakd fel a GPE romot + Root aztán Graviti Box (xposed), ezektől jobb páros mostanában nem nagyon van, majd lesz de az már Android 5.0 lesz
-
Atawallpa
aktív tag
Ez tényleg a Boot logó. Azt cseréld le, xda-n van kb 20 felé, van flashelhető, és van amit adb-n keresztül tudsz feltenni. Az időt nem rövidíti, de mást mutat. Én a sima Google feliratot látom most (kb 10-15 mp) aztán ugrik a Boot animációra. Én anno innen válogattam: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2686441
-
cSuwwi
senior tag
Valami ott nem kerek akkor. Mondom nekem is gpe van rajta, e miatt ugye rootolni kellett.
Most bekapcsolás után úgy indul, hogy 2-3mp-ig az unlockos helyett egy fehér képernyőt látok motorola szöveggel (a régi mozgós animáció első frameje), utána pedig a gpe animációja (google szöveg és a 4 szín mászkál).Arra már nem emlékszem hogy tisztán a rom adta-e, vagy külön tettem rá, régen volt
-
fatorzs
tag
-
heidricha
őstag
Érdekes ez a motorola Camera.
Legtöbb forrás szerint nem véletlen, vagy kitolásból mondja a GPE ROM-ot inkompatibilisnek a Play: valóban nincs benne a ROM-ban minden, ami kellene hozzá. De akkor Neked hogy megy?
Egyesek szerint ha nem is apk-ból telepítve, de flash-elve valahogy felmegy, csak a HDR nem lesz benne, de ehhez nem sok egyéb info-t találtam eddig.
A boot animáció előtti képet kicserélheted, de akkor azt a másikat fogod pont annyi ideig nézni. Nincs extra várakozás a nyitott BL miatt. Tudtommal legalábbis nincs.
-
fatorzs
tag
Szia!
Ezek közül flasheld fel valamelyiket! -
cSuwwi
senior tag
Pl. nem kapcsolod ki a telefont?
Vagy addig nem nézel odaBoot img-t kell cserélni, azzal eltüntethető, rágugli > beflashelés, akár a régi motorolás is lehet (ami jobb mint a gpe színes izéje)
Mondjuk ez érdekes, mert nekem is gpe van fent, és nem látszik induláskor a "panasz"
ójee, fanatikus tag lettem, már megérte felkelni reggel
-
TTomax
félisten
Én mondjuk amazonról rendeltem a 4G-t,de ha gond lenne vele azonnal visszaküldeném.Kár volt kiütni a boot loadert,így már persze nem sokat tehetsz.Értem,hogy szeretted volna megoldani a problémát,de annak a módja inkább az,hogy visszaküldöm garanciába,mert amiket leírtál az inkább hardveres,mint szoftveres probléma,javitsák meg ha ilyen vackot adtak el...amugy meg igen a kemrája gyengébb mint az sgs2nek,no de ez a készülék nem is volt sohasem prémium telefonnak eladva,prémium áron... azért nekem is volt sgs2öm és duplájáért adtam el anno mint amennyiért ezt vettem.280fontért ment el,(már nem tudom hány éve)és a 4Gt 140ért vettem...azért 140fontért szét lehet nézni miket lehet kapni független gyári telefon,igencsak jó ár.
-
diegho
nagyúr
Nagyon érdekes amit írsz. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy bármelyik telefont megvehetem, amit csak akarok, de eszem ágában sincs lecserélni a G-t, annyira tetszik. Mielőtt itt kilyukadtam vettem több telefont is, jellemzően ennél drágábbakat és erősebbeket, ráadásul egyszerre minimum 2, sőt volt amikor 5 volt nálam, de gyakorlatilag ez az első telefonom amibe nem tudok belekötni.
-
lordyka
aktív tag
szóval azért nem rakod fel a GPE-t, mert nem akarod, h frissebb legyen az android a telefonodon annál, amivel most teljes mértékben elégedetlen vagy, de mégis jó lenne, mert akkor nem lenne a sok haszontalan motorolás app rajta, és mivel a bootloadered már nyitva van, még a garit se befolyásolná? ja és mivel a GPE nem motorola firmware még az is lehet, h azok a hibák, amikkel most küzdesz, megszünnének. értem.
ja és mivel már nyitva van a bootloader simán rootolhatnád és feltehetnéd az xposed+gravitybox-ot, amivel még a képernyőforgatós kapcsolót is elő tudnád hozni. hát igen. mindent értek.
szóval összegezve: nem tetszik a rendszer mert nincs benne sok minden, de 2 óra alatt bele lehetne varázsolni mindent, de nem csinálod meg, mert te csak használni akarod a telefont.
mindent értek. -
slecht
aktív tag
Huh... Ez nagyon gáz. Őszintén sajnálom a dolgot, mert átéltem ezeket, igaz én egy Xperia L-el. A G-ről csak ódákat tudok zengeni de ez rajtad nem segít. Nekem nagyon bejön, hogy kapok egy alap rendszert és én döntöm el, hogy mire milyen progit akarok használni. És még root sem kell hozzá. Tetszik, hogy le is tudok tiltani olyan progikat amik nem érdekelnek. Ettől jó a stock droid. Legalábbis nekem. A kijelző nagyritkán nálam is érzéketlen kb 10000-ből egyszer és csak a Dolphinban. És most jön a fekete leves: sokféle márkájú telefonom volt és ezek közül kettővel voltam igazán elégedett. A Defy-vel (pedig ezt igencsak szarrá kellett mókolni az akkori support miatt) és a Moto G-vel. Bocsi de ez van.
Szerk: Azért érdekelne milyen progikat használsz. Lehet hogy ott van a kutya elásva, nem?!?
-
pete_21
addikt
Power toggles-t tedd fel, ezzel tudod majd kapcsolni az auto rotate-t. Nagyon jó program, nem buherálod vele a rendszert. Ez megbízható.
A képernyő nem tudom miért nem jó nálad. A 4.3-mal, 4.4.2-vel, és 4.4.3-mal is rossz?
Illetve mit értesz azalatt, hogy a Hangouts beragad? -
Skillet
addikt
az érintőkijelzőnek semmi baja sincsen. nem is értem, mi bajotok vele. szoft: nekem is hiányzott belőle pár dolog először, de a nagyját már megoldottam egyetlen appal. a másik meg, hogy szerintem ez nem a telefon hibája. gondolom ilyen a gyári android rendszer. nekem előtte htc volt. ott sok jó megoldás van alapból, szinte mindenre. de... ott is voltak hiányosságok. mindegyik rendszerben mást vesznek egyértelműnek, hogy benne kell legyen. a rendszer stabil. mostmár jóideje használom és semmi bajom vele. a tiédre is jönnie kellene a 4.4.4-nek. milyen telefon ez? lehet arra még mindig várat magára az update.
rossz a telefonod valamiért és emiatt általánosítasz. elhiheted, ha ennyi nyűgünk lenne a G-vel, akkor tovabblépnénk. én legalábbis biztosan. a telefonnak semmilyen olyan nyűgje nincsen, amivel ne lehetne együtt élni. a helyedben megpróbálnék feltolni rá egy GPE-t. többen itt nagyon meg vannak vele elégedve. egyből meglenne az update is. aztán ha még mindig gondok vannak, akkor add el. az csak duma, hogy nem kell senkinek. már miért ne kéne?
ez egy jó telefon. hidd el. a hiba nálad lesz. vagy így, vagy úgy, de oldjad meg az. update-et. utána gyere vissza és mesélj. -
w333
félisten
Ne haragudj ... de szerintem ez egy hatalmas (user error) baromság
Lehet hogy kifogtál egy sz@rt vagy nem tudom hogy miért a 4.4.3 frissítés van rajta mikor mindenkinek a 4.4.2 után egyből a 4.4.4 frissítést kapta meg, szerintem nem kéne általánosítani, nekem van még egy Nexus 4 telefonom is, és azt kell hogy mondjam a Moto G simán van olyan jó és pörgős + stabil rendszer, de ha neked a Samsung jön be (akadós tácswiz + bloatware rendszer) akkor miért nem adod el és veszel helyette egy Samsungot ?
-
Skillet
addikt
engem személy szerint az összes samsungtól kiver a víz. nulla dizájn. mindegyik telefonjuk ugyanúgy néz ki. csak egyik picivel kisebb, a másik nagyobb. a menü hányadék. muterom valami kétmagosa egy kalap szar. azt hiszem valami galaxy core plus akármi. baromi lomha. rányomok valamire...semmi. rányomok újra, hátha nem érzékelte, akkor persze duplán tolja az infókat
unokaöcsém s3-asa lehasalt nemrég. de ez egy dolog, más telefonok is megjárják a szervizt.
haver s3-asa kiborító, az is tetű lassú. állandóan újra kell indítsa.
viszont, hogy jót is mondjak, a szervizük nagyon jó. haver telefonjának a hangszórója rakoncátlankodott. bement és azonnal, helyben megoldották. piros pont. nem kellett hetekig várni. ezt leszámítva nekem a telefonjaik baromira nem... igazi néptelefon. nincs választásod. vagy fehér, vagy fekete műanyag szappant kapsz a pénzedért. és csak egy samsung fanatikus, vagy az sem mondja meg külsőre, hogy melyik galaxisról is van szó. -
Lacics25
aktív tag
Szia!
Komolyan mondom, kíváncsi lennék mivel volt jobb az S1, S2, mint ez! Én nyúztam mindkettőt igen sokáig, sőt S4 minit is. Mit tudtak azok, amit ez nem? Szerettem S2-t, de én nem bántam meg a cserét.
Tárgyilagos összehasonlítás esetén senki nem fog neked esni szvsz.
Lehetőség szerint NE olyanokat írj, hogy az szögletes volt, ez nem, az piros volt, ez nem, stb.stb.
Köszönöm! -
ghiottone
nagyúr
1. = android kezdőknek
-
-
ghiottone
nagyúr
El kellene fogadni azt az egyszerű tényt, hogy másképpen használjuk a telefonunkat. Pár óra játék után persze, hogy lemerül (mondjuk 4,5 óra Plant vs Zombies), ha úgy használod (minden bekapcsolva, netezés 4 óra) persze, hogy lemerül 2 nap alatt. Ha másnak elmegy 3-4 napot, akkor nem kellene kategorikusan kijelenteni, hogy "A teló max 2 napot bír /amikor új/" + mondjuk a programoknál kellene szétnézni, hogy melyik merítheti feleslegesen.
-
TTomax
félisten
Nem,az a hülyeség amit te írsz.Játékkal egy telefon se bírja pár óránál tovább,és az nem is mérvadó.Nálam rendesen megy a telefon,nincs elbutítva emailt néz gps be van kapcsolva,sms,telefonálok,néhány weboldal,néha navigálás,de nincs egész nap a kezemben,nem függök rajta,nem használom TVként,vagy mp3 lejátszóként,sőt kávét sem főzetek vele... ehhez mérten simán megvan a 2 nap...francokat sem érdekli játékkal mit bír,mert az nem mérvadó.
Ugyanígy használtam a 1020am,meg az S4em is,azok nem bírtak ennyit.Légy szíves máskor ne förmedj rá a másikra mi a hülyeség és mi nem mert az relatív,éppen csak le nem hülyéztél mert be mertem írni,amit tapasztaltam.(#8849) w333
Nahh te meg a másik véglet... -
APippo
tag
Igazából, mióta feltettem a GPE-t nem igen találok sok különbséget, csak annyi, hogy a gyári google camera app engem bosszant, /persze ez szubjektív erősen - kvázi a gyári motorolás jobban bejött/. Egyébként azon kívül hogy nincsen motorolás app, nem sok, annyi esetleg előny szerintem hogy a frissítések hamarabb jönnek majd. Aksi nálam ugyan annyit bír kb. , sok különbséget nem vettem észre felhasználói szinten. Legalábbis nekem nem tűnt fel úgy semmi sem.
(#8804) D4ni
A gyári ROMon is át tudod állítani azért nem feltétlen kell GPE-t feltenni de persze azon is működik tökéletesen (Plusz ugye az a pár előny amivel rendelkezik a GPE rom pl. magyar nyelv) . Kivétel persze a Gravity Box, ami miatt én magam nem használom az ART-ot. (És még szerintem sok fórumtárs sem
)
-
pete_21
addikt
-
Phoenixy
senior tag
Június 4-én kaptam egy e-mailt Motorola Feedback Network néven Matt-től (Motorola forum manager), hogy hamarosan tesztelhetek egy új Android verziót...
Ki kellett tölteni egy hosszú kérdőívet, benne IMEI számtól mindent megadni és az is le volt benne írva, hogy factory reset kell, meg nem vállalnak felelősséget, ha az új szoftver hibás stb.
A lényeg, hogy másnap írt Matt, hogy frissíthetünk és várja az észrevételeket a hibákkal kapcsolatosan.
Ez a frissítés volt az Android 4.4.3 és nagyon úgy tűnik, hogy mindenki aki amerikai (US 178. akármi) verzión volt megkapta.Szerk.: Elvileg erről nem is beszélhetnék:
"This is a confidential test under the terms of the Motorola Feedback Network. Please do not post any details or information about this on any public sites or report it to sites that cover our industry."Szerk2.: Mellesleg én nem tapasztaltam az általad említett hibákat, ezáltal nem fogom őket jelezni a Motorolának.
-
kelly416
veterán
Nem vert át, csak benne vagy a "tesztelők" táborában, mint én is, amikor a 4.4.2 jött ki. Megkaptam már bőven a nagytöbbség elött. Igaz, nekem akkor sem volt ennyi gondom a telefonnal és most sem hiszem, hogy lenne, mint Neked. Akkoriban is kiabáltál kígyót-békát, pedig többen is megállapították, hogy a nagy része user error. Akkor is azt mondták, add el és vegyél egy bármilyen másikat, most is ez lesz nemsokára.
Én eladtam és vettem mást, de semmi bajom nem volt vele a fényképezőgépen és a vízállóságon kívül. Most egy z1c van a zsebemben, és amikor előkerülnek a képek a Moto G-ről a hátlapokkal és az eladásra felkészített állapotban, akkor bizony hiányzik. Jó volt a fogása, bírta az akku, pörgott rendesen mégsem melegedett... nem mintha annyi baj lenne a z1c-vel, csak jó volt a Moto G is. De nem Neked való.
Néha kételkedem benne, hogy Moto G-d van, vagy úgy egyáltalán, okos telefonod. Most is azt mondod, hogy két hete 4.4.3 van rajta, de eddig nem írtál semmi újítást, nem tettél vel egy képernyőképet, semmi.
Mindegy, hagylak szenvedni, mert azt szereted. Megint megígérhetem, hogy jó darabig nem írok Neked semmit, mert emlékszem, mi volt régebb.
Pápá!
Mauzes:
"[...]Amit a 4.4.3-ról írtál, azokat én őszintén szólva kicsit hihetetlennek tartom, hogy ilyen kardinális bug-ok legyenek benne..."
Olvasd el a régebbi hibákat, amiket talált, utána szerintem megérted.
http://mobilarena.hu/tema/re_motorola_moto_g_nekunk_is_kene/keres.php?suser=robagp&sival=
Nem tudom miért, nem engedi felhozni a link ablakot most éppen. Bocsánat. -
Mauzes
addikt
-
Ne az enyémmel hasonlítsuk össze, mert én most is 4 nap után tartok 50 perc képernyőidőnél (11%), de úgy rémlik, hogy ha sokat használom (mert nincs PC, tablet, stb.), akkor olyan 4-5-6 óra képernyőt bír és lemerül. 3D játék (pl. Asphalt 8) mellett inkább 4-4,5 óra képernyő.
Szóval az idő hiányában passzolom a kérdést.
-
Upo
addikt
Én most fogom próbálni a német retail romost, a 176.44-ben javították az ota hibát.
Most tesco vagy gb rom van rajta már nem tudom, betolom a német 175.44-et, rá a 176.44-es ota aztán kiderül. Majd beírom. Most még kell pár helyre mennem, kb. 1 óra múlva állok neki.
Ja, javítva van a térerő gond, meg a kihangosítónál az alacsony hangerő is.
Volt már rajta német rom mikor kijött a kitkat csk amikor lett gb akkor visszaraktam, most megint megcsinálom és ha kijön a GB majd megint visszateszem... -
kelly416
veterán
Azért Te sem vagy mindig toppon. Eddig kb. 3x írtam le csak én, hogyan lehet OTG funkciókat teljes mértékben használni root nélkül ingyenesen. A root-olt verzióhoz meg talán még az összefoglalóban is van infó.
-
Tim82
félisten
Szerintem egyértelműen leírtam az előző hozzászólásom végén, hogy nem kötekedésnek szántam, csak kíváncsiságból kérdeztem meg. Sem a hangvételem, sem a stílusom nem utal kötekedésre. Ha minden hozzád intézett hozzászólást kötekedésnek tekintesz, az sajnálatos, de nem az én problémám vagy hibám.
Egyébként igen, akár ebbe is bele lehetne kötni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest